35 деца жертви на морбили за 1 година

Световната здравна организация съобщи, че 35 деца в Европа са починали от морбили през последните 12 месеца.

Обратно в новината

Коментари - 35 деца жертви на морбили за 1 година | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очевидно е, че много хора тук никога не са се сблъсквали с болести, които може да те убият или осакатят за цял живот. Преди около 25 години бях в Либия. По това време там нямаха имунизации срещу детски паралич (прословутата полио ваксина). По улиците редовно се виждаха младежи с безобразно изкривени крайници, като резултат от болестта. Много от тях не можеха да се придвижат и на 1 крачка, без да им помогне някой. И това са късметлиите, които изобщо са преживели болестта. В БГ сигурно не сте виждали такова нещо. Мога да ви уверя, че това не е защото българите сме много корави пичове. Причината да я няма тази болест тук (а и много други болести) са именно ваксините.

Личният ми опит от ваксините е по-скоро "за" тях. Моето дете се роди с алергия към беталактоглобулина на млякото и около година и половина забавихме ваксините. През този период боледуваше доста, дори за една Нова година само за един ден разви пневмония със задух, беше страшна картинка. Никога няма да забравя как на 1 януари вдигнаха шефа на детското отделение заради нашето дете, като разбраха, че не сме поставили ваксините. Преди изписването, шефа на детската клиника ни каза, че ако беше поставена ваксината за пневмонията, е щяло да бъде много по-леко. После само ние си знаем как се възстанови детето и какво количество антибиотици трябваше да погълне. Както и да е, като навърши година и половина, израстна алергията и започнахме да поставяме ваксините. Не знам дали това е причината, но от тогава и да боледува е за три дни с хрема, а лечението е витамин С, калций и някое имуностимулиращо. Така, че аз съм твърдо "за" ваксините, явно има полза от тях, поне за моето дете, а и за останалите деца около него...

И каква е връзката между непоставянето на ваксините и състоянието на детето ти и ти не можеш да кажеш. Или то това си е по подразбиране, просто ей така, а когато е обратното и трябва да се доказва вреда от ваксина, трябват един милион експертизи, за да се впише ваксината като причинител на усложненията (нещо, което никога не става, защото няма лекар, който да си вкара главата в торбата и да го уволнят, само заради едната правилно поставена диагноза).

Няма да забравя една година, когато ваксината срещу грип стана много модерна. Внесоха много, заляха ни с реклами и агитации ... Братовчедка ми се ваксинира, и малкия син също. Мъжът ѝ отказа, големият син - заедно с него, категорично отказа, вече беше пълнолетен. След това, започвайки около две седмици след ваксината, всеки месец по два пъти братовчедката и малкия боледуваха от всички възможни инфекции и зарази, които минаха през София, а големият и мъжът ѝ - нито веднъж! Всички си живееха заедно в двустаен апартамент, един въздух дишаха, едно и също ядяха - и ваксинираните боледуваха редовно, а не ваксинираните - нито веднъж! Аз не съм против основните ваксини против полио, дифтерит, разните там, дето се правят една по една в малка възраст, но това поголовно ваксиниране от грипове (които винаги са различни! а ваксината ужким пази само от един вирус) и най-дребните шарки - е излишно, само натоварва имунитета, а да не говорим за качеството на тия комбинирани препарати, които се внасят неизвестно откъде ... За отделни ваксини - като тая за рак на шийката на матката при момичета - само лоши неща съм чела, ни един положителен отзив! Никога не бих си ваксинирала дъщерята с такова нещо!

кво каза?

Противогрипните са ясни. Тях не ги приемат насериозно дори хора, които вярват във ваксините. Много е важно да повторим лекарския рефрен, че след като се ваксинирате срещу грип, дори и ваксината да не Ви предпази, то ще изкарате болестта ''по-леко''. (изключително ''научно'' издържано твърдение).

Сега поне за кратко антиваксерите ще престанат да облъчват населението от екрана на ТВ-то.

Екрана го облъчват проваксърите (любителите на насилствената, непрекъснато разширяваща се като брой ваксини, ваксинация). По ТВ-то е само мейнстрийм масмедийна пропаганда в полза на ваксините и плашене с болести.

Едно оправи, разсипе три други. Това е класическата медицина.

Не ходи на лекар, не разчитай на медицината.

На село нямате ли си магьосник? Възползвай се от услугите му!

Децата без ваксинация да не се допускат в детски градини и училища с ваксинирани (в Европа вече навлиза практиката). Да си ходят в специалните ню-ейдж монтесори ресори и т.н. заведения. Както не искате да ви задължават да си ваксинирате децата, НЕ МОЖЕ да задължавате мен да си излагам детето до вашите потенциално болни от морбили, хепатит, дифтерия и т.н. човечета. И не съм съгласен да плащаме еднакви здравни застраховки. Като ще рискувате 100 процента предотвратими сериозни инфекции, НЯМА да ви плащам експериментите. Хиляди деца вече се разболяха заради вас, стотици починаха. Жалко само за дечицата, но... не си избираш родителите.

Хайде сега да обясниш след като не вярваш че ваксината ще предпази твоето ваксинирано дете от евентуална среща с вируса срещу който е ваксинирано какеа точно е ползата от ваксината. Излиза че признаваш че въпреки че е ваксинирано твоето дете е все така застрашено от болестта

Защото поради близо стопроцентовата неефективност на ваксините, някак си се налага близо 100% от населението да е ваксинирано, за да се формира стаден имунитет. Иначе може да се заразят и някои от ваксинираните. И като видят, че ваксините не действат изобщо и въпреки 95% покритие има епидемии какво правят - затворена кръгова логика. Не признават, че ваксината не действа, а следват бустери - втора, трета, пета и десета реимунизация, докато уж стане работата. Не е проблемът във ваксината, просто трябва още дупчене. Ваксинаторска логика!

не съзнаваш колко си тъп/тъпа, без ваксините ще трябва да гледаш 5-7 деца та 2-3 да станат пълнолетни, не си ваксинирай децата - бежанците ще донесат каквото трябва и естествиния отбор ще си каже думата

Пак същите мантри на промитите мозъци - само за здравни говорят. С удоволствие бих плащал и пет пъти по-високи здравни осигуровки, за да имам неувредено дете. И не бой се, неваксинираните деца са с добро здраве и няма да им се наложи да имат чести посещения при лекар, за да не източат любимата ти здравна система. С нито лев няма да се ощети, ако само внасяш здравни, а не ползваш нищо.

Тя простотията не ходи по гората....

Четейки малоумните коментари, на модерни "революционери", стигам до заключението, че ваксинацията с мозък, трябва да бъде насила, с автомат в главата и по най-брутално тоталитарния метод. Жалко, че такава ваксина не съществува.....

Това е и по същество идеологията на ваксинацията... Меко казано екстремистка.

То по принцип в някои държави, колкото и екстремистко да звучи, терористите ги застрелват от упор още преди да са запалили някой кран, но ние нали сме толерастни и демагози...пардон - ДЕМОКРАТИ, та не ни се отдава....

Ваксинирайте си маточно-плацентните отпадъци, че като щъкат по морето и сеят морбили по делфините... Не може така! Делфините са защитен вид, а мрът, като деца - от морбили, срамота!

Към всички дето така лесно отхвърлят ваксините имам следния въпрос:Ако настъпи епидемия от ебола и има ваксина, какво правите - ще пробвате да видите дали сте много яки и ще издържите на естествения подбор или ще си сложите ваксината.

Никога няма да се ваксинирам! Никога! Но нали знаеш, че дори и в Африка доста от ваксинационните кампании са провеждани насилствено, така че няма шест-пет. Никой няма да те пита искаш ли или не.

не го прави... един тъпак по-рано да си отиде от тази земя. трепи се бе.

Ооо, супер, тъкмо няма да имаме угризения, като те обесим, за да не сееш зарази!

Вариолата вече е дала отговор на въпроса. Такава болест, с не особено голяма разлика в смъртността спрямо ебола, не съществува от десетилетия заради ваксината. В резултат и ваксината губи смисъл, затова вече не се прилага.

Няма да ваксинирам защото знам защо точно спрях да ваксинирам, но ти със сигурност не си наясно защо ваксинираш себе си и близките си

имам позната има две момичета с аутизъм - не лек, красиви като ангели са , по нищо не се различават на външен вид........ откри се и при двете дубликация на хромозома 2 , майката е и тя носител, но нама аутизъм.

Нормално.. за това имаме 2 набора от хромозоми, а не само един.

Сигурно са ги учили на веганство, като бебета, нали и това е модерно. Но няма страшно! Не се притеснявай! Няма да се оправят. А за ваксините, ако щете ги практикувайте, никой не ви връзва да ви ги слага, само не се опитвайте после да се вписвате в обществото (ясли, градини, училища), което с пълно право ще ви отритне, и не се жалете на арменския патриарх, щото е в отпуск.

Класическа простотия и арогантност на хората, които защитават ваксините. Те много обичат всеки, който е различен от тях. В темата за ваксините не могат да не обидят и веганите, нищо че има вегани, които ваксинират... В темата за прайда в dir.bg например също бяха обиждани... веганите. Лесно може да се провери в коментарите. Не, обществото няма с ''право'' да отритне никой, разади псевдонаучни теории. Родителят трябва да застане, ако трябва и срещу целия свят, за да защите собственото си дете. А Вие само трябва да се молите да не видите реакция от ваксина на ваш близък или някое дете, защото не е приятно.

Варварите носят освен съзнанието и болестите си.

а колко деца са развили аутизъм, диабет или други усложнения след ваксинации - ще кажат ли?!

хайде научи се какво е аутизъм първо.. ба си простия народ бе. и те ми оформят мнението... ееееее.... простотия до шия... аутизъм ще развие.... пфффф...

простият си ти, душицо, щото такива деца съм виждал доста!

Простият народ няма никога да разбере, че е далеч за предпочитане конкретно заради ваксината против морбили 200 деца да развият в близките 20-30 години аутизъм, но болестта да бъде изтрита от лицето на Земята, вместо да измрат десетки хиляди в близките 1000 години.

аутизъма е на 98% генетично обусловен. Разни малоумници като горния хабер си няма какво представлява тази болест. Само 2% НЕ СЕ ЗНАЕ ОТ КАКВО Е... и съответно тъпака ги преписа на ваксинациите БЕЗ ДА Е ПРОЧЕЛ ЕДНА СТАТИЯ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ !!!

написано като за тебе, та барем го разбереш защо и от къде идва простотията за ваксини и ауитизъм... ама едва ли ще ти промени мнението.. тъпака си е тъпак за винаги: "Духът от бутилката бе пуснат през 1998 г, когато британският изследовател Андрю Уейкфийлд изказва съмнения, че е възможно ваксината MMR (против морбили, рубеола, паротит) да предизвиква аутизъм. Той съобщава в медицинското списание "The Lancet" за осем деца, които са развили аутизъм и са получили чревни проблеми скоро след поставянето на ваксина MMR. Снимка: Thinkstock За да определят дали е основателно подозрението на Уейкфийлд, изследователите извършили серия от проучвания, сравняващи стотици хиляди деца, ваксинирани с MMR, със стотици хиляди други, които никога не са били ваксинирани с нея. Те открили, че рискът от появата на аутизъм е еднакъв за двете групи. А на английския лекар му отнемат лекарските права, защото се оказва, че е спонсориран от конкурентна фирма, готвеща се да произведе алтернативна на ММR ваксина."

Вашата версия на случилото се. То да беше само аутизмът... Реакциите от ваксини са непредвидими и чудовищни, тъй като се заобикалят всички естествени защитни механизми на организма. Смърт, парализи, мозъчни увреждания, но за защитниците на ваксините това е едно на сто хиляди или едно на милион (пак според тях, разбира се), но не и реални човешки животи и съдби, които седят зад тези цифри.

Това не е лошо,стига шарката да плъзне някак до тъмно зелените. При липсата на каквато и да е ваксинация,много ценна храна и кислород ще бъдат спестени

Лошо е, защото има нещо наречено "обществен имунитет". Когато е на високо ниво, развитието на заразата спира, или поне се забавя. Ако не е, страдат уязвимите, деца със заболявания, налагащи отлагане на ваксините, малките...

ей, тоя интернет много опасен се оказа. Даде възможност на всички да станат специалисти по всичко. айде майната ви.

Това не е нищо. Еър Доган обеща да залее Европа с туристове дет забравят да си тръгнат и обикновено не си плащат. А нашата Ангелкова не може да спи от радост и отчита ли отчита ръстове.

35 жертви? От няколко десетки хиляди болни??? Че няколко хиляди ако настинат пак ще има 20-30 от тях със скапан имунитет, които ще починат! Ставате все по-отчаяно неубедителни в жалката си ваксинална агитация! :)

аз съм съгласен да спрат всякакви ваксинации за 1 година. точно след 12 месеца ще ревете с глас да ги върнат. Родителите на деца с парализа от полиомиелит ще са първите...

Напротив, няма. Просто ще се разбере, че над век човечеството е лъгано, като му се пробутват някакви псевдодоказателства (корелации) за ''ефективността'' на ваксините. Очаквайте проваксинален фашизъм до безкрай и в България - ще се пробват да пробутат в задължителния календар HPV ваксината и тази за варицелата, която всички ние сме изкарали безпроблемно като малки и вече имаме доживотен имунитет срещу болестта. Утре (образно казано) ще бъде ваксината срещу диария, херпес, мазол на крака и така до ... безкрай. Докато свят светува ваксините ще се увеличават и ваксинаторите ще играят извратената си игра на котка и мишка.

Едно време жените са раждали по 6-7 деца и от тях са оцелявали 2-3 до пълнолетие. Сега жените раждат по 1-2 и обикновено оцеляват 1-2. Я кажете пак, че ваксините убиват!!!

Също така е факт, че едно време естественият прираст е бил висок. Сега е отрицателен (говорим за България и като цяло Европа).

Дежурния рефрен, който сме го слушали 17838326 пъти къде ли не. И разбира се това е напълно недоказано и вероятно невярно твърдение. Също така, дори и това да е вярно, не значи, че именно ваксините са допринесли за това. Много други ''съществени'' неща са се случили през това време. Продажбата на Кола се е увеличила, броят на Фаст-Фууд заведенията също и хората са започнали да консумират повече млечни продукти. Ако направим една графика за дадения период, това перфектно корелира с намалената смъртност. По подобен начин ваксинаторите приписват заслугите на ваксините в неемпиричната си (не)наука. Тъй като например в химията имаме емпиричен резултат - опитна постановка, дадена реакция и краен продукт. Нещо, което може да се повтори и докаже емпирично, а не статистически.

От изкаването ти разбрах че по-опасни от ваксините са само пишман-специалистите, които са чули думата корелация и я плещят наляво и надясно

Добре де, теб като е сърби, а вземеш че пръднеш и се почешеш, от какво ти е минал сърбежът - от пръднята или почесването, защото твоято логика е малко такава.

Едно за главата, едно за краката и като цяло - една голяма глупост. От къде се извъдихте такива "разбирачи"? Толкова неща НЕ знаете, че нямате представа какво не знаете. Нарича се ефект на Дънинг-Крюгер, макар и казано по-меко.

Срещу нашествениците от Азия и Африка ваксините не помагат.

Колко деца починаха заради страничните ефекти от ваксините? Колко получиха тежки автоимунни заболявания поразяващи централната и периферната нервна система? Колко развиха злокачествени заболявания в следствие на противоестественото вмешателство в прецизната регулировка на човешкият организъм, заобикалящо защитните механизми на храносмилателната система? Нямате ли милост към тези деца? Как ще вкарвате вещества със доказани вредни ефекти дирекно в кръвоностната система на младенец, докато не е завършено формирането на черепно мозъчната му бариера и имуната му система? Ваксините са анти наука и анти медицина.

колко? но ако може с цитати например от публикации на Световната Здравна Организация а не от книгата на 'доктор' не знам си кой- 'ваксините убиват'

С цитати от Световната Здравна Организация ще стигнем само дотам, че броят на задължителните ваксини ще се удвои, утрои и т.н. А лекарите си траят и не съобщават за реакциии от ваксини, защото знаят, че ако пипнат свещената крава на медицината, ги грози уволнение. За ваксините може да се говори само в лични разговори.

Още един неграмотник. Размножавате се като хлебарките. Не учете медицина по интернет, ставате смешни. Ако застрашавате само собственото си здраве, ще си кажем - естествен отбор- тъпанарите да си умират. С глупостите се застрашавате обществото.

Обществото го застрашаваш ти. Ако заради наложена насила ваксина от теб, умре чуждото дете какво наказание заслужаваш? Как мислиш? Мантрата за колективния имунитет е това, което прави от ваксинаторите герои, а не насилници и нацисти. Когато се разбере, че не е вярна... доста неща ще бъдат по друг начин.

но поне не са станали аутисти децата от тия вредни ваксини!

Проваксинален трол ''за'' ваксинити си ти, с този коментар.

Войнстваща простотия. Виждал ли си човек преболедувал датски паралич? Имаш ли представа, че практически няма оцелял от Тетанус? Знаеш ли колко процента от заболелите от дифтерия умират мъчително? "Образоване" се от Гала и наръчник за конспиративни теории. Неграмотници, застрашавате живота и бъдещето на децата ни.

Ваксините са руска ролетка. Много от тях опасни е не ефективни. Направете ги безопасни, щото 31 са жертва на морбили, а съобщете колко са жертва на ваксините. И защо в страните от Европа има фонд за лечение на деца пострадали от ваксини. И защо у нас няма! Не съм против, ваксинирани сме и малки и големи, но се моля Бог да ни пази.

Деси да прогледа. Ти дипломата си по медицина в БГ мамата си джаса ли я взе? Я обясни нещо за бозоните или тунелния ефект. А, и погледни да не е загоряла манджата.

Прогледала съм дами и господа, децата ми и аз сме ваксинирани, но виждам и какво се случва с други ваксинирани. И прогледнете вие, само,че доста време трябва за да изчетете и разберете това, което аз съм изчела и разбрала. Щото пред името на Деси стои д-р и е с научни степени и звания и може да преценя риска.

Неграмотните майки да мълчат и да си пият хаповете! Иди разправяй на пра-пра баба си дето е родила 8 деца и от тах са оцелели 3, че ваксините са лошо нещо и убиват!

Проблем е, че от 3-те оцелели, едно е по нейния клон на дървото.

Бре! Ваксините убиват!