До 5000 лв. плащане в брой, отпада отстъпката от 5%

Депутатите решиха да свалят прага за разплащане в брой от 10 000 на 5000 лв. Отпадa и отстъпката от 5% за подаване на данъчна декларация по електронен път.

Обратно в новината

Коментари - До 5000 лв. плащане в брой, отпада отстъпката от 5% | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..ВЕЧЕ НЕПРИКРИТО И ЯСНО СИ ПРОЛИЧАВА ДЪЛГАТА РЪКА НА БАНКЕРСКОТО ЛОБИ ОТ УОЛСТРИЙТ!

Тези ограничения ще ударят не плащащите в магазина. Те ще ударят търговците на едро и магазините по време на еветнуална банкова ваканция - тогава нито в брой ще могат да плащат (защото е забранено от закона за ограничаване на плащанията), нито по банка (защото това е дефиницията на банкова ваканция).

Винаги като има мерки срещу сивата икономика и мафията, БСП и ДПС скачат с измислени аргументи, че се нарушава конституцията и свободата или се лобира за някой си...

Депутатите са поддадоха на играта на банките. За пари ли, за много ли?

За тези които са парламента и приеха таза гадост!

Дебили

Определено -решение на дебили ,който 100% принадлежат към въпросните 80%.

Приветствам! Всякакви мерки, които ще вкарат дори 1000 лв. повече в бюджета трябва да се подкрепят. На ревящите ще кажа: след като искаме нормална държава, тя постепенно ще стане така и малко по-малко нещата за започнали. На всички мрънкащи ще задам въпроса - колко често пазаруват кеш над 5000 лв. та такива реване. Ако имате потенциала да правите подобни покупки то ше разполагате и с кредитни карти с достатъчно голям лимит, тъй като подобни харчове означават и добри доходи. Освен това по кр.карти има гратисен период от 40 дни без лихва, така че никой нищо няма да ви вземе. Я си кажете честно колко пъти в годината или на 10 години ви се налага да правите кешови покупки над 5 бона. Идеално, малко осветлени финансови взаимоотношения, още няколко ганета прецакани че трябва да платят 10% данък. След като искате хубаво, трябва да знаете че хубавото се постига с пари, не с укривателство.

Депутата Иво Христов правилно е преценил че има някакъв % от населението които са дебили , индивиди като вас определено са начело в класацията.

Ти понеже не си дебил, кажи ми колко често пазаруваш стоки и услуги на стойност над 5000 лв. в КЕШ? А умнико важен? Или ще ми отговориш че има тв-та над 5 бона или коли на горубляне над 5 бона. След като стандарта ти на живот позволява да имаш тв за повече от 5 бона то ще разполагаш с достатъчно на брой кредитни карти с голям лимит, както и банкови сметки! А за колите на горубляне - тъкмо на джамбазите ще обложат с 10% приходите които са крили досега. И не само на тях а и на достатъчен брой други хитреци на дребно! Ганя е прост андрешко като тебе и трябва да превъзпитава защото още му държи влага комунизма и изградения манталитет на дребен кокошкар и хитрец.

80% от българския народ са дебилни, не могат да се подписват и нямат повече от 200 лева кеш.

При това гласуване имаше ли опозиция и противодействие?!?! Или са "за народа" твърде избирателно

От къде патри у дебилния /според опозицията/народ? ''Дебилния'' българин плаща с до 100 лева.

Нормалните хора не харчат повече от 500 лева и то вднъж в годината най-много. Какви сте вие,че носите 10000 лева джоб пара? Не ви ли е страх от измамници и крадци?

Най-едрите измамници и крадци са банкерите , това е стара и доказана истина. А че има още тъпаци които вярват че банките са сигурно място за парите им също е вярно. Парите имат стойност когато ти разполагаш с тях , държи ли ги някой друг значи не са твои.

КОЙ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН ХАРЧИ 10000 , ЧЕ И 5000 ЛЕВА, ЗА ДА СЕ ВЪЛНУВА ?! Това е бизнес на богатите, мен не ме засяга.

Не забравяй, че има и ненормални българи, които харчат много над 5000,00 и над 10000,00 лв. - депутати, мутри /все същото/, магистрати, бандити /все същото/, адвокати, престъпници /все същото/, лекари, крадци /все същото/ и т.н.

ВСЕКИ НОРМАЛЕН БЪЛГАРИН БИ ТРЯБВАЛО ДА МОЖЕ ДА ХАРЧИ 10 000 И ПОВЕЧЕ ЛЕВА. ТАКА МИСЛЕТЕ, НЕ ЗАНИЖАВАЙТЕ ИСКАНИЯТА СИ САМИ ...

Защо парите ще минават през Банки ??? Банките са Обирджии. Преди няколко месеца трябваше да получа 45 лв. и си направи банкова сметка в Буулбанк. След 14 дни( две седмици) отидох да я закрия.. Служителката ми даде разни бележки да разпиша и ми даде 18 лв.След като вдигнах СКАНДАЛ че ми дава само 18 лв от 45 лв, които трябваше да получа, Служителката взе да смята нещо и ми даде още 10 лв. Така, аз получих 28 лв, от общо 45 лв, които ми бяха превели. Банката Буулбанк ми открадна 17 лв. като някакви такси за банкова сметка престояла- две седмици... Банките са Абсолютни Мошеници... Явно Банковите Мошеници в Парламента искат да крадат още ПОВЕЧЕ.

ГЕРБ изобщо не са гадни лобисти. НЕ! Твърдо НЕ!

Корупцията и корупционните практики в 95% от случайте са даване пари /кеш/ под "масата". Там сумите са сериозни и много над 5000,00 лв. И сега настъпва УЖАСА, къде и как ще се харчат тези кешови пари, като корумпирания бабаит иска да се покаже с нов Мерцедес, да си купи мезонет в престижен квартал, да заведе любовницата в Дубай, да заведе законната си съпуга и децата на ски в Алпите и на плаж на Карибите итъкмо сега нкой ще го пита за произхода на тези пари! Единствено на корумпирания бабаит му остава за харчи кешови пари в кръчните /там става кеш/! УЖАС, УЖАС....

Минусите са сигурно от корумпирани фекали!!!

ВБА

...ааа и кръчмите с мобилни терминали ужасссс.....

Някой казал,че 80% от българите били дебилни. Числото не е толкова. Около 8 % от населението е гласувало за ГЕРБ - толкова са олигофрените. Останалите , които търпим олигофрените сме дебили и сме 92 %. Затова и банките и депутати , и политици си правят каквото си искат

Мафията затяга примката около нормалните хора. Скоро пари в брой няма да има , всичко ще е по електронен път и един вестник да си купиш пак ще нахраниш банките!

ВБА

Айдеее, колите 2, ще поскъпнат, защото трябва да се плати данъка по сделката и не само, а новите коли, ще са си по старому, но вече са за предпочитане пред старите. В ЕК готвят такива закони, че колите 2 направо стават непродаваеми, а да се движат навсякъде просто забравете и то до няколко години. То, и Фанито си го каза в прав текст, че за старите коли няма да има прошка и то по скоро, отколкото си мислите. Като купувате кола 2 гледайте поне да е EU 5 и нагоре.....След 2 години става EU 7, а тези с EU 3-4 за скрап. За дизелите забраните, и допуска, ще са жестоки независимо, какво EU..., ще имат. Поне пенсионерите да пожалят, а то те най много, ще пострадат...

прав си ,ама след две години я има ЕУ я няма

Що така бе, депутати? Колко ви плати банковото лоби да прокарате този лобистки закон? Нали в ЕС директивата е до 10000Евро? Банките тихомълком увеличават всички такси за обслужване и добавят нови такива за още "по-добро" обслужване. И печалбите им растат.

Сега ,,пенсиите",дето мятаха пачки от балконите,що ще праеят?А?

Че то и на каките ще трябва да плащаме по банка,жените ще ни хванат бе хора.

Докато дебилите изпълзяха от дупките си, обидени на проф. Христов... герберастията ви го набива дълбоико.

На два ката... както им харесва най-много на обидените плебеи :) Прост народ - ГЕРБ го язди !

се опитвате да изсветлявате сивата икономика, ще минем на черна. Айде много здраве!

То хубаво, ама ще се наложи да се държат повече пари в банка, където засега лихвите са нулеви, а утре може и да станат отрицателни. Сиреч, да си плащаш за да си държиш парите в банка. А ако тази банка е като КТБ и един ден някой дебил, като БОКО Тиквата реши да я фалира, к`во пра`им?

Бъркаш се. Не е необходимо да държиш парите в банката. Само плащането трябва да мине през нея. Тоест - вкарваш парите в сметката (такса), превеждаш ги по другата сметка (такса), получателят си ги тегли (такса)... Освен това по разплащателните сметки таксите вече са доста повече от лихвите, така че вече си плащаш да държиш парите в банка, въпреки все още "положителните" лихвички.

Само че има и таксичка "внасяне на пари в брой"...

Хампарцумян спокойно може да вдигне месечната си заплата от 180000 на 250000 лв. след тази поправка в закона. Роби сме, това е!

Я! Минусче. :) Левоне, знам, че взимаш повече, но е прилично да напиша точно колко взимаш.

неприлично

Според професор Христов, 80% от БГ народа е дебилен! Не знам това как се разпределя, но знам че 100% от управляващата шайка са дебили! Не знам какъв им е келепира, но знам че най-много от това ще спечелят банките, 85% от които са чужди! Не знам колко кожи ще съдерат от БГ народа, но знам че от 10-те най-печеливши предприятия в БГ, 8 са банки! Не знам какви са праговете за кешови плащания в държавите от ЕС, но знам че у нас видяла жабата как подковават вола, че и тя вдигнала крака! Долу продажното и корумпирано управление на дебилите от ГЕРБ и т.нар. патриоти!

Разбрах ОБЕКТИВНАТА ИСТИНА - НЯМА ДОСТАТЪЧНО КОПЮРИ НА ХАРТИЕН НОСИТЕЛ (БАНКНОТИ) В БАНКИТЕ! Поради валутния борд ТЕ НЕ МОГАТ ДА ПЕЧАТАТ ПОВЕЧЕ БАНКНОТИ ("Ръцете им са вързани"!!!) и сега не могат да измислят нищо друго , освен да пускат в оборот метални двулевки и левчета. АМА НЕ СТИГАТ ГОЛЕМИТЕ КОПЮРИ!! За да КРАДАТ ПОВЕЧЕ!!! А сиромашкия народ е пестелив и "къта" едрите банкноти, което им ПРЕЧИ НА КРАДЦИТЕ!!!

И до кога ще ми плещят глупости неграмотните депутати? Това било в Европа, онова било по високо.... защо един път не казаха- да в Европа цените са такива, но у нас заплатите са в пъти по-ниски и не стигат за нищо? Отвратителни борсуци са насядали по банките в Народното събрание- охранени и оядени, та чак са забравили от кой народ са произлезли.

Защо тези празноглавци не могат да разберат,че сивата икономика също е полезна по своему! Като изкарам 1000 лв кеш,ще си сипя бензин,ще си напазарувам,ще си платя задължения ...и парите па ще станат бели! А като нямам тези 1000 лева всички ще чакат...

И ся как ще си купа телевизор???

И да не забравя: все пак Владислав Горанов е ученик на Пламен Орешарски. Моля проверете за да се убедите. Няма лъжа, няма измама. А пък Орешарски беше преди Кристалната Георгиева в Световната банка, ама нейсе. Нонстопдапреебембългарскиянарод!!!!

С марихуаната и наркотиците се оправихме...тютюна ни е проблем,след като си затрихме доходоносният /над милиард/г.отрасъл,днес пушим гръцки,турски и всякакви боклуци за по 5 кинта/кутия... Отзад в двора имам 500 кв.свобоодно слънчево място,напролет го садя с тютюн...барем 150-200 кила първокачествен тютюн ще изкарам...това са около 6-7000 кутии ,за които,,държавата"" ще ми иска 30-35000 лв,ако ми ги подаде ТЯ! Не ми трябват чушки и домати,с които не можеш водата си да платиш! Абати рекетьорската държава...нещо,дето с/ста му е 0,8-1,0 лв,тя ще ми го продава за...5,00! Къде отива разликата бе? Ако е в здравеопазването...+ Здр.О,трябва да сме на Първо място в Света по качествено ниво на здр.услуги и помощ!!!

ЗА ВСЕКИ ЗАКОН РЕФЕРЕНДУМ !!! И ДА НЕ ВИКАТ ХОРАТА СА ПРОСТИ- НЕ МОЖЕ. А КАТО СА ПРОСТИ КАК СА ВИ ИЗБРАЛИ БЕ, ИЗРОДИ ? ТАКАВА МАЛКА ДЪРЖАВА САМО ЗА ЕДНА ГОДИНА МОЖЕ ДА СЕ ОПРАВИ И ДА СТАНЕ РАЙ ... САМО ТРЯБВА НАРОДА ДА ИЗМЕТЕ ТАЗИ ПОЛИТИЧЕСКА ПОМИЯ.

Да живеят банките. Урааааа!!!!! У моята банка 830 милилитра-омния (да не се счита за реклама) таксата е само една капачка. 300/50=6 стотинки на достъп. При повторно ползване на капачка 3 ст. за достъп. Няма дневни лимити, няма такса теглене, няма предупреждение. Ама безсрочните влогове ги държим на пластмасова капачка - без такса достъп, не 6, не 3, а 0 стотинки за достъп. Овердрафта (от премиите) си е у плико както го е дал шефа и под дюшека на топло - квото е вътре то е. Еденье, пиенье, глад, празници, почивки - толкоз. След 28 години демокрация - пак бурканбанк. Кръговрата на материята, диалектиката на нещата.... когато демокрацията се приравни до банкова система капитализма ставал досущ социализъм.

Който работи за държава, която не гарантира собствеността, напротив - обсебва я, поддържа мафията и заробването ни. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

ГЕРБ нали обещаваха да се вдигне прагът за регистрация по ДДС на 100 хиляди??? Чудят се как да пречат на малкия бизнес точно по комунистически!

Ето това е изземване на власт за пълен контрол. Остава да направим и Априлски пленум наПартията/ГЕРБ/ и ни се е за още 45 години!!!! и продължавайте да тролвате за около 20 лева на ден. смотаняци, на кого служите!!! Не и на Р България и нейният народ!!!! Ходете по .......е

Няма да ограничат нещастници Сигурно тия дето продават на черно ще започнат да искат по банка да им превеждат на 5000 а? Малоумници страшни ще пълним гушите на банките Има телевизори над 5бона бе идиоти На горубляне 90% от колите са между 5 и 10 бона и какво ще им плащат по банка ха ха ха тъпанари

И да не забравите на следващите избори пак да гласувате! А до тогава се карайте кой крив, кой прав. Излесте на балконите си и силно извикайте: "Да, ние сме стадо и обичаме да ни стрижат." Дано ви олекне.

За герб отстъпка, за народ настъпка. Има ли 20 процента да схванаха или сте по-малко?

Как сте дебили?

отговориха добре и се влошаваме даже. Хахахахаха. Цъфтят ни налъмите от мутренски напъни за държавност.

85 за да сме по-точни. Това е положението Минке, свиквай!

ПЛУЖЕЦИ Е ОЧЕВАДНО !!! НО ДЕПУТАТИ, КОИТО МРАЗЯТ НАСЕЛЕНИЕТО В ДЪРЖАВАТА И ГО ДЕМОНСТРИРАТ ПОКАЗНО, ГОВОРИ ЧЕ И НАСЕЛЕНИЕТО СА ПЛУЖЕЦИ !!! ИНАЧЕ ТЪРПИМОСТТА КЪМ ТЕЗИ МАЗНИ ОБЛАГОДЕТЕЛСТВАЩИ СЕ БИ БИЛА = 0 !!!!!!

Щом сестрата на Сикаджията му скочи през медиите че си прави експерименти със здравето на народа то значи положението вече е минало прага на търпимост. А бе може ли да отида да си внасям здравните осигуровки и на всяка вноска да ме наказват с 5-6 лева защото съм примерен гражданин и искам да имам право да отида на лекар или в болница когато имам нужда.. Тъ и тоя праг от 5000 лв ще е нещо подобно като голямото Гърбене. Хора знам че с упраляващи като тези в последните 27 години се обезверихме , вместо да им покажем на тия Тумбаци у парламента че днес са там а утре не и това не зависи от тях ние хората изтормозени напускаме родината заради една шепа продажна паплач за който народа е крава която може да доиш всяка сутрин и тая крава няма право на глас. Всяко нещо в тоя живот има граница на търпимост и когато я преминеш връщане назад няма. Непонятно ми е , как толкова пъти народа гони едни хора в викове а след месеци същият тоя народ отново ги избира и ги връща на бял кон , месеци след това тия на белият кон започват да се гаврят със същият тоя народ и така се въртим в един кръг от който няма излизане а положението става все по-тъжно и по-непосилно. Третият Райх преследваше и гонеше Евреите , сега нас ни гонят и ни тъпчат в нашата родина хора които всеки ден доказват че са БЕЗродници

Обричат ни да нямаме право на глас в собствената си родина.Роби в мутренска държава.Винету-начело.Ще търпим като сме си го избрали и цялата пасмина до него.

И кои са тия в ЕС с лимитите? Германия, Малта, Унгария, Кипър, Естония, Словения, Исландия, Австрия, Литва, Дания, Великобритания и Швеция нямат ограничения за плащанията от физически лица. Унгария има ограничение от 5000 евро мечесчни плащания в брой само за юридически лица. Франция има ограничение 3 000 евро, т.е повече от нашето ново. Португалия има ограничение 1 000 евро. Мехия ограничава сумата на дневните плащания в брой на 14 000 евро. Испания на 2 500 евро. Гърция на 1 500 евро. С други думи вижте ни къде сме и измежду кои сме. Пак в челото на класацията по простотиите и по-католици от папата.

Напишете в гугъл "cash payment limits in europe". И да има някъде лимити, те са с много условности. Така че нас ни лъжат в очите.

5000 лева е годишната минимална заплата в нетно изражение. Че е малко, малко е, че ни баламосват мутри и банкери е факт, но жалкото е , че това е месечна заплата по средноевропейските стандарти, а у нас е годишна в по-изостаналите райони. Да си одят дома мутраците.

ГЕЙБ и Обединени Идиоти в силата си.

не е прав Иво Христов че 80% са дебили,повече са

Голям зор да ограничат плащанията в брой, сто пъти го внасяха и натискаха, докато го прокараха. Това е пореден пирон в ковчега на свободния дух