Пожарът в Кресна e угасен, дъждът помогна

Периферията на пожара в Кресненското дефиле е контролирана изцяло и няма горящи участъци. Има само тлеещи райони, които пушат и ги локализират.

Обратно в новината

Коментари - Пожарът в Кресна e угасен, дъждът помогна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се крие зад пожара в Кресна? Случайно ли е това? Защо във водоемите нямаше вода? Защо ли? Сега ще ви кажа защо. В началото на м. август 2017 год. ГЛАВНА ДИРЕКЦИЯ НАДЗОР НА ЯЗОВИРНИТЕ СТЕНИ И СЪОРЪЖЕНИЯТА КЪМ ТЯХ ПРИ ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ ЗА МЕТРОЛОГИЧЕН И ТЕХНИЧЕСКИ НАДЗОР, Гр. София, п.к. 1797, Бул. Г.М. Димитров 52А започна масирани проверки по всички водоеми в Област Благоевград. Бяха дадени указания от представителите на същата тази дирекция, всички водоеми в областта да бъдат източени. В разгара на лятото, когато хората трябваше да поливат градините си. На кметовете на общините бяха наложени глоби по 10 000 лв. на водоем, ако той не е източен. Актовете и наказателните постановления заваляха като дъжд. И когато нямаше никъде вода, изведнъж се запали Пирин и то при с. Кресна. Случайно ли е това? Не е случайно. Та бил циганин, та бил клошар. Пълни глупости. Става въпрос за много пари. Много, ама много пари.

Не кърдисвайте гората, че лошо ще ви стигне...

След престъпното разхищение на милиарди от нашите данъци и натрупани огромни заеми се оказа, че Национална Сужба пожарна и аварийна безопасност, трябва да плати на "частна фирма", за да ползва хеликоптер за гасене на пожари. Някаква си фирма има такъв хеликоптер, държавата няма! И едно уточнение. Представете си, че имате сто лева и от тях дължите за обслужване на мафиотски държавни заеми 75 лева!? Това е държавата на Бойко, Доган, Корнелия и другите. До това ни докараха всички боклуци, след 27 години крадене и тотално ограбване! Дали имаме бъдеще!? Ако помислите върху горните числа, отговорът е твърдо не. Шансът винаги е на страната на смелите! Засега смелите са политическите и всякакви други престъпници...

Тоя "инж." Дамянов пак се ЛОКАЛИЗИРА....

Да се чете "дъждът изгаси пожара",а не помогна.

"Топъл дъжд,чакан дъжд,..."

чувствам се пренебрегнат от гилдията, дайте ми голямата кофа или кажете къде другаде има пожар за гасене

Добре че беше дъжда да спре пожарникарското разрастване на пожара:(((((ама не чух кога боко го е пуснал този дъжд:))))))

През 6-те дни, през които го нямаше никакъв, той всъщност се е молил за дъжд. "За кога го искаш?" - попитал го Началника. "Да не стане над 10 километра на длъж пожарището, че ..." - бил отговорът. "Дадено!" - рекъл Началникът. И си включил Гугъл Земя да следи километража. Та така ...

къде изчезна кухата лейка? Винаги е пърава писта като стане дума за някоя магистрала. И сега е малко странно да липсва в коментарите. Сигурно ходи да оглежда трасето.

Против магистралите ли си? Що?

съвсем не случайно този пожар идеално осигури трасето за магистралата, без никой да може да каже дори гък. Агромах вече стяга техниката и започват първите копки, както и харченето на бъдещите приходи.

Добре, че заваля, че сме все на Божията помощ от почти 30 години...

Майката Природа си знае работата, за разлика от малоyмните индивиди от български произход , които се опитват да и повлияят!

Често явление е из форумите някой малоумник да казва за други, че са малоумници.

Тоя дъжд за малко да ни огелпи стратегията!

В петък срещу събота минах през дефилето- огъня беше високо по върховете, които се виждат от пътя.Никой не гасеше, нямаше пожарни, камоли хеликоптери!В събота срещу неделя минах отново, а огъня беше слязъл почти до пътя.Изглеждаше така, все едно се стича лава от върховете към пътя.Пак нямаше пожарни и хеликоптери.Моето лично мнение е,че в събота през цялата нощ и целия ден никой не е пипнал да гази, защото за по-малко от денонощие огъня беше напреднал много.Ако бяха гасили наистина, нямаше да напредне!Просто имаха интерес от тоя огън - това е жалката истина!

Кой е имал интерес според тебе?

да е едно име-да го назова!то кой знае колко народ има интереси там!

пожарни по върховете? как си го представяш? А хеликоптерите са само 3. Хвърлят водата за 2 минути и търчат на 40км за нова вода. Връщат се обратно след час.

не съм казал да гасят по върховете, а казах че никъде не гасяха!не се опитвайте да ми изопачавате думите!НИКОЙ НЕ ГАСЕШЕ, нито в петък срещу събота, нито събота срещу неделя!А по медиите се тръби, че от 6 дни гасят денонощно!сега ясно ли се изразих?

Министър Радев подържал връзка с Началството Премиер.А Премиерът,както всички знаем,има само един Началник.Явно са се разбрали.И да бъде дъжд! Добре,че заваля!

Ами къде са так" ЗАГРИЖЕНТЕ ЕКОЛОЗИ" майкам гадове защо ги няма когато трябва да се гасят пожари.

РАДЕВ И НИКОЛОВ СТАНАХТЕ ЗА СРАМ И ЗАЩО СЕ ПЪЧИТЕ С ВАШИТЕ ИЗКАЗВАНИЯ И ПРОСТОТИИ. ЗАПАЛЕТЕ ПО ЕДНА СВЕЩИЧКА И БЛАГОДАРЕТЕ НА ДЯДО ГОСПОД И СЕ КРОТНЕТЕ.

Да живее дъжда !

В калифорния гасят пожарите по месец. Преди 3 години големият пожар в Русия също го гасиха месец.

Пътя е изчистен за строителите на магистрала струма.Сега еколозите няма да мрънкат, защото всичко, което бранеха уж случайно изгоря.Да идват булдозерите и асфалта че има да се точат пари от евросъюза покрай тая магистрала!

Ама, ще се сетите най на сетне!

Без помощта на Всевишния нищо не става-личен опит!

Да благодарим на всевишния, че се смили над некадърността на институциите ни и пак ни помогна в беда... Затуй има лаф, че на кьоравите гарги господ им виел гнездата... Ама, докога тъй, бе, джанъм? Ами, ако не бе завалял дъжд!?