Коментари - ”Лукойл” опитва да възстанови работата на рафинерията | Днес.dir.bg

”Лукойл” опитва да възстанови работата на рафинерията

Руската компания "Лукойл" прави всичко възможно, за да възстанови възможно най-скоро работата на петролната рафинерия в Бургас, съобщи ИТАР-ТАСС. Спирането й създава заплаха за криза на пазара за горива в България, коментира пък в. "Комерсант".

Обратно в новината

Коментари - ”Лукойл” опитва да възстанови работата на рафинерията | Днес.dir.bg

Коментари

Спирането на Лукойл още един пирон в ковчега на българската криза!И познайте кой е пак виновен?

Я можело и по - бързо да се сложат датчиците. Браво Бойко.

нас ни съдират кожите ,за да пълнят бюджета,но те пък пълнят партийните каси.БОКЛУЦИ! - Много си прав човече

Ей,Пешо,и тук ли да ти четем простотиите?Що не научиш още 2-3 нови думи ,за да плюеш по-качествено?Може и да ти платят повече,жалка твар.Поне малко да беше наясно с това какво става,а то плямпаш като безмозъчен.

Свидетели сме на най-големия PR правен някога. Игри за големи. А българина вярва ли не вярва. Накрая всичко ще се нареди хей така. Боко ще излезе герой понеже е настъпил големия си приятел по мазола. А ние ще зареждаме гориво за по 5лв литъра.

когато са им поставили срок да монтират приборите са били съгласни,защото са мислили,че пак ще минат метър./23г. минават метър/.а на нас ни съдират кожите ,за да пълнят бюджета,но те пък пълнят партиините каси.БОКЛУЦИ!

Някой от пишещите може ли да ми помогне да си спомня един подобен случай. ББ и Караджова не отмениха ли европейски изисквания на един друг бизнесмен, защото работниците щели да гладуват? Там ставаше дума и за европейски глоби.Отложиха изграждане на някаква пречиствателна станция. Благодаря Ви предварително. Ставаше дума за някаква мина и един бизнесмен, с който често се занимава и прокуратурата.

Ники !( Младенов ) -- Пусна ли съответната Нота ?!

Стига сте лъгали бре,що лъжи се изписаха в това dir.bg

"България вече започна преговори за горивни доставки с Гърция и Румъния..." Добрутро! Сега ли се сетихте, амсалаци!

БОГ да пази правителството на Република България, сформирано от Бойко Борисов.

защото Бойко Борисов е самият БОГ. Оня Бог който го призоваваш е разжалван от Борисов.

Ония които взривяваха църкви ! Борисов строи .

интересно при какви цени ще се напълни отново резерва... ;-) и дали ще има държавна поръчка...

дефолта беше избегнат сега вече и лукоил може да заработи. питам се вие коя дупка на кавала сте бе драги антикомунета.

Спокойно,Лукоил ще продължи да функционира,просто цената на горивото ще бъде 3 лв.Загубите от тоя смешен цирк за хората ще са нови 20% поскъпване на живота а ББ и котараците ще намажат дебели филии с масло.Казано е атовете се ритат,магаретата реват! И където става въпрос за пари,няма достойнство,морал и политика,има попътни интереси пък и парите нямат мирис и цвят.

Не е цирк. Повтаряш като папагал думите на лидерчето си. Дори и само от гледна точка на самочувствието на българина-европеец, беше много добре направено. В Германия ни гледат учудено и нерярващо. Как, дасе опънете на тия руснаци? Гордем се с правителството. Ако беше предното, май нямаше да имате друго освен ОГРОМНА ИСТИНСКА КРИЗА.

Мунчо

..то предишното Правителство и Сергий Дмитриевич доста парички направиха покрай ЛукОйл - нали се сещаш, че не случайно 23 години тези нямат измервателни уреди и плащат колкото данъци решат... сладури! Борисов ако е мъж, трябва да започне наказателно производство срещу всички досегашни Премиери, разрешили това!

Aшколсун бе петров. Cвета затова го докара до това дередже.

Поправка : "ни" разказа играта

Това е първото правителство ,което настъпва такива големи монополи. Поздравления г-н Борисов!

Това е правителството, което няма грам акъл по главите си. Десетгодишно дете би се съобразило какво може да последва и че трябва предварително да се вземат мерки. Ако не може пък да не направи нещо задоволително, тогава трябваше да насветка с яки глоби Лукойл, докато поставят съоръженията

Ама си плещите, колко да не заспите... Какви глоби, бе, другар? На КАКВО основание? В закона е предвидено отнемане на лиценза, не глоби. Нали тия глоби веднага ще паднат в съда? НЯМА друг изход, освен да се спазва законът. Набийте си го това в главите... Ние сме народ, дето само шикълкави и всеки се стреми да мине метър. Даже и при КАТ-аджиите масово се "оправят" нарушенията само и само да отървеме по-сериозна глоба и отнемане на точки. Глоби ли?! Смешници...

Като сме толкова принципни и законо изпълнителни, защо не затворихме и ски пистите в Банско??!!

ГЕРБ чака зимата и ски сезона, за да може да нанесе повече щети на икономиката на България.Все пак трябва да има някаква последователност в действията на управляващите:(

оттам откъдето може да се закупи на по-добра цена! Може в Гърция, Румъния, Турция цените да са по-атрактивни от тези на ЛукОил.

Другари от Позитано, вместо да си губите времето да пишете коментари, хващайте влака и тръгвайте за Бургас, да помагате в слагането на водомери! Че идват избори, трябват стотинки, а те не падат от небето...

Ние сме опозицция и ви гледаме сеиро. Ти бегай да слагаш водомери заедно с Бока,Трайчо и пр. умници.

На България ли сте опозиция, затова ли за чужди интереси ревете.

Дори това да е икономически най-неизгодното решение пак си струва веднъж и за нас българите да кажат, че сме твърде принципни.

Какво има да се вземат в ръце-купиха рафинерията около 30 пъти по-евтино,а ако смяташ ,че могат да ни извиват ръцете,горчиво се лъжеш!Правителството може да им развали сделката и да изплати цената на рафинерията-106 млн.долара!А и собственост на чужда територия-много ,много несигурна работа!А Дянков е прав и то 100%,а русите да се научат да си плащат данъците и да не правят шмекерии,за да не видят звезди по пладне!

Едно малко уточнение никой не е видял тия въпросни 106 да влизат по сметка, другото то не остана нищо за купуване - 2/3 са за скрап приготвени- 1/3 вече е демонтирана окончателно.

чета и се чудя КОЛКО НАИВНИЦИ ИМА ОЩЕ. Какви хвалебствия, какви надежди за почтеност от правителството. БРАТЯ БЪЛГАРИ, осъзнайте се - това е голямата ПРЕДИЗБОРНА ИГРА на това правителство и ПРИЯТЕЛЯ на бб му помогна. Няма нищо случайно и неясно.

И си убеден, че господарите на "приятеля" на ББ с лека ръка ще махнат на милионите загуби, които ще генерира компанията от спирането на рафинерията?

Ами да продължават с "играта" - още 5-10 години с тази игра и България може и да заприлича на истинска страна!

Платен ли си та пишеш глупости или най-големия наивник

Ха сега кажете не ви ли липсва новината: "От понеделник Лукойл повишва цените на най-често използвания бензин А95 с 12 стотинки, а дизела с 13 стотинки"?

Не, не ми липсва!

републиканците и демократите сключиха сделка ис америка исбягва дефолт. в резултат на това се повишава цената на петрола и намалява цената на златото на световните пазари.

А на мен ми липсва новината "Българите искат свобода и падане на монополите, ама пълнят гащите само като ги погледнат и не им стиска да им се опълчат" Щато си е 100% истина!

за какъв монопол става дума след като трайчо обяви че има 420 лицензирани фирми за доставка на горива?

Нямаше ли да е по - разумно да се запасим с достатъчно керосин, горива и резервни възможности за доставки и тогава да се отнема лиценза. Държавата е знаела достатъчно дълго време, че Лукойл няма да успеят с монтажа на уредите. Сега и туризма може да пострада от необмислени действия и изкуствено създадена несигурност.

играта е ясна да влезе убития, а убитите сме всички ние,борисов излезе най-големия "играч" сега освобождава резерва /по 1лв,литъра/и после ще го зареди с по 2,50 лв от лукойл и агнето цяло и вълка руски сит.

Загубили милиони за да спечелят хиляди. Много рев за чужди интереси.

няма къде драги ми , сметни си потреблението и ще разбереш ,че дори това дето го има стига само за 10 дни

Става въпрос както за обеми в които да съхраняват запасите, така и средства (пари) с които да се закупят количествата. И при пазарна икономика, какво запасяване? Май социализЪма още не е напуснал нечии глави...

Крайно време беше господата от Лукойл и дупелизецът им В. Златев да разберът, че е настанало ново време в страната ни и време е вече да тръгнат по правилните пътища и да не спекулират с количества от горивата.Каквото са награбили, награбили, сега вече трябва да спазват законите и да се отчитат по законовия ред.Затова не искат да слагат измерителни уреди, или поне да забавят този процес.Но чест му прави на правителството, че този път действа законно и им показа, че или ще се съобразяват със законите в страната ни или да си ходят.Сега ще видите колко бързо ще си поставят разходомери и колко бързо ще ги свържат с НАП.Тогава ще лъсне истината, колко време са ограбвали страната ни и лично нас.Смятам, че тези лакомии от руска и българска страна пак ще се опитат да шмекеруват като бламират точното отчитане на датчиците, или ще повишът много цената на горивата.Затова държавата трябва да е готова, да разруши картела с вносителите и да проверява отчитанията на разхадамерите.

Защо се заблуждавате. Приятеля на бойко му помогна да се покаже че е точен в изпълнението на обещанията си. НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ! те ускориха изпълнението на задълженията си по принцип. А запитали ли сте се защо не са го направили досега? - ЗА ДА СТАНЕ ТОЗИ ФАРС И ББ да обере лаврите...... ПРОСТО И ЯСНО

И АЕЦ-а ли е фарс? Сигурен ли си в пълната си правота?

да бе и аз като прост българин взех та се замислих дали не е поредното театро между премиера и неговия приятел...па и ако бях министър на финансите в никой случай нямаше да им отнема лиценза преди да може друг да снабдява с гориво, яко шментикапели :) а и кой ще запълни наново този резерв и на каква цена - яко врътка ;)

Браво, Борисов! Хубаво е да виждам, че имаме наченки на държава!

Как ще завърши голф игрището в Правец? Направо ми се къса сърцето. Какво ще работи след това, как ще си издържа семейството?

Тия от ЛУКОЙЛ се опитват да рекетират държавата. Наглеци.

бързо,бързо...колко да е бързо,бензина няма още 3.00 лева...

Малко правите! Денонощието има 24 часа, а седмицата 7 дни. Къде бяхте 18 месеца ? "Бързахте" дано ви отмине или още малко келепир без уреди, а? Това е Европа, а не Азия.

Защо си мисля, че лукойл ще успеят да сложат датчици подозрително бързо(но не преди голяма част от горивото в държавния резерв да бъде освободена) и след това ще продаде на България гориво за да попълни резерва на цени компенсиращи загубите...

А аз пък защо си мисля, че ако Лукойл се опита да прави иширети, ще получи нови шамари от ББ. Той ги предупреди вече.

въпросът е, ако Лукойл реши да прави "иширети" дали ББ ще има още властта да раздава шамари :)

керосин за резерва може да се купува и ото руманя и от гарця

Аз се чудя какво се мотаят, к'во толкова има да монтират, т'ва да не е совалка.

рафинерия:)) това някъв майтап сигур ша да е,мм?

Интересно ми е какво ще покажат уредите, когато бъдат монтирани. Дали е имало защо "да ги ручаме жабетата" или както обикновено всичко е една голяма "парлама"

Могло, значи. Ама след акто ом се озъбиш. На монополистите в България може би и така трябва. Не случайно ЕС осъди "Майкрософт" на близо 1 млрд евро глоба. Явно те само от такова разбират.

Напълно съгласен с казаното ! Солени глоби , поне 60-70 % от печалбата, ако им харесва да шмекеруват пак. Тиквата е наясно че ако се наака и този път, отива в историята подобно на ндсв. Народа е тъп, но пък за сметка на това помни дълго. Ако се озъби на монополите и продължи строителството на инфраструктурата, не виждам кой ще ги бутне от властта.

Сред толкова тъпи как пък ти точно умен.Както и да го гледаш вероятността е обратна.

Хубаво е властта да е принципна, подкрепям! Само се чудя защо за Юлен решиха да променят закона, а Лукойл го затвориха.... къде точно е принципността?

Кое по точно не ти е ясно .... да ти го обясня. Чети сега, един път завинаги та да ти се изясни - АМИ ТАКАВА НИ Е ДАЛАВЕРАТА.

Абе за ясното ми е ясно - правим мускули пред Русия да си оттегли иска за Белене. Похвално за смелостта, но финансовият резултат пак ще е в наш ущърб... както и да е. Поне да бяха толкова принципни винаги...

Сигурен съм, че "Лукойл" ще се "мъчи да възстанови" работата на рафинерията, малко по-дълго отколкото ни се иска. Някой започна война без подготовка и доста дълго ще влачим последиците. Лошото е, че само някои ще са потупани по гърба, а всички останали ще са отупани.

Според мен Лукойл ще възстанови работа точно 24 часа след като някой министър изгърми заради несправяне със ситуацията. Правителството удари Лукойл. Сега е ред Лукойл да им покаже кой командва парада. На всичкото отгоре като резултат ще се окаже, че и вносът на горива е кауза пердута. Май в случая с Лукойл ще излезе правилна онази приказка, че "каквото не ни убива ни прави по-силни". Пък може и това да е била целта на занятието, знае ли човек.

Къде са Бургаските депутати на ГЕРБ. Няма ли някой от тях да се държи като мъж и да защити града. Те много добре знаят че в Бургас освен Нефтохим и съпътстващите го дейности няма друго препитание освен в сферата на туризма за около 2 месеца в годината.Назначават те наполовин работен ден и накрая на сезона не плащат (за това беззаконие няма затворен хотел).Ако Златев е нарушил закона го вкарайте в затвора.Ама нали е приятел на Бойко по лесно е да затрием поминъка на цял град.Гласувал съм за ГЕРБ чакам депутатите от Бургас да вземат отношение.

глупости плещиш или нарочно манипулираш. За това, че са затворени имат вино не само Мухобойки, но Вальо Златев и компания. Така, че не ни ги пробутвай тия "гласувал съм за Герб". А и Бургас е 300хил град. От затварянето на 2та склада пряко ще бъдат засегнати около 200 човека. Разбира се, че и това не е никак добре, но хайде не ни ги пробутвай тия...

Що ги търсиш по форумите ??? Те са по курортите и ..... смеят ли да кажат нещо на Бат Бойко А ?

Да ти таковам поминъка, за първи път виждам толкова чист града, няма я гадната миризма сутрин. На Бургас проблема му е нефтохима, всичко друго си му е шест. Дано да го затворят

и какво ще стане с тези 4300 души които работят там...ти ли ще им осигуриш работни места...вие хора наистина нямате представа колко важен за страната е Лукойл...та това е най-голямото предприятие у нас...25 % от средствата които постъпват в хазната от данъци са именно от Лукойл..

ало, извинете, ще закрият рафинерията, ама друг път! Ще приключи плановия ремонт, ще я пуснат, пък ще му теглят една, задето не скочи цената на горивото и готово. Все пак боко и банда си направиха ПР хода, макар да нямаше очакваната сила.

Още ли има хора, не разбрали, че ПЛАНОВ РЕМОНТ НЯМА! Самия Златев насоса Станишев, че си измисля за планов ремонт...

Е, много нахално изказване на този неназован чиновник в Лукойл - "прекалено принципни" били властите! А те са били длъжни да сложат тези датчици още преди 15 ГОДИНИ, но нарочно са се услушвали през цялото време, за да могат да укриват печалби и да излизат с двеста лева на края на всяка година, а иначе се представят за най-голямото предприятие, най- най- във всяко отношение, и хиляди работници, и цяла кола плява и демагогия! Правителството трябва да бъде твърдо и принципно с всички, а с най-големите - най-много! За това сме ги избрали!

Не са укривали печалби, а активно са крали ДДС.

Е, чак ДДС да са крали не са. То им стига акциза дето не плащат.

Няма страшно. Не бързайте толкова. Пък, и ако не ги монтирате Вие, ще ги монтира някой друг, я ШЕВРОН я БП, я ШЕЛ ....... бъдете рахат все ще се намери някой.

Аз пък се надявам Agip да дойдат! Може да са най-евтината верига в Европа, но поне бензина ще е по-хубав.

Пак се пишат глупости, когато се заварят и порталите тогава може да се счете за напълно спиране. Все още работи на оптимален режим.

ЕЕ стига ни занимавали с тоя Лукойл, ако не е тяхното гориво все едно света ще свърши...ако има нужда от гориво то ще бъде внесено от чужбина. А на управляващите се пада задачата да премахнат изискването за данъчен склад на територията на България и гаранция горивото ще падне до 2,20 - 2,25 лв/л (особено в близките до границите бензиностанции).

Трайков: Никой няма интерес от спиране на "Лукойл" - 01 авг "Лукойл" пуска керосин от резерва - 31 юли Дянков: Няма разнобой в кабинета за "Лукойл", мнението на Цветанов не е важно - 31 юли Борисов сложи Трайков начело на кризисен щаб за горивата, според министъра криза няма (допълнена в 18.20 ч.) - 29 юли Липсата на доставки на горива от "Лукойл Нефтохим" ще се компенсира с внос, като не се очаква цената на бензина да мине 3 лв. за литър. Това съобщи в интервю за в. "Стандарт" зам.-шефът на групата на ГЕРБ Валентин Николов.....И каква ще стане тогава.???

Изпълнителният директор Валентин Златев е изцяло виновен за допуснатото изключване на работата!Той е бил длъжен да направи това,което се иска по закон и това навярно ще му коства главата!Вместо да монтира устройства за десетина милиона,той допусна спиране и загуби за стотици милиони,а това господарите му няма да му простят!

А може път точно руските му господари да са го накарали да направи така, за да си отмъстят за АЕЦ Белене. Може би са предполагали, че ще провалят туристическия сезон в България.

И аз си мисля същото. Компанията ЛУКойл е търговско дружество, за ръководството й, печалбата на тази компания е на първо място. Да, възможна е криза с горивата в държавата, но не забравяйте, че самата компания губи милиони и руските господари на Златев едвали ще му го простят.

ВРЕМЕ Е РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ И ДА ПОКАЖАТ , ЧЕ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ТАРИКАТЧЕТА КАТО ДЯНКОВ И ЕДИН АМЕРИКАНСКИ СЛУЖИТЕЛ ДА ИМ СЕ ПОДИГРАВАТ.РАФИНЕРИЯТА Е ТЯХНА И ТОЛКОЗ - ДА ПИТАТ ТОЗИ ,КОЙТО ИМ Я ПРОДАДЕ НАВРЕМЕТО И КАК ТОЧНО СТАНА ТОВА.

Коментари - ”Лукойл” опитва да възстанови работата на рафинерията | Днес.dir.bg

”Лукойл” опитва да възстанови работата на рафинерията

Руската компания "Лукойл" прави всичко възможно, за да възстанови възможно най-скоро работата на петролната рафинерия в Бургас, съобщи ИТАР-ТАСС. Спирането й създава заплаха за криза на пазара за горива в България, коментира пък в. "Комерсант".

Обратно в новината

Коментари - ”Лукойл” опитва да възстанови работата на рафинерията | Днес.dir.bg

Коментари

Спирането на Лукойл още един пирон в ковчега на българската криза!И познайте кой е пак виновен?

Я можело и по - бързо да се сложат датчиците. Браво Бойко.

нас ни съдират кожите ,за да пълнят бюджета,но те пък пълнят партийните каси.БОКЛУЦИ! - Много си прав човече

Ей,Пешо,и тук ли да ти четем простотиите?Що не научиш още 2-3 нови думи ,за да плюеш по-качествено?Може и да ти платят повече,жалка твар.Поне малко да беше наясно с това какво става,а то плямпаш като безмозъчен.

Свидетели сме на най-големия PR правен някога. Игри за големи. А българина вярва ли не вярва. Накрая всичко ще се нареди хей така. Боко ще излезе герой понеже е настъпил големия си приятел по мазола. А ние ще зареждаме гориво за по 5лв литъра.

когато са им поставили срок да монтират приборите са били съгласни,защото са мислили,че пак ще минат метър./23г. минават метър/.а на нас ни съдират кожите ,за да пълнят бюджета,но те пък пълнят партиините каси.БОКЛУЦИ!

Някой от пишещите може ли да ми помогне да си спомня един подобен случай. ББ и Караджова не отмениха ли европейски изисквания на един друг бизнесмен, защото работниците щели да гладуват? Там ставаше дума и за европейски глоби.Отложиха изграждане на някаква пречиствателна станция. Благодаря Ви предварително. Ставаше дума за някаква мина и един бизнесмен, с който често се занимава и прокуратурата.

Ники !( Младенов ) -- Пусна ли съответната Нота ?!

Стига сте лъгали бре,що лъжи се изписаха в това dir.bg

"България вече започна преговори за горивни доставки с Гърция и Румъния..." Добрутро! Сега ли се сетихте, амсалаци!

БОГ да пази правителството на Република България, сформирано от Бойко Борисов.

защото Бойко Борисов е самият БОГ. Оня Бог който го призоваваш е разжалван от Борисов.

Ония които взривяваха църкви ! Борисов строи .

интересно при какви цени ще се напълни отново резерва... ;-) и дали ще има държавна поръчка...

дефолта беше избегнат сега вече и лукоил може да заработи. питам се вие коя дупка на кавала сте бе драги антикомунета.

Спокойно,Лукоил ще продължи да функционира,просто цената на горивото ще бъде 3 лв.Загубите от тоя смешен цирк за хората ще са нови 20% поскъпване на живота а ББ и котараците ще намажат дебели филии с масло.Казано е атовете се ритат,магаретата реват! И където става въпрос за пари,няма достойнство,морал и политика,има попътни интереси пък и парите нямат мирис и цвят.

Не е цирк. Повтаряш като папагал думите на лидерчето си. Дори и само от гледна точка на самочувствието на българина-европеец, беше много добре направено. В Германия ни гледат учудено и нерярващо. Как, дасе опънете на тия руснаци? Гордем се с правителството. Ако беше предното, май нямаше да имате друго освен ОГРОМНА ИСТИНСКА КРИЗА.

Мунчо

..то предишното Правителство и Сергий Дмитриевич доста парички направиха покрай ЛукОйл - нали се сещаш, че не случайно 23 години тези нямат измервателни уреди и плащат колкото данъци решат... сладури! Борисов ако е мъж, трябва да започне наказателно производство срещу всички досегашни Премиери, разрешили това!

Aшколсун бе петров. Cвета затова го докара до това дередже.

Поправка : "ни" разказа играта

Това е първото правителство ,което настъпва такива големи монополи. Поздравления г-н Борисов!

Това е правителството, което няма грам акъл по главите си. Десетгодишно дете би се съобразило какво може да последва и че трябва предварително да се вземат мерки. Ако не може пък да не направи нещо задоволително, тогава трябваше да насветка с яки глоби Лукойл, докато поставят съоръженията

Ама си плещите, колко да не заспите... Какви глоби, бе, другар? На КАКВО основание? В закона е предвидено отнемане на лиценза, не глоби. Нали тия глоби веднага ще паднат в съда? НЯМА друг изход, освен да се спазва законът. Набийте си го това в главите... Ние сме народ, дето само шикълкави и всеки се стреми да мине метър. Даже и при КАТ-аджиите масово се "оправят" нарушенията само и само да отървеме по-сериозна глоба и отнемане на точки. Глоби ли?! Смешници...

Като сме толкова принципни и законо изпълнителни, защо не затворихме и ски пистите в Банско??!!

ГЕРБ чака зимата и ски сезона, за да може да нанесе повече щети на икономиката на България.Все пак трябва да има някаква последователност в действията на управляващите:(

оттам откъдето може да се закупи на по-добра цена! Може в Гърция, Румъния, Турция цените да са по-атрактивни от тези на ЛукОил.

Другари от Позитано, вместо да си губите времето да пишете коментари, хващайте влака и тръгвайте за Бургас, да помагате в слагането на водомери! Че идват избори, трябват стотинки, а те не падат от небето...

Ние сме опозицция и ви гледаме сеиро. Ти бегай да слагаш водомери заедно с Бока,Трайчо и пр. умници.

На България ли сте опозиция, затова ли за чужди интереси ревете.

Дори това да е икономически най-неизгодното решение пак си струва веднъж и за нас българите да кажат, че сме твърде принципни.

Какво има да се вземат в ръце-купиха рафинерията около 30 пъти по-евтино,а ако смяташ ,че могат да ни извиват ръцете,горчиво се лъжеш!Правителството може да им развали сделката и да изплати цената на рафинерията-106 млн.долара!А и собственост на чужда територия-много ,много несигурна работа!А Дянков е прав и то 100%,а русите да се научат да си плащат данъците и да не правят шмекерии,за да не видят звезди по пладне!

Едно малко уточнение никой не е видял тия въпросни 106 да влизат по сметка, другото то не остана нищо за купуване - 2/3 са за скрап приготвени- 1/3 вече е демонтирана окончателно.

чета и се чудя КОЛКО НАИВНИЦИ ИМА ОЩЕ. Какви хвалебствия, какви надежди за почтеност от правителството. БРАТЯ БЪЛГАРИ, осъзнайте се - това е голямата ПРЕДИЗБОРНА ИГРА на това правителство и ПРИЯТЕЛЯ на бб му помогна. Няма нищо случайно и неясно.

И си убеден, че господарите на "приятеля" на ББ с лека ръка ще махнат на милионите загуби, които ще генерира компанията от спирането на рафинерията?

Ами да продължават с "играта" - още 5-10 години с тази игра и България може и да заприлича на истинска страна!

Платен ли си та пишеш глупости или най-големия наивник

Ха сега кажете не ви ли липсва новината: "От понеделник Лукойл повишва цените на най-често използвания бензин А95 с 12 стотинки, а дизела с 13 стотинки"?

Не, не ми липсва!

републиканците и демократите сключиха сделка ис америка исбягва дефолт. в резултат на това се повишава цената на петрола и намалява цената на златото на световните пазари.

А на мен ми липсва новината "Българите искат свобода и падане на монополите, ама пълнят гащите само като ги погледнат и не им стиска да им се опълчат" Щато си е 100% истина!

за какъв монопол става дума след като трайчо обяви че има 420 лицензирани фирми за доставка на горива?

Нямаше ли да е по - разумно да се запасим с достатъчно керосин, горива и резервни възможности за доставки и тогава да се отнема лиценза. Държавата е знаела достатъчно дълго време, че Лукойл няма да успеят с монтажа на уредите. Сега и туризма може да пострада от необмислени действия и изкуствено създадена несигурност.

играта е ясна да влезе убития, а убитите сме всички ние,борисов излезе най-големия "играч" сега освобождава резерва /по 1лв,литъра/и после ще го зареди с по 2,50 лв от лукойл и агнето цяло и вълка руски сит.

Загубили милиони за да спечелят хиляди. Много рев за чужди интереси.

няма къде драги ми , сметни си потреблението и ще разбереш ,че дори това дето го има стига само за 10 дни

Става въпрос както за обеми в които да съхраняват запасите, така и средства (пари) с които да се закупят количествата. И при пазарна икономика, какво запасяване? Май социализЪма още не е напуснал нечии глави...

Крайно време беше господата от Лукойл и дупелизецът им В. Златев да разберът, че е настанало ново време в страната ни и време е вече да тръгнат по правилните пътища и да не спекулират с количества от горивата.Каквото са награбили, награбили, сега вече трябва да спазват законите и да се отчитат по законовия ред.Затова не искат да слагат измерителни уреди, или поне да забавят този процес.Но чест му прави на правителството, че този път действа законно и им показа, че или ще се съобразяват със законите в страната ни или да си ходят.Сега ще видите колко бързо ще си поставят разходомери и колко бързо ще ги свържат с НАП.Тогава ще лъсне истината, колко време са ограбвали страната ни и лично нас.Смятам, че тези лакомии от руска и българска страна пак ще се опитат да шмекеруват като бламират точното отчитане на датчиците, или ще повишът много цената на горивата.Затова държавата трябва да е готова, да разруши картела с вносителите и да проверява отчитанията на разхадамерите.

Защо се заблуждавате. Приятеля на бойко му помогна да се покаже че е точен в изпълнението на обещанията си. НИЩО НЕ СЕ ПРОМЕНЯ! те ускориха изпълнението на задълженията си по принцип. А запитали ли сте се защо не са го направили досега? - ЗА ДА СТАНЕ ТОЗИ ФАРС И ББ да обере лаврите...... ПРОСТО И ЯСНО

И АЕЦ-а ли е фарс? Сигурен ли си в пълната си правота?

да бе и аз като прост българин взех та се замислих дали не е поредното театро между премиера и неговия приятел...па и ако бях министър на финансите в никой случай нямаше да им отнема лиценза преди да може друг да снабдява с гориво, яко шментикапели :) а и кой ще запълни наново този резерв и на каква цена - яко врътка ;)

Браво, Борисов! Хубаво е да виждам, че имаме наченки на държава!

Как ще завърши голф игрището в Правец? Направо ми се къса сърцето. Какво ще работи след това, как ще си издържа семейството?

Тия от ЛУКОЙЛ се опитват да рекетират държавата. Наглеци.

бързо,бързо...колко да е бързо,бензина няма още 3.00 лева...

Малко правите! Денонощието има 24 часа, а седмицата 7 дни. Къде бяхте 18 месеца ? "Бързахте" дано ви отмине или още малко келепир без уреди, а? Това е Европа, а не Азия.

Защо си мисля, че лукойл ще успеят да сложат датчици подозрително бързо(но не преди голяма част от горивото в държавния резерв да бъде освободена) и след това ще продаде на България гориво за да попълни резерва на цени компенсиращи загубите...

А аз пък защо си мисля, че ако Лукойл се опита да прави иширети, ще получи нови шамари от ББ. Той ги предупреди вече.

въпросът е, ако Лукойл реши да прави "иширети" дали ББ ще има още властта да раздава шамари :)

керосин за резерва може да се купува и ото руманя и от гарця

Аз се чудя какво се мотаят, к'во толкова има да монтират, т'ва да не е совалка.

рафинерия:)) това някъв майтап сигур ша да е,мм?

Интересно ми е какво ще покажат уредите, когато бъдат монтирани. Дали е имало защо "да ги ручаме жабетата" или както обикновено всичко е една голяма "парлама"

Могло, значи. Ама след акто ом се озъбиш. На монополистите в България може би и така трябва. Не случайно ЕС осъди "Майкрософт" на близо 1 млрд евро глоба. Явно те само от такова разбират.

Напълно съгласен с казаното ! Солени глоби , поне 60-70 % от печалбата, ако им харесва да шмекеруват пак. Тиквата е наясно че ако се наака и този път, отива в историята подобно на ндсв. Народа е тъп, но пък за сметка на това помни дълго. Ако се озъби на монополите и продължи строителството на инфраструктурата, не виждам кой ще ги бутне от властта.

Сред толкова тъпи как пък ти точно умен.Както и да го гледаш вероятността е обратна.

Хубаво е властта да е принципна, подкрепям! Само се чудя защо за Юлен решиха да променят закона, а Лукойл го затвориха.... къде точно е принципността?

Кое по точно не ти е ясно .... да ти го обясня. Чети сега, един път завинаги та да ти се изясни - АМИ ТАКАВА НИ Е ДАЛАВЕРАТА.

Абе за ясното ми е ясно - правим мускули пред Русия да си оттегли иска за Белене. Похвално за смелостта, но финансовият резултат пак ще е в наш ущърб... както и да е. Поне да бяха толкова принципни винаги...

Сигурен съм, че "Лукойл" ще се "мъчи да възстанови" работата на рафинерията, малко по-дълго отколкото ни се иска. Някой започна война без подготовка и доста дълго ще влачим последиците. Лошото е, че само някои ще са потупани по гърба, а всички останали ще са отупани.

Според мен Лукойл ще възстанови работа точно 24 часа след като някой министър изгърми заради несправяне със ситуацията. Правителството удари Лукойл. Сега е ред Лукойл да им покаже кой командва парада. На всичкото отгоре като резултат ще се окаже, че и вносът на горива е кауза пердута. Май в случая с Лукойл ще излезе правилна онази приказка, че "каквото не ни убива ни прави по-силни". Пък може и това да е била целта на занятието, знае ли човек.

Къде са Бургаските депутати на ГЕРБ. Няма ли някой от тях да се държи като мъж и да защити града. Те много добре знаят че в Бургас освен Нефтохим и съпътстващите го дейности няма друго препитание освен в сферата на туризма за около 2 месеца в годината.Назначават те наполовин работен ден и накрая на сезона не плащат (за това беззаконие няма затворен хотел).Ако Златев е нарушил закона го вкарайте в затвора.Ама нали е приятел на Бойко по лесно е да затрием поминъка на цял град.Гласувал съм за ГЕРБ чакам депутатите от Бургас да вземат отношение.

глупости плещиш или нарочно манипулираш. За това, че са затворени имат вино не само Мухобойки, но Вальо Златев и компания. Така, че не ни ги пробутвай тия "гласувал съм за Герб". А и Бургас е 300хил град. От затварянето на 2та склада пряко ще бъдат засегнати около 200 човека. Разбира се, че и това не е никак добре, но хайде не ни ги пробутвай тия...

Що ги търсиш по форумите ??? Те са по курортите и ..... смеят ли да кажат нещо на Бат Бойко А ?

Да ти таковам поминъка, за първи път виждам толкова чист града, няма я гадната миризма сутрин. На Бургас проблема му е нефтохима, всичко друго си му е шест. Дано да го затворят

и какво ще стане с тези 4300 души които работят там...ти ли ще им осигуриш работни места...вие хора наистина нямате представа колко важен за страната е Лукойл...та това е най-голямото предприятие у нас...25 % от средствата които постъпват в хазната от данъци са именно от Лукойл..

ало, извинете, ще закрият рафинерията, ама друг път! Ще приключи плановия ремонт, ще я пуснат, пък ще му теглят една, задето не скочи цената на горивото и готово. Все пак боко и банда си направиха ПР хода, макар да нямаше очакваната сила.

Още ли има хора, не разбрали, че ПЛАНОВ РЕМОНТ НЯМА! Самия Златев насоса Станишев, че си измисля за планов ремонт...

Е, много нахално изказване на този неназован чиновник в Лукойл - "прекалено принципни" били властите! А те са били длъжни да сложат тези датчици още преди 15 ГОДИНИ, но нарочно са се услушвали през цялото време, за да могат да укриват печалби и да излизат с двеста лева на края на всяка година, а иначе се представят за най-голямото предприятие, най- най- във всяко отношение, и хиляди работници, и цяла кола плява и демагогия! Правителството трябва да бъде твърдо и принципно с всички, а с най-големите - най-много! За това сме ги избрали!

Не са укривали печалби, а активно са крали ДДС.

Е, чак ДДС да са крали не са. То им стига акциза дето не плащат.

Няма страшно. Не бързайте толкова. Пък, и ако не ги монтирате Вие, ще ги монтира някой друг, я ШЕВРОН я БП, я ШЕЛ ....... бъдете рахат все ще се намери някой.

Аз пък се надявам Agip да дойдат! Може да са най-евтината верига в Европа, но поне бензина ще е по-хубав.

Пак се пишат глупости, когато се заварят и порталите тогава може да се счете за напълно спиране. Все още работи на оптимален режим.

ЕЕ стига ни занимавали с тоя Лукойл, ако не е тяхното гориво все едно света ще свърши...ако има нужда от гориво то ще бъде внесено от чужбина. А на управляващите се пада задачата да премахнат изискването за данъчен склад на територията на България и гаранция горивото ще падне до 2,20 - 2,25 лв/л (особено в близките до границите бензиностанции).

Трайков: Никой няма интерес от спиране на "Лукойл" - 01 авг "Лукойл" пуска керосин от резерва - 31 юли Дянков: Няма разнобой в кабинета за "Лукойл", мнението на Цветанов не е важно - 31 юли Борисов сложи Трайков начело на кризисен щаб за горивата, според министъра криза няма (допълнена в 18.20 ч.) - 29 юли Липсата на доставки на горива от "Лукойл Нефтохим" ще се компенсира с внос, като не се очаква цената на бензина да мине 3 лв. за литър. Това съобщи в интервю за в. "Стандарт" зам.-шефът на групата на ГЕРБ Валентин Николов.....И каква ще стане тогава.???

Изпълнителният директор Валентин Златев е изцяло виновен за допуснатото изключване на работата!Той е бил длъжен да направи това,което се иска по закон и това навярно ще му коства главата!Вместо да монтира устройства за десетина милиона,той допусна спиране и загуби за стотици милиони,а това господарите му няма да му простят!

А може път точно руските му господари да са го накарали да направи така, за да си отмъстят за АЕЦ Белене. Може би са предполагали, че ще провалят туристическия сезон в България.

И аз си мисля същото. Компанията ЛУКойл е търговско дружество, за ръководството й, печалбата на тази компания е на първо място. Да, възможна е криза с горивата в държавата, но не забравяйте, че самата компания губи милиони и руските господари на Златев едвали ще му го простят.

ВРЕМЕ Е РУСНАЦИТЕ ДА СЕ ВЗЕМАТ В РЪЦЕ И ДА ПОКАЖАТ , ЧЕ ТОЗИ ПЪТ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ТАРИКАТЧЕТА КАТО ДЯНКОВ И ЕДИН АМЕРИКАНСКИ СЛУЖИТЕЛ ДА ИМ СЕ ПОДИГРАВАТ.РАФИНЕРИЯТА Е ТЯХНА И ТОЛКОЗ - ДА ПИТАТ ТОЗИ ,КОЙТО ИМ Я ПРОДАДЕ НАВРЕМЕТО И КАК ТОЧНО СТАНА ТОВА.