Десетки натровени от храна деца в морски лагер в Обзор

Агенцията по храните съобщи, че почти 50 деца са получили хранително натравяне в морски лагер. В същото време от здравното министерство обявиха, че инспектори започват проверки на хигиената в курортите по морето, където са настанени деца.

Обратно в новината

Коментари - Десетки натровени от храна деца в морски лагер в Обзор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Че между десетките не е имало нито едно отроче на висш чиновник или мЮлЮнер.

Ето сега зреят плодовете на станишевци и догановци - при тяхното управление и с тяхна благословия се бетонира крайбрежието и с мръсните пари от контрабанда се построиха хотелските чудовища върху дюните и горите - а сега пищят че се нарушавали човешките права на бандитите - щом квичат срещу Цветанов , значи яко ги е настъпал - кеф....

Българинът стана благодарение на комунизма,от най-честен човек в Европа,на най-големият мръсник и мошенник!

Ако това се бе случило в държава на по-на запад от Белград, щяха да дойдат " с "танковете" като след задължителните присъди със затвор, компенсации причинени страдания следват и забрана за подобна дейност! А и без нея , никое заведение не би ги назначило за да не си навреди, ако се узнае!

И колко по назапад ще да е тая държава по на запад от Германия ли То там доста неща се случиха но освен да се чудят кой да обвинят друго не направиха

Вие сте за убиване, щом никой бизнесмен не ви е...а за слива!!!!

Колко пъти на ден запла6ват инспекторите в Бургас? Това ни е туризмът-алкохолен , долнопробен - т.н. Няма бизнесмени в България , а само далавераджий!

100 причини да ми се ходи на море в България 1.Обичам бетон. 2.Много съм доволен от 8 лентовата магистрала, по която стигам до морето. 3.Харесва ми плащането да започне още от катаджиите по пътя. 4.Много повече ме радват мутрите с коли като камиони, които карат срещу мен и ми святкат къси-дълги. 5.А ако ме претрепе пиян руснак-кънкьор по пътя, и после му дадат под минимума, ако изобщо го съдят, ще е едно добро начало. 6.Харесва ми да играя на Открий 100те разлики между снимките в уеб сайта и реалната гледка пред очите ми, когато се настанявам. 7.Чувствам се баровец като разбера, че чужденците плащат 10 пъти по малко от мен за хотела. 8.Миризмата на лайна от морето ме впечатлява. 9.Кафяво-жълтеникавата пяна от вълните е чудесна. 10.Обичам да се разболявам от чревни болести после да повръщам с температура и разстройство каква забава...

Поздравления, искрено се забавлявахме с Вашия коментар, който е хумористично отражение на една горчива реалност.

Поредното безобразие в резултат на некадърното и престъпно управление на Бойко Борисов и ГЕРБ!

Поредното беззаконие в резултат на 20-годишното криминално развитие на България.ПРЕЗ КОИТО 20 ГОДИНИ СЕ РЕДУВАХА НА ВЛАСТ БСП И СДС?ДСБ. ТОГАВА ГЕРБ И ПОЛИТИКЪТ БОРИСОВ ИЗОБЩО НЕ СЪЩЕСТВУВАХА. "КОГАТО СЕ НАЛИВАХА ОСНОВИТЕ" НА БЕГЕ КАПИТАЛИЗМА. ВИЕ ГО ИЗГРАДИХТЕ КРИМИНАЛЕН, КРАДЛИВ И РАЗБОЙНИЧЕСКИ. И СЕГА ЗА 2 ГОДИНИ ББ НЕ МОЖЕ ДА ИЗЧИСТИ ВАШИТЕ АВГИЕВИ ОБОРИ!

и двамата сте толкова прости, че ме отвръщавате

ТОЧНО БОКО ОТРОВИ РАЗГРАД С ВМИРИСАНИ КЕБАПЧЕТА ПРЕДИЗБОРНО.

Братя БЪЛГАРИ,няма ли да потърсим отговорност на някоя скапана агенция?Или пак ще чакаме поредната национална трагедия?Аз лично нямам деца,но това не значи че съм съгласе някой да трови децата на БГ!!!!!!!!!!!

Мутрохотелиерите се оляха тотално. Започнаха да тровят туристите. До сега само криеха данъци и обороти. Ограждаха незаконно терени и плажове. Пестяха от спасители, охрана, разрешителни и какво ли не. То незаконното строителство наистина нищо не е пред тровенето на деца. Хвала на талива мутрохотелиери и закрилящата ги политическа клика от ГЕРБ, БСП, ДПС и т.н. Имам чувство , че е организирана цяла система за хранене по мутрохотелите с некачествени продукти и продукти с изтекла годност. Дано не съм прав.

Как ще ги контролират тези деца - на всяка крачка - дюнери ,пици,царевици и пр.боклуци.Сладоледите също не винаги са безопасни...А през лятото на морето - това е основнота храна.

Войнов, а ти къде си, че не си изпълняваш задълженията по закон. Туроператора си е свършил работата - довел е туристите. Да не искаш сега да започнат да проверяват и за крадците по плажа ...

Ти остави Войнов,ами Борис Велчев къде е? Защо не се размърда. Войнов не е хранел тези деца и не е прибирал печалбата в джоба си. Хотелиерите не трябва да се измъкнат и тоя път без затвор. Не може Войнов да бъде параван зад който да се крият.

А после ще ревнат , че някой друг им е съсипал сезона , говеда такива

ЩЕ ИМА ЛИ ХОТЕЛИЕРИ ПРАТЕНИ В ЗАТВОРА ЗА ОТРОВИТЕЛСТВО? КЪДЕ Е СЪДЪТ?

Явно булгаристанските тарикати са решили този сезон да им е последният.

АЛОООО,БИЗНЕСМЕНИТЕЕЕЕЕ! С КАКВО ХРАНИТЕ ДЕЦАТА БЕ? ПАРИТЕ НЕ МИРИШАТ,НАЛИ? МОЖЕ И ОТРОВА ДА ИМ СИПЕТЕ В ЧИНИИТЕ. НЕГОДНИЦИ!

Проблемът е в некомпетентността на новата Агенция...ветеринарите са компетентни само по отношение на месата...Войнов говори за осеменяване на краставиците...Няма ли един компетентен в Министерството, който да разбере абсурдността по отношение на състава на въпросната Агенция?

ПРОБЛЕМЪТ Е В КРАДЛИВИЯ БЪЛГАРСКИ БИЗНЕС! ЕТО ТАМ Е ПРОБЛЕМА! АЙДЕ СТИГА СЕ КРИХТЕ ЗАД ДЪРЖАВНИТЕ ИНСТИТУЦИИ,ПАРТИИ И САНИТАРНИ ВЛАСТИ. ПРОБЛЕМЪТ Е ВЪВ ВАШАТА АЛЧНОСТ И ХИЩНОСТ! ИСКАТЕ ДА ЗАБОГАТЕЕТЕ ЗА ЕДНА НОЩ! И НЕ ПОДБИРАТЕ СРЕДСТВАТА. ЕТО ТАМ Е ПРОБЛЕМА. КРАДЕТЕ НИ КАТО ВАШИ СЛУЖИТЕЛИ,КРАДЕТЕ НИ И КАТО ПОТРЕБИТЕЛИ И НИ ТЪПЧЕТЕ СЪС СТОКИ МЕНТЕ. КОЙ ДА ВИ ПРОВЕРЯВА? НАЛИ СА ПАК ВАШИ ХОРА? С ХЕЛИКОПТЕРИ ТРЯБВА ДА ЛЕТЯТ НАД ИМЕНИЯТА ВИ С БАСЕЙНИ. ПОСТРОЕНИ С ЧЕСТНО СПЕЧЕЛЕНИ ПАРИЦИ "С ПОТ НА ЧЕЛОТО". ДОРИ НЕ ПУСКАТЕ АГЕНТИТЕ НА НАП В ТЯХ. ЗЛИ КУЧЕТА,КИЛЪРИ И ПРОЧЕЕ. ЗА КАКВО ГОВОРИМ?

Инспектори започвали проверки! Къде бяха проверките през зимата, докато течаха рекламите за българското черноморие по европейските телевизии? Това е саботаж на държавата срещу българите и тяхния поминък от туризъм!

КАкво ти е виновна държавата, че поданиците и хотелиери са алчно и безсъвестно сборище. Не съм му фен на Борисов, но материала???

Държавата създава закони и следи да се спазват ОТ ВСИЧКИ! В нашата държава матриялът върти бизнес чрез корупция и безнаказаност. Никъде по света няма съвестен частник, но има страх от нарушаването на реда и закона! Сега някои ще си платят глобичките и ще продължат по същия начин, за да си избият парите. А трябва хотелът му да бъде затворен и собственикът осъден да плати обезщетение на пострадалите туристи! Да не говорим, че контролът трябва да е целогодишен! Хотел, в който не е спазено и последното изискване и предписание да няма право да отвори врати.

защо трабва да случи нещо за мозе органите да вземат мерки и после глоби от 100 лв. тава е такава смешка отворил басеъин без разрешително глоба 100лв.строителните работи продалзават глоба 1000лв. а защо не 50000 евро

изглежда има правило, че след като се натровят 100-200 деца, инспекторите задължително започват да извършват проверки.

ужас.голяма анархия в тази българия.оправия няма.и не се научиха да не ходят по черноморието и това е.

Диарията няма нищо обшо с изтеклия срок на трайност на храните. И Войнов и Найденов, ако пият вода без ракия в Обзор, ще се.

служителите на ВиК в нашия град, категорично отказват да пият вода. Само плодов или гроздов дестилат. И всяка ялова булка, започнала работа във ВиК, непременно се сдобива с ... детенце...

Прави впечатление, че нискокачествени храни се предлагат в хотелите с летуващи деца. Досега няма съобщение, такъв гаф да е станал в хотели, където отсядат семейства и възрастни.

След едва тридневен престой в хотел Орхидея, Албена, дъщеря ми и другите две деца от компанията са с 40 градуса температура, повръщане и всички други екстри. В спешната помощ, където снощи дъщеря ми бе на системи казаха, че имат 30 случая само вчера. Днес преди да потеглим да се спасяваме линейката отново бе пред "хотела". Положението им си е предепидемиологично, но на тях не им пука много-много. Управителят почивал. Е що да не почива, нали е лято. Ще работи зимата човека.... Обяснението на лекарите: вирус, вероятно от басейна. Съгласен съм с тях имайки предвид, че не видях през тези три дни басейнът да се чисти, да се сипват химикали и вземат проби. В тоалетните край басейна нямаше сапун през нито един от трите дни. Спасителите на басейна цъкат табла и карти, а барманите са заети с омайването на руски красавици В същото време разни хлапета си пикаят директно в басейна и живота си тече... Не ми се мисли какво ще стане в пика на сезона, ще трябватх много ковчези

Никога не съм го разбирал това - да отидеш на море и да се плакнеш в басейна. Що се отнася до морето - тръбите са на плажа и от тях излизат всякакви екстри.

много станаха грубите издънки в България !!! Излезте на площад Народно Събрание, свалете поне Цветанов. Има и вот другата седмица и се питам, кои са тия 9 "независими", които подкрепят това правителство? Тези "депутати" не заслужават шанс за политическа кариера след поредно предателство ! Кой нормално и морално мислещ човек, би гласувал "за" Цветанов ?!?! Измиите името на България и оставете немската преса да отрази последствията от смъртта на 1з годишното момиче ... Ако има свален министър и присъди след този произвол може туризма да оцелее, жалко, че момиченцето не успя !

А бе, Пешко бая тъп си. Какво общо има Цветанов с хотелиера, който се е стиснал и не му се харчат пари за безопасостта на нещастниците имали "късмета" да отседнат в тъпия му хотел. аман от тъпаци като хотелиера и теб!

Абе Много тъпо бе, ти си по-тъп и от много тъп !!! Ходил ли си някъде извън България ? Там пари се харчт за полиция, инспектори, контрол, сертифициране,... а не за СРСта ... Тъпия хотелиер сега няма и да го осъдят, защтото няма кои да събере докаъателства за очевадното бе, такова бездействие има в МВР ... доста индиректно Цветанов е виновен, НО простите като тебе не могат да го навъргат до него !!!

НЕ АКО ИМА ОСЪДЕН МИНИСТЪР,А АКО ИМА ХОТЕЛИЕР ПРАТЕН В ЗАТВОРА! ЕТО ТОГАВА БИЗНЕСЪТ ЩЕ ОЦЕЛЕЕ. ЩОТО АКО МИНИСТЪРА ГО ОТНЕСЕ ЗА ЧАСТНИЯ ИНТЕРЕС НА НЯКОЙ,ТО НА ОСТАНАЛИТЕ ХОТЕЛИЕРИ ИМ Е ПРЕЗ ОНАЯ РАБОТА. И ПО-ДОБРЕ ДА ФАЛИРА ТОЯ БИЗНЕС, ОТКОЛКОТО ДА ЛЪЖЕМ СЕБЕ СИ И ЕВРОПЕЙЦИТЕ. И ДА НИ ИЗЛАГА ПРЕД ЦИВИЛИЗОВАНИЯ СВЯТ. НЕ МОЖЕМ ДА СТРОИМ РАКЕТИ И КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ-НЕ СЕ ОПИТВАМЕ! НЕ УМЕЕМ ДА ВЪРТИМ ХОТЕЛИ И ТУРИСТИЧЕСКИ БИЗНЕС-ДА СЕ ХВАЩАМЕ С ДРУГО. ИЗНАСЯЛИ СМЕ ДОМАТИ, ПРАСКОВИ И ОВЧЕ МЕСО ОТ ВЕКОВЕ. МОДЕРНИТЕ ТЕХНОЛОГИИ ОЧЕВИДНО НЕ СА ЗА НАС. И ХИГИЕНАТА НИ Е НУЛЕВА!

Ако ви се налага движете се на 20км.от нашата черноморска ивица.Ако не ви се налага не влизаите въобще в тоя раион!!!!

По Черноморието има Безкрайна алчност!Бетон и Алчност!Отивайте в Гърция и Турция!

който каквото сам си направи, друг не може да му го направи...

Чак задниците им са широко разтворени за пари на тези безбожници. В алчността си се самоизяждат. Жалко, че туристите ще избягат от България, а туризмът носи приходи и на държавата. Ганьо си е простак, а простакът е непобедим, както казва академик Велев.

;-)

Простащината е победима със закони и строги санкции за нарушителите! Не, че частниците по света са съвестни, алчността е всеобща човешка черта! Просто, в някои държави, частникът трепери за бизнеса си, защото при една такава издънка, хотелът му ще замине, а глобата ще го разори.

+1

ЕДВА ЛИ има друга държава като нашата....Как може да се допусне да се дава развалена храна на деца,отровна вода,да се давят в басейни. Цял ден се лае,кой ще махат,кой колко е откраднал а бе сляпоци,отворете си очите и ушите ,ще пустеят май курортите в следващите години. Ниски са цени в България но и доста рисковано май?

Другарите съвсем го удариха през просото. Само печалбарството ги интересува. Хората - кучата ги яли. Спрете се де - мили, родни бизнесмени. Трябва ли да се докарате до там, че да се наложи болезнено да осъзнаете, че парите не са всичко на този свят.

Няма ли кой да я закрие тази наша фашизоидна държава??Сега това ни е единствения приход в държавата/туризма/и нго осрахме!!!То не бяха отравяния на деца, то не бяха удавяния, то не бяха инциденти с автобуси, с скутери....миналата година с тока....Кой ще дойде на почивка??Да сте чули две думи от ресорния министър........нема такава държава!!!!!!!!

Голяма излагация, сега кой нормален ще иска да си пусне детето на море? Какво печелят и какво губят всъщност... задават ли си този въпрос?

Ако се направи проверка и по всички лагери и хотели дори и с три и 4 звезди бедна ви е фантазията какви неща ще излезат наяве.Но съм сигурна че всяко чудо ще е за три дни-някой ще даде парички на някого друг ще си затвори очите и така -сигурно много хора са знаели че басейните в хотелите не са безопасни но....

Извършвал съм контрол на заведения за хранене през 80-те години.Ако сега се контролира със същите критерии и изисквания,повечето обекти за хранене трябва да бъдат затворени...

Абе хора,някой в тия агенцийки по безопасност на храните и тям подобни държавни хрантутници, няма ли да благоволи да поработи тази година?

Започвали инспекторите проверки...Ами не им ли е туй постоянната работа и то преди децата да са натровени.Какво са правили през останалото време. Наложени административни наказания - какви

до всеки горд собственик на хотел - инспектор. А те, собствениците, да си бъркат в носа и да замерят клиентите си с топчетата. Е, ако не улучат и топчето падне в казана, ще се пресоли супата, ама те, пичовете пак ще я изядат...

напълно съм съгласен...

през останалото време инспекторите почиват със семействата си в същите хотели безплатно. Само, че ядат даликатеси специално приготвени за тях. Всичко в България се купува ако не с пари то с много пари.

Кой ни е виновен ,че сме мизерници? Тази година "страхотна" реклама си направиха нашите хотелиери. Затова нормален чужденец няма да дойде на нашето Черноморие, а българите ще почиваме навън.

По всички фронтове ни изтребват !

затриха си поминъка тия по бг-черноморието...

Много неприятно е това, което се е случило с децата, но мисля, че и медиите прекаляват вече с тези новини. Всички знаем, че лятото е сезонът на стомашните разстройства. Моето детенце сега също е болно, ходи на детска градина и всички деца са се изпоразболяли. Живеем в морски курортен град. Така че, тези новини, които всекидневно разпространяват медиите са доста пресилени.Защо трябва ние българите постоянно да се жалваме и да недоволстваме от всичко, което ни се случва и да виним все държавата, в която живеем?Има неща, които не зависят от това къде живеем и просто се случват. Никой досега не пише, че тук всеки ден цената на горивото скача с по 2-3стотинки, зимата имаше протести, а сега се мълчи!