Италия обмисля затвор за вегани, поставили на диета деца

Италианските родители, които поставят децата си на веганска диета и те пострадат или умрат от това, са заплашени от присъди, предвиждащи до 7 години затвор.

Обратно в новината

Коментари - Италия обмисля затвор за вегани, поставили на диета деца | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Aaaa не! За бавна и мъчителна смърт (каквато е смъртта от глад) и то на собственото дете, трябва да има смъртна присъда или най-малкото доживотна каторга!

"Аз нямам нищо против веганите и веганизма, стига това да бъде в резултат на свободния избор на пълнолетни хора. " Аз пък нямам нищо против вярващите, стига това да бъде в резултат на свободния избор на пълнолетни хора. Тоест, всякакъв род, кръщенета, обрязвания, просвещения и други подобни, след пълнолетие и по собствено желание:-) Интересно е как едно може а друго не е...

Защото кръщенето не ти застрашава живота и здравето.

Истината е, че няма значение какво точно ядеш а колко.

5. Само около 20 % от енергията на човека постъпва с храната, другите 80 % - от слънцето директно, или се изработва в клетките при определени условия - добра позитивна нагласа на ума, взаимодействие (движение), от водата, и т.н. 6. Съществуват духовни и религиозни практики, които променят начина на усвояване на веществата от храната, или при гладуване (пости) - например, организмът преработва запасите си, дори и токсините може да превърне в полезни вещества. 8. Има расови, възрастови и поведенчески различия в храненето, които е добре да се познават и отчитат при изследванията. 9. Съществува геном - индивидуални програми, които обуславят личните вкусове и начин на усвояване на храната. 10. Има и други фактори, наречени "необясними" или "индивидуални", които не могат да влязат в статистиката, но също са важни. Така че - яжте каквото обичате и не пречете на хората да живеят - ние сме различни!

Ти не си в ред!!! Какво слънце какви 5 лева!

Умнико, слънцето, дето е звезда и ни топли лятно време, а зимно време само ни свети! Отдавна е ясно на хората, които имат поне по две гънки, че на юг е по-топло, и трябва да се яде много по-малко и по-нискокалорична храна, отколкото на север - справка, традиционните храни в Средиземноморието, в екваториалните държави, в тези с умерен климат зиме и лете, и в северните страни - всички тези менюта силно се различават! Който е пътувал по света (като мен, например, но и много други също са пътували вече къде ли не), много добре знае, че в Санкт-Петербург или Вилнюс не можеш да оцелееш с меню като в Калкута или Сардиния ... В северните градове и села дори и лятно време е много по-студено, отколкото в тропиците и екваториалните области! Повече и по-различна храна е необходима за бързо създаване на топлина в тялото - иначе си загубен! Може и да не умреш бързо, но със сигурност мъждукаш и мозъкът ти не работи, иска ти се само да се завреш някъде на топло и да заръфаш някоя пържола или тлъста червена риба, за да се сгрееш ... Съответно тлъстите червени риби не виреят в южните морета - те никому не са дотрябвали там, а и на тях им е много топло с естествените мазнини, които си имат ... И хората в топлите страни през лятото (когато навън е 43 на сянка ...) не ядат друго, освен малко хляб, зелен чай и някой ароматен пъпеш (това е за цял ден!) ... Какво ли обяснявам очевидни неща на някого си, който е неграмотен, но груб и нахален!

Както обикновено, всеки застава на единия полюс и плюе опонентите, без да разполага с достатъчно информация и реални цифри. А нещата не са толкова прости - нито месото автоматично дава енергия, нито зеленчуците са направо несмилаеми, ако не си бик, нито изобщо енергията в човешкото тяло постъпва единствено от храната ... Според едни съвсем нови изследвания в МИТ, при които са се постарали да създадат реални условия за измерване на всичко - и колко и каква енергия остава в храните след топлинната обработка, и какво влияние оказва съчетаването на продуктите (защото отдавна на всички нутриционисти е известно, че те не могат да се усвояват пълноценно, ако са съчетани неправилно! и някои буквално се неутрализират взаимно), а също така са били отчетени и всички други източници на енергия, положението е следното: 1. Каквото и да яде човек, в крайна сметка погълнатото се преработва от организма до глюкоза, а тя или се изгаря и дава енергия, или не се изгаря пълноценно (при обездвижване) и дава тлъстини и токсини. 2. Каквито и витамини и минерали да поема човек, ако тялото му не е в състояние да ги усвои - те не влизат в кръвта и се изхвърлят! Способността за усвояване зависи от работата на мозъка, от мислите, от настроенията (например, при силен стрес всичко се насочва към преодоляването му и нищо не се усвоява, получаваме киселини, тежест, лошо храносмилане и системата се задръства от токсини!) 3. При липсата на някои микроелементи, колкото и месо да яде човек - то не се преработва правилно и пълноценно, и полезните му вещества не се усвояват! 4. Същото се отнася до вегетарианското меню. .......... продължение

В тези затвори би трябвало да отидат всички родители, които хранят децата си с месо и не мислят за тяхното здраве!

pegenes

Типични реакции на примитиви - да си мерим силите, килограмите, издържливостта...Хомо сапиенс използва ума си, не мускулите.

Съгласен. Към момента от теб чуваме само "примитиви", "мършояди" и пр. Само да те попитам: ти какъв би предпочел да бъдеш: Стив Джобс /веган, достатъчно тъп да се самоубие с моркови и ябълки/ или да си запазиш функционалността на тялото и мозъка до дълбока старост, за да не се придвижваш с бастун и да не се напикаваш;-)?

pegenes

Веганството не се основава на медицински теории, а на убеждения. Всички теории си имат изключения, затова да ги оставим настрана. Напикаването и бастуна не са привилегии на веганите. Стив Джобс умира от рак на панкреаса, нещо често срещано и сред месоядните. През по-голямата част от живота си лапах пържолки и любимите ми неща бяха луканка и суджук, вкусни неща за мен и до сега. Спирайки месото не съм забелязал промени в организма си, не съм ни по-добре, ни по-зле. Както казах, въпрос на убеждения, не здравни съображения. И аз ще умра като всички други, с месо или без, когато ми дойде времето, но живея в мир със себе си. Знам, че не мога да променя мисленето на огромната тълпа канибали и не се опитвам. Но мога да си изкажа мнението, нали?

А не е ли по добре, всички да се отдадат на здрав секс, да се отърсят от натрупания стрес и да спрат да се напъват в груби опити да докажат, чий търпух е по-био? Господата и Госпожите, представители на веганизма, толкова ли си нямат чурки, да си играят, че да се опитват да приобщят и други към сектата си? какво стана със свободния избор, ала-бала? За бога братя и сестри - попипвайте се!

Как да се "попипват", след като холестерола е прекурсор на тестостерона и се намира само в животинската храна;-)?

ОК съм със гейовете и веганите до момента в който не ми се натрапват със убежденията си после бой.....:)

pegenes

Невъзможно е да се влее акъл в главите на мършоядни неандерталци. Плюскайте си месото, канибализмът е типично човешка черта. Веганството не е религия, а въпрос на умствена еволюция, нещо непостижимо за питекантропи.

То и пастафарианството е легитимно призната религия в половин европа! Пък е започнало уж на шега, точно като Вашето убеждение...

Дай да се сравним, бе, готин. Какви са ти показателите на здравето, на силата, на издръжливостта, работоспособността? По-долу съм описал моите, на "нещастен мършояд", заедно с приблизителните ми години. Я си кажи хроничните заболявания, че да ти кажа как ги подхранваш с тази твоя "диета"- може и да прогледнеш,знае ли човек, преди да си "еволюирал" в следващия живот от хранителни дефицити и сбъркан метаболизъм;-).

Веганството от миналата година се класифицира като психично заболяване от Международната Класификация на Болестите. При всеки психично болен е характерно, че погрешните му(налудни) схващания не могат да бъдат разколебани с нито един логичен аргумент- справка: всеки, който е прочел и разбрал какво е обяснил по-долу комунист и,въпреки това, бръщолеви подобни безмислени обиди, незабавно да отиде на преглед при психиатър- в някои случаи става въпрос само за безобиден тумор, който може да се отстрани...е, други нямат такъв късмет, защото са осакатени от травмиращо преживяване в детството и, вместо да насочат усилия за превъзмогването му, компенсират с откровени простотии като веганството, при което мозъкът им получава директно глюкоза, доказано предизвикваща еуфория като при употреба на наркотици...

Веганите на био-сапун! За веганките био-наденица!

Веганите подражават на животни, които имат съвсем различни стомаси и храносмилателни ензими от нас, хищните хора. Ако внезапно мутирам и развия т.нар търбух /сирище/ /в които бактерии се размножават като се хранят с растителната "храна", която съм погълнал, след което аз усвоявам протеина от тези бактерии/, съм готов да стана веган. Тъй като не съм преживно животно към момента смятам да си остана с пържолите, киселото мляко, сиренето, кашкавала и най-вече мастта и маслото. Кравите, г-да вегани, също са гадни хищници, хранещи се с бактериалните култури в стомасите си, ама трябва малко познание по биология,за да го разберете. Също така ако мутирам в друга посока и в слюнката ми внезапно започне да присъстват целулазни ензими /такива, каквито разграждат целулозата и освобождават енергията,заключена в сламата, сеното и пр./ също мога да стана веган. Към момента това не се наблюдава, затова отново си оставам на пържолките, гарнирани с червено винце. Последните 20 години от живота си прекарвам като абсолютен, тотален хищник по отношение на храненето си, ако не броим сезонните плодове и спорадичните шопски салати;-). С този хранителен и редовен двигателен режим съм на около 80% от силовите си показатели на тежкоатлет от далечните си млади години /скоро ще стане почти половин век/, а по отношение на издържливостта съм на 95% от времето, в което бях на 20. Не познавам веган, който да не е разрушил здравето си в рамките на 5-10 години от започване на режима. Измамната лекота, която се чувства от свалянето на килограми телесно тегло /много мазнина, но и много активна мускулна маса/, плюс еуфорията от постоянно къпещият се в глюкозата на плодовете мозък, дава заблудата,че всичко е ок. Колегата Randall Zwinge по надолу във форума е изброил прекрасно редица аргументи, солидни медицински, антропологични и физиологични факти, в подкрепа на това как хората сме станали хора, защото сме започнали да ядем месо- калорична храна, способна да изхранва ненаситните ни мозъци и да ги прави по-големи и по-адаптивни към средата. Съжалявам всички вегани, които се самоубиват бавно, защото са се доверили на псевдоексперти. Инициативата на италианците в защита на децата от сектантската нагласа на родителите им е похвална.

* скоро ще стане почти половин век от времето, в което съм бил в пикова спортна форма- това имах предвид, да не си помисли човек,че съм само на 50;-).

не може да се каже по-добре...ако така разсъждават комунистите, то и аз съм такава- 50 плюса

тук чета се излива обичайния булашик човека не е като никое друго същество на Земята притежава подвижно тяло, което подържа разум ясно е, че може да яде всичко, което докопа и не му е гадно има писани напътствия,съвети, ама кой да чете древните книги кърмата не е с РАСТИТЕЛЕН произход всички вегани са кърмени, ако не много лошо за тях - умират без крайности, моля

Веганистите са социопати. Единственото цел на тяхното съществуване е да вредят на обществото в което живеят (и на тях самите) т.е. някакъв вид мазохизъм. Позицията "Аз не те карам да бъдеш веган - остави ме аз да бъда" е всъщност (пасивна) агресия персонална и обща това което на американски се казва "passive-aggressive shit". Така и не успях да разбера какво му е хубавото на това да бъдеш веган освен заученото "Откакто съм веган се чувствам по-добре/здрав/щастлив". Веганистите се отнасят към развитата(съвременната) обществена система така както сектантите към религията.

обичам тревопасни

Може би един ден ще се обмисля идеята за наказание за тези, които ядат месо ( като косвени убийци на животно). Само че за това ще трябва още да еволюираме ...

Аз

Не. Ще трябва да изобретим изкуствено месо или да се прехвърлим в нови тела.

Станимира, доколкото разбирам си веган...и честно казано си личи ясно - по-тъпотията , която си написала. Ето това е главният проблем - веганството води до слабоумие. Поради тази причина трябва да се наказват сурово родители , които принудително превръщат децата си в слабоумни.

За вас наказание за дето тормозите децата си но милеете за животни

Аз

Най-големият консуматор на енергия в тялото е мозъкът. Растителната диета ти подава енергийно бедна, трудно смилаема храна. Тялото е в непрекъснат енергиен недостиг. А познайте кой орган страда най-много и какви са ефектите и следствията от това! А така. Организмът прекрасно знае какво му е нужно, докато ние не го объркаме с политкоректни простотии. Децата обичат ли боб, грах и спанак?

pegenes

Неграмотен малоумник с претенции. Откъде извади това, че мозъкът бил най-голям консуматор на енергия? Легендата, че плюскането на месо дава енергия е само за канибали и неандерталци. Виждал ли си бик, знаеш ли каква сила има това същество? А си похапва само тревица! И още много примери има, да не ти ги изброявам.

ti govorqt za mozak a ti za bikove

Месото е доста по-пълноценна храна от растенията в много отношения. А биковете за да се станат яки трябва да ядат 9 часа на ден и да преживят още 5. Ако може да си позволиш да отделяш 14 часа на ден и акп имаш няколко стомаха може да станеш тревопасно ореживно. Е мпже и да опиташ да изкараш и без да си преживно. Дай да видим колко време ще изкараш само на трева. Изобщо акъл море глава шамандура за да сравняваш бика с човека по отношение на храненето.

Аз

Ти, левак, виждал ли си на бика търбуха? Ти имаш ли такъв? Еми като нямаш, не можеш да обработваш трева. Бичи лайна ял ли си? Щото ако не си, значи в червата ти няма подходящи бактерии, за да преработват трева. Даже и телетата ги нямат, затова ядат лайна. Веган ли си? Щото ако нямаш бичи търбух и бичи бактерии и си веган, значи си тъп.

Изключително глупав пример! Вероятно и вие "похапвате само тревица" и сте як като бик, но и също толкова умен!

Ето заради това хората ще ви мразят! Заради фанатизма ви! Цитирам те: "плюскането на месо" била за неандерталци и канибали!!! Абсолютно ми е безразлично какво ядеш! Но аз не "плюскам" месо - ЯМ го! При това много изискано и с вкус! Както аз не ти казвам какво да "пасеш", нито пък казвам, че пашата е само за тревопасни като овце, крави и тапири, така и ти не ми слагай определения, не ми казвай, че "плюскам" и не ме сравнявай с видове които са еволюирали до хомо сапиенс само защото са "плюскали" месо! Схвана ли сега? Докато се държите като религиозни фундаменталисти и фанатици - ще ви мразят! Яж каквото ти е кеф и не занимавай цялото човечество с това!

Трябва и малко акъл да се сетиш, че става дума само за месо. Иначе при нещо балансирано отиват към 200г месо и килограм друго.

Съгласен съм , че децата НЕ бива да се подлагат на екстремни диети и тем подобни , защото те са подрастващи организми и трябва да се хранят пълноценно ! Това на което реагирам обаче , е че някаква си там проскубана депутатка НЕ и се плаща от данъците на същите тези родители , за да си вре гагата на хората в семейните работи !!! Тя ли им храни децата , та ще решава как и с какво да ги хранят - Нещата наистина отиват много далеч и само защото тези търтеи се ползват с имунитет и се самозабравят !!! Когат ги хванат в крачка или се осерат, бързат да се скрият зад това че са ''недосегаеми '' и могат да се разпореждат с личният живот на хората !!!!

Аз

Добре, де... Ама те, децата, са си твои. Ако искаш и да ги изядеш можеш. Не е странен примерът, нито е краен, защото има прецеденти. Обаче Обществото ти го забранява, както ти забранява и милион други неща, някои от които наистина дебилни. Та къде е границата, пита се. Ако Обществото е решило, че ИЗОБЩО има правото да защитава децата от дебилни родители, защо да не им защитава и диетата, като частен случай?

ВСЕКИ ТРЯБВА ДА СИ ВРЕ ГАГАТА В ТАКА НАРЕЧЕНИТЕ СЕМЕЙНИ РАБОТИ КОГАТО СТАВА ВЪПРОС ЗА БЕЗЗАЩИТНИ СЪЩЕСТВА ДОРИ НЕ СА ЗАЩИТЕНИ ОТ ИЗРОДСКИТЕ СИ РОДИТЕЛИ.СЪЗДАДЕНИ НА ПИЯНО НА ДРОГИРАНО И ИЗВЕДНЪЖ НЯКАКВА ДРИСЛА РЕШАВА ЧЕ ДЕТЕ КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ НЯМА ДА ЯДЕ МЛЯКО ЯЙЦА И.Т.Н.С А М О. ЗАЩОТО. ТЯ. Е РЕШИЛА ТАКА. ДАЛИ Е ЗДРАВОСЛОВНО НЯМА НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ. УРОДИ

Абе хора разберете го .Природата ни е създала хищници.Очи - лицево разположени за по добра преценка на разстоянието Уши - насочени напрвд Кучешки зъби Храносмилателна системана хищник Стига глупости и ккучето може да живее само с хляб но тояа не го прави крава

Хранисмилателната ни система не е като на хищници!!!! При хищниците дължината на червата е много по-малка отколкото при хората. Това е с цел месото да не престоява прекалено дълго. Нашата храносмилателна система е с доста по-дълги черва!

Червата ни са като на свинята -- омниголи -- т.е. живитни, които ядат всичко. Като няма месо даже и плодове и зеленчуци. Изобщо станали сме хора, защото сме почнали да ядем месо. Миналата година дори го доказаха научно. Сметката е горе долу такава: за да се нахрани хипертрофиралия ни мозък трябват толкова вещества и белтъци, че без месо не ставало. И също не ставало разселването по света. Изобщо всички тези вегански истории имат същия статус като на забраната да не се яде свинско (или телешко в Индия) и да се коли животното обърнато към Мека.

лесно е да купуваш от магазина, я почни да го ловиш и ядеш сурово, пък тогава ще те видим какъв хищник си

Желанието да живеем в мир с останалите животински видове на тази планета. Да се спре експлоатацията на животните - ние не сме тук за да ги избиваме.

'Да живеем в мир с останалите животински видове'. Това е най-голямата тъпотия, която съм чел от доста време насам. Има вариант и да иронизирате, но ако не е ирония е абсолютна глупост.

Е опита показва че като се спре експлоатацията на живитните те просто умират. Например в Европа почти няма бикове. Защо? Ами защото не стават за експлоатиране. А крави много. Единствената страна, където има бикове и им позволяват да живеят е Испания, където биковете ги експлоатират, убивайки ги на площада. Но са около 1000 пъти повече отколкото в другите страни. Знаеш ли защо в Англия няма мечки? Защото спрели да ги експлоатират по цирковете. Изобщо разните екологисти и вегани са всъщност най-големите врагове на животните. Особено домашните.

Стига деее....това е несериозно. Хранителната верига е свързана с избиване

Аз

Веганството... Вегетаризмът... Вегетарастията... как се казва това, да му се невиди... си е религия. Какви методи да ползва, като няма никакви други аргументи, освен религиозни. Форма на кретения.

Позицията ти за веганството е съвсем правилна, но ти по-принцип си един от най-големите тъпанари тук...и простаци! Даже си мисля дали не си бивш веган....

Аз

Чуднички принципи си имаш, дантий уроки... Продължавай да мислиш! Успехите идват с опитите.

Крайностите са вредни. Вредно е както да се яде само месо, така и да се яде само зеленчук. Така, че трябва от всичко по малко.

Крайното вегетарианство може да доведе при млади жени до безплодие. Медицински факт.

Така че ...

Аз

Всички съвременни болести започват не в съвремието, а в момента, когато хората започват да отглеждат трева и да плюскат трева. Човекът е почти пълен хищник. Предшествениците ни - Хомо Еректус, са 99% хищници. Най-близките ни роднини - неандерталците, са 99% хищници. Нашата анатомия и физиология е напълно хищническа. С началото на земеделието ние започваме да се самоунищожаваме по две линии: 1. Започваме да ядем трева, при положение, че единствената растителна храна, която можем да обработваме, са ядки и плодове. 2. Започваме да натоварваме тялото си с тежка, бавна и еднообразна работа, докато то е еволюирало да бъде ловец - за продължителен бяг със ниски до средни натоварвания. Освен към болести, растителната диета, съчетана със скучен и непровокативен труд, води и до изглупяване. Т. нар. пещерен човек е бил гений в сравнение със съвременния човек. Неандерталците са имали по-голям мозък от нас. Има една засукана кака - Lierre Keith, която говори доста разбрано за това. Има я в тубата.

Ако хората минат на трева, може да еволюират и да си сменят зъбите и да добият втори стомаси.

Може ли да не се яде месо. Може! Проблема е, че да си набавите нужните за организма вещества, особено протеини, трябва да се спуквате от ядене на храни богати на протеини. Давам пример е 100гр месо 17 гр, боб 9гр., на човек му трябват средно 1гр протеин на 1кг телесна маса за деня и то ако не е прекалено физически натоварен. Тоест мъж 80 кг трябва да изяде за деня 500 гр месо или 900гр боб. Та от там, хайде пробвай да изядеш почити 1 кг боб и колко време ще ядеш. Да ви е вкусно на веганите!!! За всички останали комбинирайте си храните правилно и пропорционално на нуждите си и яжте здравословно :)

Само лекичко ще ти подскажа, че човешкия протеин няма нищо общо с животинския. Затова и толкова много време е необходимо на човешкия организим да разгради животинския протеин и да започне от него да сглабя човешки.За останалите странични ефекти няма да споменавам. :)

Растителните протеини са по-близки до човешките от животинските, обаче само протеините на веганите :)))

Аз

Не думай... Как така се получава, че животните, които са ни много по-близки, са с различни протеини, пък далечните растения, са с подобни протеини? От какви аминокиселини се състои човешкия и животинския протеин? И комай всеки изяден протеин се разлага на аминокиселини, преди от аминокиселините да започне синтез на такива протеини, каквито са нужни на организма. Та се чудя защо на тревопасните им се налага да имат грамадни търбуси, че даже и по няколко, за да разграждат толкова лесно разградимите растителни протеини, а хищниците до един са с малки вдлъбнати стомаси, щото месото трудно се разгражда... освен бираджиите, разбира се, ама пък бирата се прави от трева... Фоопше... Нещо бая сбъркано има в тая теория...

Не искам да ви засегна, но казаното от вас е пълна глупост. Казва ви го човек учил биохимия.

интересни всичките месоядци, дето сте се изказали крайно. Аз не съм веган, нито дори вегетарианец, ама къде го това месо, бе хора? В кренвиршите ли? Рококо и суха кръв ядем, а това да знаете колко е вредно, но никой не повдига този въпрос, защото не родителите, т.е. обикновените хора ще са за съд.

Кат тъ четъ си мисля че туй дет го написах го написах правилно!!!!

Тези откачалки, с мозъци на растения, е необходимо най-накрая да бъдат поставени на място! Да правят извращения със себе си колкото щат, но с невинни деца, които още растат- абсурд!

Той си изградил тялото с един вагон месо, мляко и яйца, обаче после "се осъзнал" и си избрал да вегетира до края на живота си на целина и слама. Но детето му няма тази възможност и няма този избор, то трябва да направи невъзможното и да изгради тялото си от слама за негов кеф...

Да се чуди човек, как кравата и слона изграждат тези тела от слама...

Туй постноядците са много гламави ора!!!!

Бе те не са гламави, ама понякога много преиграват... ама много-много! И аз вече нямам почти никакъв афинитет към месото, но понякога хапвам, главно рибка - ей-така, за да поддържам форма и да не ми е чуждо на организма, че кой знае какви времена ще настанат.

Този Ренци е луд,и му личи много.

Ще дойде време, когато хората ще спрат да убиват, за да се хранят, но сме твърде далеч от това. Всяка революция си иска инквизицията... Явно депутатката си мисли, че може да решава вместо родителите. Защо тогава няма такъв закон за лекарите?

Трябва такъв закон и за педерастията.

Има много деца, увредени или убити и от ваксини, но винаги "се доказва", че не е от ваксината. Сега от каквото и да умрат тези дечица, не дай Боже, ще "се доказва", че е точно от веганството, няма друг начин.

Абсолютно вярно. А колко болни има излекувани от алтернативната медицина, но при една грешка и ... А в същото време официалната медицина е помогнала на милиони хора по света да умрат и никой не ги съди. Защо?

за тях не е важно да сме живи и здрави, а да правим това, което ни казват, т.е. да сме контролируеми.

Най-после !

Ами правилно. Защитават децата. Има просто решение за веганите. Да ги пратят в Хималаите през зимата на забутано място, да видим какво ще ядят. Или да ги пратят при ескимосите, дето отдолу е лед, но не и земя. Има да набиват месо! ;) Дойде ли ледников период, първите измрели ще са вегетарианците, а другите могат да оцелеят.

Абе, то и домата от магазина не е домат. И млякото е някаква бяла течност. Яйцата и рибите също не са това, на което приличат. Ако човек не си произвежда и разчита на магазина, все е на загуба на здраве.

Същото би трябвало да важи и за религиите.

Подкрепям! Самият аз не консумирам месо, но това трябва да става осъзнат избор на човека, а не е наложен насила, та било то и от родител. Имам едно такова познато семейство- жената членува в бялото братство, не яде нищо друго, освен овес и лунната светлина. Като я попиташ нещо, гледа през теб и ти отговаря " А?!" 5 минути, след като я попиташ нещо- цялата е прозрачна като безплътен дух, с едни такива огромни и празни очи. Гледаш я и си мислиш: " Дали да не я пристреля, че да не се мъчи?!"Мъжът и е също прозрачен, вечно зъл и с огромни и гладни очи. Детето до скоро беше под строг контрол, но- живота си върви, момиченце порасна и тръгна на градина, по лагери, на розходки по парковете и градинки заедно с госпожите. Редовно се оплакват госпожите, че детето се спуска по масите по външните кафенето и обира все що де види за ядене- е, добре ли е?!

Виж сега, до нас живее една луда, която маа пръжки с лук? Трябва ли да обявим лука и пръжките за вредни и всеки който посегне към тях да го колим? :Д Дайте малко по-сериозно, това е важна тема...

Ако иска само с пръжки с лук да храни децата си и им забранява друга храна, трябва да се обвинява. Изобщо този закон е заради едни вегани, които бяха по-фанатични и от секта и толкова едностранчиво и лошо хранеха децата си, че след две умрели трябваше да вкарат останалите в болница. Всичко дето не било трева било мръсна храна според тях. И всеки ял месо е лош. Абе фанатизма в каквато и дa e форма трябва да се забранява като засяга интересите на други хора.

Всяка безмесна "диета" за постоянно е абсолютно несъстоятелна от медицинска гледна точка !!! Хората, които не дават месо на децата си от "диетични" съображения , са престъпници !!!!

А по-медицински би ли се обосновал? Какво точно става при липса на месо?

Яденето на веганска храна е абсолютно лицемерие !!! Клетките на тази "храна" също са живи и не трябва да бъдат убивани !!! Ядеш вегански - "убиваш" вегански !!! Месото дава много повече енергия като съотношение с останалата храна, а вегани, вегетарианци и всякакви тревожни хора са просто бягащи от тревожността хипохондрици !!!!

За да се навакса липсата на месо трябва да се ядат много и разнообразни растителни продукти. Всъщност при децата трябва да ядат около 40% повече и то много внимателно подбрани храни. Е това просто не става особено с мастните киселини и витамини. Възрастния човек може да се усети че нещо му липсва и да го търси. При децата, дори и да чувстват че нещо им липсва не могат да го търсят и могат да изпаднат в хранителен дефицит. Изобщо, да се ограничава храната е идиотизъм.

Ал

Хм, изказваш без да имаш ни най-малка представа от вегетарианство и веганство. Всъщност, нищо не налага яденето на месо, освен разбира се, лакомията.

нищо не налага отказът от месо, освен тревожността на съвременния човек !!!:(((

Нищо не налага и отказа от ядене на месо! За вредите от този отказ няма да споря с веган...наслушал съм се на уникални глупости от тази секта...безсмислено е да се води спор с тези хора.

- Пух? - Да, Прасчо? - Аз съм веган. - Не, Прасчо, ти си свиня! Та който си се е родил луд, веганството не му пречи.

Е то свинското е вредно за хората, но смъртоносно за свинете :).

Така е и с кухите лейки, като са се родили кухи, красний цвет няма значение. :)

Е ако яде инжектирани пилета с хормони, с антибиотици и още и още, по добре ли е ?

Като навърши възраст, нека избере. Зеленчукът може да е пълен с пестициди, но има и добра страна - трябва в по-голямо количество.