ДДС-ставката за храни, лекарствата и учебници остава

НС отхвърли предложение на "Атака" за промени в Закона за ДДС - да се въведе нулева ставка на ДДС за стоки, произведени у нас, като храни, лекарства и учебници.

Обратно в новината

Коментари - ДДС-ставката за храни, лекарствата и учебници остава | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо бе, Симеонов, нали сте патриоти, защо отказвате да стимулирате родните производители, когато по цял свят правят тъкмо това? Не разбирам тази позиция на ПФ. Колкото до ДДС, наистина "Атака"могат да го направят по-смислено като се позоват на опита на др. страни от ЕС. Ако български лекарства и храни от 1-ва необходимост са с по-ниско ДДС - това би било наистина социална политика, каквато чакаме от години.

Библията "по делата им ще ги познаете", в случая тези, които не подкрепят това предложение на Атака. Излишно е да се коментира повече, освен да с е припомни народната мъдрост, че кой каквото прави на себе си го прави.

kikuno

Като им е толкова зор да се лишат от тези пари от ДДС защо не направят поетапна намаляваща схема и списък на включените стоки.Така всяка година може да има съответно намаление и това да е прието като закон?

v espaniq e taka ima 3 dds 4 protsenta e za hrani ot parva neobhodimost plodove ,zelen4utsi ,hlqb ,mlqko i t.n. 10 protsenta e drugoto i 21 protsenta e alkohol tsigari tehnika koli

Мръсниците като Лъчо Мозъка - това постоянно недоразумение в НС - няма да се лишат от парите от ДДС. Противно на европейските норми за отказ от ДДС за учебници и лекарства, нашите мутри нарочно оставиха 20 процента, за да ги акумулират в джобовете си - нагло, нахално и неспирно. Забравили човещината, националната отговорност и разум, тези селски пройдохи и недоучени тъпанари с амбиции за величие тъпчат нацията, трупат милиарди дълг за поколенията, не се свенят да крадат дори от пенсийките на старците! Кой ги роди такива изроди?! Коя е тази България, която се управлява от подобни спесименти? Това е срам, позор това е разгром за страната!

А бе този с подарения роследен модел телефон да си управи сина първо - след това да ни управя БОЙКО МАХНИ Я ТАЗИ МЪРША !!!

Вие въобще дали някога ще приемете нещо в интерес на народа или целите само да доите до каквото се докопате?Няма да купуваме учебници и ще си ги разпространяваме в ел. формат.Лекарства ще си купуваме от Гърция,така или иначе са по-евтини от тук.Храните ... едва ли са български и затова отиваме директно при производителите.

ДДС е 25% върху всичко.

A в Иапания и Италия има 4 % за храни ли лекарства, в Франция 5 %, в Полша -3 %, във Великобританиа -0 % за много храни и лекарства, В България 8 % само за ХАЗАРТА.

във Великобритания ДДС е 0% и за детските стоки.

Супер! С БГ са тъкмо на един стандарт, даже датчаните изостават! Ти тъп ли си?!?

Вие си ги избрахте тези марионетки и продажни боклуци! Но сега всички ще им сърбаме попарата, защото АТАКА остана с 11 народни представителя срещу 200 гадини!

В парламента не са 200, а са 240 гадините.

Нека всички управляващи да покажат в табличен вид по телевизията например,какъв е размерът на ДДС за лекарствата, а и храните в европейските страни,където също мислят за приходи и са с десни правителства.Май като нашето общо ДДС малко ще се намерят.От далаверата с КТБ колко "спечели "държавата,аааа?

подкрепям всички разумни предложения ,независимо от коя партия идват, но за това не харесвам никоя,защото който управлява го прави по същия начин както и преди това.източват се фондове,здравни каси,ддс-та и се скърпва бюджета от стотинките на бедния човек,а тези големите суми с които трябва да се пулни ,въбще не стигат до там....

ЛЕЛЕ ВИЖТЕ СИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ В ДЕЙСТВИЕ! Лъчезар Иванов от ГЕРБ изчисли, че това предложение ще струва на държавния бюджет 1,2 млрд. лв. - правилно, сал ГЕРБ на данъци и еврофондове за крадене разчитат, майната му на народа, нали? Георги Кадиев от БСП посочи, че предложенията в законопроекта на "Атака" в този им вид ще предизвикат определени проблеми като загуба на приходи - това ли ви е социалната политика на БСП, бе, другарю - да се скубят хората с ДДС върху ХРАНАТА!?! Лютви Местан отбеляза, че ДПС се отнася с резерви към опита да се провежда социална политика през данъци. - а през къде се прокарва СОЦИАЛНА политика, бре, ага? През комисионни за хидроинженерство ли? Симеонов смята, че не може да се толерират местните производители, защото това противоречи на европейските изисквания.- тоя патриот ли беше или ЕВРОпатриот стана изведнъж?

Валери Симеонов е паричен патриот. Той е патриот на паричните знаци. Същото се отнася за прасето прасикачанов.

Нека все пак сме рационални.На всекиго е ясно ,че не може да стане ставката по ДДС ,нула.Абсурд.Но можеше да се предложи определено намаление на същата ,например за детските храни -18% ,за лекарствата -20% итн.така напрвиха в румъния от 1.юли т.г. и сега идете и вижте колко им еживнала иконномиката за 4-5 месеца. Ама нали всички са популисти в Атака,ДПС и БСП ,та затова сега го ядем пак такъв.... за хляба сатва дума.

Идеята е проста - храните и лекарствата да са с нулева ставка ДДС! Може! Въпрос на гласуване в НС. По своето същество ДДС е най-несправедливия данък по отношение на крайния потребител - физическо лице /т.е. всеки един от нас/. За Бога - за хранителни продукти и лекарства говорим все пак!!!!!!!!

Лъченце,мозъче мамино,искам и аз да ти кажа нещо,пък дано...хване дикиш и покълне в кухата ти тиква!!! Лъченце,аз като избирател на ГЕРБ искам да ти кажа,че такива като мен до 2020 няма вече да има,простако гламав!!! За да могат лешпери като теб да благоденстват в помийната яма,наречена България,то трябва в нез да има живот и за тези,от и с чиито труд те се хранят!!! Надявам се,че си схванал за какво иде реч,защото това е основно,а и единственото бих казал правило,за да може една система да функционира що-годе нормално,справка..."белите държави"!!! Иначе клончето,на което седят клатикуровците,подобни на теб,в един момент взема да натежава и познай от раз какво става в впоследствие!?!

Трябваше да се почне с отмяната на плоския данък. Той е ясно кого облагодетелства. Това после. Истината е че чрез ДДС България на практика субсидира богатите страни в ЕС като плаща за разликите в ДДС ставките на други страни членки

"Лъчезар Иванов от ГЕРБ изчисли, че това предложение ще струва на държавния бюджет 1,2 млрд. лв." Това е пълна порнография - личния лекар педиатър на Б.Борисов изчислил, а експертите финансисти и икономисти ще се грижат за здравето на българите. Е, като сме си избрали мафията, така ще бъде!

Думите и желанието на Сидеров небило само популизъм , а реални действия за спасение на нацията от колонизаторите и геноцита на Байко.Успех на Атака.Да излизаме на улиците и ръководени от сидеров , да си оправим държавата като изметем продажното правителство.

Дай Боже! И Господ да е с нас!

има мафия и при лекарствата и учебниците, едни олигарси захлебват много добре -Дончев, Марешки и много други бойци на тихия фронт

ДДС се взема от крайния потребител и през търговеца отива в държавата ;-)

Ама разбира се как да не я отхвърли. Нали деблогъзите трябва да си купуват лимузини. Не разбрахте ли че докато има и 1 депутат от тези 25 години преход в парламента ще сме все назад и по-зле?!

Илиан Тодоров от "Атака" посочи, че гражданите на най-бедната страна в Европа не трябва да плащат един от най-високите ДДС на храни и лекарства, предаде Мисля , че това момче нещо не е добре, не само като визия, но и като манталитет, като изказ и като начин на мислене.Абе типичен български "патриот" от Атака.

мисля че не ти се удава да мислиш

Видяхте ли сега коя е единствената партия, която мисли за народа?

Коя бе другарю? Тая която залага на поуплизъм за да гласуват тъпаците като теб за няе на следващите избори ли?

Ей, на теб сам Господ да ти се появи, пак няма да повярваш в Него! Плюеш Сидеров, че само приказвал, сега като прави нещо - популизъм...Нямам думи просто...!

Много скъпи ще станат тези цигари, ще се преминава на нещо по-евтино