Манолова: Парното харчи пари за юристи като за космонавти

Административният съд в София гледа делото, което омбудсманът Мая Манолова води срещу столичната "Топлофикация".

Обратно в новината

Коментари - Манолова: Парното харчи пари за юристи като за космонавти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой да е виждал протокол от общото събрание на етажната собственост, от което да следва, че собствениците на 2/3 от собственоста са съгласни Топлофикация да им е доставчик ??? Аз имам 5 дела и колкото и да искам доказателства - никой съдия не признава какво е записано в закона. Само съд за съдиите за умишлено препятстване на справедлив процес е изход, ноооо някога , а не сега :))) Четете закона за енергетиката и че узнаете, че не само топлофикация може да бъде избирана за доставчик. Така може някой да купува от Топлофикация и ако сте го избрали да Ви продава ТЕ. Не са виновни Топлофикация, а трябва разследване на съдиите дали познават закона или умишлено не го прилагат. Ако има кой да ги "натисне" и се окаже, че не познават закона :)))))))) как така израстват по-горните инстанции. ДАНО СТЕ РАЗБРАЛИ, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ ТРЯБВА ДА СА ПРЕД СЪДА И ВЪПРОСИТЕ ДА СА: ИМА ЛИ ЗАКОНОСЪОБРАЗНИ ПРОТОКОЛИ ЗА ИЗБОР НА ТОПЛОФИКАЦИЯ КАТО ДОСТАВЧИК ? ИМА ЛИ СКЛЮЧЕН ПИСМЕН ДОГОВОР С ДАННИТЕ КОИТО СА ЗАПИСАНИ В ХАРЕДБАТА И ЗАКОНА ЗА ЕНЕРГЕТИКАТА ??? НЕ ОБВИНЯВАЙТЕ ТОПЛОФИКАЦИЯ - ДРУГИ ИМ ДАВАТ ЗЕЛНИКА. СЪДИИТЕ ОТ РАЙОНЕН СЪД И СЪДИИТЕ ОТ ГРАДСКИ СЪД. ТАМ Е ЗАРОВЕНО КУЧЕТО :)))) Трябва протест и искане да покажат Топлофикация на какво основание са ищец в съда.

Значи за 20 лв дълг /по справка на Топло-фиксация отпреди 3 години като изравнителна сметка/ на теб УМНИКО , ти се струва съвсем нормално да платиш над 1000 лв. юрисконсултски и съдебни разходи. Защо справката, че дължиш 20 лв. не ти я дадат безплатно, и да си я заплатиш, а трябва да ти запорират заплатата за да разбереш че имаш такъв дълг. Много просто, за да могат да те изнудват!!! После Мая Манолова била "комунист", а ти какъв си!? - най-вероятно "покровител на крадците", който...ежедневно ближе подметките Интересното е, че от 100 коментара тук - само 3 са в защита на Топлофикация. Вижда им се много на властимащите да дадат няколко милиона за машинно гласуване, а че едно "дружество" краде съвсем по дружестки - било нормално!? Защо не обявят прозрачно как си "прехвърлят" юрисконсултанските възнаграждения . Чакаме възмездие. Дано да го дочакаме. Дълбоко се съмнявам обаче.

Мая комунистката да си покаже собствените доходи. Лицемерка. Високи били хонорарите на адвокатите.?Докато в България управляват комунисти, такива неща ще слушаме. У нас са най- ниските заплати. Хората не успяват с тях да си покрият елементарните нужди от храна и режийни.

Имаше една реплика в култовия филм "Диаментената ръка": "Както казва шефа, когато човек е идиот, то това е за цял живет!". Е, за теб това се отнася с пълна сила! Един човек се опитва да направи нещо добро за хората, но не, ние няма да примем такава "милост" от "комунисти", щото не го е направил Великото Слънце от Банки, единствения и неповторим доент доктор инженер Борисов! Тикви с тикви такива!

От 15 години общинските дружества в София са ограбвани от Борисов и неговите котараци, а същите дружества дерат по 10 кожи от столичаните. Дано един ден и тук се посъбудят и им бият шута.

Заглавието е манипулативно. Не Топлофикация дава пари за юристи,а тези юристи ги взимат от потребителите,срещу които са заведени делата за рекета от общинското дружество Топлофикация. Тези юристи работят по договор за Топлофикация.Приходите от юрисконсултски възнаграждения влизат в касата на Топлофикация.

ами 500 лева на съдебно преследване, ми се струва че не е толкова много - бих казал доста прилично заплащане.

При условие, че по норматив е два пъти по-малко не е никак лошо възнаграждението.

Забележи, че нормативно са определени "минималните възнаграждения" за всички юридически и нотариални услуги в България - има една "Тарифа за минималните възнагрлаждения, в която те са определени, но с уточнението, че това са минималните и адвоката/нотариуса (в най-общия случай)и клиента не могат да договарят възнаграждение, което е по-ниско от указаното за съответната "услуга". Но може да бъде договаряно по-високо и от тоав се възползват както юристите, така и Топлофикация. С една дума, наличието на много юристи и лекари в парламента доведе до това, че тези две касти си уредиха техните възнаграждения, а останалите специалристи - кучетат ги яли!

Топлофикация е общинско дружество и тя трябва да се източва. Това е една от схемите още от Боко кмет. Гарантирано от ГЕРБ!

Да се бориш в тази държава срещу топлофикация е мисия невъзможна.Изрично в чл. 78 от Гражданско процсуалния кодекс е казано , че се присъждат разноски на страна която ги е направила.Юрисконсултите на топлото са на заплата а не са на хонорар и такива не следва да им се присъждат.Но "интелигентния" български съд не се съобразява с тези възражения и друса гражданите като зрели круши.На пректика топлофикация си калкулира в цените на парното както заплатите на юрисконсултите така и тези външни услуги или те дерат два пъти за адно и също нещо без основание.Така като сме овчедушни.Това дружество трябва да се закрие.Можеш да се разведеш с жена си но с топлофикация никога.

...МОШЕНИЦИ.......МОШЕНИЦИ.......МОШЕНИЦИ.......МОШЕНИЦИ.......МОШЕНИЦИ.... само който не им е ял попарата не знае ТОВА!!!!!

Един прост въпрос: Чия е топлината в сградната инсталация? Ако е моя, за какво да си я плащам на себе си? Ако е на блока, да я плаща домоуправителя. Ако е на топлофък, да ми я плаща топлофък! Нали? Има ли теории? Самата инсталация е на блока. За нейното ползване и амортизиране кой на кого трябва да плаща? Ползващите (потребители + доставчик) на неползващите, нали? Кой кого трябва да съди накрая, а?

Не се заблуждавай! Тези теории не ти помагат в съда, защото там обикновено цитират дословно законите. А в закона гласи, че ти си роб на всички видове мафии в страната!

Не. Не е вярно. В Закона за защита на потребителите ясно се казва, че НИКОЙ не може да ти натрапва стока или услуга - винаги можеш да откажеш. А ако стоката или услугата е такава, че е възможмо да ти бъде натрапена, то не си длъжен да я плащаш. Написано е съвсем ясно, обаче всеки съд ще го умъгляви и осере с други неразбираеми глупости, така че да го направи неприложимо, защото е в полза на потребителя, и в ущърб на Топлофикация.

За всичко е виновен Борисов. Той не направи никакви промени в съдебната система и топлофикация е законен рекитьор които съди хората и те не знаят за това. когато е минало делото се праща сметката която трябва да плати без да е имал възможност да се защити в съда. това е истината фашиска държава която рабори за такиви рекитьорси организации като топлофикация.

Не е само неговата партия, а всички. Никой не направи нищо, за да промени закона за енергетиката и наредбите. Защо? Ами в крайна сметка защо да го правят, след като никой не протестира и всички видимо са доволни? Докато има говеда, ще има и касапи!

Хората от парламента са отговорни за законите, които заробват хората и създават казуси като Топлофикация. Как за толкова години не го разбрахте това?

""Топлофикация" не е задължена да отговаря по Закона за достъп до обществена информация, тя е общинско дружество, смятат представителите на дружеството." Общинско дружество отказва да отговаря по Закона за обществена информация?!?!?! Наглеци! Ами тогава Манолова да зададе въпросите си по този закон към Столична община, която е собственик на това дружество. СО няма как да се спаси от отговори...

Никъде не се споменава колко милиона държавни такси са платили от "Топлофикация" на съда. Каква част от бюджета на съда се образува от такси, които заплаща "Топлофикация". Същите данни трябва да се изнесат и за вещите лица, които също получават доходи по делата с "Топлофикация". И накрая трябва да се прецени добре дали случайно няма конфликт на интереси. Който плаща, той поръчва.

Всички тук плюят топлофикация, но никой не си дава сметка, че вина има и "посредникът" , изкуствено набит за прибиране на пари! Преди посредниците на кой и за какво плащахме? Само на топлофикациите! Същото е и с НЕК, ЧЕЗ, ЕОН... На път сме да дадем и митниците на концесия...

Така е. И летище "София". Но в един момент на човек му писва от всичко и спира да се интересува кой и защо има вина, защото е важен крайния резултат. А той е - организирана престъпна група, която извършва законни обири!

Чакай бе, какъв посредник? Точно Топлофикация е посредникът между отпадъчната топлина на ТЕЦовете и радиаторите на софиянци.

Май си открил топлата вода... :) Плащаме за нещо, което в стандартните ТЕЦ-ове се изхвърля чрез охладителните кули... И още нещо - електричеството от тецовете на топлофикациите се изкупува на преференциална ( разбирай по-висока от цената на другите тецове ) цена, но никой не казва, няма и къде и кой да попиташ - колко еленергия са произвели и колко пари са получили за това!

Да се разчита на държавни институции при борба с държавата в лицето на Топлофикация ми се струва като оксиморон.

За да се оттървете от топлоФЪК мафията, пишете в гугъла "жалба топлофикация" и влезте в блога на фотоволтаикбг. Разпечатайте в повече екземпляри, входирайте жалбите и си вземете входящите номера на всеки документ копие. Това по-късно ще ви помогне адски много, ако решат да ви съдят. Всяка жалба е неоспоримо доказателство за предявеното волеизявление пред Съда. А топлофЪК крадат от Агенцията по вписванията и копия на Нотариалните актове абсолютно престъпно и незаконно. Нека Мая да се заеме с този момент. При положение, че едно жилище е било продавано или прехвърляно и никой не е носил там нотариален акт, защото никой не иска да им е абонат, те притежават пълен набор от лични данни за всички собственици и ползватели, както и процентното отношение на съсобственост. В този смисъл ТоплоФЪК мафията с подкупи към Агенцията по вписванията или НАП и корумпирани държавни служители в тези служби дефакто открадва поверителна информация за собственост. Това създава реален риск ТОПЛОФЪК енергийната мафия да продаде директно жилищата на собствениците!

Т.нар. "потребители" освен да ползват без да плащат, нека да изпълнят и задълженията си, които имат, а не да защитават само "правата" си. Всички знаят, че като купиш или продадеш имот, трябва да се легитимираш пред Енергото, ВиК, Топлофикация, газоснабдителните дружества, БТК и т.н. Достъпът до сайта на Агенцията по вписванията е свободен и ПЛАТЕН-за да установи кой е собственикът, дружеството прави разходи, защото собственикът не е подал едно елементарно заявление.

България е единствената страна, където има закон, който задължава гражданите, независимо дали имат договор или не, независимо дали желаят да използват парно или не, да стават длъжници на това политическо-мафиотско туморно образувание, наречено "Топлофикация"! България е единствената страна, която е лишила всички свой граждани от законови права, тоест превърнала ги е в роби, когато става въпрос за "Топлофикация"! Българите са единственият народ, който сам си е виновен, че търпи и позволява всичкото това нагло безобразие! Българите са разединени и чакат все някой друг да дойде да ги оправи! Смешно е някаква организация да тормози милиони!

пич това не е вярно. в америка има такса на "асоцияцята на собствениците". общо взето събират се и с мнозинство решават за какво да събират такса - за чистачка, за фитнес, за басеин, за градинар, за охрана - квото им хрумне това се подлага на гласуване. същото е ис топлофикация - мнозинството решава ще има ли парно или не.

Нека Манолова да провери, ако тези юрисконсултски възнаграждения са плащани като възнаграждение на юрисконсултите на Топлофикация, откъдето идва и името на тази такса"юрисконсултско възнаграждение", както го пишат на бележката "ЮВ"-300 лв, дали са платени на ведомост, какви данъци и осигуровки са удържани върху тях, дали са внесени в НАП от работодателя Топлофикация, и ако не , къде са отишли тия пари като приход в приходната част на баланса, дали е внесен данък печалба върху тях, или ако разходната част на баланса е по-голяма и резултатът е не печалба, а загуба, да се проверят разходите, истински ли са, на кого са платени и срещу какви документи. Къде изобщо са осчетоводени тези пари. Защото излиза, че всеки юрисконсулт на Топлофикация вече трябва да е милионер от възнаграждение.

Излиза, че пишат 15 милиона, прибират 10 милиона, плащат 5 милиона. Схемата е стара колкото света. Ако всичко беше прозрачно, щяха ли да отказват достъп до информация?

Че и забележи аргумента, били общинско дружество, затуй не били подвластни на закона за достъп до информация. Ще речеш, че общината е корпорация, а не държавната структура, която стопанисва София от името на гражданите.

Манолова трябва да подаде сигнал в НАП за пълна проверка на дружеството щом не и разрешават информация, така тя ще я получи от НАП.

Вальо Топлото, Мишо Бирата,... сега да не стане и Пешо Студеното?

"Топлофикация" е общинско дружество, колкото аз съм царски поданик... По-скоро точно обратното е топлофЕкация - анттиобщинско и антигражданско образувание.

"Възнагражденията за юрисконсулти се присъждат срещу длъжници от съда. Те не се начисляват от дружеството, смятат представителите на "Топлофикация"." Много нагла организация е "Топлофикация", която се покровителства от държавата и общината. Свидетелството за това е лобистките закони в полза на дружеството. Рекетират и дерат кожи на хората. Размерите за присъдените такси се определят от "Топлофикация" в исовите молби по делата, а вече съда на основа на това искане ги присъжда. Ако "Топлофикация" поиска 5 лева такса, съда няма да присъди 950 лева. "Топлофикация" просто си измиват мазните ръце със съда. Колкото по-бързо човек емигрира и се спаси от "Топлофикация" и подобни мутанти в България, толкова повече време ще има за нормален живот!

На наши хора на гърба на абонатите на Топлофикация Онзи палячо Ив. Иванов няма ли да вземе отношение по въпроса, та дори това да не е е пряко в неговата служ. характеристика!

Топлофикация трябва да бъде приведено към специален режим на работа и у-ние, близък до условията на военно положение. Вж. какви са хората в търговските отдели на соф, дружества! Те трябва да бъдат изметени, защото на тях и ЕКВЕР дължим този терор, който се упражнява над бълг. граждани. Къде го има това, бе др-ки. и др., д-ми и г-да? Влизаш в жилищен блок...студено неугледно (радиаторите свалени уж заради икономия!), хората стоят с по 2-3 пуловера, за да икономисват уж от топлоенергия! но не биде. С/ките растат, расте и тормозът и рекета над населението. Все едно сме във война! Увеличиха сградната инсталация в с/ките уж за да имало саправедливост?! Да умреш от смях от такова сатанинско лицемерие! И никое правителство не реагира. Не реагират и от ЕС, коит оиначе си намират всякакви поводи да слагат България начело във всички негативни класации...

Браво на Мая.Искам да е президент.

30 МИЛИОНА ЗА МАШИНИ ЗА ГЛАСУВАНЕ ЗАРАДИ КРАДЛИВИТЕ ЗАКОНИ КОИТО ПРИЕМАТ МАФИОТИТЕ ОТ ГЕРБ 1МИЛИАРД САНИРАНИ ГРОБАРИТЕ КРАДАТ КАТО ЗА СВЕТОВНО И САМО ТЕХНИ ТОЧАТ ДРУЖЕСТВА НЕЗАВИСИМА РЕВИЗИЯ ЗА ДА ОТКРИЯТ ПРИКАЧЕНИТЕ БУШОНИ КЪМ ТОПЛОФИКАЦИЯ КЪМ КОЯТО ФАНДЪКОВА Е ЗАКАЧИЛА ПОДСТАВЕН И ЛИЦА РЕВИЗИРАЙТЕ И ГИ ВКАРАЙТЕ В ЗАТВОРА КРАДЛИВИЦЕ ГРОБАРИ

Всеки, който поне веднаж през отоплителния сезон е напускал блока с парното и за няколко дена е отивал в жилище без парно лесно може да прецени смисъла на отоплението на цялата сграда. Блок с парно е по-топъл от блок без парно - това е факт, който няма как да бъде оспорен. Ако някой докаже противното веднага ще стане Нобелов лауреат по физика. Въпросът е какъв е дялът на централното отопление за абонатите, които не ползват парно. Това вече е инженерен проблем и подлежи на изчисление. Ако някой живее в блок с централно отопление и не плаща за частта от общата топлина, която влиза в блока, и която ползва той КРАДЕ от съседите си. Това е истината. Колко точно краде - това подлежи на изчисление. Българинът не обича да плаща. И много е горд, когато е прекарал някого. До преди 27 години се крадеше от държавата. Сравнително лесно. Едни крадяха, плащахме всички. И бяхме бедни И вечно нещо нямаше - коли, телевизори, апартаменти, банани, портокали, салами и хладилници - какво ли само нямаше. Сега има всичко. Но няма откъде да се краде. Освен от съседите. Ама там ще започнат да бият. Особено когато се опиташ да накараш някого да плаща за твоята кражба.

Пълна глупост. 1. Как ще се отоплявам си е мое и единствени мое право да решавам. Никой не може да ми го натрапва. И в Закона за защита не потребителите пише така и ми е непонятно защо и как това се нарушава. Моите изисквания към начина на отоплението може да са съвсем различни от твоите или на комишията и няма нищо, което да прави твоя избор ефективаен и за мен. Ако искам ще си инсталирам термопомпа на стената и ще ти замразя тапетите - няма как да ми го забраниш. 2. Ако съм емигрирал в България инуит, може да ми е кеф да стоя на студено. Това не значи, че крада от тебе, независимо, че през стената минава топлина. КАто не ти харесва - сложи си допълнителна изолация. Твоите проблеми не са мои проблеми. 3. Сега не се крадяло?! Повечето съвременни дялови разпределители отчитат внесената енергия като функция от разликата в температурите на един термометър, опрян плътно в радиатора, и друг - обърнат към стаята. Направи си малка кутийка от стиропор и я залепи върху разпределителя. Температурите на двата термометъра ще се изравнят и разпределителя ще калкулира по-малък дял от енергията. Готово - окрал си комшията и никой не може да ти го забрани или да те спре. Нещо повече - нищо незаконно не си направил - направил си стиропорна кутийка. Толкоз. Бахти системата непробиваема...

"Блок с парно е по-топъл от блок без парно" - това е факт, който е абсолютна глупост и лъжа!!! Живея в блока без парно и се изнесох от апартамента в блока с парно. Татко ми там се отоплява с акумулираща печка, щото сградната инсталация "поддържа" цели 10 градуса, ако изгасим печката. Тук в нетоплофицираната сграда в северната стая не греем, температурата стои на 11 градуса. Сметката за ток там е 50 лв за месец с тази печка. Печката грее северната стая и кухнята. Пълни се само нощем на нощната тарифа.

Моля, ако сред коментиращите има някой юрист, да отговори на въпроса: На какъв юридически принцип лежи фактът, че подписвайки един документ - Договор за покупка на имот или Нотариален акт, физическо лице се смята за обвързано с договор за определена услуга от определена фирма, какъвто никога не е нито подписвал, нито му е бил предлаган? Моля да се имат предвид следните особености: - приемайки за възможно с подписването на Договора за покупка да се сдобиваш и с част от отоплителната инсталация, това как влече след себе си и обвързването с конкретна фирма за получаване на някаква услуга? - като се има предвид, че Законът за защита на потребителя предвижда множество задължения към фирмите за комунални услуги, свързани с това, евентуален договор с тях да бъде подробно разяснен на евентуалния потребител, като особено старателно трябва да му бъдат обяснени евентуални негативи за него, то как така купувачът на имот се оказва обвързан с договор със съвсем странична фирма, който договор не само, че не му е билм разяснен, ами и въобще даже не му е бил показан, нито нещастникът е бил предупреден, че съществува? Има ли някаква корелация този факт с някои членове от Наказателниа кодекс, конкретно в частта Измама?

"Начисляването на суми по партиди на абонати, които са демонтирали радиаторите в домовете си, се основава на разпоредбите на Закона за енергетика и Наредба 16 334 от 6 април 2007 г. за топлоснабдяването, които се отнасят до всички потребители, членове на етажната собственост, и които дружеството е задължено стриктно да спазва. Съгласно чл.153, ал.6 от Закона за енергетика потребителите в сграда етажна собственост, които прекратят топлоподаването към отоплителните тела в имота си, остават потребители на топлинна енергия, отдадена от сградната инсталация и от отоплителните тела в общите части на сградата, ако има такива. А според разпоредбата на чл. 143, ал. 3 от същия закон, при прилагане на дялово разпределение топлинната енергия, отдадена от сградната инсталация и топлинната енергия за отопление на общите части на сградата етажна собственост се разпределя между всички потребители пропорционално на отопляемия обем на отделния имот по проект. Тоест всеки собственик на имот в сграда с работещо отопление получава месечна сметка за топлинна енергия. Законът не разглежда специални случаи като необитаеми апартаменти или апартаменти на последен етаж, при които да се прави изключение и да не се разпределя топлинна енергия, отдадена от сградната инсталация." Много хора късно разбират къде живеят, в България всичко е възможно! С доста юристи съм се консултирал по въпроса и всички са единодушни. Най-добре е да живееш в сграда без Топлофикация. Иначе нищо не те спасява, защото хората от парламента са те направили длъжник по рождение.

Отговорът е "договор при общи условия". Когато някой придобие имот-се подразбира, че предварително е положил необходимата грижа да проучи и да се запознае с последиците от това (дори и какви са съседите му). Логично е като живееш в апартамента, да ползват услугите, които ти предоставят Енергото, ВиК, топлофикация, газоснабдителните дружества, БТК, интернет-доставчиците и т.н. Освен това, ставайки собственик на жилището, той става и част от етажната собственост, т.е. има ангажименти и към общите части. Всичко е въпрос на избор, който прави всеки от нас.

Събирам наказателен отряд за ликвидиране на престъпното фашистко ръководство на топлофикация, ведно с принципалите и - Бойко Методиев Борисов и Йорданка Фандъкова. Крайно време е да ги осъдим и ние в наш Народен Съд, както те ни съдят и тероризират, без да сме им абонати и без да сме им използвали и миливат енергия.

https : // youtu. be / -W68oj41T24 Това е запис на заседанието. Манолова показва документи, Как Топлофикация София осъди своя клиентка и прибра 325 лева за задължение от 21 ст., останали от 2012 г. показа с документи омбудсманът Мая Манолова по време на заседание на Столичния общински съвет (СОС).. Въпреки направените забележки от страна на обществения посредник и препоръка бизнес планът на Топлофикация София да не бъде приет в този му вид, СОС го гласува с мнозинство. Това е на сайта на поглед инфо Сега един пистолет Макаров струва под 80 лв. С него дългът ще се урегулира значително по-евтино и милиарди пъти по-справедливо. Нека осъдената и нейното семейство решат сами. Но това показва пределно ясно, че никой не е застрахован, дори и "лоялните" на ОПГто плащащи рекета ненормалници.

тук бъркаш - топлофикация си прибира стотинките - а останалите са стандартни такси за водене на дело, коит се прибират от външни на топлофикация фирми. например ти ако си адвокат и работиш на свободна практика за топлофикация работиш по десет дела на месец и си прибираш 3 бона. общо взето висчки които биват съдени са осъдени на "сума която дължат на топлофикация"+"сума която прибират адвокатите по делата и държавни такси по делата".

1. С климатика като правя 27 градуса, а съседа с "ПОРНО" едва достига 18 градуса, кой съсед кого топли? 2. Това дали някой се грее от съседа си, или този някой е вятъра около крайните апартаменти, не касае топлоФЪК по никакъв начин, защото тази енергия вече си е заплатена от съответния потребител. 3. Няма междусъседски кражби никъде. МОЛЯ ама много МОЛЯ, покажете ми ПОНЕ ЕДИН блок, в който ПОНЕ ЕДИН апартамент да си е прокарал нелегално тръби и да се е прикачил към топломера на съседа си??? 4. Всички електромери и топломери са манипулируеми, защото са електронни! Никой никога не е сертифицирал нито един електромер или топломер по отношение на схемата на процесори, чипсети, инструкции и софтуер. Камо ли пък уредите с "дистанционно отчитане" или по-точно казано дистанционно надписване. Плащайте и робувайте на терора на мафията ГЕРБСП=СИК.

При хоризонталните щрангове - трудно се краде. Ама при старите вертикални... тарикатите потриват ръце. Климатика ти "вкарва" с сградата максимум 1-1.2 Кв/ч. Абонатната станция - по 30-40 Кв/ч; Познай кой кого топли повече. Да, ти имаш принос за отоплението на сградата. Но стартовата ти температура е поне с 5-7 градуса по-висока когато сградата е топлофицирана. Казвам го от опит - първата година нямах парно в жилището си - топлихме се само с климатици. След това пуснахме парно в сградата - положението беше КОРЕННО различно като температура и комфорт. А цените ни са съвсем поносими - защото тръбите в общите части са изолирани и защото нямаме крадци. За сега...

Сега... Топлината тече в посока, обратна на градиента на температурата. Толкоз. Ако човекът прави 27 градуса, а комшията му - 18, то апартаментът с климатик отдава топлина към апартамента с парно и мощностите на климатика и на парното имат точно нулево значение. Значение има единствено ТЕМПЕРАТУРАТА, която са постигнали. Ако ти за себе си си решил, че парното ти е по-изгодно, това въобще не значи, че е така и за комшията ти. Какво ако собственикът отсъства от апартамента си по няколко месеца в годината и не иска да го отоплява непрекъснато? Той, разбира се, може да намали или спре парното, обаче... хехе... познай - продължава да плаща, щото ти бил избрал парно. Е да, де, ама откъде накъде твоят иазбор трябва да обвързва и останалите в сградата?! Не е ли малко прекалено нагло, а?!

Здрасти бе тъпак. Ти като програмист, нямаш никакви инженерни познания. Гледай си вижуъл бейсика и не се меси нито във физичните явления, нито в юридическата страна на проблема, нито срещу Правата на човека. Защото утре ще ти дойдем на гости и няма да те питаме защо не знаеш. Непознаването на Закона не е оправдание за нито един преестъпник или съучастник или член на ОПГ.

Айде бе, ти си бил голем идиот бе! Климатика вкарва 2 киловата в стаята, в другата стая има друг климатик, в третата има трети. Като се сложат 100 климатика във всички 30 апартамента, те ще вкарат в сградата 200 киловата, а ще потребяват само 50 киловата. В коя сграда ще е по-топло а? В тази дето влизат 200 киловата и се плащат 50, или в тази в която влизат 30-40 киловата, а се плащат все едно влизат 700 киловата?!?!? И едно прозрение, да те светна! В градове с улична инсталация на топлофъкация е много по-топло отколкото в градове където няма топлоФЪК :) Смееш ли се? Тогава нека селяните където няма топлофък да плащат градската инсталация на градовете където има топлофък. Защо ли? Защото живеят в топлоФЪЦирана държава и се топлят от инсталацията в града. Нали, бе, малоумник вдлъбнат?

Ти започнеш отопляването след комшиите, НО НО след време, когато си изравните температурите, ти отопляваш наравно с тях.

ТоплоФЪК е завела 150000 дела през 2016-та, тоест курвата Фандък като принципал и Бай-Хой, като принципал в сянка, сутеньор. Затова са се увеличили и "споразуменията за разсрочено плащане", понеже хората не си знаят правата, или са омекнали. Останалите 80% няма и да платят, защото ще се водят 140 000 дела в СРС, които ОПГ топлоФЪК ще загуби, освен ако не подкупи съдебната система с вашите пари, на тези които ползвате и плащате. Да сметнем и друго - 150000 дела по 300 лв на собствените им юристи, на които отново и пак вие им плащате заплатата, а и ние с данъците - прави кражба за 45 МИЛИОНА ЛЕВА!!!! Тоест под предлог, че води дела срещу неабонати, тя плаща 45 милиона лева на подставени лица, вътрешни, като нарича това адвокатско възнаграждение. Обаче понеже юристите и без това са си на заплата, не получават тези хонорари, тоест те се крадат отново от ФАНДЪКОВА И БАЙ-ХУЙ! И понеже ОПГ ТоплоФЪК с ГЕРБСП нарушават 300 страници със закони и членове от КРБ, НК,, НПК, ЗЕ, ЗИ, ЗЗД, ЗЗП, ЗДДС, ЗУТ, безброй Евродирективи и прочие, тук трябва не прокуратура, а тотален масов РАЗСТРЕЛ. Защото бидейки над всякакви Закони, те чрез фашизъм рушат държавността! Заведени са 150000 дела - та това са над 60% от всичките им "абонати"! Колко милиони подкупи на съда ще трябва да дадат, за да спечелят делата, а? А как и това им действие, както и подобни решения на Съда, ще се отразят на ДЪРЖАВНОСТТА, а?!?!?!? За топлоФЪК, Фандък и Бай-Хуй - АРЕСТ, РАЗСТРЕЛ и ЕКАРИСАЖ В ТЕЦА!

Бих искал да обясня на малоумниците, които все още плащат на енергийната мафия, ОПГ топлофикация следното. Колкото повече ги защитавате и колкото по-дълго им плащате, толкова по-силен стимул имат и интерес да продължат да крадат. Да не допуснат индивидуални договори със всеки потребител, както е по законите. Да няма индивидуални топломери, за да плаща всеки точно това, което е изразходвал. И ако не плати, да бъде осъден по конкретния неспазен/неизпълнен договор с железни аргументи по конкретните показания на индивидуалният му топломер! Но понеже вие, плащащите, не искате да има индивидуални договори и топломери, затова топлоФЪК няма да ги въведе. Затова тя ще продължи поголовно да краде и да насписва сметки. ВАШИТЕ СМЕТКИ! Защото когато и ВИЕ нямате индивидуални топломери, няма как да знаете с колко ПЪТИ ви се надписват сметките. Но който ГЕРБ копае другимо, сам пада в него, нали? Толкова ли сте тъпи, че да го разберете, а? Като сте толкова "супердоволни" от прекрасната фирма, защо не протестирате да бъде спазен закона и да имаме всички Договори и Индивидуални Търговски измервателни уреди, а? Дали пък няма да секнат "междусъседските кражби", тоест неползващите да плащат парното на ползващите - недоволните да плащат парното на доволните. А ако това продължи, мислите ли че ще има някой недоволен, който да стане доволен а? Напротив, ще си спечелите още повече врагове със всеки изминал ден! Докато увиснете на въжето - терминирани или от енергийната мафия или от собствените ви съседи, чиито ГЕРБове/ГРОБове копахте.

За пръв път някой да защити обикновения човек. Защото за задължение от 20 лв. измислени изравнителни сметки и то 2012 г., след като ги заплатих веднага барабар с лихвите от 55 лв., после платих 1273 лева съдебни разходи, тъй като след като съм платил 75 лв, - вече сам съм си признал, че съм виновен длъжник. Заведени над 2 000 дела за същата 2012 година ! Ех, няма ли ...Браво на Мая

За пръв път някой да защити обикновения човек. Защото за задължение от 20 лв. измислени изравнителни сметки и то 2012 г., след като ги заплатих веднага барабар с лихвите от 55 лв., после платих 1273 лева съдебни разходи, тъй като след като съм платил 75 лв, - вече сам съм си признал, че съм виновен длъжник. Заведени над 2 000 дела за същата 2012 година ! Ех, няма ли ...Браво на Мая

Отдавна съм фърлил язка око на кака Майче... с тоз мръснишки поглед, таквос... Чудим се за какво е по-подходяща - дали за президент, или за мин-председател...

Като гражданин и данъкоплатец се интересувам наетите юристи внесли ли са в хазната данък на тези 15 милиона и ако не по какъв начин са санкционирани?

милиони за свои хора,а народа да им пълни джобовете на адвокати и Топлофикация-апашите

Крайно време е тази рекетьорска фирма да бъде закрита. Имаха достатъчно време да се реформират и модернизират! Всичките директори и висш управленски персонал са за затвора + конфискация на цялото имущество. За юристите им и по 100 тояги на голо. ЩЩД

Повече от очевидно е че става дума за грабеж на гражданите, прикрит зад топлофикационно-юридическа мъгла. И това трябва да бъде прекратено. Няма кво да я плюете ММанолова.

Екипи космонавти подготвяше БКП. И доносниците от БАН. Не че имаме толкова нужда от космонавти - двама ни стигат. Той първият се осра, а втория така и нищо смислено не свърши. Топлофикация е стопанско дружество. И иска да си събере парите от некоректните платци. иначе какво? Да натовари коректните с по-високи сметли ли? Много справедливо - няма що. Топлофикация е намерила начин да си събира парите. Защото, когато ти дойде в къщи съдия-изпълнител вече не си толкова ербап. С тока е лесно - като не си плащаш ти го спират. Ако крадеш те съдят и пак си плащаш. Е, ако си циганин може и да не си плащаш и да не ти го спрат. Тя Мая за мангасарите се грижи. Всеки, който по някакъв повод дължи пари за нещо трябва да плаща. като не може да плаща няма да ползва. Иначе нещата лавинообразно ще се съсипят. Ако някой ми дължи пари и се ослуушшва, просто ще му изпратя съответните хора да си ги приберат - на мен 30%, на тях - 70%. За да имат интерес да съберат повече. А аз като няма да взема нищо и 30% са ми добре. А това че оня ще яде бой и така ще плаща си е негова работа. така ли е по-добре, другарко Мая?

Ти да не си от адвокатите на Топлофикация ,че орева форума? А да взема да те открехна как другите'' са открили '' топлата вода. Наемат си юристи на заплата по 1500 лв и на месец и цената ''за адвокатска услуга'' пада от 750 на 30-50 лв на дело .Схващаш ли? Само дето тия дето са се уредили на лапачката ще им се види нанагорно. Няма проблем веднага ще се намери кой да ги смени!

Ти, гьотферен, си го написал, ама пак не си го разбрал - "С тока е лесно - като не си плащаш, ти го спират." Ами да го направят така и с парното, бе - който не си плаща, да му го спрат! Който не иска да бъде клиент на Топлофикация - да му го спрат! Ама от Топлофикация комай няма отказване баси. С жената можеш да се разведеш, с Топлофикация - не.

Респект! Един достоен човек!

Никакъв респект. Още повече-не е достойна за длъжността, която заема. Ако беше "достойна", нямаше да изисква от търговско дружество да опрощава задължения на потребител, който бил болен и неможел да си плати услугата, която е ползвал. И на всичко отгоре да му бъде възстановена възможността да продължи да я ползва (защото е била преустановена поради неплатени сметки). Това са търговски отношения-като искаш да ползваш-ще плащаш редовно. Другото е кражба.

като не искаш топлофикация, купуваш/наемаш апартамент без парно, проста работа

Тъпо решение. Ще си купувам апартамент, който ми харесва, а ако там има парно, а аз не го ща, отказвам се от него още първия месец и точка по въпроса. Не може няколко дебелогъзи дембела да ми определят къде ще живея и къде не. Бидейки собственик трябва да имам пълен контрол върху собствената си собственост и не само върху апартамента, ами и върху тръбите, които минават през него. Ако са мои - ще ми плащат наем и транзитни такси. Ако не са мои - собственикът да си ги прибира и да си ги прекарва през гъза, ако ще! Така е справедливо. Нас, потребителите, проблемите на Топлофикация не ни интересуват ама хич! Ако могат да се справят - да се справят. Ако не могат - да одят да копат. Моите клиенти не ме питат как се справям с проблемите на бизнеса - искат единствено резултати. Така трябва да бъде и с Топлофикация - що за тъпанарски комунизъм, баси - щото било общинска фирма, да търпим всички глупости. Ами бидейки общинска, тоест - на гражданите, не е ли по-резонно гражданите да изхвърлят от там всички некадърници, които не могат да решават проблемите и затова ги прехвърлят върху клиентите си, които пък им се явяват в същото време и работодатели.

Има една особеност - когато купуваш апартамент, ти купуваш съсобственост. И от това имаш малко по-различни задължения. А именно - да се съобразяваш с мнозинството съсобственици. И ако мнозинството иска да се отоплява с парно, предвид спецификата на доставката точно на тази услуга - си длъжен да си плащаш своя дял. Също и за ремонт на покрив, независимо, че "аз живея на пАрвия етаШ и не ми тече!". Много пъти съм казвал - масовият българин, не е дорасъл интелектуално да живее в съсобственост.

Мая, Мая, пак си с кривите сметки!Пита ли от тези дела, колко са събрани, та обявяваш общата сума, която уж са спечелили.Като хвалбите на наказващите административни органи, направили НП, за 50 милиона, ама не казват, че са събрани 3 лева - ефект нулев!Защо не се напънеш, за отказа от правосъдие с тези високи такси на съдилищата???Техните такси????Баба Яга яхна метлата на тълпата, ще става неин спасител!

15 млн са 15 млн. Или искаш да кажеш, че са събрали 1 милиард насреща?

Мая знаеш ли че вече бая преиграваш с това парно...Значи може да ни вземат отпечатъци когато сме болни или искаме да си купим лекарство нищо че минаваме границата с лична карта ама това не ти прави впечатление нали..Взеха ли отпечатък като се лекува в чужбина и нашата здравна каса плаща разноските???

Поредната далевера на герб този път на софийска територия !

Има едно-единствено решение на проблема - ВСЕКИ клиент на Топлофикация във ВСЕКИ един момент да може да се откаже от услугите им с едномесечно предизвестие. Техническите подробности за това, ама можело ли, не можело ли, и кой кого щял да отоплява през стените или по тръбите, имат точно НУЛЕВО значение. Аз се отказвам, а те, ако искат, да си прекарват тръбите през 5тото измерение - се ми е тая. А като не съм им клиент, а през жилището ми минават техни тръби, ще си плащат транзитни такси и точка. Аз разбирам, че тръбите са обща етажна собственост, ама точно за това става въпрос - щом са обща собственост, значи всеки собственик има дял в тях, и щом някой употребява И неговия дял за да получава печалби, ще си плаща, че дяволите го взели. Тогава Топлофикация ще влезе в час за 2-3 месеца, заклеемсе.

БРЦК

Ами. Топлофикация ще фалира още първия месец. След това на половината блокове ще им изгорят ел. инсталациите. И чак след това ще се оправи работата!

Ами да фалира, бе! Какъв е проблемът?! Все ще се намери някой, който да се справи. Преди 25 години същото го говореха за кабелните телевизии и за Интернета - не можело било да се пускат по домовете, щото къде щели да се дяват кабелите, и място нямало и въобще е невъзможно да се пусне Интернет за всички. Също е невъзможно технически съоръжения, по-тежки от въздуха, да летят.

Проблемът ТФ (топлофикация) е почти нерешим поради следното: 1) ТФ отоплява учебни, здравни, административни и др. учреждения, поради което няма да се допусне нейния фалит. 2) Топлината в един блок се разпространява и чрез стените и всяко помещение в отопляема сграда получава някаква топлинна енергия. 3) Ако се допусне отказ от отопление на отделни апартаменти, то веднага ще последват откази на поне 40% от жилищата, което ще доведе до отказ на цялата сграда.

"Топлината в един блок се разпространява и чрез стените и всяко помещение в отопляема сграда получава някаква топлинна енергия" А когато апартаментите в блока се отопляват на ток, то топлината вече не се разпространява през стените, така ли ... По тази логика да вземе и енергото да иска пари от съседите, че и те се топлят на аванта.

По някаква случайност аз малко съм позавършил физика и съм наясно откъде, как и защо тече топлото. Въпросът е там, че клиентите на топлофикация това изобщо не ги интересува. А сега внимавай - тези, които дори и клиенти не са, ги интересува още по-малко и от въобще. Единственият проблем, който ни интересува, е следния - защо никой не може да се откаже от договора с Топлофикация индивидуално? И сега пак внимавай, че следва нещо важно - не ни интересува, че инсталацията била едно цяло - за собственика важното е само това - ако договорът с Топлофикация не го устройва, да може да се откаже от него, още повече, че повечето собственици въобще не са подписвали подобен договор - той си върви с апартамента. Също бихме искали да разберем - клиенти или не, собственици ли сме на инсталацията? Ако да - защо да не можем да получаваме транзитни такси върху енергията, която минава през тръбите, които са наша собственост? Ако не - откъде накъде собствениците, които и да са те, ще имат правото да си прекарват тръбите през нашата собственост - апартамента, и да им се разминава безплатно?! И пак, за пореден път - най-важното е, че техническите проблеми нямат никакво значение за никой аспект на този проблем. Значение има само това - откъде накъде ще е възможно да бъдем крепостни на единствената останала комунистическа фирма в държавата?! И що за комунистическа сган го позволява?!

БРЦК

Ха , топлофикация продава 'гореща' вода от 30 и 70 градуса на еднаква цена! Само за този абсурд никой не трябва да им плаща и 1 лев! А абсурди има колкото искаш.

Факт е, че сметките на "Топлофикация" са неясни, неразбираеми за обикновения потребител и съдържат многобройни излишни компоненти, включително твърде високи и "измислени" от тях самите лихви, от което "фактурираната стойност" става твърде висока. На всичкото отгоре, дружеството има твърде много длъжници, които ако биха си платили, то дружеството ще има огромна печалба... Но всичко това не се вижда от Регулатора, който допуска непрекъснато увеличение на и без това високите цени...Така е и с всички други монополисти - например "Софийска вода", която със задоволство очаква значително непрекъснато увеличение през следващите 3 години....Просто трябва вероятно компетентен съд извън България да реши неправомерното поведение на монополистите, което означава всеки минал на дело в България, да го завежда навън, подобно на делата за нарушени права...

Софроний, събираемостта не се отразява на печалбата. Печалбата се определя най-грубо от приходите - разходите. А Топлофикациите в България скоро няма да излезнат на печалба имайки предвид цената на суровината, която използват. Проблемът е в модела на фактурирането на услугата - достъп, отказа от потребление и т.н

А приходите не се ли формират от продажбата на услугата отопление, г-н Професоре? И ако дружеството е направило разходите, ама не е събрало приходите - това не е ли загуба някаква? (тези длъжници в голямата си част са абонати, не платили сметките си)

За длъжниците не си прав, защото за длъжници са набедени хора които въобще не са "клиенти" , "потребители", "платци" и т.н. Длъжници може да бъдат само такива като теб които са сключили писмен договор ползвали са услугата и не са плащали! Панимаеш ли бе колхозник?

за 20 000 дела 15 млн. лева - пада се средно по 750 лв. на дело? Да нямате някаква грешка? Съдиш някого за 200 или 500 или 2000 лв. и той плаща 750 за юрист!?

И какво прави този юрист? Пише един стандартен документ 20 000 пъти годишно?

Пич 75 лева...

пич, купи си елка - или пиши на листче 15 000 000 / 20 000 = 15 000 / 20 = 1500 / 2 = 750...

Ходи при адвокат и му кажи, че са му много 750 лв за обикновено гражданско дело...

Юриста си го наемам, защото искам. Топлофикация натрапва техните юристи, които са на щат и получават заплати.