Услуги от ЕС само с регистрация по ДДС

Българските граждани или фирми, които получават консултантска, рекламна, експертна, инженерна и друга услуга от лице от държава от Европейски съюз са длъжни да са регистрирани по ЗДДС от началото на тази година.

Обратно в новината

Коментари - Услуги от ЕС само с регистрация по ДДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако ти духа в Германия, си плащаш ДДС-то там като потребител. А ако е в България е незаконно.

значи, ако искам да получа услуга от германска проститутка, свирка например, трябва 7 дена предварително да се регистрирам по ДДС, да ми духат, след което да платя ДДС в НАП? Ако искат, да им изпратя 20% от резултата от свирката с КУРиер?? Ало, Карлуково, елате да си приберете кадрите от София...

ГЛУПОСТ.КАК РЕГИСТРАЦИЯ ПО ДДС ,ЗА ДА ПОДЪРЖАМЕ ГОЛЯМ АДМИНИСТРАТИВЕН АПАРАТ ,ЗА ПОВЕЧЕ ДАНЪЦИ И ТАКСИ. ЧОВЕК С НИЩО ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВА , САМО ДА СЕДИ И ЧАКА.

КАКВИ СА ТЕЗИ ГЛУПОСТИ БЕ?!?!? Лицата, регистрирани по този специален режим, няма да имат право на данъчен кредит за платения ДДС или да начисляват ДДС за своите доставки ???!!!??? А ЗАЩО НЕ ЗАДЪЛЖИТЕ И ЛИЦАТА, РЕГИСТРИРАНИ ПО ТОЗИ СПЕЦИАЛЕН РЕЖИМ ДА ПРОДАВАТ ПРОДУКЦИЯТА СИ НА СЕБЕСТОЙНОСТ, А?!?! БЕЗ ПЕЧАЛБА, А?!?!

Който ползва капан за мишки трябва да има ловен билет. Неразбрахте ли, че от ЕС файда няма. Аман!

Да де, ама не искат да ме регистрират (имам немотивиран и според мен незаконосъобразен отказ), понеже не съм им представил в 1-дневен срок около 100 документа от миналото (които нямат отношение към бъдещето), в оригинал и преведени от заклет преводач. И сега се чудя дали съм изпълнил задължението си и дали да си работя без регистрация. Това ако не е поредната кампания без никаква логистика и без никакъв резултат - те па на. Видяла жабата ...

Браво на 69,аз доколкото съм запознат в европейските страни няма таково чудо - едни по ЗДД ,други - не,пък доброволна,пък задължителна регистрация.

Браво, още един начин за смачкване на малкия бизнес.

Ей, аман с това ДДС. Служебно да регистрират всички по ДДС, като тия с под 50 000 лв годишен оборот да подават само годишна декларация по ДДС и това е. Сега ситуацията с регистрацията по ДДС е като добре познатата игра тука има - тука нема.

Ако проститутката направи 50 000 лева от духане в България, трябва и тя да се регистрира по ДДС по българския закон, не само клиента! Това става черз акредитиран представител - може да наеме някоя фолкпевачка, да я представлява пред НАП по въпроса за свирките.

по-некомпетентна статия няма... ей уважаеми писачи наричащи себе си журналисти пишете по теми, които разбирате...