Добрев: Да не се правим на щрауси за шистовия газ

Да не се правим на щрауси за шистовия газ, заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, цитиран от в. “Преса“.

Обратно в новината

Коментари - Добрев: Да не се правим на щрауси за шистовия газ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На тоя му прави кеф да го псуват хората.Егати и извратеняка.

Всичките ни управници са такива, но защо ли ние.ги избираме.

Всичките ни управници са такива, но защо ли ние.ги избираме.

Абе кретен,можеш ли да четеш бе,като ти гледам овчия поглед много се съмнявам

Егати тъпанара, абе откъде толкова дебили се навъдихе, леле

Копеле продажно.готов си и майка си да продадеш за $$$

10 причини за възпротивяване срещу хидравличното разбиване или фракинг-а, включително и проучването, и добива на шистов газ: 1) Отравя необратимо земите и водните басейни с големи параметри със стотици канцерогенни и силно токсични химикали; 2) Уврежда здравето на хората, включително и на работниците на сондажни обекти, поради прекомерни концентрации на силициев двуокис и поради експлозии и пожари; 3) Причинява земетресения; 4) Изразходва огромни количества вода; 5) Изисква огромни площи земя за сондиране, газови тръби, пътища, паркинги и оборудване; 6) Вреди на икономиката и на местно, и на национално ниво (напр. изключително тежки камиони увреждат пътищата, а красиви природни пейзажи, които преди са привличали туристи, се превръщат в мъртви земи, докато печалбите отиват главно за инвестиционни банкери, които печелят огромни такси от намирането на парите подхранващи бума); 7) Нанася неизмерими щети на хората в засегнатите райони (напр. земеделски стопани са принудени да се местят); 8) Въвлича нарушения на човешки права; 9) Допринася за глобалното затопляне поради изтичане на метан парников газ, който е много по-мощен от въглеродния диоксид; 10) E противоположно на тенденцията за преминаване към възобновяеми източници на енергия.

Ако започнете да дупчите и Добруджа ще има стани,легни и отново....мърши,този газ не ни е нужен,нужна ни е пшеницата на Добруджа.

щраусе за направиш нещо попитай народа,продажнико

ТОЯ ДЕБИЛ КОГА НАЙ-ПОСЛЕ ЩЕ ПОРАСНЕ ??? АМАН !!!

напиши в нета : ГАЗЛЕНД след като гледаш филма....бегай у хаскьои за кауни

И да започнем добив на шистов газ пак друг ще прибере паричките (сетете се Кой), защо тогава да си разсипваме хубавата страна?

предлагам този кретен да бъде втечнен и да бъде фракнат в задниците на борисов и плевнелиев. и така докато се фракне целия мафиот-ски апарат от партиите в парламента без аката, защото с изклyчение на атака, всичките са лобисти на които донесе пари тук. виждаме как е с топлофък, ерптата, лукоил, данди прешъс, веоля, аурубис, уестингхаус и прочие.

и тоя КЕЛЕШ май иска да пляска руснаците

исках да натисна +

Джон Пъркинс прочетете ако не сте го направили и много неща ще ви се изяснят

Добруджа - пустиня , зърното идва от американския резерв - боклук на 6-7 години. Черноморският шелф - находището до Шабла - американски сондажи - запечатено преди 7-8 години и сега - ще ни го продават американци . Златото от Челопеч и Златица - продадено на Канадска фирма . Г-н Добрев , така ли унищожавате България , колко ви плащат ,за да лобирате за чуждите интереси , парите ли са единственото нещо във вашата ценностна система , ако имате такава ?

KPETEH!!!

България е единствената страна в света, в която умните са 99.9%. друго обяснение няма.

Тъпанар!Много ме дразни!Всезнайко!Ще има пак протести,до дупка както се казва, няма да дадем да унищожат земята ни! Абе то затова "Южен поток"беше станало "мръсна" дума/думи/.Аман от продажници, но ме дразни, че ни мислят за глупаци, а всичко е толкова прозрачно и преходно.Не бива да го забравят такива персони, като цитирания "умник".

Тоя отворко да се разкара от Народното събрание - не представлява България и българския народ. Той и децата му и внуците му - без право на напускане на България до 10то коляно. Задължително да ги заселят в района на добива.

Преди малко прочетох мнението на Ивайло Франц-"Тайно и полека ни въвличат във война"-от всякакво естество!Прочетете я,ако Ви интересува един родолюбив анализ на истинските неща,които са изместени умишлено назад!

Нима? Къде другаде в малките държави от Централна Европа добиват шистов газ?

Da ti eba maikata shtraus takav

Значи,лека полека започнахме да плюем камъчето за отказа от ЮП.Шистов газ=на американски интерес.Ясно.Така, както ядрената ни централа в Белене стана жертва на прословутата американска ТЕЦ,продаваща ни най-скъпия ток.Дупедавците затриха България.Абе хубостници, като толкова искахме, ами да започнем добив на шистов газ.А транзита да си върви.Какъв е прблема.Ами да спрем транзита на турски тирове през наша територия, защото доставят турска стока в Западна Европа.

Нима? Къде другаде в малките държави от Централна Европа добиват шистов газ?

Това учило недоучило момченце да спре да се изказва по въпроси които изобщо не разбира, това че беше министър не означава, че разбира от материята, министъра е политическо лице, а не експерт. Затова сме на това дередже, защото имаме калпави, неграмотни политици и управляващи.

На тоя нагледно да му се покаже как се добива шистов газ - тръбата с химикали под налягане отзад.

Ще си вдигна чукалата и скъпата техника от майната си да я стоваря на ....лелина,да освободя братския български народ от газовата зависимост на миризливия казашки ботуш,опааааа...могат да ме излъжат,че гонят енергийна независимост само ако въпросните находища се разработват от български специалисти и българска компания( не офшорна)

Да бе шистов газ. Хората се отказват от него румънците изгониха компаниите които проучваха, в Полша се отказаха, в Унгария не им разрешиха. Продажник, колко ли е комисионната му

Абе Делянчо, не се изказвай по въпроси които не са ти ясни бе мамин! Откога счетоводителчета като тебе, станаха енергиини специалисти? Това дето го искаш още не му е дошло времето, виж след 10г, може и да стане!

Трябва да започне сега за да стане след 7 - 10 г, енергетико. Езикът ти е като на селски тарикат.

зАИНТЕРЕСОВАНИ ЛОЦА-ТЕЗИ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ ТЛЪСТИ КОМИСИОННИ, КОИТО КРИЯТ В ОФЩОРКИ-РУСКИТЕ ПОДЛОГИ, НЕПРЕКЪСНАТО НАСАЖДАТ СТРАХ У БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ, ЧЕ ДОБИВА НА ШИСТОВ ГАЗ ЩЕ ОТРОВИ ЗЕМИТЕ И ВОДИТЕ!! ТОВА Е ЯВНА ЛЪЖА, А ХОРАТА СЕ ХВАЩАТ, КАТО СТАВА ДУМА ЗА ЖИВОТА НА ДЕЦЕ ИМ, И НЕ СЕ ЗАМИСЛЯТ ДАЛИ Е ИСТИНА ИЛИ НАГЛА ЖЪЖА!! ЛЪЖА Е!! ИСКАТ ПАК ДА СМЕ ЕНЕРГИЙНИ РОБИ НА АЛЧИНТЕ"БРАТУШКИ С ТЛЪСТИ ГУШКИ"-ДА НЕ ИЗВАДИМЕ ОТ ЗАМЯТА СКИТОТО СЪКРАВИЩЕ И ДА НЕ ЖИВЕЕМ КАТО БЕЛИ ХОРА! НЕ ИМ ВЯРВАЙТЕ-ГАЗЪТ Е НАА КИЛОМЕТРИ ПОД ЗЕМЯТА Е ВОДАТА Е НА 100-150 МЕТРА-НИЩО НЯМА ДА Я ОТРОВИ!! ВАДЕТЕ ГАЗА!!!!! И БИЙТЕ ШУТ В ГЪЗОВЕТЕ НА ЛЪЖЦИТЕ И КРАДЦИТЕ!!!!!

Според теб земята на България сега е много чиста ами защо децата на България бягат в чужбина? С тази политика на огъзване няма да запазим децата си нито сега нито когато и да било. Шистовия газ е американска политика за унищожаване на природните ресурси на европейските държави. Продължавам да казвам, че политиката на Америка е: "Колкото по-зле са другите, толкова по-добре сме ние американците". Ето как никога няма да ги стигнем американците, защото ние винаги ще бъдем по-зле от тях....

ейййй мушморок. ти виждал ли си след ,,професионално,, сондиране по метода на фракинга какво се случва с полетата. Представи си какво се случва и с подземните води в случая подземния басейн от който половин България пие вода. Или ти си от другата половина и теб това не те засяга а? За пари и майките си продадохте

Когато от земята се черпи нефт и газ,с какво се запълват празнините.С вода, нали?Пояса под земята,който е от нефт и газ, искате да запълните с вода.Защо тогава се изненадвате ,че земята вече не поема дъждовете. Потоп ли искате да предизвикате. Много мислете и изследвайте,защо цял свят е залят от наводнения. Говорете с геолозите,физиците и всички научни експерти преди да говорите само за печалби. Сами ще се унищожим.

Четете внимателно, става въпрос за собствен добив на конвенционален газ и "ПРОУЧВАНЕ" за шистов газ, да се види "ИМА ИЛИ НЯМА" такъв и да се спре най-накрая тази препирня.

Прав е!Тогава щи има работа за изкопчии с големи сини бърни!

Вън от Парламента, бе изрод Добрев! Какъв шистов газ, бе тъпо изчадие? Не ти ли е ясно на какво обричаш българите и България, бе продажник???!!!. Смени си позициите, че със сигурност ще ти сменят шапката!

правим на щрауси г-н'чо, правилно. Време е и ти да си извадиш главата от задника и да престанеш да се правиш на всезнаещ. Всички помнят как от нищото стана министър с треторазрядна диплома от американската провинция. Винаги верни на ГЕРБ и Боце, нали послушко ???

С изнудвачи и мошеници бизнес не става. Плащаме на тези подлеци най-високата цена. Потребността от руски газ намалява. Когато започне добив от черноморския шелф, ще изчезне напълно. Диверсификацията е неизбежна. Доставки ще има от Азербайджан и Средиземно море. И това е правилното решение за България.

Шило

6-7 млн сме, мама му стара! 1/3 от Истанбул! Толкова ли е трудно да заживеем по-добре, с това, което имаме, ами се мъчим да се правим на не знам какво си? И земята ни е плодородна, Господ ни е дарил с природа за туризъм, има възможност за развитие на промишленост- не говоря за тежката от рода на Кремиковци. Ей, днес протест със социални искания, които са за всички хора на наемния труд. И пак сме разделени. Ба си!

Съгласен съм с тебе,но само в началото.За протеста "със социални искания"-твърдо против! Пенсионна реформа е спешно наложителна! Една шепа хора работим,а пенсионерите се увеличават!Откъде пари ,бе приятел?! Сметките са елементарни - или се вдигат осигуровките и данъците(за да има за пенсии),или се увеличава възрастта за пенсиониране?!Ти кое предпочиташ?

А безработицата? Кое е по-добре - да работим до 67 и да заемаме местата на младите,а те да са безработни? Или да си идем на пенсия след 63 и вие да работите?все едно пенсиите са мизерни.

аз предлагам да се започне копането от къщата и "мнението" на тоя изр*д с големите джуки?

Ако нашите управници няма да ги наричам с обидни имена почнат проучване и експлоатация на шистор газ това ще бъде окончателния крах на България. Едно че щистов газ има само в техните глави и никога няма да бъде изваден и второ ще отрвят Добруджа житницата на България и не само трябва да бъдат изгонени с камъни а и на ....... на площадите по селата за назидание

AAA да си дойдем на думата. Разбрахте ли сега защо цялата Бойкова дружина начело с така наречения президент и служебното му правителство направиха чудеса от храброст за да откажат руснаците от газопровода. Да са ни честити герберчетата топнати в газифицираните води на Добруджа.

безсрамници и некомпетентни АЛЧНИ ЗА ПАРИ човечета. Знаете ли, че има и други държави в които е забранено и има мораториум за добиването на шистов газ? -НЕ не знаете, Знаете ли, че ако се добива в България ще е върху варовиковите скали в Севроизточна България а тези скали са нестабилни и трошливи? НЕ не знаете. Знаете ли, че там където тези продажници искат да вкарат американските отрови в земята ни е разположен най-големия подводен басейн на Балканите и именно от него черпим вода за нуждите си? НЕ не знаете. Знаете ли в какво състояние е жилищния фонд и ще се справи ли със земетресенията които ни очакват след започването на сондажите? НЕ не знаете. Ами какво знаете да ви питам освен, че наистина сте си навряли главите като щрауси и му идва на човек да ви ,,мине,, отзад за да се опомните и да спрете да бръщолевите за глупости които ще доведат болести, отравяния и допълнително смърт. Ама вие гледате доходите а не човешкия живот. Това ви е важно на вас. И тоз Делян Добрев голям специалист стана и той, че взе и да се изказва по тази тема.

Делянчо умника на бати. Помним те всички дето са в играта какъв министър беше. Да пази господ от такива като тебе и тиквето. Газ има само в тиквето в главата, а може би и в твоята. Колко ти платиха да напишеш това. Срам ме е от такава подлога като тебе.

не бива да оставяме тези продазни твари да добиват шистов газ. в германя има мораторюм. трябва да ги спрее. отвратително е всичко това

"България била останала единствената държава в света, която си е наложила мораториум върху проучването за шистов газ. Добрев смята, че единствената алтернатива на руския газ е разработването на собствени находища." Не-е, Деляне, не става, Газпром няма да даде чрез БСП-то и дъщерното му Д(П)С. Биг Брадър не ще енергийно независима България, т.че измисли нещо друго.

Шило

Колега, България трябва да използва останалите си ресурси, а не да ги съсипва в някакво неясно откъм резултат начинание. Рисковете са отделно. Ако в САЩ могат да си го позволят заради териториите, тук няма как да стане. Все пак те си правят проучванията и добивите в слабонаселени и недотам плодородни райони.

Съгласен съм, че няма нужда да се правим на нещо, което реално сме !

Ей го, поредният олигофрен, на който ясно му личи, към кое чуждо посолство е на заплатка... Забележете само, как се променят "националните приоритети на държавата" в зависимост от това, КОЯ "политическа сила" е на власт... Поне вече е ясно, КОЙ на КОГО ближе задните части в името на собственото си мижаво благосъстояние... А, България - "кучета я яли"...

Нагледно как са готови и майките си да продадат, но само и само да си вземат парите и да ни оставят тука с изтровена природа и земетресения. Който оцелее, оцелее!

така е и въобще не трябва да им даваме да го коментират камо ли да стигат до добиви. Затова поне има доста хора които са против в Североизточните райони на България защото са много на ясно какво ги чака ако започне добива на тази мизерия с цел шепа хора да вземат пари.

Шило

Ох, на бати бонбончето, то още изграден газопровод няма, тръгнал газ да разпределя.