Демографската криза мори България, но и цяла Европа

Вижте статистиките за 2023 г. на Фонда за населението на ООН, ЦРУ и Справочното бюро за населението в САЩ

Обратно в новината

Коментари - Демографската криза мори България, но и цяла Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бездетната Меркел разказа играта на хората с деца в Европа. А виж, в Африка или арабските страни, нищо им няма.

Демографската криза мори всички "развити" държави - САЩ, Германия, Япония... за тези страни е характерно нечовешкия работен режим, депресията и завишените замърсявания от всякакви източници. Хората не се женят, защото имат високи стандарти (нереални), в същото време знаят, че нямат нито доходи, нито време да създават семейство. А за да има положителен прираст трябва всяка двойка да има по 3 деца. Масово в тези страни имат или по 1 или нямат деца. Има бум на разводите и на самостоятелно живеещите. В България демографската криза е породена от липсата на пари за отглеждане на деца и Терминал 2

Естественият подбор не е спрял да действа, въпреки напредъка на медицината и грижата за инвалидите! Просто той е преминал на по-друго, ментално ниво. Който е чукнат о главата с хомосексуализъм, феминизъм, доброволно бездетие и други подобни глупости - няма да даде поколение.

Малко над 30 съм и искам да си намеря жена, но читавите са обвързани. На останалите им се живее - купончета, пушене, пиене, чалга, дрешки, селфита, почивки, последователи. Явно не съм в крак с времето.

Ти все ще си намериш свястна жена (дори и една на 100 да е), а тия, за които споменаваш, просто няма да имат поколение... Така бъгавите гени отпадат от еволюцията. Пожелавам ти много деца!

Уважаеми мъже, защо искаме да работим ли? Защото нямаме никаква сигурност, че няма първата фръцла да Ви завърти ума и да ни зарежете с дете/деца, без доходи, ако си седим вкъщи. Това е буфер срещу хрумката "нова кола, нова жена", богатият мъж винаги има любовници и тн. Нали се сещаме, че 50 процента от браковете се разпадат? А относно тъмните - там жената няма избор. И сега искам да знам колко от вас искат да си сменят местата с тези жени - да си стоят вкъщи безправни, безгласни и господарят да доведе поне още две. Има един блок, един арабин в София си има три, във всеки апартамент има по една със с'рия деца. Нямат право да гъкнат. Хайде сега ми кажете кой иска да е на тяхно място? А дъщеря ви искате ли да е като тях - осигурил им е всичко, да, имат деца. Желаещи да се сменят с тях - да или не?

Да добавим и мъжете-работодатели, които не искат жени в детеродна възраст. ама не искат и над 50 годишни. Искам млади, но ако може с 10 годишен опит.

Спокойно хибриди и без това сега САЩ ще бутнат във война с Русия Европата и ще избият всички двукраки бели оплодители ,а след това идва тъмно синия роим от Еритрея и Судан и той ще ви подмени всичките с още грозни и от тия които сте останали в момента. Българите са генетично обременени сбъркани мелези продукт на нечистокръвен сбироток с тъпанаре

И деца обещаваха да правят Искаш не искаш Идват ти в къщата и заплождат жинъта

Това беше добър виц! Теб така ли са те направили?

Демографската криза тръгна още от началото на соца с разоряването на селото и след разрешаването на абортите през 50 те години, абортите се колебаят около броя на ражданията , а от т о1976 до 2000 абортите винаги са повече от ражданията. От 2000 г досега ражданията са повече от абортите , вече 23години. За да родиш дете трябва да го искаш , да можеш да го гледаш и да имаш перспектива , това не става с 30-40 долара и без перспектива за промяна , както беше през соца , показателно е , че тенденцията се обръща през 2000г , когато средната работна заплата преминава 100 долара и непрекъснато расте до над 1200 долара сега.

Голям майтап са някои хора тук! Значи по комунизма от 6млн. сме станали 9 млн., ама това не било развитие, а по демокрацията от 9млн. сме станали 6млн., но това не било криза? Трябва спешно да потърсите професионална помощ!

Чиста проба организиран ГЕНОЦИД си е и най-извратеното е, че е финансиран от жертвите! И се прилага бавно и методично В ЦЯЛА ЕВРОПА!

А ти как ли си жив още...

стига сте плюли по комунизма/социализма. Вижте статистиката за населението от освобождението да днес. През целия ХХ век населението е растяло с едни и същи темпове. от 4 млн. през 1905 г. достига до 6 млн. през 1934 г. и до 8,2 млн. през 1965 г. През 1985 г. е вече 8,9 млн. - тоест на всеки 20 години се качва с 2 млн. души. Последният скок е с 2,7 млн. Чак след 1990 г. започва спад. Заради демокрацията. И тогава за 20 години спада с 2,7 млн. , тоест от от 9 млн. става 7,3 млн. (2011г.) Сега вече е 6,5 (2021) - тоест минус 1,2 млн. за 10 години. Реално при соца е имало по-голям ръст отколкото при Царство България. Вижте в гугъл - Уикипедия: Население на България.

Повтарям за комунистите!: През 1944 г. комунистите заварват рекордно висока раждаемост в България. През 1989 г. комунистите ни оставят отрицателен прираст. Населението се увеличава през комунизма, защото това е тенденция отпреди комунизма. Комунистите обръщат тази тенденция.

стига си лъгал бе! има си статистика. от 4 млн. през 1905 г. достига до 6 млн. през 1934 г. и до 8,2 млн. през 1965 г. През 1985 г. е вече 8,9 млн. Чак след 1990 г. започва спад. Заради демокрацията. И тогава за 20 години спада с 2,7 млн. , тоест от от 9 млн. става 7,3 млн. (2011г.) Сега вече е 6,5 (2021) - тоест минус 1,2 млн. за 10 години. Реално при соца е имало по-голям ръст отколкото при Царство България.

да, раждаемостта е голяма преди 1944 г., ама и смъртността е била по-голяма. Затова прирастът е бил същия като при соца. При соца до 1895 г. населението расте с едни и същи темпове. Чак тогава раждаемостта започва да намалява относително, защото повечето хора вече живеят в градовете и не искат по 4-5 деца, а по 2. Това е заради по-комфортния живот. Сега и две вече не могат да си позволят! Раждат по едно и толкова. Ама причината вече е в общата относителна "бедност" - да се отглеждат деца вече е скъпо.

поправка: При соца до 1985 г. населението расте с едни и същи темпове.

Римският клуб, Билдербергерите и сегашните зелки в Брюксел(които са слуги на глобалистите) са привърженици на Малтус. Тяхна цел е намаляване на населението в света. Затова предизвикват войни, пропагандират гей браковете и измислят "ваксини"... Плачът за демографската криза са техните крокодилски сълзи. Плачат, вайкат се, ама не правят нищо за да подобрят положението... Напротив.

българия и франсция са с най-голям коефициент на раждаемостт в цялата европа

Явно пропагандиращи ЛГТБ, Истамбулската конвенция и джендъризма вече пият шампанско за постигнатите успехи. Ако някой си мисли, че създателите на горните теории са загрижени за гейовете, за джендърите или за битите жени, много се лъже. Ония само се чудят как да намалят населението на Земята, пък ако може и с войни и болести и т.н. И то на прицел е бялото население, от което може да излезе конкуренция. Африканците и арабелите не са им проблем и затова ги заселват с Европа, за да подменят гена на европейците.

Понеже тук един евротолераст ръси простотии, само ще му отбележа факта, че атентата на гара Буново е направен във вагона за бременни и майки с малки деца. Искам да проумееш от изречението, което написах, че е имало специални вагони във влака за тях, за да не се тикат с останалите. Няма да говорим за многодетните майки, които ги правеха герои и им позволяваха да не работят, държавата им осигуряваше всичко. А сега, по тази "демокрация" какви привилегии имат викаш?

Всички майки от Факултето и 100липиново - героини!!!

от 50 000 новореодени, 2/3 са с небългарски корени

а имаше статия, внишаваща, че на 14 годин трява да започват вече да работят

са тва журналята! България води в Демографските проблеми вече 10 години! Ние сме най-бързо изчезващата нация в Света! индианците още ще ги има, когато изчезне и последния Българин

Всъщност ,последното десетилетие при комунизъмът ,раждаемостта беше паднала много ниско .Ако сме били 9 милиона, се е дължало на факта ,че за да отидеш до Малко Търново или Където и да е ,близо до границата ,трябваше паспорт. Пиле ,не можеше да прехвръкне ,стреляха на месо и скучета гонеха т.н. диверсанти .Това е истината

тъпо прасе! тогава имаше Държава и грижа за Нацията! сега старците на село плащат 86 лева винетка, 45 лева ГТП, 300 лева ГО, за да могат да отидат на доктор на 50 км от селото, а за специалист ги пращат в София, когато на специалиста му е удобно 800 000 пенсиоенри са на Минимална Пенсия, а 600 000 българи са на МРЗ

Имах предвид и чиста почва.

Тази планета не може да осигури чиста вода, чист въздух и чиста вода за повече от един милиард човеци които искат да живеят със стандарта на западно европейците да не говорим за САЩ. Намалявайте раждаемоста не повече от 1 дете на жена. В противен случай катаклизми, болести глад и революции и световни войни.

През комунизма раждаемостта спада. Когато комунистите идват на власт заварват рекордна раждаемост. През 1989 ни оставят отрицателен прираст. Това са фактите, другари!

В края на ужасния комунизъм (пу-пу-пу) България се е борила за 10-милионното бебе. Младите семейства с три деца са имали преференции за жилище и автомобил. Което тогава е било важно. Имам приятелско семейство, познавам най-големия брат от три-детно семейство и той ми разказваше как благодарение на трите си деца, семейството му е получило софийско жителство, тристаен апартамент, семеен автомобил, а родителите му са имали добре платена работа в София. Сега. Да имаш три деца е риск, които много малко млади хора са склонни да поемат. А още по-малко могат да си позволят. И докато когато бях в училище половината ми съученици имаха брат или сестра, то сега сред колеги и приятели тук-там има някой с дете. А аз съм ИТ и поне пари не ни липсват. Това, което ни липсва е сигурност и переспектива. А финансовия министър официално заяви, че ще ни вдигне данъците на нас, но няма да възстанови ДДС-то на ресторантите. Говори си за "лошия" комунизъм и "хубавата демокрация". Има още паметници за рязане (ама то сега е студено времето). Но фактите говорят сами за себе си. Сега имаме телевизори и печки с тъч-скрийн. Но нямаме деца. Но пък имаме демокрация.

Така е ! Ние сме три деца родени и отгледани по време на лошият комунизъм! Сега тримата имаме общо 5 деца,и всеки ден само проблеми и проблеми. Познавам хора които не се женят ,други просто не искат деца.Градът в който живея намаля 2 пъти за 30 г. Имам съученици които не са се прибирали от 5 години,и децата им не знаят български.

Всъщност през целия период до 1989 година населението расте, данните ги има на сайта на НСИ, а също и във Википедията. Така че няма как до 1989 година прирастът да е бил отрицателен. На това му викат "математика", ама не знам дали лешперите като теб са я чували тая дума.

Те не знаят, че техните източници не се водят статистически, а пропагандни и затова ръсят простотията си наред.

Както казват по телевизията: "Това предаване стигна до вас със съдействието на НАТО и ЕС!". Честита демокрация, олигофрени! И само да напомня, че по време на гадния социализъм другаря Тодор Живков каза, че ако нямате деца и деца ще ви направи, а България стигна 9 милиона от 5 или 6, но нали сега благоденстваме!

Петимата най-богати хора в света са удвоили общото си богатство от 405 милиарда долара до 869 милиарда долара от 2020 г. насам. Тяхното богатство е растяло с 14 милиона долара на час. На този фон близо пет милиарда души са станали по-бедни. Това обяснява до голяма степен демографската криза.

кой луд ще ражда робо. които да работят, докато умрат...

Ебачи трябват! А тука Шенгенска ограда по границата ,,се вдига,, !?

Ква демография бе?! То днешните семейства с нашли деца да приемани от властите у закона като нещо нередно, скъпо и излишно. Но! Важни са евроатлантическите ценности, целите на ЕС, Шенген и европари като официална валута! Наистина е важно за тях всичко това. Защото има кой да ги харчи, те и това са уредили. А ние българите след 39 години ще сме демократични, мнохоцветни, със европейско бъдеще без: свинско със зеле и боб с наденица, НО с демократични гейография и развитие в анала на историята.

Така ще е, обратните и "правата" им са по-важни за България и Европа.

Тва пъпчиво моме, дето сте го сложили за илюстративна снимка нтрудно ще вдъхнови и стимулира увеличаването на раждаемостта у нас.

Пийенето ти е малко

НИЕ ЗАГИВАМЕ ЧЕСТИТО НА ТОВА овче население

Неми е ясно кога точно Исландия преплува морето и успя да се залепи за Великобритания, ама си оправете правописните грешки, че (отново) ставате за смях.

Този въпрос не бива да се разглежда извън контекста на евроатлантизма. Уверени сме, че решение ще се намери и то трябва да дойде от Новия свят, от Америка! Каквото и да се случи, Америка е невъзможно да загине, а това означава, че евроатлантическата общност и евроатлантизма ще пребъдат!

Що бе, в пРоссия размножават ли се, или по аналогия от сифилистика, ритнал камбаната от сифилис и педерастия, дереджето е същото ....

Ти като че ли вчера от Русия се върна бе пич, та ги знаеш руските сифилистици поименно? Да не да те отзоваха поради сифилистични подбуди? Защото ако не знаеш, там има програми финансови програми поощряващи раждаемостта и не става дума за по 100 кинта, а за суми с които може да си платиш част от апартамента. Едната от тях се казва "Майчин капитал". Има и такива програми които осигуряват детски отдих на преференциялни цени на деца от многодетни семейства. Облекчения на родителите в големият град, като безплатно паркиране и други. Благодарение на много фактори, но и на тези стимулиращи програми се увеличава броя на семействата с повече от 3-4 деца. В Тексас има една популярна приказка "Не се занимавайте(ебавайте) с тексасци, Предполага се че ще ти се случи случка и може би няма да бъдеш защитен. Та мислейки за Русия и руските работи, сещай се основните тексаски рздумки и не приказвай глупости.

До руското мекере "въпрос" Защо пак с Тексас и със САЩ се сравнява мизерната пРоссия, а и защо при тези руски стимулации на раждаемостта, след израстването всеки мечтае да избяга от гнусната педерация на късото фаше пипи ....

родени деца в Русия 2019 > 1,481,074 ; 2020 > 1,436,514 ; 2021 > 1,398,253 ; 2022 > 1,304,087 положението там не е критично , а катастрофално !!! погледнете как раждаемостта там спада с всяка изминала година , ужас

поздравявам всички писачи..посмях се има хора с чувство за хумор ако не друго това ни остана. на българите

Разселването на туморът СофиА, ще даде шанс и смисъл в живота, за останалата територия. Без спукване на циреят СофиА, няма шанс ситуацията в България да се промени!

Цъкането на минуси показва, как стадото не желае бъдеще за България, а иска от държавата да остане само и единствено СофиА ...

Верно е, че феновете и избирателите на Славунчо, нямат и на идея какво е патриотизъм и защо има смисъл от България. Чалгаджиите желаят само и единствено да им вървят грантовете от мУтрофанова

ЦРУ от половин век не работи с Джеймс Бондовци. Цялото "разузнаване" се извършва от ИЗЧИСЛИТЕЛНИ ЦЕНТРОВЕ а от послидно време им помага ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ. Всяка дума в интернет се класифицира и обработва. Така се достиган невероятни обеми на данни И СЕ ИЗКЛЮЧВА ЧОФЕШКИЯТ ФАКТОР. Населението в Европа не остарява а БЛАГОДЕНСТВА. По-малко хора озъбени да работят в режим "ТРИ РАБОТНИ И ДВА ПОТНИ(съботника). Машини и Изк. Интелект заменят тежката и едннообразна работа. НЯМА НУЖДА ОТ ПАРТИИ и ПРЕЗРЕНИ РОБИ на ТРУДА. Всички държави на Света вече са преминали ИНДЕСТРИАЛНОТО ОБЩЕСТВО. Никъде вече няма жива работна сила, която да увеличи производството. Китай го премина преди 30г. Днес е ПОСТИНДУСТРИАЛНО общество а някои държави са 100 г напред. Днес е АНАХРОНИЗЪМ да се спекулира с работници, партии, класово разделение.

Държавата трябва да създаде условия за да могат хората да раждат повече деца. Трябва да има достъпну жилища, детски градини, училща. Достатъчно високи възнаграждения за да могат да ги изхранват и изучат. Няма как да стане без намеса на дъ. В Унгария го направиха. Да се поинтересуват как

Държавата не може да "създава" само и единствено училища и детски градини в София, щото видиш ли всички млади българи желаят да живеят само и единствено в София, и същевременно да закрива и събаря детски градини и училища в така наречената "провинция" ... Цяла България е превърната в огромен старчески дом, заради глупавата тенденция всички млади да живеят само и единствено в София

Младите хора не ЖЕЛАЯТ, а са ПРИНУДЕНИ да живеят в София, евентуално Пловдив, Варна, Бургас и още може би 2-3 града, защото безумните "реформи" и разбойническата приватизация , започнати от Костов и продължаващи сега с грабежи, унищожиха икономиката на цели области. Там хората просто няма какво да работят / много малко са в единични фирмички с мизерно заплащане или в общинската администрация/. Оттам тръгна и унищожаването на изградените равномерно по страната системи на здравеопазване и образование. Така че, масовото изтичане на младите хора в чужбина или в София не е каприз и глезотия, а жизнена потребност, създадена от 34-годишния "преход" уж към ДЕМОКРАЦИЯ И ПАЗАРНА ИКОНОМИКА. Както върви, или изчезваме, или още догодина ще пеем по площадите "35 години стигат, стигат!"

Защо са ти повече хора? Земята е ПРЕТЪПКАНА от излишни хора. България е от малкото държави с НОРМАЛНО по ЧИСЛЕНОСТ население. Първо си направи семейството и държавата проспериращи а после мисли за "популационна експанзия".

Световният форум в Давос включи в дневния си ред обсъждане на загадъчна нова пандемия, «по-страшна от ковид». Пандемия 2.0: Форумът в Давос подготвя света за нова загадъчна болест Х Подготовка за «болестта Х» — това е името на точката в програмата на мероприятието. Предлага се за обсъждане следното: какви нови усилия ще са необходими за подготовката на системите на здравеопазване за многобройните предстоящи предизвикателства. Твърди се, че Световната здравна организация нееднократно е предупреждавала за това, че неизвестната «болест Х» може да предизвика 20 пъти повече смъртни случаи, отколкото пандемията от коронавирус. Обсъждането е планирано за 17 януари. Спикери ще бъдат главата на СЗО Тедрос Гебрейесус, председателят на борда на директорите на AstraZeneca Мишел Демаре, журналисти и експерти.

Защо никой не прави анализ на проблемите с демографията. Между "кризата" и миграцията има пряка връзка! Мигранти/чергари, или казано по друг начин - мигранти, не се размножават. Когато всяко поколение започва живота си "от начало", на ново място, то резултата логично е "демографска криза". Деца се отглеждат в дом, в условия на отседналост, в условия с родителска помощ. Поне такива са фактите за мигрантите, идващи към Европа от азиатските страни. Всички те идват от многолюдни семейства, в които важно значение имат бабата и дядото, както и помощта на останалите по-големи деца. Какво се случва в Европа в последните 30 години. Всяко поколение започва живота си отначало, на ново място, бе подкрепа на семейството. Приоритет са парите и кариерата, а едва след 35-40 години идва на дневен ред, детето. Говорим за едно, защото биологично няма време за повече от едно. В България ситуацията е аналогична. За последните 30 години почти цялото младо население, се стреми да се засели в София. Кметската управа на София, както и правителствата правят всичко възможно да създадат добри условия за живот на новопристигналите-инвестира се в нова градска среда, в нови транспортни връзки, нови метролинии, това води до нови мигранти, съответно до нови подобрения от държавата, следват нови мигранти, и така порочният кръг се върти вече 30 години. А с малки изключения, цялата територия на България се е превърнала в един огромен старчески дом. С леки изключения, всичко извън София, Пловдив и Варна, умира! Някога в Северна България имаше цели 5 броя градове с население над 100 хил. жители-Варна, Русе, Плевен, Добрич и Шумен. Днес са останали само два - Варна и Русе. Останалите се "изтекоха" към София и Варна. В Южна България ситуацията бе аналогична - София, Пловдив, Сливен, Ст. Загора и Бургас. Днес са София, Пловдив и Бургас. Останалото изтече в канала, разбирай пресели се в София.

Ти явно никога не си ходил/бил в Ст. Загора...

Що, яко ли е там ... Всяка сутрин чакал автобуса за към Мините, а вечер те прибират само да спиш в Зарата ... Познах, нали ....

...да

.

Чрез пълно признаване и внедряване на еднополовите "бракове" -- към ударно преборване на демографската криза !!

Европедерастите не могат да се размножават и затова измират. Това е блага вест.

Току нема, нема и па за'апат демографията ;) Който иска да прави деца, ще ги прави, дори и да няма една стотинка в джоба си. Който не иска, и милиони да има, няма да ги прави. Тая дъвка (демографията), колкото и да я дъвчете, файда няма.

Бате то прабългарите вече не раждат по 7 (не че не се случва, но е рядко) обикновено в момента раждат по 1 или 2. Хъм Хъм да е жива и здрава демокрацията. Живот да дава и Живот да спасява!

С разрешаването на еднополовите бракове въпросът ще се реши.

Остров Лесбос има спасение и се нарича замразена сперма! Остров Гей няма такава алтернатива. Има само и единствено Осиновяване!

На остров Лесбос е писала любовни стихове поетесата САФО. Историята упорито мълчи за физически деяния.

Европа е най-нагъчкания континент.

ВИНОВНИ са циганските турци и техни помагачи- Ал , Капоне, и Митьо-вци и фирмите за мобилни телефони- Вииваком, Йетел, Метел... Българите служат МУЗИКА, а циганите, ИЗБЯГАЛИ от Затвора, ИЗНЕРВЯТ всички с аларми , кучета и китайски бомбички. Един мангал Митьо може да ИЗНЕРВИ с аларми, кучета и бомбички-- 10 000 души. Един Шеф на Вииваком може да разболее с РАК и Левкемия- 50 000 души.. А един негър- СИсиньо, може да зарази с ВИРУСИ- СПИН, Ебола, Африканска Чума, Маймунска шарка- 10 000 души. А един китаец може да зарази с китайски КОРОНА- ВИРУСИ- 50 000 души.. Само БОЙ и Куршуми за тия... Китайци и негри да бягат към Африка и Китай...

94 година (94 година е бясна демокрация в Ългария) България е била 8 400 000 граждани. Само 20 години по-късно по ОФИЦЯлните данни са 6 000 000. Смятай ги ти продажно куче на Демократизма. Колко хора сте избили през годините!!!!

94 година идва Жан Виденов. И хората палят за навън.

Хората палят за на вън точно когато пада Тошко и Луканката идва на власт. Лесно се проверява това! От там на там единствено приемам довода: Имаме повече емигранти от имигранти! Въпреки това тук се мре по един или друг начин. Да живее Ългария!

Демографията ще се оправи като занулим чифутската демография.

От началото на демокрацията 94 година насам Ългарското население намалява. Тенденцията е да намалее толкова, че да го няма. Да ги почерпим, аз предлагам тези с демокрацията!

Отвориха границите и канарчетата избягаха от концлагера НРБ. А можеше да сме като северна корея и да разстрелваме бягащите на границата и да викаме УРА на 12$ заплата като в Куба.

Бих се съгласил с теб. Но за съжаление не е така! Мъртви само и единствено! Аушвиц пастички да хапва спрямо Ългария! Войната в Украйна още бледнее пред този геноцид, ще ме прощават Украинците.