Събарят част от приюта на отец Иван, но ще има подслон за децата

Извеждане на обитателите на незаконната постройка към църквата "Света Троица" в Нови хан, по-известна като приюта на отец Иван, бе договорено на специална среща, инициирана от строителния министър Лиляна Павлова. За всички обаче ще бъде намерен подслон.

Обратно в новината

Коментари - Събарят част от приюта на отец Иван, но ще има подслон за децата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срам и позор!

Един от двамата, даже може би единствения жив свят българин, който слугите на Дявола се опитват да погубят! Хвала на съдиите, дано по-скоро се изправят пред своя колега, Който е последната инстанция!

Къде е Църквата? защо не се застъпи за своя човек, който дава всичко, за да помага на хората? Църквата мълчи ...

Безумията на сегашните управляващи,многократно надминаха действията на комунистите в България.Да бутнеш единственото жилище на бездомните защото нямало строителни документи и да ги изхвърлиш на улицата?Защо не идат да бутнат ромските гета?Те сигурно са със строителни документи и не са пожароопасни.Отиват да сринат построеното от един български свещенник и самарянин,защото са ГЕРБ,най-деструктивната партия създавана в България,която няма никаква грижа за лошия човешки материал!

!!!!!!!!!!!!Гръм да ги удари !!!!!!!

Ние българите сме страхотна нация. Разрушаваме всичко и след това започваме да го градим отново. Наш закон валиден за всичко и всички. Какво лошо има в това вместо да се руши построеното - да се направи безопасно. Защо трябваше да се разрушават кооперативните стопанства и сета България да няма селско стопанство? Защо, защо и защо? Защо всеки който дойде на власт разрушава направеното от предходния и започва отначало. Защо няма приемственост и уважение труда на другия? Защо заловените от митничари и санитарни власти не се изследват и дават на сиропиталища и домове за възрастни и бедни хора, а се горят? Защото сме най богатите в Европа и най големите разрушители и унищожители.

Незаконната постройка на приюта ли пречи на това правителство? Нали обиколиха с хеликоптер над България и установиха колко много незаконни дворци и къщи има вдигнати край язовири, по дюни и в природни паркове? Нещо да направиха, освен да развалят няколко бунгала на рибарите? Да не говорим за похарчените от нашия джоб парички за "прелетните обиколки"

Наистина жалка държава управлявана от жалки политици ! Наистина този от НАП смешника Стефанов, какво направи с тези къщи,които ни показваха от хеликоптерите. Нищо ! На отец Иван ли посегнахте ! Жалки политици !А пък тоя оялия се Красимирчо от НАП с пияната си мутра е за затвора .

Как не ги е срам . Скъпите и с крадени пари къщи ,които тоя нещастник на НАП Красимир Стефанов разглежда оставихте и ги озаконихте , на Цецо шестте апартамента са законни , а този дом който побира 520 бездомни човека от които много самотни майки с деца . Този храм дето е дом и спасение на него посегнахте . ИМА ГОСПОД ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ ! НЕ ВСИЧКО Е САМО ПОЛИТИКА ! БЕЗСРАМНИЦИ! НИКОГА ПОВЕЧЕ НА ИЗБОРИ НЯМА ДА ПУСНА ЗА ВАС ГЛАС - АЗ И ЦЯЛОТО МИ СЕМЕЙСТВО !

Управляващите са пълни мижитурки. Циганските коптори не смеят да бутнат, щото сигурно са пожаробезопасни и са с разрешителни, така ли? Всички знаем защо... Жалко, жалко за хубавата ни България... българи няма да останат тук.

Каква идиотия! Къде бяха тези наглеци от ДНСК, когато се е строяла сградата? На Марс ли? И няма ли начин да се направи реконструкция, за да отговаря на условията, а ще се събаря? Абсурдистан - така се нарича нашата държава. Как да стоят тук младите, как??

Държавата ни е жалка и безхаберна, управлявана от немислеща администрация. Никой не иска да реши проблем, а само да изкара дивиденти от него. Незаконни заради пожарна безопасност?!? Ми обезопасете с държавни пари, поне за едно нещо смислено да платим от джоба си

Фургоните да не би да са по-пожарнобезопасни??!!

Срам и позор за тези "Министри", "Съдии", Гербери и т.н. които вместо да узаконят вече построеното обявяват за незаконна благотворителноста! Та нима няма 1 свестен архитект, който да дари проекта за новата сграда? Или просто завидяха на добре построената, екологична и красива сграда!?Не може да се сравнява ДОМ изграден със собствените ръце и много ЛЮБОВ с бездушните и студени сгради в които някой ти подхвърля трохи и ти казва: "- Аз те храня, тук сте защото АЗ така съм решил!" Ако това са нашите "спасители" на България то Господ да ни е на помощ! Тези които събарят не знаят, че освен писаните на хартия и вечно променящи се "закони"има и НЕ ПИСАНИ ! Казано е : "- Всеки който руши ще бъде разрушен!"

ХАИДЕ ПЪРВО ДА ГО ПОСТРОЯТ ПЪК ПОСЛЕ ДА БЛЪСКАТ ПОСТРОЕНОТО - или направо да го узаконят . Блъснаха ли Веселото село в чачката на язовир Иваеловград ?????? А бетонните градини в по морето ???? Палатите който ги гледахме от хеликоптер ? Богадашите за тях и данъци не плащат и им е разход на фирма .Системата работи за капиталистите , не за обикновения човек...

да, това с хеликоптерите беше голямо фиаско - накрая нищо не стана - не посмяха да ги пипнат... сега по темата се мълчи

това само в българия може да се случи узаконете постройката малоумници и даите на човека още толкова да помогнете

Нямам думи, имотите на цар Киро няма да ги съборят, хотелите по морето също, но приюта на отец Иван ще съборят.

Да, точно същото и на мен ми се въртеше в главата. Може би техните палати са пожарно безопасни...

Ми да съборят и църкви и манастири - те със сигурност са без разрешения!!! Какъв срам отново в нашата държава! УЖАС, УЖАС, УЖААС...................

Толкова всичко друго е законно,че опряха до този свят човек ,дал последна надежда на много хора.Буквално изхвърлени на улицата.Осигурил им покрив и прехрана.Как не ги е срам.Ще събарят.А дворците,хотелите,заменките.Тях не ги пипат.Човека е един от малкото християни в тая скапана държава,един от малкото в Църквата ,които и мият лицето и те с него се захванаха.А дали и не е заради това.Виж ,ако беше пияница и педофил и алчен ,щяха да го оставят на мира.Но нали е праведен е трън в очите на всички власт имащи.Този дето ще бута и този дето го е подписал този документ,да знаят ,че всички дето са вдигнали ръка срещу правдата са си получили наказанието.Защото Божия съд ,не е българския и човешкия съд.

Сигурно съм тъпа и неразбирам? По - евтино ли е да се дадат фургони , отколкото да се направи сградата годна за обитаване?

Ако правителството беше помогнало, ей така с няколко хиляди лева за узаконяването на приюта, ББ щеше да си гарантира поне още 1 мандат. Заради тази постъпка обаче, мен наистина ме хваща срам.

Силно решение на властите! Веднага да се похвалим на Брюксел! Там ще бъдат позитивно впечатлени от безкомпромисното събаряне на приют за бездомни, построен от свещеник и даващ при това подслон и на цигани. Браво! - ще кажат в Брюксел - Страна за пример! Защо още не сме я пуснали да влезе в Шенген?! Където иска, там да влезе - и на Атлантическия океан в най-дълбокото да иска да влезе, да й се съдейства! Браво ... Ей така се прилагат закони. Ама и законите й - за чудо и приказ.

Нещастници долни и мизерни! За пистите в Банско - може да се заобикаля закона и да се озаконява пладнешки грабеж, а за човека помогнал на хиляди хора - няма прошка!!!

Няма ненаказно добро.

Хора, ходил съм в Нови Хан да нося дарения ! Това така наречено сиропиталище е населено поне със 130 възрастни предимно цигани и около 20-25 деца със самотните си майки - млади циганки предимно. Строителните материали които дарих , учтиво ме помолиха да закарам на Побит Камък, където се строеше огромна къща. Бях доволен , защото мислех че ще е приют или сиропиталище. В последствие разбрах , че е на сина на отеца. Повече никога няма да дам дарение там.

Това че са цигани, значи ли, че нямат право да бъдат в приют и да имат деца?

Не разбирам нещо-отец Иван е построил това с мъка и лишения, за бедни бездомни и държавата вместо да му помогне и узакони това добро и човеколюбиво дело, ще го бута.Нещо не се връзва-доброто ще се затрие заради фалшиви норми.Ами като не е безопасно, оправете го, дайте му помощ на отец-а.Бъдете човеколюбиви, а не буквояди.Или се пънете уж за хората само преди избори.СРАМ И ПОЗОР на чиновниците.И като не искате да ПОМОГНЕТЕ ББ И ВЕЧЕ НА ЦЕЛОКУПНИЯТ БЪЛГАРСКИ НАРОД-ПРЕЗИДЕНТ ПЛЕВНЕЛИЕВ, ТО поне не ПРЕЧЕТЕ, НЕ РУШЕТЕ, НЕ УНИЩОЖАВАЙТЕ ДОБРОТО, СЪГРАДЕНО ОТ ЕДИН РАБ БОЖИИ.

Съгласен! Но трябва да се има пред вид, че ако изгонят обитателите на постройката от там нищо чудно те да станат клошари, крадци и т.н. Държавата е длъжна да помогне на този истински отец, а не да се крие зад норми и правила (не че не трябва да се спазват!). Аз лично му свалям шапка!

Как един политик не застана зад този добър човек. Ами г-н Плевнелиев нали се пише голяма работа с г-на Борисов където "всичко прави" да хванат да се застъпят за една добра клауза и да финансират домът .Вместо неговите министри да завират децата в фругони да хванат да укрепят домът и да го узаконят !НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ ДАМИ И ГОСПОДА ДА УХОЛСТВАТЕ ЗА СМЕТКА НА НАРОДА И ДА ОСТАВЯТЕ ДЕЦАТА НА УЛИЦАТА В ФРУГОНИ!!! ПОД ПРЕДТЕКСТ ЧЕ СЕ ГРИЖИТЕ ЗА ЗАКОНИТЕ В ДЪРЖАВАТА.. ПЪРВО ХВАНЕТЕ СМЕНЕТЕ ЦЯЛАТА ВИ СЪДЕБНА СИСТЕМА , И ОПРАВЕТЕ ЛАЙНАТА , ОСТАВЕТЕ ЧОВЕКА НАМИРА ДА СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕЦАТА , ЕДВАЛИ ТОЙ ВИ Е ТРЪНА В ОЧИТЕ

Строителния контрол също изпълняват нечии поръчки. Работели по жалби на граждани. Нямало строителни разрешения . Съгласно закона им, тогава да съборят и Храм паметника Александър Невски, Народното събрание и други църкви, джамии, и старинни сгради, които нямат строителни разрешения. Възмутен съм и предлагам всички честни Българи да се вдигнем в защита на Отец Иван, приюта му и неговите обитатели. Нека тези безмозъчни съкщества - администрацията в разни министерства и институции да разберат, че хората не сме роби, слепи и глухи. Бог да пази България от некадърници с права и власт.

Опитай се да мислиш...

Разбира се, законите трябва да се спазват. Но, законите трябва да отговарят на изискванията на обществото в дадения момент. Това, че законите ни са написани и приети от некадърници е голата истина. Щом някой в Народното събрание има интерес от нещо - пробутва закон, приема се, и след месец се променя, но поръчителя вече си е изтъкал чергата. В случая "умните" пожарникарчета изпълняват нечии прищявки и си слагат по една дебела ламарина отзад. Нали е по лесно да се събори, вместо да се вземат мерки да не настъпи пожар, или друг инцидент. По лесно е да се пишат предписания, вместо да се мисли. Да се цитират нормативни документи, които ги няма никъде по света. Мога да дам безброй примери за това.

Преди време гледах по една италианска телевизия една тяхна монахиня правеше същото, което и отец Иван. Прибирала бременни жени без подслон и сега около монахините е весело и пълно с живот. Те са благословени от доброто си дело. Италианците й се радваха, награждаваха я. Тя беше довела част от хората да пеят, те има дадоха първо място. Всички гласуваха за тях в конкурса на песните, хората станаха на крака. А тук какво става - отец Иван са го нападнали едни вампири и орки и никой дори и църквата няма отношение и не може да го защити.

Събарянето на постройката на дома за бездомни, без да им се предложи адекватна алтернатива за живеене през зимата е в унисон с целия стил и манталитет на управление на ГЕРБ.Големия въпрос е как и ще реагира ли изобщо "матеряла" и на тази наглост.Това е тест на управляващите към народа.Ако и това сега мине, утре ще ни изхвърлят от домовете ни и ще отворят лагерите.Този път трябва да ги спрем...

За кога е планирано събарянето?Има ли неправителствена организация /или друго/която може да се ангажира с организирането на протест/дата и час/подписка, жива верига около дома и т.н законни протести?

Ах тези изроди от ГЕРБ! всичко в тази държава е законно, че опряха и до приюта изграден от този високо морален човек - отец Иван със собствени средства! Анатема за изродите които ще сабарят приюта! Анатема!!

да бутнат имотите на циганина от катуница и тези които снимаха от хиликоптерите има какво да се бута

Преди министерката да събаря, да попита ДНСК защо е допуснат този строеж да стане да влязат хора да живеят вътре и тогава да реагират. Аз мисля, че първо трябва да закрият ДНСК или поне разноските да са персонални(да се вземат от тях) защото от години не си гледат работата и тогава да се събаря. ЗУТ по отношение на незаконното строителството е абсолютно недоносче. Най напред министерката да си оправи службите, пък тогава да събаря.

Фургоните по-безопасни ли са от постройката? Не е много ясно за противопожарните норми, може просто да е оправдание за да махнат постройката. По-рано през годината гледах две известни журналистки как питат какво е направила Православнатат църква за хората. Едната защитаваше Ванга, другата архонтите. Къде ли са сега тези дами. Точно преди Рождество Христово правят проблем на отец Иван и на бедните, които живеят при него. После ходят да се показват по телевизията колко са големи християни, организират български Коледи и какво ли не. Толкова ли е трудно да се узакони постройката. Как са узаконили капанчетата по морето, където канализицията им отива в пясъка и после на плажа. Ама от онова падат пари, а от приюта на отец Иван не печелят нищо. Дано да се вразумят управниците и журналистките, които им пригласят от телевизиите.

И как е по света??? За нормалните държави става въпрос.

Една е вината на управляващите - защо не спряха обекта още по времена строителството? Къде бяха кметове, технически лица? Защо в цялата страна не се спират незаконните строежи още в началото? Всичко останало са празни приказки. Законът си закон и нормите са си норми. Ако се случи нещастие с някое от децата, кой ще е виновен? Форумците ли? И не ми говорете за Цар Киро и други наглеци, това няма нищо общо със безопасността на децата в "творенията" на отец Иван. Добрите намерения не бива да са извън закона. Дори отеца го разбра, само плямпалата във форума не могат.

Стига с това ,ако се случи ! Когато хората са градили някога нали е нямало стоителен контрол и не са паднали сгради. Колизеумът, кадедралите и хилядите паментици на културата по земята . На сумати блокове особено тези с повече етажи им липсват не само маркучите но и противопожарните кранове , по тази логика да се съборят и всички тези блкове . То паянтовите сгради в центъра на София не събарят но съграденото от отеца пречи на ншкого , това е истината колкото и гадна да е тя . Всичко друго са празни приказки , както много други хора казаха - как пък не се намери един политик да застане на страната на отчето .

Ти с удоволствие би подкарал булдозера, с който ще съборят постройката, нали! И, ако може и децата да са вътре, кефът ти би бил неописуем.

Да живее министър Лиляна Павлова и нейните колеги. Които дават светъл личен пример как се грижат за бедните българи. Значи схемата е ясна, ако си баровец, плащаш рушвет и нищо не бутат.

Слава на ГЕРБ! Ще споменавам майките им редовно. Защото ГЕРБ са различни!... Слава и на циганите в България - любимците на ГЕРБ. Защото техните постройки са законни според вижданията на управляващите.

Недей! Не споменавай ничия герберска майка, не спомагай разпространението им... . Ако обаче искаш да си излееш чувствата, направи го по заобиколен начин (отзад).

В такива случаи се срамувам, че съм българин. Н с такива управници и съдници това е положението. Събрали се от сто места чиновници и умуват как да унищожат битието на бездомни и безззащитни хора. Правят се на по-големи католици от папата. Вместо да съграждат- рушат . Рушат в името на някакви измислени от тъпи и нагли политици и чиновници закони.

Не ме разочароваш ,но незаконно е и всяко oстъкляване (преграждане) на балкон или всяка една постройка дори и нужник в село или град , след като няма нужните разрешителни и отстояния ... До там ли достигнахме като държава , домът направен отеца за най-бедните и без надежа хора да се събаря ? Разбирам ,че сме за правото но защо не са съборени незаконните дискотеки , защо не е отнето заграбеното от заменките - но всъщност ние сме за правото . Кое право К.С ?

Ако трябва да бъдемм откровени, не си съвсем права. Или по-скоро права си, но от части и до някъде. Не е факт, че всяко остъкляване, постройка или нужник в село или град са незаконни. Знам, че битува такова мнение, но то не е истина. Не са истина и твърденията за незаконни дискотеки, хотели и т.н. Правният метод на регулиране на органите на ДНСК е обвързаната компетентност - т.е. действа се само и единствено според закона и никой не може да си позволи да мърда на някъде, да прави опити да тълкува или да бездейства. Навсякъде се процедира по един и същи начин и отношението е едно и също. Избор не е възможен. За заграбеното от заменките ДНСК не е компетентен орган да се произнася. Не може всичко да се сложи на една маса и да направим заключение. Всяко нещо - за себе си. Трябва да спазваме закона - всички!

Той Премиера, сякаш/или е така/ няма хабер от това, какво правят министрите! Излиза ми доста безхаберен! Дали е верно!?

КАКВО СТЕ СЕ РАЗДРЪНКАЛИ БЕ ХОРА,ДА СЕ ВДИГНЕМ И ДА ОТИДЕМ ТАМ И ДА ГИ СПРЕМ!!! ПОСЛЕ ДА ОТИДЕМ ДА СЪБОРИМ СКАПАНИЯ ПАРЛАМЕНТ И ТОЙ НЯМА РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА СТРОЕЖ И ИМА ДЪРВО В КОНСТРУКЦИЯТА СИ. ТАЯ ВЛАСТ МАЙ ЗАБРАВИ КОЙ Я СЛОЖИ ТАМ!!!

++++

ето къде ще пръдне Боко скоро...чакаме!

+1

НЯМА ПО НАГЛА ПО ОТВРАТИТЕЛНА ВЛАСТ ОТ ДНЕШНАТА ! ПОЖАРНИКАРЧЕ ТЪПО, ЕДИН ЧОВЕК Е ПОСТРОИЛ НЕЩО В ПОМОЩ НА БЕДНИТЕ И ТИ ТРЪГНА ДА ГО БУТАШ! ИМАЙ СТРАХ ОТ БОГА МИЗЕРНИКО! ЗАЩО НЕ БУТНА НИТО ЕДИН ОТ ПАЛАТИТЕ КОИТО СНИМАХТЕ С ХЕЛИКОПТЕРИТЕ ПОСТРОЕНИ БЕЗ ДОКУМЕНТИ С КРАДЕНИ ОТ НАРОДА ПАРИ? ЗАЩОТО СА ТИ ДРУЖКИ !ЗАЩОТО И ТИ СИ КАТО ТЯХ, НАЛИ И МУТРЕСАТА ТИ Е ЕДНА ОТ ТЯХ! СРАМ И ПОЗОР ЗА ТЕБ!

Абе, тъпанар, комуне скапано, ти и още няколко платени драскачи сте толкова тъпи, толкова заслепени от злоба, че не разбирате, че строежът е опасен за децата и майките, които го обитават. После като стане сакатлъка, пак ще започнете едни други тъпотии - къде беше властта, властта спеше ли, та не взе мерки да не допусне хора да живеят в тази постройка. Няма по страшно от необразован прост човек, какъвто си ти.

господ да ги yбие тези министри дето развалажт готовото и мачат бедня народ

Амин дай Боже

Няма ли кой да организира този нарад и да ги почваме тези Герберчета. Само физическото унищожение на тези пизроди може да донесе нещо добро за държавата.

Ами като си толкова ербап - хайде, организирай. Или не ти стиска, а, бъзльо.

А на теб стиска ли ти или от стискане си си изпуснал?

Възмутен съм от мимикрията на бюрократите, които си затварят очите за незаконно изградените дворци. Ще събарят балкони, гаражи и приюти, за да отчитат дейност. Измет.

За да не пречи на евангелистите в Нови хан! Но не се гаси туй, що не гасне - православието!