Притисната в Мосул, ИДИЛ окървави други два града в Ирак

Въоръжени с автомати и експлозиви мъже нападнаха полицейски участъци и правителствени сгради в иракския град Киркук тази сутрин, съобщиха Асошиейтед прес и БТА.

Обратно в новината

Коментари - Притисната в Мосул, ИДИЛ окървави други два града в Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отново много ниско ниво на повечето коментари!

Пак руски автомати! Няма "революция", ако няма "Какалашници"! С М-16 революции не се правят!

И кой им позволи да окървавят други градове?? сащ и групировката с тях, защото всеки нормален би помислил как да действа предеи такива хвалби.. Къде са сега защитниците на човешкия живот??къде е оон да ги заклейми че убиха повече цивилни за няколко дена отколкото за година преди да се намесят???

По-важното е че ИДИЛ планират терористична атака със самолети срещу Рим и папата.Затова трябва да се засили контрола на полетите до Рим и обратно.

а истината е тук,в този анализ link

Че американците са попаднали в напълно задънена улица по казуса Сирия, е абсолютно ясно. САЩ нямат верен ход. Излизането им от играта ще означава пълно сриване на значението им в глобалните политически решения оттук нататък. Оставането им на терена ги затлачва още повече в тоталното смъртоносно блато, което те сами изобретиха под лозунга за сваляне на Асад. Да не говорим за измислиците и елементарните лъжи, с които Държавният департамент борави в международните отношения! Те започнаха да стават толкова гротескно прозрачни, че на големите западни нации (при това дългогодишни американски съюзници) като Германия, Франция и Великобритания направо им става вече неудобно да ги тиражират и покриват, тъй като всички знаят истината. Светът е изправен пред особена точка на трансформация. Още съвсем малко и нищо вече няма да бъде същото. САЩ стигнаха дотам, че в момента социалните мрежи като Туитър и Фейсбук са главни източници на свръхнадеждна информация. Доскоро това беше Сирийската обсерватория за правата на човека, позиционирана в Лондон, с осигурен бюджет да подава правилна информация и най-вече да бъде единствен източник за всички западни медии. Тъпотата и цензурата, натискът в западните медии вече станаха толкова всеобхватни и големи, че ситуацията прилича на антиутопично безумие. Посочваш Сирийската обсерватория за легитимен източник и никой повече не се интересува за друго, просто се цитира и толкова. Развенчаването на Обсерваторията като бутафорна агенция донякъде дойде от британците. Въпреки че са най-близки приятели на Америка, британците са най-будни сред натиснатите...

Джихадистите трябва да бъдат избити показно с всички средства, за да престанат за в бъдеще дори да си въобразяват на генетично ниво, че могат да тероризират която и да е държава, независимо от покровителя им. Обстоятелствата налагат жертви, но жертвайки стотици, се спасяват милиони. Който не го осъзнава и още по-лошо, който крие зад хуманитарни идеи собствените престъпления, трябва да носи същата отговорност, както творенията си. Иначе виждате, какво правят джихадистите. И американците го усетиха вече - дадоха жертва, дано е последна. Мир на праха на боеца. Оня горе вижда всичко и ще въздаде, рано или късно.

За пореден път се видя, яр ИД имат страх и зъб на Ирак, Турция и ЕС, а към братушките им, руснаците, нямат дори лоша помисъл.

А още не са се добрали до табелката на Мосул.....

Бежанците са предимно от Афганистан,Ирак,Пакистан,Нигерия и др.Прочети European refugee crizis -the anatomy of a coverup.В статията ти е описана причината за бежанците.През 2011 год САЩ и нейните съюзници обезпечават бунтовническите групировки.Терористите,джихадистите били борци за свобода.Но зверставата им става невъзможно да се скрият от света.Последиците също.

Преживявам трагедиите там.Все пак,окървавените са мирни,нормални хора и семействата им.В нашият род,на тракийски българи и такива от Вардарска Македония,подобни събития се предават през поколенията.Яли сме го същия. Говорим си ние в ЕС-то.Конференции,сбирки,хапка-пийка.....до безкрай.Реакция?Резултат?----ЗИРООООО.Воюват си там едни иракски войничета,кюрди/редовно и системно под турски обстрел/,хиляди хора си мрат-запалени живи,удавени,обезглавени,обесени....в най-хуманния случай,просто застреляни....ние,тук,в ЕС-то си говорим за тях.Едни тлъсти,напудрени лимузини-бронета,предвижват дебелите еврозадници до поредната конференция или дебат по темата"Какво да се прави?"И нито нещо се прави,нито се случва,освен милионен емигранстки поток,нови жертви с хиляди....И до кога така!?

Така е, ама не си прав. Прави се много за да се унищожат джихадистите, но Русия много хора и пари е хвърлила там. И както виждаш и за зверските бомбардировки на Русия се готвят санкции. Така че изобщо не си прав.

тъй, тъй. санкциите знаем че ги можете. апропо, какво стана с ония 'умерени революционери', които американците обучиха и въоръжиха за 500 милиона долара? за последно се чу, че се присъединили към идил.

не си добре с главата.

малоумен дада кви санкции може да наложи безповощното джудже ЕС и на кой му пука в ЕС за зверствата в бл.изток.Не разбра ли че ЕС и САЩ е равно на Алкайда Ал-нусра.Няма връщане на назад.

по време на полов акт, единия участващ орган е винаги притиснат.. цялата кампания срещу ДАЕШ си е една любовна игра.. та резултатите от това заиграване на САЩ са видими отдавна

Самоубийци. Тия са прости като нашите комунисти.

Те са си комунисти. Това са членове на БААС - арабската соц партия. В същата е Башар Асад. За Русия знаем, че строят комунизъм по кагебейски

Гори петрол, горят гуми, чуват се дълги откоси автоматична стрелба... Това на битка ли ви прилича или на стелба във въздуха? Дълъг откос прицелна стрелба няма. И огъня е само колкото CNN да имат черен пушек за снимките.

театър, колега, театър...

Битката за Мосул е театър с американски режисьор. Това е просто прегрупиране на тяхното творение -ИДИЛ.

по думите на ПУТИН идил са бивши гвардейци на саддам каза го пред оон опарвяйте се е него

Ако споменеш Путин има ли двойна надница? Предател Мазен.

И освен това са БААСисти също като Башар Асад.

Киркук е на 150 км.от Мосул.Преди броени дни започна освобождението на Мосул.Кюрдската партия отдавна предсказваше ,че боят ще се измести на друго място.Иракските военни подозират ,че има мълчаливо съгласие за излизане на ИД от Мосул-съобщава ливанската т.в."Ал -Мауаdin "САЩ и СА били готови от Мосул да се изведат над 9000 бойци терористи на ИД.Киркут -атакисти джихадисти нападат предимно правителствени сгради.Тези терористи някои анализатори подозират ,че ще ги насочат в Сирия,да се борят срещу Асад.В районите около Палмира и Дейр-зз- Зор..Джулиан Кинг-европейски комисар по сигурност.Европа да се готвела за наплив на терористи .

когато сащ защитаваше интересите си в ирак и афганистан нямаше мигрантска вълна някак си успяха когато русия защитава интересите си в сирия настъпи световен хаос! да сравняваш хирург с касапин!

Всички прекрасно знаем, че пишеш неверни неща - затова няма смисъл да ти опонирам. Само се чудя на какво разчиташ с тези писания, кой и защо ти плаща грешни пари?

ъхъ, да-а-а. само дето 70% от мигрантите са от Афганистан и Ирак. Все държави, където 'хирургът' оперира

Притисната в Мосул, ИДИЛ окървави други два града в Ирак Предсмърта агония на "змията".

КАК така???? Нали там са "непобедимите" войски на САЩ??!?? Нали именно Те са гръбнака на НАТО???За съжаление реалноста е отчайваща!!!!Там НЯМА Рамбо1,2 и 3 !!!!Явно тази групировка от джихадисти е по-добре организирана от краварите!!!

Явно си много тъп!

Тия знаят за какво се бият, петрола, черното злато на планетата. Пък ние нека си ги събираме в Европата, да им даваме социални докато не започната да я превземат. Изобщо, къде се бутаме там, където не ни е работа.

Якооооу!!!!! Serious Sam на живу май го играят!!!! Ама гърмят им кратунти ил нещо друго???? Муахахахахахахахахахахахахахахаха!!!!

Ако според новините ви се стори, че в Мосул борбата е срещу кръвожадни и свирепи главорези и никакво цивилно население наоколо няма, а в Алепо битката е срещу цивилни и тук там някой миролюбив и демократичен джихадист - не се учудвайте. На това му викат пропаганда.

Има цивилни и в Мосул, но те не са обект на варварски бомбардировки от Русия.

Явно според вас американските бомби са демократични и са намазани с мед и масло.

Няколко държави, управлявани според Запада от диктатори се бият с терористите от т.н. Ислямска Държава. Демократичният Запад реве за въоръжената опозиция и срещу военните престъпления на диктаторите воюващи с ИДИЛ. Иначе демократичният Запад тръби, че са запазили военната структура НАТО, за да се бори с тероризма, който ги заплашва. Железна логика, нема що. Даже са я превърнали в основна ЕвроАтлантическа ценност. . .

Същите тези арабски мутри разстрелват населението на друг град,където са атакувани от рашъните.И от страх да не бъдат напъдени в Европа ,всички скочиха срещу Путин защото ги атакувал.И санкции щели да налагат.Мръсници!

Това е опозицията на САЩ и Е.С която отчяано защитават .Трима руски офицери са ранени при свиреп обстрел от терористите на хуманитарен коридор в Алепо . Джихадистите стрелят по мирни жители и свои кадри, които се опитват да се измъкнат от "котела" .

Стрснно защо не правят това в Сирия и Русия. Сигурно щото са братушки с тях. Все теьи дето наистина ги бият като Ирак, Турция, Европа.... Никога братушките им дето уж ги бомбят. Според ТАСС над 30 000 бомби са пуснати над Алепо. Пак според тях там имало 12 000 ИД войници..... по кого ли бомбят?

Военните съветници от НАТО и Пентагона бомбят. Като скакалци са съветниците и не могат да им смогнат.

Признаваш това което всички знаем и виждаме 6 месеца, че Русия не е там да се бие с ИД?

Всяка война се води за пари. В случая става въпрос за парите от петрола. Следователно, ако потърсим друг източник на енергия и загубим интерес към петрола, тази война ще си спре точно така внезапно както и започна.

Личи ръчичката на американските хайдуци !

Всички джихадисти са снабдени с американски пари и тежко оръжие. Тойотите са произведени във Филаделфия, а руското оръжие в бившите соц.страни от Изт.Европа, вкл. България. Не пишат нищо за два белгийски самолета избили 6 мирни граждани и ранили други 4 души в село под Алепо. Руснаците публикуваха космическите снимки. Вижда се цветът на очите на пилотите ,да не говорим за отличителните знаци на самолетите и имената им на баджовете. НАТО, респ. САЩ мълчат. Така американците нападнаха и конвоя, а после обвиниха руснаците.Фъшкийски номера

Битка за Мосул няма. Вдига се само много шум и заплахи с надеждата, че джихадистите сами ще се изтеглят от града, за да подсилят групировката им в Сирия. И те го правят под формата на измъчени бежанци от града. Иначе има известна демонстрация на сила, като с голям брой бойна техника за завзети две-три полупразни селца около града. На янките не им стиска да влязат в уличен бой, за иракската армия, която преди две години го предаде без бой да не говорим. Ако се стигне до истински сражения, ще има много жертви сред мирното население, което плъховете ползват като жив щит и на американците ще им се наложи да правят това, заради което раздуто или направо невярно обвиняват руснаците и армията на Асад.

Колко ИД войника са убити от руски КУРШУМ????? АБЕ въобще влез в ТАСС и ми кажи... убит ли е ИД войник ОТ РУСНАЦИТЕ???? :))))))

В ИД не воюват войници, а воюват бандити и терористи. Правете разлика!

Този въпрос има ли нещо общо с моя коментар и темата? Аз няма как да зная колко примати са убити от руснаците, пък и едва ли някой знае и се интересува. Колкото повече - толкова по-добре. А и доколкото знам, руснаците бомбардират от въздуха, а не обстрелват. Е, може би някой от спецназа си е изпробвал мерника - дай Боже!

vasil

И в Донбас,и в Газа,и къде ли не т.н. от тебе "плъхове" се крият зад цивилни,разполагат изстрелващите си устройства при детски градини,училища,лечебни заведения,жилищни райони.

Путин и Асад са виновни за кървавата драма! А, пардон, то не било Сирия, а Ирак! Нищо, пак те са виновни! Как не ги е срам да бият негрите?

Де го чукаш де се пука...

Тези джихадисти трябва да бъдат избити без никаква милост от постоянни бомбардировки и тежък картечен обстрел!

"Ислямска държава"; Mission Accomplished джордж буш 2003 от (борда на) "абрахам линкълн". каква ирония на съдбата, а?! :-)))

Значи ако американците или Коалицията бомбардира е добре ако са руснаците е зле а кой докара до тези сегашни събития е все едно кога Буш и онзи лайнар Англичанина ще влезнат в затвора за Геноцид срещу суверенни държави . Докога САЩ и Е.С ще се налагат над държави за техните лидери . Нали сте Демократи бе ама действията са ви Еврогейски не а брутално хард-педерастки . Тоталитарна синя върхушка това е сега Е.С .

сащ само гледаха как се изнасят от Мосул и нищо не предприеха срещу тях.

ПОНЕЖЕ ПОСТОЯННО НЯКАКВО ТРОЛИЩЕ ПИШЕ, ЧЕ АМЕРИКАНЦИ, ЕВРОПЕЙЦИ БИЛИ НЕЗНАМ СИ КАКВО !! ИДИЛ СЕ БИЕ САМО С РУСКО ОРЪЖИЯ, КАЛАШНИЦИ, ДРАГУНОВ, ЕРПЕГЕТА, АРТИЛЕРИЯ, МИНИ, И КАКВО ЛИ НЕ !!!!

всеки предпочита най-доброто!

всеки предпочита най-достъпното.

Ти напиши къде е ПРОИЗВЕДЕНО и откъде е ДОСТАВЕНО, а не каква марка е оръжието ...

дали си по-дърт или по-тъп и ми е трудно да преценя.

Умник, ИД ползват само джипове тойота,но не Япония ги снабди.

Край Модул е "борба с ИДИЛ и срещу терористи",а край Алепо" варварски удари и военни престъпления"срещу опозицията и мирното население!Жалки отрепки!

От Цачева ли го чу или от Цветанов , Иво Инджев или Коритаров а може би от плондира Сашо Йорданов щото всички тези днес са се уяли здраво . Беден Пребоядисал се Демократ виждал ли си щото и Филип Димитров от 25 години оживее в Лозенец . Що не са прибрани от Военния трибунал Буш и Тони Блеар ?

През втората световна Червената армия за 2 години прегази милионна нацистка армия и стигна до Берлин. През 21 век, век на научни постижения и изобретения, лазери, мазери, сателити, комуникации, модерни оръжия, компютри, стелтове, мелтове, дронове и мронове, как така един цял "развит" свят не може да смаже група разбойници, качени на тойота пикапи?

така е само за превземането на Берлин са дали руснаците 20 000 жертви офицери.а миналата седмица пишеше за тежка битка в сирия .били загинали 10 джихадисти и 5 войници от сирийската армия

"...американската пропаганда не подкрепя официално терористите. Тя се кахъри за "умерената опозиция". Която кой знае защо винаги се намира именно там, където са баш терористите. Да не би, по дяволите, да са едно и също?! Войната в Сирия не приключва, защото НЯКОЙ поддържа терористите. НИКОЙ няма толкова ресурс, че да издържи без подкрепа отвън, както издържат шепа любители на убийствата, конструирани от САЩ за свалянето на Асад." Калина Андролова

САЩ и ЕС с намесата си в Ирак доведоха до втора кървава вълна. Съсипаха го този Ирак. Трябва да се съдят за военни престъпления.

"Неправителствено образование" от главорези коли, беси, убива, разрушава и мародерства три държави (може би и повече) държави на по-малко от 500 км от Европа. В същото време "големата работа" с "многото ценности" - Европейските щати са събрали влеможите си, които да наказват единствения който се бори ефективно с пасмината главорези - Русия ?! ЗНАЧИ, ГЛАВОРЕЗИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ И ИЗПОЛЗВАНИ ОТ ЕС И САЩ !

Докато в западните медии тече истерична кампания против Агресията на Русия, ИД действат по план.

ИД няма нищо против 'руската агресия'. Почти не я забелязва..

Европа кво дреме за жертвите... да поиска прекратяване на огъня, примирие, таймаут.... Аман от двоен аршин...

Европа не пее в хора. Те са най-обикновенни папагали, които повтарят американските указания ...

ако ЕС слушаше САЩ - и икономиката и щеше да е в по-добро състояние, и отбраната.

нали онзи ден колона с 900 "цивилни и болни" напуснаха Мосул. Нормално е като оздравеят пак да работят. Много бързо оздравяха.

Ако американците поискат, могат да унищожат ИДИЛ за 2-3 месеца и то без оръжие. Просто като блокират всичките им сметки в САЩ, ЕС, Турция, Саудитска Арабия, Катар, Йордания, Египет и Либия. Но ИДИЛ е рожба на САЩ и те няма да го унищожат, дори ще му помагат - с пари и оръжие ...

Е то и Русия,ако иска може да унищожи ислямска държава,както и останалите джихадисти,но виж,че вече 2 години бомби и не става... Или и те не искат или не могат!

" ... е вече 2 години" Пак лъжете! Русия започна военната операция в Сирия точно преди 1 година и 20 дена. А Русия вече е помогнала в освобождението на около 25% от територията на Сирия от американските терористи ...

Соросоидите много си падат по избиването, като в Рамбо. Дали не е по лесно да дръпнеш шалтера на финансирането на ИД. За съжаление това не зависи от руснаците.

Русия може още по-бързо да свърши тази работа. Само трябва да отзове чеченците от ИДИЛ.

"Чеченците" са на заплата, която им плаща не Русия, а САЩ. И няма как Русия да го "отзове", те ще са там докат о САЩ им плащат.