Министър: Учителят може да отнеме телефона на ученик

Министърът на образованието заяви, че всеки директор на училище може да вземе отношение дали учениците ще влизат с телефони в училище.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Учителят може да отнеме телефона на ученик | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДИР, селото не е на бунт срещу децата. На бунт е срещу решението да вържат две български деца да следват езиковото и друго ниво на голяма група деца на бежанци. На бунт са против заспалостта на държавата, която не е взела и не взема достатъчно мерки за интеграция на тези хора, а ги хвърля на плещите на малки общности из България без повече грижи. Журналистиката е отговорна задача, а не интригантска. Не знам до къде ще стигне ДИР с развитието на журналистическия си и на аудиторния си състав, но аз скоро вече няма да чета новини и да дискутирам тук. Първо почервеня до лайняночервен цвят от боклуците, които срещу заплащане вкара жена му на Станишев. Второ, след като ДИР не успя на фондовата борса, се взеха някои мерки за подобряване а качеството им на работа, за което преди това се обаждах поне няколко пъти да им кажя, че е крайно време. Но трето, вече нивото отново пада до степен на неадекватност. Чудя се дали да не им се обадя пак... Преди време им казах например, че правописът и пунктоацията им не са на нужното ниво за голяма медия. Не направиха подобрение, докато не се издъниха на фондовата борса и това е. Сега май ще е същото. А преди две седмици ме баннаха, защото казах факти за действителността. На някой от момичетата от ДИР това не се хареса никак, понеже повторих поста си с чуденето къде е проблемът. Оказа се голям за някоя нежна психика. А бе това е реалността в България...

Правилата в учебно заведение по време на лекция (учебен час) започват с разрешено облекло, съответни учебни помагала в т.ч. подходящо облекло за часовете по физическо възпитание и ЗАБРАНА за използване на каквито и да било отклонения в облеклото (бурки напр.) или телефони, смартфони, компютри и пр. Притежаващите такива устройства при започване на часа ДОБРОВОЛНО ги предоставят на преподавателя, който ги връща след часа. Нарушителите се санкционират съгласно приетите правила - забележка, разговор с родителите, преместване в друго учебно заведение и т.н.

Ако прочетем внимателно статията, ще забележим следната аномалия:монго на брой деца на бегълци ще се учат заедно с две на брой българчета в първи клас. Елементарната, но наистина елементарна психология на педагогическия процес сочи, че не е възможно адаптирането на мнозинство към малцинство в повторяем процес, какъвто е учебният. Ако доминира числено определен фактор, то той остава доминантен. Социализацията на мнозинство към малцинство е също невъзможно. Това фактически означава, че министърката ни неглижира основополагаши професионални критерии, като защитава такава позиция. Или е непрофесионалист, или е нечестна. Или и двете. Да каже, че няма пари за истинска социализация на тези деца. Да си ризнае, че предлага фарс и и че поради липса на пари за изпращането им в други уличлища е готова да даде курбан развитието на двете българчета. А иначе си попълва класа с деца на бегълци министърката и решава една заплата във поверената й образователна система. Вие как мислите: дали е непрофесионалист, или е нечестна, или и двете? И дали перспективите на две деца могат да бъдат жертвани заради липсата на средства и компетентност за адекватно справяне със ситуацията?

Директор на столично училище говори: ... и да викне родителя... Комунизмът направи и учителите невежи. Учител да говори на диалект пред медия - това е образът на днешното ни осакатено образование. Излизане от дупката не знам има ли. Значението на 'викна' е да надам силен глас. Ако искам да поканя някого на разговор, аз го поканвам, повиквам, извика за разговор. Но не го виквам, поне не при официалне разговор, понеже влизам в диалектна форма без това да внася полезен колорит или подобаващ стил в речта в случая.

абсолютно си прав, през комунизма имаше целенасочена политика за учители да се назначават най-неграмотните хора, а старите жарски учители бяха низвергнати или избити. Сега виждаме резултатът. Иначе не си представям как някакъв си учител вика столичанин с кола за 300000 лв. и почва да му се кара за това и онова. Само няколко секунди и учителят ще е нок аут. Всеки може да си говори каквото си иска и да предлага каквито си иска мерки, но трябва да се предлагат реални и изпълними мерки по възможност с по-малко човешка намеса. Могат да се монтират заглушители както в театрите примерно. Не вкарвайте учителите във война с родителите те и без това са много изнервени и обезверени.

Абе, хайде стига с тези телефони!!! Махнете наркотиците, алкохолът и цигарите от училищата!! А за смартфоните - накарайте децата да не ги използват!!! Как? Като почнете да преподавате така, че децата да ви гледат в очите през целия час!!! Има такива учители!!!

Права е за телефоните. Права е и за децата на бежанците. Само че е права доколкото звучи като в лозунг.Все пак трябва да се мисли първо за българските деца,после за чуждите.И дали се бежанци?Тя знае да мисли!Врейка е!Не е проста

Не се казва отнеме, а открадне. Кражбите за българите не са позволени. За други са позволени. Но принципно - вместо да карат учителите да ствата крадци на движими вещи - най-добре да се забранят тези устройства.

"...Той допълни, че в неговото училище почти всички деца притежават смартфони...."При това положение учениците нетрябва да ходят, да присъствъеат в училище, а часовете да се провждат по мрежата.

Даскалите остава да са и пъдари!?!? А може би така трябва да заслужат "високите" си заплати - като им се вменяват всякакви други допълнителни задължения? Неподготвено министирско изявление :(

извращение на протестерското правителство, УУУУУУ бе простаци, махайте се. ОСТАВКА!

отново неадекватно министерско решение телефоните няма значение какви нямат място в Училището навремето училището е било свято място а даскала най уважаемия човек в селото или градчето а сега даскалите са като маимуни а училището място за убиване на време пълна морална атрофия малко трудна дума дали 5% от сегашните ученици знаят какво значи

Абе нямат място, но...на портиера ли да ги оставят? Децата трябва да имат връзка със своите родители - ако не по време на училище - то след това. В 51-во, което впрочем е училището на моите деца - доста деца се съобразяват и си ги изключват.

Ама кусур, като нямат постоянна връзка с малоумните си родители ....

Не е работа на учителя да е стражар, пазач на лични вещи или обискиращ! е, госпожицата може и да може да го намери...

Това ако е ученик, по-добре да го пратим да укрепява дигите!

На Венериния хълм няма проблем! Няма да прелее!

МИНИСТЪРКЕ, КОГАТО РОМИТЕ ИЛИ ЦИГАНИТЕ (НА ПРОСТ ЕЗИК БЯХА ИНТЕГРИРАНИ (ЗАЩОТО БЯХА!!!), ТЕ УЧЕХА ЗАЕДНО С НАС И НИКОЙ НЕ СЕ УЧУДВАШЕ, И НИКОЙ НЕ КОМЕНТИРАШЕ! КАКВО МИ ПЛЕЩИШ ЗА РАВНИ ПРАВА? ОТ САМО СЕБЕ СИ СЕ РАЗБИРА! КЪДЕ СА ТРАВНИТЕ ПРАВА СЕГА, КЪДЕ СА ЦИГАНИТЕ В НАШИТЕ КЛАСОВЕ, КАКВИ СА ТЕЗИ ЛЕЗЕНИЦИ ЗА ДЕЦА НА БЕЖАНЦИ И ПРОЧИЕ - ИМА СИ КАНАЛИ, СПЕЦИАЛНИ УЧИЛИЩА И ПРОЧИЕ, МИНИСТЪРКЕВ, НЕ СИ В ЧАС!

СИТУАЦИЯ: ТЕЛЕФОН НА УЧЕНИК ЗВЪНИ ГРЪМКО В ЧАС... ОТИВАМ ЕНЕРГИЧНО И БЪРЗО, ОТНЕМАМ ТЕЛЕФОНА И ГО ИЗХВЪРЛЯМ ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА, БЕЗ ИЗЛИШНИ КОМЕНТАРИ. МИНИСТЪРКЕ, НЕ СИ В ЧАС....

МИНИСТЪРКЕ, И ТИ И АЗ ЗНАЕМ, ЧЕ САМО ДЪРВОТО ГИ ОПРАВЯ - НЕ СЕ УСМИХВАЙ И НЕ СЕ МАЗНИ, МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕШ И ТИ КАК СИ УЧИЛА, АМА НАИСТИНА, А НЕ КАКТО Е СЕГА! САМО ДЪРВО И РАБОТА ЗА ТЯХ - НЕГРАМОТНИ И НАГЛИ СА.

...да се ползва само при нужда и то в междучасията,каква е тази идиотщина?! Директорите и охраната на училищата да си влезнат и по-сериозно в задълженията с помощта на районните кметове и да гонят от училищата пушачите и лицата,които разхождат домашни кучета там. Пример: В Младост на входовете на училищата са изрисувани забрани за допускане на кучета в дворовете,но никой не ги спазва. Много пък майки с колички с малки деца идват в училищата за да си пушат цигарите и после си хвърлят фасовете където им падне! УЧИЛИЩАТА НЕ СА ПУШАЛНИ И ОТХОДНИ МЕСТА ЗА ДОМАШНИ КУЧЕТА! Но тук вина има и кмета Фандъкова,че не настоява и не изисква от директорите да се спазват тези забрани! В събота пък в градинката пред районната администрация в Младост преброих над 25-30 свободно пуснати кучета,въпреки забраната там да бъдат разхождани и фасове навсякъде по земята въпреки наличието на кошчета за боклук! БЪЛГАРИНО!!!!!!

Поздравявам ви за коментара! Само вие се постарахте да градирате приоритетите. Наистина е така: не е важно дали детето ще носи телефон или цветя за учителката си (преди няколко дни и това беше обсъдено нашироко). Важното е това дете да ЗНАЕ правилата и да ги СПАЗВА. Не само за телефоните, но и за обществения ред, за движение и т.н.

Няма българино, избягло у чужбината, останало само келешо!

ANISHAR

абе - хора осъзнайте се .. какви телефони в клас ... !!! по същата логика някой може да вкара шах , не се сърди човече , монополи и какво ли още не ... нали влизат в час там се учи !!!!! как тя ще му преподава той ще си цъка и , изобщо за какво ходи на училище тогава !!! децата са РАЗЛИГАВЕНИ И ЗА ТОВА ИМАТ ВИНА ПЪРВО РОДИТЕЛИТЕ ... на мнение съм че децата трябва да подрастват в спартански условия за да са калени след това , а не да им се дава всичко и на готово .. така те го възприемат като даденост което е основната грешка на родителите !!!

Никъде не се разрешава ползване на телефон в клас. Проверете в европейските училища. Когато това е правило, то се изпълнява. И няма основание г-жа Министърката да разсъждава на тази тема.

Тази леличка доказва, че и най-глупавият, неук и пропаднала човек в България, а и не само в България, може да стане министър, премиер, президент, дупатат и т.н. Бог да пази България и нейните деца.

Явно никой от вас не е влизал скоро в час /училище и няма и най -бегла представа как протичат часовете..Не съм чула някой да е умрял от липсата на телефон.Едно време все с телефони сте ходили..според мен трябва да се затегнат малко нещата в училищата,преди да сте пропищели че децата Ви масово са неграмотни!!!

Едно време в училищата имаше обществени първоначално теефони с монети, а после с фонокарти. И да-учениците се обаждаха на родителите си в междучасията.

Случайно е имало в твоето училищ такъв телефон. За пръв път чувам да е имало. Масово нямаше всъщност.

Като влезеш в училище следващия път, завърти се по-дълго. Поне да научиш правописа, че е срамота да критикуваш на тема неграмотност, а самата ти да не си грамотна. Иначе едва ли има трезвомислещ човек, който да смята за нормално децата да ползват телефони в училище.

Ей тази нахилена мутра от 3 години обикаля телевизиите и пропагандира за ГЕРБ и Пожарникаря! Нещастница!!

в училището на моето дете всички си носят телефоните.но са изключени.използват се само в случаи на спешна ситуация.които наруши правилника бива наказван.

А ученик може ли да отнеме телефона от учител, ако това го разсейва от преподаването?

Войната с технологиите е предварително обречена и е добре това някой да го каже на министъра. Далеч по-добре е да вкарате телефоните в учебния процес. Умният използва, а простият - забранява.

Мнооо си глупав! И сателитна антена да си сложиш на главата, все тая!

Явно си стар и забутан комплексиран злобен тъпак. Иска ти се другите да са глупави за да можеш поне веднъж да се почустваш не толкова жалък и неинтелигентен, колкото си.

по тая логика да си носят и плейстейшъните в час а?

Технологиите трябва да навлязат в обучението, а не да се забраняват! Дъщеря ми е 6кл, слабичка - 20кг, а раницата с учебниците й е 10-12кг! Е, купихме и електронна книга (рийдър) и сканирах учебниците, раницата значително олекна. И започнаха абсурдите! Първо не се прави разлика между електронна и книга, таблет, смартфон... Не можело в час с рийдър! И второ - учебниците са безплатни, но пък електронните им варианти са около 20лв всеки!!! И накрая извода - компютърна грамотност се добива с ползване, а не с теория! Вместо да научим децата да се възползват от технологиите като ги включим в учебния процес, ние ги забраняваме! Децата стоят през цялото си свободно време в нета и това е неизбежно, но нека ги научим, как да ползват технологиите освен за игри и за полезни приложения!

Мутренска работа.

Какъв министър е тая двумесечна подлога от бардака,

Само това ли можете в това скапано комуно-протестерско никому ненужно, вредно, недомътено, престъпно и извратено т.н. служебно правителство. ОСТАВКА!!!

Скапаняко ти май не знаеш простотията на шашизмо-комунизма.

да се върне отново "поведението" и то да бъде намалявано за извършени нарушения. не може тъпанари да минават с 3-ки, защото родителите били богати. не може един пикльо да плесне на чина си телефон за 1500лв. не е редно и малки кифли (проститутки) да се клепат повече от магистралките или пък да ходи без дрехи.

А кубчето на Рубик да си носят може ли,да си направят уроците интересни,няма вече деца,това са умни,технологични човешки същества,които не искат да ги третират като предмет на обучение,училището не само си стои в двайсти век,но и се напъва да възроди най-мракобесните навици на соцпедагогиката

"....няма вече деца,това са умни,технологични човешки същества,които не искат да ги третират като предмет на обучение,училището не само си стои в двайсти век,но и се напъва да възроди най-мракобесните навици на соцпедагогиката..." Предстоят избори. Накарай ресорният ти депутат да забрани това огнище (българското училища), което "не само си стои в двайсти век,но и се напъва да възроди най-мракобесните навици на соцпедагогиката". И тогава пред нас ще блесне светлото бъдеще...Насила можеш да вземеш, но не можеш да дадеш. Т.е. училището нищо не може да налее в тиквето на невръстното ти същество, след като "умните му родители" знаят, че го пращат на "заколение" в школото. И нищо не правят дресировката на това сборище на невръстна плът да е пълноценна...

Лично мое мнение е, че в час трябва да се забранят. Един ден влизам във фейсбук и някакво момиче снимало теста и иска помощ. Направих си извода, че е уникално проста. При наличие на интернет да не може да реши 4 задачи. Преди време в университета ни разправяха не е важно да го помните, а да знаете, че го има еди къде си и трябва сам ода проверите.

Ама стига с тази търпимост-ТО ЗАТОВА ЦИГАНЬОРИТЕ СА ТОЛКОВА НЕПОНОСИМИ И НАГЖЛИ!!!НЕ-НЯМА ДА ГИ ТЪРПИМЕ!!! ОТНОСНО МОБИЛНИТЕ ТЕЛЕФОНИ-НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА МИ ОТНЕМА ТЕЛЕФОНА БЕЗ ДА ГО НАБИЯ!!

Бахти олигофренката е тая. С толкова сиво вещество под капачката толкоз може да измисли женицата.

Да,прав си, тази жена е абсолютен олигофрен.Олигофренията междувпрочем характерна за една огромна част от БГ политиците.Вижте само колко олигофренично се смее и поставя учителя в една неясна ситуация "....абе учителя може да вземе телефона на ученика."Тези олигофрени са абдекирали във всички направления и са обвзети само от крадене на държавни пари. -Уважаема гъзжа Министърке ,училището и българският учите се нуждаят от точни и ясни правила а не учителя да се оставя разправя с ученици и родители.Вие Гъзжа министърке сте некомпетентна и нямате кураж.Вън от тизи пост Вие сте позор за бълагрското образование и възпитание!

Тези дето са ми поставили минуси най-вероятно са някакви жалки родителчета, дето смятат че училището е длъжно да им възпитава децата, а те - не.

дя-до

Може. А после бащата на въпросния ученик може (и най-вероятно ще) отнеме възможността на учителя да преподава. Щото "ТОВА Е БЪЛГАРИЯААААААА!"

Ползване на телефон в час- абсолютно забранено, но носенето на телефон в училище не разбирам на кого и с какво пречи. По логично е да има свободно WiFi през междучасията и да се стимулира използването на таблети, смартфони и т.н. всякакви канали за достъп до информация............ ДАЙТЕ ДА ВЪРНЕМ КИЛИЙНИТЕ УЧИЛИЩА !!! Поради каква причина да нямам комуникация с детето си през времето през което е на училище и не е в час?!! В крайна сметка света се развива и колкото по рано детето ми се научи да използва новите технологии и да знае кога и как да ги използва, и кога е допустимо и кога не използването, си мисля, че е по- добре за него. В ЧАС НАИСТИНА Е НЕДОПУСТИМО ДА СЕ ЗАНИМАВАТ СЪС СМАРТФОНИ /АКО НЕ Е ЧАС ПО IT/ НО ДА НЕ СЕ ДОПУСКАТ ТЕЛЕФОНИ В УЧИЛИЩЕ Е БЕЗУМИЕ...........

Много по скоро, отколкото си представяш, ще видиш безумните последици на логичните си разсъждения, кога са за чужда сметка. Га те зарита собствения ти отрок едва ли шъ си спомниш кво си хортувал при слънцево време.

кика,ама и твоя акъл направо тече от ушите ти... твоето дете е много добричко и възпитано и не,ама в никакъв случаи не използва смартфона си в час,нали???!!!ами да,да им осигурим и wi-fi по коридорите, ами после и телевизори да им сложим в класните стаи и по цял ден "планета" да върви. аман от слабоумни... после учителите ви виновни,че децата ви нищо не научили!!

Злобна, незадоволена, завистлива и тесногръда особа СИ!!!

Със сигурност не познаваш детето ми........... само да те светна, че детето ми е печелило, печели и най- вероятно ще продължава да печели всевъзможни състезания по математика, информатика и физика.........за сега все още за България, но се надявам скоро да е за друга държава.......В момента е на такова ниво, че заниманията в училище са безинтересни за детето ми. И да му забранят и да носи смартфон /който му е подарък от един телеком за поредно добро представяне на състезание по математика/ ми идва в повече.

Напълно те подкрепям. Междучасието не е учебен час, и точно тук някои тъпаци се опитват да играят с търпението на родители и деца. Всеки който пречи в час да си носи последиците, няма нужда добрите и съвестни деца да страдат от това. Света се развива технологично, и аз не искам детето ми да изостава заради нечий други прищевки.

А бе Кика ти като си нямала телефон в училище едно време,как си оцеляла без връзка с майка си??????????

А ти едно време като нямаше клавиатура да раздаваш ъгъл, мачкаше змията в храсите ли???

Нямах телефон, но и динамиката на обществото беше различна. Не виждам защо да не се възползваме от новите неща в този живот. Може би е по добре да не сме информирани за нищо, да си стоим като крепостни селяни. Да не може да чуя детето си ако му се наложи да закъснее ................. Да сме си седели под турско робство тогава.........

То е ясно, че по време на час не трябва да се ползват телефони. Но само с една проста забрана нищо няма да се получи. Така наречените ученици биха се ндпреварвали, кой първи и по най-нагъл начин да наруши тази забрана. Затова си има технически средства...монтират се заглушители(смутители) на телефонния сигнал, които да са активни само по време на час и само за района на училището или класната стая. Какво пречи учителя да си носи такова устройство с обсег на действие 10-15 метра и да го включва по негово усмотрение.

не убивайте дечицата. Достатъчно ни мътят главите и костния мозък с около гигахерц станциите на операторите. Нащацали са на всЕко дърво.

А с таблетите как стои въпроса, с електронните книги , с лаптопите- моят син носи лаптоп в НПМГ- защото му трябва. Смартфоните са нещо нормално - има такива, които не са особено скъпи. Няма да купуваме по 2 телефона. Въпрос на възпитание е кога ученика ще го използва. Защо не забранят и не следят за цигарите и алкохола в и около училищата, ами се занимават с глупости.

Нинче,като гледам и ти си си чатила в час,вместо да учиш ;-)

Не , не съм. И моите деца не чатят в час. Всъщност НПМГ означава Национална природо-математическа гимназия, т.е. децата ми са гимназисти. Иска ми се да съм по-млада, но...Всъщност имам 2 магистратури, висока позиция в работата си и всичко следващо тази позиция. Просто не искам да се връщаме назад и наистина мисля, че е въпрос на възпитание. Не може всичко да решаваме със силови методи и забрани. Трябва да се следва прогреса и да ги научим да бъдат отговорни.

Защото стоят по цели часове в нета...

въпросът стои по-просто. В началото на всЕка страница ще стои образа на съответния даскал за да е пълна учебната идилия на ученика...Обаче даскалът ще трЕбва да го удостоява периодично с внимание, т.е. всяка сезмица в стаята писмен изпит без помагала и с гръб към съседите - тестче с въпроси и разни отговори. И след туй - класация. Те така. И ученикът - на спокойствие. И учителят - със здрави нерви.

Ще го отнеме ,.....а после? Озверял родител,..МУТРА ?

В Кипър телефоните стоят при директора.Ако някой ученик го търсят по спешност ,той го намира. И учениците не излизат в междучасията извън училището, както в България.

Ми той ще се окаже по-зле и от хората в Спешна помощ...А тия, дето се обаждат на ученика ще си имат дежурен по телефони.

не само му го взимам ами и такава сметка ще му навъртя че свят ще му се завие, изобщо няма и да помисли пак да ми дойде с телефон !

Жакпота... Ето, така трЕбва. Взема му телефона и врътва в междучасието едно разговорче извън 1-ва зона.

Ако телефонът се ползва в час, да се отнеме и се заключи при директора. Глоба 20 лв , която трябва да се плати от родителя. Просто и елементарно. В САЩ е така, хората са го измислили.

само да попитам... А колко да глобяват шофьор, който кара и слуша нежния глас на комшийката по жи ес ема? Или той е вече голЕм?

Закона е написан, намери си го и си го прочети сам, не ме занимавай с глупостите си!

И ПРИ НАС В АМЕРИКА ВСИЧКИ СА ЗОМБИРАНИ НА СМАРТФОНИТЕ - ДАЖЕ КАТО КАРАТ И ТЕКСТВАТ .... ... АЗ ЛИЧНО СТИГНАХ ДО ИЗВОДА , ЧЕ ТОВА Е ТАКА ПОНЕЖЕ ХОРАТА И НАЙ-ВЕЧЕ МЛАДИТЕ СА ЗАГУБИЛИ СПОСОБНОСТТА СИ ЗА СОЦИАЛНО ОБЩУВАНЕ .... СЪБИРАНЕТО С ПРИЯТЕЛИ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛО В "АЗ ИМАМ ПОВЕЧЕ ОТ ДРУГИЯ" И ПОЗА ... КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ ТОВА ?- ХОРАТА КОИТО СЕ СЪБИРАТ И ОБЩУВАТ ДИРЕКТНО СА СКЛОНИ ДА ПРАВЯТ БУНТОВЕ, РЕВОЛЮЦИИ И ДА СЕ РАДИКАЛИЗИРАТ:))

А бе вие цигарите не може да им вземете, телефони ще им вземате.

да става бае...ТелеШки мозъци дал Господ. Даже и в парламента. Но от сой.

Учителят нищо не може да отнеме на тези човекоподобни маймуни, защото те нищо човешко нямат.

УОРЪН БЪФЕТ - НОМЕР 3 ПО БОГАТСТВО СЪС СВЕТА СЪС 66.4 МИЛИАРДА ДОЛАРА , ИМАШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА 1 ЧАС ИНТЕРВЮ ПО СИ-ЕН-ЕН И СИ ПОКАЗА ТЕЛЕФОНА И КРЕДИТНАТА КАРТА - - ЕДНА МОТОРОЛА МИДА ОТ СТАРИТЕ - БЕЗ ЕКСТРИ - ЕДНА ЗЕЛЕНА КАРТА АМЕРИККЪН ЕКСРЕС ОТ 1965 ГОДИНА - НЕ Я Е СМЕНЯЛ :)))

Министър: Учителят може да отнеме телефона на ученик А може ли в по-горните класове , учителят да отнема, боксове, вериги и ножове?

...не дай си боже да изчезне някой телефон, глей кво става. Отнемане на чуждо имущество според закона как му викат?

Последните трябва да се отнемат от охранителя на входа на двора на училището. Телефоните също трябва да са абсолютно забранени в час. Единственото оправдание може да е заболяване, природно бедствие или друга причина изискваща моментална реакция. Последната трябва да бъде обоснована от родителя в писмен вид до 3 работни дни. В противен случай отсъствие и гонене всеки следващ час, в който се занимаваш телефон.

все сложни въпржси давате тук. Според заглавието и според вас всички всичко може да се отнема...То така правят и по-старите ученици спрямо по-младите...Истината е нЕкъде там...по средата.

ха ха ха... бай Кольо... много си стоял пред комутеру сабалем. Прибери се на сЕнка, че те е облъчил здраво LCD-то.

Гражданите могат да съдят Мильоционери! Никой няма право да убива децата дори когато е бил на ЧРД на Началника! Руми, добре ги цвъкам, нали ? Нищо че нямам фторо више ! баба ти Тодорка

искам да попитам един въпрос не точно по темата , но свързан със статията.нищо лично към бежанците,ама до кога подпомагане и толерантност към вс други не и към нашите деца не и към българския народ??? Ние да имаме съграждани умиращи и гладуващи по улиците а ще подслоняваме и храним чужденците

дайте на децата по нЕкое левче за помощи.