Смениха шефа на АЕЦ ”Козлодуй” с предишен

Изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй“ инж. Иван Генов е бил освободен снощи от поста с решение на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Обратно в новината

Коментари - Смениха шефа на АЕЦ ”Козлодуй” с предишен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

гроб идва на власт и разчиства професионалистите на всички нива ! Идва ред на калинките с фалшивите или купени дипломи ! Да са ви честити разсипниците на държавата !

Връщат се учителите по физкултура, Да живее Белия генерал!

Нормално, Гроб си връща кадрите по местата!

Генов е човек на Орешарски, но мисълта ми е друга: Много директори се смениха за последните години, но назначенията в АЕЦ стават само с връзки.

Днес на обяд слушах по "Хоризонт" един бивш ИД на АЕЦ да обяснява, че смяната на 8 директори за 10 години е нещо нормално, защото БЕХ имал тези права и можел да прави промени когато иска без да дава обяснения.Това е много странно мнение на бивш ИД на АЕЦ, защото излиза, че тази длъжност е най- маловажната и централата ще работи безпроблемно, ако на тази длъжност се постави даже маймуна. Изумен съм не за друго, а заради факта, че всеки истински професионалист защитава своята позиция не само заради своите професионални качества, а и заради своето достоинство. Тази смяна поражда и други въпроси. Когато сменяш един профан с един специалист е едно, а когато сменяш един специалист с друг само защото първият е бил назначен от противниковата политическа сила е съвсем друго. Явно нещо се готви за АЕЦ. Генов беше човек, който освен с професионализъм е известен с това, че твърдо отстоява своите позиции развитието на АЕЦ, независимо от това кой е неговия работодател. Димитър Ангелов, също професионалист е известен с ъс своето раболепие пред началниците, което означава, че чрез него ще бъдат проведени определени операции. Какви ще бъда тези операции ще покаже бъдещето.

Познавам всички (без изключение) директори на АЕЦ-а. И смело мога да твърдя, че точно Димитър Ангелов е най-неподходящият (от професионална гледна точка) избор. Защото не е само раболепието , а и това, че бяга от всякаква отговорност и от вземането на самостоятелни решения. Като се има предвид, че на тази позиция той се явява ръководител на действията на персонала при възникването на крупна авария (например радиационна или пък ядрена, не дай Боже!), ме е страх да си помисля какво ще стане, ако аварията се случи наистина! (Само за информация - познавам професионално въпросното лице от 1975 година)...

Вярвам ти, в нашата антиДЪРЖАВА всичко е възможно. Но да беше написал и името на този "умник" - защо го криеш? Да не би да е Валентин Николов (Герб) - такова малоумно изказване е точно в неговия стил!

Служебният кабинет постигна световен рекорд по подмяна на държавни служители в кратки срокове, удариха в земята всички предишни кабинети, ашколсум, евалла! Само в едно държавно учереждение в един град подмениха 68 служители, бедна ми е фантазията какво става в страната! Подготвят си чиновническият и корпоративният вот, еша си нямат!

като махнаха ония да сложат тебе не рева , сега махат тебе слагат друг ревеш та се късаш - що бе ?

Там , където има текучество на кадри, работата не върви. Причината обикновено е слаб , неорганизиран и безсмислено капризен шеф, а , да , и политическата обвързаност играе добра роля

Не, колега, това в АЕЦ-а не е текучество на кадри, а умишлена подмяна на кадри с такива, верни на Партията-майка. И ако това продължи, то жална и майка на централата...а може би и на нас...

Има ли друга служба която да изисква толкова висок професионализъм от директор на АЕЦ? Е да ама не! Ние ще махнем вашия да назначим нашия, пък АЕЦ, безопасността, ефективността кучета ги яли!

ЧОВЕК А ПОМАГА НА ГРУПА Ч ДА КРАДЕ ... .... ЧОВЕК Б , ПОМАГА НА Б ОТБОРА ДА КРАДЕ .... ЧОВЕК В ПОМАГА НА В ОТБОРА ДА КРАДЕ .... ... ТОВА СА УРАВНЕНИЯТА В ИКОНОМИКАТА :)))

НЕ ПУСКАЙ БЮЛЕТИНА НОМЕР 9

Не я пускай два пъти.За по-сигурно

Ама бако Боци е много точен, плати авансово!

Пишман професора от с. Скравена, изхвърлен от БСП поради некадърност е на път да се превърне в пачаврата на пудела Офшорко Плювналиев! Но нека незабравя, че в крайна сметка местото на всички селски пачаври, без значение кого са обслужвали, е на сметището! Като алтернатива стои и печално известната кариера в родното му село, където също може да отиде на заслужен отдих!

нещо много си на "ти" с пачаврите.От такива ли си се пръкнал?

Няма нужда да ти е заложено в гените. Достатъчно е да си живял последните двадесетина години в България, за да придобиеш такива познания за пачаврите, че да станеш професор по пачаврите.

След разпадане на служебното правителство на ГЕРБ на този кретен и непоследователен човек Близнашки до живот да не му се дава работа след поразиите които сътвори под диктовката на безполезния президент Плевнелиев.

През 2009 г. месечните доходи , не заплата, а доходи на шефа на БЕХ бяха 27 000лв.Предполагам,че вече са се увеличили.Така,че битката там е страшна!

СМЕШНИЦИ В ТУРЦИЯ СЕ СТРОЙ АЕЦ 2 БЛОКА РУСКИ 50/50 ТУРЦИЯ,РУСИЯ!!! ЦЕЛИЯТ СВЯТ ИЗПОЛЗВАТ ДОКАЗАНИТЕ РУСКИ АЕЦ ОТ ИЗГРАЖДАНЕТО ДО ЕКСПЛОАТАЦИЯТА+ГАРАНЦИЯ,А НИЕ БЪЛГАРИТЕ ПАК СМЕ НА КОЛЕНЕ ПРЕД САЩ И ЖИВЕЕМ ОТ БЕДНО НА ПО БЕДНО!!!!

Служебното правителство вместо да изпълни основния си ангажимент предвиден по конституция - Организиране на парламентарните избори , откак се упражнява с власта не спря да уволнява , назначава и да прави глупости .Сега ще назначи поредната герберска калинка разчиствайки пътя на "настоящите управляващи" от мутренско-мафиотската партия Герб.

Страх ли те е? Купи си червен памперси Бойко иде

Бойко иде и всички ще го усетят. Даже и гербаджийте.

крайно време е политиците да бъдат маргинализирани, а правото им да взимат решение да бъде поставено в точно определени рамки за да спрат да правят глупости тия хора.

Орешарски си е чисто десен човек- и член и кандидат на надежда, и човек на черепа...... В това правителство си беше само за парлама.

Ама Цецо Светията как само запуши устите на червените лумпени.По-скоро опита се,защото лумпените не разбират от нищо...''Питайте марионетката Олигарски''...И червеното стадо днес,дума не отваря по този въпрос

Хора, затова мислете когато гласувате. Защото Боко тиквата ще ни върне в истинския комунизъм.

хора мислете,защото носенето на фесове не е хигиенично

Ако е само в комунизма, пак добре - но по-скоро ще ни прати обратно във феодалния строй - така и така по онези тъмни години сме го пропуснали, та сега да наваксаме!

назначени от коалицията да бягат от държавните служби. Същото да направят и назначените от кобурга ( Искров примерно). Имат лошия навик да крадат от общото.

Само калинките на герб няма да бягат, защото те отлитат с краденото.

Не само там- навсякъде шефовете са с мандат еднакъв с този на управляващите!

Честита ви приватизация ощ преди да дойде Бойко на власт знаех че целта ще енергетиката ни толкова сладка хпак последното бижу от енергетиката ни и от България е АЕЦ, освен че обявиха Русия за враг на България сега ще доразрабоят енергииния сектор, новозначения дирекор, се прояви много активно в миналото си като остояваше спирането на проекта Белене и настоявайки че има излишък в енергетиката и с твърдото си отношение спечели позицията директор на аец

Когато е назначен от Партията е Експерт. Когато е назначен от всеки друг е "калинка" и "приватизатор". Партията не е сменила клишетата от 65-та година насам ;)

СУПЕР СТАБИЛНА Е ОБСТАНОВКАТА В БЪЛГАРИЯ ! МЕНКАТЕ СИ ШЕФОВЕТЕ НА ЕДИНИЯ КЛАН СЪС ШЕФОВЕ ОТ ДРУГИЯ КЛАН ПРЕЗ 2 СЕДМИЦИ ..... ..... И ВСИЧКИТЕ ЧАКАЛИ СЕ БОРЯТ ЗА ИЗЯЖДАНЕТО НА НАРОДНАТА УФЦА :)

абе ти в америка щом нямаш друга работа освен да пи6eш по форумите... си ми ясен. ако си в уса изобщо, а не някаде в костинброд...

Назначеният Президент на ДЕМОКРАТИЧНАТА ДАРЖАВА БЪЛГАРИЯ ОТ ДЪРЖАВНИЯ ДЕПАРТАМЕНТ, С РАБАТЕЩАТА МАША ГЕРМАНИЯ И Е Н П КАЗВАТ И ОДОБРЯВАТ!

КАКВО СТАВА? СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО Е ДА ПОДГОТВЯ ИЗБОРИТЕ, А НЕ ДА УВОЛНЯВА И НАЗНАЧАВА, ДА ОТПУЩА ПАРИ ЗА ПРЕЗИДЕНТА, ДА НАЗНАЧАВА ХОРА ,КОИТО УЧАСТВАХА В СТАЧКИ И СЪС СЪМНИТЕЛНИ ДИПЛОМИ ЗА СЪВЕТНИЦИ С НЕ МАЛКИ ЗАПЛАТИ?

Пак се готви връщане на ПАРТИЕН СЕКРЕТАР в АЕЦ!!! Такова чудо имаше само при бай Тошо и бат бойко! Партийния да е над директора и да коли и беси, без да разбира от процеса и технологията!

Я обяснете какъв го играеше другаря Стануков в АЕЦ, когато баничаря беше директор? Човек управлявал студентски общежития и назначен с над 5 бона заплата на място, което е виждал само на снимка като секретар, но с правомощия да прави каквото си иска. Като как ви изглежда това?

Ха - не знаеш ли - ами същото, което правеше членката на борда на директорите в АЕЦ-а - другарката Армутлиева, виден еколог (на 20 години) - вземаха големи заплати при нулева отговорност! А освен тях двамата имаше още точно 70 герберски калинки, и пак с "дебели" заплати и без никаква отговорност....

Криминалитетът на свободната от закони територия, наречена България, продължава да срива икономиката. Всеки професионалист от 25 години насам е в немилост. Властват неграмотните, тарикатите, алчните и простите роднини от село. Електроенергията е сладко нещо, благо за милиарди, и ако цялата глутница - от правителство през държавната комисия за регулиране на тока, та чак до последния малък фюрер в НЕК, не успее да се насмуче с парите на хората и властта, която те идиотски им дават на всеки избор, то тогава за какво са родени? Хора, изгубили всичко човешко, извън наказания, санкции и затвори, извън контрол и жесток режим, гонят и уволняват специалисти, градени за десетилетия. Страната се разпада, иде кървава зима. Дано тя да е краят на диктатурата на подземието ни. Което, простете, ама е истина, е реакционно и дясно.

За далавери не нападат хора и не режат уши.

Тоя каква роднина на Р.Овч. се падаше. :)

Никаква. Но пък Живков и Лилов са кръстници на Борисов.

Какъвто се е падал ортака на баща ти,ето такъв.

Походът на "калинките" започна.

Превърнаха я в партийно виме. Мощно всички на протест срещу повишаването на цената на тока. Герп слуги на олигарсите и монополите

Реакторите на АЕЦ са мощен източник на йонизиращи лъчения (радиация).Честите смени на ръководството и оттам вътрешни размествания са причина за демотивация на персонала (да не му пука).В резултат на това се влошава стабилната работа на централата и тя става опасна.Радиацията може да бъде "изпусната" и да въздейства неблагоприятно върху здравето на персонала и населението.

Това го обясни на баба гицка или нейната челяд в София, каквито са 90% от избирателите.

Тече сериозна избирателна подготовка, като няма Костинброд, ще има служебни смени навсякъде

Тази неприемственост и тези постоянни смени на управленски кадри след избори ни съсипват.

Лизашки и другите мекерета в този измислен кабинет скоро ще надминат всички досегашни правителства по НАГЛОСТ, МАЛОУМИЕ И МЪРСОТИЯ...............!!! Сега е време за изпълнителен директор на АЕЦ да бъде назначен ПРАВОВЕРЕН фризьор, баничар вече беше!

Никой не може да надмине скапаняци като Виденов,Серж и Олигарски.Безработен стана премиер..Близнашки е като титан сравнен с гореспоменатите....

титанна големите кафяви и миризливи биологични отпадъци ли?

шефче

С такива "титани" скоро България ще остане в историята......................!!! Но с такъв народ, така ще е .......................! То бива простащина, бива, ама това българското е УНИКАЛНО!

Близнашки титан ???????? Вероятно, но в областта на подчинението и слагачеството, като не успя в БСП, сега реваншизъм в действие, вижте ме КОЙ СЪМ !

Пропуснал си някои светли личности от групата на скапаняците. Спомням си за един пожарникар- и той премиер.

Шефче или прост лузър. Всеки нов надминавал предните. Ми я се погледни - ти не надминаваш ли себе си по малоумие? Кво искаш - Виденов ли да те управлява?

шефче

Да говориш така, значи че си СУПЕР ЕЛЕМЕНТАРНО човече! И освен това, освен за което ти казват по телевизора, смяташ, че нищо друго НЕ СЪЩЕСТВУВА!!!

Добре дошли на герберските калинки-мутралинки.

Всичко де-що е назначено от Олигарски-вън.Да не стане като с Искров.Сега Боко бил виновен,щото не го бил уволнил..

Искров не е назначен от Орешарски. Назначен е от НДСВ на 9-ти октомври 2003-та година. Освен това е народен представител от НДСВ в периода 2001-2003. Както виждаш много плодотворно са работили през 4-те години мандат на ГЕРБ, които очевидно са си затваряли очите за КТБ.

Нали и ББ беше избран за депутат от листата на НДСВ, нищо че после се отказа, важното е спечеленото място за партията!

Давам го като пример за малоумието на 15-ките,което и ти демонстрираш.ГЕРБ не го уволнили..Ами Безработния защо не го уволни?ПРЕДИ Герб..

пак не си разбрала..калинките са при бибитко.

Орешаро смени цялата аднминистрация по негово време, сега се поправят неправдите..

СМЕНИ Я ЗАЩОТО КАЛИНКИТЕ НЕ СТАВАТ! ВСЕКИ С МАЛКО АКЪЛ ЩЕШЕ ДА НАПРАВИ СЪЩОТО.

шефче

Малоумнииииии, директор на АЕЦ не е административен чиновник!!! Това тъпата ти репа може ли да го разбере!??

За съжаление България е пълна с некадърници и корумпирани копелета.Това е очевидно и от съдържанието на коментариите във връзка с някаква новина.Не е чудно, че сме на това дередже.С прости и тъпи хора държава не се управлява.Най страшното е че алтернатива не се вижда.

Общо взето тази рокада няма значение за АЕЦ. И Генов и Ангелов са ядрени специалисти от най-високо ниво. Технически много грамотни и изкарали целия си трудов стаж в АЕЦ. Разликата е че единия е от БСП другия от ГЕРБ. Важно е, че махат корумпето зам.директор Александър Николов. Да, същия този дето преди няколко години му резнаха ушото за далаверки.

humfry

Следователно Плевнелиев е троянски кон на ГЕРБ, който назначи служебно правителство, което подготвя почвата за идването на власт на ГЕРБ. И щом Генов е безпартиен, то ГЕРБ не се интересуват от експерти, а от верни политически кадри. "По думите му причината е, че не е политическо лице, не членува в партия, а е експерт."

Генов е кум на Румен Овчаров

Нямам точна представа за компетентността на тези хора ,но си спомням един стар виц: Съобщение по концлагерната радиоуредба: - Във връзка с проверката на Международният Червен Кръст в лагера ще се подмени бельото по следния график: - Бельото на първа барака се подменя с бельота на втора. -Бельото на трета- с четвърта..."

беше атомен инжинер щеше да знаеш какво стана в АЕЦ при управлението на кадрите на ББ. Ако беше атомен инжинер щеше да си против блок да работи на 50% защото това е опасен режим на работа. Ако беше атомен инжинер щеше да знаеш как заделените средства за планов ремонт бяха представени от ГЕРБ като печалба на АЕЦ и създадоха предпоставка да не може да се направи следващ ремонт или да има голям риск от срив. И ного други работи ,коитоппартийните тролчет ане знаят,но ако стане бууум ще си идат както и другите без д аможе ББ или друг луд управник да ги защити. Някои неща трябва да са над дребните партийни търкания.

Докога с тези малоумни политически уволнения и назначения ? Кой печели от липсата на експерти на такива постове и от назначаването на технически неграмотни политически калинки ? Кое е различното от преди - сега само близките до герб ли имат правото на развитие, а останалите да тънат в калта ?

XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

от много години и двамата! Като специалисти двамата са еднакво и отлично подготвени, абсолютно взаимозаменяеми. Трудно ми е да преценя колко политика има в тази замяна, но промяната няма да повлияе за доброто управление на АЕЦ. За Александър Николов сте прави - кариерист и интересчия

10 - 0.

humfry

"Генов коментира, че не е добре за централата, че за последните 10 г. са сменени 8 пъти директорите." Описаното се случва на всички нива в държавата още в началото на всяко едно ново правителство, независимо дали е служебно или не. Всичко това говори, че се махат неудобни, а на тяхно място се назначават угодни на новата власт. Обаче, както може би вече се сещате, всички тия рокади не се правят, за да са в интерес на народа, страната и икономиката.

бай Тошо построи аец на гламавият човек още миналият век и остави 0,2$ млрд. дългове. Сега гламавите хора съумяха да дължат 5$ млрд. на родната си енергетика, а аец работи за чужбина.. Но най-важното е, че и този не бил виновен... щот, нещо си...

Ами, отивай си при бай Тоша, бе...

остави го ти бай Тошо, връщане натам няма, ами виж накъде отиват гламавите човеци и как всички, които ги правят на маймуни са от светец-работохолик и нагоре...

лъжеш като дърт комунист - Тошо остави 10.5 млрд. долара дългове, натрупани за точно пет години. От 1985 до края на 1989 г. Лесно се проверява, за който има гугъл

Като чета форума тук просто ми става жал за България.Толкова тъпунгери да има у нас не съм вярвал.Правителството на Лизашки е една марионетка на герб и на кликата на Прокопиев.Явно изпълнява политически поръчка на герб ,за да може като дойде на власт да краде направо.А аец Е АПЕТИТНА ХАПКА.Тук писалите във форума явно имат опорни точки,дадени от герб за писане срещу заплащане.Иначе излиза че са много тъпи,ако няма плащане

Аз също се чудя къде са тези интелигентни хора като вас - да оглавят България и да я изкарат от блатото, в което ни хвърлиха тъпите и посредствени опозиционери на Партията!

Бате Бойко чисти здраво.

Много странни неща - в БСП лява България на върха са само олигарси и милионери. Как защитават бедния си електорат? Не изпитват ли капчица срам от двуличието си?

За съжаление "бедния електорат" , който включва масата българи, никой не го защитава и той от 25 г. няма, а няма и да има свое представителство и в бъдещия парламент! "Бедният електорат" ще се радва на трохите от трапезата на олигарсите..:((, защото макар и болшинство, се остави да бъде разединяван, ДЕЗИНФОРМИРАН и противопоставян, делейки политиците на наши и ваши, а те всички вкупом "работят" единствено и само за своите интереси...

пЕсимист

Наистина трябва да си Експерт, за да успееш да докараш един АЕЦ до печалба от 40 милиона годишно... Един МОЛ печели повече! Добре, ако построим Белене или 7-ми блок - за колко хилядолетия ще се изплатят при 40 милиона годишна печалба?!

виж за предните години какви печалби ни дариха калинките на тиквата

Защо си мислите, че оправдавам едни некадърници за сметка на други?! Откъде това извратено мислене?!

Не е такава сметката. Ние си смятаме на входа и изхода на нашия джоб. В това отношение Белене отдавна се е изплатила и то няколко пъти. По наши сметки този проект не трябва да започва. Най-големи печалби имаме от него потдържайки го в състояние на голяма черна дупка, през която в нашия джоб се вливат едни големи черни пари, за бели дни. Други проблеми с математиката, Красная? :Д

Да, 40 милиона - а случайно да знаеш, че благодарение на държавната намеса токът от централата се продава практически на себестойност - и печалбата е от тока, продаден на свободния пазар! И нарочно АЕЦ е натискан да продава тока евтино, за да се компенсира поне малко "евтиния" ток от ВЕИ и американските ТЕЦ!?

Относно американския 7-ми блок, който е на двойна цена, трябва да се консултираш с НПО, СБ, МВФ, и посолството, а може и сенатор Маккейн.

Знаеш ли ,че тази чиста печалба остава след като е осигурен всичкия необходим ток за да могат да пишат глупости такива като теб. След като е напълнен фонд АЕЦ Козлодуй, от който точи цяла България ,но не и АЕЦ за сега. След като не може да произвежд повече от разпореденото и да продава излишъка на свободния пазар и да увеличи печалбата. След като е осигурено всичко за следващия цикъл за д аима и още и още евтин ток. След като са осигутрени всички заплатина всички хрантутници от шапките наготре по веригата като НЕК ,БЕХ и други паразити в София, клатикурковци. Имаш ли представа колко стотин фирми се хранят индиректно от АЕЦ? Имаш ли представа,че АЕЦ поема висококвалифицираните кадрина университит еи така подържа образованието. За мол са необходими само продавачки и някой икономист. А специалности като ядрена физика, които още съществуват ще западнат и изчезнат! Или вие сте за тотално опростачаване на нацията?

Значи пред очите ни тези партийни измамници източват държавния АЕЦ, за да може частните ТЕЦ-ове да печелят добре - същите тези хора подписаха и договорите с тях. Цялата енергетика се финансира със загубите на държавата от нея! Естествено, че един АЕЦ е несравним с МОЛ - няма какво да говорим въобще, затова съм възмутена, че политиците ни постяват равенство между двете, не аз!

ама наистина ще играе тоягата и то струва ми се още преди да са дошли на власт гестаповците които от 13.05.2013 год. клатаят държавата .Май ще им се случва нещо като битов баташки конфликт !!!!!!!!! Като качат от 1.10.тока и като скочи хляба и цените на всичко като надуе студа и как народа на половин България къщитете са руини ще запикаят и богатство и пари и ще гладат през крив макарон като Цветан Василев всичко .