Коментари - Лъскавите витрини на заведенията не гарантирали добра храна | dnes.dir.bg
назад

Лъскавите витрини на заведенията не гарантирали добра храна

Агенцията по безопасност на храните предлага детските градини да могат да пазаруват директно от производител. Инспектори ще следят пътя на продуктите "от обора до масата" в заведенията за хранене. В много от кухните стават безобразия, заяви министър Мирослав Найденов.

Обратно в новината

Коментари - Лъскавите витрини на заведенията не гарантирали добра храна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
пн
вт
ср
чт
пт
сб
нд
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4

Коментари

деер

Кое кисело мляко от 0.1% продължава да не е от мляко, а си пише, че е от свежо българско мляко?

не са спестили името на Кауфланд щото някои от другите им е платил....защо обаче ни спестиха имената на 4-те марки нередовно кисело мляко?

"Готвачите ги взимат от улицата", а политиците от разклона за В.Търново (или друг разклон) и без никакво образование, защото за да управляваш не било нужно да разбираш от дейността(пък са и нагли да го обясняват). Държавата да следи за хигиенните изисквания, а клиентите знаят как да избират.

Ludiamaus

В ресторант, клиент крещи, че в кюфтетата има косми. Спокойно,- казва сервитьора -добре, че не си искал пълнени пиперки! Той готвачът ни е с една ръка и кюфтетата ги сплесква на гърдите си ....

откакто делигирахме производството и особено приготвянето на храна на други хора, нещата са извън нашия контрол, поне приготването правете сами доколкото можете, аз от 8 години си приготвям сам храната, с изключение на 3-4 пъти годишно по разни поводи, така ще знаете какви продукти ползвате, и вече може да елиминирате доказани отрови, ясни са

по спокоино министер наиденов. цензи други подобни глупости за готвачите само ще ускапят храната по заведенята, без да променят нищо в качеството. за качеството ще си решаваме ние хората, а не вие или някоя агенця. ваща задача е да пазите в кухните да е висока хигиената и да се ползват продукти които не са развалени. вие се грижите някои да не ни натрови(убие), а ние ще се погрижим да решим кои ресторанти са качествени и кои не. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ами то и в политиката е така...

Те и в ДАНС такива взимат.

Идете и проверете какво се случва в Макдоналдс.Там сандвичите се правят от хора,които наистина са хванати от улицата.Колко ли кюфтета са изпуснати на земята после са изядени от клиентите им. В тия заведения няма НИТО ЕДИН човек от персонала,който да има образование,че дори и курс свързан с кулинарията.

То скоро за всичко ще трябва да набират хора от улицата,защото които има малко акъл вече е много далеч от жалката ни държавица.А на улицата роми теглят колички със желязо.......

Срещу немаркираните яйца от Полша да се изпратят снайперисти от специалните служби! С вертолети! Немедлено!

Не може! Полша е оттатък баира. Пък и още е студено. На лято. Ама тогава яйцата сами ще се развалят.

То политиците ни са случайни, та какво остава за готвачите....

Правилно! Ако хотела има 1000 легла, и ресторанта трябва да е с 1000 места. Минимум! Никакъв румсървиз! И да се забрани със закон на гостите на хотела да се хранят извън него. В крайна сметка едно 250 маси колко са. Има няма 1 - 2 етажа. Пък за готвачите от улицата ... То шефа му министри на здравеопазването назначава от улицата, че тоз е тръгнал на страшен да се прави. Ама споко. И на него ще му се наложи да си търси работа в частния сектор.

собственик сам на ресторант в странство.в софия имах навремето сащо 3 ресторанта.какав ценс ги е патил тези капути?сам си произвегдах готвачите-след като забелязах че има усета и уменята,го обучавах и го правех готвач.тук кадето сам сега не са и чували за такова изискване-собственика е отговорен за качеството на храната,както и за сахранението на продуктите.и е така в много страни в европа.може би маиките ви са заватшили тох-а като ви готвят у вас,а всеки наи харесва маичините си манджи.и,моля-не ми правете забележки за граматиката-пиша на латиниза и обращам на кирилиза с приложената тук програма на дир-а.

в коя държава си собственико да знам да не посещавам заведение там. Аз съм в Германия и тук обучението за готвач е 4 години и куп изпити...

ха ха супер,всички знаем колко им е кулинарита на немците-wrstchen alle art.

Прав е човека. В целият цивилизован свят изискването е диплома или съответен опит. Майка ти или жена ти какво готварско училище са завършили и смяташ ли че не могат да готвят по-добре от някой завършил с преписване и тройки техникума по ХВП.

кирилицата де не работи само в България бе? Тука нямали кирилица. Спира да ви работи след Калотина ли кво?

не,пич,просто не ми трябва.а за да напиша някоя диводтя вав високоинтелегентните ви форуми-не си заслуява само заради това да имам кирилиза

За първи път имаме Минисър на храните/ Мирослав Найденов/ толкова добър, който обърна внимание с какво се храни народа ни. Войнов също е на високо ниво. С една дума - разбират си от работата. Успех им желая.

Неграмотно пишел, защото пишел на латиница ...а Caps Look имаш ли ? Изречение с малка буква започва, клавиатурата му крива ...неграмотник.

На грешното място отиде :(, сори, това се отнасяще за един пост по-горе.

Професионалист лизач и гейбераст си ти. От "дейноста" на този хванат от улицата министър и бандата му ще има тежки последици за цяла България.

Вдигнете глобите поне десетократно и ги налагайте по-често като правите повече проверки ! Явно друг начин за справяне с тази практика породена от "хубавия" манталитет на българските ресторантьори и хотелиери няма .

Министре и ти изпълнителен директор, то е лесно да се хвалите, ама инспекторите ви работят за по 600 лева, а вашите глави измислят безброй задължения и хиляди справки от днеска за вчера за да можете да се пъчите с грандиозни успехи.

Даже повечето инспектори са на 450лв.

Е, те ся по една титла ако не могат да си купят в България....то за шофорски книжки си купуват дипломи......

Работя в инклузив на морето. В албена готвача взема 350лв чисти. КОй нормален специалист ще се хване на тези пари!?!? В кухните работят предимно копанари . Персонала е малко. В ресторан в който се хранят 1000 човека 3 пъти на ден -какво очаквате. Инклузива е по долна работа и от една закусвалня. Куче влачи диря няма..

Хахахахахахахахах ми че то навсякъде ги взимат от кол и въже и ги правят някакви си! Това не е новина, поне не и за мен!

Плодове ДА ! но какви да са от Турция, Македония, Гърция или от Италия? Като съсипахме и земеделието сега ще продадем и железниците и после дайте да дадем! Пука им на Бойковистите!

Като гледам и на тебе ти пука, чак до форумите си го докарал/а...само така, скоро ше се опраим...а ти продължавай тука...има много смисъл !!!!

Земеделието не го съсипахме ние, а партийните ръководства. От проспериращо частно земеделие (да, това е неуспорим факт!), станаха партийни ТКЗС-та. Това не им стиигна, ами ги махнаха и за да вземат окончателно земята от селянина, направиха АПК. За да е по-евтино, по-масово и за да се управлява по-лесно от тъпаци. След това вече нямаше земделие. Имаше само конвулции. Ккато и държава нямаше 89-та година, а само конвулсия. Иначе нямаше да започнат да правят демократични промени, ако социализмът бешее забогатял и народа покрай него. Едната пропаганда и репресия спаси върхушката от гнева на интелигенцията. Иначе всичко си беше бутафория и се срути. След като СССР спря доставиките на нефт на ниски цени, България се оказа пореднен негоден социалистически бардак.

Човече 89 ядях истинско кисело мляко. Сега ядем л.... 89 имах здравеопазване тоест отивах казвах имам проблем и проблема се решаваше ако не напълно поне имаше желание. Сега отивам и ми викат в частният ми кабинет. 89 плащах ток 2-3 лева и парно 10-15 слях на отворено със старите дограми, сегеа плащам 100 лева ток и 250 парно и то на затворено. 89 плащах билет 6ст за трамвая сега плащам 1 лев. 89 ходих лятото на море зимата на ски по една седмица, сега пестя за парното през зимата. 89 се прибирах пеша през Борисовата градина без да ми мигне окото сега мога да мина от там само по празници... могат ти напишем още много по темата но няма никъв смисъл Демократино!

Ludiamaus

И къде останаха Со от времето преди ТКЗС тата . Пимер " Земеделска кооперация "НАПРЕДЪКЪ" fнадали знаеш да е имало такова животно, ами "задругите" пък после коментирай. По времето на ТКЗС вървеше един виц в който млад агроном направил забележка, относно засяването на растенията и че, дядо Иван неправилно е засял пу.....е до реката, а х.....а на баира, с което е застрашил качеството на продукцията

Агенцията да се заинтересува,защо в училищните лавки всичко е по-скъпо от навсякъде другаде,един кроасан е 1 лев,и защо не се издават касови бележки.

Първо бъркаш агенциите едната е по храните а ресорна цено определяне не знам да има , второ колко години трябва да минат у нас след като всеки българин е с претенции, че е специалист по всичко за да разбереш, че държавата не определя цените вече повече от 20 г.

В България само се говори и се пише!И докато вЕвропа вървят напред,ние бодро крачим назад! В Д.Г.,отдавна се знае,че децата се хранят с най евтината храна,защото парите са смешно молко!

Ккато един мой приятел каза: България не е назад, тя е в страни! Комунизмът не е назад, той е силно в страни от човешките ценности и разввитие. Дори и да вървим напред, целта няма да бъде олучена, пак шее се разминем. Въпрос на 2 поколения е. Сегашните са сбъркани в горния етаж, а това е водеща причина за неуспех, както знаем. Лошото е, че самите сбърканяци не нзаем колко сме сбъркани :-) Та нали бяхме най-образованата нация в света! И кой вярваше на тези небивалици? И има кой да им вярва и днес още! Като патките - като се излюпят, каквото видят - това е майка им. Много обидно, но при българите е така.

Ама ти вярваш ли си?

не се знае това предложение кога ще е факт, но дотогава нека депутатите да ядат в детските градини за 1,70 на ден.