Десетки на опашка в студа, за да дарят кръв за 17-годишната Александра (снимки)

Ученичката от столичната Математическа гимназия бе блъсната от автобус и се бори за живота си в "Пирогов"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Искам да знам кой е изрода, който уби детето. Искам да разбера какво се случва с него и къде е.

Поклон! Да почива в мир милото дете!

Дано да се оправиш мило красиво дете. Моля се за теб.

Починало е милото дете, ридая за непознатото чедо. Мир на душата на ангелчето.

Тая кръв ще стигне за цялата натовска армия бе !!!

Браво на всички хора, които са се отзовали! Уникални сте! Дано момичето одравее и е без трайни поражения! Желая сили на всички - даряващи и дарени!

И "браво" на ония от кръвния център, които много обичат да ти говорят за хуманен дълг като си агитират дарители, ама за тях лично не беше "хуманен дълг" да пристигнат малко по-рано днес конкретно, примерно, за разлика от всички, които висяха там още преди 9 ч.! Тях въобще не ги ебава, за тях е просто бизнес и хумамнният дълг е само за хората, дошли да си дадат кръвта, и следователно те могат да си поседят отвън колкото си искат на минусовите температури все едно са на гишето да получат някоя хартишка. Тази организация беше пълна подигравка с даряващите и ще се повторя от по-долу: ако не беше залогът човешки животи, тези лицемери щяха да ме хванат да им дарявам кръв ама нанай. Дано поне момичето да се оправи, че иначе и без това съм бесен заради тази простотия и наглост от страна на кръвния център.

Браво на хората и дано се оправи момичето! Такива новини трябват, не безумни пропаганди!

"Аз не съм религиозна. Не вярвам, че има някво могъщо същество което държи картите и разпределя съдбите ни, но вярвам, че има мисъл, енергия и дух." Всеки има право да не е религиозен, но не мисля, че е добра идея да се парадира с това. А и мисълта, енергията и духът са точно проявление и доказателство за съществуването на Твореца....

Аз пък не мисля, че трябва да се парадирате с вашите религиозни суеверия и да се опитвате да хващате монопол върху човешкия морал! Не видях измисленият ви "творец" да слезе да помогне?! Само хора бяха там! Тоя ваш "творец" поне да беше направил времето малко по-топло за всички чакащи на опашката да спасят живот на младо момиче, а?!

На много елементарно ниво сте и съм убеден, че е безсмислено да се дискутира по темата с вас. Иначе-благодарности за доброто дело.

Между другото-изразът "младо момиче" е уникален тъпизъм. Самата дума "момиче" прдполага лице от женски пол в младежка възраст, т. е. няма как да не е младо.....

Да, от гледна точка на вас, много възвишените, дето на топличко коленичите да се молите на разни "творци" или в каквото там вярвате да оправят нещата, ние, които отиваме на място да даряваме кръв вместо да чакаме суеверията да спасят момичето, сме на елементарно ниво. То ненапразно си има поговорка какво иска лозето. Един свещеник не видях да зъзне на опашката днес, лицемери суеверни. Можете да си задържиш благодарностите - това не го направих заради благодарностите на някой, който има наглостта да прави забележки на истинските хора, които бяха там, или за да си "спася безсмъртната душа" от заплахите ви да не отиде в ада, че да ми "благодарите" религиозните лигльовци, ами просто защото исках да помогна на момичето.

Имайки в предвид че и в други страни в европа търсят кръв, май става дума за увеличаване на военният запас.

Допускали ли са "ваксинирани"? Кръвта им е опасна за всеки приемник.

Айде из.ра се поредното нищожество, което никога нищо не е дарявало, камо ли пък кръв.

Само ако имат антитела над 400 не е препоръчително. Ваксинирани или преболедували. Просто кръвта на приемника атакува тези антитела и пречи на изграждане на имунитет при реална инфекция или ваксинация.

Пак гербераст, нали?!

А защо е имало опашка на този студ? Защо не са реагирали и да подпомогнат чакащите с топли напитки, отоплено помещение? Не вярвам да може нещо да изплаши тези смели и добри хора, но околните?

Бате тия даже не благоволиха да дойдат малко по-рано, въпреки призива за кръводаряване. За всички които висяхме там от преди 9 ч., беше хуманен дълг, както викат като призовават да отидеш да дариш безвъзмездно. За ония в центъра си беше просто работен ден, който не се нарушава за нищо. Никой даже не благоволи да излезе поне за морална подкрепа, да каже "браво, хора", камо ли някаква организация, нещо, да не висят хора на тоя кучешки студ. Да им пикая на "хуманния дълг", дето важи само за дарителите. Ако не беше залогът човешки живот щяха да ме хванат да дарявам ама нанай при такова нагло лицемерие.

Аз в неделя не мога за съжаление. Програмата ми е натоварена през уикенда. В петък и събота вечер се напивам, в неделя оправям махмурлук. Мога само през седмицата, ако ме пуснат в работно време.

Споко, идеално ще е без такива плазмодии като теб.

Ти пък даже и плазмодий не си, а обикновена амеба, която не разбира какво й се казва

Хахаха - плазмодий, оправящ си махмурлука...вечния. И плазмодий, ходещ на "работа"...хахахахахаха

амеба, спяща на дивана, която тежи 300 кг. Що е то?

Споко, тези, които искахме, намерихме начин. За останалите като теб има оправдания.

Бяхме много хора. Вероятно ще дарят повече от 300 човека. Всичко стана за малко повече от 3 часа, но животът на едно дете е далеч повече от скромните 3 часа отделени от всички дарители. Дано се оправи момичето и да радва всички с успехи и усмивки! Поклон за ЧОВЕЧНОСТТА на всички, които бяха днес и все още са там!

Поклон пред тези добри хора ! Бъдете здрави ! Ей такива новини искам да чета, за доброто, те ме правят щастлива

Браво, истински хора. Дано и детето да се оправи бързо.

Да е живо и здраво момичето!!! Дано се възстанови напълно и да е на крака скоро!! Жени или мъже, браво на всички които са дарили!! Стига с заяжданиците и квалификациите - тук темата е друга ако не разбрахте!!!!

И кръвта си е стока и търговия. Не знам, защо не се рекламира. Реклами за Ицето и Рачков може, може хазарт и комар по цял ден, а Реклама за кръв, донори и кръводарители, не може.

Бях три часа на опашката . Тук там имаше по някой мъж/ младеж. Стояхме прави. Замрзвъхме, но бяхме и останахме. Аз съм донор на кръв, яйцеклетки и се гордея с това . Бог да помага на детето

лек нарцисист?

Всеки, който беше там, веднага ще познае, че само тролиш как нямало мъже. То даже по снимките се вижда. И чакането не беше 3 часа в никакъв случай.

кой ще ги глоби?

Браво на младите момичета и жени,които дариха кръв.

дано се възст. 10% . ,,състоянието и е все така" - тези в този сайт имат ли редактор?! щом липсва буква ,,ѝ" : да пишат ,,нейното състояние е все така" идейно ,живи & здрави

А мъжете, както обикновено, кучета ни яли, а. Мерси много за отебаването.

Ако още не си разбрал, от тебе няма нужда! Ти не му трябваш на новото общество.

Добре че беше да ми го каже последният посерко, който по анонимните форуми се мъчи да накара хората да се чувстват зле че са дарили кръв за момиче с опасност за живота. На бас, че утре ако загазиш ти, първата ти работа ще е да почнеш да писукаш обратното - колко много има нужда от моята кръв.

И аз отидох да даря но ме върнаха защото имам тигърска кръв. Явно с charlie sheen сме от една кръвна група...

Някой жестоко те е излъгал за овчата ти пикня, която имаш.

Абе “….”, ти лай…ли си ял, че си все кисел

Споко, върнали са те заради прекомерна простотия, да не заразиш момичето. Ама са били прекалено деликатни да ти го кажат.

Здрасти на всички! Не е страшно, отидете и дарете кръв. На опашката сутринта пред мене бяха основно жени, беше се наредила и една много слаба женица, мъже почти нямаше. В моята група около 30г дали бяхме 4-5човека. Срамно е, че на такива акции обикновено откликват жени - наши майки, сестри, колежки. Къде са мъжете? Защо не се включват? Не бих искал да иде вместо мен майка ми да помага!

То не беше ли само до 15 часът? Така пишеше вчера. И стига с тези глупости. И мъже имаше, те просто пристигнаха навреме, а не да висят един час предварително при минус 10 градуса. Въпрос на лична организация!

Ти там ли беше? Как може така да лъжеш! И то за такива неща!

Браво мили съграждани! Изпупихте ли греховете си, като направихте ЕДНО ДОБРО? Сега може да продължите с лицемерието си!

А може и да продължим със злорадстването си как ще си останеш самотен, нещастен неудачник без никаква радост в живота!

Герберастието скоро няма да преживеете как хората ви изхвърлиха като мръсни парцали точно заради тази ваша злоба и простотия, а?

Браво на вас! Сега може да се радвате на купонната система и режима на тока, които вече са факт тук там. Скоро и навсякъде. И утре не забравяйте пак да дарите кръв! И ако може, дано да е без да има определен повод.

Опитвате се да плашите гаргите с лъжи, гербопитеци прости. Купонна система и режим на тока няма никъде в държавата. А междувременно кредитният рейтинг на България при новото правителство беше повишен, за ваш ужас, че държавата няма да пропадне без злобния ви прост тиквен вожд начело, ха ха!

Радвам се, че не бях сам днес там и благодаря на всички хора, които бяха там с мен. Да благодарим все пак и на кръвния център за създадената "добра" организация да ни подържат навън на минусовите температури, въпреки че вътре имаше празни помещения. Навремето също така точно от тротоара отпред ми вдигнаха колата (въпреки че там пред градинката е широк и очевидно направен за паркиране, а "Клокотница" е доста тясна уличка), защото не можело да вляза с нея на абсолютно празния им паркинг. Бил само за линейки. Така че и тогава си платих за удоволствието да съм безвъзмезден кръводарител, и сега пак като повисях на студа заедно с всички други, проявили добрина. Да не питат после защо ентусиазмът е нисък.

Аз ти благодаря,човече...за това че си Човек с главна буква....останалото е реалността в България. Хората не са лоши.Направиха ги лоши чиновници и администратори,които мислят само какво да направят за да угодят на някой силен и какво най-малко да направят,че да не ги обвинят за нещо...Това ни е остатък и от Борисов...никаква инициатива,даже и да да е за добро...и откровенно безразличие. Могло е разбира се да се направи нещо насрещно добро...например топло помещение, чай....но нямало е кой да нареди.Нареждачите са по телевизиите , те не се занимават с дребни неща...така де...дребни по техните представи. Но ако някоя телевизия цъфне там,ще цъфнат и те...дер колко са готини. Иначе не...е те това трябва да се промени...и ще се промени. И пак поклон...на теб и останалите с теб.

Е тука е така. Много отдавна забелязах, че в България за да вършиш добро, си плащаш. Къде с нерви, къде с време, къде със здраве, като сега всичките които пипнат някоя настинка, защото са висели на -10 навън, докато половината крило в кръвния център беше празно, или направо с пари, ако примерно се погрижиш някое прегазено от урод коте да бъде излекувано. Не че го обичам много тоя прост завистлив злобар Борисов, но не ни е той или който и друг политик виновен, те всичките ни политици идват от народа. Такива сме си просто в болшинството си, не се сещаме, не ни пука, или просто гледаме да направим мръсно, като този тука, дето ругае хората, отишли да дарят. Ама въпреки това, че си плащат всеки път като направят добро, някои хора все пак не се отказват да са на страната на доброто, колкото и да е безнадеждно с този наш народец.

На кръвния център му е по-добре да не идват доброволци и да им създават работа, радвайте се че не са ви карали да се редите и на опашка за ковид тестове например, мислех утре да отида, но от това, което научавам съм все по-разколебана

И тоя момент го има. Нееднократно съм имал пререкания със сестри от там за глупости като това, че исках да ми продупчат лявата вместо дясната ръка, за да не ми пречи на работата, или защо съм си бил метнал якето на перваза на прозореца (беше зима и всички закачалки бяха затрупани, защото пак беше по някакъв призив, а очевидно нямаше как да си го държа в ръка, докато лежа на масата). Една пък веднъж ме сдъвка защо съм ѝ бил гледал в ръцете, докато ми поставяше иглата (?!), та щях да ставам направо от масата да си ходя, ако не беше притичала една лекарка. Лекарките обикновено са по-вежливи и идват да усмиряват такива ситуации, но да, отношението към донорите не е много добро, въпреки че иначе са много мазни като подканят хората да вървят да даряват. Охраната всеки път е пъти по-учтива от сестрите, та затова пък аз се научих да им харизвам на тръгване тия боклуци, които ти дават за ядене като дариш.

дааа в една дописка неква родила 10 парчета тук осакатяват по 10 на ден 1 по смърност първи по часни сергии за здраве н а г лава от населението в света най алнио най некадърни а съдиите Милионери...

Мълчи мършо недоклатена.. наркоман мръсен

Гербераст, нали?

Не. Привърженик на военен диктатор.

Герберастите отдалеч се познавате по злобата и простотията.

На мен ако ми се случи изобщо не ме спасявайте, за каква цел ме събуждате за да умра малко по-късно от нещо друго или да живея като премазан инвалид. Не желая да имам Франкенщайн кръв от сто човека, има си граници. Помнете че пътят към ада е постлан с добри намерения. Като бебе ме спасиха, защо. Нито съм искал да ме раждат нито да спасяват. Но те се само-изживяват като носители на специална мисия. Всичко е в главите ви. Имате мания за величие, и си мислите че правите услуга, затова дарявате, затова спасявате, от егоизъм, вярвате че отивате някъде на друго място освен забравен гроб. Надеждата умира последна. Животът е просто едно насилие и принуда за оцеляване от инстинкти и обществени нагласи.

Прегледайте с и психичното здраве, нещата не са добре.

Спокойно.Твоята е несъвместима с човешката..

Напълно сте прав

да даря кръв, не утре, защото днес пих, но ще отида, не защото вие не сте прав, напротив, вие сте напълно прав, но защото на мен наскоро непознати хора ми спасиха живота след пътно произшествие, няма да скрия, че съм имала моменти да съжалявам, че не съм умряла, но това не променя факта, че така аз осъзнах, че има добри хора, и колкото дни ми е дал господ още, ще ги посветя да си върна дълга, затова че преди не съм го знаела

Отвори Библията. Иисус чака. Той не насилва.

На другата страна е статия за сватбари в Сливен. Един дал пистолет, друг гръмнал,трети паднал....

Останах си в къщи, реших, че студа, неделята и мързела е по важен... Егоист бях, Радвам се, че има момичета, жени и мъже... Готови за подвизи.

Адмирации за всички хора, дарили кръв за девойката. Дано премине през това заедно с подкрепата на близки, приятели и всички нас. Но да вземем да си вкарваме малко нещата в ред. Бъдете отговорни и спазвайте правилата. Правете забележки ба хората от транспорта и изобщо всеки, който нарушава общоприетите норми. От нас зависи първо. После от политическата класа. Останете здрави и кураж за девойката.

Това е абсурд! Тоест кръв няма ... ако някой друг с А група приемат и няма кампания в фейсбук направо с краката напред го изнасят?! Някой в държавата да има отговорността да организира кампании .. ако трябва дайте финансов стимул за да има кръв!

... и да не забравите ... това е добрата новина

От опит казвам - плащаш си по 180 лв за банка кръв. Поне през 2018-та беше толкова

Това е повода да се обяви кампания за кръводаряване, срещнах и обява, че Пирогов търси кръв по принцип

Уж аз съм тъп, но чета коментарите и май сме много. Има ли значенше дали си е гледала в телефона, като пресича? Да умира ли? Не заслужава помощ ли? Дори да е така, гаранцирам, че повече няма да го направи. Един пък пише за шофьора, но не защото е бил там и е видял, а защото така си мислел... приятелю статията е за кръводарението, не за инцидента, пасквилите ги пиши на друго място. Кухарите със СПИНа и кръвната група въобще не знаят елементарни факти как и за какво се дарява, въпреки че им обясняват десет души. Поклон пред отишлите. Дано се оправи момичето, стискам палци.

'ми те нещата се наслагват, ако не си гледат половината телефона докато пресичат, то нямаше да има и толкова инциденти.. Като се обърне каруцата, пътища много.

Ние бяхме 11 жени от 7.30 сме се събрали. Майки сме. Дарихме. 3 върнаха. Също сме от призив във Фейсбук от Виктория . Ще се молим за момичето. Дарявайте хора.

ква лъжа кръвта Нее за момичето !!!!!!!! ще ли да се молят...дебилни пачи....

Мълчи бе педал недоклатен… мърша надрусана

Тъкмо ще и прелеят и мяксината.

Безчувствен кретен. Дано детето да се оправи!

Господи , Моля те помогни на детенцето да живее .

Кой Господ, че много религии има ?!

Ти знаеш ли Господ които да не Човеколюбив. Той е един но много проявления има.

и пак заради цензура това е бутафория пострадалата е пресичала внезапно и е чатила и по тел със сигурност нее за пострадалата... винаги има мангали дето продават

Сигурно си прав. Точно заради това отидох. И дъщеря ми е разсеяна. Това са деца те още не знаят къде са. Ние трябва да ги пазим.

думата ми е за измисления вопъл че Няма кръв и бутафоирно лъжат хората да отидат а си попълват запасите по нечестен начин ползвайки трагедия.. да сте чули часна сергия за здраве да прави акции з а кръв?

Нищо неочаквано. Вижте снимката - там, на нея сме ние, обикновените хора, лошия мат'рял, 80-те процента дебили, глупаците дето едва свързват двата края, но са готови да откъснат от малкото си средства и част от кръвта си за да помогнат на изпаднал в беда човек, ония прошляци дето вадим книгите изхвърлени в кофите за боклук, дето събираме капачки за да купим кувьози... Ние - Негово Величество Народът. И никакви продажни политици, мутри, олигарси, НПО-та, чуждопоклонници и майкопровници не са ни убили и няма и да могат.

За съжаление грешиш,там сме 20-те % ,разумни, емоционално стабилни,без комплекси и с житейската нагласа когато нещо трябва да стане,отиваме и го върши е а не да лаладжийстваме по форумите.80-те процента са под теб,човешки отпадък,просто машини за превръщане на храна в лайна и от това битие им е останало единствено желанието да пръскат жлъчка около тях за да превърнат и малкото красота в тяхно подобие.

+++++++++++++++++

Браво ,браво ,браво за изказването на Аделина Банакиева.Напълно съгласен с нея- дълбок поклон.

Dobri hora sme . Trqbva da se dava Nikoi ne znae kakvo go chaka utre.

Аз дарявах кръв за последно преди 34 години. Дарявал съм общо 4 пъти, 3 пъти в армията и един път като студент. Трите пъти в много лошата НРБ и единия път вече в направо гнусната РБ. И взех обмислено решение да не дарявам повече. Дареното не се цени много по принцип, но най-малко се цени в бегето. От дареното често се облажват тарикати и отрепки и става така на практика, че от най-добри намерения се произвежда в крайна сметка зло.

Защо Дир избирате интервюто с атеиста? Това ли е официалната линия на Сатана на когото служите?

А къде беше Господ, когато момичето е пресичало?

Е, как къде, с поповете си броят Ролекс-ите.

Нашепваше му да си гледа пътя, а не в телефона, но съвременните кухи лейки и джендърлязция като тебе не слушат, а си мислят, че са безсмъртни, затова и ще бъдете не само газени, но и други още по-лоши, ажасни и страшни неща ще ви се случват, които дори не сте гледали и във филмите на ужаси, които много харесвате.

Защо изобщо тия хора трябва да мръзнат пред болница или където и да е? Нормален човек като види такава дебилна организация, забравя за какво е тръгнал и почва да мисли чия дебилна мутра да ритне най- първо.

tonk11

А как предлагаш да стане? На площада пред народния театър? Или в зала Армеец?

С телефон, компютър, мобилно приложение. Различни варианти има. Обаждаш се и идва една от няколкото подвижни лаборатория където живееш. Преди това се уточнява каква кръвна група си и т.н. Но ти държиш на героичното чакане в студа, доколкото разбирам и може би си прав. Всяко добро трябва да бъде наказано.

Може би от съпричастност и желание да помогнат на едно дете?

Аз видях от стената на Виктория от Майки за донорството. Тук сме повече от час на минусови темперутури. Ще чакаме. Ако правилно разбираме доста хора връщат . Важното е момичето да се оправи.

Някой знае ли зщо даряването трябва да е в Кръвния център, а не в конкретната болница където е настанен конкретния нуждаещ се, когато става въпрос за кръв, предназначена контретно за него , а не е спонтанен акт на дарение за общо ползване?

tonk11

Защото не всички болници имат център за кръводаряване. Отделно - тази кръв която сега ще бъде дарена не е конкретно за момичето. Тя е за попълване на запасите на кръвната банка от която теглят всички болници. Ако се стигне до операция, дано се стигне в тоя случай, болницата ще ползва свои запаси и после ще ги попълни от банката.

Ами не е така. Всички големи болници имат кръвно банки и условия за съхранение.Ти да не мислиш, че като се наложи спешно кръвопреливане ще чакат фюда им докарат от кръв от Майната си.

не е конкретно за нея. И досега недоумявам защо не се обяви публично организацията на работата на кръвна банка. Когато има нуждаещ се, те дават от запасите си от кръв - проверена и съхранена. Новата тепърва ще минава изследвания и изобщо няма да иде до това конкретно лице. Принципът е да се поддържа един постоянен резерв от кръв и затова карат за всеки пациент роднините (или други) да даряват количеството, което лекарите са преценили, че ще изразходят. Това е.

Поклон пред добрите хора, които въпреки времето, в което живеем, са съхранили Човека в себе си. Да дариш частица от себе си, за да спасиш човешки живот! Надявам се доброто да се върне към десетките хора, които го правят! Дано детето се оправи!

Браво! Толкова съм щастлив, че толкова много хора са се отзовали. Толкова красиво и лъчезарно момиче заслужава дълъг живот пред себе си.

Според ЗДП при наближаване на пешеходна пътека шофьора намалява скоростта в готовност за спиране същото е при наближаване на спирка лъм СКГТ дори и да няма пътека.На кръстовище дорини да няма пътека продължението на тротоара се разглежда като такава.Как взимат тия книжки и карат не е ясно.

Браво! Само така ще се оправим във всяка ситуация - обединение. Бързо оздравяване пожелавам на това хубаво момиче!

.....каза лежащият на дивана вкъщи....

Мой да не мой да дарява бе кво го нахрани момчету бе глопак

За сетен път се убеждавам какъв голям ИДИОТ е българина. Обявяваш акция за кръводаряване, нали така, кръв по-принцип няма и е необходима, желаещи дарители винаги е имало. ЗАЩО ТОГАВА НЕ СЕ ОПГАНИЗИРАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ ЕКИПИ ОТ ЦЕНТЪРА, за да може всички хора дошли да даряват да бъдат приети, а те сега чакат на студа. Даже им казвате да дойдат друг път. Давате ли си сметка дали това ще се случи??? Утре, когато дойдат на работа всичките ви екипи, повечето от тях ще си четат носа и гъза, защото няма да ги има тези дарители. Хубава работа, ама българска. Колко века още трябва да минат, за да се промени мисленето и поведението на българина.

Много си прав. Човека ни каза достатъчно кръв има елара утре. И би трябвало да дойда утре щом съм решил да даря, но наистина няма да дойда. Психологията не е толкова сложна работа. Всички си приличаме

България ще пребъде, въпреки скапаните политици, защото сме добри хора !!!

Взеха ми кръв без да ме изследват за СПИН и Ковид.

tonk11

Нищо не си разбрал. Дадоха ли ти номер? С тоя номер след 3-4 дни влизаш на сайта и си проверяваш резултата за спин. Задължително ще те изследват. И за хепатит. Ти как си го представяш това тестване? Хакат ти специален термометър в задника и разбират за спин - а? Нали пак с кръв се прави изследването бе!

Какъв Спин ако не си амбреаж.То само амбреажи лови тая болест

tonk11

Глупости. Можеш да се заразиш по много начини.

Ще я изследват после, не се притеснявай.

Откога на педалите им се разрешава да даряват

Отврат са тия гейзери навсекъде се бутат то бива увредени ама.

Дано се оправи детето. Браво на хората, които са помогнали! Поклон пред тях!!! А глупавите коментари тук са дело на 2-3 психично болни, загубили човешкито в себе си.

Върнаха ме защото съм ваксиниран и съм имал тромби в кръвта.

tonk11

Правилно са те върнали. Може да прелеят на някого от глупостта ти.

Бей от тука бе гейзер