Демонтираха и последния чадър от незаконното кафене пред Народния театър (снимки)

Заведението от години заемаше голяма част от площада пред културната институция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хайде сега и по Витошка.. една нормална настилка за някакъв старт.

От непрекъснатите монтажи и демонтажи на незаконни обекти пред народния театър плочите да натрошени ужасно и от тях стърчат железа които стават причина за доста каскади. За проблема се знае, но все тая мерки не се вземат.

за цялата кочина в София има само един виновен - Фъндъка. Тя се намърда на това място, без да има образование и данни за управление. Нека освен огромна заплата и рушвети да понесе и отговорност

Бойко, ако се чудиш защо не те харесва народа - ей затова. Защото направи така, че едни хора и бизнеси да имат закрила, а други не.

Жалко!

То да е само в София, в Бургас целия град е раздаден на наши хора за "благодаря".

Едно незаконно заведение премахват, две се откриват.

Едно колче няма сложено право... бай Мангал и Фандъка не са ли чували за високотехнологичният инструмент отвес?!

Е таков мекар имам да го наемем това место и сега че сложим масичките там , ама че платим 100% авансово ( на когото трябва , а на общината че платим разсрочено) да не немам ядове поне 4-5 годин. Хайде Честита Нова Година на Столична община !

Сега махнете и тревоманите че смърди целия парк на скунксове

Крайно време е при кандидатстване за разрешително за изграждане на такива обекти, кандидатът да представя проект за екстериора, който да бъде одобряван от главния архитект дали визията ще пасва на градския ландшафт. И също така да бъдат премахвани всички дюнерджийници (крайно миризливи), фургончета, лавки, барачки, и да се създаде стандарт от общината за облика на града. Не може на всеки предприемач с разрешително за строеж да му скимва някаква глупост и да прави розови, пембяни и уранбозави фасади. Нека има одобрен списък с цветове по Пантон, който може да се ползва и до там. Ние сме заприличали на латиноамериканско гето.

То има такова изискване. Главният архитект удря печата и след това никой не проверява какво е в реалност. Столичния инспекторат спи.

"Според тях заведението е било под закрила, защото е свързано с един от "Котараците", приближени до Бойко Борисов." Ама разбира се ... без баце персонално да е отговорен за всяко нарушение как може да има достоверно обяснение.

В София трябва да се премахнат и няколко хиляди кооперации ( блока) като и множеството гета.

90% от Центъра е в най-лошо състояние. Най-старите сгради, неподдържани от по 70-80 години. Собствениците са с много високо вирнати носове, обаче повечето имат ниски доходи и отказват да дават пари за поддръжка. Вследствие на което и отвън, и отвътре сградите са в ужасно състояние. Както всичко друго при нас, този проблем е нерешим, защото няма кой да даде големите пари, необходими за решаване на проблема.

Ти сигурне ли си или само си говориш - да ти падне твоята къща .

като се е махнало едно заведение.Трябва да се махнат хиляди такива боклучарници и най вече да се забранят дюнерджийниците. Ние в арабския полуостров ли сме или на Балканския. Кой им разреши на всички тия арабухи да имат постоянно пребиваване в България след като знам колко е сложно да вземеш такова. И най важното ,няма ли да се измисли най накрая някакъв закон да се задължат всички собственици да си боядисат скапаните сгради. Къде в европа има такива сгради.Ужасна ориенталска столица подобие на Кербала

Давам поредната идея за СПАСИ СОФИЯ ЗА ГРАДИНКИТЕ МОГАТ ДА СЕ ДАВАТ ПОД НАЕМ СРЕЩУ СИГУРНИ ДОГОВОРИ И ПОДРЪЖКА НА ПЕЙКИ И ВСИЧКО ОСТАНАЛО, КАТО СЕ РАЗРЕШАВА НА ПРЕДВАРИТЕЛНО УГОВОРЕНИ МЕСТА ДА ИМА МЕСТА ЗА ПРОДАЖБА НА КЕСТЕНИ СЛАДОЛЕД ПУКАНКИ БАЛОНИ НЕ НА ЦИГАНИ И СЪЩО ТАКА ПРИХОДИ ОТ ТОАЛЕТНИ ЙОРДАНКА Е НАПРАВИЛА ДВЕ, А ПРОДАДЕ ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ НЯМА ДЕН В КОЙТО ДА НЕ Я ПСУВАМ

САМО, ЧЕ СЕГА ИМА И ОЩЕ ОТИДЕТЕ И ОГЛЕДАЙТЕ ГРАНИТНИТЕ БЛОКЧЕТА В НАСТИЛКАТА СА С ДУПКИ ОТ БОЛТОВЕ И РЕМОНТА КОЙ ПЛАЩА ПАК НИЕ С ДАНЪЦИТЕ И ИМАМЕ РАЗБИТ ПЛОЩАД.....

АКО ГИ ПОДКАРАТ И КИМИЗАРНИЦИТЕ ПО ВИТОШКА ЩЕ Е СУПЕР !! ТО ЗА ЧИСТЕНЕ СИ ИМА МНОГО !! В ДЮНЕРИТЕ ЕДИН С НОРМАЛНИ ДОКУМЕНТИ НЯМА .... ЗА МАСКИ ДАЖЕ И НЕ ЗНАЯТ ЧЕ ИМА....АЛБАНЦИ...АРАБЕЛИ....БОЛНИ ЛИ СА ...ЗДРАВИ ЛИ СА...

Браво, но и време беше. Сега е ред на десетки други и всички фургончета и будки. И изчистете тези грозни графити най-вече. Малките подобрения са евтини, лесни носят видим резултат и премахват грозотията около нас.

Да ти бутнат твоята фирма .Само големите ли магадини ще работят.

Да демонтират и офиса на руските резиденти на “Дундурков”2

МУТРИ ВЪН!!! ПЪЛНА ЦИГАНИЯ! ВСИЧКИ "ПАРНИЦИ" В СОФИЯ СА ПЪЛНА ОТВРАТ! ЗАКРИВАЙ!

Доста грозно заведение, винаги съм се чудил на тези найлони и пластмаси как привличат клиентела и що за безкусие е да го сложиш това нещо точно пред театъра, на площада. Сега като гледам снимките на площада - изглежда толкова по-добре.

Имало негласно разпореждане да се редуцират павилиони и кафета на вън .--- Та да може да печелят големите фирми и магазини -заведения.

Аз не съм против кафетата и даже смятам че са нужни за градската среда. Въпроса е да са на правилното място и да е законно

За какво са ти вчера съседа ми каза ,че едно кафе във варна е 2,8 лв .20 години бяхбв европа и кафето в италия например за тива време не се е променило повече от 1,1 евро

Зависи къде го пиеш!

И на мен преди няколко години ми направи впечатление в Италия, че кафето навсякъде е едно евро. Само на летището в Милано беше малко по-скъпо - 1,20 евро. И нaвсякъде беше предимно от марката Illy. Кафето го правят много късо, пият го на крак, на екс.

Лъжец !! 1.30 е

Кое е това "правилно място"? вероятно далеч от дома ви.

инсталирате микрофони там или пък подслушвате клиентите, градска среда ли му се казва вече

То е една какафониа в обшината за павилиони и други времени обекти Договори до 5 години после пак се играе на търг но търгове няма . Дрои и да работищ на едно място 30 години не е сигурно че общината знае за тебе . Дори и да ги съдиш нищо не произлиза от това. Обшинара е против частника- Е сега има някой и нагли фирми има .

А кога ще ЗАКРИЯТ Мошеническата ""Агенция за бежанци"", която прехвърля чужди башибозуи- Нашественици да ЗАВЗЕМАТ България ??? И да УВОЛНЯТ всички арабско - турски ШПИОНИ в тая агенция на Предатели, и мошеници ??? После може да ПРЕИМЕНУВАТ ""Агенцията за Българи в чужбина"" на "" Агенция за Истински бежанци- българи"". Ето как българите-бежанци бягаха преди 100 години от тия араби- Нашественци, които сега НАПАДАТ БЪлгария..Арабите да бягат обратно към Турция с РАЗПРАНИ гъззове, както бягаше Осман Ага през 1865 г. https://glasove.com/categories/skandalyt/news/polovin-milion-bezhanci-idvat-v-bylgariya-sled-balkanskite-vojni

Чудо по Коледа, уличните дупкит запълнени от Фандъкова зейнаха, пак.

Както правилно си написал - това не е чудо, а традиция, хи хи хи!

Ами така е, по времето на Бойко тиквата наше ора не плащаха!!!

А, плащаха де, ама на чекмеджето, а не на бюджета, хи хи хи!

клоаката витошка заведения 12 кв ширнали 50 маси тротоарно право там е 300лв на месец з а 1 квадрат дали някой го плаща? смъкнаха им ддс дадоха им милиони обаче нещо хубаво?

Страшно нахалство, типично за тарикат близък до властта. Всички безотговорни органи са знаели, барабар с кметицата, която уж прави много за София. Сега собственика да плати дълговете заедно с лихвите. Да не говорим за наказания за покровителите.

Осем години в самия буквален център на София - незаконно заведение. Навежда на мисли как Черепа десетилетие наред си беше почтен бизнесмен и голям български предприемач, докато не спря да си плаща такса спокойствие и стана незабавно престъпник номер 1. После Фандъчката пак ще се обяснява как това не било отговорност на общината, ами на енергото, хи хи хи!

На библиотека са същите собственици и на Витошка имат две заведения, пак с незаконни маси изградени павилиони и пак незаконни/

Незаконни, колко да са незаконни? Видяхме вече как срещу съответната такса спокойствие (или правилно послушание, както видяхме с "Труд") всичко е чисто, хи хи хи!

А кога ще ЗАКРИЯТ Мошеническата ""Агенция за бежанци"", която прехвърля чужди башибозуи- Нашественици да ЗАВЗЕМАТ България ??? И да УВОЛНЯТ всички арабско - турски ШПИОНИ в тая агенция на Предатели, и мошеници ??? После може да ПРЕИМЕНУВАТ ""Агенцията за Българи в чужбина"" на "" Агенция за Истински бежанци- българи"". Ето как българите-бежанци бягаха преди 100 години от тия араби- Нашественци, които сега НАПАДАТ БЪлгария..Арабите да бягат обратно към Турция с РАЗПРАНИ гъззове, както бягаше Осман Ага през 1865 г. https://glasove.com/categories/skandalyt/news/polovin-milion-bezhanci-idvat-v-bylgariya-sled-balkanskite-vojni

Има едни грабории на езерото "Ариана", които също спешно трябва да бъдат премахнати, защото превърнаха хубавото езеро на цигански катунн.

Герберастката пасмина навсякъде трябва да се изрита и на местно ниво.

НА МУНЧАКА БИЛ ЧОВЕК !! УЖАСНО СМЪРДЕШЕ ТАМ ОТ ПРЕНОСИМИЯ ТОАЛЕТ !! ФАНДЪКОВА ГИ РАЗМЯТА НЕЩО !!

Гербопитеците от такива прости лъжи и бягане от отговорност видяхте ли докъде се докарахте? Даже Тиквата ви не пое отговорност след като ви накара два пъти да гласувате за него, хи хи хи!

Корумпето трайчо трайчев се е подготвил да пълни чекмеджета.

Лятото ще има друго кафене с друга фирма за 2лева,с същия собственик... Не пишете фирмите, а собствениците и сътружниците.

Да видим сега на кого ще предоставят терена за ново заведение.

Крайно време беше. Най- малкото беше грозно!

Важното е че Чекмеджан 12 години блажеше от светите си мутри, а Фандъка услужливо си затваряше очите.

Чегърт, чегърт един по един.

Добре де това си е чисто престъпление! Осъдени? Ако не знаете кои на виновните, то те са очевидни - Първо започва със собственика. За времето когато е нарушавил договора, т.е. работа извън сезона - глоба три пъти оборота. Второ отговорните лица в общината, чиято работа е са контролират изпълнението на договорите да си върнат в троен размер заплатите.

Странни порядки царят в територията ,за благозвучие наречена България.Някога имаше един филм с Луи дьо Финес ,казваше се "Ни чул ,ни видял".Строят се замъци по морето и никой нищо не знае,не знае местната администрация ,както и тази на по-висока инстанция.В център на София на крачка от военното министерство,на Транспорта,на правосъдието ,на финансите ,на 300 метра от Президентството и от Министерският съвет стои една огромен брой "чадъри и никой не знае на кого са.Общината също не е много далеч и наглеците не искат да демонтират и да плащат .А сега си представете какво става в някоя далечна община.Та там управлява светата не тройца ,а светата петица.Кмет,местен дерибей,демек работодател,местен шеф на полицията,местният прокурор,местен партиен функционер.Хайде ,някой да се оплаче.Това е средновековие,но на по-високо технологично ниво

Точно така. Затова ГЕРБ на национално ниво бяха ок, и то бяха по- добри от сегашните чутури. Обаче ГЕРБ в общините - не чегъртане, так изкопаване трябва ! И на тях, и на ДПС, и на БСП ! По- добре някакви независими кметове и обшински съветници отколкото тая сегашната пасмина в общините !

Ама сега ще хванат ли за гушата лайнарите герберасти от Столична община за тоя чногогодишен зулум?????Съмнявам се

Щом и дпс, се разграничи от ГЕП, нещата са Опс за боци

Трайчо е пич, По Коледа стават чудеса. Баш Вампира го няма вече, спрете спокойно деца

Какъв невероятен успех за другарката Фандъкова и сополите от ГЕРБ в СОС. Те тяхното вече са си го взели от далаверката .... Дано не им урежат и другите далаверки, че са гладни миличките.

Яко, бреййй, това е хубава информация. Аз лично съм фен на Спаси София, доста кранчета спряха на Самоковската даскалица. Браво, да продължават в същия дух, възможно е скоро София да заприлича на нещо нормално, текущо прилича на пакистанско предградие.

аз пък съм фен на жената на кандидата за кмет на Спаси София

Не съм я виждал, не мога да коментирам. Силно се надявам да имаш вкус, за интелект разбрах, че липсва.

споко, ся кат мини зимата и са позабрави случая, април месец някоя млада надежда изкласила у Французко и рода с Бабикяня ки отори на същото място СТАРТЪП- БИСТРО с кредит от ББР.

Ебавате се... това заведение е там от много, много години. И е било незаконно?

Тя и будката, чийто кабел утрепа момчето беше от доста време, на тва не ѝ пречеше да е незаконна. При Фандъка е така...

Скоро ще демонтират и Чадъра над Mунчо Фатмака...

Те за това му влязоха с барети в Президентството - щото има чадър;))

Затва ли Бойко се е насрал от страх да не го арестуват?