Френската ”Тотал” спечели концесията за газ в български води

Компанията “Тотал“ печели правата да търси и проучва за природен газ в Черно море – блок “Хан Аспарух“, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, цитиран от Агенция “Фокус”.

Обратно в новината

Коментари - Френската ”Тотал” спечели концесията за газ в български води | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

СРАМ!!! ПОДОБНО СЛАГАЧЕСТВО И ПРОДАЖБА НА БОГАТСТВАТА НА СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД НЯМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА. ЗА КОЛКО В ЛИЧНИЯ ВИ ДЖОБ НИ ПРОДАДОХТЕ ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ?????????? А ТОЗИ МЛАД ЛУМПЕН Е ДИРЕКТНО ЗА ЗАТВОРА.

Ае продажници. Кво е тва 2 до 30%? Що не им заковавате 30%. АКО ИСКАТ. Кат не им изнася - да ходят другаде.

Ал

2-30% комисионна такса от собствения ни петрол?! Баси и продажниците! Вече почвам сериозно да си мисля да инвестирам в бъдещето на децата си чрез АК47 с няколко пълнителя с по 30 аргумента.

И сега те ще започнат проучването и добива на газовите хидрати, за което се борят и работят с руснаците от 10 години .... а повечето от хидратите, макар и в центъра на Черно Море са в Български териториални води .... Бедни ми Български Народе ... още ли спиш ... за собствените си национални интереси .... ?!

Добрев да внимава! ПРЕДАТЕЛЯ Р.Овч, заради комисионните, подписа договор, по който цената на газа за България се вдигна от $170/1000куб. до сегашните $600/1000куб. Рано или късно този ПРЕДАТЕЛ ще бъде ОСЪДЕН! Ако в България имаше съд като украинския! Но от съда или Провидението, все едно! А утре на Добрев ще се задават въпросите - КАКВА концесионна такса бе договорена за България и НА КАКВА ЦЕНА ще получава България СОБСТВЕНИЯ СИ ГАЗ! Цената $300/1000куб., КОЯТО ПЛАЩАМЕ на Мелроуз, ми се струва ТВЪРДЕ ВИСОКА ЗА НАШ, БЪЛГАРСКИ ГАЗ!За ново ПРЕДАТЕЛСТВО няма място и ПРОШКА НЯМА ДА ИМА!

pompai

Аз съм миньор и ще кажа ,че тези компании имат инфо от спътници и знаят ,нащте взимат само комисионна.Българския народ прави свирки.......Та честито братя.

И защо трябва да им подаряваме тази концесия. Концесия се дава ако са открили газ, а тази газ е открита още по време на соца. Даже ББ преди година каза, че и той знае, че там има газ. Какво тогава ще "откриват" колонизаторите?

Боже колко малоумен, прост и профански народ! Нищо не може да ги зарадва, бе, нищо! Проучванията са много скъпо нещо и никоя държава не си го позволява сама!!! Ако Бойко даде 500 милиона за проучвания, дали пък няма да го плюете??? Като толкова ви пука за богатствата на България, защо не сеете по нивите, които пустеят, по тази БОГАТА плодородна земя??? Търтеи, това е наше и онова е наше! Нищо не е ВАШЕ, дърти нафталинени комунисти!

Боже колко културен гражданин! Каква титанична мисъл и ураган от култура! И всестранно развита личност - знае: (1) как се търси газ; (2) как Бойко (кой-този от учебниците?) дава милиони (собствени ли?); (3) как се работят нивите; (4) как комунистите (къде са, може би под кревата?) плашат да изскочат от нафталина. Обаче какво ли ще пише, когато и тази история ще се окаже бъздух под налягане - за справка има достатъчно примери във форума.

Ако ще е 2% по добре да не дупчат, да се постави условие 30 до 40 %. Още повече, те нищо не откриват. За находището се знае още от комунистическо време, но тогава имахме евтина газ от СССР.

Тотал, между другото, е неофициалният филиал и ковачница на кадри на френското разузнаване. Всеки, уважаващ себе си френски разузнавач, е преминал през Тотал.

По-добре френски разузнавачи, от колкото съветски комисари.

Викаш, ако ще те крадат на равни начала, по добре френска любов, а ?

А бе народе. Що рипаме толкоз за горите да не се строят лифтове Че то добива на газ по морето ще е много по- мръсно. Ха сега да видим какво става с природозащитниците ?

Авторите на статията биха ли цитирали точно думите на министъра за процентите ?

За съжаление северното Черноморие ще бъде унищожено, туризма съсипан, водата отровена.Вижте състоянието на магистрала "Хемус". Всичко това потвърждава още веднъж, че правителството гледа на североизточна България с омраза. Нали е далеко от София, затова може да се прави всичко. Там народът спи зимен сън (плаща най-скъпата непитейна вода и т.н.). Но всеки си заслужава положението.

Пак подаряват богатствата ни на чужди компании и държави за жълти стотинки и комисиона.А можеше и България да върви на пред.

Може разбира се,пернишкия Титан е подал заявка и Ст.Мл. ще главния мениджър на находището ама......нещо май пак не са си платили и чакат някаква гювендия да ги подпре,че са закъсали с паричките пак иначе кои са пък тия Тотал...къде играят и в коя дивизия са,че се перчат:))))))))))

Нека всички благодарим на г-н Борисов, че ще ни продават НАШ си газ ;) Да живее диверсификацията!

Докопат ли ни такива - жална ни майка - ще изсмучат всичко и накрая и пари ще имаме да им даваме. Единственото жалко нещо е, че нямаме банани, а сме бетер бананова република.

Комисионна 2-30% означава, че комисионната за държавата е 2%, а за ББ са 30%.

Не разбирам от концесии,но това момче (от снимката) прилича на устремен лидер на Хитлерюгенд...

Вгледайте се в излъчването на тази мъжка "калинка". Какво разбира това пале от икономика? Докато си задаваме въпроса има ли в България икономика или не , времето за сключване на договор за доставките на газ от Русия изтича. няма договорености , няма и отстъпка от 11 %. Как ще посрешнем Новата година бе мамин Дилянчо със или без газ идващ от Русия ? Ако до Нова година няма подписан договор и изкочи проблем с доставките на газ, с вашето тъпо и корумпирано правителство е свършено. Жанвиденовата зима ще е детска приказка пред това което може да се случи през 2013 година.

Поредните герберастки лъжи - находището е на народа, а комисионните са за герб ! Колкото и голямо да е това находище - отново ще плащаме скъпи горива, защото герб подкрепя монополистите, а не хората ! Защото монополистите им плащат изборите !

На парламентарните избори ще гласувам за кандидат, който даде гаранции, че: 1) ще национализира енергодобива и обектите от национално значение 2) няма да се отчита и консултира в което и да е чуждо посолство 3) ще извади страната от ЕС и НАТО 4) ще отмени закона за давност и ще потърси отговорност от всяко досегашно правителство за неговият дял от националната катастрофа Има ли кандидати?

Явно акъла ти е като море но главата е само една празна кофа-защо шестаче не си гледаш пенсийката и внуците ами се занимаваш с неща които не разбираш с твоето промито тоталитарно възпитание.Явно е вярна поговорката,че ако беше х... да ви го набие човек но то е АКЪЛ и няма как да стане...история сте вече но не искате да го повярвате и това ви е проблема на плюенето по мрежите!

Какво е това находище за което бленуват министрите Борисов и Добрев че било от природен газ. Ние да не сме Кувейт Саудитска арабия?Да ама не! За коректив може да се каже че има такива малки находища в шелфа или акваторията на българското крайбрежие но те са малки по площ тектонски разбити като изчерпаното в Тюленово такова. Та за каква диверсификация говорят тогава!!! СМЕШНО

Очаква се откриването на голямо находище, Румънците намериха такова сравнително наблизо и какво правим тогава ? - Даваме проучването + находишето на частна фирма, щото машата държава е малка и няма капацитет да направи сондажите ли ? или щото нямаме 100 млн долара, които да инвестираме ли ?? е за това после ще получаваме от 2 % до 30 %, и помощ при преговорите за покупка на газ, вместо да си решим проблема с газта веднъж за винаги!!!! АМА няма да има далавера, и комисионни ....

Ама май и румънците са си наели фирма?

И викаш ние да не сме по-прости от тях, дай ще си наемем и ние една, за да има кой да ни плаща 2-та процента ..... Прост народ - слаба държава!

Блок Хан Аспарух е с много висок потенциал и висока трудност, каза още Борели. Висока трудност- значи СКЪПО!

Престанете с тези грабежи наричани концесии. България ще получава за нашия си газ само 2%. Колкото и получава за българското злато добивано от канадска компания на концесия. Щетите на околната среда ще са много повече от тези жалки 2%. Защо не се разработи българска технология и 100% да остават за България. Имаме минно-геоложки институт, защо гоним нашите специалисти за да даваме богатствата си на други държави.

Точно така-а в Бургас има цял университет ,който подготвя специалисти за проучване и добив и прераотка на нефт. тоест България има специалисти и сама да си доива нефта!

Тази пролет правителството на Аржентина национализира петролната си промишленост. Причината е липсата на инвестиции от страна на нефтения филиал на испанският енергиен гигант "РЕПСОЛ". Целта на национализацията е да се увеличи вътрешното производство, така че страната да се справи с растящия и все по-скъп внос на горива. Е, Аржентина е бедна страна. У нас протестират само 50 души срещу повишението на цената на тока. Затова, Welcome на всички прогонени енергийни и петролни компании по света! Ние имаме, ние сме богати, можем да плащаме на наши и на чужди посредници! Искаме богатите инвеститори да ни продават нашите ресурси!

Сериозно подхождаш. Но. Да си видял един , поне един, положителен факт в Отечествто ни? А, и ако може , обяснете ми какво е това "комунде"- понеже не ми е ясно, а пък изглежда много...

комунде- идва от комун-ист като коренът КОМУН е с добавена наствака ДЕ, вместо ИСТ. Звученето запазва идеята за комунистическия произход и добавя нюанс на снобизъм, празноглавие и нахаканост

Значи комундета са ББ и неговите 40 разбойници. Всички са от БКП, сноби са (обичат да се снимат с величия), празноглави да (ББ си е една куха тиква) и нахакани (има ли по-нахакано нещо от ББ през камерите).

... в този форум и тези политически статии. Дори и е голяма находището, то няма как да повлияе на цените в Бг. Тотал го експлоатира и продава според своите си нужди и където поиска. Ние вземаме някакъв процент за това и толкова. А газта пак ще си я внасяме и ще си я плащаме...

Дощяло му се на ББ да пререже още ленти, а тук се дразним от подхвърлени балони. Спомнете си "великите" чужди инвестиции по черноморието - Rover/Maestro = Дарукар (виж "Предопределеният неуспех на "Маестро"" гугъл) и Амоко (виж Архив Пари "АМОКО ЩЕ ДОБИВА ПРИРОДЕН ГАЗ И ПЕТРОЛ" гугъл) и ще ви стане ясно какво ни очаква. Тогава американците/англичани се изнесоха за нула време, само дето няколко тарикати се нагушиха в суматохата (май имаше и приватизация с инвестициите).

интересното е че българските залежи винаги се експлоатират от чужденци. толкова ли нямаме техниката и know-how-то че и ние да се облажим веднъж от собствените си природни блага?

Ами явно нямаме, а фирми като Тотал от десетилетия работят в тази област. Защо да откриваме топлата вода?

...за нас, умнико, а не да отиват в джобовете на разни чуждестранни "инвеститори". Ама за родоотстъпниците това е престъпление. Пък ако нямаш технология - куписи я, ама не пускай вълка в кошарата защото гладен ще ходиш!!!

Щот българска фирма не може да даде такъв рушвет, затва. Техника и хора ще се намерят. И всичко ще остава в България. Но просто няма да се платят едни комисионни. Тва е проблема.

А аз мислех че се занимават със сателитна телевизия защото на моята чиния пише Тотал тв.

Лъжа е, че цената на природния газ ще падне. Така лъгаха и раздаваха концесии правителствата на СДС, НДСВ, коалицията и ГЕРБ продължават. Българските ресурси се раздават на концесия на чужденци, но нито един частник няма интерес да продава евтино на вътрешния пазар, защото ще фалира. Комисионната такса, която държавата ще получава и ще харчи по свое усмотрение, фирмата ще си компенсира с цената за потребителите. Ако говорим за истинска диверсификация, находището трябва да се експлоатира от държавата, без никакви български и чуждестранни частни посредници, които обират цялата печалба!

А тоя малоумник Добрев и Боко- тиквата колко пари комисионни взеха от Total, че дава толкова зор ????

Да няма някаква мащабна реклама на тотал,че толкова се набляга колко е велика?

Всяко нещо щом не идва от батюшка е гадно и подлежи на презрение.Другари да затворим магистралите, да застанем с гърдите си на барикадите-като жив щит да защитим руския газ.Тук някакви нездрави западни елементи се опитват да ни пробутат фълшивия си газ.От пресцентъра на разузнаването на Руската федерация съобщават че е засечено прокарване на подводна тръба по която най вероятно ще тече газ.Така ще ни заблудят че в наши териториални води има газ.Не вярвайте другари!!! Газ има само матюшка Русия.

1chovek

Едно е 30%, а съвсем друго 2%. В такива широки и размити граници не е ясно ние ще печелим ли или ще губим? Парата е изкушаващо нещо, но над всичко стои националният интерес! Напълно искрено се надявам да постъпят държавнически.

Та има ли едно нещо за което тези клоуни да са постъпили държавнически. То е ясно, че 2% са за държавата, 30% са за изборната каса на герб, и унищожената плажна ивица ще остане за българите.

Ми ти пак прочети текста - някой се е поизложил и е съобщил без да иска колко струва продажното ни правителство - не се пише за КОНЦЕСИОННАТА ТАКСА, а за КОМИСИОННАТА!!! И ми заприказвала оная мутра за диверсификация!?!? Ква диверсификация бе галош?!?

Е хадй хаирлия да е. Нещо добро, дано да се случи в този мандат

"Комисионната такса, която България ще получава, е между 2 и 30%, ако са големи находищата" Комундетата пак се развихриха. Защо си губите времето по разни форуми

Досега, каквото е излязло от устата на този министър - нищо такова не е станало, а по-скоро обратното. Надявам се да бъркам, но ... надали. Помним с какви думи излезе преди месеци за драстично понижение със задна дата на газа от Русия ...

ДВА ПРОЦЕНТА??? Къде го има това нещо в света??? Продажници!!!

престъпникът ББ, съучастникът му ЦвЦв и техните протежета да се махат от властта и да вървят по дяволите

Г-н Добрев, Вие сте ренде ! ... Каква диверсификация, пишман-експерте, като газът (Ако го има де! ) си Е Наш?! И защо си въоблазявъти (с плиатеуи), че Ние Данъкоплатците не знаем кой е ОМВ и Репсол в България?! За Тотал и френците, еди-чии-си камаради -- хич и Дума да не отваряме. --------- Считам, че Ние Данъкоплатците Е Задължително да Взискаме Незабавно пълна Прозрачност относно Енергетиката-Ни ! Считам, че е Високопрофилно Престъпление Днес (В тези днешни условия !) да се Продължава с Откровеното Крадене на пaрите-Ни .( ... от пределно-ясно кои)

Ей, то няма угодия. На един мазни петна на плажа щели да му се лепнат, друг малоумник иска държавата да го разработва, трети гледа в чинията на ТОТАЛ, друг пък се чувствал роб на чужди интереси....

Кой каза, че има газ? И колко?

Руснаците, преди десетилетия, чрез проучвания.

Арабите така ли си отдават на концесия находищата на петрол и газ за 2 % комисионна?

Абсолютно!!! За това ли им разрешихме да ни разбият морето и да ни замърсят природата? За некви си смешни 2%, които дори се съмнявам да отидат за държавата, а по-скоро в някой джоб... Наистина поредното скандално решение от страна на ГЕРБ!

дано има нещо вярно в новината-може този път да има и полза за държавата

Глупости на търкалета! Изобщо не вярвам, че офертата на Тотал е била най-изгодната, ама нали ние така работим от години в Б-я. Офертата им е била с най-дебелата комисионна за министрите, а не за народа! Нищо чудно те след време да започнат и проучване за добива на шистов газ, те нали герберите и заради това се отказаха от един мащабен проект като АЕЦ Белене...

Съдиш по това ти как би постъпил ако беше на тяхно място, нали?

не си хич хитър а си малко зле осведомен...

Стига с това Белене. Вместо да искате реферндум, започнете да просите парички и си го постройте сами - без ангажименти от страна на държавата. Печалбата е за Вас.

Гледам ти поста и се опитвам да намеря нещо смислено в него, ама уви... Имам няколко въпроса към теб: 1. Защо да са глупости на търкалета? 2. Кое те кара да не вярваш, видял ли си процедурата, офертата и т.н.? 3. Знаеш ли какви биха били реалните ползи за теб? 4. Имаш ли доказателства че са взели комисионна? 5, Знаеш ли изобщо за какво става въпрос? 6. Знаеш ли че умните хора говорят с факти, а не само да плюят?

Приемем отговора ти. П.С. Един съвет от мен: Ако ти се наложи да поорежеш разходите, съветвам те да си спреш интернета, и без това за нищо смислено не го използваш.

Забравете за туризма в района на разкопките. Виждал съм плажове в район на дупчене, целите са в черни мазни петна и не стават за нищо.