Стартира кампания за по-човечно детско правосъдие

Национална мрежа за децата дава старт на кампанията "За по-човечно детско правосъдие“.

Обратно в новината

Коментари - Стартира кампания за по-човечно детско правосъдие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ех.... Болестта на западните прогнили общества ни настига! (за русофобите ще кажа, че постсъветските общества също са гнили, но по друг начин). И кой и как ще се установи "тежкото детство"? Такова снизхождение не е ли сигнал към младите мургави братчеди да безчинстват още по-яко?!

И защо нечие "тежко детство" трябва да ме интересува по такъв начин, че когато ме окрдят, пребият и т.н., да не мога да бъда възмезден със справедлива присъда за насилниците? С подобни нерелевантни за правото фактори от типа "тежко детство" се подрива самата идея за право, което чрез присъдата си има три цели: да възмезди, да подаде сигнал към цялото общество и евентуално да служи като изправителна мярка за виновния (ако въобще има някакъв акъл в главата му - това си е негова работа). За мен са важни първите две.

Айде, пак гнусната ляволиберална адженда, която е снизходително милостива към уроди и насилници, но безмилостна към жертвите, защото хич не ги и отчита! Ама напоследък много почнаха да ни обстрелват с ляволибералщина!

Поредната евролиберастка изцепка в защита на престъпниците и целяща да обърка обществото и да размие чувството му за справедливост. Т.е. ако 17 годишен ман.гал убие/изнасили, с него трябва да се отнасяме много меко, защото е живял в гето, не е ходил на училище и пр., и пр. причини да му бъде ... простено. Няма да забравя как от антиБХК бяха номинирали за мъж на годината англичанина-престъпник, който уби български барман. Е, как да не се радваме на евроатлантическите "ценности". В края на пътя на реформите в правосъдието вероятно ще имаме някакъв напомнящ Оруел резултат: жертвата - в затвора, защото е подвела някак си нападателя..., а престъпника - на свобода, защото е имал лош живот, довел го до престъпление!!!

Що първо не се заемем изобщо с правосъдието, пък чак после с детското. Че така изглежда като дайте да евросанираме водопровода на сграда, която тепърва трябва да се построи.

Явно някои искат да се присламчат към пари, или да натрупат някакви активи. Аз предлагам такива сурови оценки като 2 и 3 да не се пишат в училище, а да се молят учениците да учат.

Явно в България престъпниците са на почит, а жертвите и примерните хора- яли ги вълци. Явно така ще е докато в България не дойде нормална политическа класа и някой като Орбан, който да служи ред с НПО-тата.

така значи "деца" ще крадат, убиват и изнасилват беззащитни пенсионери, за да им вземат последните 10 лв. а после ще ги милваме по челцето, за да не се травмират... нищо поодбно! трябва да има специални поправителни заведения, трудови бригади, казарми за да бъдат пращани там такива отпадъци аз съм пенсиониран учител и за толкова години съм разбрала, че ако един човек е роден престъпник, не можеш да го превъзпиташ

Прозорецът на Овертон работи. Някое НПО пак получи бая пари за изпълнение на целта, до 2050 г. да останем 5 милиона, от които българи максимум 50%! Какво ли мислят по въпроса, примерно, собствениците на запалените сергии на пазара в Пловдив и на 12-те разбити автомобила? Непълнолетните извършители нито са бедни, нито са отхвърлени(учат в елитни училища), нито някой ги е обиждал! А?!

Като четеш новината, ще речеш, че на малолетните крадци някой сега им реже ръчичките. Правосъдието трябва да е на първо място ефективно. Може да се постигне и без рязане на ръце, но не и с такива "инициативи".

За особено тежки престъпления като убийства трябва да има законова възможност да бъдат съдени като пълнолетни.

Присъдите не са тежки,нужна с превен ия тези деца да не стигат до тази агресия.Но ,,калинките,,не могът да измислят друго,а напротив ще насърчават с приемането на,,проклетата конвенция,,А да ни е ,,честито,,всичко гарантирано от гроб

Кампанията трябва да върви наред с ефективни промени в законодателството. Иначе си е чиста загуба на време и пари. Но като се има предвид колко калпаво е цялото ни законодателство, просто не виждам за каква промяна се говори. Тази кампания е орах в очите на белите държави....

С други думи циганите от малки трябва да се научат на безнаказаност.Е, добре.

Нали. Пожелавам им от все сърце да ги сполети участна на онази жена дето а бяха изнасилили и убили за 5 лева! Ама да не са 2 мангали. Поне 8-10 да са!

Милите те. Горкичките неправомерно осъдени златца на мама и тати. Догодина и една кампанйка за по-човечни оценки в училище.

Малкоте разбойници са предимно сиганета! Вместо да се вземат мерки да се отнемат родителските права за деца предтъпници и да се пращат в имтернати, тъпаците от европа искали да сме хуманни?! Хак да са им тумбите крадци и проститутки които ходят на гурбет на запад! Жалко за хората в малкоте населени места където сиганетата издевателстват безнаказано подтиквани от роднини които знаят че на малолетни всичко е простено!

Ей Борисов,ти ли си бе?!А бе пак неграмотно пишеш!Уж те направихме велик доктор,а си остана неграмотник!

Лошото е, че тумбите ни ги връщат при първия удобен случай, с предписание, да се отнасяме по-човечно с тях.

Ами тези от кампанията да бъдат пребити от същите дебили дето защитават и тогава пак да си поговорим.

Няма човечно правосъдие. Правосъдието принадлежи на Бог и светиите. Хуманизма към който призовават борците за права и свободи е сатанизъм. Имаме свети Божии заповеди, които ако се изпълняват ще бъдет решени всички човешки проблеми. А те не са тежки. Второзаконие 6 " 5 и да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичката си сила. 6 Тия думи, които ти заповядвам днес, нека бъдат в сърцето ти; 7 и на тях да учиш прилежно чадата си, и за тях да говориш, когато седиш в дома си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш. 8 Да ги връзваш за знак на ръката си, и да бъдат като надчелия между очите ти." Матей 22 "36 Учителю, коя е голямата заповед в закона? 37 А Той му рече: "Да възлюбиш Господа твоя Бог с цялото си сърце, с цялата си душа и с всичкия си ум". 38 Това е голямата и първа заповед. 39 А втора, подобна на нея, е тая: "Да възлюбиш ближния си, както себе си". 40 На тия две заповеди стоят целият закон и пророците."

Значи меко сме били пипали спрямо тия,дето от малки научават занаята да убиват, крадат и изнасилват безнаказано... Новият Световен Ред в действие,мамицата ви!