Делян Добрев: Колкото повече електроенергия се предлага, толкова повече цената й ще бъде по-ниска

"Инвестициите в енергийна ефективност най-бързо връщат вложените средства, освен това те разкриват и нови работни места", обяви председателят на енергийната комисия в НС по време на дискусията "Да намалим сметките - енергийната бедност и цените"

Обратно в новината

Коментари - Делян Добрев: Колкото повече електроенергия се предлага, толкова повече цената й ще бъде по-ниска | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

този бил много умен, откри топлата вода!

Като го видя тоя и веднага ми идва асоциация с глист.

този прави ли разлика от енергийно беден и ниска цена на ел енергията че толкова се напъва

Делян говори със замах като старите профсъюзни председатели от АПК "Палакария" село Белчин Бани - Софийско.

Абе какво стана с левчето при цената на горивата. Нали щеще да падне или падна във вече чужд джоб, а не в моя

Делян Добрев, тепърва открива топлата вода ! Всички ли от ГЕРБ, са толкова "умни"?

Делянчо Хаскьой е майстор на говоренето на глупости от които нищо не следва.Нито ток,нито отстъпка за горивата,нито Белене.Само назначения на свои хора .

Деляне, спри да плещиш глупости, говориш като на селска вечеринка ! Иначе ставаш за имитатор, че вършиш някаква работа, но липсва същественото и практико-приложния аспект !!!

Ми що спряхте Белене бе серсем?

дилянчооо, защо твоят тиквеник спря тогава трите големи енергопроекта, а? Що бе, мамин сладък запартък ?

Титан на мисълта е Добрев, след като ни обясни теорията за цената при търсене и предлагане на стока. Дано и него му е станало ясно, ама не е много сигурно при този коефициент на интелигентност, клонящ към 20.

Деляна като си такъв разбирач защо не казахте на хората , че могат да си намалят още сметки за парно след като ги санират е нужно да се направи нова оценка на енергийна ефективност на сградата и това променя коеф. който влия върху това което плаща на топлофикация !

Два месеца,а още си чакам левчето, което ми крадеш от всеки литър гориво.

Не е съвсем вярно, трябва предлаганата на пазара енергия да е повече от търсената. При положение, че износа е отворен, и е ограничен единствено от капацитета на връзките към съседните държави, не виждам как ще произведем повече от колкото се търси. Т. е. цените не зависят само от нас. През Румъния може да се захранва половин Европа, добре, че капацитета на връзката е ограничен. Общия възможен износ по съществуващите линии е 1950 MW. Ако ограничите износа, ще стане, иначе не. Друг вариант е контролирани цени за БГ, но и двата варианта не са позволени...

От 2023 трябва да заработи и разширената връзка към Гърция - още 1500 MW. Тъй, че усилено се работи по износа, забравете за ниски цени на тока за в бъдеще.

Забравяте май подписаното от този, че през еврогейската енергийна борса трябва да минава всичко що колонизираните от еврогейците произвеждат.

Поредната глупост казана, забравяйки че подписаха всичко да минава през еврогейската борса където няма как да спадне цената защото потреблението нараства..

Всичко е договорки и бизнесмените гледат да стрижат яко

Кой, той ли точно не знае и деликатно премълчава, че повечето електроенергия се изнася и малко ги интересува колко ще подадат на вас? Защото цените отвън са други, а какво толкова да спечелят от вас, почти нищо, едно към едно в най-добрия случай. Е това е положението на практика. Предпочеитат милиардите отвън веднага и сега, а не да чакат старците и работещите бедни да съберат стотинките си и да им се наплатят в края на месеца.

Енергията не стока, а стедство от което зависи оцеляването. Играете си с търпението в много лош момент.

толкова повече цената и ще бъде по-ниска.... Език мой, враг мой!

Това не е ли най-известния пазарен принцип бе, тюфлек?

Какво прозрение, каква дълбочина на мисълта...