Делян Добрев сезира ВАП за енергийната политика на кабинета Денков

Поводът е решението на Министерски съвет от миналия петък, касаещо Български енергиен холдинг ЕАД

Обратно в новината

Коментари - Делян Добрев сезира ВАП за енергийната политика на кабинета Денков | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Май скоро ще ходи да бере кауни

Диляне фащайте с Теменужка флекса и отивате да режите Патока

Делянчо яко беше сгахил преди години - беше сгахил! Но, че в момента е абсолютно прав за всичко, което се опитват да направят - е прав не на 100, а на 1000%, затова спор няма! Дано единствената бяла лястовица в гнездото на гарвани, успее да се пребори с демонизацията, която ни готвят!

Дилян добрев е едно рядко лайно!

Е, че скоро съвсем съзнателно всички в България ще търсят нов Тато и Белене

Ще питаме Магнитски! Той всичко знае, като Google.

Посолството и Магнитски. Те само гледат кой е полезен за тях. Долни пед... и колонисти..вън от България

Странно е че взимат цялата печалба 100%, от дружествата със смесено участие, Частно и държавно! Изглежда незаконно, Би трябвало да е до % дялове от собствеността на държавата... Останалото е кражба! За това, кой ще сезира компетентните органи в България???

Кой от правителството, ти гледа закона?!? Важното е да се изтъкнат на ПП Парапета!

Абе как може да пишете подобни откровени групости, бе! Вие наистина ли сте толкова прости! Как при смесено дружество само един акционер (пък било то и най-големият, държавата) ке вземе 100 % от дивидента?!? Вие изобщо знаете ли да какво става дума? Знаете ли какво е дружество, акционери, акции, дивиденти…? Как се гласуват и разпределят… И как точно на практика моге да стани това и да са оформи, според теб, бе! Ти изобщо някога акция от дружество имал ли си, виждал ли си?

Делене ПУТКО децата ти ще се срамуват от теб утрепко

От Асенчо от прайда, Повече се срамуват... Ама срам не срам, то си е реалност

на вниманието на тоя борец за правдата какво се случи 2012 г., цитат: БЛС: Дянков е отклонил 2 млрд. лв. от здравната система за други разходи

Аха, и това сега е отмъщение и компенсация, ли?

Значи според този държавата не може да си вземе парите от ДЪРЖАВНИТЕ дружества, а той какво предлага на (частно лице) него ли да ги прехвърлят

От чисто държавните, биха могли, Но някои не са чисто такива и Кво правим? ПП политика

Естествено че могат да обезкървяттдружеството и после два варианта 1. Да го подарят на стратегически инвеститор ала гад зееви примерно или 2. Да го финансират със заеми от нашите джобове. То е като да заколиш дойна крава за месо... може но ефекта е кофти и го правиш веднъж

Не го харесвам Делянчо, но този път им го тури на Подмяната.

А дано, Слави Трифонов вече веднъж успя!

Момчето с листчетата, така ще бъде запомнен Делянчо!

С две думи - тоя, Делян Добрев се изживява за велик експерт на Началника му - Мутрата Борисов, който пък се е вживял в Троянския кон на правителството! Както бе Слави Трифонов в предното редовно правителство!

Борисов не е троянски кон, той ръководи, от дебелата сянка която си посла, правителството и Народното събрание на гърба и за сметка на ПП и ДБ.

Не си струва да чета повече откровено злобните и изсмукани от пръстите лъжи и глупости на този..

Нека съдът да преценя, А не лаиците

Именно! И защо тогава е тази статия и цялото изложение на този, след като очевидно поне 90 % от тези тук не разбират изобщо за какво става въпрос, съдейки и по коментарите им! (Не че лично аз имам нещо против) А онзи, който разбира от счетоводство и финанси (и финансови отчета и баланси) отлично разбира, че от това писание САМО на Добрев НЕ може да направи информирано заключение за обективността! Но министър Асен Василев много ясно публично обясни, че в много кратък период от време въпросната държавна компания е предоставила два отчета с драстична разлика в печалбата - за един и същи период?!?

Друг абзац от многословния донос - жалба на този, обсипан с членове, точки и ариите за да звучи по-внушително и убедително за хората: “ От посоченото по-горе безспорно става ясно, че финансовите резултати НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ОКОНЧАТЕЛНИ !!! съответно липсва правно основание Разпореждането на Министерски съвет да реферира към този предварителен неодитиран отчет за 2022 г” Не знам дали сте забелязали, но всичките разграбени и разградени български държавни дружества и активите им ВИНАГИ представяха “финансови резултати”, които “не могат да се приемат за окончателни” - особено от някои! И мога да посоча много примери през годините!

Забележете тази йезуитска формулировка в доноса на тоя: 1. Разпореждане № 4 от 2023 г. е издадено в нарушение на чл. 247а, ал. 1 и ал. 3 от Търговския закон. Съгласно чл. 247, ал. 1 от Тъговския Закон дивиденти се изплащат само ако според проверения и приет съгласно раздел ХI финансов отчет за съответната година чистата стойност на имуществото, намалена с дивидентите и лихвите, подлежащи на изплащане, е не по-малка от сумата на капитала на дружеството, фонд "Резервен" и другите фондове, които дружеството е длъжно да образува по закон или устав. За да бъде законосъобразно решението за разпределение на дивидент и за да се превърне АБСТРАКТНОТО ПРАВО за получаването му в ликвидно и изискуемо право на вземане в полза на държавата, решението трябва да е взето на база финансовите резултати л…” Още веднъж - значи правото на собственика, на принципала на едно дружество (в случая държавно) било .. АБСТРАКТНО?!?! (Защото е държавно, разбира се!) И само да напомня, че точно с това внушения и такава логика (и как държавата била лош стопанин и прочие безобразни манипулации) още на времето бе разграбена България - държавните и общински предприятия, собственост за десетки милиарди)!!! И това РАЗГРАБВАНЕ и УКРИВАНЕ НА КРАЖБИ И ПРЕСТЪПЛЕНИЯ от ръководствата на държавните дружества стана с активното и ПРЕСТЪПНО БЕЗУЧАСТИЕ и дори СЪДЕЙСТВИЕ на принципала им - съответните ресорни министри и министерства и премиери и разбира се безмълвната прокуратура!!!

ГЕРБ размахват някакви листове пред очите на тъпоумните си привърженици.А този Хасковски крадец си мисли,че всички са като него крадци.И той като Тиквата съдят за другите по себе си.Пред очите им само крадци и убийци.

с имунитета на тази гнида. Нали прокуратурата започна разследване с/у него?!

Като при Киро лъжата...

СтопМашина ! : - каква Е Експертизата на лицето ТозиДобрев в Тази насока ? …всъщност - Има ли някакваИзобщо ? А! - а оня сополкьо Дъбнишкият”финансист” Влатку - ДъСъ Е скатал ?

“ "На основание чл. 127, т. 5 от Конституцията на Република България и чл. 16, ал. 1, т. 1 от Административнопроцесуалния кодекс, сезирам Върховна административна прокуратура,..” ===== Конституция на Република България Чл. 127. Прокуратурата следи за спазване на законността, като: 1. (нова - ДВ, бр. 27 от 2006 г.) ръководи разследването и упражнява надзор за законосъобразното му провеждане; ===== Административнопроцесуален кодекс Участие на прокурора в административния процес Чл. 16. (1) Прокурорът следи за спазване на законността в административния процес, като: 1. (изм. - ДВ, бр. 74 от 2016 г.) предприема действия за отмяна на незаконосъобразни административни актове, споразумения, административни договори и съдебни актове; ======= На това се позовава Добрев. (Защото хората не са длъжни да знаят точните текстове)

Добревото Диди реве щото им секнаха схемите дето крадняха да година по милиард ,милиарди и половина от БЕХ...

Вервай си

Добре, какво е това на което сме свидетели? Как се назовава? Простотия, цирк или малоумно изпълнение? Кабинета на Денков заедно с подкрепата на герб гласуват тази промяна и веднага след това индивид от герб с възражение против промяната. Като че той и партията му нямат нищо общо с това! Добрев до сега къде е спал? Или е бил зает да пише този юридически роман по членове за да се прави на много интересен и учен!?

Как какво е това, бе колега! ГЕРБ! Ти не го ли чу още на времето как дори и Станишев им го каза в очите - циркаджии!

Алооу, Добрев е ясен отдавна, обаче кой ще го чете този реферат. Нали затова имате редактори да резюмират.

Кокорчо (Жан-Асен) е схемаджия. Ще ограби държавните дружества и после ще каже, че е събрал хубав бюджет. ПП само знаят да крадат и харчат парите на другите, като истински марксисти.

Глупако, това е печалба и девидент от даржавните дружества!! Държавата може да се разпорежда с тях както иска!! Какви схеми, какви простотии!!!

А добревото Диди, бибитко и целия герберастки гмеж, какви са ма?

Алооо герб-а, това просто е несериозно! Не може да сте ортаци с парапетите, да ходи боцко на лидерски срещи, да се оплаква след това и да излезе сега Добрев и да се изцепи, че сезирал ВАП за енергийната политика на академика. Просто е несериозно, разберете го, разтурете седянката, минете в опозиция и тогава с подобни изпълнения!

Вие ни ги натресахте.

изберете 121 депутата от една партия ....

Абе и тересното е, че Добрев ги рита по кокалчетата. Прилича ми малко на предизборен ПР, което май е показателно. В този театър, някак се намърдва Възраждане, а ДПС се отдръпва от терена. Знаем че, щом някой се отдръпва от нещо, значи има причина. Нещо се готви. Добрев сякак започва да топли водата в която ще бъдат сварени ПП. Дори ДБ се отдръпват тактично, вече не можеш да ги чуеш. Смешното е, че ПП с такава жлъч и ударно управление влязоха в управлението, че не усещат примката около врата им как се затяга. Патерицата на ГЕРБ, Възраждане ще изиграе някаква игра тук. Възраждане са близки с кръговете на Клинтън, а Мертен е човек на Хилари. Вече се чудя дали няма договорка м/у Русия и САЩ за България?

хасковския счетоводител какво казва: че печалбата на ДЪРЖАВНО предприятие не може да отиде в ДЪРЖАВНИЯ бюджет ли???? Тоя има ли изобщо нещо под покрива???

Кога Д.Д. и Деси ще напуснат ГЕРБ? Или Б.Б. ще пълзи на Коз.к скоро пак....?

Герб, приберете си го този мрънчо ......

Когато си приберете гея от гей парада!

Кой ще го чете тоя пасквил? Четеш делян и спираш.

го, бързо го връзвайте. Много болен човек. И намордник му слагайте, много хапе, страда от бяс, устата му е омазана с мръсна пяна.

Д.Добрефф има някъде по веригата предприятия-зомбита (Вероятно мините, ТЕЦ2 или Булгаргаз, вуйчо, чичо, учинайка, братовчед, и зълва), които са силно зависими от това блато БЕХ да продължава да скубе народа без контролно и без отчетно, и да са на заплатка и рушветче поне докато не се изпопенсионират и "изучат децата". Щом подскача толкова много , значи става още по задължително да се ревизира Блатния Енергиен Холдинг на всички етажи и свръх печалбите да се прелеят в бюджета за по-смислени харчове

А вие като откраднахте с баце и Дянков 1.6млрд.лв. от НЗОК какво стана, да не би тогава главния прокурор да реагира адекватно?...

На маминия май ще му спрем и ротацията и коалицията, боко тъпото няма полезен ход.

Спешно Делян Добрев (почти еднорък) да бъде разследван от ДАНС, за подтикване към насилие и рекет. (Ирония)

Лошо Делянчо , лошо. Да ти дръпнат "килимчето' изпод краката, е много болезнено. Че ти от тази енергетика, милиони направи. Но, така реши вашият вожд- Винету. Сега ще си изпиете чашата със горчилката докрай. Ти гледай сега, как коалиционният ви партньор -дпс, че си сложи кмет в Хасково,и как твоят кумски отбор, че се спасява по единично. Поне гледай Мидов да запазиш, че иначе - небето на квадратчета ще гледаш!

Не виждам нищо лошо, Да се провери законосъобразността на подобни решения! Така всичко ще е Чисто!

Тоз е по-алчен и крадлив и от Боко. До сега като тъпчеха държавните предприятия с пари за ковида си мълчаха, сега им взели печалбата. А лукойл дава ли нещо за хазната. До кога ще се тъпче бдж с наши пари и всичко да изтича - за пилон.

Е вече знаеш - има Хасан!

Този в началото беше смешен, сега вече е жалък.

Пухкавото момиче Асен всичко ще разпродаде.

Щом на прайда се търси...

До "ВНИМАНИЕТО" От сайта на БЕХ: "Български Енергиен Холдинг“ ЕАД е холдингово дружество, което обединява компании, развиващи дейност в производство и пренос на електрическа енергия; пренос, транзит и съхранение на природен газ, както и добив на лигнитни въглища. Дружеството е 100% СОБСТВЕНОСТ на българската ДЪРЖАВА и е най-голямото държавно дружество в страната на база притежавани активи"

Ех, защо не беще толкова загрижен за Цанков камък и ТЕЦ Варна ?

да бе , няма си други грижи ....

Къде са КНСБ и Подкрепа. Като вземат на държавните предприятия цялата печалба и не останат пари за капиталови разходи, те ще фалират. Кой ще защитават тогава синдиците.

четеш ли изобщо какво е предвидено, сумите ще се вземат СЛЕД като си предвидят капиталовите разходи

Странно е че взимат цялата печалба 100%, от дружествата със смесено участие, Частно и държавно! Изглежда незаконно, Би трябвало да е до % дялове от собствеността на държавата... Останалото е кражба! За това, кой ще сезира компетентните органи в България???

ГОСПОЖО, а спомняте ли си как мин. година ДЪРЖАВАТА РАЗДАДЕ 10 МЛРД. лв. ПОМОЩИ, вкл. на ЧАСТНИЯ бизнес?!

На когото са давали, да си ги събират, Но за едни има изключения - своите хора, а за другите не

Добрев, След като няма кой, Сезирай ги ти, Явно е новата ПП простотия

Бойчо за Едноръкия Делянчо: "На Делян Добрев съм му взел всички ножчета, триони, брадви - да му спася след тая пресконференция ръката!"

Делянчо брани милионите, които БЕХ трябва да връща. Няма до може да си прибере процента от тези пари. Хадук от класа.

И на този са му пробили шушона в Русия. Боклук мурзилски

дребно мизерно създание

проблемът е , че откакто тоя хасковски каунь се гмурна в енергетиката , общо я са внесени 1 млрд данъци от всичко що е ток , газ , бензин за да има за раздаване. Така се практикуваше !

Добрев и Борисов са като две капки вода с Медведев и Путин. :)

То какво да чакаш от кокорчо освен вредителство и далавери.

КОКОРЧО СПРЯ ПАРИЧКИТЕ КЪМ ГЕРБ. ТОПЛОВА Е ПРОСТО ЗА ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НЕЩО В ГЛАВАТА.