Орязват бюджета заради кризата в Европа

Проектобюджетът за 2012 г. може да претърпи промени и да стане още по-консервативен. Причина са влошените прогнози в резултат на кризата в еврозоната.

Обратно в новината

Коментари - Орязват бюджета заради кризата в Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дянков, Дянков... Объркал си рейса ПИЧ. Мястото ти е на 4ти километър.

Кажете ми най после излязохме ли от кризата или потъваме още повече? Всеки ден се опровергават един друг няма ли кой да им затвори лайняните уста?

Бе, деца, мен ми се привиди загвавието се едно пише "ОБрязват биджета.." - това ли е? Шот то се същото, се ялова работа стаа, от дедо ви да га знайте.

Самодоволен негодник!!!

Да ни управляват истински европейци, не квази като Сакскобургготски и юпитата. Защо ни са и депутати, те са всичко друго, но не и народни представители. Европейският парламент е достатъчен, той ще ни гарантира много повече права. Нямаме нужда от правителство и миннистри - хрантутници. Ще бъде евтино и надеждно. Партиите нямат почва в България, още с първото им появяване на българска почва, са безполезни (препрочети Алеко Константинов).

Аз предлагам да резнем клончето на Дянков, за да видим дали може добре да пада в калта без да се овапца! Има много по-кадърни хора от този муньо и ББ и сие. Да съкратим въобще МФ и министър Дянков най-вече. Щом ще гинем можем си и без него, а не само да ни осмърдява въздуха.

заменям заплата от 270,00лв. с депутатска-само за един месец.

Изпревари ме гадино.Щях да заложа пенсията си от 180 лв.

ВЪЙ ВЪЙ КАДЕ Е СЯ БСП ТО. СТАНИШКАТА ВЗИЕ ПАРАТА И СЯ РЕЖЯТ БЮУДЖЕТА. ЦЦ ЩЕ ГО ОСАДИ И ДОГН. ДА ЗНАЕТЕ. ББ СЕ БОРИ ЗА НАРОДА, А ОНЕЗ ГО КОНПРОМИТИРАТ ТУЙ НИ ГО РАЗБИРАМ НИКЪК, ВАНКАТА ДА КОМЕНТИРА БЮУДЖЕТА СРАМОТА... ПРОДАДЕ БАЛКАН. СЛАВА НА ГЕРБ!!! ТЕ ОТКРИХА СВЕТЛОТО БЪДИЩИ.

Докога да затягаме коланите, бе главочи? Не можем да дишаме вече. Живейте вие с по 200-300 евро, ама на месец, пък тогава ми говорете колко са зле другите страни. Наглеци некадърни!

Допълнение: В САЩ, Европа, Япония лихвите по депозити са около 0-1 % на година и парите отиват в икономиката или сток маркета, това е истинска антикризисна мярка

Големи панегирици витаят в ефира - четвърти сме в ЕС по растеж и пети по бюджетен дефицит. Но защо не се предприемат бюджетни съкращения, там, където трябва, защо не се орежат депутатите примерно до 60 броя и полицията вместо 70000, да остане 20000, като се орежат излишните им "екстри"? Здравните и пенсионни осигуровки да се персонализират и всеки да разполага със собствените си средства, а не на калпак...Либералният модел се провали тотално, какво още въздишаме по него? Рестриктивна икономика и да изграждаме средна класа законодателно и икономически...стига олигарси, банков и партиен-бандитски детерминизъм!!!

Защото който е пипнал там за последните 20 години яко се е опарил. Не си най-умния, за да задаваш тоя въпрос. Всички си го задават, но се оказва, че никой не е достатъчно смел да го направи. Дянков е първия опитващ се да го направи. При това индиректно - просто им рязва кинтите и да се оправят. Ти на Ники Василев ли вярваше, че ще намали администрацията??? Че тя по негово време цъфна и върза. Или на Станишев - дето основната цел бе окупиране на всички нива в държавата - от министър до чистач с наши хора?

Дянков си е финансист и знае само да реже и съкръщава. Това му е работата, това прави. Срещу него обаче трябва да има равностоен по правомощия икономически министър, който да стимулира икономиката, която единствена ще ни изведе от кризата. ( За съжаление бизнеса ни е мафиотски и ако го стимулираш, той просто ще си накупи коли, имоти, яхти, екскурзии в 5-7 звездни хотели, т.е. печалбите ще излетят в чужбина, а не за растеж на икономиката). Най- важно засега обаче е да се свалят лихвите по депозитите в банките (БНБ може и трябва да помогне ).Докато лихвите по депозити са 7- 9% за големи суми, парите ще стоят в банките и страната ще затъва. Богатите и властимащите обаче са натрупали много пари, и тези лихви са им изгодни.

Да, може да се сложи данък върху лихвите от депозити, не е лоша идея...

Ако няма лихви по депозитите, банките няма да имат пари за кредитиране. Искате икономиката да тръгне ама без кредити не може.

Лихвените нива и на кредитите и на депозитите са прекомерно високи. Поради това - кредити не се взимат, а само се влага в депозити, от което както и "пловдив" каза - не можем да чакаме икономическо раздвижване и растеж. Капитал, с който не се оперира - е мъртъв капитал (шума). Така че - наистина лихвените проценти трябва да се коригират до европейски нива, а не като на бананова република, както са в момента.

Последните 22 г. НЕ СЪМ ВИЖДАЛ финансов министър, по-отговорен, по-компетентен и по-голям патриот от Дянков! Ако СДС беше случил с такъв финансов министър(спомнете си Муравей), друга щеше да е тяхната съдба! Сега е много интересно КАК ще се развие конфликта с Цветанов на тема бюджет и ако Дянков загуби заради Боко, дали ще си подаде оставката? Тогава, за умните и компетентните, завинаги ще остане героят на това правителство!

АЗ ПЪК НЕ СЪМ ВИЖДАЛА ПО НЕКЪДЪРЕН ОТ ДЯНКОВ

Похвално е отношението на ДПС / Йордан Цонев - просто да не повярваш, че това се случва в българския политически живот! А по въпроса за пенсионната възраст - проблемът не е само наш: в световен мащаб са основателно притеснени за оставащата наличност в пенсионните фондове; японски икономисти са предвидили и предупредили за кризата, очаквана през 2012 г., още преди десетина години.

Ами тогава правилно си гласувал за ДПС...

Драги Р--путине, какво точно дириш във форумите?! Само този извод ли изцеди болния ти мозък? И само това ли са те учили да правиш - да ни категоризираш по партийни пристрастия? И да ни настройваш едни срещу други по този начин? Моя работа си е за кого съм гласувал; не те питам ти за кого си гласувал (в конкретния случай мога само да те попитам: каква точно роля са ти определили във форумите; каква задачка изпълняваш). Може би точно защото никога не съм си и помислял да гласувам за ДПС ми направи приятно впечатление факта, че една явно опозиционна партия (ДПС) проявява разум и е готова (поне на думи) да протегне ръка на управляващата партия по един толкова важен за държавата проблем!

Когато слушам за пореден път как българинът не искал да се пенсионира, защото му се работило, и се сещам за тъкачките многомашиннички и знатните трактористи от живковото време. Те бяха пример за подражание тогава, налаган от партията на комунистите. Днес е възможно "светлият" пример да е майката на министър Дянков, която вместо да се пенсионира, храбро работи и управлява над 1 милиард според писанията. След като тя може, защо да не можем и ние да работим до смърт на партийците и милиционерите?

Все ще си намерят оправдание.. Европа дали знае ;-))))))

Преди изборите излъгаха будалите,сега се оправдават с изтъркани фрази.А иначе отново преизбраха милиционера със 120 години трудов стаж за председател на СОС и по пазарите процъвтява контрабандата на цигари.

Действа кланова, а не планова икономика както сте написали.

НАЙ ПОСЛЕ ЕДНИ РАЗУМНИ КОМЕНТАРИ ЕВАЛА

Поради кризата, поради тройната коалиция, поради Костов, поради кишата и поради сушата, държавата няма пари. Време е да помогнем на държавата си, защото знаете, че държавата е по-важна от индивида и е на върха на пирамидата, заедно с партиеца, милиционера, чиновника и мутрата. Предлагам да подарим по една пенсия или заплата на държавата, за да помогнем на консервативния бюджет, който позволява това разточителство в парламента и цялата държава, а последствията са за нас.

Ами да им подарим, ама с тези мижави суми няма да се почувства дори само в кабинета....

Е ГОСПОДА АКО ВЧЕРА 10.11. СТЕ ГЛЕДАЛИ И ВНИМАТЕЛНО СТЕ СЛУШАЛИ ИЗЛЪЧЕНОТО ПРЕДАВАНЕ ЗА БАЙ ТОШО ДНЕС МОЖЕТЕ ДА СИ ОТГОВОРИТЕ НА ВЪПРОСА ЗАЩО ЗАПАДА НИ НАТИСНА И ПО НЕИН ДИКТАТ НИ УНИЩОЖИ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА КОЯТО СЪЗДАВАШЕ И РАБОТНИ МЕСТА.КОЙ КАКВОТО И ДА МИ ГОВОРИ ТАКЪВ ХИТЪР ПОЛИТИК СКОРО НЯМА ДА ИМАМЕ А БЪДЕЩЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ Е ВЕЧЕ ПРЕДРЕШЕНО ТАКА КАКТО СЕ РАЗПАДНА СИВ , ВАРШАВСКИЯТ ДОГОВОР И Т.Н. СЕГА Е ТЯХНИЯТ РЕД ИМА ЕДНА БЪЛГАРСКА ПОГОВОРКА КОЙТО НОЖ ВАДИ ОТ НОЖ УМИРА. ТА ЗАТОВА НЕ ЧАКАЙТЕ НИЩО ХУБАВО ОТ ЗАПАДА АКО НИЕ НЕ СЕ СТЕГНЕМ И НЕ СИ ПОМОГНЕМ САМИ НА СЕБЕ СИ.

На чужд гроб не плачи! При правешкия "гений" фалирахме и още сърбаме попарата на милиционеро-социализъма му.

фалирал си друг път я бягай в лудницата малоумник с промит мозък

каранож време е групата на фалцета да си ходи!!!!!!!!!!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

АКО И ДЯНКОВ СИ ОРЕЖЕ ЗАПЛАТАТА, А ТАКА СЪЩО ВСИЧКИ МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ. ТЕХЕН ДЪЛГ Е НЕ ДА ОРЯЗВАТ БЮДЖЕТА, А ДА СЪЗДАДАТ УСЛОВИЯ ЗА ОЖИВЛЕНИЕ. НА НАШ ГРЪБ ДЯНКОВ СИ ПРАВИ КАРИЕРА. ПО-СКОРО НА НАШ Г-Р-О-Б .

До елементарниия социалист: ДДС-приходите могат да се увеличат АКО почнете най-после да ги внасяте редовно, а не да ги крадете и изнасяте по ошфорките си.

Е то социалистите вече 2.5 години не са в институциите които са длъжни да разкриват тези неща ама пак те са ви виновни...А ДД приходи има като има потребление, като има икономика ама великите гербери и това намаляват упорито всяка година и това се вижда че го знаят по бюджета си - планирани по-малко приходи......Ама в Каспичан от къде да знаят такива работи като фантазиите им са в германия....

Пълни глупости, дянковски....чак толкова не сме глупави, у нас няма никакво производсто, никакви инвестиции, даже и тези които бяха дошли си тръгнаха и сега управляващите пак ще се оправдават с кризата в Европа....

НА КАЛПАВ ГЕРБЕР ВЪЛНАТА МУ ПРЕЧИ!!!!!!!!

70 000 полицаи са твърде много за малка България. В европейските страни със сходно по брой население бройката е наполовина.Освен това трябва да им плащаме и осигуровките. Пенсионират се с 25 г. стаж, а за останалите е 40г. Почивките за тях и семействата им са безплатни във ведомствени поч. станции. Няма полицай който да плаща застраховка Гражданска отговорност и безброй други привилегии. Но там съкращения няма понеже бате Бойко е бил полицай.

Този е с малко пишле, затова така се пъне ...

Много си ПРОСТА и за съжаление има много като теб в БГ.

ПРЕДЛАГАМ В УСЛОВИЯ НА КРИЗА ВСИЧКИ МИНИСТРИ И ДЕПУТАТИ ДА СА НАМАЛЯТ ЗАПЛАТИТЕ ПОНЕ ДО СРЕДНАТА ЗА СТРАНАТ И ДА СИ ПЛАТЯТ С НЕЯ РАЗХОДИТЕ ЗА МЕСЕЦА

Дянков е добър икономист за съжаление трудно се управлява държава със слаба икономика огромна корупция и слабо правосъдие.

то и на кривата ракета космоса и пречи

Дянков, Дянков, толкова хора те кълнат, че горките ти деца и внуци. Заграбеното няма да ти помогне, вЕрвай ми.

Колко приятна музика звъни в моите уши - 10 некадърни комуниста и още 50 платени драскачи се оплакват по-долу от орязването на хранилките им. Другари, време е да започнете да си изкарвате парите по някакъв начин - кой както може. Жал ми е за някои от вас, които и до сега са бачкали, но в по-голямата си част сте държавни служители, свикнали да прекарват времето между две отпуски, клатейки си краката на някоя безметежна службица. Такъв е живота...

Министърът на финансите е едно голямо разочарование! Прилича ми на овчарчето Калитко! Че и срама нямя , като лаже! сега Европа му е виновна! А бе, на калпавия х... и вълната му пречи!

На добре е да си муха в България.....лети без бензин и яде лана!!

какво мранкате бе .цяля европа е затегнала здраво коланите само ние ли да харчим излишни пари за раздъти шатове и то вав много администрации.даваи смело дянков ,че и ние ако фалираме като гарця и италя на нас едва ли от европа ше ни изсипят толкова пари като на гракото племе . *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

обърквам се всеки ден като чета и слушам новините ... нещо не е наред с тая система :) и някой да му намери на тоя говорител .. много му е кофти гласа ;)

На вниманието на господин Дянков! Не трябва да се увеличава възраста за пенсиониране. Но за намаляване на разходите има много резерви. На някои училища са отпускани пари за униформи и други глупости. На полицията и армията не са необходими парадни униформи. България е с най много полицаи, разузнавачи и др.ДАНС не е нужна. В БАН сигурно има институти по философия, социология и др. подобни , които имат и помощен персонал. Каква е ползата от СЕМ? Защо трябваше да се създава агенция по храните и конски доктори да се занимават с безопасноста на хляба и лимонадата? Кому е нужен нов стадион? Увеличаването на минималната заплата ще увеличи държавните разходи и не беше необходимо.

ужас

Мале това комунистите сте много долно племе да говорите лъжи. За стадиона не разбрали, че ще се строи с частни пари, но говоренето ти е точно, като комунист популист...

Га гласувахтИ за ГЕРБ /Герой Еднолично Ръководи България/ не рИвахтИ! Две кожи от гърба ви глупав да смъкне сега ГЕРБ, хак ви е!

Не смъква, а икономисва, интриганте, като качи данъците, тогава реви! По малко похарчени от чиновници пари, повече за социални дейности! Нахални агитатори, не разбиращи от финанси, да не плюат по форумите и без това взехте да омръзвате, вече не сте свежи!

И къде видяхте да икономисва от държавните хрантутници???Разгледайте бюджетите и ще видите как се увеличават административните разходи а социалните се намаляват...но не само числата гледайте а и инфлацията, цените на услугите..Защото ако с 10 лева за здравеопазване/примерно/е можело да се извади зъб сега са необходими 20 лева .....

няма знчение за кого си гласувал. не разбрахте ли че изборите бяха жестоко манипулирани.

Тоя гледа така на снимката , все едно е открил топлата вода :))))) Ужас!!!

Може би идват още лоши дни за хората, но не и за милионерите от позитано. Милионери с пари откраднати от народа!!! Румен Овч. е най-големия лицемер сред тях. . И тука гледам се леят червени пари във формата на платени коментари. Засрамете се, БЪЛГАРИ СТЕ!!!

МАЙНАТА ТИ БЕ ТЪПАК , НЕВИЖДАШ ЛИ ЧЕ ВСИЧКИ СА ЕДНИ И СЪЩИ И ПРАВАТ ЕДНО И СЪЩО , САМО ДЕТО ТЕЯ СЪВСЕМ ГО ПРЕКАЛИХА И БОЙКО СЕ МИСЛИ ЗА ТАТО И НА ТАМ НИ КАРА. АМАН ОТ ПРОСТАЦИ

Ти за комуниста Бойко Борисов, или за банкерката-милионер Цветка Бориславова / дъщеря на ДС агент/ ли ни намекваш???

вие кажете нещо добро за вече тригодишното управление на герб . иначе знам , все другите ви виновни .

За майките пари нямат , за болните пари не достигат , но за субсидии си имат. Е ако това не е двоен стандарт здраве му кажи. И забелжете субсидията им е около 16 000 лв на месец за един депутат, а отделно ние им плащаме и заплати и командировки , та нищо чудно един депутат да ни струва с всичко около 40-50 хиляди на месец. P.S. Вие си работете за 450 на месец и се радвайте , че не са ви уволнили!!!

Ми стани депутат бе, що мрънкаш и лапай големите пачки!

Ето доказателството , че ние сме привикнали към двойния стандарт на живот, въпреки всеобщата мизерия , безработица и нищета,ние сме съгласни да има класа , която да живее по-добре от нас и то на наш гръб и забележете не да върши нещо полезно , а да мисли закони , как да си увеличи държавната субсидия!!! P.S. Точно това ни е грешката!!!!

Значи наследството свърши, кака пари не само че не дава а и май ще иска за да подържа стандарта на хитрите комшии. В България има глад за стоки и услуги и ако гусин Дянков провеждаше политика а не се фръцкаше като примадона щяхме да имаме НЕПРОМЕНЯЩА се законова рамка та всеки който иска да се занимава с правене на пари да е сигурен че днешните правила ще важат поне в обозримо бъдеще а не днеска ми е кеф тъй па утре ще измисля друго. Що не гледа Турция или Полша та тези две държави са ярък пример за това кой приказва за криза и кой вместо приказки създава добър бизнес климат респективно подпомага народа си.

Имало и нямане , нямало е имане , но такова нямане - никога не е имало ! Радой Ралин 1989 г

и ти ще си отидеш мръсник......с твоето нацистко отношение спрямо тоя изстрадал народ

... ще настане подем и след това - отново светло бъдеще....Също като във филм.

Дянков,видяхме всички,че от теб и подпиралка за кочина не става, хвани се махни от там, подай си оставката и замини завинаги някъде извън България!!! Ти и Бойко Борисов знаете само да се оправдавате. То не бе ви виновно предното правителство, то не бе виновна Гърция, сега Евросъюза, все некви оправдания. НЕСТАВАТЕ!!! МАХАИТЕ СЕ!!!

Като ще орязваате бюджета,си орежете вашите заплати,напаст такава крадлива!!! Какво ще режете все от бедните,то вече няма кво да им вземете, сложете данък богати, вземете и от тях, върнете всичко което окрадоха , стига с тъпите ви оправдания!!!!!!!!!!!!!!

Ей, момче с розовите одежди!...Вместо да се въртиш като циганин на калайдисан тиган - т.е. да се чудите как да вържете бюджета, вземете па върнете в държавата откраднотото и изнесеното по разни фирми и острови с бели плажове... Всичко останало, което се опитвате да направите, за да не изпаднем в дифолт, е ала Владко Въргалов...

Крайната реакция в България е в настъпление. Няма борба за предни позиции в Европа, няма модерни подходи - има само хленч, отравдания, оскотяване на народа от недоимък, безработица , милиционерски пинизи и задаваща се диктатура на простаци, крадци и абсолютни некадърници, а Дянков - и линия на срив на нацията по нареждане на САЩ. Другият път пак си ги изберете.

Бедата е , че когота и да изберем американските братя ще си купят троянския кон.