Коментари - НАП отчете ръст на приходите и назова най-рисковите сектори | dnes.dir.bg
назад

НАП отчете ръст на приходите и назова най-рисковите сектори

Близо 700 млн. лв. повече приходи от данъци и осигурителни вноски от миналата година ще събере НАП до края на 2012 г. съобщи изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов. Досега НАП е събрала 11.7 млрд. лв. Шефът на НАП посочи и няколко от най-рисковите сектора в икономиката.

Обратно в новината

Коментари - НАП отчете ръст на приходите и назова най-рисковите сектори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този мазния на снимката и той сигурно е милионер ....

Ами то това ДДС затова е измислено от капиталистите за да може да се краде - най- голямата глупост. Ако го няма как ще крадеш непотни пари за да станеш милионер , а те милионерите много бе ,все хубавци престъпници...

Поредна предизборна кампания! В системата на НАП в резултат на контролите които въвеждат в софуера си, голяма част от внесените задължения не се виждат като внесени, поради някаква причина - внесени по Булстат вместо по ЕГН, внесени по друг код или щото просто някой ръчно трябва да ги обвърже по незнайни причини. От два месеца на сам разпращат масово писма на "длъжниците" като ги приканват да погасят своите "задължения". След като "длъжника" докаже, че не дължи сумата, НАП оправят проблема, но по този начин се регистрират приходи!!! Та тези "приходи" са в резултат на много разходи - писма, телефонни разговори... А всичко това може да се оправи ако нападжии се захванат по сериозно със анализ на собствената си система, където се виждат не само задълженията, но и надвнесените пари. Но тогава кой ще се бие в гърдите, че се е увеличила събираемостта!!! Аман от псевдо герои :(

уЖАС ! Нещо,ние редовнте платци,нищо неразбираме!?Винаги гледаме да сме изрядни,а пък ние фалираме !

Добре, наистина в последните години се вижда,че НАП работи по добре, но има едно голямо НО- ВЪПРЕКИ ВРЪЗКАТА НА КАСОВИТЕ АПАРАТИ С НАП ПРОДЪЛЖАВА НЕИЗДАВАНЕТО НА КАСОВ БОН ОТ ТЪРГОВЦИТЕ, ОСОБЕНО ПО СЕЛАТА И МАЛКИТЕ ГРАДОВЕ. Направете няколко мобилни групи от централно управление и елата по селата за да се уверите в това. Толкова години минаха и как никой не успя да накара тези търговци да издават касови бонове, просто не го разбирам. Магазините им пълни със стоки ,а да не отчиташ никакъв оборот ,как става това? Една ревизия на наличности ще покаже ,че няма никакви документи и фактури за произхода на стоката.

Явлението е в такива огромни мащаби, че просто няма как с няколко мобилни групи. Анализът на риска сигурно отдавна е изкарал информация за всякакви търговски обекти, но няма кой да се занимава с всички.

Браво , а сега си раздайте по едни големи бонуси за преизпълнение на плана....за да няма 13 пенсия и 13 заплата! Машала, Ашколсун!!!

Има връзка с НАП, а няма общ градоустройствен план и кадастър и няма регистър на имотите, което позволява всякакви измами!

НАП знае рисковите области. НАП знае рисковите милионери, но ги пази да не се издънят. Какво стана със списъка с милионерите, вложили парите си в Швейцарски банки? Защо НАП ги крие? сигурно ги пази от народната любов. Какво става със закупената ИТ техника, която отлежаваше 5-6 години и не се използва досега.

защото всички босове на НАП са там!!!

Който разбира, разбира, който не разбира, не разбира! Умните да си правят изводите, глупавите... да продължават да плюят... Аз пък ще кажа за пореден път - Браво на Дянков! :О)))

А тия фирми дето водят хора на по 4 часа на мин. заплата и плащат под масата за останалите 4. Тях кога ще вържете към НАП

Държавата отдавна е абдикирала т.е. не съществува. Това се усеща от всички граждани без изключение. Тогава на кого и за какво точно плащам данъци ?! Не искам да финансирам криминално- политическата мафия. А вие ?

Само се хвалят, че събират данъци. Нищо не събират - просто чакат хората сами да сивнесат дължимите данъци и осигуровки. Има фирми, които дължат големи суми, но никой дори не ги търси. Ако дължиш малка сума и то само за предх одният месец веднага ще получиш писмо, но ако цифрата е голяма и задълженията са натрупани за много години - просто не те забелязват

Така е и с длъжниците по кредитие - големите длъжници /ООД-та и разни такива/ имат необслужвани кредити за кредити от порядъка на стотици хиляди лева и никой не ги притеснява, а малките дръжници като напр. физ. лица и малки фирми веднага ги дават на съдия-изпълнител.

РЕКЕТА наречен връзка с НАП на касовите апарати донесе приход само на определени фирми, а не на бюджета. рекета е за 150 млн. лева. комисонната - те си знаят. НАП са вредни за БГ бизнеса.

А бе ей плужек нямате глоба по-малка от 10'000 лева вече, съдрахте ни кожата за да изхранваме хрантутници.

majmuncho

Абсолютно съм съгласен с теб - глобите абсолютно несъизмерими с нарушенията - имаш да внасяш примерно 300 лв ДСС - а за закъснение с 1 ден на декларацията те глобяват от 500 до 10000 лв! Това е административно нарушение и тъй като се прави всеки месец е твърде възможно да имаш причина да закъснееш с 1 ден примерно взето на база 2-3 години. Никой не разбра че бизнеса изкарва парите които после всички искат. Кое държавно дружество е на печалба? Честно ви казвам ако това продължава ще си търся друга алтернатива! Няма да изхранвам нагли данъчни държащи се с теб като с престъпник.

И аз мисля като теб, но нещо не се получава от кожата си не мога да избягам! Дай някаква идея?

КВО ТИ РАЗБИРА МОЗЪКА ОТ ГЛОБИ

И въпреки всичко фирмите източващи ДДС се множат и никой не може /или не иска/ да спре този вид кражба! Известни крадци на ДДС от зърно като например варненския Дидо "Черния"-Данаил Гиоргиев Цветанов,който краде милиони от ДДС от зърно-никой не го закача от години!

majmuncho

Всяка една сделка с ДДС в България може да бъде окачествена като измама. Вече трябва да проучваш с детектив клиентите си да не би някой от тях да е нещо нередовен - защото ако това е така - ти ставаш измамник. Така е поне по правилата на НАП.

Като все се говори за преизпълнения и излишъци защо няма за коледа по нещичко за пенсионерите? Предишните правителствва каквито и да бяха поне за по една празнична трапеза даваха.

majmuncho

Е как няма да има след като глобата за закъснение дори от 1 ден за подаване на декларация по ДДС примерно е от 500 до 10000 лв! Според вас това нормално ли е? Съизмеримо ли е с нарушението? Само събирате пари - вредни сте за всеки бизнес - нали от него се взимат пари за цялата държава - не го убивайте! Нещастници! Погледнете как е във развитите държава - няма такова безобразие както тук - всеки ден по 100 документа, всеки ден следиш да не си изпуснал някой срок - ужасно е! Няма предупреждения - директно здрави глоби!

За ДДСто имаш 2 седмици даго подадеш. Не виждам от какво се оплакваш.

majmuncho

така е, но глобата е несъизмерима с нарушението! да не би само този срок да следиш? ти май си счетоводител, а? :) ако това ти е основната дейност - не е проблем - но все пак човек трябва да се занимава предимно с това което му е работа - а не с всичките прищявки на НАП.

Като събирате всяка година с не знам си колко процента повече пари, защо пари за нищо в тая държава няма - всичко е в колапс. А пък да ми разправяш как не се бави връщането на ДДС - айде де!!!!