Децата в Могилино най-после били добре

Британката Кейт Блует, която направи документалния филм на Би Би Си "Изоставените деца на България" за дома в Могилино, и УНИЦЕФ заявиха, че състоянието на тези деца съществено се е подобрило две години по-късно, съобщи Би Би Си.

Обратно в новината

Коментари - Децата в Могилино най-после били добре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си въобразявайте, че британците се грижат по-добре за деца.Тази скумручка, ако я срещна ще я заведа по британските домове.Тук и в обикновените училища със здрави деца, ситуацията е непоносима, тя тръгнала България да оправя.Нашият заден двор е беден и неуреден.Какво има в ингелизкият заден двор,обаче,- трупове.

тъп си - куха леика, затуи духаи супа..

Гледайте филма онлайн / свалете файл: http://www. е, че е намерено решение за няколко деца, но в дома все още имало деца, предвиждало се закриване на учреждението.

azvidqh filma po BBC 3 sno6ti. 4udq se za6to nqkoi balgarski jurnalist ne opita da napravi video zapis v zdravno zavedenie ili dom v Angliq. TOVA NEMOJE DA SE SLU4I ZA6TOTO E NEZAKONNO. kakvo pravo ima angliiska jurnalistka da idva v Balgariq i da kritikuva pri polojenie 4e britanskoto zdraveopazvane spored EU statistika ot tazi godina e na nivoto na tova v Polsha t.e. mnogo nazad v klasiraneto. dokoga 6te pozvolqvame da ni pravqt na idioti, hora s qsno izrazeno 4uvstvo za SUPERIORITY i bez vsqkakvi pretencii za ka4estveno zdraveopazvane- vijte sexualnite izdevatelstva na britanski bolnogleda4i nad deca v angl. domove i si napravete izvod za kakva naciq stava duma- BOLNA. Nqma li koi da gi naredi i po na6ata BNT i da prodade materila na ITV.

Семейството е най-добрата среда за всяко дете, там са моделите на поведение, там е уюта, там е безусловната обич. Това в социалните заведения е трудно постижимо на този етап, с това мислене. Съдбата на майките, които отглеждат сами болните си деца, е извън всякаква държавна загриженост - нито стаж, нито осигуровки, нито поне минимално възнаграждение. Пенсията на дете със 100% инвалидност е 196 лева, като в тази сума се включва процента на придружителя, т.е две човешки същества, лишени от възможността да работят, по обясними причини, трябва да имитират живеене с тези жалки стотинки, които не стигат дори за консумативи, какво остава за храна. Къде са Дневните центрове, в които майката да остави детето си на грижите на специалисти, и спокойно да работи, това което иска? Не искаме социални пари, искаме Европейско отношение и правилно разбиране на проблема.

Вие имате пари, приютете тези дечица при вас, със сигурност ще са много по-добре от който и да е социален дом тук, след каквито и да било подобрения! Като сте толкова загрижени отпуснете финансова помощ за родителите на такива деца, за да могат да си позволят да не ги оставят в домове, а да си ги гледат сами. Защото в нашата държава се провежда геноцид дори към здравите хора, какво остава за болните!

Темата за 'интеграцията' е дълга, и твоето мнение (да се интегрират) не е единственото по въпроса. Да, говоря именно за доброто на болните деца.

Чудя се, кога Бате Бойко ще надникне в тези Домове, за да види какви пари се отклоняват и къде отиват, защото ако влизаха където трябва, заплатите на персонала нямаше да са колкото на една улична чистачка. И по въпросът за Директорите на тези Домове - Защо за тях няма мандат, като за Президент, за Кмет? На практика докато не умрат, тяхното място не се освобождава. Поставени в тази позиция на власт и сигурност, как мислите действат?!...

Случайно видях част от репортажа по ВВС. Дано го излъчат и по нашите телевизии, бълващи само глупости. Институциите трябва да се замислят първо как да не допуснат раждането на такива деца, които в повечето случаи не са годни за самостоятелен живот. Генетичните тестове са много важно нещо. Може да са скъпи , но са много по- евтини от отглеждането на деца с увреждания почти несъвместими с живота. А по-леките случаи трябва възможно най-бързо да се интегрират с т.н.нормални деца, а не да се оставят на волята на съдбата да оцеляват както могат. Родители, отглеждащи такива деца трябва да имат по-голяма подкрепа от всички нас.Въпросът е много сериозен и не трябва да се оставя на волята на пасивни бюрократи.

Кой пише тези глупости за генетични тестове-ти да не си на Хитлер правнук.Няма идеални хора иначе и тебе немаше да те родят или щеха да те абортират за малигнитна бемка на лявото бедро.