Коментари - Дете оцеля след падане от кабинка на Симеоновския лифт | dnes.dir.bg
назад

Дете оцеля след падане от кабинка на Симеоновския лифт

5-годишно момченце падна от кабинка на Симеоновския лифт на Витоша. По чудо след падането момченцето е невредимо, според бащата от около 8 метра височина.

Обратно в новината

Коментари - Дете оцеля след падане от кабинка на Симеоновския лифт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

то и прозорците на небостъргачите не се отварят от вътре, но които е решил, че иска награда от дарвин, продължава да пробва!

от много малка ходя на ски на витоша. много обичах да ходя с кабинковя лифт. в младежките години помня че се лулеехме, бутахме вратите и какво ли не, но инциденти никога не е имало.

Вратата на кабинката не трябва да може да се отваря отвътре. Бащата е прав.

Бащата е бил длъжен да е по внимателен с децата си.

да подържа кабинките в изправност! Крайно време е да бъде прекратена тази концесия, която накърнява интересите на хората! Не бива да се допуска концесионера да е монополист на ски съоръженията около столицата!

Това е така! Но няма нищо общо с безхаберието на бащата!

Българите сме крайни във всичко.И така с този родител.Имам колеги които бдят на детето случайно да не падне косъм от главата му.То са баби,дедовци, лели чичовци.Цялата машина впрегната да се грижи случайно да не духне вятър и то да настине.В детската градина всеки ден се звъна от мама и баба да се провери случайно отрочето дали не му се е случило нещо в последните 5 мин.

засрамете се. Нали все пак сме в Европа. Тези кабинки да не са за мъчение - ами да ги връзват може и с белезници на седалките. Да сме седяли като изтукани на местата си , да гледаме в една томка или най-много да си въртим очите - това надявам се да е разрешено.

Наградите на Дарвин те чакат, щом смяташ, че всеки е длъжен да те пази и да мисли що за простотия може да направиш, та да вземи всички мерки да те спре против волята ти!

Малоумник!

че са малко хората които защитават Цеко, та той можеше малко повече кинти да пусне.

мръсниците има Бог. Ами ако другото детенце в уплаха си се беше навело да види баща си и да полети надолу. Абе извинявайте се, плащайте и продължавайте да трепете хората...черен хумор. То у нас какво ли не става, като залагаме само на парите, а не на грижата за хората. То колко асансьори паднаха и колко хора утрепаха, а вие за един лифт се хванахте.

не ги е страх от Бога, а от това да не плащат - щото има много да плащат - уплах на детето, на бащата, на другото дете. Този ужас може да отключи много болести. Абе Цеко - еко не подмажеш яко съда от ясно по-ясно е че не може и с усилия едно петгодишно дете да отвори вратата на кабинката. Тя се отваря само отвън!

не искам да те кълна, то Бог не забравя.. Ако кабинката била от отворен тип - да, ама не е. Детенцето било нагло - по нагъл от теб няма. Бащата искал да убие детето си, ама не успял - това излиза от твоите тъпотии. Абе безполов, бездетен тип. Кабината не е трябвало да се отваря отвътре!!!

КВО ГОВОРИМ. ВАТАТА НА КАБИНКИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТВАРЯТ ОТВЪН111 А ТАЗИ СЕ Е ОТВОРИЛА ОТВЪТРЕ . АМА И ТОВА ПЕТГОДИШНОТО - ГОЛЯМ МАЙСТОР, ПРОСТО ИНЖИНЕР С ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ЩОМ Е ОТВОРИЛО ВРАТАТА ОТВЪТРЕ. АБЕ ГЕНИИ - И УСПЯЛ ЖИВ ДА ОСТАНЕ ОТ 8 М. ПАДАНЕ .БРАВОС.

ДА БЪДЕ АНУЛИРАНА ТАЗИ КОНЦЕСИЯ И ДА НЕ СЕ ДОПУСКА МОНОПОЛ НА СКИ СЪОРЪЖЕНИЯТА ОКОЛО СОФИЯ (БОРОВЕЦ). В ИНТЕРЕС НА ХОРАТА Е ДА ИМА РЕАЛНА КОНКУРЕНЦИЯ МЕЖДУ КОНЦЕСИОНЕРИТЕ И ТЕ ДА СЕ СТРЕМЯТ ДА СВАЛЯТ ЦЕНИТЕ!

Версия от 24.01.2016 г. "Според бащата, синът му Влади бил застанал прав в кабинката, докато той му оправял екипировката." Версия от 25.01.2016 г. "Бащата сложил сноуборд, който стои по средата между двете деца, като масичка, за да закусят." Версия от 26.01.2016 г. "минаваме покрай 13-и стълб, и когато става да погледне през прозореца"

Да не бяха се подмотквали ами едни тестчета на родителите за алкохол и опиати да бяха направили!!!!

Засърбява те задника, надигаш се в кабинката за да го почешеш и падаш от кабинката защото си нарушил правилата за поведение в кабинката!

Махнете тези псевдо ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ, които работят за пари, и да се оправи алпииската част на ВИТОША!!

засадиха, а хората на Цеко ги изкорениха! А сега-олелеее паднала лавина и убила хора!

Ако кабинката беше "отворен тип " , тогава кой щеше да му е виновен !? "На калпав ..й , вълната му пречи " ! Вече стана ясно колко му е акъла на бащата , но като гледам хлапето , ми изглежда доста нагличко !

Навсякъде по света има нещастници като теб! Лошото е че и вие се размножавате, а не е добре - оставете кучетата само да ви /////, така няма разплод ни за вас ни за тях.

ЗА ВЛЕКОВЕТЕ И ЛИФТОВЕТЕ НА ВИТОША ДА ОТГОВАРЯТ РАЗЛИЧНИ ХОРА И ДА СЕ СТРЕМЯТ ДА ПРЕДЛОЖАТ НАЙ ДОБРОТО НА СОФИЯНЦИ! СТИГА С ТЕЗИ МОНОПОЛИ И ДАЛАВЕРИ!

Каква надеждност има блокировката на това опасно съоръжение, ако може едно 5-годишно детенце да я елеминира, даже и да е упражнило някакъв натиск?! Кого защитавате и кого упреквате, замислете се - и вие сте потенциални жертви!

Не съм никаква потенциална жертва, тъй като седя на седалката през цялото пътуване, не се облягам по вратите и не се въртя и навеждам като шугава! Вместо да ми обясняваш какво съм аз, всеки да си гледа децата!!! И аз имам и си ги възпитавам!

С такова оведение, дори инцидентно да се отвори вратата ще стигнем до междинна станция без инциденти!

Песталоцке, плюй си в пазвата, да не те срещне мечка. Не ппедизвиквай Съдбата. Защото Съдбата жестоко наказва хора, които си позволяват просташки да обвиняват хора, претърпели нещастие. А още повече, такива купени от истинския виновник - концесионерът, който вместо да си посипе главата с пепел и да се кланя на Богаи да направи курбан, че детенцето е останало живо, измисля обвинения и мобилизира с пари непочтени хора да го защитават. Срам, бойте се от Бога, човекоподобни. А на тоя лифт никой здравомислещ няма да се качва, щом като едно дете с 15 килограма като се облегне и вратата се отваря. Ужас! Никаква сигурност.

Подло и глупаво е да обвинявате детето и баща му! Знаете чия е вината!

щеш, не щеш, се облягаш на вратата му. НО ТОВА НЕ Е ОСНОВАНИЕ ДА ИЗПАДНЕШ ОТ АВТОБУСА!

Много неадекватно сравнение!!!!

За едното отговаря ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ, а за другото отговаря ЦЕКО МИНЕВ!

на тези съоръжения

КАКВО ДА ГО ПРАВИШ, ИЗПАДНАЛО МУ ДЕТЕТО ОТ ЛИФТА. ОТ ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ДА ВИДЯТ ТОЯ МАЛОУМНИК, КАК СЕ ГРИЖИ ЗА ДЕТЕТО ,ЩОТО НЕЩО МИ ПРИЛИЧА ЗА ПРЕСТЪПНО НЕХАЙСТВО ,НЕБРЕЖНОСТ И НЕПРЕДПАЗЛИВОСТ. ДА ИЗКАРА ЕДНА ПРОБАЦИЯ, С КУРСОВЕ НА ТЕМА " КАК ДА СИ ПАЗЯ ДЕТЕТО".СРОК 6 МЕСЕЦА. ИМАХ СЛУЧАЙ НА ВРЕМЕТО , ЕДНА БЕШЕ ЗАБРАВИЛА ДЕТСКАТА КОЛИЧКА В АСАНСЬОРА С ДЕТЕТО И ДРУГА ОТ ГОРНИТЕ ЕТАЖИ ВИКНАЛА АСАНСЬОРА, КОЛИЧКАТА СЕ БЕШЕ ОБЪРНАЛА С ДЕТЕТО. КАКВО ДА ГИ ПРАВИШ .............. МЛАДИ ХОРА ........(((((((((

ДА СПРАТ ЛИФТА ДО ОТСТРАНЯВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ, А ОТ ОБЩИНАТА ДА АНУЛИРАТ КОНЦЕСИЯТА НА НЕСПОСОБНИЯ ДА ОСИГУРИ БЕЗОПАСНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ - ЦЕКО МИНЕВ!

ти ли си? Не знаех, че си паднал до там да си браниш концесийката сам из форумите.

значи келешите са буйствали и са допринесли за амортизацията на лифта, сега се оплакват?! кой и защо ще се обляга на врата на лифт?!

Кабината няма смисъл да се коментира , но безотговорността на родителите е пословична.За да не съм голословен ще да пример.Миналата пролет в квартала един татко без излез лапето да го учи да кара колело.И го учеше по един тесен тротоар , но ако случайно кривне и се озове на улицата и го блъсне кола шофьора ще е виновен.Нищо , че училищният двор беше на 50м и там лапето може да кара на воля и най-много да се блъсне в някой батко.Замислете кой е безотговорният ?!

е на Цеко Минев! Не може 5 годишно дете да може да си отваря врата на лифт!

Не може да са двамата родители в кабнката, и да не могат да накарат децата си да стоят мирни !!!

Хайде преди да даваме кфалификации нека изчакаме цялото раследване. Но на първо време ми изкачат няколко мисли. Първо да всичко на Витоша е занемарено, но все ми се струва че поне за кабинката има някаква подръжка все пак. Второ нензам кой ще тръгне да оправя ски обувките в кабинките, там изрично пише че се седи и се возиш, ако си отговорен родител учиш децата на дисиплина, като са в кабинките седят кротко и се возят. След като е залитнало детето в следсвие на това че баща му е бърникал по обувките и то е загубило равновесие и се опряло на вратата , значи наистина е имало натиск на вратата. Сега дали трява да се отварят вратите на кабинките само от тежеста на едно дете е друга работа. Може би не е правилно но може и така да са си по спецификации, това трябва да проверят разледващите. Така че не се юркайте да бълвате глупости преди да разберете всичко. Според мен ще излезе че и двете страни са виновни!

Вратите на движеща се кабинка не би трябвало да се отваря по какъвто и да е начин от 5 годишен! Това е проблем на ЦЕКО МИНЕВ! НЕ МАНИПУЛИРАЙТЕ В НЕГОВА ПОЛЗА! И ВИЕ ИМАТЕ ДЕЦА И МОЖЕ ДА ВИ СЕ ВЪРНЕ И НА ВАС!

Абе промит мозък такъв, как точно от гореспоменатото реши че защитавам Цеко Минев. Та аз този човек го ненавиждам задето унищожи курортите в България до които се е докосвал .Второ без да си имаш и каквато и да е идея от кабинкови лифтове и това как работят и дали трябва или не да могат да се отварят вратите си дръж езика в празната глава.Аз не знам и затова не правя изводи какво можело и не можело това го оставям на специалистите И трето да защитаваш един абсолютно безотговорен родител който според мен е постъпил абсолютно малуммно за мен.Аз като бях малък моито родители винаги са ме учили че в кабинката се седи мирно, пък камо ли да тръгна да седя прав и някой да ми бъзика обувките.

Другия вариант е , като всяко глезено хлапе, да е оставено да бута и рита вратата, а родитела да му се кефи!

Ами баща му защо спи, къде гледа, или си мисли за XXL??? Аман от заспали родители!

Jeni

Представям си какъв ужас е преживял бащата докато е вървял от междинна станция до детето! Кой прав, кой крив-важното е че на хлапето нищо му няма!

Дете на 5 години тежи средно 18 килограма!Колко сила може да употреби върху вратата, малоумници такива и колко време трябва да я упражнява до отварянето и без никой да го види?Всичко се е случило за секунди и бащата не е могъл да реагира.Симеоновската кабинка е на 33 години,морално и физически остаряла.Поддържана е от Ганьовци с тесли и тел.Това е престъпна безотговорност.Очевидно в случая заключващият механизъм на врата не е работил!Време е концесията на цеко да бъде отнета и общината да построи нови и модерни съоръжения на мястото на старите!

Дайте ни малкия да го обучаваме за десантните части. Щом оцелява без парашут, от него ще излезе супер боец. Даже може един ден да стане генерал и да оглави ВВС. Браво на баща му!

дя-до

Чудо, чудо, колко да е чудо - има сняг, който омекотява удара. Не ми се мисли ако беше лятото.

Важното е всичко е наред с детето. А еколозите да млъкнат завинаги, защото нито обичат планината и гората, нито здравето, а само и единствено вегетират, продавайки се за жълти стотинки на чужди фондации. Един човек, който наистина иска да направи нещо - ДА ОТИДЕ ДА ЗАСАДИ ДЪРВЕТА, вместо да мрънка по цял ден в нета. АМА ТАКИВА НЯМА НИТО ЕДИН!!!

И за копейки се продават на руски монополисти - шистовия газ.

за престъпно нехайство от човек, който носи отговорност за това!

КОГАТО СЕ ПРАВИ ОТ НЕКОМПЕТЕНТНИ ХОРА Е ОПАСНО-ТОВА СЕ ОТНАСЯ ЗА ШИСТОВ ГАС И ЗА ВИТОШКИТЕ ЛИФТОВЕ!

10 000 МЛАДИ БОРЧЕТА, А ХОРА НА ЦЕКО ГИ ИЗКОРЕНИХА С БУЛДОЗЕРИ НА ВИТОША!

не мога да разбера, защо се свързва предполагаемо неизправната врата със защита на концесионера, а се игнорира доста по-вероятното безотговорно поведение на бащата?

РАБОТА НА КОНЦЕСИОНЕРА! ВСИЧКО ТОВА СЕ ОЧАКВА ДА БЪДЕ НАПРАВЕНО ОТ КОНЦЕСИОНЕРА. А ТОЙ НЕ ГО Е НАПРАВИЛ!

Доказано ли е, че вратата е неизправна, или обвиняваме ей така? Доказано ли е, че бащата е държал изкъсо хлапетата да не буйстват в кабината, или не?

ти вечно не си разбрал - просто вратата е ПОВРЕДЕНА, другото са измишльотини за отвличане на вниманието, че ЛИФТА НЕ Е СТОПАНИСВАН ДОБРЕ.

Това го казва бащата. Не ти ли мина за момент през ума, че това е единствения начин да оправдае собствената си безотговорност?

Ало-о-о, това да не е "Сезам отвори се"! Бащата е за бой! Те децата не са виновни, че са попаднали на такъв родител :)

До него бях на не повече от 10 сантиметра!!! Владо стана да погледне към писта лале която тъкмо започваше да се вижда и явно се подпря на врата и литна... нямах и миг време да го хвана! АЗ НЕ СЪМ БЕЗХАБЕРЕН БАЩА!

Народът го е казал: "На крива ракета - Космоса и крив", "Да би мирно седяло не би чудо видяло", "Ако сполучи, сам се хвали; ако сбърка - хората му криви ". Мога да продължа с поговорките, но те просто показват колко безкрайна е глупостта на хората ...

Отдавна съм се возила на лифта.Бяхме 4 души и двама станахме и кабинката започна да се люлее.Бащата премълчава нещо.Ако децата са играли и са се били нищо чудно да се е отворила вратата.Лифта не е увеселително влакче.

Ще водят борба я вие какво искате догоре да стоят като мумии ли , евала на пичагата ще трябва да го наградят в училище, а Фандъкова да му връчи званието най-млад парашутист. Като витошкарите не ви харесват най-добре се витошайте от там и елате в Рила.

Че някой лъже е повече от ясно! Да падне от кабинка - това само българин го може! И на кой ги разправя бащата?! За малоумни ли смята всички около него? Първо в кабинката се седи - не е направена да се разхождаш, камо ли да се облягаш на вратите. И не виждам какви права е тръгнал да си търси. Правото, че е некачествен родител или правото да дава лош пример на децата си? Да се радва и благодари, че детето е живо и здраво!

лифтът трябва да е безопасен и изправен и за некачествените родители. Вратата, след като е неизправна, а тя е, защото се е отворила в движение, би могла да го стори и от най-малкия натиск - например случайно подпиране. НЕ ПИШИ ПРОСТОТИИ И ДИВОТИИ, изкарвай си парите по-честно.

Няма случайно подпиране на врата, при наличието на 2-ма възрастни в рамките на 150 см. Няма!!!!!Има неадекватно поведение!!!!Има не спазване на правила за ползване на съоръженията!!! Ако карам голф с 220 щото толко пише на километража и се размажа, като куче, да ги съдя ли от "Фолксфаген" щото имам аир бег ама не ме е спасил, и не е качествена колата!!???? Ей, омръзна ми от акъли!!!!!!

И врата на самолет да се отвори,сами сме си виновни.5 и 6 годишните деца са водили борба свободен стил!А понеже сме корупна държава и отсега се знае че лифта е в изрядно състояние.А останалите тук където обвиняват бащата са съочасници на тази отговорна държава!!

Най-важното е, че с детенцето не се е случило нещо лошо. Че съоръженията на Витоша са зле - спор няма. Обаче спорът защо са зле е некоректен. Някой ще каже ли защо до сега не са построени нови и по-безопасни лифтове, защо ски - пистите не работят и защо от поне 7 плаца за ски на Витоша в момента работи само Лалето и учебния. Не ме интересува дали концесионер е Цеко, Клеко или Диреко, интересува ме и искам това, което беше Витоша преди 45 години, когато започнах да карам ски, да го има и сега. Интересува ме по каква причина "зелените" на бившия директор на Природен парк Витоша Тома Белев не позволиха и дори саботират каквито е да е инвестиции в съоръжения по пистите.

Ако си идиот, луд или двойник на Mr.Bean и в празна стая да те заключат, пак ще се самонараниш. Признанията и спомените ти от тийнейджърските години допълват картинката. Затова неслучайно лудите освен че ги заключват в празни помещения им прилагат и фиксация в усмирителна риза за да се избегне опасността от самонараняване. Както народа го е казал - да бе мирно седяло, не би чудо видяло. Ако си седяхте кротко на местата в лифта и без врата на кабинката пак бихте пристигнали благополучно, но нейсе .... В обществото винаги има една категория хора които търсят и намират вината и отговорността за каквото и да е било в околните, но никога не я търсят в самите себе си уви.

може ли да се отваря в движение от 5 годишен? СЪЩОТО СЕ ОТНАСЯ И ЗА ЛИФТОВЕТЕ НА ЦЕКО МИНЕВ!

Може ли този 5 годишен да си седи на дупето?! Това е лифт, не е плошадка...

отдавна не съм бил на лифта, но помня че кабинките на този лифт се отваряха и затваряха от вън. Има човек и долу и горе - качиш се - затвори вратата и тръгва, идва другата кабинка и същата процедура - поне така беше по време оно. А лифта трябва да е от онова време.

Съгласен съм с таткото. По принцип почти невъзможно е да се отвори кабината. Това е нещастен случай, с щастлива развръзка. Но Витоша ски са си за съд отдавна!

Когато имаше искане за модернизация на ски-зоната и лифтовете на Витоша...защо не се случи? Защо нямаме модерни лифтове на Витоша...да кажат еколозите който се возят на тях...или патуват със супер еко автобусите 66 и 94? Хубаво е че не се е случила трагедия...но трагедията е в нащо общество което руши..руптае и после кой ни сра в гащите?

ДА МОДЕРНИЗИРАТЕ, НО НЕ ТРЯБВА ДА УНИЩОЖАВАТЕ ГОРАТА, ТАКА КАКТО НАПРАВИХТЕ С 10 000 МЛАДИ БОРЧЕТА НА АЛЕКО!054

eй, като защитавате концесионера, заглобвате себе си. Вратата е била ПОВРЕДЕНА и недейте, ама изобщо недейте да дрънкате каквито и да било простотии, разбирате ли?????? Ама никакви простотии - 7 ДНИ ЩЕ я ОБСЛЕДВАТ - ЕБАСИ. ТИЯ разбират ли изобщо от врати? Ако разбират, ще установят проблема за 1 ЕДИН ден, а ако не разбират - тогава какви ги плещят. Ей, хора, спрете да защитавате тези, които ви убиват от алчност, глупост, непрофесионализъм и мързел. БАЩАТА СЕ БИЛ БОРИЛ С ДЕЦАТА В КАБИНАТА - това може да измисли само идиот, на който му пари под краката и в панталона. Започвам да се отчайвам ......

Всички лъжат-дано се разбере истината.А детето е късметлия.

Тук има платени драскачи от Цеко...как 5 годишно дете ще отвори врата на кабинка? И аз съм се пробвал и дори на 6-7-8 не можех па не съм от най-хърбавите. Какво защитавате Цеко, който съсипа планината, която ни радваше дълги години?! Парите не бива да надделяват над здравия разум!

Ганьоо....Ганьооо..Събуди се бе! Ква работа имаш да натискаш бе...лифта е да те вози...не е арена на кеч мания...ма то се вижда какво възпитание са ти дали...не си виновен...както и другите като теб...такава ви е била средата просто..ПРОСТА! Никой не ми плаща за нищо от 4-годишен карам на витоша колело/ски, вече съм на 29...как за 25 години всеки сезон без прекъсване не ми се случи нещо бе...Ганчо

Ама недейте да се засягате, чак толкова...както казах не сте виновни, че не са ви възпитали като хората...не е въпрос на избор...ама поне може децата си да научите да спазват правилата...защото тоя случай прилича малко на случайте с БИТИ УЧИТЕЛИ...МОЕТО ГАРДЖЕ Е НАЙ..НАЙ..НАЙ...и аз бех НАЙ НАЙ...

Бащата си е сам виновен. Там е, за да строи децата да се возят като хората! Само си представям за каква лудница иде реч, натискане, скачане и тн

Станалото е все едно да позволиш на същия юнак да ти седне пред волана когато шофираш автомобил, като си го пуснал детето на забраненото за него място до водача. Извода е категоричен бащата не е бил на място си да упражни контрол.

за да осигури контрол на лифта на Цеко Минев! Вратата не трябва да е възможно да се отваря от 5 годишно дете!

Ти ставай, рахождай се, облягай се на вратата и чакай да не се отвори. Ще си полетиш като стой та гледай-същото се е случило.

Засилва се тенденцията за всичко да е виновен самия пострадал и това е във всички области на живот. Може би защото няма съд, а само място където се счита, че прав е този който може да прецака другия, всичко в държавата се разпада.

Не, драги, точно обратното е - на всеки взе за щяло и нещяло да му е виновна държавата. Сбият се някакви във Враца - къде е полицията, сякаш тя е длъжна да е вързана към всеки хулиган с бокс в джоба. Пребие се някой пиян келеш в града със 100 км/ч - общината му виновна, че е сложила я спирка на градския транспорт, я електрически стълб, я билборд, я бетонен разделител между платната. Това е най-грозното наследство от комунизма - винаги някой друг да ни е виновен. Така ни учеха - "за временните трудности на социализма са виновни империализма, сушата, кишата и 4-те годишни сезона". С това ни научиха винаги да се оправдаваме с другите, за да оневиняваме себе си. Докато българинът не се научи на дисциплина, самоконтрол и уважение към правилата, няма да се оправим.

В ГРАДА НЯМА МЕСТА КЪДЕТО СЕ КАРА СЪС 100КМ. ТАКИВА КАТ ТРЯБВА ДА ГИ СПИРА СВОЕВРЕМЕННО И ДА НАПРАВИ ТАКА, ЧЕ ПОВЕЧЕ И ДА НЕ ПОМИСЛЯТ ДА ГО ПРАВЯТ!

Ако имаше съд и държава никой нямаше да кара с повешена скорост или дрогиран. Побойниците щяха да правят тухли в някое ТВО, малолетните крадли от моловете щяха да шият кърпи на топло. А познай от три пъти дали щеше да има изнасилване на баби, ако те чака чукане на павета. За източване на банки - библиотекар в затвора поне 20 г.

Драги Ozzy, когато опитвам да направя някаква забележка на хора,които се държат хамски, или нарушават правила, то отговор е един "Ти ли ша ни учиш, ма. Я оди си в Русия. Наша страна ,каквото искаме това ша праиме." Аз съм израснала при "грозен" социализъм, но това не е пречи ми да бъда дисциплинирана, законопослушна. А криворазбрана "демокрация" е довела да простотия, хамство, липса на дисциплина. Така че, и ти като този татко търсиш виновни - в случая не суша и киша, а Комунизъм. Естония е била под "руския ботуш" 45 години. Защо това не пречи на естонци да поддържат своя страна чиста, да плащат в транспорта , да не извеждат кучета на детски площадки?

Предлагам да пише, а кво точно пише - като едно време в трамвайте - не отваряйте вратата по време на движение. По-правилно е да пише "ОПАСНО ЗА ЖИВОТА ПОЛЗВАНЕТО НА ЛИФТА" нЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ - ЩЕ ИМАТЕ ПОВЕЧЕ КЛИЕНТИ - НАПОСЛЕДЪК ЕКСТРЕМНИТЕ СПОРТОВЕ СА НА МОДА.