Таен свидетел след 4 ч. разпит: Имами призоваваха за джихад

Пазарджишкият окръжен съд оповести протокола от разпита на таен свидетел 003 по делото за проповядване на радикален ислям. Той беше разпитван повече от четири часа и зад параван от съдиите.

Обратно в новината

Коментари - Таен свидетел след 4 ч. разпит: Имами призоваваха за джихад | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От как свят светува различните религий се опитват да се наложат една над друга и резултат от това са войни в миналото и терористични атаки в настоящето.Започвам да се замислям дали религията изобщо си струва.

Живея в град, голям град в Европа, в града има повече от 350 хиляди ислямисти и над 60 джамии. Джамиите изнасят редовно службано, но извън тях (не съм влизал в джамия) няма меанета, минарета, черджета, бурки и др. Всички са облечени нормално т.е. няма символики на религията която изповядат. Всички се съобразяват със законите на страната ..... защо тук е така а у нас не е така?

Защото сме по-голями католици от папата.Толерантни и ни се качиха на главата да играят кючек - примерно...

Дам. Когато човек се обърне към толерантни хора, винаги се подразбират не-мюсюлманите. Това е въпрос на политика, а не на толерантност и религия.

ако си толерантен мюсюлманин и имаш отношение към въпроса, моля да се изкажеш. ако не, то недей спекулира.

Най-вероятно изходът от това дело няма да има никакво значение занапред. Дори да осъдят тези, със сигурност ще се намерят други, дори и по-радикални ислямисти. Едва ли някой ще си извади поука.

Не че съм привърженик на бившата диктатура,но даскълът Живков се оказа по способен в решаването на тези проблеми,от простия и бездарен свой ученик Бойчо,банкевкия хъшлак!Този не само че си е природен глупак с велики претенции,но и е толкова тъп,че не може поне да копира позитивните действия на своя даскъл,или да се поучи от действията на белите европейски държави и да ги приложи у нас!Майче не напразно го наричат ТИКВАТА!

Неграмотни прости и необразовани хора , подписват се с кръсчета или отпечатък. бай Тошо ги оправи навремето. Време май да се върне възродителния процес , куфарите москвичите и айде към Анадола и там да си правят каквито искат джихади . Д

И искам да отида на един митинг в подкрепа на обвинителите. Нека светът види, че в България освен ислямисти живеят и християни: българи, евреи, руснаци, арменци. Ислямистите с чужбинското финансиране трябва да бъдат осъдени за терористична дейност. Само дано съдът и правителството не се уплашат.

И аз искам. Предполагам, че точно това се очаква от немюсюлманското население, за да могат от сектата да пуснат в ход провокации. Обвиняемите не са вярващи. Те са планирали всякакви варианти за действие в страната ни. Много е вероятно да използват един контрамитинг, за да затруднят още повече работата на съда в Пазарджик. Е, няма да им направя това удоволствие!

Че, тази организация е обявена извън закона от 2005г. А ДПС и мюфтията взеха позиция, като защитиха обвиняемите и преди каквото и да е съдебно решение, обявиха, че тези не се занимават с радикален ислям.

Аз съвсем не съм Мартин Лутър Кинг.И моята мечта съвсем не е като неговата.Аз съм просто човек.Но мечтата ми е малко необикновенна.Аз мечтая в този момент рокерите от България или поне само от пловдивско да запалят моторите си в този хубав ден и да се разходят до Пазарджик.В никакъв случай да не забравят националните знамена.Те нищо няма да правят в града.Няма да носят цитати от Библията на които да пише че Бог е любов или обичай ближният си като брата своего.Просто ще побръмчат с моторите си покрай тази брадата глутница която прилича на банда средновековни разбойници.И по край тези странно изглеждащи същества дошли като от филмите на Спилбърг.Аз мисля ч е тия прекрасни български младежи не си представляват каква внушителна сила изглеждат.И ако се чудят как ще оцени историята тази тяхна мирна разходка до този град в този момент аз ще им кажа.Историята ще пише че това е първата демонстрация в тази страна в подкрепа на българският съд и прокуратура.Дано моята мечта се осъществи.Ваш мечтател - Синьор Дон АМИЧИ.

Ех че добре звучи всичко това,което си мечтаеш!Сега поне има интернет навсякъде,пък и рокерите са едно доста сговорно и комуникативно общество!Добре би било да направят няколко трещящи кръгчета около тади паплач от малоумни с фесови и техните пингвини и бурки!Това наистина би била една приказна картина и би получила много добър отзвук!Рокерите са родолюбци и чесни свободни хора!Те не търпят гнет и робия!Дано чуе Господ мечтите ти!

Помните ли какво се е случило с българите когато османците са нахлули по нашите земи . Едни са паднали в битка , други са избягали трети са потурчени или помехаданчени . Сега е същото много цигани ,турци , помаци дори и българи в нищета ще се продадат. Само да припомним в ДПС има и етнически българи за да не се смята , че партията е на етническа основа .От нямане какви ли не ще станат . Значи трявба държавата да се застъпи за тези хора , да помисли за тяхното препитание за да спре подмолното купуване на български граждани . Доста време са ги наблюдавали . Добре би било да имаше и сересета , само със свидетели е опасно . Могат да заплашат хората , да ги ... Да живее и пребъде България и всички български граждани !

Брат, бедността не порок! Нито е извинение за глупостта! Не всеки бедняк в тази държава може да стане джебчия като циганите. Нито да продаде съвестта си като политиците! Нито да продаде душата си на сектанти! Не мога да оправдая тези, които са съгласни срещу някаква сума в € да тормозят съгражданите си и да ръчкат етническия и религиозния мир в държавата!

религя или течение на такава, която говори против ценностите в обществото като мир, толерантност, свобода на словото, право на щастие, варховенството на обществото и неговят интерес, правото на изява на личността, правото на познание е гнусна и няма право да саществува, освен това не може да претендира за нищо освен за собственото си заличаване.

Аз съм християнин. Искам всички да са такива, но реалността е друга - има и други религии! Аз също смятам че единствената правилна религия е Християнството, но от другите религиозни движения мислят друго. Аз не им преча да си проповядват тяхната си религия, но не считам, че те трябва да ми налагат тяхната религия, затова считам, че трябва да сме крайно строги към тези които искат да ни налагат тяхната религия!

Тези "учители" трябва да се осъдят и депортират от БЪЛГАРИЯ и доживотно да нямат право да влизат в БЪЛГАРИЯ !!А в отговор на вчерашната статия относно Доган ще кажа че турски език могат да си го изучават извън учебните занятия.Когато се приеме турският език за международен тогава ще си помисля да ли да го изучавам!Да си правят стойки колкото си искат-тяхната работа няма да стане!!

Искам да обърна внимание на всички българи тук кога точно е възникнало посаждането на тази зараза: 2008 г. Докато Луканов позволява регистрирането на ДПС, въпреки че не отговаря на конституционните изисквания за партия, а е на религиозна и малцинствена основа, се появи 'стратегът' Първанов, който заложи оцеляването на нацията срещу оцеляването на БСП за един мандат - като състави Торйната коалиция. Комунистите са автори на серия национални предателства и ако замо за миг се замислим, е ясно кой ни е направил България клоаката на Европа. Не стига икономическите сривове, които следват всяко тяхно управление, ами посяха и краен ислямизъм, като кордисаха ДПС като фактор. ДПС не веднъж са били в политиката, но никой никога не им продаде България, както послдното правителство направи. Комунизмът е автор на страданията на българите. И на всички държави, през които е минал. Там, където лумпенът управлява, е зле и лумпенът и всички около него. Само шепа престъпници забогатяват, както сегашната върхушка на БСП.

Ако разрешите, малко уточнение относно: "Комунизмът е автор на страданията на българите." Всъщност, комунизмът е една философия, която не визира разрухата на една или друга държава или народ. Бедите ни ги сътвориха едни конкретни хора (небезизвестни вече), а не изобщо комунизмът. Те само говореха за комунизъм, но вършеха точно обратното (преди тайно, сега по-явно). Оформиха си свой затворен кръг на партийна аристокрация, която и преди 90-та и сега, под маската на разни партии пази класовите си интереси чрез предателство и грабеж, за сметка на всички нас, за сметка на суверенитета на държавата, за сметка на българите. Иначе, съгласен съм казаното от Вас. И ще добавя, че "Ал-Уакф ал-ислями" се домогва до България от преди 2008. Била е регистрирана, после е заличена през 2005, но правителствата не пречат на дейността й. Освен нея, тук се мотаят и други радикално-ислямски идеолози: секта "Ахмадия", чиято цел е ислямизацията на Европа са от 2000-та, сектата "Михри" и кой знае още какви. От ДАНС ги знаят, но няма правителствено решение държавата да се прочисти от тях. Или някой пречи на подобно решение.

Ето,това е опасно,а не песента на Мишо Шамара. Българските политици трябва да си отворят очите за истинските проблеми и да работи по тях.Останалото е прах в очите ни.

Искам да благодаря на служителите от ДАНС, на прокурора и съдията, на полицаите, които охраняват сградата на съда в Пазарджик! Може да звучи патетично, но това е истината и ще си го кажа: Хора, България цяла сега вази гледа! Останалото е политика!

Наистина въпроса с инвазията на радикалният ислям в България е нещо изключително опасно.И всяко подценяване сега ще носи голями неприятности за в бъдеще.Искайки да пресече тази опастност още в зародиша преди време Атака пусна няколко шамара на част от тая пасмина от снимката пред централната джамия в София.По този начин искаше да покаже че тротоара е за пешеходците а мястото за молене не е там а в джамията.Помните каква беше реакцията на всички партиии.Атака била опастност за страната.Сега когато истинската опастност се видя в Бургас и Пазарджик защо поне един не се сети да каже че това е политичиски проблем.И за да може тия талибани и пингвини да се разиграват коня в свещенната българска земя трябваше първо да се неутрализира Атака.Е - успяха.Сега вече няма кой да организира един контра митинг в подкрепа на онова симпатично момиче - прокурорката в неравната му борба с тая пълзяща опастност.

Бг 2050г. На магистрала Тракия катаджии спират кола. След прегледа на документите един от полицаите казва: "Гледай бе, Ахмед. Какво странно име - Иван Иванов". ПП. Само не знам на какъв език говори Ахмед.

Това са глупости! България,въпреки всичко ЩЕ ПРЕБЪДЕ! А за да стане това,зависи от всички нас,от това,колко позитивни и разумни сме.

Нека си живеят мирно и в разбирателство всички религии у нас, НО България е светска държава и законите й трябва да се спазват. Всички фанатични крайни представители на които и да са религии нямат място тук! България била с най-много джамии на глава от населението в Европа. Откъде-накъде?! Колко са мюсюлманите в България? Какви са тези "бурки", да не е Афганистан тук?!

като чета си мисля, че вече е твърде късно за лечение, време е за незабавно и безмилостно изрязване, но едва ли съда ще има куража да го направи - извод - гангрената бавно и сигурно ще се разпространи докато ни умори.

Вярно е това където е казал свидетеля Дори и ма и СД дискове където се разпространяват с разни филмчета с религиозна насоченост но не точно ислямска а само под прикритие.Та то дори и в Турция няма толкова забрадени жени и мъже с такива големи бради. А тук в ромската махала в-Пазарджик има повече и в родопския край.

Щом се стигна до тук, явно вече е много късно, проспали сме това страшно нещо, което е започнало в България. Ако сте запознати с Възраждането в България, трябва да сте сляп за да не видите това, което става с мохамеданите. Същото е, само че е днес с обратен знак. Нещата в историята са циклични и се обръщат, самото зараждане на революционни процеси е същото. Днес всеки се е "омотал" до край в ежедневието си и битовизма. Тези, от които зависи нещо в държавата поне 95% са пълни безродници и са последните, които ще мислят наистина за България и истинските проблеми. Като гледам днешна България, политици, полиция администрация и т.н. все едно виждам същите властващи от времето на султана, описани в книгите за Възраждането. Заспали, подкупни оядени. Отворете очи хора да се молим за нас християните и нашите братя мюсюлмани да не идва страшно време, което искат да ни наложат отвън.

Прави ми впечатление,че мои познати ЦИГАНИ -на които познавам родителите/които са работливи и не лоши хора/вече се ТУРЧЕЯТ.От цигански родители-произлезли ТУРЦИ.

Държавата да не чака решението на пазарджишкия съд , а да се вземе в ръце и да действа.Всеки може да си изповядва каквато си иска религия, да си вярва в определен бог или негов пълномощник, но трябва да живее по правилата на държавата.Кви са тези бурки? Аз, като полицай под тях ли ще се навирам за да рломеря самоличността на облеклите ги.Как влизат в съда,ако управляват автомобили как да им проверявам свидетелствата.Държавата нехае са собствената си сигурност!

Pavel

абе гого, какво ти пречи зените да си носят бурки? ако е една куса пола нищо против няма да имаш предполагам. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

link

До Премиера, Президента, Правителството, Парламента, Съда, Прокуратурата, разните там политически партии, Полицията и др! НЕ ИСКАМЕ ВТОРА ЮГОСЛАВИЯ!!! Емирати, халифати, джихати и всякакви др. цигании и дивотии нямат място в България! Искаме поне МИР, като за другото все сме в криза!

сега е моментат самите мохамедани да покаят че заслуяват мястото си в балгаря заклеимяваики радикализма. така ще си спечелят уважението на обществото и ще докаят на практика това което иначе само говорят - че били мирни и исляма не бил агресивна религя. докажете го с деиствята си сега! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Като чуя за такива изроди безподобни, че се рахождат из България ме наляга носталгия към соца...нали се сещате тия имами къде щяха да копаят и да къртят камъни на ръка до живот по онова време....

всички ислямисти и радикални мохамедани или вън от България или на боя за обувки

Тези смешници трябва да се унищожат в зародиш...иначе жална ни майка...

Какво налагане на шериата в Бг бе, кви са тия изроди нещастни? България има 6,5 млн. християнско православно население, а мюсюлманите са около 500-600 хиляди и още толкова цигани. От тия мюсюлмани 90% са мирни и кротки хора, а 10 % са подвластни на радикални влияния. Е тая шепа боклуци ли ще прокара шериат в БГ. Да бе да...

те и неонацистите са 10-15% през 33 година в Германия....

Да,само че Хитлер е воювал за чиста арийска раса и за господството на герм.народ. И за малко да успее. В немските очи тия цели са си заслужавали. Тука случая е друг-налагане на шериат от шепа келеши на народ, дето е православен

Ужас, като чета коментарите имам чувството че са писани от талибани!!! Неграмотноста е качество което не признава пол, религия, сексуална ориентация и народност...

"Неграмотни и прости цигани" - този имам е обрисувал супер добре с какъв материал работят.

Ходи си гледай дюнера, че шефа ти турчин ще те хване че си в нет-а

"Родопския джентълмен" от Президенството да ходи да си укроти имамите - така де с много от тях е ходил в една джамия в Неврокоп .....

А бе,тъпак! Първо ,президента е от гр. Гоце Делчев (според мен,това е най-"вярващият" християнски град в България),който не е родопски,а пирински град,второ -джамия тук има отскоро,в циганска махала (лично не съм я виждал,но знам,че са построили) досега не е имало джамия ,а президента е излязал от града доста отдавна,така че той джамия не е виждал. Но пък в града има 4-5 красиви православни черкви и една синагога (сега недействаща).Освен това,Росен е президент от няколко месеца ,а тези истории,които се случват ,си текат от години вече..така че,е смешно сегашният президент да упрекваш. Иначе,тези са по-скоро за психиатрията,мен ако питате.

Абе Атанасе, ти кога за последно си бил в Гоце Делчев? В града има само две черкви и една се строи от 20 години, ама няма пари и така си стои. Джамията обаче я построиха. По времето на комунизма джамия нямаше. Ако видиш как изглежда града, ще изпиташ истински ужас. Пълно е с жени с шалвари, забулени и забрадени с дълги сиви роби и боси по чехли, съвсем по турски маниер. Грозни и отвратителни. И това са млади жени и момичета. Мъжете ходят по дънкови костюми и кожени якета и анцузи и са мръсни и брадати и тъпи, зомбирани погледи. И това е масово. Може да те хване страх и ужас от тази анадолска гледка. разбира се, аз знам, че са много страхливи, особено ако им се наложи да имат работа с властта- полиция, община. Ама и двете институции липсват в този вилает и кметът си флиртува с помаците и циганите, защото вече шести мандат точно те го избират. И така този прекрасен като природа край, изглежда като дива арабска провинция. Както каза един мой познат, като видя тези шалвари и фесови - ами аз помислих, че се снима филм за турското робство. Та така, ела все пак да видиш най-християнския град.

Най-тъпите общности турските цигани от Пазарджик и потурнаците от пазарджишно и благоевградство, това са ислямистите.

Тук трябва да се работи здраво. Да се пресече на време. да не се изпусне котето. Овладее ли се навреме и управлява ли се този процес, няма страшно. тук са нужни кадри и пари а не за канцеларистите на жълтите павета. Атентатът в Бургас е симптом, въпреки че тук е друга бира.

И каква стана сега....става дума за едни пари дошли от Саудитска арабия, с които се финансират разни тарикати, които прикривайки се зад доброномерени цели искат да наложат ислям, който по тези места отдавна го няма - шариата и други шменти капели....! Та тарикатите започват да зарибяват едни по принцип не лоши и трудолюбиви хора , но често пъти неграмотни и с примитивно мислене, които хал-хабер си нямат ни от турски, нито от арабски.....! Абе става дума за едни пари и за един прост народ....за един лош човешки материал....

България е светска/парламентарна/ държава защо политиците допускат жени с бурки и други парцали по главите.Защо момичета по на 12-14год.се женят.Защо има мъже които живеят с повече от една жена.НО ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ СПЯТ

Да си правят джитат дън от страната!!!! Да се изгонят от държавата!

Демокрация се прави с умни хора. Това не е свобода, а слободия, няма законност и всеки си прави каквото си иска.

Крайно време е да се забранят всички РЕЛИГИИ по света!!!

Ще се забранят. Скоро. Това е идеята.

Възхитително! Превъзходна идея...! Забранете и Бог и вярата в Бог!

То е ясно че тея са идиоти вижте им само брадите... а за жените нинджи няма какво да говорим... трябва да ги осъдят на общо основание и да ги изгонят от България!

Вярно е , че докато е жив, човек все се учи. Досега и не предполагах, че хората с бради са идиоти!

хахахах говоря за тея конкретни бради символ на тяхната религия едни такива стърчащи и радикални :)

Вкараха ни в проблемите на американците. Турско робство, руско робство, а сега и американско. Е то не остана, ще ни избият като гниди и това е. И без друго само цигани и зачулени мюсюлмани имаме в провинцията.

В коя провинция? Защото в някои от областите,тези са по-малко,отколкото в София.

Да ги пратят немедлено в мюсюлманския рай. Нали там ги чакат безчет девици и богат пилаф!

Има ли по-долно нещо от това да чакаш в засада и да нападаш в гръб, невинни хора? Хайде като са толкова велики и уж избрани, нека да кажат: "Ние сме тук! Утре ви нападаме". Страхливци, срам за човешкия род!

Ако бяха толкова отворени,миналата година след събитията в катуница нямаше да се крият като мишки.С дни не излизаше никой от циганските махали.

Нали затова имаме тайни служби, служби за национална сигурност, ДАНС, НСБОП и др. на които явно работата не е ясно точно каква е. Питам се аз с какво се занимава многобройният персонал на всички тези служби и защо им плащаме заплатите, като до сега аз поне не съм чул да са направили някакво кой знае какво сериозно разкритие за тоя или ония? Като всички спрягат Доган за еди какъв си защо не се следи този човек, няма ли никакви факти срещу него? Не мога да повярвам, че се занимава с подкопаване на националната сигурност, а службите не знаят какво става! Единствената причина за да го оставят на мира след тоолкова много скандали около него, е че има компромати срещу управляващите.

Наистина не знаеш.Защото ако знаеше щеше да разбереш че именно свидетел 3 е от ДАНС.А колкото до Доган нали той е човек на тайните служби.Нали точно те го направиха лидер на ДПС.

Ако поровиш, ще видиш информацията за годишния доклад за ДАНС в Парламента - след ГЕРБ-рИформите са с непопълнени щатове над 29%, неосигуреност на дейности с пари - над 30%, само за една година напуснали над 200 човека... Е, там - полицията (ако не стачкува) и главните "спецове" Цецо и Боко - те да ловят ислямистите...

В страната с най-високата толерантност, да се разпалват религиозни и етнически вражди е недопостимо!Приемам различията и правото на всеки да вървя в който иска Бог, но къде е православната църква, тя продължава да СПИ!С какво просвещава, помага или въобще прави нещо полезно освен да събира пари?Тези хорица имат нужда от духовност, от покрепа в трудните моменти и като няма друго идва злото!Те са виновни колкото и нашите "духовници".

права си,къде е оцъклената попадия ники ролекса,трябваше да е на отсрешната страна на улицата а не смо да плещи глупости срещу абортите и за съжителство без църковен брак(от 300 до 500 лева) и сурогатното маичинство и да се гласи за наследник на максим.

Наистина е нужно много внимателно да се вникне в гореизложените проблеми и да се осъзнае,че в България действа една мощна антидържавна ,нелегална организация,финансирана от чужбина и работеща против държавата ни!Не може на този проблем да се гледа с лека ръка,да се пренебрегва и омаловажава от държавната власт и да се позволява на членовете на незаконната етническа партия ДПС,да защитават открито и дори на парламентарно ниво,действията на тези подривни за държавата ни нелегални организации!Сатва ясно,че в държавата ни от много години вече се осъществява чужда мюсулманска инвазия,която може би,за да не си създават проблеми и да не нарушават собствения си комфорт,управляващите открито пренебрегват и неглижират!Някои от хората във власта,дори използуват за лично обогатяване!Мисля,че е крайно време да се вземат радикални и сурови мерки за стопиране дейноста на тези организации и проводниците на тази дейност в България да бъдат наказани с най голямата строгост на закона в името на външната и вътрешната сигурност на държавато ни!

Прав си! При това, всичко се вижда с просто око - България е на първо място в ЕС по брой джамии - все настроени с "дарения" от Саудитска Арабия, Катар и т.н.

Само нека доуточним кой подкрепя Саудитска арабия и Турция - мисля, че точно оттам идва проблема. Защото иначе сме в състояние да ги неутрализираме и да се защитим. Но ако Големият брат реши да повтори Косовския сценарий, сме обречени - пуделите от ЕС ще го подкрепят, а на Русия не можем да разчитаме вече - сети се защо.