Двойно повече деца искат разрешение да работят

Почти двойно повече деца до 18 г. са работили миналата година, става ясно от данните за издадените разрешения от Инспекцията по труда.

Обратно в новината

Коментари - Двойно повече деца искат разрешение да работят | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЗАЩО ИМ ОТНЕМАМЕ ДЕТСТВОТО???ТОВА Е НАЙ ХУБАВОТО ВРЕМЕ ОТ ЖИВОТА НА ЧОВЕКА!!!

в англия е пълно с 16 годишни англичани, работещи продавачи в магазини и строители на обекти, като ги сравнявам с нашенските мамини синчета са много напред с матеряла. има англичани на 18 имат работа, деца, квартира.

Да, много са работни англичаните. То затова нашите, румънци, поляци, джангатайци и кои ли още не ходят да им бачкат.

Чудесен живот, викаш...вместо образование и кариера, цял живот треперене за хляба и наема от 18...пожелавам ти го!!!

Най- доброто нещо, което един родител може да даде на своите деца, това не са лесните пари, вилите, яхтите и охолния живот, а да ги научи на труд. Но, съдийки по резултатите от изборите, други ценности са на почит в днешното общество- баце Бойко надали ще учи внучето си на труд, отсега е ясно, че и неговите ръчички един ден труд няма да видят, но "акъл" ще се лее- гарантирано!

да, но това не е нашенския манталитет. българите са свикнали да 'подсигуряват', не да учат на работа.

Основният проблем на обществото ни днес не е, че 14-16 годиши искат да работят. А че 18-20 годишни не искат да работят и така на 22г. са без ден трудов стаж, което ги превръща в трайно безработни. Престанете да навивате латерната какво било, или не било през комунизма. Днес имаме друг проблем - нежелание за работа, оттам липса на трудови навици и умения. Затова се е стигнало 25-30 годишни навлеци да живеят на гърба на бедните си баби-пенсионерки, а родителите да слугуват в чужбина, за да пратят някой лев тук на хрантутниците.

има и мързел, и недоволство от ниски заплати и робовладелско отношение от началник назначен капиталист с куфарче. на теб в магазин за 460 лева и груб шеф ще ти хареса ли?

Не искат! Принудени са!!!

Техните връстници започват да учат и работят още към нашия 6-7-ми клас, разнасят с колелото сутрешната преса по дворовете, както и вечерната, или продават сандвичи на обяд, а после пак са на следобедно училище. То и затова страните им са богати и сред световните лидери де!

Който няма пари - работи. Който има - харчи. Няма вече комунизъм, който изравнява всички, който не му харесва да си бяха в СССР.

Грешка, в онова другото общество който има пари, е работил предварително за да ги спечели и харчи. Другото само с харченето си е чиста проба криминална проява, или прахосничество.

През Великденската ваканция се свържете сами, без посредници с хотели на Атлантическия океан, на Северно море, на Средиземно море и си организийрайте работа през лятната ваканция. Малко английски ще нужно да знаете или там с който език се справяте. На този принцип можете поединично да си организирате учене за няколко месеца в девети,десети клас с престой в която и да е точка на света. Не се обезверявате в родината.

По-добре недейте ! И сутеньорите чакат свежа плът, и за трансплантации на млади органи се плаща добре ...

По-страшно от българската мафия,от която да зависи дори мястото ти като сервитьор, няма. Българчета,които следват и работят извън България могат да го потвърдят.

В нормалния свят децата от малки се научават да си изработват парите!!! Само у соца, уж от "велека загриженост" децата до пълнолетие лежат на гърбовете на родителите си!! По добре да редят стелажи в гастрономите,и да получава за това пари на не повече от 2-4 часа на ден, отколкото да хайлазуват вкъщи и да вилнеят из улиците, и няма да висят толкова в мрежата!! Децата имат потенциал за работа, имат и желание, но скапаната държава им пречи, от малоумие и глупост!!!

Ха Ха Ха Децата работата им е да учат. Могат да работят през ваканцията но не заради необходимост а за да си заработват за нещо което имат нужда.... ТАКА СЕ СЪЗДАВА ХАРМОНЧНО РАЗВИТ ДЕТЕ ТАКОВА КОЕТО ИМА ДЕТСТВО

По времето на Соца децата до 16 години не работеха а имаха задължение да учат......... Капитализма има нужда да експлоатира всичко . Скоро ще почнат и с децата на детска градина.... Така като е било преди . При Белчо и Сивушка

По време на соца децата ходехме на бригади, където РАБОТЕХМЕ.

Да, имаше бригади, експлоатиращи на безценица ученическия и студентския труд!!! Полза-само за крадците организатори!!

Колко годишен си бил когато си ходил на Бригада а . Децата в момента които чистят тоалетните за да може семействата има свържат двата края. Всички капиталисти сте престъпници

Децата на социализма от 10 до 18 годишни, а и след това като студенти имаха поръчение - пионерско и комсомолско да помагат на Народното стопанство и най-вече в селското стопанство, като задължително трябваше да работим /аз съм един от тези деца/ поне един месец в годината АНГАРИЯ на татовата България. МАЙНАТА ВИ ЛИЦЕМЕРНИ МАНИПУЛАТОРИ!!!!!!!!!!!!!!!

на морето- 500 лв. на месец. не толкова гладните кръчмари ти дават и пиле с ориз или пиле с грах, картофи и пр... за това огромно заплащане ти трябва да си на крак 14 часа на ден, 2 месеца без почивен ден!!! ...същия брой часове в германия е 2600 евра!...е как да не си вадя прашките от отзад...?!

След като соца издигна в култ мързела и нарои търтеи , няма нищо по хубаво с труд да се превъзпитат децата.

казват тролчетата на Герб, РБ, ДПС, ДОСТ пред компютрите си!

ChatGPT

Те не че искат, но нямат избор... родителите им като не могат да си позволят семейна почивка или да си пратят децата... Едно време имаше летни и зимни лагери... евтини... сега за да иде 3 дни на море трябва да бъхти цяло лято

Лошото е, че днес деца го правят по принуда, а не защото искат.... Аз работя от 11 годишен, събирахме билки, ходихме по градините да берем плодове и така цяло лято и не съжалявам, напротив цялото това нещо минаваше в игри, но май днес не е това случая...много тъжно :(

Няма да се съглася напълно с Вас,защото преди време при мен са работили такива млади хора и на някой от тях изобщо не им липсваха средства напротив. Именно тези младежи успяха и сега след 10на години като се срещнем разбирам,че са се реализирали дали у нас или навън и са станали независими и успели за разлика от многото други младежи които стоят и чакат на готово някой нещо да им даде и според тях всеки им е длъжен.

Ционистите Капиталисти контролиращи и финансиращи Герб, РБ: СДС, ОДС, ДСБ, ДПС, ДОСТ и Коалиция... искат да ни върнат 100г. назад в развитието ни! Тогава са работели 9 годишни деца до 18 г. във фабриките на Капиталистите по 12 - 15 часа и са умирали от недохранване и болести /Туберколоза/ поради ниското заплащане, недохранване и не - хитиеничните условия във Фабриките и начина на живот у нас!

нямат пари за елементарни неща, ще се налага да работят. Така е, при див капитализъм.

Едно време в социалистическите учебници на Бай Тошо пишеше, че детския труд е един от основните показатели за степента на експлоатация. Днес, в капиталистическа България е показател за "оздравяване на пазара на труда". После да не се чудите откъде са се взели бъдещите Гаврошовци?

Аз пък се чудя при тази "ескплоатация" защо 22% от младите до 29г. са безработни и никога не са работили? Честно казано, предпочитам експлоатация пред обгрижени, неграмотни наркоманчета, които за развлечение обират или дори убиват за пари.

Чуй ме умник такъв и такива като тебе, които пишат тук празни приказки във възхвала на социализма и бай Тошовите учебници, просто защото аз съм също от онези дето учехме по тях. Към днешна дата съм на 46 години и ще ти кажа, че от 9 годишни организирано чрез пионерската, а после и комсомолската организация - децата на Тошова България бяхме на полето с непосилни норми В ТКЗС-то, пардон АПКТ-то! ТАКА ЧЕ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ДЕТСКИЯ ТРУД НЕДЕЙ СЕ ИЗКАЗВА ПО ОТНОШЕНИЕ НА КАПИТАЛИЗМА И СОЦИАЛИЗМА. ДОУТОЧНЯВАМ НАСИЛА БЯХМЕ ТАМ!!!! а и знаеш ли кои скатаваха тези бригади, точно отрочетата на първия и втория партиен секретар на съответната селищна система!!!

Аман от тролчета лъжци! Вие никога НЕ сте живяли преди 1989г! Били сте още прохождащи под масата и НИЩО не знаете за Социализма! Лъжите ви НЕ вървят! Всеки който защитава Ционистите Банкери и подлогите им у нас: Герб, РБ, ДПС, ДОСТ и Коалиция е Национален Предател!

Ти си един смотан дребен лъжец...... 9 годишни деца НИКОГА НЕ СА РАБОТИЛИ по времето на Соца......

Много ясно, че ще работят. По-добре така отколкото да се шляят 2-3 месеца през лятото и да се чудят каква глупост да свършат. Само комплексари не могат да видят предимствата в това нещо, ама то си е за тях

Характера на човек се формира през пубертета , ограбвайки детството му човек цял живот се чувства не-пълноценен

Господа и госпожи трудът на малолетни е най-подходящия начин с който могат да се сблъскат с живота и да възпитават ценности в тях.

Мильоцийнерската партия ги превъзпита и ги научи че без трут, и пот, няма филия с мас! А който не иска, или го мързи, в Охрана на Съдебната с- ма!

Непълнолетни деца работят , когато парите в семейството не стигат заради мизерното заплащане на родителите ! Едно време това се наричаше експлоатация на детски труд !

То и на Бекъм детето дето мие чинии е бедно детето и го експлоатират... Аман от търтеи и малоумници.

Добър ник си си избрала ! На Бекъм детето мие чинии за да вдигне рейтинга на родителите си , а не дохода им !

Аууу, колко сме земни и народни. Мием чинии от куртоазия не че имаме нужда де. И така докато баща ми почина и наследих милиони. Гледали сме го този филм.

експлоатацията на деца е противозаконна... и НЕЧОВЕШКА!

Искат или трябва?!

Малката кибритопродавачка. С това ни плашеха от загниващия капитализъм. Всъщност, лошо няма. По-добре е детето да работи (независимо от състоянието на родителите) отколкото да се превръща в търтей.