Едрите вложители в Кипър може да загубят и до 80% от парите си

Големите клиенти на „Кипърската народна банка” ще изгубят до 80% от размера на своите депозити, а тези в Банката на Кипър до 50%. Местни и чуждестранни медии съобщават за стотици милиони евро, изтеглени от клонове на кипърски банки в чужбина, както и за кражби на пари от служители на банки в Кипър. Страната въведе строги ограничения върху движението на паричния капитал.

Обратно в новината

Коментари - Едрите вложители в Кипър може да загубят и до 80% от парите си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЦЕЛИЯТ КИПЪР Е ЗАСТРОЕН КАТО ЕДНО ГОЛЯМО СЕЛО ОТ ЕДИНИЯ КРАЙ ДО ДРУГИЯ.НАЛИВАХА ПАРИ ЗА СТРОЕЖИ КАТО ЛУДИ.КРЕДИТИТЕ ЗА ТЯХ САМИТЕ-КИПЪРЦИТЕ-БАНКИТЕ ОТПУСКАХА БЕЗЧЕТ ! СЕГА КАКВО СЕ ПОЛУЧИ ? ПОЛОВИНАТА ОТ ТОВА , КОЕТО ПОСТРОИХА ГОДИНИ НАРЕД НЕ МОГАТ ДА ГО ПРОДАДАТ , ПОНЕЖЕ СВЕТОВНАТА КРИЗА ПОЧУКА ЗДРАВО И НА ТЯХНАТА ВРАТА ! АНГЛИЧАНИ ,РУСНАЦИ , ВЕЧЕ СЕ ОПАСЯВАТ ДА КУПУВАТ ИМОТИ КАКТО ПРЕДИ И БАНКИТЕ , ОТПУСНАЛИ КРЕДИТИТЕ СА ПРЕД ФАЛИТ ! ЛАКОМО ДУПЕ - КРЪВ СЕРЕ ! СЛЕД ФАЛИТА НА ГЪРЦИЯ И КИПЪР НЕ ЗАКЪСНЯ КАТО ТЕХЕН ПРОТЕКТОРАТ ! ЛОГИЧНО И ФАКТ !

ппоредната измама за дребня човек.разрешиха на големите да си изтеглат милионите и после да се прават на изненадани."международна деиност"-да за англииски,руски,и всекакви други милионери.останаха за облагане само малки депозити.милярдите се варнаха при собствениците си

ТОЧНО ТАКА ДОЛУ КАПИТАЛИЗМА!!!!

ЕКСПРОПРИАЦИЯ НА ЕКСПРОПРИИРАНИТЕ ! НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ! СВОБОДА НА НАРОДА ! ДОЛУ КАПИТАЛИЗМА !

Ама тъп народ еййй!Абе кой голем паралия си е загубил мангизите?Знаете ли ако им врътнат кранчето руснаците и тия дупе ще дават за ресурси ,камо ли хартийките наречени евро и долари?Незабравяйте, че преди всяка световна война е имало големи финансови кризи!Гответе се!

А бе какво се правим, че не знаем какви пари има в банките на офшорките и по специално в Кипър, ами пари от одраните кожи на българите. Капитали на грабителите и крадците. Ако не знаете питайте Орешарски- министър на финансите в правителството на Станишев. Ами нали по негово време се прие плоския данък с цел да не се обложат крадените от политиците пари, а загубата в бюджета да се покрие от най-бедното съсловие..

Пипи, гледай си чорапчето и не се изказвай по теми, които главичката ти не разбира. Крадените от политиците пари и с плосък и с прогресивен данък не можеш да обложиш, защото са .... 'краедни', Пипи, т.е. не могат да бъдат доказан източник на приходи. А иначе, че детското ти мозъче не разбира защо е по-справедливо да не наказваш печелещите повече с прогресивен данък, е разбираемо - малка си още и не помниш времето на Иван Костов, когато данък общ доход бе 40%. Като прибавиш към това и още десетина процента осигуровки и 20% ДДС (това поне можеш да сметнеш малка ми Пипи, нали?) - излиза, че висококвалифицираните и поради това високо платени служители се разделяха с около 70 на всеки 100 лева при покупка на стока или услуга. Хайде сега започни да четеш и ако ти харесва - пускай си гласа за онеси, които предлагат връщане на прогресивния ДОД.

И кво стана сега? Руските мафиоти си изтеглиха влоговете през клона в Москва, европейските - през клона в Лондон, ЕС дава едни 10 милиарда, които ще трябва да връщат обикновените кипърци. Абе ... богат никога не губи - бедния му плаща винаги масрафа.

Тройката кредитори -Европейският съюз, Европейската централна банка и Международният валутен фонд, със съучастието на кипърските власти, действат като международна организирана престъпна група за присвояване на чужди капитали в особено големи размери. След случаите с Ирландия и Гърция, сега Кипър, въпросът е "Кой е следващият?" Поденциална жертва може да бъде всяка от по-малките страни в ЕС. С утвърждаващата се вече практика на "спасяване" на фалирали държави Тройката методично дестабилизира световната финансова система.

Напротив, тройката кредитори действа прмного социално. Вместо да фалира всички банки, които са във фактически фалит, те се опитват да спасят поне част от депозитите на граждани и фирми. Това спасяване, разбира се ще е за сметка на всички кипърски граждани, независимо дали имат влогове или не - просто те ще трябва да връщат дадените сега кредити от Тройката. Много по правилно беше да изпофалират всички банки, които са били управлявани лошо.

какви 20 % направо 100% дано до края на месеца не станат 200% че ще има да до внисат. най сигурна си остава буркан банка

Ирландия, сега Кипър, идва ред на Люксембург - една по една офшорните зони се закриват. А тези, които са ги ползвали, иде време да си върнат "спестеното" от данъци.

Значи да очакваме "летящи" брокери като 1929 година.

и островите Сейшели!

да чакаме паниката от Кипър да тръгне по целия ЕС. Ние и без това сме я окъсали. Има сигнали от много време за проблеми и в Италия, Франция, Белгия , Холандия и т.н. Хайде скоро и у нас.

Напротив! Всички са се запътили там от където се връща България. Ние вече сме отгладували кризата в "развитите страни". Да благодарим на банките, че нямат доверие в управляващите ни, та не ни набутаха и на нас кредитите.

Хайде и у нас големите влогове! Да не са 50% - нека да са 20%.......

изгоряха парите на руснаците ... така преди казаха и за петродоларите на арабите ... сори, парите ви изгоряха :)))

antani

ооооо колко си прост....руснаците ги изтеглиха през англииски банки...хахахах

Те ли ти казаха? Ти в банка влизал ли си?

само преди има няма година и половина Арънч каза и за Гърция и за Кипър:) Днес пък борсата на Гърция е в колапс ... ко става с тия икономики бе, та те треперят и падат като есенни листа ... уж все "ведущи" световни икономики ...

Добре че ми светна, точно се чудех защо от два дена презряната зелена валута на краварите, мачка валутата на социална и крадлива Европа - еврото, като луда крава телето си! А то защо било,.... бил фалирал някакъв щат, а не май град. Ей разсмяхте ме от сърце. Иначе съм съгласен че е време фрау Меркел да започне и тя да мачка...... Много време мина от Втората световна война и някой, наистина се взеха на сериозно, че са победители!.....Но всичко ще си доиде на място, само който работи и произвежда ще оцелее, всички останали така наречени социални държави, дето всеки гледа да живее на гърба на другия скаоро ще гризнат дървото.

Уфф,тука яко мирише на сяра.

Недей да пишеш подобни глупости че се излагаш и то много.Та нали ако не беше планът,,Маршъл'' Германия едва ли щеше да бъде това което е в момента.А да не говорим че поради своите имперски амбиции Сталин се е забавил да влезе в Берлин преди другите съюзници и ако това беше станало сега в по голямата част от Германия щяха да говорят руски.

Кеф сега част от нашите крадливи политици ще загубят парите си.

Абе, кой в днешно време има депозит над 100 000 евро? Банкери, политици, адвокати и прочие паразитна сган...вместо да са в икономиките, парите стоят на депозит, за да може дебелогушите да забогатяват все още...за сметка на всички останали!

ще ряснат хората с мижавите влогове. Нали знаеш нашите на какво са способни?

Ако ти имаше депозит над 100 000 евро, съвсем друга песен щеше да пееш! Защо според теб всички хора с пари са мошеници??? Не ти ли е минавало през ума че просто са по умни и способни?

В България няма такива!

Нормално и честно забогателите хора не си държат парите на депозит, а ги реинвестират! Каква е доходността от един депозит - нищожна в сравнение с печалбата от нормално работещ бизнес. След 2008-ма година много лесно забогатели банкерчета, адвокати и прочие тежест за мсяко едно общество започна да си държи парите на депозит, защото инвестициите във финансови инструменти станаха много по-рискови...

Това са лихвари, вложили парите си за лихва в банка. Дори минимален, риск има. Ако фалира банката => губиш депозита. Ако искаш сигурна банка => буркан банк. Ако искаш богатсвто => похарчи ги и си купи нещо с тях. Ако бяха оставили Кипър на неконртолиран фалит => не 80%, а 100% от депозитите си щяха да загубят. Сега да ходят да благодарят на Меркел, че им даде 10 милиарда та поне тези 20% да ги имат. Кризата просто показва до каква степен е била разрушена банковата система преди това.

Когато говореха да обложат с по-висок данък собствениците на големи, луксозни имоти какво направиха? - Данък колиба! Сега като говорят за собственици над 100 000 евро какво ще направят? - А познай?

Щом някъде в ЕС са пръднали, нашите веднага ще се насерат! Ще си изтегля всичко от банката! И пет лева да имама 5 ст не им давам. Един път вече патих с "Добри пари в добри ръце", сега ще чакат!

На Меркел или на правителството на Кипър ? Айде да не забравяме, че Кипър отиде при Меркел да й иска 10 милиарда евро, за да се спасяват. Какво общо има Меркел ? След като даваш помощ => имаш право на условия. Направо да им бяха отказали ако питаш мене. Тогава нямаше да пишете такива глупости Меркел това, Меркел онова.

Защо ли ми се струва,че НЯКОЙ в България иска да внуши на хората:"Теглете си влоговете виждате ли какво ви чака".Този някой иска да падне валутния борд,банки да фалират,парите да се обезценят и теглените кредити да се погасят по един изгоден за олигарсите сценарий.

Да, бе :) Този "някой" сигурно и кипърската криза е спретнал за да падне борда в България. И немските вестници и на тях е платил да пишат, че немците се страхуват за депозитите си :) Много слушаш Дянков... а не трябва :)

Олигарсите,както и международния тероризъм са образ на някакво зло,което не може да се посочи и пипне,но винаги е плашило,с което се манипулират хората.Как сме живяли десетилетия без борд ? Как сме живяли без ЕС ? Как изобщо може да се диша без банки ?

Йове, теб кой те спира да дръпнеш максимален кредит и като се случат случките дето описваш да го изплатиш с една заплата?

такива '' максимални'' кредити -обикновено и необезпечени се раздават само на наши хора дс -та и комунета

Разсъжденията ти не са лишени от желязна логика...но този път май никой няма да остане неблизнат от мечето! Не виждате ли , че всичко върви по план?

не е нужно да си олигарх, за да искаш подобно нещо. всеки нормален с по-сериозен ипотечен кредит би имал голямото желание..

Ако това е истина, то значи идат тежки дни за гръцките и кипърските измамници, които руската и братските мафии ще навестят по брутален начин. Не може да се граби от някои другари. Това ще доведе до някои крути мерки я петрол, я газ, я държавата изцяло... Има и поучителна страна: Видиш ли грък не правиш бизнес и не даваш кинти, защото ще останеш без тях. Гърците се представят като чисти помияри, а ЕС като утопична общност от слепи егоисти. Нещо не е наред тази работа. В Гърция може да е приятно, но скоро ще се появи престъпност и държавата ще си дойде на мястото, както си беше. Моментното богатство е пропиляно и скоро в условията на истинска конкуренция някой ще трябва да работи, защото държавите от бившия СИВ работят и чакат своя час. Такива като Гърция, Италия, Португалия, Ирландия, Люксембург, Белгия и Холандия, където се хитрее скоро ще започнат да гълтат въздух като започне да им пада стандарта. Хич няма да им е готино. Тогава няма да е ясно кой точно е беден и богат в Европа. Кипърците вече са в свободен полет към земната повърхност, с който се слага край на офшорното безсмъртие! Чакаме разпльокването от сблъсъка със земната повърхност.

Всички тези мерки са наложени на гърците и кипърците от ЕС,а не са техни хрумвания.

А ти ще дадеш ли на Кипър 10 милиарда евро без условия ? Щото Кипър вече е фалирал. С молбите си към ЕС само се опитва да спаси ситуацията. А тя е, че пари в банките отдавна няма. Кризата само показва до какво степен е била разрушена икономиката преди това.

Споко, всичко върви по план. Нас ни оправиха през 1995-97, и от тогава сме в постоянна криза; на другите сега им идва времето (както и на американците). Всичко това си има име и то е Нов Св. Ред. Обаче той няма да се осъществи според първоначалните планове, а ще има разделяне, разпадане, посипване на главите с пепел и пр. Т.е. идва нов тип социализъм и ще се окаже , че Оруел е избързал (без да си дава с/ка за това) четвърт столетие със своите прогнози! Сега е моментът Б-я да започне спешно да търси начини и собствени сили , за да се гарантира (доколкото е възможно) нерадостното бъдеще напред, защото другите (от Юж. Европа) се предовериха на модела и проспаха времето за промени.

Той Калашников го е намерил решението на проблема, и около Сопот ще живнат малко заводите, ама още малко ще търпи овцата .....

Когато злото чука на вратата на съседа, ще почука и у вас.

То вече е дошло и ви събира парите като депозити - нарича се банка.

Кипър прецака качествено ЕС! Да са живи и здрави! Време е България да излиза от този съюз докато е време и да обложим с 90% данък всички чужди компании, както и да национализираме ЕРП-тата и добива на природни богатства и да поискаме в десетократен размер всичко изнесено от България! Да се национализира и изкупената от чужденци земя и да се забрани вноса на стоки - нека да се харчи само родното! Това е краен сценарий, който може да се случи ако се продължава да си ограбва и обеднява народа. В един момент ти писва и ти пада пердето и вършиш неща без да мислиш за последствията. Така, че политици - аз моята работа си я върша и си плащам данъците, свършете си и Вие вашата и оправете нещата за хората, защото иначе и Вас голям Ви чака...

Някой прави изкуствени кризи и прибира парите. Що ми се струва, че големият брат отвъд океана прави поредните далавери на гърба на целия свят? Като се има предвид, че САЩ има огромен външен и вътрешен дълг, а вчера фалира и поредния щат (Детройт) нещата се проясняват все повече. САЩ се опитват да удължат агонията си за сметка на други държави. Днес се заговори и за Люксембург, че ще последва Кипър. Май и идва и нашият ред за крах на банковата система - поредният. Ако вече не е настъпил...

Детройт не е щат, а град в щата Мичиган, когато спамиш го прави грамотно.

ОК Детройт не е щат - грешката е моя, но това не променя факта.

Да не си арабин? На тях все са им виновни Американците и Еврейте

е позна го правилно. Нацвъкаха дюнерите из София и сега когато не са върху българка спамят по форумите и се опитват да ни скарат та дано падне някаква плячка и за тях от тъпите бели роби.

Големи бли кражбите на собствени пари? А да гепиш 50% от чужд депозит е за благото на МВФ?? Е такова чудо не съм очаквал в Европа!

ХАХАХА, те вече са гепени. Просто ще нагодят салдото на такова, което може да се върне.

САМО 10 ПРОЦЕНТА ОТ ЛИХВАТА, ако не резбирате , 20 процента,ако пак не го разберете , ви чака процент от депозита както в Кипър.

Който има депозит - значи иска лихва. Риска в банката е малък, но го има. Ако фалира банката - кажи чао на парите в депозита.

БРЦК

Да вземем пример и да "подстрижем" с 50% ЕВН а с 80% ЧЕЗ.

Тогава ние ще бъдем обръснати.

ама звучи много хубаво, да пострижем и НЕК, БЕХ, ВиК и други държавни и частни монополи дето само сучат и грам не работят.

Ми потрижи ги! Като ти спрът тока, водата и топлото ще те видя какво ще правиш :)

Руската мафия може да реши проблемите за много по-малко пари от тези, които ЕС орабва в Кипър. И много по-ефикасно и резултатно! Проблемът е, че методите и на двете т.н. организации, са престъпни.

Никой не ги е карал да си тикат парите в банките. От бурканбанк по сигурно няма. От баба ми го знам :)

Баба ти да не е милионерка?! Само знам, че хитреците ще си платят за неразумието, което са проявили, защото от край време се знае къде се държат на сигурно големите пари, в Швейцария.

След два-три месеца ще вземат и тях да ги подстрижат и друга песен ще запееш.

Е, то беше въпрос на време - все пак в Германия, Холандия и пр. преките данъци са до 65% от дохода. Просто там ги "подстригват" на входа, а в Кипър - на изхода. Пък и на малко дете беше ясно - щом орязаха гръцките кредитори, а кипърските банки са сред тях, и то -принудително, наистина беше въпрос на месеци след офанзивата за Гърция.

Пооосмали малко. В Холандия freelance е с около 45% данъци

antani

ако остане проблема само с парите добре ще е!!! тука има пръст някой който си иска половината кипър !!!

МНОГО УМНО И СПРАВЕДЛИВО РЕШЕНИЕ! ТЕЗИ КОИТО СА ВЛОЖИЛИ В БИЗНЕС И НЕДВИЖИМО ИМЕЩЕСТВО СИ ВЪРТЯТ ОБОРАТА, А ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА МИЗЕРУВАЛИ И СЪБИРАЛИ ПОКОЛЕНИЯ ДАЖЕ НАРЕД БАЛТИЯ! ТЕЗИ ПАРИ КОЛКО ПЪТИ СА ОБЛАГАНИ И НАКРЯ 80% ЗА НЕУДАЧНИЦИТЕ............

абе еи ти малоумен ли си- пак ще повторя за теб -депозити над 100 000 евро ,де да бях и аз такъв обикновен човек

Мои пари са само изхарчените пари. Който държи големи суми в банка, значи просто не му трябват. Парите обичат да се "движат".

Така е. Който не си ги движи сам, някой друг му ги раздвижва. После пита къде ми е депозита.

Кипърските пирамиди рухнаха! Кои са следващите?

ште ги издавят, как мьишки, и патом Кипр ше исчезньет ат картата на мире. Ета всьйо! Лудачка.

Да видим нашите политици кога пак ще ни сюрпризират с нещо подобно. Кой казва, че гръм два пъти на едно място не пада?

Че ще играе сурвакницата е ясно - въпрос на време.Интересно ми епод каква форма ще се случи.

Междудругото ако аз бях някой от вложителите с над 100 000, щях да отделя време да направя списък със всички висши банкери и политици участвали в този фарс и бих ги пречукал един по един с особена жестокост!

.........Нали не ти пукаше бре ;-)!

Не знам да е пострадал някой банкер в БГ след рухването на банките 1996-97 г. Даже и съдебната власт нищо не им направи.

Ми не ми пука просто се забавлявам като си представям че имам 1 000 000 евро:) А пък да ти кажа 69 никога не е късно да претрепеш банкер само ще те е яд че си закъснял...

Ми да ти кажа къде живее Тилев?

Света си е.а майката обаче на мен не ми пука!

За това което правят има точно определение в Наказателния Кодекс - грабеж. Или по-разбираемо - явна кражба. И макар да се опитват уж да минимизират щетите, тези от ЕУ са подстрекатели към престъпление. Според мен там доста народ трябва да полежи в затворите и най-добре да бачкат - ще е добра интеграция.

И тук да издирят парите на Р.Овч.,на Станишев,Костов ,Донев,Прокопиев и т.н и да се конфискуват и да се оздрави с тея пари енергетиката и здравеопазването.Те и без това от там са откраднати.Крайно е наложително това да се направи.

Оти забрави Боко, Цвъки и Емо Фаса ма?На Цвъки да му вземат 5 от шесте апартамента , а на Боко 80% от двореца у Банкя!

1997-ма проведохме такава акция и в България - хората я приеха без проблем! След 6-7 години отново бяхме на власт.

Акцията беше проведена за първи път от Луканов през 1990, когато започнаха пачатене на пари и забраната да бъдат разменяни срещу долари. От 92 до 97 непрекъснати фалити на банки и пирамиди, най-големите от които през 96, 97-ма. Така, че това е вече до болка познато. Те просто трябав да фалират банките си, които и така вече са банкрутирали и да ги излекуват така. Лошото е, че след това ще започнат отначало същата песен и след 10г. трябва отново да ликвидират.

Докато има наивници да се "връзват" на банките така ще е. Има и поговорка за случая:Докато има говеда ,ще има и касапи.

Какво да се жалят тея с голявите влогове. Те тея пари не им трябват. Щом ги държат замразени по банки значи нямат нужда от тях. Да ги раздадат на нуждаещите се и толкоз. Много лошо ще е ако бяха пипнали и малките влогове.Там не би трябвало да се пипа.

С две думи големите пари изчезнаха а дребните вложители ще си видят парите ама друг път

И аз това казвах преди няколко дни, че изгоряха българите с малкото пари в банките,ама тогава "големите финансисти" драскачи плюеха че влоговете до 100 000 са защитени нали сме били в ЕС. ха сега видяхте ли какво стана. Тези с многото пари пак се оправиха, хората дето имаха по 10-20 000 може да пият и по една студена вода

Направо Кипър да го дадат на Турция. От това вече страна не става! И нека това да бъде за урок на всички други страни в ЕС, които играят по свирката на бюрократите в Брюксел!

По свирката на бюрократите в Брюксел ???? ХАХАХАХАХА Кипър са фалирали. После отишли в Брюксел да искат помощ от 10 милиарда евро. Брюксел поставя условия. Ти това ли наричаш свирка ??? Другия вариант беше просто да си фалират и да се загубят всички пари. Не че и сега няма да достигнат до там де. Кризата просто показва до каква степен икономиката е била разрушена преди това.

По-важното е да разбереш кой стои зад бюрократите в Брюксел! Защо на фона на тези кризи и задаващите се такива, чиновниците в Брюксел получават неморално високи заплати? Това също е интересен въпрос, който води към други въпроси и отговори...

-Има ли Русия план Б да спаси валутните спестявания на руснаци в Кипър? -Има... десант по море...

Какво те кара да мислиш, че това е план Б?

план А е да пуснат Войск Дядя Вася, известни като ВДВ или "крилата пехота", защото не си падат много по самолетоносачи.

само дето сте се наложи да минат през босфора, което надали сте се понрави на американците и турските им приятели

Не е необходимо - от базата в сирия до кипър е за един ден време.

Само така ще се оправи света. Да се приберат свръхпечалбите на богатите и да се раздадат на бедните. Крайно време е това да стане. До 100 000 евро да не се закачат парите. Над тая сума конфискация и доход за бедните.

Значи аз да работя и да изкарвам пари, а ти да лежиш по цял ден и накрая взимат от мен и ти дават на теб.......?!?!??!?!??! Борисовааааа, ти да не си дъщеря на Б. Борисов?

точно тия големите пари са направени с много работа , да знаеш - повЕрвахме ти!

Хахахха. Тая па! Кой ще се сети за бедните? Просто някои богати ще станат още по-богати за сметка на други богати. Реално погледнато това си е грандиозна кражба, която се съмнявам, че ще остане без последици.

пак не ми е ясно нещо - след като вземат 10 000 000 евра защо ще могат да възстановят само 20% от депозитите и означава ли тове че през москва и лондон са изтекли над минимум 10 000 000 евра

Нямам депозит в банка, но категорично не съм съгласен с този пладнешки обир. Нали частната собственост (включително и парите) беше свещена и неприкосновена?!? Ако се докаже, че са пари от незаконна дейност - да му ги вземат всичките и да го пращат на топло. Но има и много предприемчиви, умни и трудолюбиви хора, които честно са спечелили тези пари. Повечето от тях осигуряват работни места. ТОВА, КОЕТО СЕ ТВОРИ В МОМЕНТА, Е ГНУСНА УРАВНИЛОВКА ОТ ВРЕМЕТО НА ДИВИЯ ЛЕНИНСКО-СТАЛИНСКИ БОЛШЕВИЗЪМ!!! И нека някои хорица да не се кефят - може да дойде време, когато и 2-3 хиляди на някого да се стори колосална сума, достойна за конфискация!

е напълно правилно. Какво да каже собственик на малък или среден бизнес със сума в банката малко на 100 000? Спечелил парите си с честен труд, работодател на 20 работници ( 90 % от които българи между впрочем ). Не бива да се сравнява с парите на мафиоти, вложени там, взимането на които няма да ощети никой друг, а само въпросния мафиот. А както изглежда точно те са намерили начин да си изтеглят парите от Лондон или Москва. Обикновените хора, като и честните и работещите бизнесмени са потърпевши както винаги

Можеш ли да ми обясниш какви са тези малки фирмички с по 20 човека, на които собствениците могат да си позволят влогове над 100 хил.лв. Знаеш ли, че собствениците на такива фирмички едвам свързват двата края и каквото изкарат, гледат да го вложат в бизнеса си. А тези дето имат влогове над 100 хил. и карат автомобили за същата сума са от тези които не плащат на работниците си.

Щом си държиш парите в банка, значи си ги сложил там, за да събираш лихва. Като фалира банката - парите ти изчезват. Какво необичано има ???? Ако не си бил алчен за лихва и си си ги сложил в сейф - нямаше да изчезнат.