Десетки миряни се събраха пред портите на затворената Руска църква в София (снимки)

Започна и подписка с искане за отварянето на храм "Свети Николай Мирликийски Чудотворец"

Обратно в новината

Коментари - Десетки миряни се събраха пред портите на затворената Руска църква в София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вървим по стъпките на украинската власт. Инструкциите са от едно място.

БОЖЕ! КАКВИ ХРИСТИЯНИ И КОЛКО ЗАГРИЖЕНИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ ЗА ---- РУСКАТА ЦЪРКВА И РУСКИЯ " СВЕЩЕНИК" !??? А БЕ ВИЕ НЕ СТЕ ЛИ СЪЩИТЕ НАСЛЕДНИЦИ НА ТЕЗИ КОИТО ИЗБИХА ВСИЧКИ ПОЧТЕННИ И ВЯРВАШИ СВЕЩЕНИЦИ И ВЛАДИЦИ В БЪЛГАРИЯ!?????????? НЕ СТЕ ЛИ СЪЩИТЕ НАСЛЕДНИЦИ КОИТО СЪБАРЯХТЕ ЦЪРКВИ И ХРАМОВЕ!???? СЪЩИТЕ СТЕ!??? В РУСИЯ НЯМА БОЖИ СЛУЖИТЕЛИ БЕ ИДИОТИ!??!! ТАМ ВСИЧКО Е СБЪРКАНО И СЛУЖИ НА ПСИХИЧНО БОЛНИЯ СИ ФЮРЕР ОТ КРЕМАЛ!???? ЗА ВСИЧКИ НЕГОДНИЦИ:- ТОЛКОВА СА ВЯРВАЩИ, ЧЕ ДОСЕГА СА БОМБАНДИРАЛИ И РАЗРУШИЛИ В УКРАЙНА НАД 200 ЦЪРКВИ И ХРАМОВЕ!??? БЪЛГАРИЯ Е НА ПЪРВО МЯСТО В СВЕТА ПО ОТГЛЕЖДАНЕ НА ГОВЕДА!??? ГОВЕДА КОИТО КРАДАТ И ЛЪЖАТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!???

Полуграмотност и злоба. Неочаквано добра комбинация.

само терористи, нацисти и комунисти посягат на църкви, тея продажници да си изберат кое от трите са

А тези миряни имат ли разрешение от "Козяк"? Ако не, да ги обявим и тях за шпиони!

Както навсякъде , голям рев в нета, а на място 10 човека копейкаджии . Никоя православна църква няма право да поддържа храмове и да развива дейност в каноничната територия на друга православна църква. На ватниците им направиха компромис и те го превърнаха , като всичко друго в шпионски център и пропагадндно капище на култа към Бащицата , вместо християнски храм. Където се намеси Москва християнството се изпарява . Който си е подал пръста на Москва, скоро да чака да му отхапят ръката. Тази църква да се затвори , както е по канон , ако искаме православие , а не сибирски шамани и ходжи с мисия от кгб.

Вижте Америка и Вартоломей колко хора избиха в Украйна Америка подкопава Господ а ДАНС работи за Америка доказано . русофоби няма има платени журналисти и политици Бог поругаван не бива а Светеца Свети Серафим Соболев помага на всички.когато Господ наказва отнема ума Македония мрази българия.сащ води политика .същата като в Украйна но подстрекава Македония срещу българия.данс е чужда фирма просто клон на ЦРУ май ще ги пращат в Украйна

То тогава ние трябва да изгоним целия парламент,който работи за чужди интереси.Предлагам парламентарните групи да бъдат изгонени както следва ГЕРБ,ПП,ДБ в американското посолство БСП ,ДПК и Въвраждане в руското посолство Затваряме парламента и ще ограничим щетите за България

Дойдохме до това време, България да бъде затворена за всичко, което не е американско, педераско и русофобско ! Затрива се българското и славянското така както и турчин не го е затрил!

Руската църква отдавна е мъртва. Това е прост щаб на шпиони.

Мръсни руснаци, идëт в домой!!!

Съткеиса, еърпорта и Алабама../ там 25 сантовия черен до сливиците

Да одят в Александър Невски. Близо е пак е православна църква. Освен това в тази Русия църква, долу в подземията има една стая където има листа и химикалки и пишеш на листа нещо до бога и го пускаш в кутията. Това го няма в никоя друга православна църква. Очевидно е начин да се поставя кореспонденция между агентите.

Ти идиот ли си?

Просто козяшки трол...ма те всички са идиоти...

Замисърът един. Уж за имигрантите в България, в последствие ПРЕДАДЕН на Руската патриаршия в Москва. Днес арена на политическите борби. Никой не може да ме убеди че в момента наприва не е политически. Преди петнадесетина дни, когато се окабеляваше от фирма за озвучаване почти никой не влизаше, или ако влезеше не стоеше за дълго. Днес! ?? И тука е въпроса -Храма манастир ли е Само тримата ли са поддържали реда и службите, и камбаните, и чистотата -та се наложи да се сложи катинара. Нека Мигохванала да даде реално обяснение въпроса политически ли е, религиозен ли е, църковен ли е!

Касае наплива от "миряни" в поста има и доста изкълвани букви като преди "петнадесетината години когато се окабеляваше..." и да след 1944 година е отдадена под управлението на комунистическата патриаршия в Москва че и до днес. С какво не си съгласен драги троле. Днес е очевадно вярващи на протест в подкрапа на политиците от Москва и посолството. И пак питам -само тримата ли са служителите на ЗАТВОРЕНАТА ЦЪРКВА!

Аз пък когато и да отидех в последните 10 години винаги имаше поне 30-40 човека в храма и криптата. Лилавите ако така продължавате с камъни ще ви изгоним от Министерски съвет. Единствено Костовото правителство бяха по-големи слуги и продажници !!

Чета коментарите Може ли толкова олигофрени да смесват религията с политиката Абе вие нямате ли страх от Господ или се сещате само когато ви тръшне някоя болест...

Кой Господ. На света има безброй много религии

Джендърите вярвате основно в Мамона ( Златния телец) , ама хайде освестявайте се - има и други хора в обществото.

Режима на Г. Димитров вкарва много протестантски пастори по затвори и Белене с обвинение за шпионаж и подривна дейност за запада.... По плодовете ще го познаете... Хунтите имат подобни методи.

Кирчо, Кокорчо. Тагарчо мама, излезте сред народа да видите какво значи всенародна любов...

Руснаците да си ходят в Русия. Която е обявила България за вражеска страна. Война е. В която Русия е агресор, нападнал с широкомащабна война суверенна Украйна. България подкрепя цялостта на Украйна и осъжда зверствата извършени от руските войници, на украинска територия. "Православието и славянснвото", служат на имперските интереси, на Русия- криминална държава на диктатора Путин. Българи които се женят за рускиня, респективно, и от Беларус, сами си слагат главите на дръвтика, и извършват национално предателство. Руснаците са с промити мозъци, страдат от грандомания, националшовинизъм и империализъм. Те са днешните фашисти. Русия е заплаха за мира в света.

Зомбиран?

Тоя с "руската заплаха" е дебил. С удоволствие бих го експулсирал при братята джендри в Брюксел. Там мароканците ще го уважават редовно!!

"Този, който ни освободи, той ще да ни пороби." Левски.

Последният освободител САЩ ли са?

И да мразиш Русия,за дето ти е върнала държавата след 5 века,.. това само идиоти го могат!

Върви да се молиш на Митрофанова. Комуняги, вие забранявахте църквите, сега тръгнали да се молят.

Русофобията е по лоша от спина

Ти, кога го прихвана?

Русофобията е болест,ловят я само кретените

Да защитиш отечеството си от руския империализъм и агресия, не е болест, а призвание и свещен дълг.

Как не ви е срам, събудете се Българи, да не стане късно за вас! Все едно ви е под кой да бъдете , дали под турчина или кравари. Ручнаците гинали са за вас, неблагодарници! Най-неуважаван народ на Балканите и в Европа! и устата отваряте! Предатели и долно плме отвсякъде! ще ви се случи случката щтом така сте постъпили със църквата!

Ти ли ще говориш за църкви? Станахте най-големите християни. Убивахте свещеници, гонехте хората от църквите, Коледа за вас беше ден от месеца, Великден беше стар народен обичай.

Комунягите не успяли руската църква и вярата да я погубят, ни в Русия, ни по света. Даже на Аляска има руската църква. Само в България, дето фашагите са се превърнали в "априловци" , после априловци пък в комундета, а после пак са се превърнали в борците с комунизма, българите успяха да се преборят с Руската църква. Засега. Не се перчи, смотан цървул. Даже и ромалите в България имат уважение кьм себе си. Руската църква в България ще преживее и това, а българската православната църква ще падне , ако така я карате.

Свети Серафим се върти е гроба от тия КГБ свещеници, които са му назначили московските сатанисти.

Плюя на русофилите. Не ви ли е срам да си продавате Родината за копейки бе боклуци?

И аз обичам и се моля на свети Серафим, но тези дето са отишли пред църквата дали знаят, че свети Серафим и бил жив човек, роден в украинския Крим, че е бил хирург и лекар по професия и че е лежал в затворите на орките, т е. и той е страдал от орките както украинците сега.

Като дойдат руските танкове след някой друг месец на Дунав, всички европедали, крякащи от възторг сега, ще се редят на опашки да лапат руския бастун!

Ти гледай при тебе да не дойде някой прокажно русофилче и да ти смачка празната глава.

Не придем, не проси! Трижды мы вас освобождали. Хватит, дальше сами себя спасайте...

Слава богу.

После що чалмите ебат жените и дъщерите ви, тъпо булгаристанско племе !

Най-големите християни от вчера за днес? Когато бомбардирате църкви в Украйна кой плющи вашите жени и дъщери, че и синове? Кадиров в засада ,изотзад.

Урудлива копейко. Всяка година 80000 рускини плюят на скапаната русия и отиват да ги ебът в Турция.

Да, българките са ги имали турци 500 години наред, та май истинските българи могат сега да се намерят в Русия и Украйна, където и истински български са все още запазили!

Трябваше поне пътя до Сърбия да си платят, мисирките…

След тримата попа гундяеви шпиони за Сърбия следва 100 БТР в отлично състояние, с подобрен двигател, броня, ДжиПеС система. Последно са използвани 2010те и са били поддържан резерв. В бившите поделения на вътрешни войски. Тези отиват на фронта в Украйна да превозват войски безопасно относително. Българските БТР са подобрена по- бърза версия на съветските. Честито.

Бахти тъпака си. "Относително безопасно". Леопардите ги дупчат, камо ли тия консервни кутии. Я запалят, я не.

Да си ходят! Нямат работа у нас! Достатъчно беди ни докараха за последните 150 години! Марш, руска сволоч!

Кой го казва ? Педерастче с малко пишле и центове подхвърляни от Козяк

ви се въртят в главата на всички комундета и Копейкаджии. Влече си ви.

Навсякъде при пребиваванията ми по света , дълги или кратки, забелязах, че българите посещават руски православни църкви, защото такива има навсякъде. Като място също и на нашата православна вяра. Ами ако сега руснаците решат да не ни пускат.

Руските църкви извън РФ и тези в РФ са доста различни. В САЩ си има руски, украински, руснаци в украинските, украинци в руските. В самата РФ под ръководството на негово премафиозничество Марлборо Всея русниГГундяев станаха шпиони и мафиози със златни жезъли и по три жени и деца, 2нъци. Гундяев официално живее с две жени.

УжасТ

Если русские не пустят вас - то беда малая. Настоящая беда будет тогда, когда ОН не пустит вас в должный час!

Тазо журналистка тодорова е ,,написала,, уникална статия -просто взела и преписала копи пейст от българската уикипедия. А българската Уикипедия е прекрасен пример за неграмотмост, неразбиране и липса ма ум. Тс твурдението ,че руската църква ,,е построена за нуждите на руските емигранти унас,, е пълна безсмислица. Започнали са да я строят в края на 19 век, а руски емигранти в България се появявст едва след ревплюцията в Русия 1917 год. Елза Тодорова ще пострада , както казват , от грешна запетая в интернеъ

Руски крепостници избягали от "хубавия" живот на роби от поколения в собствената си държава. Крепостните селяни са принадлежали на земята съответно на заможния си господар. Нямали са право на притежание на нищо. Намерили свой нов дом в българските земи, част от Османската империя. Те целували земята когато се установявали някъде и българите ги гледали и им се чудели на акъла. Не знаете какво е робство, отговаряли щастливите емигранти.

Те целували земята, ти турски патки.

Има средновековна работеща джамия от прочутия архитект Синан. Има историческа синагога Софийската. Има средновековна катедрала в която е погребан велик крал от Сърбия, Ал Невски катедралния, Седмочисленици. Време е за украинска църква с мощите на руски светец в основите. Ако са готови да я приемат като храм за тяхната църква. Това е руска църква от Имперска Русия 1914. Значи и църквата на Украйна е наследница и може да се прехвърли духовната юрисдикция. Пък и храмът е пустеещ и изоставен. Свято място ..

Украйна иска оръжие, а не църкви.

Израстнах до поделение на вътрешни войски с тези БТРи стоте българските са в отлично състояние и надеждни, бързи. Има да гонят руснята. Може да добавят малко компютъризация и климатик ако няма. До 2000 ги поддържаха в движение и дори до преди десет години. А за бежанците и всички в София да отворят църквата като украинска и да организират общността си. Защо не? Или да преклоним глава пред ултимативните глупости на МИДАРОСИИ. Не мерси.

По-добре иди подкваси морето,. Ще бъде толкова умно, колкото приказките ти тук

Са ти пръснали анала в армията.

А колко църкви бомбардирахте в Украйна? Или там Господ е друг? Със сърп и чук в двете ръце на кръста.

Именно. Заради разрушените храмове в Украйна. Този в София трябва да се предаде на Украинската църква да го отворят за всички и като център на тяхното духовно присъствие.

Щут за руските попове. Да качат на един вагон и нашите агенти от ДС , начело с Неофит и Николай пловдивски.

Вероятно храма на Руската църква ще се предостави за ползване от Украинската.

Москва е шокирана и възмутена , че шпионите и в расо са изритани от страната. Как може така да се разбива шпионската им мрежа, що за нахалство?

са агенти на ГРУ ръководени от Дондуков 2. Къде спи ДАНС и не ги арестува?

Храмът беше затворен от руското посолство, да протестират там. Очевидно Сталинските методи да затварят храмовете, за да контролират народа, продължава да се извършва от руските комунисти.

миряни и руски минетчии няма никаква разлика. Секвестирайте им паспортите и ги лашкайте в конски вагони за Москва.

Ти си фашист. Усещаш ли се? Ти си гнусен фашист. Фашизмът е дианоза.

А ти си миризлив рашки капут.

Митрофанова да си събира багажа и мисирките, и дружно да си ходят да си живеят щастливо в Русия. При варварие, няма място.

От Козяк ми наредиха да затворя църквата и аз го изпълних. От Брюксел заповядаха да си дадем оръжията на Украйна и го направих. Искаха да им изкупим отровното зърно, и това изпълних. Скоро ще си затворим АЕЦ-а и ще купуваме ток....и другите църкви ще затворим...джамии ще построим на тяхно място....само да ни наредят.

Искаме да видим доказателствата на ДАНС Или са поредните доноси и комунистите отново са на власт в България и отново започват с нападение към църквата и Бог- явно много им пречи Истината и светостта!!!

ближи ми гъза Ани

Скоро нашите продажни и безгръбначни политици ще затворят и другите църкви и ще построят джамии, на тяхно място. Слава на Русия, последния пазител на православното християнство !!!

да ми духаш лилавия КПСС - БКП

Днеска от ПосолствоТО са пратили бая тролове тук :)

Аз не разбрах точно Кой е затворил църквата наще ДАНС-аджии са отишли хлопнали са кепенците и са облепили портите с червена лента - "не преминавай ! "или Руската държава проявява пасивна агресия като го играе жертва и е ударила ключа ?

Не изпитвам добри чувства към руснаците - през 1947г пияни руснаци убиват дядо ми при катастрофа - останят го да умре в канафката , а баща ми сирак на 4 месеца. Не ги съдят, защото са нашите "освободители". Сега да не говори Митрофанова , че те не били варвари. Варвари са - вижте какво правят и в Украйна.

В България 44г. идват украинци - Трети Украйнаки Фронт... Т.е. ако приемаш че украинците са нещо различно от руснаци, трябва към тях да си пренасочиш претенциите

Т.н. Фронтове обозначават направлението на движението им, а не националността на състава. Има Украински и Белоруски, няма Руски например. Според теб не са воювали руснаци ли? Или други народности от СССР? Немците по същия начин разделят армията си на три направления - Група армии Център, Север и Юг. Чети и повече не пиши глупости, че срамота.

Миряни Миролюбци !

Чудно! Направо да ги сберат и с отчетата към Раша.

Не десетки, няма и десет идиота, които дори и не са вярващи християни, а обикновени рашки подлоги.

И на смърт не ги предава. Знае ли някой от троловете на посолствоТО какво означава Изра-ил? Този, който се бори с Бога.

Последният руски цар я гради. Значи щом тогава Украйна е била част от Империята. Сега спокойно можем да я предадем на Украинската църква за духовен дом на бежанците.

Тя и сега е техен духовен дом. Особенно на гонените от нацистите. Единият отец е украинец.