39 деца влязоха в болница, има съмнения за натравяне

39 деца от Русия и Украйна, лагерували в Китен, са приети в Инфекциозното отделение в МБАЛ-Бургас с болки в корема, гадене и повръщане. Все още не е ясна причината за неразположението им.

Обратно в новината

Коментари - 39 деца влязоха в болница, има съмнения за натравяне | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как няма да се подриска човек на нашето море,като сутрин се къпе в бирата,която е изпил вечерта в хотела си и е изпикал в тоалетната.

Абе знаячи ако е от водата ще зарази 80-90%от населението на Китен,сега се опитват да прикрият собственика дето е набутал по 7деца в стая/казаха че хотела бил със 180легла-а вътре са 900/калпава кухня никаква дезинфекция,храна с изтекъл срок.казаха колко по ТВ/-само дасе приберат парите=щом почнаха да се требят деца за пари=това е върха на мутренско-комунистическия бизнес.,Що не казаха кой е собственика на хотела?

Причината за стомашно-чревните инфекции по южното черноморие е била винаги една - водата. Няма централна канализация и всички отпадни води и строителни материали се изсипват в морето. Ето защо не ходя (за съжаление, т.к. много ми харесва на юг) от години там.

К'во ревете бе ? Оплачете се на министъра Стефчо Константинов и готово !

В Китен водата е отвратителна.Може би всеки,които е посетил южният плаж в Приморско като е преминавал въженият мост е видял под него какъв отходен канал минава.Същите канали в Китен ги има и то в изобилие и нито една инстанция досега не се трогна досега да ги обезопаси.Питейната вода има аромат на блато понеже водопровода там е стар и при една спукана тръба всичката мръсотия от почвата се смесва с водата и така достига до чешмите на хората.

И ние бяхме в Китен на плаж и 11 годишното ни дете със същите симптоми постъпи в болницата в Царево. С антибиотици и системи го излекуваха. Благодаря на лекарите.

A преди месец бях в б-я за две недели: предложиха ми приятели да им бъда във вилата,в 4ерноморец но ми казахa, че има проблем с водния канал ...трябвало да си нося вода за всичко!!! A какво искате ами гадайте и останалото!!!!

храната и водата! какво друго??? децата са винаги "по крехки"" от големите!!! миличките-какъв курорт та и плащат отгоре.... а къде са лаборантите да вземат и проби-г-н "лекарю" какво се чудите???

догодина ще са вече с изграден имунитет - срещу нашенско черноморие

Така е.Това отдавна са го казали големите мъдреци.Частната собственост ,великото зло.Човечеството тепърва ще разбере,че частните фирми не са най доброто.На човек му трябва една къща,една жена/мъж/,една кола и т.н.Божественото е в единицата.Пък и капитализма никога не е разрешавал социалните въпроси,макар че претендира за това.При толкова много излишъци от продукти,някои страни решиха да си внасят боклуците в страни с нарочно разрушена икономика.

А кой ги накара да дойдат в шибаната България?

Какв се правят на луд че незнаят. Всяка година има почти един и същ вирус от който се посираш а някои и повръщат. Дори плъзва поо детските градини. Това не е от година две...Ами бълхите и кърлежите по парковете ? Смрад и мизерия е това направихте от България...

Преди три дена се върнах от Китен. Бях си ангажирал още от март 12 дни в скромен хотел. Бях с малко дете.ПЕТ ДЕНА ПРЕКАРАХ В МБАЛ Бургас с детето със същите симптоми и диагноза "Пневмония" Искам само да кажа, че там на плажа, хигиената е пълна нула. Търговците са само цигани. По цял ден се зяе по пхлажа "Пресни, меки млечни царевици - ци -ци" или "пресни , вкусни шоколадови гевреци - ци -ци" и други от подобен род. На входа на плажа дебне дебела циганка пред някаква барака с надпис "00", мръсния канал на която е заустен директно в пякъка на плажа.До въпросния хотел минава открит мръсен канал, директно вливащ се в морето и мерише, ама мерише..., а до него тече чешма за питейна вода, директно до този канал. НЕВЕРАОЯТНО! Никога вече няма да отида на това място. Питам: Някой взел ли е проби от тези "царевици - ци -ци" ? Ех, Българио, нещастна си сега. Това ни чака и още по- зле- Циганско робство!

кой плаж? там има 2 плажа! Кой въпросен хотел, там има много хотели? Или дай да си дрънкаме ей така!

Ало,о! Не си дрънкаме просто така! Говорим за хотела "Грийн парк". Пред хотела има ли миризлива отводнителна канавка, вливаща се в морето? Пълно ли е с цигани търговци по плажа? Проверява ли някой в какви хигиенични условия се приготвя продаваната от тях стока? Знае ли се соления привкус на царевицата от къде идва? И още колко неща...........

По 390 евро за 10 дни са платили на велина турс родителите на над 100 деца от Беларус които сега са болни.Искам само да ви кажа ,че тези деца са от държава където родителите им загубиха преди месеци половината от спестяванията си заради девалвацията и не могат да си позволят да отидат всички на море.Отделят хората от залъка си за да могат дечицата да постоят малко на морето.Там има радиация от Чернобил,има милиция която ги бие по улиците и ги арестува,не може даже нормални цигари да си купите,да не говорим да намерите някъде да се продават долари или евро или каквато и да е било валута.Да се постъпва така с децата на тези хора които се опитват да оцелеят просто не е човешко.И не ми говорете за руснаци,комунисти и тн.Тук става въпрос за деца и за нашенска мърльовщина и безотговорност.Господ да ги накаже тези измекяри от този хотел.

То хубаво си го казал, ама ако там са загубили само половината от спестяванията си трябва да са щастливи. И друго да ти кажа. Не помогнаха ли навремето тези много нещастни хора от Беларус на сърбите първи в света да свалят прехваления невидим боен самолет на американците? Що ли ми се струва, че у нас може навсякъде да обмениш долари, само дето няма желаещи нещо?

неси в час...чехите измислиха тамара ако ти говори нещо:) *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всеки втори отишъл на море в района на Китен и особено в Обзор го хваща такова разстройство.Викат и обзорската болест.Не е известно от какво се причинява,но много семейства особено с малки бебета са си тръгвали на третия ден от почивката заради жестокото разстройство и коремни болки.Активен въглен помага много.

ее продрискали са се, голяма работа случва се!

Вероятно това е здравословно, организмът се очиства от отровите.

Зарежете глупавия патриотизъм и не ходете на море в България. Преди пет години в хотел "Магнолия" в Албена дъщеря ми се зарази със саламонела и други деца ги изнасяха на ръце от хотела. Когато потърсихме помощ в частната клиника освен, че ни одраха, което за момента не беше важно щяха да ни уморят детето. На следващата година в уж луксозни бунгала между Равда и Несебър. Всички без изключение се разболяхме от стомашен вирус, защото отходните тръби се пукаха няколко пъти. Тогава малката ми дъщеря отново прекара три дни на системи в частната поликлиника на Слънчев бряг. За сумите няма да говоря, но поне лекарите са много компетентни. Как няма да са като цялата поликлиника беше пълна с чежденци и бългри със същите оплаквания. От тогава няколко години не ходим в България. Било по-скъпо. Не е вярно. Сега парите в повече ги давам за сладоледи и развлечения на детето ми, а не за частни болници и поликлиники.

ще се сетите вие най накрая. както се казва - опарен каша духа

Добре дошли в БГ!

За съжаление това ни чака след като запо4нат да пробиват за шистов газ link

280лв за 5 дни по колко са бе отворко? Няма ол инклузив за 7лв., няма и нощувка за 7лв., няма и на пейката, на автогарата в Китен място за 7лв.! Алчна сган, самоеди!

на такива като тебе им трябва една проверка от хеи. докато не се разбере, че в тая дарява законите трябва да се спазват, няма да се оправят нещата

ем кой ги би по главата да идват на бг-черноморието.дано сега да си вземат поука.....

Дъщеря ми щеше да е от тези деца.Слава богу фирмата,която организира почивката разбра,че в хотела са натъпкали двуетажни легла,заради големия интерес от Русия.Благодаря им.Сега пак е в Китен,но в друг хотел.

Ешерихия коли е бактерия,която нормално се намира в дебелото черво!

аз съм си от Китен, тук ми е яко!

Ето докъде води престъпното управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

И за глобалното затопляне е виновен ББ ГОЛЯМА ШУЩУМИГА СИ

Престани да спамиш

Да бе. Точно Боко Тиквата ти е виновен за отходните тръби, които минават и се изливат в морето директно на плажа още от социалистическо време насам.

всички хотели и над 50% от ресторантите купуват от групировки които носят остаряла храна от западна европа на тънка лайсна и след това като ви я готвят добавят аромати и овкусители за да убият лошата миризма и вкус.. всеки които се храни в хотели или ресторанти е пален глупак.. лично аз имам познати над 50 души собственици на хотели и над 200 души на ресторанти.. абсолютни боклуци продават

премахване на частния бизнес в България и по света.. народа е прост и извратен и не може да управлява частен бизнес.. след като над 70% от стоките са вредни за здравето, е показателно че народа е некадърен да контролира частен бизнес.. време е държавата безплатно и ако трябва насилствено да отнеме бизнеса .. частника иска пари и е готов да трови за пари.. ако е държавен бизнеса никой няма да трови щото ще е на заплата и няма да му е в интереса да продава отрови .. и да има големи глоби, като администрацията е подкупна, никой не може да залови нарушителите щото администрацията ги прикрива срещу рушвети.. затова всичко държавно, хората само работници.. стига с тези измислени жалки бизнесмени

Китииииииииииииииииин ... Бях там това лято. Надявам се повече никога да не ми се налага да оставам повече от 2-3 часа в тази населена точка. Качеството 0 - цените 6+. Догодин - ще си харчим еврата в Гърция.

Добре дошли на ол инклузив за 7 лева/човек/нощ. За каквото си плащате, това и получавате ;-)

Хотел Грийн Парк официално е водоснабден от централното водоснабдяване на Китен като водата се подава от язовир Ясна поляна. От централното водоснабдяване на Китен и от водопроводната мрежа на хотела са взети проби питейна вода за анализ по микробиологични и химични показатели. А НЕофициално, как стоят нещата в хотела?

Говорителката не може да твърди, че причината не е в храната, която са яли, преди да има резултати от взетите проби! Освен, ако предварително не е известен причинителят за разболяването на децата в този хотел!

проверете и хотел феста в поморие -храната е угасна *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами Сиси, щом е уГаснала храната, запали я отново бе!!! Щото такива простотии се получават като пишете на маймуница!!

Децата са на възраст от 10 до 16 години. Настанени са в хотел "Грийн парк" в Китен. Как така отровените са само от този хотел? В кое море са се къпали, ако морето е виновно, а не скапания хотел? Децата имат ли родители или това е "пионерски лагер"?

Там им, в този хотел деца от БЪЛГАРИЯ, на лагер са от 129 училище и от други училища, какви украинци, какви 5 лв? Синът ми е на лагер там

и щом синът ти е на лагер там предполагм си резервирал целия хотел та да няма други гости а

В новината пише само за чужденци, а за нашите деца никой дума не казавв...........

Тикво-проста, извлечи сентенцията от текста. Човекът иска да ти каже, че би било редно да споменат все пак и нашите деца-българчете от двете столични училища, а не само русначетата и украинчетата. Но ти си прост и действащ първосигнално.

Причината се казва КАНАЛИЗАЦИЯ в морето. И Българско черноморие !!!

Дааа цамбуркаш се в морето и около теб плуват малки лайнца. Някои са и по-големи и ги пипаме с ръце. Кеф голям нали, кажети?

Горките! Аз вече родих и се чувствам по-добре.

засто не ме учудва .ходете на бг черноморие *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.