Делфин и бебето му застреляни, жертвите станаха 13

Застреляни делфин и бебето му гният на скалите край Черноморец, показа репортаж на bTV.

Обратно в новината

Коментари - Делфин и бебето му застреляни, жертвите станаха 13 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да им приседнат и да се задавят тия кретени..как не ги е грях,толкова ли са изгладнели,4е да няма какво да ядат,а убиват защитени животни..а пак нашите управници дано грам ги удари, защото не варшат нищо, за да спрат бракониерите.. Какьв УБИЕЦ И ВАРВАР ТРЯБВА ДА СИ, ЗА ДА УБИЕШ БЕЗЗАЩИТНО ЖИВОТНО И БЕБЕТО МУ...

И ако погледнеш във времето май е имало повсеместна стрелба на делфини. НО така е за съжаление, ТОВА Е БЪЛГАРИЯ.

Съвсем оскотя тоя народ, от жажда за печалбарство ще избие всичко живо,щото видиш ли един делфин изяждал 20 кг риба.Трябва да ги затворят и да не ги пускат изобщо на свобода изродите посегнали на това великолепно животно

Що за изроди сте ?Наистина българите са обида за цивилизацията и ценностите и!!!Ако еволюцията беше протекла по друг начин делфините щяха да са доминантния вид,но това едва ли е толкова интересно за вас...

това е то варварско и примитивно племе

делфините нямат естествен враг вав хранителната верига в черно море и винаги са били многоброини. я докараите някоя друга голяма гладна акула от океана, че да ги видим тогава! едно време по черноморието са ловяли пални лодки с делфини и са ги яли, като нямало друга риба.

Глупак..делфините и акулите са най-големите приятели..но могат да бъдат и най-големите врагове...

един делфин е много по-интелегентен от едно балгарско рибарско говедо *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

делфините се ъбиват от рибари за да не им изяздат рибата.пристапни типове. какавто е доктора, такав е и рибара, такав е и садята и хиената адвокат в бг. престапно обчество. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Стига бе! Не убивайте делфините заради скапаната, отровена цаца! Океанските рибни продукти и без това са в пъти по-добри и евтини! Не може да се убиват най-добрите животни с картечници или нещо подобно!

това е несто страсно - заради това че ядат риба всички делфини трябва да бадат убити! в бг през 21 век все осте живеят идиоти, чудовиста, изроди и ялки подобя на хора! погнусен сам и плуя на ялката ни деиствителност! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Мирослав Найденов - не се излагаж с неадекватни изказвания, само защото някои ти плаща! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За бога хора спрете да копувате риба и без нея може !!!ако това е начина само да се сплашат рибарите или 20 000 лв минимум глоба за убиййство на 2 рия по интелект бозайник след човека за онези богатички татини синчета възпитани на низост и пошлост!гледайте док. филм ЗЕМЛЯНИ

За бога хора спрете да копувате риба и без нея може !!!ако това е начина само да се сплашат рибарите или 20 000 лв минимум глоба за убиййство на 2 рия по интелект бозайник след човека за онези богатички татини синчета възпитани на низост и пошлост!

Има една друга нация, която също изтребва делфини... предполагам я знаете коя е и какво и се случва в момента след години на благоденствие ...

ей това ако е по света.................колко още..........

Да търсят убийците сред тия с яхтите.Напълно е възможно това да е някакъв нов вид спорт за богаташи и богати туристи, подобно на "спортното " избиване на малки тюленчета, около световната общественост протестно се вдигна преди няколко години.Озадачава ме опитът на властите да омаловажат случващото се.Няма начин местните органи тайно да не са парафирали с благословията си разрешение за подобни зверства, иначе щяха да се отнесат сериозно към тенденцията за унищожаването на свободно живеещите бозайници в Черно море.

Били са ги избивали за "елитни пържоли" сервирани на "посветени клиенти" в "елитните заведения". Гнусляци!

Aбе сига с тая драма, умрял някаф делфин много важно.

Сто процента има свидетели на убийствата сега морето е пълно и пренаселено с кви ли не плавателни съдове че даже имаше катастрофа с лодки в Созопол.... Ноо с такъв елит и възпято законодателство тип за кокошка няма прошка за милиони няма закони, дори и да се намерят виновниците после в съда ще се окаже, че делфините са се самоубили, самонамушкали и самоудавили... както между впрочем вече се говори официално дори тук... Рибарите едва ли имат автоматично оръжие с каквото е стреляно по делфините, съдейки по снимките, а и нямат толкоз кинти за адвокати и съдии после ако някой ги "изпее"...

не умрял, а застрелян! аман и от "застреляни" коментари.........пффффффффф

ЛОВ НА ДЕЛФИНИ Защо си припомням ловът на делфини сега? Внезапно попаднахме ние на много делфини. Напълнихме трюма. Водата достигна до борда, но корабът пак не побра изобилния лов. А искахме всичко да вземем. Тогава повлякохме мрежите, пълни с делфини, и тръгнахме бавно назад. Богати се връщахме. Вятърът беше добър. Играеше весело мачтата заедно с нас и ние не виждахме нищо освен градове, които ни гледат с очи на смирени жени. Тогава дойде неочаквано бурята. Корабът спря. Натежаха големите мрежи. Богатия лов ни задърпа назад и страшно ни стана, че няма да стигнем брега. - Сечете въжата! най-после извика един. Той имаше право. Но мразехме този човек. Издигнахме брадви. Отсякохме пълните мрежи. Болеше ни много. Сечахме и плачехме диво. А право пред нас брегът се издигаше бавно, пустинен и цял в светлина.

Сигурно селяндурите дето са застреляли животинките четат какво пишем ! Мен такъв да ми падне... ДА ВИ ИЗСЪХНАТ РЪЦЕТЕ ДАНО ЖАЛКИ НЕЩАСТНИЦИ !

Някой, който е убил дете и ти падне в ръцете, какво ще го правиш? По същият начин ли ще се разправиш с него? Око за око, зъб за зъб, това ли е решението? Ако имахме възпитание и някакви добродетели нямаше да има убити деца, делфини...Но ние ги нямаме, защото и защитниците също са готови да отвърнат със същото.

Абсолютно точно.

Цветанов, спри да кръстосваш за тия избори, или си прати някой заместник, или му кажи на малчо Калин, да предприемат незабавни действия. Всички лодки влизащи в морето да се претърсват за оръжие. Граничните катери да не пропускат никой съд без проверка. Това вече минава всякакви граници, само не и нашата! Изродът с куршум в челото и при другите делфини за правосъдие. а на тоя делфин да му направят аутопсия, криминалистични изследвания и да открият оръжието, стига да е редовно.

Сега се очаква някой местен шеф на полицията да обясни, че майката-делфинка е била с манийно-депресивна психоза, убила е малкото си, защото не е виждала добро бъдеще за него, след което се е самоубила... и случаят да се приключи.

Хахахахахаха

Предпочитам да има делфини отколкото рибари. Да им намерят друг поминък и да забранят улова на риба поне за 2 години!

Това трябва да се спре веднага!Ясно е, че това не са случайни инициденти.Ако нашите алчни и безхаберни управляващи не могат/не искат/ Да потърсим в Европа. Освен всичко друго,убиването на делфини е много лоша карма за България.

Ние строим магистрали,метро,догодина ще увеличим доходите на хората?За животните ще му мислим следващия мандат.Това е положението...По плодовете им ще ги познаете7/16,7/20 Eв.на Матея.

"догодина ще увеличим доходите на хората" само дето и това не е сигурно нито този, нито следващия мандат. Но за магистрали и шумни МВР акции винаги има пари(в милиони). Наскоро Дянков увеличи бюджета на МВР с 15 млн, а за дълго говореното увеличение на пенсиите нищо не направиха, накрая само вдовишките вдигнаха и то някакви си 6%. Още се смея на вица на "премиера" ни, че България преминала през кризата благодарение на неговото правителство.

Много ясно, на кого да му пречат делфините ако не на малоумните рибари. Или пък може дядо Мраз да е решил да ги стреля за кеф

Или пък Снежанка.

Нехайство и безхаберие от страна на всички институции в България... След такива инциденти, би трябвало да се закрие риболовния сезон.

Убиват ги рибарите защото им ядат от улова. Заклеймили са г оза техен преди да го хванат още. можем всички да помогнем. НЕ купувайте риба докато не спрат да убиват делфини тези които я продават !

Хубуу, де ами рибите, изядени от делфини - те дали не имат нещо против да бъдат убити от дулфините. Жалко, но и делфините в крайна сметка са хищници, макар и...

Това е част от хранителната верига. А човекът не яде делфини, нали

и бебето му .тези са изроди..аз като видя делфин искам да си общувам с него.

ахахаха леко с общуването

Ако продължава така и България ще я сполети съдбата на Япония ( мощно земетресение ),защото японците отдавна са разрешили и избиват делфини и китове за храна. Такива изверги - рибари са се появили и тука. Трябва да се бойкотира купуването на риба от нашите магазини.

Не знам каква е разликата с останалите бозайници, които ежедневно буват убивани за храна на хората. Делфините били интелигентни, разбираш ли... Има много интелигентни овце, прасета... Все едно да кажеш, че определена раса хора не са интелигентни и да я избиваш. А сред тях има интелигентни и по-малко интелигентни. Човек има избор дали да убива животни, или не. Стотичи милиони хора живеят здрави и щастливи без месо. В коментарите личи ясно как хората биват управлявани от сгрешени предразсъдъци - делфинът бил интелигентен, а прасетата били глупави! Ха! Ето какъв 'разум' управлява света. И за това демокрацията си стои недоразвита - защото зад нея стоят недоразвит интелект и предрасъдъци, които не позволяват хората да се управляват добре. Все нещо изкривяват до цинизъм и после го подминават с лекота като пълни идиоти.

Както се казваше в един култов български филм ("С деца на море"): "Нямаш акъл колкото половин делфин!"

Съгласна съм с тебе, макар, че харесвам делфините, но в крайна сметка делфините и те са хищници, и те причиняват страдание на други риби, жалко, света, в който живеем е все още жесток, несправедлив и лицемерен. А иниче, жалко за горките животинчета...

идиотизъм виждам само в твоята плоскост... всяка брънка на хранителната верига е важна щото поддържа равновесието на света...да убиеш животно за да го изядеш е нещо естествено, но да го избиваш аз удоволствие е тъпо...освен това делфинът е застрашен от изчезване вид...нещо, което не се чува за прасетата и овцете май - пробвай да си направиш ферма от делфини за да им увеличиш броя и ше видиш колко трудно се размножава този вид... според тебе дали мизерното битие определя тъпотата или тъпотата предразполага към мизерни съществуване?

Делфинът има еквивалентно сложен като структура мозък на човешкия, но е по-голям (мозъкът). Делфините имат език и абстрактно мислене. Хай де сега направи си сметката каква е разликата със свинята, чиито мозък няма 200 грама.

От опита си в подводен риболов знам ,че появи ли се делфин рибата бяга панически и се крие в скалите и на дълбокото ,има ли делфини в района на улова никой не може да хване и една риба ,затова съм сигурен ,че някой рибар изрод е убил делфините за да не му гонят рибата. Нещата са прости и ясни ,заради печалбата от няколко килограма риба някой изверги са способни да убият това безценно животно ,по същият начин сигурно и човек биха убили ако им пречи на улова.Ако седнете в кръчмата на местните рибари ще чуете с каква омраза говорят за делфините ,но явно някой от тях не само ги мразят а и ги избиват.

Заради чревоугодничеството на повечето хора се ползват животни за храна. Месодайните животни изяждат десетократно повече храна и замърсяват планетата ни. Но това не пречи нахората да продължават да отглеждат животни и да ги ядат, въпреки че имат избор да нее го правят. Защо тогава обвиняваме рибарите, че се борят за препитанието си, като убиват делфини? Ние, които обвиняваме, сме същите негодници, ако ядем месо и харчим планетата си, само и само да усетим мазно и препечено месо на небцето си. Не че без това не може, но ние не можем. Т.е. стоим ниско, подчиняваме се на вкусовите брадавички на езика си. Някой хора имат още един команден орган, който носят в гашите си и с това се изчерпва 'разумът' им.

Така е.

браво, точно така е

Ами аз мога и без тези буклуци така , че говори само за себе си ! Недей да си мислиш , че като говориш масови тъпизми отговорността за постъпките ти някак си ще се размие ! Абсолютно всички ще си платят за всичко надробено и изядено !!!

Тези мутри, които управляват държавата ще я унищожат и ще накарат народът тотално да оскотее. Няма ли полиция, няма ли разследване, наказания, присъди! Някой ако каже какво общо имат политиците - ами имат, политиката е навсякъде. Затова хората бягат от тази държава, а къде да избягат тези беззащитни, благородни и интелигентни същества - делфините!

Преди да шумим да си изясним някои неща: Застреляни ли са делфините? Намерени ли са куршуми в тялото?Ако са застреляни (в упор? - имало следи от обгаряне около раните??) защо "браконерът" не си е взел плячката? Ако са се заплели в мрежи и са се удавили как рибарите да ги извадят освен с канджа? Фактът че морето изхвърля делфински трупове не е достатъчен да се твърди че има убийство. Всеки делфин (а и човек) някога умира, най-често от естествена смърт.

Това трябва да спре! Веднага и решително сържавата, с всичките свои управомощени институции трябва да се намеси, защото тези резидиви влияят съсипващо на името на България пред света. За всички е ясно, че оскотелите рибари от южното Черноморие избиват делфините (защото им гонели рибата!). Ами рибата НЕ Е НА РИБАРИТЕ!!! Елементарно мислене на оскотели примитиви! И нека не намесваме тук дежурните оправдания "за кризата", "за управляващите", "за световния империализъм" и др.под. Природата е на и за всички и всички сме длъжни да я пазим. И да спазваме законите. Трябват незабавни и крути мерки.

България се управлява от мафия, иначе изродите, които се гаврят отдавна щяха да бъдат в затвора!

Не 5 или 10 хил. лв глоба, а 5 или 10 години в затвора, защото това явно е умишлено и повтарящо се дейстие. Как може да избиват тези хуманни и интелигентни животни, които на всичкото и отгоре за застрашен вид!?! Но, за съжаление, в България рядко дават 10 години за убийство на човек, та какво остава за някакво си животинче, което дори изяжда улова на рибарите!

Делфинът загинал от удавяне след като се е оплел в рибарска мрежа??? И сигурно се е самоубил с автоматично оръжие? Що за подигравка???

Делфините са там,където им е мястото, на рибарите не им е там мястото! Делфините се хранят с храната, предназначена за тях, рибарите са навлеците! Една мрежа колкото един живот ли струва?Да убиеш делфин е все едно да убиеш човек и такива хора трябва да се съдят, като убийци!

Едно прасе може да е не по-малко интелигентно от делфин, според наблюденията на учени, занимаващи се с животинския интелект... Ако интелектът е мерило де!

Първо, къде го прочете това за прасето, че е интелигентно колкото делфин? И второ, може би не можеш да направиш разликата между диви животни и такива, отглеждани за месо, но все пак има такава. Тези прасета, които толкова защитаваш, изобщо нямаше да ги има, ако не бяха предназначени за клане.

Убийците на делфини са изроди, а не хора! Как може да стрелят по беззащитното животно!

В кланиците животните са много добре защитени, като ги колят ли? Не виждам ли разминаване в етичните норми, адресирани към различни видове бозайници? Колко е сладък този делфин, колко е сладко това пиленце..., а колко е вкусна тази пилешка супа, какви паржоли станаха от това прасе (а то разбира повече, отколкото може фантазията ви да поеме). Много изродски деления на приятни, интелигентни и вкусни животни :-) Предполагам, че някои раси хора са по-симпатични (обикновено близките до нашата си или по-добре въоръжени и защитени), а някои раси хора имат по-вкусно месо (това би трябвало да е някоя друга раса, не нашата). Не го приемайте буквално, а направете аналогия с животните. Ц беззащитните животни.

Делфиниите определено са по-умни от доста българи. След като прочетох коментарите съм твърдо убеден в това!

Делфините не са конкуренция на рибарите. Рибарите, подобно на авджиите, са паразити, които крадат храната далефините и други обитатели на морето. Рибарите нямат абсолютно никакво право на претенции към делфините и никои други водни обитатели. Ако се смятат за интелигентни същества, да си произвеждат храна, вместо да крадат храната на други същества, които нямат избор.

тьпи платени идиоти се сетиха да протестират когато в морето вече няма нищо освен можеби делфини,каде бяхте досега когатоостанаха само делфини.тогава ни ВИ даваха акьл какво да говорите.С делфини или без тях си оставате.ТЬПИ плтени идиоти.

Глей са, балканецо! Може да сме тъпи, може да сме идиоти, НО НЕ СМЕ ПЛАТЕНИ и НЕ СМЕ УБИИЦИ на ЖИВОТНИ. А риболовът в Черно море трябва да бъде спрян изцяло поне за 10 години.

чудесен коментар, поддържам 100%