Проверяват Спешна помощ за отказана линейка за дете

Баща на 2,5-годишно момиченце от Пловдив обвини Спешна помощ, че са му отказали линейка за детето, което е било с температура и се е задушавало. Тече проверка.

Обратно в новината

Коментари - Проверяват Спешна помощ за отказана линейка за дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

безплатно такси , но накрая пак си платил. Еми явно не е било толкова зле щом са чакали линейка , а после са си взели такси . Не им се е давало пари....за детето им. Все пак в 18.57 все още работят и спешни центрове към поликлиниките и са могли и пеши да стигнат до там..... Незнам, но ако това беше циганин да ги беше наритал...

За 80-те % които коментират защо не е викнал такси...ма лумпени то линейката не е такси бе...човек очаква че ще получи медицинска помощ когато пристигне линейката и чак тогава ще бъде транспортиран в лечебно заведение...сиреч викаш линейка за да овладеят спешния случай и да те закарат до болница...честно ви казвам по-добре баща ви да ви беше изхвърлил в кенефа...

айде без да обиждаш, детето би получило по-добрата медицинаска помощ в лечебнмото заведение (доколкото е възможно). Какво е правил таткото, стоял и чакал...и като не е дошла медицинската помощ, какво се е случило....?

вие представителите на 80-те % не трябва да бъдете обиждани така е...природата и мизерията са убили всякакви умствени процеси....не знам какъв в случая с бащата но човек звъни на бърза помощ когато не може да се справи сам и е притеснен...ЗАДЪЛЖЕНИЕ на бърза помощ е да реагират...затова им плащам данъци....и като не са дошли тоя път нищо не е станало...ама ако стане..ами ако ти се случи на тебе и на твоето дете??

"Нямах с какво да я закарам към лечебното заведение и затова ми се наложи да извикам линейка" Линейките не са таксита! Викни си такси. Обърнахте свободата на слободия, ваща м...

Ти си много ПРОСТ!

Категорично заявявам, че съм от соц носталгиците! Тогава към всяка обикновена поликлиника имаше спешна помощ, отделно в поликлиниката си имаше дежурен педиатър и идваха дори само при температура 38 градуса! Без да ти обясняват , че можеш сам да се завлечеш! Да не говорим, че всичко си беше разделено, отделения за кърмачета, за деца, за възрастни, женска консултация , детска консултация и т.нат. А сега натъпкали в едно грипави и новородени, бременни и туберкулозни, бебета и баби , октора-експерт по всичко, най-вече по посане на бумаги, те пита какъв талон да издаде, защото имаш право само на един....да ви .....демонкрацията!!! Гледаш, слушаш и ти идва да мечтаеш за социализъм! Ха сега плюйте,моля!

Линейка се вика за да се окаже спешна помощ ,а не да псе ползва за транспортиране ...

Виж сега пич, то е ясно, че в тази държава всеки се оправя сам и да разчита за нещо на държавни служби няма смисъл. Обаче самият факт, че ще има санкционирани за това, че линейка не е изпратена на адреса, означава, че такава по нормативна уредба следва да е била осигурена. От там какви лукуми разтегляш за таксита си е лично твое извращение.

Все пак не е лошо да знаем какво е било поведението в болницата-налижила ли се е хоспитализация,какво е променено в терапията и други детайли.

Абе малоумник ми що не чака детето да се задуши пък ти да чакаш линейката!!!

има пари за адвокат, няма пари за такси....аре, молА ви се...добро утро!

Взе ми думите от устата.

В Пирогов например винаги се преглеждат първо транспортираните с линейка, после дошлите със собствен транспорт, така чакахме пред сърдечния повече от 5 часа , така че има резон да се чака линейка, още повече, че при евентуален гърч докато кара детето с такси, родител няма да знае как да постъпи , така че по-полека с обвиненията към притеснен родител

представям си дете, моето дете, което не може да си поеме въздух и е с висока температура и е ЗЛЕ, обличам детето и тръгвам към спешното....мисля, че е по-доброто решение, защото ще е по-бързо. няма какво да ми се жалва тоя, още повече, че е от София. Болници ли няма там?!

Вероятно си прав! Ма като я чакаш а я няма? Ако получи гърч в таксито и не знаеш какво да правиш, в къщи ще знаеш ли?

Всичко е от държавата, комунистическа...

Пак гласувайте за Тиквата и не забравяйте да си търсите правата в съда. Луд умора няма! Никой не ви е виновен, че държавата е в това положение. Как може да имаш премиер мутра и да си мислиш, че има правова държава и всички институции работят. Виновни сте си самите Вие!

Бойко е виновен, че тоя не иска да дава пари за такси и му е по-лесно да си викне линейка. Нали има права!

таткото е прав, за за да си търси правата. да ги съди тези лекари. в днешно време лекар или полицай да ти потрябва, все едно от умрял писмо да чакаш, това е положението.

Като не е от Столипиново кой му е виновен

живея на едно хубаво място. Слънчево, на океана, на чист въздух. 4,5 милионен град. Плащам $600 за здраве на месец. като ми потрябва линейка, за 6 минути е простигнала. ха сега да видим защо аз съм тук? защо докторите не са в бг? защо "таткото" седи и чака, след като не е платил и 50 лв на месец за здраве ? някой му е длъжен? на мен са ми длъжни! плащам си

... адио, идио... ще се видим в рио...

Ти от къде знаеш кой колко плаща и.дали си е платил, че така съдиш? И в България има такави дето плащат по много за здравни-8% от дохода на месец. Въпроса е в.това, че независимо от сумата, услугата не се получава.

Откога Каспичан стана 4,5 млн.?

Всъщност за линейките не се плаща от здравните вноски, а се плаща от данъците и бюджета. Дали е плащал таткото или не няма значение - децата са осигурени от държавата и линейката е за детето, не за бащата. А ти ко само се хвалиш под всяка новина колко плащаш. Ми плащай, тан сичко си плащаш. Даже да пръцнеш си плащаш. Докато имаш да плащаш ти е добре, ама ако нямаш, много лоша работа. И леко като вали, да не се удавиш - не забравяй да си свалиш носа малко надолу или си купи чадърче.

Прав сте само на теория. Реално здравна каса не съществува. Дянков я национализира, а сега се попълва от държавния бюджет. Факт е, че с пръдня боя не става. Никой педиатър няма да отиде да работи в спешна, ако не може с парите да си плати сметките и да сложи храна на масата. Нещо бъркате медицината със светата православна църква.

Нали, гледаш слънцето, океана, усмихнатите хора и как всеки на всеки търси повод да подаде ръка и се чудиш и си казваш и в България е така. Дано. Дай Боже. Желая ви много приятен ден и подавайте си ръцете един на друг

Който му е мил животът след лекарите в чужбина. Значи ако искате да съсипете една Държава първото нещо е да подпукате лекарите и учителите. За още по-добри и бързи резултати избесвате всички инженери. После квито там други многознайковци - ентелектуалци намерите и готово. Доказано работи без грешка!

За съжаление, в България доста често катафалките идват по бързо от линейките. Освен това от Бърза помощ много често отказвам да идват и за възрастни хора. Директно по телефона заявяват, че за хора над определена възраст не ходят! И после - ама защо емигрират хората, то толкова хубаво се живее в Бг.

Товариш детето в колата или на такси и го караш в спешното. От тиквата и гуменката толкова можеш да очакваш.

едните експериментират върху другите,докато свършат опитните мишки и зайчета ! евр.база за експериментация .

браво на таткото! пожелавам му да ги съди до дупка и да ги осъди да му платят обезщетение за отказа им да си свършат работата. но най-важното е малкото ангелче бързо да оздравее

ей голяма работа е туй еврейскопредседателство .

Нали за това плащаме здравни осигуровки, детенцето как е?

Спешната помощ няма нищо общо с НЗОК и здравно осигуряване. Те са към МЗ. И така - няма лекари и др. персонал, екипите на дежурство обикновено са на половина и ще става все по-зле.

ъъъъъ....???????? личи че живееш в република българия ??? такова ви е мисленето и говоренето а поведението ултра глупаво , като всички останали които са против човека , лицимерие . къде в бяла държава ще мислиш за такси а камоли дали имал пари ти добре ли си ????????? би трябвало да си възмотен ???

Извиньете ама това ми прилича на някаква постановка? Този нямал 2лв за таксИ обаче веднага ангажирал адвокат че и дело завел, че и от "частен номер" му звъннали от "спешната"?!? Приказки за лека нощ! Казали му, че нямат педиатър и да си закара детето? Че като го закара и хоп, педиатър ще се появи, може би.... Жалко е, да се използва детето за такива работи. Поредния безработен, решил да изкяри някой лев

То в Пловдив вероятно има някъде някой педиатър, но не е в спешната. Като закара детето в болницата ще се обадят на човека, ако трябва от София ще пратят някой, решение ще се намери. Добре, че детето не се е задушавало наистина, а само им е трябвало безплатно такси.

да се закрият всички болници и да се открият нови.

Педиатрите са малко и ще стават все по-малко. В спешна помощ деца има право да преглежда педиатър - ако има. А да попитам бащата - как има пари за адвокат, а няма за такси? И кого ще съди - липсващите педиатри?

- ако телефонните записи потвърдят такъв отказ, медикът, който го е направил, ще бъде дисциплинарно наказан. - Мъмрене ? Забележка пред строя ? Осъден или наказан лекар няма, в България. Само некадърници останаха в държавните болници !

само некадърници останаха в (ххх).Каквото и да сложишза ххх ще е все вярно за българия

То не останаха много лекари та да ги съдите, ама давайте.

Без отговор остават въпросите взета ли е проба за алкохол и наркотици на водача на шейната Московски, как е било обезопасено детето, минат ли е инструктаж за безопасност и много други. Няма официална информация и чия е мощната шейна, с която министърът е возел сина си.

Ами във всички справочници пише, че високата температура, която не се сваля трудно си е спешно състояние. Абе вие нормални сте бе? Не дай боже да видите какво е това?

която се сваля трудно исках да напиша.

Не съм викал линейка никога през целия си дълъг и многострадален живот. Услугите на Бърза помощ съм ползвал само веднъж когато преди години бях на гости на едни авери в Мотана. Насмукахме се дивашки в един ресторант в х-л Житомир. "Сръбския" му казваха и бе на втория етаж. Сега дали съществува още не зная. Та на излизане от ресторанта се сурнах по стълбите и си сцепих главата. Добрах се криво ляво до колата и допълзях до Бърза помощ. Там някакви лекари ми закърпиха кратуната със седем шева, поискаха да ме оставят в болницата но аз ги пратих по дяволите и офейках да спя в хотела. Гадното бе, че ризата ми бе цялата в кръв та на другия ден се наложи да си купя друга от някакъв магазин а тази с кръвта метнах в един контейнер за боклук. В Монтана много се кърка и би трябвало да се избягва ходенето там защото човек може да пукне като куче.

Това, че си късметлия не те прави недосегаем. Не дай си боже да бере душа пред теб дете. Тогава ще те питам? Дядо ми понеже баща ми го закара с кола в болница - почина, откъсна му се кръвен съсирек и почина на носилката, с която лекарите го взимаха от колата.

Извинявай дедко, че споделих историята ти и те нарекоха така. Този е жи.вот.н.о. Между другото затова и е оцелял. Пък и съвети ще ми дава!

Малоумника не е искал да дава пари за такси и е извикал линейка... Сега гледа да намаже още пари от ситуацията... През времето с което биха се занимавали с дебила - лекарите са спасили няколко живота - сега пак ги изкарват виновни... Съвсем скоро всички лекари ще напуснат България и всички дебили като този и защитаващите го ще се лекуват един друг ;)

А защо да дава пари за такси, след като има БП и той има храво на спешна помощ?

На мен ми се наложи да извикам линейка в Пловдив за детето си, когато беше на 1 годинка и беше с 40 температура. В шока си и с първо дете инстинктивно звъннах на 112 - линейката дойде за минути. Спешна помощ идва, стига да има възможност. Истината е, че нито колите, нито лекарите са достатъчно, преуморени са и недобре заплатени. Желаещи да работят там няма!

така - бърза помощ не е такси. бърза помощ се вика само когато нещата са толкова лоши че пациента е умиращ и не може да се мести, или ако местенето е опасно без лекар. това което става - някои си вика бърза помощ за нещо ненужно, а друг бере душа и чака докато бърза помощ обиколи по ненужни обажадания.

А как един нелекар може да прецени, кое е наистина спешно и кое не?! Хайде, не говорим за един сопол или температура 37.3. Но има състояния, които не могат да бъдат класифицирани толкова лесно или ако ги неглижираме - рязко могат да доведат до влошаване. Има си някакви правила, които трябва да се спазват - например при хора със съмнение за инсулти.

Тази Новина трябва още Утре да е на Трибуната на Народното Събрание . Или Държавата да започва да Работи или Народа да я преработи за да Работи . Пускам го това в Фейсбук .

Лекарите в Бърза помощ са малко. И ще стават все по малко. А съвсем скоро хич няма да ги има. Пускай го където искаш. Все тая.

Съчуствам на спешна помощ. Всеки тича и ги търси при липса на дежурни лекари. Сигурно работа много и са преуморени. Но....аз вече друго се питам. Като че ли умишлено правят така, че хората да се преуморят и да сбъркат, за да има проверки и да ги държат без пари. Така правят с много институции-основно държавни. Мен ако питате трябва всички частни болници да се закрият. Все търгаши. Аман. Българите ценим здравето и живота и не искаме да ни делят на бедни и болни и на здрави и богати. Богати, ама как?

Съветвам бащата другия път пак за ПП ГЕРБ.

"А бащата е ангажирал адвокат, който да заведе дело." Със само малка част от парите, които ще даде на дебелогъзия адвокат можеше да закара детенцето при педиатър. А не да чака Бърза помощ където педиатри няма. А адвоката ще изгуби делото но ще вземе дебелия хонорар предварително.

Всеки случай е индивидуален. Но няма как по телефона, като Кашпировски, медикът да каже, че детето не се задушава. Ами, ако наистина се задушава, тогава какво правим?

Даже не искам да те коментирам.

Линейките не са таксита. До сега само циганите ги ползваха за таксита, сега виждам, че са започнали и българите. Но иначе идеята е добра. Когато се налюлям до козирката в някоя кръчма ще си викна линейка вместо такси.

... сигурен ли си, че в монтана са ти пришили твоята глава?..

Нека всички болница да са държавни. Ккато приватизират всичко, да приватизират всички частни болници. Друго спасение срещу търговията със здраве и живот не виждам.

Е, и с моето дете бе същото, но от София. Първо ми казаха как да му лекувам повръщането. Отидох за лекарства и се оказа, че са ми казали дози за възрастен. Добре, че в аптеката бяха мили, та се разбра каква е дозата. Да, но детето береше душа. Накрая се обадих да идва линейка и те ми казаха, да си го закарам сам - нямало педиатри. Е, закарах го - веднага го сложиха на системи, бе силно обезводнено. Лежа три дни в инфекциозна болница - така и не разбрах диагнозата. Но важното е, че имаше една мила лекарка, та прояви човечност и го изписа живо и здраво. Та така.

Бащата сам си казва, че е повикал линейка защото е нямал с какво да закара детето. Линейките обаче не са таксита. За да пратят линейка за неговата пикла с температура, която кашля, а той украсява, че се задушава, друго дете е щяло или е можело да не получи животоспаяваща помощ.

И как преценявате кое да карате и кое не. Що така с болни хора? Боже какво правят парите със здравето и живота на хората. Най-добре да се закрият частните болници. Друго спасение няма.

Аз казвам обратното. Най-добре да се закрият държавните и общинските болници. Не разбрахте ли, че за без пари няма да работят хората. Пловдив е вторият по големина град и няма нито един педиатър в спешното. В София имаше подобен случай - дете ударено от кола, идва линейка и вместо да го откара викат такси, защото някой пипне ли го може да отиде в затвора. Дъщеря ми е към една частна болница. В три през нощта да звънна и най-обрите специалисти са ми на разположение, а вие си тъгувайте по държавното.