Пребит от полицаи миньор осъди МВР за 5000 лв.

Административният съд в Стара Загора осъди Областната дирекция на МВР в града да плати 5000 лв. обезщетение на миньора Кольо Колев, пребит от полицаи на митинг пред мини "Марица Изток" през лятото на 2007 г.

Обратно в новината

Коментари - Пребит от полицаи миньор осъди МВР за 5000 лв. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ченгетата са престъпници, облечени с власт. Тези 5000 лв са крайно несправедливо недостатъчни за това, което е преживял този човек. А колко наглост е нужна да кажеш, че човека сам си е ударил главата в асфалта, при все че са се гледали по теливизията. Изроди!!!

Така е. Докато не стане оръжието свободно за притежание от дееспособни граждани - никога няма да има демокрация.

Кой беше вътрешен министър през 2007 г. ? Сега виждаме ясно кога е имало полицейшина в държавата ! А да си припомним ли за 14.01.2009 г. , когато пред парламента бяха бити протестиращи и един от тях впоследствие почина в ареста ? Кой беше премиер тогава ? А беше ли свикан КСНС тогава и ако НЕ е бил свикан, то тогава би трябвало да попитаме защо ?!

Пеейки: Родната полиция ни пази! Амин!!!

само да ви кая че точно тези плицаи ги няма вече и техния началник които се вживяваше на кадафи и него го няма,сега ние обикновените хора ще плащаме,заради онази гропировка стария кмет на галабово мвр началника т.ми...ов се стари кумоняги а забравих онова юже коете се вживяваше мук ли беше и цигането ванко което в момента си стои в тях насрано а девоиката от която има дете си брамчи постояно снякви деца на неината вазраст по кафетата,много за малко бяха модерни, нали знаете всяко чудо за здни. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

стреса и да направиш дябет струват повече от 5000 лв , да не говорим , че човека е осаден да плати и 2500 на куките , наистина е за страсбург за да претендира човека за по - голямо обезщетение , ккато и да се поучи администрацията , че е време да наказва виновните . дори арабите не бият народа си както куките .......

стреса и да направиш дябет струват повече от 5000 лв , да не говорим , че човека е осаден да плати и 2500 на куките , наистина е за страсбург за да претендира човека за по - голямо обезщетение , ккато и да се поучи администрацията , че е време да наказва виновните . дори арабите не бият народа си както куките .......

Не ми е жал за парите - глоба за криво правосъдие. Жал ми е за краднатото от мечтата ни за България и срама от настоящето ни.

,,Скандалният случай беше повод да се поиска оставката на вътр.министър Р.Петков".Много експедитивно работи българският съд.Р.Петков отдавна не е министър,но знае да лае непрекъснато.Нямам думи!

Ако беше в Щатите, щяха да му платят поне 2-3 милиона долара. И затвор за полицаите - поне по 5-6 години. Булгаристан.

Полицията в България трябва да се съкрати с 50%.

Полицаите в България също така трябва да имат и коефицент на интелигентност над този на средностатистически тЪпир и да положат изпит по български език, защото всички те са неграмотни, тъй като и едно изречение не могат да напишат без да го оплескат. А!? Ако може също и на логопед да идат защото всички те говорят някакъв диалект, присъщ на чоплещ семки футболен запалянко, смукнал 5-6 бирички преди мача.

Много добри коментари. Бих добавил и съкращаване на чиновниците в МВР с поне 2/3. Такава бюрокрация и имитиране на дейност няма никъде по цивилизования свят.

Полицията в България трябва да се съкрати с 50%.

Пък после при ГЕРБ било полицейщина. Ей, гледайте другаря Запалка как действаше

Брей кога била полицейската държава. А аз си мислех че е дошла с ГЕРБ А истината е че 4 години процес за това дело е срамна работа и това е следващото което очакваме от нормализацията на държата - нормално правосъдие

кои се подиграва с националния флаг бе. еи съда. да го вземете предвид. абе съдъ тая дърява в страстбург бе. изкараи си медидински изследвания и искаи петорно повече. упомени и знамето. даи снимките където са заснимани полицаите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

къде бяха тези полицаи ,когато циганите разглобиха изоставена мандра Казанлък.

като протестираха полицаите трябваше да пуснат армията да ги набият

хаха точно така!

Кой ще плати тези 7-8 хил. лева? Това е МВР, т.е. аз и вие - данъкоплатците, а не полицаите, които са си превишили правата и са нарушили закона! Този съд е смешен, трябва да се осъдят извършителите на престъплението, а не МВР! Срамота е! Какво направихте със страната ни изроди такива! Политик, циганин, полицай - най-големите отрепки! Тежко ни, никога няма да се оправим докато не се променим!... Срамота, ако бяха бащите на полицаите там, така ли щяха да ги млатят?! Полицаите като протестираха, защо не си седяха вкъщи?! Или сигурно ние, обикновенните граждани, трябваше да се намесим да ги понабием?! Заради острата форма на диабет трябва да платят поне милион евро!... Трябва да има и регресивен акт към съответните служители! 5000 лева, изплатени от полицията, са малко пари з а подобно деяние! 15 000 лева трябваше да платят и тогава мисля, че щяха много да се замислят полицаите, преди да престъпват буквата на закона! Но защо ли говоря празни приказки, то законност в тази държава никога не е е имало! Как едната ръка ще бие другата?! То хубаво са осъдили МВР, но сега тези пари - 5000 + 2250 лв. да ги платят двамата полицаи и техният шеф, който им е заповядал да разгонват така протестиращите! Иначе следващия път пак ще направят така!... Това ще е възпитателна мярка!... Това е комунизмът!... Не се чудете,така беше и преди! Комунизмът трудно ще се изтръгне от милиционерските глави!... Къде са тия ербап-полицаи, когато трябва да се ловят наркодилъри и цигани?! Или те са на заплата при тях?!

Парите които са осъдени да изплатят са крайно недостатъчни за подоно деяние и нанесени щети. Но е абсолютно правилно да се съди институцията МВР, защото милиционерите са неини служители - респективно представители. Действията ин се отъждествяват с действията на институцията като цяло. След това обаче институцията която е осъдена заради дадени деиствия на свои представители (служители) трябва да потърси лична отговорност от причинителите на щетите (чрез уволнение, затвор, глоба ). Ако съоветната служба или ведомство бездейства след като е била осъдена или предприетите наказателни действия са символични - то значи че е бедомството е пълно с "гадни миризливи фекалии" и се нуждае от "клизма". Това според мен е правилният начин на разсъждение , а всички виждате как се развиват нещата в БГ.

Не защитавам полицаите по принцип, но в конкретния случай тоя ербап миньор беше наистина доста активен. Най-важното обаче е фактът, че тези миньори не бяха пред ММИ, а се опитваха да преградят път, шосе, по което се движат не толкова виновниците за тежкото им положение, колкото обикновени хора като тях - тръгнали по работа, на сватба, на погребение и пр. Това е същественото в случая! Подобни прояви не трябва да се допускат! Ненавиждам идиотите, които преграждат пътища, ЖП-линии, гранични пунктове, независимо по какви причини!

"След безредиците на протеста през 2007-а между униформени и миньори, от МВР обявиха, че Колев сам си е ударил главата в асфалта. На мястото обаче имаше няколко телевизионни камери, които заснеха как полицаите го бутат на земята и го налагат, а след това му попиват кръвта с националното знаме" - ето това е единствено важно и съществено в случая, а не твоите разсъждения. Служители на МВР лъжат умишлено, като злоупотребяват с авторитета на институцията, както и с априорното - и за съжаление измамено, доверие на гражданите.

А бе, човек, ти да си видял гръцките полицаи да трепят така народа си?? Че те толкова пъти затварят границата с България - има ли бити сред гърците?

Кой ще плати тези 7-8 000 лева? Това е МВР, т.е. аз и вие данъкоплатците, а не полицаите, които са си превишили правата и са нарушили закона. Този съд е смешен, трябва да се осъдят извършителите на престъплавието, а не МВР

срамота е. Какво направихте със страната ни изроди такива. Политик, зиганин, полицай най-големите утрепки. Тежко ни, никога няма да се оправим докато не се променим.

Срамота, ако бяха бащите на полицаите там така ли щяха да ги млатят?

чист симулант.ако си беше седел дома да му е здрава кратуната.а вие каде сте писали си бехте в къщи нали а сега пишете.

полицаите като протестираха, защо не си седяха вкъщи или сигурно ние обикновенните граждани трябваше да се намесим да ги понабием

Полицаите не преграждаха пътища, те не пречеха на обикновените хора като теб и мен! Я си спомни къде точно стана тази случка. И това решение на "обективния" и "независим" български съд е нелогично! Не защитавам полицаите по принцип, но в конкретния случай тоя ербап миньор беше наистина доста активен. Най-важното обаче е фактът, че тези миньори не бяха пред ММИ, а се опитваха да преградят път, шосе, по което се движат не толкова виновниците за тежкото им положение, колкото обикновени хора като тях - тръгнали по работа,на сватба, на погребениеи пр. Това е същественото в случая! Подобни прояви не трябва да се допускат! Ненавиждам идиотите, които преграждат пътища, ЖП-линии, гранични пунктове, независимо по какви причини!

Не ми вярвай, а виж сам кадрите как стана.

Бих искал и аз да ги видя тези кадри. Би ли могъл да дадеш линк към видео?

Кво искате бе.Ние ще си бием,вие ще плащате!Нали искахте полицейска държава?

Значи теб не те цензурират и обиждаш хора които не познаваш а мен ме цензурират като пиша нещата с истинските им имена. Колко сте жалки в Дира

Заради острата форма на диабет ушевите трябва да платят поне милион евра. Трябва да има и регресивен акт към съответните служители!

Задължително служителите трябва да го отнесат персонално. Защо данъкоплатците да плащат, а виновните да се покриват?! Къде е реализираното правосъдие? Май го няма.

5000 лева са малко пари за подобно деание изплатени от полицията! 15000 лева трябваше да платят и тогава мисля че щяха да се замислят много полицаите преди да пристъпват буквата на закона. Но защо ли говоря празни приказки ,то законност никога не е е имало в тая държава. Как едната ръка ще бие другата ?

Прости журналисти."Пребития".Защо не видите отново кадрите от задържането му.След като буйстваше,полицате бяха принудени да го натиснат на земята за да му сложат белезници.Както виждате има форма на бъчва и като се прекатурна и заора лицето си в асфалта.По телевизията се видя как си нарани лицето.Никой не го биеше.Той налиташе.Същото като със Стефан Савов,бог да го прости.Блъсна се в полицайте и приклекна.После се тръбеше навсякъде,че полицаи свалили депутат на земята.На очите си ли да вярвам или на журналистите и политиците.

То хубаво са осъдили МВР, но сега тези пари 5000 + 2250 лв. да ги платят двамата полицаи и техния шеф, който им е заповядал да разгонват така протестиращите. Иначе следващия път пак ще направят така. Това ще е възпитателна мярка.

Не се чудете,така беше и преди.Комунизма трудно ще се изтръгне от милиционерските глави.

Къде ги тия ербап-полицаи, когато трябва да се ловят наркодилъри и цигани? Или те са на заплата при тях?