Държавата се мобилизира: Всички ученици в клас

Цялата държава се мобилизира срещу отпадането на ученици. Не трябва да се разчита само на педагогическия персонал. Това е грешка от миналото.

Обратно в новината

Коментари - Държавата се мобилизира: Всички ученици в клас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За всеки 100 лв държавни пари като помощ, циганите /не ромите/, идващи от река Цигойна, Индия, да си ги заработват с прост труд - необразованите полагат такъв. Да вадят павета, да носят материали и майстори-павьори да ги редят отново. Нощно време, на силна светлина. София без дупки. Да вадят бордюри улични и да се полагат отново. Да вадят шахтите и да се полагат на нивелацията на пътя. Да вадят старите тротоарни плочки и да се редят отново. Да боядисват мантинели по пътищата, да садят храсти по магистралите, да разкопават градинките и да изравняват тревните площи, да отглеждат по селата цветя, храсти и да ги садят по паркове и градинки. Да търкат градските и селските фасади на сградите от некролози, лепенки, реклами и да мият фасадите с абразиви и пароструйки. Да мият фасадите на обществените сгради с водоструйки, качени на вишки. Да чистят, плевят, коренят, носят и товарят боклуците от коритата на реките. Да пребоядисват металните спирки. Да подкастрят дървета, храсти по паркове и второстепенни планински пътища, недостъпни от клони за автомобилите.

Да пребоядисват пешеходни пътеки и маркировки през нощта. Да почистват всички обществени тоалетни, обучено, с препарати - болници, училища, гари, бензиностанции.... Да пребоядисват антикорозионно ел. стълбове, огради, заграждения. Да възстановяват равността, тротоарите и зелените площи на всички околоблокови пространства. Да изчукват и измазват отново рухналите фасадни мазилки в партерните части на жилищни и обществени сгради. Да им се осигуряват безплатни спирали, аборти и противозачатъчни средства. РАБОТЕЙКИ, безконтролното им размножаване и кражби ще секнат.

Безплатните спирали и аборти за малограмотни и безработни българи, роми... струват много по-малко на държавата, отколкото да лекува децата на такива, които са вечните пациенти по разбираеми причини. Както и да ги отглежда по домове, защото си зарязват бебетата.

ВСИЧКИ нискограмотни българи и др.. Труд, труд, труд. Не кражби, не лентяйство, не безконтролно размножаване от неизразходване на енергия. Труд и грижи. И ТРУДОВИ ВОЙСКИ за всеки родител, допуснал непълнолетното му дете да създава дете. Същото и за непълнолетните бащи - трудови войски под режим като казарма. За наказание . За пълнолетен баща, направил бебе на непълнолетна - също. Наказан за педофилия. Всички те и родителите им да се трудят за държавата, за да отпуска средства за детето. А не всеки българин да работи за поне един пенсионер, за двама безработни българи, още толкова цигани, още толкова инвалиди и още за деца, изоставени в дом. ДЪРЖАВАТА ДА СИ ЗАСТАНЕ НА МЯСТОТО И ДА СИ ОСИГУРЯВА ПАРИТЕ от НАРУШИТЕЛИТЕ НА ЗАКОНА. ЗАКОН! ЗАКОН! ЗАКОН! ТРУД за такива и прибрани, вместо до пълнолетие или до 20-годишна възраст да начукат 4-5 деца за издръжка на народа ни.

Обучението да включва ограмотяване с четене, рисане, прав ъгъл, чертане за строителна работа и оттам - професионално обучение за строителни работници, чистачи, работа на височина, хигиенисти - работа с препарати....селскостопански работници, ферми.... Без работа в обществения транспорт, за да не станем като англичаните - ако индийците не идат на работа ще парализират градския транспорт и англичаните ще си стоят в къщи.

запознават със ЗАКОНИТЕ и ОБЩЕСТВЕНИТЕ НОРМИ. Само това е подготовка за внедряване в живота , адаптация и реализация. И яко обзаведени работни центрове в училищата за практика на професии - шивачи, строителни работници, колхозници, опитно поле за селскостопански работници.

По закон в Германия малцинствата нямат право да обиждат и налагат расово-религиозни претенции и обиди на обществени места.. Ако децата им не отидат на училище, на следващия ден полицаят е на вратата им. Ако пътуват със самолет, автобус, влак преди завършване на учебната година - викат се службите и родителите отговарят защо ги извеждат от страната в учебно време. ЩОМ ПОЛУЧАВАТ МАЙЧИНСТВА, СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ, ДЕТСКИ.... ???!!!!!!! От Държавата!!! Иначе малките турчета, циганчета и ислямска недисциплинирана сволач, тормозят останалите деца-съученици с подигравки, че ядат свинско = расизъм. Но ... тук вече родителите не пишат пред службите и психолозите обяснения, каквито дават германски и източноевропейски родители, защото техните турски деца и братовчедите им са 95% от всеки клас в немско училище към днешна дата.

и задължително -компuтърна грамотност и 2 западни езика.

Години наред няма решение как да се наказват безимотните престъпници!Това поощрява хитреците да избягват наказания.Ако се върнем обаче в миналото,можем да почерпим опит от англосаксонското правораздаване от което са треперили даже просяците.Трудова каторга и ето ти два нови континента-Австралия и Америка!Който няма пари за глоба да си ги изработи в трудова колония,разбира се при спазване на човешки и хигиенни условия.Така ще построим и магистрали и стени!

А пък дали децата са безпризорни, защото родителите им ТРЯБВА да работят възможно най-скоро след раждането, да взимат възможно най-малко отпуск и почивни дни, а наличните баби и дядовци все още не са пенсионирани? Та КОЙ ли все пак трябва да отглежда тези деца и да им обяснява кое е правилно и кое не?

Ти идиот ли си? На 7 години се тръгва на училище, това "максимално скоро след раждането" ли е според теб?!

Мамчетата в 7 и 8 клас , а бебоците - в детската ясла към училището? ЧЕ ТО ТОВА си е ,,комплексния подход,, от Бай Тошо во време!

И така да е, ще е по-добре от сега! А най-добре и "таткото", ако е пълнолетен, в затвора за изнасилване.

Морковът вече е даден - това е безплатното и общодостъпно образование. Който не се лови на морков, явно му трябва тояга!

безплатно, но затова пък много некачествено - говоря за виШото

Абе, вие зор видяхте, докато превърнете България в зоологическа градина, сега пък - ще образовате животните в нея?! :D

сега парелото франсе ще го направи министър на образованието гения томислав дончев...

освен дупетатити, министри, президенти и общинари други на издръжка и помощи от държавата в България НЕМА, даже и цигани такива НЕМА....всичко се краде отгоре, долу и трохи не падат който не вЕрва, да си изгуби работата в рамките на 3 години, та и да е с 20 години трудов стаж, ще види колко са помощи за безработица и то през кривия макарон капиталиста винету, ако ли това му не стига да роди дете и да го гледа 1 година със 100 евро, а след това две години ,с 50 евро на месец и всичко това, ако не са го уволнили като е забременял...и ще видите помощите в българия какви са

Чиновническата армия била мобилизирана. Прекрасно, тъкмо ще има на 1 и 2 пребой се :) Изглежда много внушителна заради бройката. Но е сбирщина, шансовете й като армия са нулеви. Пък било и на бойното поле на неграмотността.

Чиновническата армия била мобилизирана! Прекрасно :) тъкмо ще има на 1 и 2 преброй се :) Томислав е изготвил мобилизационните планове . В такъв случай правописните грешки ще са минимален брой . Тази армия ще изглежда много внушителна заради бройката. Но е сбирщина, шансовете й като армия са нулеви. Пък било и на бойното поле на неграмотността. Помислено ли е какво ще се случва след като успеят да ги вкарат в класните стаи? Търкането на столове и чинове не гарантира дори грамотност? Камо ли познания и мислене, камо ли творчество . Не е ли време мислещите в правителството и в парламента най-после да се замислят и за концепцията за Въоръжения народ ? Поне да се замислят . вярно е,че са в малцинство

Ако днес сина ми отсъства от училище, глобата която дължа е 1200 евро. Така се дисциплинират родителите. Който не може да я плати, ще си я изработи в цеха към затвора.

Манго има едни гащи и една колиба от подръчно събрани материали. Колко им даваш?

Да го беше дочел, глупако.

Пренасочват се детските добавки за плащане на глобата, докато се покрие размера и.

Образованието е ПРАВО, а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ. Направете сравнение с образованието във Финландия и тогава ме задължавайте.

Значи държавни услуги и помощи само срещу диплом за завършено средно образование.

И което цигане не ходи на училище... - в казана и за сапун..., че държавата да си изкара масръфа за платените детски.

От праз лук лале не става и никога няма да стане. Ако ще да го поливате с двойно дестилирана вода със сребърни йони. Колкото и да се преструвате че лука е цвете, той винаги ще е смърдящ лук. Ако ви хрумне да "интегрирате" лука сред цветята, пробвайте да подарите един праз на 8-ми март. И вижте какво ще стане. На свиня каквато и кладенчова вода да сипвате, ако ще да и давате тикви от Мадагаскар, тя никога няма да запее, нито да проговори. Ако ще и лична карта да и издадете, тя ще си остане прасе. Защото Природата е решила да е така. Пратете прекрасната си дъщеричка с хубава рокличка, телефонче и весели книжки на училище. И бъдете спокойни, когато до нея седне крастав, разгонен и смърдящ скот. Лигите му ще потекат при мисълта как ще и вземе всичко, а и какви други работи ще и направи. Баща и не може да я защити, защото цялата маала ще скочи. Срещу расиста. Правителството се държи цинично с нас, отбивайки номера. Естествено знаят управляващите че тая няма да я бъде. Правят номера пред Брюксел.

от който ще има и други огромни ползи, но няма кой да го приложи: Законите да важат за всички. Но как политиците, които са престъпници на едро да вкарат дребните престъпници в затвора? Ако циганите бъдат възпрепятствани да крадат, ще бъдат принудени да работят, тогава сами ще се сетят да учат.

Ако бръмбарите събираха мед, нямаше мухите да ядат лайна... Не престъпността води до безработицата на циганите, а безработицата до циганска престъпност. Нещо си объркал причина и следствие.

Една джебчийка изкарва няколко хиляди на месец. Каква работа ще й предложите, за да я откажете? Онези къщи, по-скоро палати, в Игнатиево и на телефонните измамници колко обикновени професии ги строят?

си е малко прост". Те затова разни неосведомени инвеститори ходят да гледат да строят заводи в региони с висока безработица и с учудване констатират, че не намират работна ръка. Сред българите няма ли безработица? И какво - да крадем? Нима крадците сред нас - политиците, от липса на работа такива ги вършат?

Мангал и социализиране!?!?!? Това са две несъвместими понятия!!!!!!Можехда има пробив ако малките циганчета се приобщават още от детските ясли и с тях се работи САМО на български!!!!!!!!Първо НАУЧАВАТ езика и после да учат!!!Иначе е безмисленно!!!!!

Τσιγγάνος (гр.) невъзприемчив, неприсобим

Всеки от нас добре знае какво ще стане. Ще бъдат тормозени, крадени, бити и изнасилвани белите. При най-малка забележка или шамарче, ще се изсипва цялата маала и ще прави погроми и побоища. Няма да се научат на нищо, защото не искат. Това им е заложено. Те са си такива, независимо какво има в празните тикви на мултикулти функционерите. Ще падне драстично новото на образованието. Животът на учителя ще се стъжни още повече и ще се демотивират допълнително. Ще трябва да бъдат търпяни, както сега всички са длъжни да търпят особени и хиперактивни. Дори да изучат някой и друг елемент от етноса, ще имаме "образовани" престъпници. Всичко това по много скъп и проблемен за всички начин. Няма оправия с тези, освен жесток полицейски ред и ефективни сурови присъди. Природата като създаде чудовище, ходи го образовай.

оф, то българите са едни бели-бели, почти шведи.

Нека ядат бой, нека свикват... Че за поколенията, много бой се очертава, а не трябва да са неподготвени. За всичко... И за боя...

"Затова цялата тази армия от държавни чиновници от различни институции е мобилизирана и съм убеден, че ще има ефект по отношение на вкарването на децата в класната стая", категоричен беше вицепремиерът. Този вицепремиер си мисли, че тази работа е като онази, да вкараш някого да получава заплата. Да дойде да го "вкараме" в класната стая само да гледа как се обучават деца от малцинствата. Пък после да се изказва кого къде ще вкарва. П.П. Със заплата 760 лв. /бруто/ от 1 септември 2017 г. трябва да благодари, че все още има кой да обучава тези, които ще ги "вкарваме" в класната стая.

Като Тодор Колев в Господин за 1 ден: "...- ти ша си лягаш ли?" Сбъркана е образователната система, а моделът всъщност е китайски - фалшив, инкубаторен и некачествен. Всичко в БГ-образованието е далеч от съвременните изисквания, модерната практика, гноясалите проблеми и хилядите предизвикателства на живота.

Сети се Мара да се побара ! Уважаеми г-н Дончев, това бяха мероприятия за преди много време. Сега ще се изправите пред нов проблем. След въвеждането на новите Ви мерки, ще се окаже, че няма да има желаещи учители да работят с деца от малцинствата, дори и да им увеличите пак заплатите. Знаете ли кое е жалкото в случая ? Жалкото е, че аз съм наясно с проблема пред който ще се изправите, а Вие не сте го и предусещали . Желая Ви успех с начинанието

Договор с Индия - подпомагаме проект - строим им 1 село ( те там са по 1 000 0000) в някоя тяхна селищна система! Проблемът приключва! Гениалните неща са прости!

Ама като те чета, и направо усещам гениалността на написаното. Чета и си викам, е това, няма как да не е написано от гений...

Сега ли се сети държаво? 30 г. не те интересуваше, ама много си закъсняла, мангалите няма да можеш да вкараш в училище, там 4-5 поколения за тези години са неграмотни....

Сега разбираш ли докъде докарахте България ? Само за 8-9 години крадливо и некадърно управление .....

До къде?

до залез, до там

Тя мобилизацията е елементарна-от името на Народа,Държавата реже детските надбавки и всякакви др."помощи" за родителите.

ти 30те лева надбавка ли го наричаш, ако разчитаха циганите на тия 30 лева, та и с 4 чавета , да са измрели от глад всички цигани в българия и да сме ги забравили ....няма никакви помощи за никой в тая анти социална и анти човешка държава....циганите прогресират благодаение на беззаконието в българия, крадат като дупетатите и с гъзовете си - къщи , домове и продават после...това са им помощите от държавата

Само че не е баш тъй! Около 600 лв на месец получавал мой приятел циганин (с две деца). Но това докато не се впрегна да завърши средно (вечерно, защото го е срам от детето му). И край! Вече от НПО-тата не им отпускат парички. Е?

Г-да управляващи - Добро утро! Открихте за пореден път топлата вода. Живи и здрави и успех в ползването.

аз на циганите ли доброто име накърнявам, та ме триеш бе, циганин?

дано и тук има място за "интеграцията" да кажем: 1. всички деца задължително да учат 2. всички да работят - работа има! 3. равнопоставеност на помощи и добавки - категорично

айде вземи ТИ обучи 1 само циганин, да те видя! и после го вземи на работа при тебе! То така стратегии лесно се пишат!

Българчетата и турчетата с много малки изключения са в клас, учат и искат да учат. Има цигански племена, които също са осъзнали, че това е необходимо. Цялата енергия е за другите цигани, които не са и не искат да го осъзнаят. Някой облагородявал ли е бурен? Особено ако самият той не е от най-благородните като герберугите?

А бълването на випуск след випуск пълни тъпунгери, без оглед на етнос, чия отговорност е?

Няколко съвета от добро сърце. Първо. Въвеждане на задължителна ученическа униформа от 1 до 12клас. Тя включва дълги роли за момичетата или дълги сукмани под които се слага риза или поло в зависимост от сезона и отгоре жилетка или палто. Грим,боядисани коси,маникюр-абсолютно забранен.Дълга коса сплетена. Това за момичета. За спортни дейности отново стандартни анцузи. За момчета костюми с вратовръзки. Стандартни анцузи за спорт. Като момчетата се подстригват по войнишки никакви украшения-това важи и за момичетата татуировки не може отново важи и за момичетата. Униформата е задължително облекло през ЦЯЛАТА учебна година 24 часа на ден. Така отдалече ще си личи кой е ученик. Второ всяко училище въвежда допълнителни форми на обучение. Учителите с повече права. Сложните деца в ТВУ. Променете учебния материал и не обвързвайте с пари с броя на учениците, а с резултатите. Проверки за успех с представител на министерството,общината,мвр и социалните. Стават много и различни,трудно ще ги навиват всички да лъжат за реалния успех. Няма детски. Помощи под формата на униформи и обувки-затворени и без токчета,учебници и тетрадки и помагала и храна. Пари в брой не. Детето ти не ходи на училище и няма реална причина за това. Обществено полезен труд. Не че няма да ти дават пари-ти дължиш. И МВР да следи за изпълнението на обществено полезния труд. А най-добре спрете всички социални плащания. Пенсиите с поименни партиди. ТЕЛК и бездомници към Църкви и джамии и синагоги. Няма друг социал. Болниците-не си осигурен,плащаш по цени на болницата иначе няма лечение-дори и в Бърза помощ. Така е в Америка. Защо ви е страх да го направите тук.

А бурки няма ли да въведеш или само червените връзки стигат?

Това е играно от моето поколение преди време, че даже и задължително с тъмен екип и тъмни гуменки в час по физическо - и какво, нищо, ефект нулев. И тогава имаше двойкаджии, повтарящи по няколко години. Не е проблемът в облеклото, а в ценностната система и на родители и на деца. Всичко е тотално изкривено, едни униформи и прически няма да решат този въпрос, при положение, че ежеминутно ги залива помия от всякъде - телевизия, интернет, по улицата!

ЧЕ ТО ИМА ЛИ ДЪРЖАВА? ИЛИ ЗАРАДИ МАНГАЛИТЕ И ДЪРЖАВА ЩЕ НАПРАВЯТ?

не викай ва, ни си с овцете или гуведътъ

тука сте само маймуни

Абе не си вкарвайте автогол. Колкото по-неграмотно, толкова по-лесно управляемо. Ще се навъдят разни научени, които ще искат демократична и правова държава, недай си боже станат мнозинство, ще ни се разкаже играта.

Измислят, експериментират, въвеждат и....резултата е неграмотно, духовно осакатено поколение след поколение. Какво има да измисляте ,то всичко вече е измислено и изпробвано. Хората берат позитивните резултати вече от въведени реформи преди 20 години. Ние все сме на стартов етап. Децата не са експериментални предмети. Затова го докарахма до тук. Неможете да подкарате колата по никакъв адекватен начин без да смажете и разрушите нещо. Целия този цирк е защото пак някой трябва да вземе едни пари. Добруването на децата за съжаление няма нищо общо с това отново.

Развъждането на определен етност е основата на увеличаването на неграмотността. Борбата трябва да започне съъс спиране на демографския бум на неграмотното население... Това за ходене на училище е само симптоматично лечение защото не удря по източниците на тази беда.

да отчетем като др. димитров поредната силова кампания? ресто, не струва! Сините после като завършат - кво, ще бачкат инженери, а? Кажи го на бизнеса!

и неграмотни има какво да работят, ама не искат. Селскостопански работници трябват, в строителството има много неквалифицирана работа, товарачи в търговията, че и в туризма - камериерки, миячки, чистачки и т.н.

има друг път, нищо няма...щото няма хора, а хората са клиентите на бизнеса.....

Държавата преди това трябва да се замисли за регулиране на раждаемостта. Да промени политиката си за социалните помощи,да спрат партиите да купуват гласове и да гледат на циганите само като на електорат, а не да стоварва проблема на хората, които страдат от високата раждаемост. Държавата трябва да промени образователната си политика спрямо нуждите и възможностите на децата. Искат се високи резултати, но и ние искаме високи резултати от политиците, ама ги няма. Порочен кръг.

В нашата фирма наскоро наеха римлянка за конструктор (!!!!!!) - завършила В Габрово (!!!!!!). Изкара месец- "бизнесменът" се убеди, че от римлянин нищо не става. пропадна му експеримента да ни натиска надолуз аплатите. Те нали сега почнаха да вкават отвсякъде молдовци, укри, беларуси... Нема да им мине номерът!

Те щото българите, дето са завършили инженерство в габрово са много добри...хахахха

Разбира се, че не само ромчетата не ходят на училище. Моята снаха също не си даде детето нито на детска, нито предучилищна. Аз писах за това в един от форумите. И за съжаление до съд стигнахме, но все тая кервана си върви, а кучетата да си лаят колкото искат. Но и аз съм решила да се обърна и към телевизия за този конкретен случай. И ако трябва ще изляза от анонимност, защото държавата дава права на майките, а не разглежда всеки случай по отделно. За съжаление страдат децата. Стоят по цял ден в социалните мрежи и т.н.

Детската градина и предучилищната не са училище. В първи клас детето остана ли си вкъщи?

че няма да си пусне децата на детска и предучилищна, ако има възможност да се грижи за тях! Това е най - голямата малоумщина, особено с предучилищната. Ако майката не ги е пуснала и ги е оставила на Вас, да ги гледате вкъщи без Вашето съгласие, това вече е друга тема.

Ромчета :) Как само звучи... По темата - правилна е посоката. По наблюдения на преподаватели, ромчетата са различни, докато ходят на училище. Даже ги е срам от ромските им особености, с които сме свикнали да ги свързваме. Това важи за училища с преобладаващи българчета и тук-там ромчета. В училищата с ученици изцяло ромчета е мазало. И да изкарат трето отделение, то е само на документи, че да не закрият училището. А за да не ходят малките ромчета на училище, вината е на големите ромчета/дъртите сигани/:) Женските ромчета ги спират дойде ли им мензиса по причини, характерни за етноса. Мъжките ромчета също. Понеже са водени повече от нагона и инстинкта за размножаване, образование, работа остава на заден, да не кажа на никакъв план.

Г-н Дончев в познатия стил хвърли цялата вина върху онези, които управлявали през последните двайсет години, но забрави, че през осем от тях управлява неговата партия. В изработването на стратегия за 100% обхващане на този етнос в училище трябва да бъдат питани хората, които работят или са работили с такива деца. Какво като седят по чиновете? Преседели няколко години, пак излизат неграмотни, защото средата им не ги стимулира към учене, пък и то е трудна работа, която не им допада. Нужни са входни тестове и специални програми, насочени към ограмотяване и овладяване на занаят. Който може и иска, нека учи повече.

А вътре текста е изпъстрен с дребнави неща... и все по старому. Пак няма да се случи голямата промяна: 1. Да се мотивират всички деца да ИСКАТ да ходят на училище. 2. Да се преправят всички учебници по начин, който да подпомага ученето, разбирането и запомнянето. 3. Да се изисква от децата да мислят много повече и да наизустяват много по-малко. 4. Да има единна програма, по която всички да може да бъдат контролирани качествено. 5. Децата, които не ходят на училище да бъдат принудени, а родителите им сакнционирани с прогресиращи наказания (за второ наказание по 2, за трето - по 3 и т.н.). 6. Всички ние да разберем най-после, че "отглеждането" на неграмотни е едно от най-големите предателства спрямо нащето общество! И затова постоянно да искаме адекватна промяна в цялата тази "система", в която сега няма нищо смислено и системно!

И как ще се мотивират мангалите да ходят на училище? Като им дават пари?

1. Не започвай да говориш за пари, след като не искаш (а то няма и причина) да плащаш! 2. Има си начин наказанията да прогресират, докато кривото "семейство" влезе в правия път и ако иска все още да бъде семейство. Но това ще се случи само след осъзнаване какво отглеждаме в момента по този начин/система. 3. Не само право, а и отговорност е на всеки български гражданин да употребява и развива българския език! Конституционно право, което все не искаме да спазваме изцяло. Стигаме до правата и там спираме!?

на моркова и тоягата

Само ходенето на училище няма да ги направи грамотни, примери и с български ученици колкото искаш. Трябва и мотивация, и желание за ограмотяване, а и средата в която живеят е определяща.

Не ходят на училище , не се учат и т.н. Ами няма детски и помощи :)

аве как го виждат римлянин да работи във високотехнологичен завод....дипломи лесно ще раздаваме, и сега ги раздаваме, ама...те западните инвеститори трева не пасат... натам, където сме тръгнали, те се връщат...

За какво им е да учат?! И кой да ги учи?! като една непълнолетна сервитьорка на месец изкарва колкото, че и повече, от ПОВИШЕНАТА стартова заплата на един учител, следвал 5 години, изкарал педагогически практики и психологически тестове, за да може да убеди ВСИЧКАТА тая просташка паплач, ревнала срещу него, че с наука има сполука.

че пляс!

Мобилизирайте ако щете и господ, файда няма да има, уйде коньо у барата.

Ама да има стимул за чаветаа. Въведете само тез три манинки алинейки към закона за социално подпомагане. 1.Проверка на всички ТЕЛК- щото там 85 процента не са за ТЕЛК. Така ще има повече за реално нуждаещите се. И сега двете най-важни алинейки. 1.Никой няма право на каквито и да било помощи ,ако няма навършени 18г и завършено средно образование и сключен граждански брак. За помощи брак,ако не си на помощи и искаш ,живей си с козичката ако ти е кеф. Само тез три алинейки ,силно ще мотивират един етнос . Иначе за училището хубуу. Мъ даскалиците хич и не им пука и реално децата минават от клас в клас. Променете училището.

Не училището, а манталитетът на селските дебили трябва да се промени. За съжаление на този етап няма как да се присажда мозъчно вещество.

Кои селски дебили? Да не би някое село да ръководи България?

"Патил, та знае", казваше известен български академик. На даскалиците "им пука" до един момент и като видят, че сеят жито върху скалите, се отказват да хабят нервната си система.

Ромчета , ракийчета, уискенца - през г.за ще ни излезе тая лигавщина либерална. През нашия и най-вече през този на децата ни.