МС: Има надежда за смекчаване на демографския срив

Средната продължителност на живот на населението на България се увеличава до 74,7 години, детската смъртност в страната намалява.

Обратно в новината

Коментари - МС: Има надежда за смекчаване на демографския срив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Българите се изнесоха и раждат в чужбина, а данните се дължат на разплода на орките, които растат в геометрична прогресия. Манго има 5 чавета и 25 внучета...

да и представител на една изчезваща и самозатриваща се нация... При това оплюваща се, отричаща се и отвратена от себе си. Способните се спасяват като мишки от потъващ кораб. Оставащите стават храна и пушечно месо на дупетати, мангали, пишман-бизнесмени, и всякаква мръсна, гнусна гадост...

" За периода 2008-2016 г. общият доход средно на лице от домакинство се увеличава близо 1,5 пъти. " А разходите- близо 3 пъти

и той се казва "бай Мангау" и булка/майка на 10 г. с хиджаб на главата...

"коефициентът на плодовитост се задържа на близки до средните за страните-членки на ЕС нива". И при съотношение 4:1 родени тъмнозелени към бели смятайте колко ще ни се размине демографския срив.

Няма надежда, твърде много членове вече са "смекчени".

Преди години се опитвах да обясня на хора близки до властта, че освен раждаемостта /т.е брой деца на една жена/, значение има и периодът на смяна на поколенията. Дори ако предположим, че някоя етническа група има същата раждаемост като българите, възрастта на която раждат жените е следващият важен фактор. Ако жените раждат за първи път средно на 15 години, една жена на 30 години ще има внуци, на 45 правнуци, а на 60 години праправнуци. Една българка в най-добрия случай на 60 години ще има две деца и 3-4 внуци, от които един ако е женен и има дете ще се счита за постижение. Относно продължителността на живота - да, тя има значение за общия брой на населението, но няма как да очакваме жени над 50 години да се възпроизвеждат, т.е. да раждат. Дали на 78 или на 88 г., те ще приключат своя жизнен път без да увеличават населението.

Ако се вкарват в трудов лагер забременителите на непълнолетни, може би ще се попременят нещата. И няколко други прости законодателни мерки,,,

Продължителността се е увеличила заради парите които изпращат близките от чужбина и заради намаляването на броя на младите хора. Старите хора не трябва да правят нищо, освен да чакат да умрат.

Среднатап родължителност на животът в България вече е 50г. Между 50 и 60г. вече виждам хора, които се разболяват и умират от старчедки болести, дори такива, които се водят изчезнали при лошият комунизъм (но новите ни "съюзници, с които не ни трябват врагове ни ги наториха обратно). Вече и тази възраст пада и българите почнаха да обикалят болниците още на 40г. а някои и в 30-те. Неадекватната ни здравна с/ма е така "реформирана", че само се грижи да им изтиска парите и да ги разболее повече, или уморо по бързо. А тия ми говорят за 74г. и 7мил. население, това да не е преди еврогейският съюз? , тука геноцид ни вършат с тяхно съдействие, а те си и заровили главите в задниците и пускат лъжливи статистики. Само за бебетата има нещо вярно. Отрицателният прираст се увеличава защото на чандала им намалиха помощите и понамаляха чаветата, а и тръгнаха да ноьаят помощи и да си берат из по богатата и наивна Европа. Иначе при българите има стабилизация - дали от патриотизъм, дали от претръпване, но почнаха и за две деца да мислят, или поне да има талова.

Хората биват постонно държани в конфронтация между две противоположни тези - социализъм и капиртализъм, и двете фалшиви алтернативи, за да не могат да видят истинската алтернатива. Първата от тях е открита, а втората прикирата тирания. Истинската алтернатива е Божието царство, което ще дойде скоро за да строши земните царства които се клатят защото са изградени на принципите на хаосът егоизъм, гордост, суета, лъжа и липса на любов и свобода, а самото то ще пребъдава до века, защото е сплотено чрез приницпите на порядъкт любов към Бога и ближният, стремеж към истина и справедливост, и свбодна воля. Това вечно царство ще бъда управлявано от свят цар без грях мисли и дела, който ще гарантира абсолютната справедливост във вселената през вечността, от която вечният живот има нужда.

За социализма и капитализма си прав. Но после що глупости си надрънкал, не е истина просто.

сочи, че няма млади българи, това е Минке, дереджето, не искат да се трепят за 400лв месечно и това е

Не съм способна да схвана логическата дилема, че вие все още сметате, че сте 7 мелиона. С 2 мелиона цигани и 1 мелион турци, и 3 мелиона пенсионери, сами си сметнете какво остава да е активното и жизнено фертилно покуление на страната. Ас лично се съмневам, чче фертилното население (тоест между 18 и 50) има и 1 мелион. Спорет мене, нема. Като кацнеш на Терминал 2, се едно бомба е паднала. Ас щото помним какво бее преди 10 години, също помним и какво беше преди 40 години. Вкаовете беха пълни, страната гъмжеше, работеше се на полето.... Сега, ако видиш некой да мърда на стргалото, и се радваш и си викъш, яяяяяя.......кой беше тоя?

Малко неграмотно написано, но за съжаление НАПЪЛНО ВЯРНО.ЦИГАНИТЕ са бъдещите граждани на България. Трудно е само отсега да се предвиди КОЙ ще ги храни, като измрат глупавите българи.А ГОЛЯМАТА ЛЪЖА за 7/седем/ млн. отдавна НЕ ВЪРВИ. Стъкмистика за наивници.

Да не сте забравили, че сам министър председателя каза в прав текст на една майка с две деца, защо ги е създала, като не може да ги гледа. Даваха го по телевизията това. Оная със златните пръстени беше друга.

циганите са българите на бъдещето !

Демек , агонията ще е повечко !

ти какво си очаквал, бързо и безболезнено ли?

пак лъжат!!! след 10-15 години работоспособното население на страната ще е толкова намаляло че няма кой да пълни хазната и няма да видите пенсии,така че не се натискаите да се осигурявате защото като дойде вашия ред няма да има кой да ви плаща пенсиите,ако въобще доживеете до тогава защото вазрастта за пенсия всяка година се вдига!!!!!

И си правете сметката ,че циганите ше са се размножили до 4 мелиона, до следващите 10 години, щото те прогресивно се размножават, не като вас, линейно. И ке бидете масово изнасилвани и бити не саму по селата, но и по градовете. Айде, който се изнесъл, се изнесъул. Другите да копуват железни гащи.

пак лъжат!!! след 10-15 години работоспособното население на страната ще е толкова намаляло че няма кой да пълни хазната и няма да видите пенсии,така че не се натискаите да се осигурявате защото като дойде вашия ред няма да има кой да ви плаща пенсиите,ако въобще доживеете до тогава защото вазрастта за пенсия всяка година се вдига!!!!!

"И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха... Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде... ...Защото гаснат звездите една по една, ала Божият пояс ще свети вечно - и Млечният път ще бъде светъл саван над мъртвата вселена...

тпотии без край . никой няма нужда от такъв крадлив прост народ.

Аз имам 3 деца и съм ного щастлив. Ако другите пършивци в БГ вземат пример от мен нещата ще се подобрят.

искаш да кажеш, че си богат ПЪРШИВ гущер......ще падна, бих добавил и еблив, безотговорен и глупав..

Иска да каже, че е щастлив пършивец, понеже не знае колко е нещастен.

БРАВО!!!! БЪДЕТЕ БОГАТ СЪС СВОЯТА ЧЕЛЯД!!!! ТЯ Е НАЙ-ГОЛЯМОТО ЧОВЕШКО БОГАТСТВО.

Ми кажете на Волен Сидеров, че Деница е още млада и трябва да даде на България още деца. Не са бедни.

Форумни нещастници. Всичко знаете и от всичко разбирате.

Заболя ме зъб,взех хапче.мина ми,но утре пак ще ме боли.не го ли излекувам,и сто статистики да напиша, пак ще намаляме прогресивно

РАЖДАТ ЦИГАНИТЕ. ТЕ СА ОБГРИЖВАНИ ОТ ДЪРЖАВАТА И НПО " АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ". ЗА ТЯХ - ПОМОЩИ, ДЕТСКИ, ХРАНИ, И ВИНАГИ, ВИНАГИ НАПРАВЛЕНИЕ ЗА ЛЕКАР-СПЕЦИАЛИСТ. А НАШИТЕ ДЕЦА, НА ЕТНИЧЕСКИТЕ БЪЛГАРИ СА НА ЗАПАД ОТ РОДИНАТА. И НИКОГА НЯМА ДА СЕ ВЪРНАТ. ТОВА Е И ЦЕЛТА НА МАЩАБНИЯ ПРОЕКТ "ДЕМОКРАЦИЯ" ЗА БЪЛГАРИЯ -СРИВАНЕ НА ИКОНОМИКА, СЕЛСКО СТОПАНСТВО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБУЧЕНИЕ....... ВСИЧКО, КОЕТО ДОПРИНАСЯ ЗА УЮТЕН ЖИВОТ В РОДИНАТА. БЪЛГАРИЯ ИЗЧЕЗВА. ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА НА УПРАВЛЯВАЩИ, ДЕПУТАТИ, БОГАТАШИ СА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ. БЪЛГАРИЯ УМИРА.

Свърши кранчето с кредитите, нали разбираш че комунизмът беше на вересия?

Само погледнете статистическите данни за външния ни дълг в момента, и го сравнете с числото 5 години преди началото на "капитализма" в родината ...

скалъпени изследвания....

ха ха ха, искат да вдигат възрастта за пенсиониране..... шегаджии

Тази Надежда ако не е над 50 години и става, можем да се включим в желанието ѝ за смекчаване на демографският срив.

Леле мале, леле мале, стъкмистика и при това невярна

не разбрах къде видяха надеждата.Така написано,че нищо не значи.

Не ви ли притеснява редовното унищожаване на жени в детеродна възраст?

И за чий ми е да раждам деца, които след това ще изпратя в чужбина - първо да учат, после и да работят там?

Ако не знаеш, не ти е време да имаш деца още.

Българите изчезват и никой не може да спре този процес.Българите са малък но за сметка на това много прост народ.

Обаче като някой му каже, че са дебили и лош материал се обиждаме нали. Той Славейков хубаво го казал преди 100 години - Не сме народ, а мърша!!! Какво бъдеще, какви 5 лева!!! Ще изчезнем и на никой няма да липсваме!

Няма, няма. Ще разпространим българщината по света.

Мърша сте такива патологични комплексари като тебе и бота 78. И се пише НИКОГО, неграмотник прост.

Поредния коментар от бот демотиватор. Толкова ви мързи, че само преписвате шаблонни изрази без капка мисъл.

Ти също си прост бе шнорхел.Сигурно си взел диплома за висше и си гордостта на мама и на татко.Срещу теб да тичам пак не можеш ме стигна по ум.

Еееее... Ето това се казват "Фалшиви Новини" И то СЪВСЕМ официално!!! Правете си сметка за "другите"

Имало надежда?! Вместо да вземат мерки,да разработят национална програма за преодоляване на демографската криза,както направи Орбан,те просто си се надяват.

Човече, те толкова си могат... Такъв им е "матряла"... От кратунка-...от маймунка-...

Че тя стъкмистиката на населението в България е очевадна. В тези 7 млн .са включени всички с българско гражданство , вкл. и тези с двойно гражданство и техните деца. Та за какви, аджеба , 7 млн. става въпрос, след като над два млн. не живеят в България и никога няма да се върнат?

Детето ти като иде да учи в Харвард, Йейл, това загуба ли е или успех?

белите европейци стават по-редки от белите мечки; в нашия клуб на изчезващите сме с естония, литва, латвия, словения; другите "европейци" се множат за сметка на чалми и негра; последни надежди за расата са латиното в централна америка - там все още имат нагласа да се запазят като резерват на еврогени; но и там работата е несигурна, щото северните им братя току виж решат, че такъв резерват е ненужен

Всички, посетени от болшевишката православната мечка.

Тоя не е наред, МТСП да се закрие. Още едно доказателство за истинноста на думите на Иво Христов.

Увеличават се циганите за сметка на българите,това се случва!!!!

Повече вярвам да видя някога чудовището от езерото Лох Нес и Йети от Хималаите, отколкото преборена демографска криза в България.

изводът е, че България изчезва и става циганария, защото тази раждаемост е циганска, а циганите нито говорят български, нито се смятат за българи, а ползват българите като тор за да размножават

Данните на НСИ показват смъртност 15,3 промила на годината, което ни прави световен шампион/ първо място/.След нас са Лесото, Афганистан, Сирия и други държави, в които има война. Ние сме с най-ниска продължителност на живота - 71,2 години при мъжете и 78,2 години при жените - в цяла Европа.Ние сме и с най-старо и най-бързо застаряващо население в Европа. Броят на възрастните хора в относителни числа постоянно нараства, което поставя под съмнение функционирането на пенсионната система. Само след едно-две десетилетия тя ще изгърми, пенсии няма да има, защото няма да има кой да изкарва парите за тях със своя труд.Разбрахте ли всички уж недебили ....

Тихо,че ако се събудят си е ......... майката

Какво решение предлагаш, всички задължително по 3 деца и забрана да пътуват?

Такаааа, статистиката се представя както дявола чете евангилието. Гледам се позитивни "дезинформации" покрай европредседателството. Трендовете стават все по оптимистични. А раздайте сега по 1000 евро на калпак за Коледа, от бат ви боко, лично. За хиляда евраки ставам виднага неолибераст.

И аз имам очи и виждам,имам село което вече стна призрачно,а гробищните паркове вече не достигат.Не само крадете ,но и лъжите.

"населението на България е 7 101 859 души През 2016 г. в България са се родили 64 984 деца" ку ку ку лъжи

излиза че българинът няма да взима пенсия , защото му увеличиха годините за пенсия до над 70 години, а тох умирал на 74 години...

Ще чакаме 74 годишните и циганките с висока фертилност да ни извадят от демографската криза. Няма да се оправим никога, уви........

България --> Булгаристан --> Мангустан.

надежда, бе холан, България става Мангалия?

Прочетох статията, но не споделям оптимизма , който се опитва да ни внуши. Защото аз виждам в какво се превръщат селата и по-малките градове на България. А човек, който види тази страшна картина губи оптимизъм.

Всички под 100 000 е под ножа, а Русе, Плевен Ст. Загора и Бургас са под въпрос в най-добрия случай. Бургас може да привлече много хора от голямата си област и околните Хасково, Ямбол, Сливен, даже Шумен и вероятно ще оцелее,за други 2 не знам. Знам за Плевен - вероятно ще последва други 3 с население над 100 000 ама при соца Сливен, Добрия, Шумен. В. Търново се опитва да оцелее с повече работни места, но това може само да е за сметка на Русе - друго не очаквам. Това е лична прогноза. Моля никой да не се обижда. Най ме е яд за Русе, даже не толкова за Бургас. Ама такива стари бих казал буржоазни градове като Русе не предполагат сериозно тиквопоклонничество и няма да им се помага.

И НА КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ !?? ЦИГАНЕТАТА ДА СЕ НАУЧАТ НА РАБОТА ??? Т.Е. , ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ ??? ТА ТЕ, ЦИГАНИТЕ СА ТУК ОТ 600-700 ГОДИНИ И НЕ СА СЕ ИНТЕГРИРАЛИ !!! А ВИЕ ЧАКАТЕ ДА СЕ ОФОРМИ КАТО РАБОТНА РЪКА ЛИ ? - :-)))))))))))

да крадат вън, да влагат тук. хахахахаха.