Общо 36 години затвор за убийците на Борилски

Състав на Апелативния съд във Велико Търново постанови осъдителни присъди за Георги Желязков и Стоян Стоичков, обвинени за убийството на българския студент във Франция Мартин Борилски.

Обратно в новината

Коментари - Общо 36 години затвор за убийците на Борилски | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако имаше начин, съдията Милчо Ванев щеше да ги осъди по чл. 78а от НК -глоби по 600 лева.

все пак аплодисменти на магистратите за направеното до тук,но крайно несправедливи присъди, потулвани 10 години изтини по случея. Чакаме френското правосъдие.

Каква кола, какви защитници. Вчера един от двамата си пиеше кафето във Варна и нямаше никакви намерения да пътува за Търново. Сега кой и къде ще ги дири по баирите

като франсетата се намесят! Сега трябва да се осъдят и тия съдии, дето умишлено оправдаваха престъпниците!!!

вие верватели, да си подсъдим и да закъсаш с колата представятели си що за нагъл и гьон суратлък трябва да си,що за наглос е това бе това е върхът на наглите връзкари в тая корумпирана страна. Разчитам на френския процес-много разчитам. успех

Дотук добре! Давайте сега по други подобри дела...сестрите Белнейски от Пазарджик напримнер ... време е истината да бъде разкрита!

Тия момчета са невинни!Присъдите са дадени поради големия натиск от Париж.Убииците са други!

това е върхът на гнусотията в България: 1. Как е възможно 10 г. да се правите на шушумиги и на ненормални. 2.Какви са тия 17,19 години, та това си е пълна гавра с това момче, с близките му и т.н. 3. Докога синчетата на тия правоимащивръзка и лични българи ща са с привилегии. 4.Добре че бяха французите, че изобщо разбрахме за тоя отвратителен случай. 5.И на края какво е това ОБЖАЛВАНЕИМАТЕЛИ СРАМ И МОРАЛ,че тия двамата синковци са за до живот.

В другата статия за надписи и незаконно притежание на оръжие 18г. Тук за убийство по особено жесток начин 17 и 19г С ПРАВО НА ОБЖАЛВАНЕ.

Не мислите ли, че ние не живеем в държава, а живеем в комунистическа джунгла!!!!! Отново гавра с т.н български съд! Жестоките убийци даже не са благоволили да се яват пред съда!!!!! В коя истинска и правова държава може да се случи подобно подигравателно и обидно отношение към съда? В никоя! Ние не сме държава! Затова трябва да си внесем от Европа ДЕПУТАТИ, СЪДИИ, АДМИНИСТРАЦИЯ, МИНИСТРИ!!!!!!!

е, че на всеки час тръгва автобус от Варна за ВТърново - неуспели да се придвижат от Варна до Велико Търново поради повреда в автомобила. Трябва да се наложи голяма ГЛОБА за неявяване по НЕуважителни причини!

а може би съдиите спят спокойно имено защото са го оправдали. потърсете в нета има много подробен филм за случая. а тея герои един ден не са лежали в затвора, така че няма как да минат по линия вече са отлежани присъдите. Татенцето на единия се е погрижил.

Крайно време е да има правосъдие в мрака-за всички от убийците до съдиите, които са ги оправдали първия път. Но дали ще се яви български Робин Худ?!-Съмнявам се.

Г-н Велчев, г-жо М.Попова, все пак хвала на този съдийски състав, че се престраши, нищо, че пред ВКС присъдите ще паднат с някоя друга година. А с предишните съдийски състави коти оневиняваха тези катили какво ще се случи, не ли редно, ако не могат да бъдат изхвърлени от съдебната система поне да върнат огромните премии, които получиха за добре свършена работа през 2009 год. Обществото трябва да намери отговор на този и подобни въпроси. Заради такива като вас ме е срам, че съ българин.

Присъдата е невалидна, т.е. обвиняемите получават 0 години ефективна присъда, тъй като не са присъствали на произнасянето й. По закон, такива присъди са невалидни. Делото ще се влачи с години, лекари, неявяване, болести, пърхут и накрая давност. В България за съжаление е така. Интересно обаче откъде дойде разваления телефон с ефективни присъди? То май нещо като разваления телефон със Сидеров се получи, а ?

Какви са тези коли, които се трошат по пътя. Ще ги търсите двамата говнари в Южна Африка.

Да, вече ми е ясно какво ще стане. След обжалването ще им намалят присъдите с по 5 години и на 40 год. ще си пият кафето в центъра на Варна. Това е в най-лошия случай, освен ако таткото на единия не ги изкара от панделата още по-рано. Нали е известен адвокат все пак.

Да си купим един Наказателен кодекс и съдии , само това е спасението за България , иначе ще си стоим на това ниво , е как така оправдателна пък сега 17-19 години разлика от земята до небето както се казва, сигурно трябва да бъдат дисциплинарно уволнени тези ,които са издали оправдателни пръсъди, в нашата работа най-малката грешка и глоба и то не малка, а какви са тези съдии няма ли за тях някаква отговорност, за морал в България е трудно да се говори.

Дно Бог да прати Гарвана да осъди и съдиите по първото дело.

ДОБРЕ ЧЕ БЕШЕ ФРЕНСКИЯ ПОСЛАННИК.

пореднен цинизъм-съсипват ни

Много писане а най-важното не е споменато - защо са го убили? Каква е причината да прелетят до Франция и да го наръгат 93 пъти? Има нещо много съмнително тука

Да задържат и съдиите, които са ги оправдавали 10 години. Повече от ясно е че те са в комбина с убийците и по един или друг начин са ги укривали.

Спомням си случая - бяха ги хванали само благодарение на някакъв GSM който единия от идиотите дал на приятелката си. А това че тези са били пияни напушени мозъци изобщо не е фактор - отили са да го оберат и са се развихрили .... дано не излязат скоро от затвора

Само не мога да разбера как заспиват спокойно тия съдии дето са ги оневинили първия път ? Надали могат да спят изобщо ...

Като малки в училище използвахме един лаф, когато нещата бяха прекалено неадекватни, грозни и невъзможни -гавра с труп. Точно това прави с Мартин българската съдебна система цели 10 години!!!

ТРАГЕДИЯ... НЯМАМ ДУМИ - 19 И 17 години за такова престъпление. Да живее гадна и порочна Америка, където дават доживот или ел.стол. Дано приемат забраната за двойно гражданство - отказвам го веднага... българското имам пред вид

Аз съм ЗА смъртното наказание!.Убиеш ли умишлено трябва да бъдеш убит.И трябва да вижда народа ... На бесилка на центара ,обесват го и 3 дена да стои за назидание. Па да видим после ще има ли толкова убийства в България .

bylgarski pravosydie :) dobre 4e bqxa francuzite ina4e i na tezi nishto nqmashe da im napravqt

Наказанието не е достатъчно.Не вярвам, че ще лежат в затвора,колкото е отредено. Таткото на Георги се подиграваше със съдебната система 10 години,че сега ли няма да измъкне синчето си.По -добре е Франция да ги осъди-по-сигурно е че ще бъдат наказани.

не, че няма престъпления достойни --- има, има и СЪДИИ с лопата да ги ринеш. Най жалкото е че няма съдници. А може би е време гражданското общество, да си организира граждански съдници и процеси???

неуспели да се придвижат от Варна до Велико Търново поради повреда в автомобила. Не ги чакайте в затвора...

като излезат след 5-10 години от затвора, дано се отнесат по подобен мил начин и със съдиите си, или поне със членове на техните фамилии. Жалко, че убийците са били само 2, виж ако бяха 10 ... 36/10 - по 3,6 години средно, значи още до година, щяха да са обратно в играта.

аз си мисля, че съдиите са прави, по няколко причини. 1). Ако съдЪ е строг, ша намалеят престъпленията и ги грози глад. 2). Ако намалеят престъпленията, ще спадне корупцията в тяхната системаи пак ги очаква глад. 3). Майка Америка винаги е твърдяла, че се нуждае от хладнокръвни изпълнители - потрябва й изпълнител за Танзания - ето го човека. Абе, Кенеди нещо, ... о да бе, проблема с него отпадна. Та и нашите съдии / бъдещи политици, може би си мислят, че и на майка България в скоро време ще и трябват множество хладнокръвни и доказано успешни убийци, и за това смятат общо -36 значи 2х18, за нормална ситуация 2за1, сед 8, а при по-добра адвокатска намеса, два хладнокръвни килъра, ще са на разположение за по-специфични случаи. В едно бъдете сигурни, ако срещнете съученик, който е станал съдия, и в 7 сутринта той Ви каже Добро утро, сумнявайте се, защото сигурно го е казал по друг казус, а не по този, за който сте платили. Гадни са, защото държат меч в ръцете си, а не принципи и правда.

Скандално ниски придъди. Нямам думи. Сега ще ги пуснат по формулата 3 за 1 .... де мег вече е излежано ...

Отдавна си мисля,че ние сами трябва да раздаваме правосъдие,щом нямаме истинско в съда. И отдавна си мисля,че все някой родител,ще отмъсти за убитото си дете. Явно няма да дочакаме правосъдие,тогава трябва да има отмъщение! Хора, няма ли някой да тегли куршума на тези двамата изроди?!Няма ли смели мъже? И без това няма да ви разберат и осъдят! Ама поне ще отидат където им е мястото.

Малко ми се виждат присъдените им години. Разбира се, че трябва да лежат до живот, изроди.

първите нецигани в панделата !? - не е за вярване. Следващите след 50г., а Маргините и сие боклуци след 1000г.

Подигрвака....След всички доказателства,публич на Франция и всичките тези изминали години 17-19години...за предумишлео жестоко убийство...обжалване поведение....труд... освобождаване5-6год Дано Франция ни срита задниците,дано се срамуваме пак и дано да има келепир....дано,дано надали :(((

При установени извършители на престъплението,залов успешно,с доказана виновност и издадена присъда в страната на извършване-Франция,н нас ни бяха необходими 10 год.;необходим натиска на Франция и Европейската юриспруденция,необхо два процеса и танталови мъки ,за да се стигне до тази присъда,при това твърде мека за размера на престъплението!Това може ли да е правосъдие?Истинско нещастие е ,че хора с морал,като този на тези хората в тогите,раздават правосъдие!Може би онзи смешко Станишев беше прав като поиска Европейски представители да му оправят батаците!Това е по-подходящо всъщност за правосъдието ни,което би постигнало напредък,само при положение ,че дойдат съдии от Европа!

Браво

абе тва шега ли е някаква?! някакви мижави 36 години( ОБЩО) за 93 прободни рани и за тая присъда им трябваха 10 години! горката българия !

Ако не е Франция, надали някой щеше да чуе за този случай.

добре че Франция Ви притисна господа съдий...и пак докато не ги видя в затвора няма да повярвам..след 3 години ще ги пуснат за добро поведение, спокойно :)

Тези заслужават смъртно наказание, но като е отменено, тогава доживотен затвор (ако ги хванат рабира се). Утре новините ще започнат с обявяването им за издирване, тъй като са се изгубили по пътя до Велико Търново. И как така едни съдии казват, че са невинни, а други, че са виновни??? Значи първите трябва да понесат отговорност, че оневиниха тези жестоки убийци. Съдиите са най-големите продажници, защото отказвам да приема, че просто са некомпетентни.

какво по-зверско престъпление има за доживотна присъда. Кое може да смекчи вината на тия изроди за да не получат максимална присъда?

Защо 10 години си живяха тия изверги свободни в БГ ? Защото сме социалисти и сме над закона, тази територия е наша, ТКЗС-тата, заводите, всичко е нашо...А който има пари и не ни ги даде доброволно, ще го убием със сто удара...три бяха встрани...

ТИЯ ДОБРИ И ЧЕСТНИ МЛАДЕЖИ ДАЛИ НЕ СА ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ ВЕЧЕ.....ПОНЕ ЕДИНИЯ Е ПРЕДОСТАТЪЧНО БОГАТ ЗА ДА СЕ ПОКРИЕ В ЧУЖБИНА.Е СЛЕД 10Г ВСЕ ПАК ИМА НЯКВА ПРИСЪДА...НО НЕ МИ СТАНА ЯСЕН МОТИВА ЗА УБИЙСТВОТО...НО АЗ ЛИЧНО СЕ СЪМНЯВАМ ДА ВЛЯЗАТ В ЗАТВОРА ТЕЗИ ДВАМЦАТА....НЕЗНАМ ДАНО ГРЕША.

Заслугата е на Франция, а не на Съда.Случаят показва колко корумпиран е Българският Съд.