Салмонела разболяла децата от лагера в Приморско

Микробиологичен анализ потвърди, че осем деца от лагера в Приморско са се разболели от салмонела. Бактерията е изолирана при микробиологичния анализ в лабораторията на Бургаската болница.

Обратно в новината

Коментари - Салмонела разболяла децата от лагера в Приморско | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако е храната в ресторанта със сигурност няма да са само осем болни да проверът днюнерджийте около плажа .

Не бързайте със заключенията. Защо не кажете колко други хора на морето страдат от такива инфекции. Та всички ли са се хранили в този ресторант...Истината е друга. Всички се къпят във коктейл от фекалии в морето през активния сезон и после било летен грип, дрън, дрън. Как пък тоя грип хваща само хора, които са били на нашето море. Никой не пише за тази мръсотия, за да не си провалим туризма, не ви ли е срам. За Златни пясъци преди всяко лято излизат статии, че е направено подобрение на пречиствателната станция и такива подобни, за да привлечат туристи и какво, пак си се къпем всички в лайна. Сбогом Черно Море, дано дойдат по-чисти дни за теб..

Най-сетне някой да го каже! Нямам близки и познати, които да не са били на море и да не са се разболели там.

Да ви открехна леко за ситуацията.Причината е в яйцата.Проблема обаче е от това,че е масово явление в подбони заведения да се внасят яйца от нерегламентирани ферми - по-точно от домашни кокошки на някой от работещите в кухнята.Това не е единствен случай.Основния проблем ,че дори и при внезапна проверка не може да бъдат открити тези яйца,тъй като 30-40 броя се скатават за нула време.Ако проверявящите засекат яйца без печат ще е просто невероятен късмет.Както е известно едно яйце може да отрови много хора тъй,че си е жива лотария.Една кокошка салмонелоносител може дв направи много поразии.Големите производители си пазят стадата защото загубите при поява на салмонелоза при кокошките води до ликвидация на цели стада,а това са стотици хиляди птици.Освен това там се реализира износ и можете да си представите ако се случи в друга държава и се хване източника какви са последствията.Най -големия проблем са ниските санкции при такива случаи,както и телефоните от "високо място".Всеки от тези с заведения по морето "храни" някой "горе" и когато редовите инспектори хванат някой в издънка вместо да му" отрежат главата" го минават "тънко" 5-6000лв глоба,именно зарадо онези"хранени хора".Обикновено когато се стигне до санкция от по- сериозен характер се започва една съдебна история на която края се не вижда,а това се дължи на дупките в законите в които има много членове,но нищо смислено т.е. половината закон вменява задължения,а другата половина са вратички и тунелчета.Това е положението.Що се отнася до БАБХ тя е като паежана-лови мухите,но трудно се справя с осите.

Не г ги е разболяла салмонела, а някой или нещо със салмонела...

Пробите от Бургаската болница са готови, а от РЗИ - не. Пак ще се окаже, както при всички РЗИ-та, че "в момента на проверката не се констатираха нарушения". И пак ще се плюят РЗИ:БАБХ кой по-добре си върши работата. А ние знаем - никой от изброените :)

Готовите кайми са най вредното нещо измислено от месарите ни ГМО соя, кожи, химия с много Е-та. Месо ли ? НЯМА !

в яйцата - неправилна хигиена. Каймата няма нищо общо

Ако са на ГРАДУС Скоро и в месото им откриха салмонела но си платиха и всичко приключи

В казармата лйно Стефани ми беше "любимото" ядене ;)

мНОО ВАЖНО ,..НАЛИ ВЗЕХМЕ ВЛАСТТА !