86 депутати одобриха данъка върху лихвите на първо четене

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за ДДС. С тях се предвижда въвеждане на 10% данък върху лихвите по срочните депозити.

Обратно в новината

Коментари - 86 депутати одобриха данъка върху лихвите на първо четене | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

по данъка върху лихвите ще има ли? Или ще минем метър. Що не се надбЕгват..

86 депутати приели данъка от всичките 242. Голямо мнозинство. А ако останалите са отсъствали, значи ги е срам от това, което ще гласуват. Все пак има 86 безсрамници.

86 е по-малко от половината. "Приетия" е незаконно приет, така както всеки друг "закон" е толкова законен. Цялата нормативна база така "законно" е приета. Ние живеем в държава от незаконно приети закони. Затова трябва закона на павето, калашника и моторния трион да прочисти коридорите на властта от незаконните обитатели, по-точно паразити.

Хайде довечера да си донесем павета пред парламента и да обложим с данък Инфлация всички дупетати и министри! Предлагам да се разделим на групички от по няколко милиона души. Едни ще щурмуваме Президентството, оня дето се е пръкнал от спукания презерватив на тиквата и доган, Друга група ще почешаме самия МС отсреща, та дано уценим тиквата с няколко павета поне, и третите ще се изредим на Народното събрание. Та нека направим наше събиране на народа и да идем в нашето народно събрание и да си почистим къщата най-накрая от този столетен боклук гниещ и вонящ, като чорапите на Фидосова, там!

Правителството и самия Бойко Борисов работят единствено и само за себе си. Дянков само ако си размърда мозъка може да види как и от къде може да прибере не 120 млн. а много повече, но трябва да посегне на своите и себеподобните. Следващият данък е върху пенсиите.

Депутатите са насилници. България е насилническа държава от векове и това води робство след робство, защото хората искат спокойствие. Защо държавата не остави народа спокойно да избере какво да прави с парите си. Преди хиперинфлация, а сега данък върху спестеното. Изгребоци миризливи! Лев не печелят, а отмъкват чуждото! Кои са им имената?

Очаквайте данък върху пенсиите!

Дянков въвежда данък лихва. Добре. Заложил е някакви милиони приход в хазната от тези лихви. Пак добре. Но да кажа на тъпунгера Дянков, че ако бяха махнали тавана на заплатите, щяха да приберат многократно повече пари, отколкото с тези данъци върху лихвите. А те какво? Увеличиха от 2000лв облагаемия таван на 2200? Ама нали те първи ще пострадат от такава мярка. Колко хора получават повече от 2 бона на месец?

Какво ли самочувствие и какъв ли умствен багаж трябва да имаш, за да наречеш"тъпунгер" НАЙ-ДОБРИЯ финансов Министър, който ИЗОБЩО България някога е имала...?

Пропагандист номер едно, много си скромен в коментарите на тази статия. Май нещо се съмняваш в правилността на това решение на пари-а-ла-мента-рната ти клика. Повярвай ми, в бюджета няма да влязат и една десета от предвидените 120 милиона. Банките ще загубят голяма част от оперативния си капитал, лихвите по кредитите ще скочат поне с два процента, а търсенето в България на инвестиционно злато и сребро в следващите месеци рязко ще скочи.

Абе, на тебе една роля в "Денят на татко" при Зуека ще ти приляга най-много.

И теб ще наречем тъпунгер! Дришльо!

Господа осъзнайте се,емиграцията се засилва с бесни темпове/знаете нали/.Накрая да не останете в държавата само мвр и нап?

За кой ли път родните ни "народни" избраници демонстрират тоталното си неуважение към избирателите си като за важните за "обикновения" българин гласувания ги няма никакви! Я си спомнете какво присъствие отчитат на лобистките гласувания !

герб са гадове, като останалите! Защо не повишиха данъка върху хазарта, а приеха тоя закон?

Ами защото хазарта си плаща да бъде защитаван, а обикновените българи, тази досадна пасмина, само искат без да дават. ( под масата разбирай)

Е как така одобриха този закон ,като50%от депутатите отсъстват?Е това вече не се търпи.Да плащаме на хора които даже и на работа не ходят.

С този данък ГЕРБ си подписаха излизането от политиката, но зад ГЕРБ стоят СДС и БСП,които трябва да излязат също.

така си и знаех и вас ви е навел герба *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом гласуват този тъп гербеастки закон, отивам и си изтеглям всички пари от банките. Съветвам всички, които имат депозити, да направят същото. Няма какво да им обясняваме на тия тъпанари, те ще разберат само когато видят опашки пред банките. Банковата система е в такова висящо положение, че малко да я подбутнем и ще тръгне да пада. Да помогнем на герберастите сами да паднат от власт!

Аз нямам пари в банка, но ако имах щях да ги изтегля.

Абе, помаци нали викахте - мачкай Бойче... А какво стана , пукате като кучета в линейки и от ужливания от пчели , оххоохо

Всеки работил в бюджетна организация знае, че ако не успеят да профукат целия си бюджет по пера, в края на годината връщат остатъка и за следващата година им дават по-малко. Освен, ако не им се позволи да прехвърлят средства от едно перо към друго. Та ГЕРБ, които се хвалят какви спестовници са, колко милиони имат по сметка от държавната субсидия, защо не я върнат обратно в бюджета? И те и другите партии? В крайна сметка това са пари от нашите данъци. До кога структури криещи се зад закони за политически партии, но действащи като юридически лица, ще са с привилегии? Голяма полза ли има от тях що ли? Ние на тях ли сме задължени или те на нас?

Недейте така да роптаете.С тези пари ще се вдигнат пенсиите на вашите родители, и ще живне икономиката.не бъдете игоисти!

От къде си толкова сигурен? А не може ли с тези пари да се вдигне бюджета на МВР от 1 000 000 000 лв. на 1 100 000 000 лв.? Или да се купят нови фолксвагени за депутатите? Или да се раздадат като субсидия за партиите? Или да се изхарчат за СРС-та? Или да се изхарчат за да превозваме Бистришките тигри до морето, да може Бойко Борисов да порита там мачле с Емил Димитров? Защо си мислиш, че парите ще отидат точно за пенсии, а не в еднаква степен за всички тези "благородни" каузи?

Даааа, така казват. И други неща казват, ама все не се случват. И ги говорят основно тези в Министерския съвет. А пък колко ще живне икономиката със 120 милиона е друг въпрос. Като вдигнаха пенсиите 2009г., икономиката направо се удари в тавана. Пенсионерите като се юрнаха да купуват имоти, коли, плазми, машини ... не ти е работа. Само дето има пенсионери, на които ще им вдигнат пенсията /може би, но не се знае от кога и с колко/, но пък ще им удържат данък от лихвата. Като добавиш инфлацията и си става направо рай. Е или поне управляващите така го представят.

Майтап, майтап -- ама на гол таквоз си Е чисто таковане, Митко !

Митенце,блажени да са вярващите като теб!!! Като вдигнаха бюджета за здравеопазване до близо 3 милиарда(?!)да не би с нещо то да се промени??? Като дават на Цвъки по 120 милиона за слухтене да не би"големите рибоци"да търкат наровете из затворите??? Да не би Цайсунгера като уверява,че всичко ни е по мед и масло да му вярва някой??? Всъщност има и такива,които му вярват-такива като теб!!!

Митко, по време на валутен борд, измъкването на парите на хората си е вид отчуждаване по комунистически маниер.

Митко, ти май си много наивен, ако някой имаше желание да увеличи пенсиите, па макар и с малко щеше, да го направи. А сега тези 120 млн. ще отидат за магистрали, ако си прочел вече, че те ще се финансират от бюджета. "На гол тупан чифте пищови" - както е рекъл народът.

Предпочитам аз директно да си дам парите на родителите ми без посредници, които не само ще вземат и няма да дадат, но и искат още както от мен, така и от родителите ни. Малоумно нали? Точно токлова като това, което си надраскал набързо...

Хорааа, какво ще правим? Тия изроди съвсем се забравиха. Личните им пенсионни фондове са пълни, децата им са в чужбина при парите им, а нашите дечица кучета ги яли ??? С какво са я заслужили тая съдба да теглят безкрай у дома или да бъдат прокудени???? Силно мислете като гласувате, защото тоя ужас наоколо ние го сътворихме с глупостта и разединението си - толкова години бяхме лесна плячка за паразитите и сега си плащаме. Не знам как, но трябва да си върнем държавата! Трябва да си променим мисленето. Всеки като гласува трябва да мисли за ДЕЦАТА си, а не за измислени цветове и пристрастия! Видиш ли че ограбват и унижават твой съгражданин - значи ограбват и унижават и теб! Намеси се, не стой безучастен, защото утре ти и децата ти ще сте в това положение. Видиш ли самозабравил се "представител" на държавата - не му давай мира - тотален тормоз и нетърпимост към наглостта му.

Събота-неделя Имаме новата Серия в Клуба . Доколко ще Сме ефективни -- зависи от Всички-Нас !

Наборе, кога ще излезеш на слънце, че тази сянка в гората може да ти докара рематиз само.

ще му се кефят на готово на лихвения данък в следващия парламент тея дето сега плюят ако влязат и примерно опре до тях да правят бюджета за 2014. Никакъв проблем не е този данък. Сумите са смешни. Всички вкупом лаят обаче. Ако има проблем той е в това, че разходите по данъка ще са близки до приходите, а енергията дето се хаби можеше да иде примерно за борба с укриването на ДДС, борба с корупция и контрабанда. Банковата система е 6, не я клатете с празни приказки. Никакви пари не може да се изтеглят при борд - парите не са напечатани просто и не могат да се напечатат. Иначе пада борда, което не е зле ама се иска дупе и икономисти.

Ами ако Сега-Веднага Затворим парла-ментата ?! И Създадем Управление в Авариен Режим ?! Ние-Всички. Чрез Работни Групи. Про-боно ! ...А След това -- и Метода за Сформиране на управление бъде Ревизиран/Новосъздаден ?! ..и бюджета -- стане Адекватен и Ефективно-Прилаган/Контролиран ?! И Създадем Банки (след разтурянето на тез сегашните шменти-капелосаните) и Данъчна Система ?!

Неблагодарен ли? Ми благодари им ти бе! Аз за 300 лв заплата ниама да им благодаря

Не съм фен на Дянков, нито на данъка лихва въпреки, че повече ме е яд на плоския данък наложен при ниска ставка и ниска база. Яд ме е, защото математическия му еквивалент е голям минус и този минус в кризата става жесток. Водещи сме по администрация в света бе хора - около 1800 административни единици мисля бяха - структура дето даже и Русия и САЩ ще събори бщджетно. Изследването май беше на французи и показва защо България няма държавност. 1800 орела, раци и щуки - гладни все и велики. Всеки с националната си и регионална опашчица, с фирмичките, мераците и калинките. Това е проблема, това е истината. Иначе разходната част като за криза е отлична щом може да изхрани гореописаната картинка.

Че как иначе ще има службички за всички? Кой ще мародерства? Аз не мога да си обясня нещо, на което станах свидетел миналата седмица. Млад мъж, току що завършил и майка му, драпат със зъби и нокти да започне работа в общината. Заплатата му щяла да бъде около 330 лв. чисто. Така и не можах да разбрах какво точно ще работи. Но щяло да е нещо като помощник на помощника на помощника на секретаря на зам. директора на някаква си дирекция.

Уважаеми драги съсайтници, прави ли ви впечетление, че напоследък, пък може да се каже и изобщо, по важни проблеми на обществото се събират за гласуване не повече от 120 депутата (50%), а днес и 117 такива . Питам се, за какво са ни нужни тогава цели 240 като 120 вършат същата работа , както също можем ли в интернет първоначално, а впоследствие и на улицата да се сдружим и обмислим един референдум за намаляване броя им от 240 на 120 души ?

че Дянков върши черна работа за следващото правителство, което и да е то. Принципно при плосък данък 10 процента на доходите не може да чакаме още облекчения. Друг е въпроса с тая ниска база как при 10% ДОД се прави държава. Това е истината. Проблемът е, че този нов данък трудно ще помогне, защото едва сега ще се отработва. Хаби се напразно енергия. В БКП учебниците пишеше , че БГ буржоазия преди 9 септ. е търговско-лихварска. Г-н Миков ако и да е умен човек пак по тея учебници е учил. Новата ни буржоазия вярно е същата - хотели, заведения, лихварство. Спестовността е добродетел. Банките са спецовете по кредитиране, те оценяват риска, спестителя не може, той ако можеше сам нямаше да ходи на банка. Само как един умен не чух да каже какво ще стане ако за 2-3 месеца се дръпнат 5-6 милиарда депозити при валутен борд с резерв дето и половината наличност не покрива.

Какво е мнението на останалите 123-ма посерковци-търтеи. Защо не са в залата, за да отхвърлят вота на ГЕРБ. Къде е опозицията и останалите партии, къде са АТАКА и РЗС.

имам чувството , че другите 123ма чакат Дянков да им свърши черната работа, а те се надяват при следващия парламент, ако са вътре, да си връзват гащите и бюджета с тоя готов данък. Демек карат се за пред данъкоплатците. Тоя данък е капка в морето на бездържавността. За седмица контрабандата е повече от тоя данък.

пътят за 10% и върху пенсиите вече прокаран, не се съмнявам, че и там ще ни ударят на 1 април, да ни е честито гладуването и мизерията!

Ами те пенсиите не са ли доход? Дянков каза 10% на всичко! Най-малкото кисело мляко и хляб си купувате, а то киселото мляко не е мляко, а и хлябът е вреден...

къде останаха след като няма с тях споразумение? Те трябваше да реагират до сега, защо мълчат?

А крадливите банки на които хората им плащат лихви за взети кредити няма ли да се облагат.То е едно и също.Те са внесли парите в хората и получават лихви от това.Ще почакат някой да гласува за тях.Вместо заводи и фабрики да откриват и от това да печелят те магистрали строят та после свой хора да назначат на бариерите когато ги сложат и махнат винетките.

Защо ГЕРБ насила искат да предадат властта на БСП,като с действията си правят всичко възможно хората да ги намразят?

са излъчени от тях и са им филиал.

Твърдите привърженици на ГЕРБ принадлежат към социалните слоеве, които могат да бъдат определени като средна класа (при цялата условност на дефинирането на това понятие у нас).Те са представители предимно на средното поколение между 40 и 50 години, живеят в София и по-големите градски центрове, притежават средно или по-високо образование, работят, но заемат предимно изпълнителски позиции и имат средни доходи. Сред електората на партията равномерно са представени и двата пола, което я отличава от леко феминисткия на БСП (поради специфичните особености на третата възраст у нас, в която жените доминират поради по-ранната смъртност при мъжете).

МНООООГО СИ СЕ ЗАБЛУДИЛ

Ти да не си кучката Мира Радева = Мира Янева? Казвам кучка, да не ме цензурират. Твърдите привърженици на ГЕРБ са далавераждии и мафиоти. Други отдавна няма. Турския Герб ще бъде натикан в турски кенеф, както стана с родителя на герба НДСВ! Проклет ГЕРБ, опетнихте Герба, господ да ви утрепа, а и ние ще помогнем!

Много Ви благодаря за интелигентността и възпитанието, което демонстрирате, като с това опровергавате напълно заблудите, в които съм изпаднал, когато съм цитирал едно чуждо мнение. Всъщност, благодарение на Вашата реплика разбрах, че привържениците на ГЕРБ са абсолютни простаци и неграмотници, а техните опоненти са въплъщение на културата и напредничавото мислене, така характерно за просветлените последователи на КРАДЦИТЕ на съвременна България...Да живеят КРАДЦИТЕ, те са упованието и надеждата за просперитет на интелигентните и културни българи!

За да си твърд привърженик на ГЕРБ трябва или да си тотален дебил, или да си на заплата при тях. Или и двете.

ОХ СЛАДУРИТЕ РАБОТЯГИ ОТ ГЕРБ, МАЛЕ,МАЛЕ ОТГДЕ ГИ СЪБРА БЕ БОЙКО ТАКИВА РАБОТЛИВЦИ? ОТ БКП И БСП !

А Ние-Всички -- комай Глобално . Време Е !

Ако продължавате да се оплаквате ще изпратя Цецо Багера да си присвой домовете ви. Много добре знаете колко имота вече има.

ДРЪН-ДРЪН. Пука им на богатите. Когато имаш 100 хил., 100 млн. и т.н., че ще ти вземат нещо - какво от това. Първо, те си имат много повече извън България; второ - имат да им вземат, но предостатъчно им остава. И хазарта не се пипа... ТОВА Е НАСОЧЕНО СРЕЩУ БЕДНИ И СРЕДНИ ХОРИЦА, ЗАДЕЛИЛИ НЯКОЙ ЛЕВ Я ЗА ОЖИВЯВАНЕ, Я ЗА УМИРАНЕ, Я ЗА КОЛЕДА ЗА НЯКОЕ ВНУЧЕНЦЕ. БОГ ВИЖДА. Ще дойде видов ден !

на бедните? Цървулите ?

станаха заложни къще на държавния апарат. Посредната година трЕбват излишъци за разпределение. Но на чужд гръб Х тояги са малко. Всеки изнудва законово.

Последните данни посочиха, че непредвидените постъпления от данъци в Германия са повече от 16 милярда Еуро, над планирантите 430 милярда, само от стимулиране на икономиката и нарастването на работните места.

А не се ли предполага, че човек може да работи, да работи добре, да спестява и на базата на това да има срочен влог в банка? Като изключим реститутите, не е ли вероятно останалите да са си заработили парите? Не твърдя, че не трябва да се плаща данък върху лихвите, но не мисля, че трябва да се използват обидни квалификации на ляво и на дясно. Аз лично смятам, че реститутите би трябвало да бъдат принудени по някакъв начин, да вложат част от парите си в основен ремонт на имотите, които отдават под наем. Особенно на тези по централните улици и булеварди на градовете. Но това е друга тема.

Ми реститутите си плащат - ДОД върху наемите и имотен данък. Други въпроси?

Догодина,като купя изборите с вашите 120 милиона ще ви скъсам шортите-лош материал с лош.

Шортите не може. Тях вече ги скъса. Догодина - това дето е под шортите. Ама моля ти се, кандърдисай Дянков да отпусне някой лев за вазелинче поне. Да не е съвсем на сухо.

да-парите от хазарт не смеете да ги пипнете, но на коректния гражданин-давай яко стрижене! Тъпунгери прости, главите ви са празни като бидони, не ви ли светва нещо в тиквите че ставате за смях!

Какво искате от мен бе,лош материал такъв.Да не съм аз ви карал да ме избирате.

Искра Фидосова използва всяка депутатска ваканция, за да заведе семейството си на някое екзотично място. Зам. председателката на ПГ на ГЕРБ последно посети Сейшелските острови заедно със съпруга си Томислав и сина си Франсоа в началото на януари. И докато депутатката няма желание да запечатва моментите от семейните ваканции, то мъжът й не пропуска да се наснима навсякъде. Фидосова не обича да ходи на почивки в България, тъй като винаги привлича любопитни погледи. Затова заедно с Томислав и Франсоа предпочитат ваканции на места като Дубай, Сейшелите, африкански държави и други екзотични дестинации Фидосова упорито крие сина си или пък круизите.

Всеки един доход, дори да е отчасти пасивен, създава икономика. Ами ако хората си изтеглят парите от банките, с какво ще се кредитира бизнеса? Дори всички европейски програми изискват самоучастие...

А аз пък искам да попитам, защо когато се решава какви данъци да плащаме, в НС има само 117 "народни" представители, като със същите тези данъци плащаме заплатите на 240?

Хора ! Земите-Ни се уплавуавът от една най-долна шайка махленски шмекери !! Че и най-Нагли ... РЕ-КЕ-ТЬОР(К)И !!! (които най-безцеремонно лапат-ли-лапат Нашите Данъкоплатски пари за най-Долно махленско театро ала `Крадецът вика:-Дръжте крадеца !` ======= Това Не Може да Продължава . Всички -- Вън !!!

Браточка, давай по една бензинорезачка и да ги сгащиме по долни гащи в МС и да им покажеме как "Хасан сече" :) Да им покажеме "приятели на Сирия" на живо, "In vivo", както се беше изказал един от същите идиоти за Ин-Витро процедурите за бездетните жени.

Събота-неделя Имаме новата Серия в Клуба . Доколко ще Сме ефективни -- зависи от Всички-Нас ! ------ Колкото до Слизащи-от-Небето по въжета в черно -- ...абе хубаво де ...Има . ... То и MIB(ulgaria) -- тоже !

След като работиш като вол цял месец и успееш (след като си платиш всички безумно високи сметки) да заделиш някакви мижави парички за децата след години и за да не са вкъщи(някой може да те обере с тази полиция и безнаказаност) ги оставяш в банка.И след всичко това те наричат лентяй....Айде още малко ви остана грабители.

Значи, какво излиза: Аз разработвам софтуер, и от Apple ми превеждат парите директно... нямам бизнес. И това означава, че съм лентяй? Всички такси и комисионни, плюс данъците излизат към 70% от приходите ми.... и тия ще ми кажат, че трябва да плащам още? Най-лесно ще ми е да си открия сметка в друга държава... и да ползвам кредитна карта.

Е ако до сега не си го направил, прави са управляващите, че си "селски глупак" :)))

Най-обезпокоителното е,че след всички безумни неща и скандали свързани с ГЕРБ медиите мълчат. Или всички медии са собственост на ББ ,или ги е страх от ВОЖДА. Идват избори и съм сигурен,че България пак ще бъде свободна страна.

Дай боже а дано!От твоя пост в избирателските очи и уши!!!

Медиите са просто в .... Ступор ! ( И българските, и небългарските. ....Добре че Дир.бг Имат Ей-Такива, а не фъссстъци .)

пише се фастъци. ей нема да минеш втори клас. ...здраве тенеке.

догодина на изборите ще ги обложим и ние с по-малък процент от 10!!примерно 6-7%,да видят герберите ,че сме по готини от тях!!

Българинът много търпи, но когата посегнат на децата му и тяхното бъдеще, озверява и никой не може е да го спре.

Te отдавна посегнаха и на децата и на здравето и на земата ни