Райков за зам.-министъра агент: Темата за ДС е част от чалгата на прехода

Премиерът Марин Райков защити зам.-министъра на икономиката и енергетиката Божан Стоянов, за когото вчера Комисията по досиетата обяви, че е бил агент на Държавна сигурност. Райков отхвърли опита "тази тема да се използва за дестабилизиране на администрацията". От комисията обаче заявиха, че преди 5 г. са били заблудени от МВР, че Стоянов не е агент.

Обратно в новината

Коментари - Райков за зам.-министъра агент: Темата за ДС е част от чалгата на прехода | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДС=БОКЛУЦИ!!! Парцалат на ДС защитава Подлогата на ДС-КОЛКО МИЛО И ТРОГАТЕЛНО! ЗАЩО ОБИЖДАТЕ МУЗИКАЛНИТЕ ТАЛАНТИ КАТО ГИ СРАВНЯВАТЕ С ПАРЦАЛИТЕ НА ДС????БОКЛУЦИ,КОИТО ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗРИТАНИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ПОСТОВЕ!

Баща му ДС, той ДС и все още ченге - Какво искате от такъв? Докато не се затрие семката му все така ще мисли и говори! Хайде Господи, хайде върши си работата по-бързо!

НЕ Е ЧУДНО ЧЕ ТОВА ЛИЦЕ ТАКА СЕ ИЗХОЖДА, КАТО СЕ ИМА ПРЕДВИД, ЧЕ БАЩА МУ Е БИЛ "ДИПЛОМАТ" ПО ВРЕМЕТО НА КОМУНИЗМА. НЕ СЕ ЗНАЕ АКО ТАМ СЕ РАЗРОВИ КАКВО ЩЕ ИЗЛЕЗНЕ.

Ако ДС е чаклгата на прехода, тогава чалгата съсипа и прехода и България.....

Цвьк

Странно как ''тече'' човешката мисъл... Що не ревахте, когато агент беше президент цели два мандата? А вътрешния министър? А колко посланници? Сега, заради някакъв посредствен чиновник ще оревете света...

Ами то всички правителства досега бяха Чалга-правителства, та едва ли служебното на ГЕРБ ще е по-различно.

Син на активист при бай Тошо. Просто бяха задължени да са ченгета, без да имат досиета. Качествени боклуци!

Руиз

какви са тези глупости?! Ами Костака е бил преподавател по порлитикономия е и какво? Ако така се заяждаме по бугарски, то трябва само да останат родените след 1985 година!!!

Просто още един тъпанар!

Това ще се окаже най-слабото служебно правителство, което сме имали! Като не можеш да управляваш, не се заемай! Глупаци!

щом не можем без ченгета официално във властта значи за 25 години нищо не се е променило и няма да се промени виж му само самочувствието на тоя комунистически рошльо райков

Райков, ако обичаш гледай си поста, и не се занимавай с несвойствени неща - чалга, малга и т.н. Че и ти си от тая' пасмина, наречена преход. Баща ти кюлтюрно аташенце на топличко във Вашингтон по времето на Тато (е такива му изядоха хляба на Т.Живков), ти се правиш на страхотен антикомунист ! Същата пасмина - малоумни дегенерати с "интелигентни" физиономии !

АЙДЕ И ТОЯ ЗАПОЧНАХА ДА УДРЯТ.Я СЕ РАЗКАРАЙТЕ,ЧЕ САМО СМУЧИТЕ И ВИЕ ПАРИ.

Тия парашутисти какво са направили за един месец, че чак и "удар по правителството". Точно сега е момента, този посочен министър председател да покаже, че не случайно е посочен. Да изрита ченгето от екипа си и да покаже воля, а не нагаждачество и безличие.

Присъствието на ченгета от комунистическата ДС във висшата администрация на всяка демократична държава си е удар по нея.

А ПЪК ТИ СИ "СОЛИСТ" НА ТАЯ ЧАЛГА.ДА ТИ ИМАМ ПОЗИТЕ "А ЛА ХОЛИВУД" СМОТАНЯК НЕЩАСТЕН.

Чалгата на прехода казвате, г-н Служебен Премиер на Република България ... - Ако позволите да Ви помогна с Българския Днес у Нас : -----Чалга-преход .

Забога не си чешайте езиците и оставете човека да работи има още точно 1 месец до изборите.....

"Идеологически е правилно ориентиран"!!! Евалла - и сега очакваме от този човек все така "правилно" да ни ориентира енергетиката. Според своите разбирания. Честит да ни е нетръгналият си комунизъм. Воглаве с премиера потомствен соц. дипломат.

казаха че няма доноси от него.за какво е тази шумотевица.и след като няма и се вдига шум и грачене,значи не виждате качествата,а само сламката.човека каза че иска да оптави енергетиката,това са експерти,не партиини величя,защо им пррчите,малки ви са сметките явно

ДР. РАЙКОВ ,ТОВА ЧЕ НАРИЧАТЕ 45 ГОДИШНОТО МРАКОБЕСИЕ ЧАЛГА,ДОКАЪВА САМО ЕДНО,ЧЕ И ВИЕ СТЕ БИЛИ ЧЕНГЕ.ГНУСНИ КОМУНЯГИ

Ракйов, ти не си нашия премиер! Ти си облагсдетелстван човик от комунистическото минало. Не можеш да ме представляваш. махай се и се скрий!

ти кои си ? даже и името ти е никакво. анонимни всезнаикобци и мразечти сутрин света- след обед-себе си. как не ви омразна да ззлобеете - не знам. не е полезно за здравето ви да таите токлова злоба.

г-н райков, с цялото ми уважение към вас като политик, съжалявам че или не сте наясно за заплахата от дс и комунистическата конспирация, или вие самият сте свързан по някакъв начин с дс, за да показвате такова несериозно и пренебрежително отношение по тази тема. ако продължавате по този начин самата администрация ще ви "удари", защото е явно, че бившите агенти и доносници са навсякъде и вероятни вие сте заобиколен от тях, както всички предишни премиери и президенти, които се провалиха. българската администрация, бизнес и интелигенция за червиви от такива бивши и настоящи доносници и подлоги от семейства свързани с дс и други про-съветски служби.

Имам достоверни сведения, че световната конспирация те е взела на мушка. Пий хапчетата и бързо се скрий в креватчето. Не забравяй памперса....

интересно ти откъде ги имаш тези сведения чичо докторе? или ти си на хапчета, ако не си в лудницата, задето си вярваш, че си Великия доктор-психолог, който казва на другите какво да правят?

Мисля, че отдавна сме нямали толкова умен и културен министър председател. Съжалявам, че вместо да е на власт това правителство, ще трябва да гласуваме по необходимост за хора, които не понасяме, а и да харчим много пари за същите опротивяли ни мутри. Впрочем, затова и лилипутите цвърчат, Ганю най-мрази умните, образованите и културните. Казана, казанаааа, дето няма пазачи за българите. ..Дето ги баламосват с отдавна изцедени дъвки като досиетата и те джавкат ли, джавкат, за да се чувствуват революционери. Типична реакция на хора, които иначе са страхливи и чуждопоклонни.

Ама ти наистина май си вярваш? Има някакви истини в съчинението ти, но гарнирани с наивност, граничеща с глупост(ако не е естествено богато платена) Надявам се знаеш, че няма корелация м/у иннтелект и възпитание! Как можеш да наричаш "умен" индивид, който смята за нормално доносник, които е клеветил и предавал приятелите и колегите си, да бъде зам. министър?

Колко лесно се ловят мишлетата на всяко парченце сирене... по медиите, които са притежание на същите тия олигарси, срещу които рипате. "Не гледай тъпо, българино."Как пък разбра, че е бил доносник? Щото някой си ти казал ли? Ех, вековна простотия....

не далбаите и не говорете глупости.случая е незначителен за този човек,предвид работата която имат да сваршат за кратко време.дарявата,енергетиката е в тотална криза и тези хора искат да помогнат та по добре ги подкрепете. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

На цитирания от Вас му плащам (Както И Всички-Ние Данъкоплатците !) за Да Върши Работа ! (а не да ми молиерничи)

Защо трябва да обясняваме банални факти?! Погледнете, ръководителите на най-мощните (велики) държави са бивши шефове на тайните им служби. Няма как да бъде друг начин. Защо? Ами защото там залогът е най-голям и няма място за случайни издънки, които биха докарали света до самоунищожение! Не може на велика държава да сложиш за ръководител педераст (ака гей)! Дайте да спазваме приоритетите , за да не се налага да ни спасяват извънземните ни братя!...

как така германците не се сетиха да си сложат Химлер за президент след края на Втората световна война! Ама, че тъп народ!

Слагайки Меркел на поста, се преследваше нещо определено...и не съвсем в интерес и за слава на германците! Когато си дадеш с/ка затова, може би ще разбереш какво е искал да каже човекът, който репликираш!...

Ако не знаеш, прочети Мунчо, колко хитлеристи ги прибраха в Америката. Хората гледат на какво си способен, затова и са добре, а тук бавноразвиващите се ще намерят кусур и на Христос да слезе. Защото освен глупост, завист, злоба и безпочвено самочувствие, друго нямат. Затова и само грухтят в кочинката, която са си спретнали.

Шефове на разузнаване - разбирам, но редови доносници НЕ!

Явно нямаш никаква представа,както впрочем и повечето хора у нас,какво представляват специалните служби на всяка една държава,както и липсата на какъвто и да е паралел между разузнавачи и доносници. Управляващите много умело приравниха навремето разузнавачите към доносниците и под вътшно давление гласуваха антинародния и предателски закон за разсекретяване на досиетата на работниците от външното и военно разузнаване,на контраразузнаването,а също и на агентурата. Този акт кастрира за дълги години напред нашите сегашни служби,защото думата агент стана мръсна дума...

Тук Райков е прав! Тази тема се изчерпи. Ако някои е работил в разузнаването, служейки на интересите на държавата България, няма никаква причина да се чувства виновен и да бъде охулван публично. Друг е въпросът с доносници и слуги, които просто трябва да бъдат забравени и да бъдат оставени да изживеят дните си, без да се допускат в у-нието на държавата и т.н. и без да се правят излишни сензации. Впрочем, действително е нужна цялостна преоценка на нац. сигурност и службите, които трябва да разберат смисъла на факта, защо в "белите " страни м-рите на войната и сигурността са цивилни личности!...

Извинете но според мен-лично Тази Тема има тепърва да Бъде Изяснена. Стандартно - от А до Я .

Много отрова се излива по г-н Райков защото се опитва да работи а не да се подчинява и върти накъдето му дръпнат конците като предишният премиер-слънце. Боко като кажеше нещо в 8 сутринта, в 8 вечерта можеше да си е променил мнението три пъти. Подкрепям всяко действие на служебният премиер, което отговаря на европейските норми за управление на демократична страна. Бъдете здрав г-н Райков!

Не мога да разбера,защо комунистите скачат срещу всеки.Да предположим,че наистина е бил от ДС.Много добре знаем,че ДС беше създадена от комунистите.Така стигаме до извода,че той е внедрен от същите в служебното правителство.Така че вие скачате и разконспирирате дори и своите.Толкова сте се объркали,че ставате от ден на ден все по-смешни и жалки.

Ами Вие си зададохте Отговора, Колега.

това дали е бил или не от дц няма значение,тези които го учихме на ваншна тарговя,второ направление износ развити кап страни останахме в балгаря и продаляваме да работим в тази и за тази дарява,а тои избяга в уса. добре дошал след .....20 годуну *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

раиков е брат по съдба със стоянов и затова му пази завет.

съвсем случаино тъстът на въпросня зам министър е бил от обкръжениего на баи тошо. а въпроса дали е редно човек които е с чуждо гражданство да е зам министър никои не коментира.

Г-н Райков, грешите! ДС не е чалга, а жестока истина, сред която продължаваме да живеем. При това, изучавайки няколко свързани досиета, твърдя, че повечето вербуващи "офицери", ПОВЕЧЕТО, макар и не всички, бяха некадърници. Но системата беше зловеща. Човек трябва да е изучил доста от бълвоча, който бълват тия километрични редици от папки, за да се съгласи с мен. СИСТЕМАТА!!! - съчетание на нисък интелект, надъхана злоба, фанатична целенасоченост, изкривяване на действителността... за да изглежда, че се върши работа и оправдае високата заплата.

темата за досиетата е ТРАГЕДИЯТА на прехода, защото никой от предателите доносници и подлоги на съветски интереси не е вкаран в затвора, нито осъден. нито някой от извратените палачи-чудовища по концентрационните лагери. нещо повече - същите тези национални предатели, доносници, подлоги и агенти на съветски интереси станаха политици, дупетати, министри, премиери, президенти, бизнесмени, журналисти, сиви кардинали и пр. това може да е чалгата на политическия елит, но за поколения обикновени българи това е трагедия, която продължава повече от половин век.

Кой е по-патриот?- хомосексуалният или агентът от ДС?

Вие,които тук ми обяснявате какви родолюбци , патриоти и достойни мъже на тихия фронт са били ДС-арите ви разказвам действителен случай.Бяхме ученици в 9-ти клас в селска гимназия.Един ден в учебен час влязоха трима костюмирани в черно от тези достойните мъже и арестуваха четирима от учениците в нашия клас и ги откараха в околийския град.Разбра се ,че една вечер тези момчета били се уговаряли да взривят стената на язовира на ТКЗС-то.Но само приказки на възбудени може би и пийнали юноши.Но тези врагове на народа бяха осъдени по политически причини.След години срещнах случайно един от тях и ми каза ,че той е лежал цели 15 години по затворите и лагерите,без практически да е извършил престъплението с язовира.Без коментар!!!

Попринцип не коментирам по тази тема защото голяма част от хората са с прекалено промити мозъци за 23 години и не ги виня. Но си ми симпатичен затова ще ти кажа, че такива неща наистина са се правили. Имало е специален отдел на ДС който се е занимавал точно с такива измекярщини и това е бил шести отдел. Няма нито един човек от 6ти отдел който е бил подведен под отговорност досега. Удариха ни външните ни разузнавачи , удариха по военните ни разузнавачи ( по заповед на американците) но тези които наистина са били боклуците не ги пипнаха и още управляват страната ни. Сега да ти кажа ,че наистина е трябвало да имаш сериозни качества и знания ,за да бъдеш административна част от органа на ДС. Има и огромна разлика между ДС служител и доносник ( доносници са били хора като БОйко Борсиов, които са били вербувани или защото са имали връзки със съмнителни организации или защото са били популярни в определана местност. Тези вербовки са правени също от 6ти отдел. За финал искам да разбереш ,че тогава времената са били такива,че държавната сигурност е била много по централизирана и със съмнителни спазвания на човешките права защото режима е бил такъв. Когато си искал да станеш дипломат, или да се издигнеш на политическо ниво е нямало избор и е трябвало да сътрудничиш на ДС. Много малка част от това сътрудничене е било насочено срещу гражданите, факт който се извърта до безкрайност от политическата ни класа за да си измиват ръцете. Прави разлика между хората.Трябва селективна лустрация, тази обща омраза е признак на граждански примитивизъм и заблуда.Да слагаш всички в едно кюпе е признак не само на ниска култура, но и на същата тоталитарна, методика срещу която всички роптаят.

Преход на цена 32млрд.! Незаконно изнесени от България!То да беше за добро.Сега освен криза и стагнация сме се намърдали в един клуб на 13 държави с рискови икономики!

+10

Ed Hunter

Опсааа, опсааа... дай-дай-дай... върти... ухаааа... Кеф голЕм, глад голЕм, що ли?

Щот са вече на привършване. Последните ДС-гадове са по на 50 и кусур и окапват като круши, кой от инсулт, кой инфаркт, кой от страх, че ще го светнат.

"чалгата на прехода" - и ти си така, райков.

Който е назначил двамата ментално увредени цървула Костадинов и Андреев, дето и селските кози не са ги бръснели за нещо, той си знае защо го е направил. И ние знаем кои имат сметка да дестабилизат държавата, за да повторят номера отпреди 20 години да си редуцират милионните заеми. Престанете да ни занимавате с глупости, те минават само пред дебили, пубери и алцхаймери. Ние искаме по-спокойно и осигурено ежедневие. И по възможност да не слушаме глупостите на тези двамата, чиито словесни диарии течат даже и от кухенските ни чешми. Защо не плюят и Буш, който е работил за службите....Защото там живее народ, а тук се злоупотребява с онази част от матриала, дето и овцете я превъзхождат по интелект.

Излиза, че повечето правителства от прехода, парламенти, банки, други важни институции в страната са просто чалга!?!?

Интересно, вече много години задавам един и същ въпрос, на който никой не отговаря - кога ще бъде освободена съвестта на всички, служили през времето на БКП в казармата, които е трябвало да подписват клетвата да служат верно и предано на Партията? Дали пък всички не сме агенти на ДС? А бивш служител на репресивната система е председател на високопоставената комисия, еквивалент на инквизицията.

Интересно, вече много години задавам един и същ въпрос, на който никой не отговаря - кога ще бъде освободена съвестта на всички, служили през времето на БКП в казармата, които е трябвало да подписват клетвата да служат верно и предано на Партията? Дали пък всички не сме агенти на ДС? А бивш служител на репресивната система е председател на високопоставената комисия, еквивалент на инквизицията.

Ех,господин Райков преди време Станишев ни каза,че който се интересува от досиета е идиот.Сега пък Вие....говорите за чалга.Но си мисля,че една от причините България да е най-бедната страна в Европа е липсата на анализ за комунистическия режим с всичките му престъпления и ролята на ДС в този период ,а и след 1989г.Невъзможно е да се започне на чисто, защото сътрудниците на ДС са се предрешили на бизнесмени, организирали са се в спретнати редици на престъпни групировки, а през свободното си време работят като политици, депутати, съдии, прокурори и на други отговорни позиции. Макар и невидима, мрежата на бившите доносници продължава да функционира безупречно. Затова България, освен че е най-бедната членка на ЕС е и най-корумпираната. Другите соцстрани отдавна си решиха проблема с ченгеджийницата,нали?!

Извинете,кой беше агент БУДА?

Аман от глупости с тия агенти-не е ли по-важно човекът да си върши работата?

УВАЖАЕМИ Г-Н РАЙКОВ, НЕ СИ ГУБЕТЕ ВРЕМЕТО С ТЕЗИ, КОИТО ДЕСТАБИЛИЗИРАХА БЪЛГАРИЯ! ТЕ НЕ РАЗБИРАТ ВАШАТА ВИСША ДИПЛОМАЦИЯ И ТЪНКИТЕ ВИ НАМЕЦИ! СВАЛЕТЕ КАДИФЕНИТЕ СИ РЪКАВИЦИ И УДАРЕТЕ С ЮМРУК ПО МАСАТА! ИСКАМЕ СИ БЪЛГАРИЯ, ЗА КОЯТО СА ЗАГИНАЛИ НАЙ-ДОСТОЙНИТЕ! БЪДЕТЕ ЗДРАВ!

Браво ! -------- Дано от офлянкване не стигнем до описаното в 'Кралица Марго'.

На времето по-умните и образовани хора ставаха агенти на ДС. По-простите и по-тъпите /такива като Боко и Цвъко/ ставаха пожарникари и милиционери.

Страшно. Нагло. .... Като погледне човек И броячите - хептен. -------- Не палете Земите-Ни ! Те Отдавна димят.

Разкошно. "Темата за ДС е част от чалгата на прехода". Райков е ниво. Умен мъж. А иначе с темата за ДС вече се занимават пропаднали политици, пройдохи и други неудачници, които я повтарят като развалена грамофонна плоча. А грамофона са редица журналисти и предимно журналистки. Впрочем тази специалност, думата де журналист няма женски род ама у нас се наложи не като професия, а като статус. Животът си иска своето.

Доколкото си спомням,доскорощните управляващи каниха в парламента за поздрави Софито,Азис........и не знам още кой.Не разбирам ,тези суперпевци да нямат нещо общо с ДС???.......Смахната държава!