Бащата на починалия Теди: Линейката е закъсняла с половин час

Линейката е пристигнала половин час след подаването на сигнала, заяви пред БНР Златко Желев, баща на 11-годишния Теодор, който почина вчера, след като му прилошало в училище. Бащата призова да бъдат върнати училищните лекари.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на починалия Теди: Линейката е закъсняла с половин час | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Милата душица, да почива в мир, Господ да дава сили на родителите, които живеят с мъката.

да почива в мир детенцето!вероятно е за мен детето да ебило с вродена кардиомиопатия.Вместо бащата да обвинява спешна помощ нека се провери точно къде е уточнявано детето,каква му е диагнозата,как нещо е потвърдено или с какви изследвания е отхвърлено2да не стане да оплюваме лекарите,а родителите да не са го завели където и колкото трябва по прегледи,не може здраво дете със здраво сърце туку така да почине.колкото до предложението на бащата да има училищни лекари,да се обърне към иван костов,неговото правителство унищожи училищното здравеопазване,то ликвидира неотложните и спешни звена по болници и поликлиники т.е районирането и спешната помощ от сточна гара стана пенкилер за 23 години,всички идиоти управляващи политици не я забелязваха,тези там работещи доктори и мед. специалисти останаха на дъното със заплати по-малки от продавачи,и точно те поемаха всички негативи на управляващи бездарни идиоти,уяли се политици и министри,те направиха това здравеопазване такова,защото лапаха ,точеха и още цицат от здравната каса от вашите осигуровки и не ги е еня за вас! те не се обслужвата от спешна помощ,а ходят по чужбина,да се лекуват или в частни болници у нас !!!

съболезнования за детенцето!всички коментиращи и плюещи спешна помощ трябва да сте наясно,че такава на практика няма,има някаква помощ,в случая линейката е отишла много бързо за 7 мин,екипите ще стават все по-рехаво малко,защото основно викат мангали, клошари,пияници,малоумници,работата е тежка по 12часа,заплата малка и тези които още работят ако така продължава ще се махнат и тогава като има спешни случаи няма да има и кой да се прати1Не е лошо да си спомните ,че джипитата взимат много парички,пациента като го потърси той му казва "обади се на бърза помощ",ние ги обслужваме хитреците по домовете които ги мързи да ходят в поликлиниките и чакат чрез 112 доктор на крак за всяка простотия.Трябва да има яки глоби за такива неспешни повиквания,всички неосигурени мангали са закачени от управниците за нас,да ги обслужваме денонощно!някой от вас дето пишете глупости знае ли какво е катун,бил в гетата да обсужва тези боклуци за смешни пари и с риск за живота си?затова ще има и още много такива случаи,да има 17 линейки за София и36 села наоколо,как ще идват навремебе глупаци,които ни плюете2

Добре де, не мога да разбера едно. Проблемите в бърза помощ са от доста години. Подобни случаи с лопата да ги ринеш. А началника - д-р Гелев, никога не се споменава и за него никога нищо??? Докога?? Ми махнете го този неграмотен ламтящ помиар от там най-накрая!!Що за началник си, след като институцията която оправляваш се скапва със всяка изминала година, поради една проста причина. Линейките и централата на спешна помощ се намират на едно единствено място( сточна гара) и са само 20 ( дано са и толкова) Ми как да стигне от сточна гара до младост 3 за 8 минути в час пик ???? Разберете веднъж за винаги, че проблема идва от организацията и от началника, който не се наяде вече над 10 години. Незнам на кой какъв се пада този боклук, ама заради него вече доста млади хора си отидоха от този свят!! Спрете да плюете лекарите, които за разлика от повечето от вас, са учили медицина над 10 години. Вземете направете един протест с ясни искания!! 1 Смяна на ръководството. 2 Промяна на местоположението на линейките и разделянето на София на райони!!! ( Минимум 4 централи) 3 Парите който плащаме за здраве - да отиват по предназначение ( не за пенсии и т.н.) Нататака може да добавяте!!

Лошо е беден учител да учи детето Ви и беден лекар да го лекува...

Моите искрени съболезнования към родителите! И воля не оставяйте това да се потули Мъчно е когато умират беззащитни деца! Организирайте се ние БЪЛГАРИТЕ ще ви подкрепим Дано преодолеете болката макар че за това няма лек но може да има възмездие

Защо ми изтри коментара бе, Дир?! Твоето дете не умира ли? Вие безсмъртни ли сте? Телефонът, който работи в София, е: 02 98 20001. някой дуг път ще ви кажа за курвите от ДПС.

Мойте най-искрени съболезнования на родителите. Няма нищо по-страшно от това да загубиш дете. Всички тук се възмущавате от бърза помощ, лекарите, политиците, и кого ли не още. Съгласна съм, че има много проблеми, но на нас винаги и все някой друг ни е виновен. В София движението е натоварено и на линейките им е трудно да се придвижват бързо. Кажете ми колко от вас критикуващите като чуете сирената на линайка спирате и давате път?? Аз ще ви кажа НИКОЙ. Всичи спокойно си карате, понеже това не ви засяга вас. И не само не спирате ами и изпреварвате и блокирате пътя на линейките. Лесно е да видим сламката в чуждото око, но не и гредата в своето.

Вчера влизам в Пощенски клон да пратя пратка. Заставам на гишето приемане на пратката, а служителката ме праща на друго да си купя плик. Аз я питам не е ли чувала че от 2005г. всички услуги се правят на едно гише тя ми се пули. Взимам плика пакетирам пред нея защото не е чувала, че за това си има рентгени, ама айде. Оная ми тика две малки листчета на които почти нищо не се вижда и ми вика пиши. Като ми посочва някакви редове с химикал. Аз понечвам да взема химикала, а тя ми вика не не отиди и си купи от някъде. Аз и викам е за къв чеп ти пишеш на клавиатура, а аз да пиша с химикал който нямам. Оная мълчи ехидно. Викам и дай ми химикала си тя се пули въпреки, че на бюрото си има още 4 такива явно оставени от началничка и за такива случа. Казах и че е за тази работа и да си ходи. Вкупом наскочиха колежките и който абсолютно нищо не връшеха в това време, а чакаха някой да им се яви пред гишето за нещо което всяка една може да свърши открай до край. Ама не те ги сложили една да слага печати друга да дава марки трета да ти подава плик, червърта да ти гледа личната карта. А луда държава. Отидох в друг пощенски клон. Имаше си всичко на едното гише обслужиха ме точно за 2 минути. Искам да отбележа, че и двете станции бяха на Български пощи обаче технологията и стандартите бяха различни.

Защо дете със сърдечен проблем играе физическо?

Щото не може да го вържеш. Може да присъства и да участва колкото може обаче да го отстраниш от занятия е още по кофти.

Преди няколко седмици, ми се наложи да викнем бърза помощ, защото детето ми се задушаваше. Беше в 2 часа през нощта, събота срещу неделя и никакво движение по Софийските улици. Наложи се да чакаме 36 минути линейката! Оправданието им беше, че нямали свободен педиатър.

И как изразихте недоволството си след това??? Какво направихте? Събрахте се 10-20 човека и протестирахте, че няма педиатри ли??? Какво направихте????

основна транспортна задача- задачата за Нюйоркската бърза помощ- линейките се разполагат така в града, че поне 2 да могат да стигнат по всяко време и на всяко място за 8 минути. Да ама В БГ няма как да стане....Защо? Защото няма пари за линейки, за квалифициран персонал в тях - лекарите работят за 500-600 лв. Но пари да слухтят ГЕРБЕРАСИ има..............

Аз ли съм тъп или никой не е обърнал внимание. Първия сигнал е от 13:55, а според цитираната информация от 112 в 14:10, когато се е обадил бащата са му казали, че линейката ПЪТУВА... а според обявеното в другата новина, линейката била дошла за 11 минути... Викал съм бърза помощ... ако Ви се наложи да викате, просто забравете за тях ако можете да транспортирате човека до най-близкото спешно заведение... може и да не е правилно, но Бърза помощ изпълнява единствено функцията на катафалка в София - и за това не са виновни лекарите или шофьора, а цялата безумна организация на 112 и малкото линейки.

жалко. Но очевидно сърдечният проблем се е спотайвал подло. Бях чувала за 13 год. момче с инсулт. Тъй че има такива случаи. И никой не може да помогне. Орисия.

Хилон, не си прав! Ама никак! Няма лекари, няма здравеопазване - нищо няма тук в тази държава. Физическото възпитание е необходимо! Много други фактори липсват...впрочем тук в БГ най-важните неща за съществуване липсват! Милото дете! Съболезнования на родителите му!

Рано или късно безразличието и овчедушието ще докара всеки българин до неизбежния сблъсък с българската реалност.

на тази скапана даргава и трябва да вали два дена бензин и после да падне една грамотевица. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

достатъчно е в центъра на софия върху жълтите павета

В такива моменти можем да констатираме, че държавата ни (в частност здравната система) е разрушена. Въпреки, че фактите са трагични, в такива ситуации на българите ни се дава възможност да осъзнаем, че 23 години либерлно-псевдо-десняшко-демократичния начин на управление УНИЩОЖИ БЪЛГАРИЯ !!! Самодоволни дюпита, крушоподобни бизнесмени и натокани чалга Златки би следвало да проявяват по малко чувство за самосъхранение, като помислят, че това може да се случи утре в тяхното семейство. И това е така, защото са спали през последните 23 години и са вярвали, че десняшко-народняшките шамани на "Отворено общество" и едва цедящи думите си европейски колонизатори ще вкарат тяхната България в ЕС ! Не те я вкараха в предверията на ада .... Не трябвало да се политизира темата ?! Смях в залата ... ОЩЕ ПРЕДИ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ БОЦЕ И ГРОБ ВКЛЮЧИХА В ПРОГРАМАТА СИ ЗАТВАРЯНЕТО НА ЕДИН КУП БОЛНИЦИ (затворили са 17 до момента). Ако останат на власт ГРОБ ще приватизират и затворят поликлиниките (ДКЦ-тата) в София. Политиката на ГРОБ включва и ЙЕЗУИТСКИ МЕРКИ ЗА КОРУМПИРАНЕ И ОСКОТЯВАНЕ НА ЛЕКАРСКОТО СЪСЛОВИЕ И В КРАЙНА СМЕТКА ПРОГОНВАНЕТО МУ ОТ БЪЛГАРИЯ - това е направила Тачер в Англия през 90-те.

да сравняваш Тачер с ББ е все едно да сравняваш лада с мерцедес седни си на задника, попрочети малко и посе се скрии от срам!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Не знам кой е глупак - имам две висши (не купени като сега), ползвам четири езика, обиколил съм няколко пъти Света. Тачер съм я виждал и чувал на живо. Сериозно се съмнявам, че си прочел и 1/4 от това което аз съм прочел. Живял съм Лондон. Ходил съм в нолница в Лондон. Така, че първо си поогледай твоя либерален задник в огледалото и тогава се изхвърляй компетентно на публични места.

Защо линейките не са като патрулките на полицията? Във всеки район по две линейки на стоянка!

Добър въпрос! Милиционер или лекар, кое да бъде?

При спешност нека ходи и полиция! Затова плащаме данаци.

Няма значение.Идва най - близкия екип с парамедици.На запад полицаи и пожарникари са обучени за това да оказват долекарска помощ,а в колите им има всичко необходимо за това,да подържат живота на пострадалия до идване на лекарски екип.Всичко е координирано и при издънка падат глави,а обезщетенията са 6 цифрени.Няма игра на криеница и прехвърляне на топки,но това е на запад.Тук в Ориент-а живота не стува много,освен ма разни величия от които ние нямаме кой знае каква полза.

Ей не разбран народ .Не звънете на 112 а в централата на ГЕРБ за линейка те си събираха министрите по пътищата .

Моето питане е следното: Защо в столично училище няма лекар? Аз съм от Варна. В училището където учи дъщеря ми си имат лекар. Друг е въпросът колко би могъл да помогне в подобна ситуация, но поне може да даде по-ясна представа за ситуацията на приемащите обаждането. Не знам от кого зависи и кой решава дали в едно училище трябва да има лекар. Не съм наясно дали това решават директорите, като заделят от делегираните бюджети. Ако е така, бих разбрала липсата на лекар в някое селско училище, но в столицата?!

Преди да гласувате за ГЕРБ и Борисов на 12-ти май припомнете си какво причиниха на своя народ! Забравихте ли как полицаи биха и унижаваха невинно семейство в Кърджали? Забравихте ли, че Борисов поиска от семейството на убито момиче да се извини на полицията? Забравихте ли телефонните разговори с Танов за Мишо Бирата? Забравихте ли, че Борисов поиска от студентите да станат овчари? Забравихте ли, че Борисов сравни българите с кучета, които трябва да се държат здраво? Забравихте ли, как арестуван с белезници се самоуби пред очите на полицаи? Забравихте ли, как ви обещаваха че ще излезем от кризата през 2011? Забравихте ли, как ви обещаваха, че ще влезем в Шенген през 2011? Забравихте ли, че в условия на криза държавата(сиреч ГЕРБ и Борисов) си раздадоха милиони бонуси? Забравихте ли, как Борисов назначи за директор на ДФ Земеделие лице с фалшива диплома? Забравихте ли, че Дянков обложи с лихви влоговете на вашите деца? Забравихте ли, че парите от фискалния резерв ги няма? Забравихте ли, че осъдените братя Галеви не са в затвора? Забравихте ли вече братя Маргени (шефове на ББ от времето му прекарано в СИК), Маджо и Пашата (видни съдружници и лични приятели на ББ)? Забравихте ли, че футболистите на Борисов се возеха в правителствения самолет? Забравихте ли, че КС осъди Дянков да върне парите, които беше взел от НЗОК, но тях вече ги нямаше? Забравихте ли колко болници в България фалираха? Забравихте ли как тихомълком бе вдигната пенсионната възраст? Забравихте ли кой е Буда? Забравихте ли, че БГ е осъдена в Страсбург затова, че ББ като главен секретар РАЗПОРЕЖДА убийство (осъжда сам и изпълнява присъдата) на човек? Със сигурност пропускам още много, много, много......беди които ни причини това управление, но от всички нас зависи подобни невежи и престъпни хора НИКОГА да не се докосват до управлението на държавата ни все още наричана България.

Ей, на другарите паметта им е за максимум 3 години май. Аз да ти припомня само агент Гоце как ходеше на лов на държавни разноски, или пък за Батко и Братко, Хидроинженер Ефенди, окрадените пари от Масларова или Емел Етем, Р.Овч. как затри Кремиковци.. как се отвличаха хора за откупи, показни убийства... Другарю, спомняш ли си ?

Аз си спомням, ама не избирателно като теб. Затова слагам всички под един знаменател.

ЕЙ, КОМКА, СТИГА СЕ ХАБИ,БЕ....УБИ МЕ...

преступници!!!!!за пореден пут се ъбеждавам,че ако трябва по корем ще лазя,но в тази "дурява" няма да се завурна невер!!!! сте "оправят слъчая" мрустници! колко хора издухнаха докато чакат бурза пимощ! самата аз и семеиството ми сме потурпевши. при над ставаше дъма за мозачрн инсълт! а само като си представя как в неделя нашите ъпрсвници пак ще се борят за лапачка! срам и позор!отвратена сум! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

сега ако не сте мърша а народ трябва да се саберете всичките с брадвите и от тая "болница" да не остане нито лекар нито каъмк върху камък...застото утре това може да е вашето дете !

Ти да не си от мургавите ? Защото заради такови мислене като твоето лекарите напуснаха държавата. Тука останаха стажанти само, колкото да поработят няколко години и се изнасят. Медицинската помощ не е математика, човешкият организъм не е компютър... 100% успеваемост няма и никога няма да има никъде по света.

Няма по скапана държава от България децата ни умират по улиците а политиците нямат срам всяка вечер да се показват и да ни агитарат за скапаните избори колко от тях ще обърнат внимание на този случай сега или на когото и да било друг подобен

жалко ако беше циганче,циганите щяха да раздадат справедливост...

НЯМА ТАКОВА НЕЩО В НАШИТЕ ЛИНЕИКИ. Преди години се наложи да спасявам човек без пулс. Потдържахме го 15 минути на изкуственно дишане уста в уста и сърдечни масажи както е по правилата. Накрая доиде линейка от Павликени и там нямаше никакво оборудване един елементарен дефибрилатор нямаше и човека си отиде. Лекаря нямаше какво да направи. САМО да кажа че в ЛОНДОН има дефибрилатори на спирките на метрото. НЕ на всички но на големите, където е сложно изваждането на човек животоспасяващата помощ се оказва на място. НАправо няма думи за ИДИОТИЗМИТЕ - 100 Милиона за подслушване годишно и за какво ли още не обаче за елементарни работи няма. ПП Случая е и от предишното правителство да не се счита за агитация за тия или ония.

Как бе. Я попитай "Ikonomist" да ти каже за чисто новите линейки, дето са оборудвани до козирката с последна дума на техниката, но ги крият някъде в гората. 20 стари таралясника обслужват цяла София и окръг София. Математика? Това е лоша дума в главите на повечето хора! Но има и още по-лоши, такива дето са едни чисто и просто празни бусове. Няма къде да се хванеш, няма и къде да седнеш.

Аз пък гледам по улицата и виждам едни VW и Ситроени дето при всички положения не са модел 1993-та.

А за колко време трябва да дойде линейката в час пик? Големите булеварди колкото и големи да са са стеснени от паркирали автомобили от двете страни и не е възможно на линейките да се движат достатъчно бързо. Шофьорите трябва да се движат с метли като на баба Яга, за да избегнат задръстването. А и как лекарите да си вършат работата като на смяна мислят дали ще могат да си платят сметките и дали ще имат хляб да си нахранят децата? За никого не е приятно да загуби дете, но не може постоянно да бъдат обвинявани хората и да им се прехвърля вината.

"А и как лекарите да си вършат работата като на смяна мислят дали ще могат да си платят сметките и дали ще имат хляб да си нахранят децата? За никого не е приятно да загуби дете, но не може постоянно да бъдат обвинявани хората и да им се прехвърля вината." Ама то 90% от българите това си мислят по цял ден. С тази мисъл си лягат и стават. Но вниновни има! Те са най-вече в НС, министерствата и останалите държавни институции!

Лекарите ли нямат пари... ? Тези които са червиви от пари от подкупи, които сами си искат. Истината е че колкото да им се даде все им е малко и ламтят за още. Непрекъснато казват какви са заплатите в Германия, а моята каква я? Да не е на германец? Истината е че не са квалифицирани. Знаят, че каквото и да стане "все някой ще оправи работата". това ги прави престъпно безотговорни!!!

Кои лекари бе умнико, тези в спешната ли? Или понеже някой професор яде свинско, а тези в спешната зеле, лекариТЕ ядат свинско със зеле. Разликата между теб и лекар реаниматор е, че такива като теб с лопата да ги ринеш, ипотрябвал си им в Германия. Виж обаче спешни медици се търсят, защото работата е тежка. Затова щатовете в България стоят незаети, затова линейките закъсняват. Просто е.

Какво значи "не е приятно да загуби дете"?! Това да не е като да си загубиш чадъра? Кой според тебе да поеме вината? От бърза помощ изнесоха някокло пъти различни информации за часа, в който е постъпило и предадено обаждането. Нормално ли ти се струва, че в една служба, в която всичко трябва да се документира до стотна от секундата, такова нещо не може да се засече? Освен това линейките имат сирени и когато те са включени, всеки е длъжен да се изтегли от пътя и да им даде предимство. А пък финансовите проблеми на дежурните лекари, ако имат изобщо такива, са напълно ирелевантни - тези хора са работа , а работата им е да оказват помощ и да спасяват живот. Мисли преди да пишеш и дано не ти се случва да си пряко засегнат, тогава друга песен ще запееш.

ЕСТЕСТВЕНО ОТ "СПЕШНАТА ПОМОЩ" (умишлено сложена в кавички) НИКОГА НЯМАТ КОМЕНТАР........ПЪЛНИ ИДИОТИ ОТИДЕ СИ ЕДНО МЛАДО ДЕТЕ....ПРОСТО НЯМА ДУМИ ЗА ТАЗИ ДЪРЖАВА ....ЖАЛКО ЗА ТЕДИ

Ми отиди ти да работиш там, за да повишиш качеството. Желая ти успех! Опс, то ще се окаже, че не си достатъчно кадърен и не си учил толкова, за да бъдеш дори шофьор на линейката.

Благодарим ти тикво дано изгниеш в ада

дете починало родители и близки потанали в мака от загобата а разни драскачи политизират *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Медицина може и да няма, но имаме ФИНАНСОВА СТАБИЛНОСТ! Благодарим ти от сърце, ГЕРБ! Благодарим ти, Бойко! Благодарим ти, Цецо! ГЕРБ! ГЕРБ! ГЕРБ!

Дянков беше пратеника на Световната банка. С България става това, което тя разпореди и чиновниците й наложат на място.

Вие явно съвест нямате, щом и подобна тема политизирате.

Отсъствието на медицина и на бърза помощ няма АБСОЛЮТНО НИЩО ОБЩО с политиката, другарю ченге! Вие си имате мвр болница, другарю, и своя си бърза помощ, другарю, но все пак вие сте само 20% и нямате акъл да схванете, че останалите 80% не ви искат.

а кой е виновен за унищожаването на държавата? именно политиците

Това, което сте написали е хубаво, приемливо и доста добра идея. Образователната ни система като цяло ТРЯБВА да се промени. Но ми се струва, че тук проблемът не идва от училищното оценяване, а от липсата на адекватна помощ- бърза, специализирана и оборудвана. Животът и здравето на обществото ни трябва да е приоритет на държавата, но, уви, тя си има други цели. Навсякъде по света има некадърници, недоразумения и липса на финансови средства, но тук сме направо в калта. Държавата е като едно семейство, на всеки родител приоритетите му са- здравето на децата, неговото собствено здраве (за да може да се грижи за тях), емоционална, духовна и финансова задоволеност, чистота и ред в отношеният и дома и т.н. При нашите МАЙКА и ТАТКО всичко се свежда до АЗ-а. Аз да съм здрав, аз да се наям, аз да съм доволен, аз да се изак.м, че да ми олекне. Преживявала съм нееднократно ужаса от липсата на адекватна, бърза и точна лекарска намеса, слава Богу, без фатален край. Няма по-голям кошмар за един родител от това да се молиш детето ти да не умре, докато чакаш....чакаш....и пак чакаш...без значение дали чакаш бърза помощ, специалист, точна диагноза, необходимо оборудване, отпускане на финансови средства за лечение или адекватно лечение. И аз като всеки нормален човек в 21в имам наблюдение "как е по другите държави", няма да коментирам. Ще кажа само това, което всички всъщност знаят - в България здравеопазване НЯМА.

Много изказвания прочетох, много недоволни и ругаещи. Но знаете ли какво? Колко от вас дават път на линейка? Преди няколко дни в час пик линейка със сирена и светлини се опитваше да си прокара път, единствено аз ....

така е но едва ли точно тези, които пишат, препречват пътя на линейките други са дето са "с предимство" те не пишат по форумите (освен по служба) а джиткат с дипките си

Аз лично до момента не съм видял някой да не дава път на линейка. Но вероятно има.

завърших медицина,започнах работа с 400 лв заплата- от тях и престилките трябваше да си купувам-специализация виждах през крив макарон.Сега продавам в МОЛ за 1500 лв плюс социални придобивки и с тези пари уча немски-сещате се защо-а вие чакайте лекари в българия

Аз пък продавам в МОЛ за 3000 лева и работя по четири часа, два на два.

5 линейки. 3 мерят кръвното на бабите. 2 тренират СРБ в циганската махала. Така ще е... Шофьорът ли да си екипира линейката от заплатата?

Повечето хора има една обща черта. Това е да си мислят, че ще живеят вечено и че са нещо повече от природата. Накрая обаче се оказва, че всички имат еднакви елементарни нужди, тоест и лекари и пациенти имат нужда от медицински грижи. В един момент от живота на всеки ще му потрябва медицинска помощ, независимо дали е лекар, професор, доцент, доктор или т.н. Надявам се добре да разбирате какво казвам, защото нямам никакво намерение да го разяснявам, дами и господа. Всички се пържим в един общ казан!

Бог да го прости детето и съболезнования на близките му. Това, което се е случило е страшно нелепо и идиотско по такъв начин да си замине дете :( Над нацията ни се извършва геноцид под натиск на външни сили, по друг начин вече не мога да си го обясня.

Какви външни сили бълнуваш? Просто толкова ни е акъла. Кой ни избира депутатите?

Ти за първи път ли чуваш, че чужди сили могат да имат интерес една или друга държава да е слаба и да я ограбват? Това е невъзможно, никога не се е случвало в хилядолетната човешка история...опа чакай...

Много сте толерантни към подобен вид изказвания! Чудя се защо ли?

Докато имаме световни богаташи със световно неизвестни дейности и фирми ще се мре! Докато не са ясни фирмите и дейностите на тези, за които гласуваме и техните семейства, не знаем къде и как живеят - нашите проблеми и болки, никога няма да са разбрани, а камо ли решени.

Абсурдно е да няма медицинско лице: лекар, фелдшер или поне сестра в училища, където има стотици деца. Абсурдно е лекарите и сестрите ни да получават смешно заплащане, а фелдшерите да се оказва, че работят извън закона. Светла му памет на момченцето.

Дори да имаше сестра или лекар в училището, те по закон нямат право нищо да правят. Могат да мерят температура, да промиват леки рани или да дават Парацетамол на децата. Нищо друго. Ако някой такъв вземе на своя глава да оказва помощ при сериозни случай и подсъдим за това! Хайде кажете кой и от какъв зор ще се хваща да работи в училище, като му връзват ръцете предварително. Може само да звъни на 112 и да чака, но това е видно го можем всички.

Подаване на сигнал до 112, от там до спешното, търчане до колата - 10 м. Навалица и пр. 15 м. Тия като са подали сигнала сигурно един е дасичал хронометъра. Да вземат да мрат в спешното, че да са под ръка.

Хора, към момента в България се осигуряват, т.е. плащат ЗО 2,7 млн. българи. Насреща имаме: - 3, 6 млн. "държавно" здравноосигурени - тук влизат държавни служители, полицаи, пожарникари, деца , бременни, ученици, студенти, на които държавата внася ЗО в размер на 4 % ( а не както останалите простосмъртни - 6 %); - сложете циганите, които нищо не плащат по дефолт, сложете пенсионерите, сложете и измислените др. "социално" слаби! Теглете чертата и ще ви блесне реалната картинка в здравния български геноцид!

Личния ми стоматолог в средноголям град в България без да си дава зор прави по 10 000 лева на месец. Кой ще ти работи за 1000?

Ако на мен ми се случи това ще убия всички виновни. Няма да чакам разследване. Ще залича както виновните, така и техниъе роднини-жена, деца, домашни любимци и прочие. След смъртта на децата ми няма да има смисъл живота ми !!!

Явно не си чела останалите коментари на "Икономист", където казва, че "за толкова пари, толкова работа". И персонала е едно, а техника друго. Няма и достатъчно техника! Ако въобще разбирате грам от статистика (това е част от математиката), то ще знаете, че двайсетина 20-годишни автомобила са крайно недостатъчни за население от няколко милиона. Толкова в момента отговарят за София град и София окръг! Можете да питате и Спешна помощ!

За толкова пари толкова хора и с такава квалификация. За повече пари - повече хора, но пак с тази квалификация. За още повече пари, вече може достатъчно хора и с по-висока квалификация. Разберете, че първо свободните места трябва да бъдат заети, след което за едно място да има повече от един кандидат за да могат да подбират. При два пъти повече свободни места от желаещи (ДВЕ МЕСТА СЕ СЪСТЕЗАВАТ ЗА ЕДИН КАНДИДАТ) не може да искаме нито количество нито качество.

За такива случаи трябват хеликоптери, трябват и повече екипи явно. КАдри се търсят. Аз имам предложение за 1500 заплата да работя 23 дена по 12 часа смени в бърза помощ. Еми да не съм луд. Работата е стресираща,пътуваш, всеки случай е различен, накрая си просто скапан и не можеш да работиш като хората. Предпочитам, за тези пари и отгоре, в болница по 8 часа и голям екип, който да помогне при нужда.

Мойте съболезнования към родителите. Физическото не е убили детето. Неадекватната реакция на бързата ни помощ. Много пъти са правени тестове при спешни случай, когато е трябвало да престигнат Линейка, полиция и пожарна. Тези тестове показват, че 90% от случаите пожарникарите са най-бързи, следвани от полиция и накрая линейка. Това се дължи на факта че те са под пагон и за тях се засича време. Дълго време съм живял и на вън. Проблемът е същият. Дори в германия линейката престига след пожарна и полиция, а пожарната има своя линейка (както е това и в българия). Проблемът е че при нас закони има но системата не функционира поради пречини, който ще дойдат на 12 май. За да избегнем тези пречини, трябва без изключение да гласуваме по съвес и убеждение, а изпратените от нас хора там, да се отчитат на различните видове гражданските организации, как те контролират изпълнителната власт и при всякаква грешка, как ще я коригират и тя никога повече да не се повтаря. Детето е било водено на прегледи няколко пъти при различни специалисти. Аз не се съмнявам в уменията им, а в апаратурата с която работят и дали те са обновили знанията си в специялни курсове или конференции.

Човече, не е истина колко неграмотно пишеш!

В България отдавна оцеляването е на база естествен подбор, а европейски ценности като хуманизъм и човечност са на доизживяване. Крадене, крадене, арогантност и некадърност е формулата на изживяващите се, като "успели". Да ме прощават, но бизнес, политика и държавност от полицаи и спортисти не са за хора!

ТИ МУ РАЗБИРАШ...ТЕБЕ ШИ ИЗБЕРЕМ...УМЕН КОМУНИСТ СИ

Голям олигофрен си гаргамеле...

Окупирал си форума като "велика" западна сила - България. Трябва ти територията му.