Депутатите ”свалиха” посланиците агенти на ДС от постовете им

Посланиците, сътрудничили на бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия, да бъдат освободени от заеманите публични длъжности, реши парламентът на първо четене с промените в Закона за дипломатическата служба.

Обратно в новината

Коментари - Депутатите ”свалиха” посланиците агенти на ДС от постовете им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Проблемът е не че са разузнавачи, а чии разузнавачи са. В ЕС нямат проблем с това, че ние може да ги следим, все пак и ние сме ЕС. Имат проблем с това да ги следи Русия. А ДС винаги е била първо руска, а после българска служба. (Сега вече е само руска. "Е", защото бивш е само умрелият кадесар.)

Н.М. ПРЕЗИДЕНТ 100%

довърши тая пасмина. 2/3 от кабинета + бойко са зад теб. ТИ СИ ИЗБИРАЕМИЯТ ПРЕЗИДЕНТ.ГАРАНЦИЯ 100%

довърши тая пасмина. 2/3 от кабинета + бойко са зад теб. ТИ СИ ИЗБИРАЕМИЯТ ПРЕЗИДЕНТ.ГАРАНЦИЯ 100%

ГОЛЕМ !!!.

е, а кога ще разкарате всички псевдо ченгета, та да заприличат посолствата на посолства. А не културни аташета да не знаят кой е Шекспир или земеделски аташета да не знаят кой е Стамболийски. Бюджета финансира дипломацията ни за да е дипломация а не ловна хранилка за сръндаци.

много си незнаещ, дипломацията не е създавана за да получават страхливи ченгета дип-паспорт. Затова няма дип-защита на българите по света. Някакви събират клюки и писания по местните вестници и "творят" някаква информация, неверна, ненужна и абсолютно безполезна. А всичко това се покрива с гриф "секретно" за да не може да се докаже тази безполезност. И за сведение на малоумника, повечето агенти и служители на службите в посолствата са били и са доносници, пишещи сведения за българите по света, а не толкова някакви разузнавателни т.е. шпионски сведения.

Вижте сега, времената бяха такива. Аз съм от майната си о въпросът беше софийското жителство, нали така? После работих за държавата, каквото са ми казвали, а сега имам банка. Оказа се, че имам заложби. Какво толкова се заяждате?

Естествено е, че са се въздържали дъщерните партии на ДС- Атака и ДПС! Те са братя по оръжие и по майка!

Мястото на Иван Костов е определено вече от историята и той има още много място в бъдещето на България! Единственият политичисеки мъж в годините на прехода, това е Иван Костов!! На фона на мъженствените Доган, Царя, Сергей и мн. други!

Да така е няма посолство в света независимо на коя държава в което да не е преобладаващата част служители свързани с техните държавни сигурности.Това едното.Другото за единия от посланиците не само е бил шеф на мисия на НАТО ми още доста други функции е изпълнявал в въпросното НАТО.Чудно ми е ония ценят професионализма му а ние го махаме.Сигурен съм че и на работа ще го вземат и то на ръководна длъжност там.А тука.....ще назначават по роднински.

Пич нещо да си забелязал нЕкой разлики между БГ и САЩ?Техните може и да са шпиони ама работят за тяхната държава а нашите за който плати повече!

освен тебе друг цвъчко не виждам наоколо

Или си включи тв/то - той всеки ден реже ленти, строи магистрали, хваща бандите / ама само не и неговите- сега мръсно сам на себе си няма да си прави!!!/ ......тая паплач ни залива всеки ден от екрана !!! Идете да видите каква мизерия е настанала само на 60 км от София - в град Самоков . Там в местната бензиностанция на Петрол има 800 молби за работа - само да уточня - става дума за заплата от 340 лв !!!! И не е само там ! А ТЕ с агенти ще се занимават !!! Това ли е най-големия проблем на България ? Или липсата на идея как да се създадат работни места, щото това храни !! Другото е само зрелище !! И магистрали - на които работят турски работници !!

Иван Костов забрави ли времето в което преподаваше в ТУ "комунизъм"? И той няма място в новата геополитика

Е докъде стигнахме .Едно червено лайненце ни учи на демокрация.От тоя никаква полза няма тая държава.И не само от тоя.Който се е обявил за господ все е отишъл на небето

Верно е !!! във всяко посолство е пълно с разузнавачи !!! ама тия - нашите - не са разузнавачи. -те са агенти на политическата полиция ня БКП. -нещо като гестапо. -не са бранили интересите на държавата. -изпълнявали са политически геноцид.

Браво!Не минава ден,в който Бойко да не реже ленти,а Искра Фидосова и Николай Младенов да не докладват са успехите на ГЕРБ и за високият жизнен стандарт на българите.А той е наистина висок, при толкова мащабна простотия.

Господин jftf, не става дума да е разузнавач, а да не бъдат агенти и разузнавачи на КГБ и бившата КДС.

А политическите офицери бивши ЗПЧТ-а, партийни секретари и пропагандисти в армията и МО, те да си служат на бъджетна хранилка !!!

Одобрявам това решение!

Гущерчетата от Гроб се опитват да се откъснат от опашките си , но все пак ще си останат гущерчета :)))))

браво.

Ако бащата на Николай Младенов не беше служител на ДС, Николчо никога нямаше да стане комсомолски секретар в английската гимназия и министър на външните работи! Само деца на служители на ДС и на ЦК на БКП притежаваха правото да учат в английската гимназия в София и да следват в Чужбина. Николчо беше привилегировано протеже на ДС! И ако ДС не се беше разпаднала, сега той щеше да работи там!

Освен това,Николчо е внук на АБПФК /активни борци против фашизма и капитализма/.

Господин външния министър, когато беше втората дясна ръка на министър Надежда Михайлова по време на управлението на Синята коалиция не знаеше ли, че дипломатите са били сътрудници на ДС.Не мисля, че е така. Защо още тогава не реагираха по този начин.Всичките са били запознати. А между тези т.нар.сътрудници на ДС, има достойни за уважение хора,с интелект, образовани и които с поведението си и мисията си не са засрамвали България, както някои от сегашните ни дипломати, особено дипломатки, които позорят държавата ни с леко поведение.Разбира се коментара ми не е за всички, а за единици хора. Има много неща, които трябва да прочистим,но трябва преди всичко да се взаимоуважаваме и приемем фактите от историята такива каквито са били и времето и системата ги е наложило. Иначе ще продължаваме да живеем в лошотия и самоунищожаване.

.... що ченге, в този форум, що чудо!?

Прави са тези които плюят бившите ченгета,но в демократична държава така не става.Утре някой ще приеме закон,че пожарникари,физкултурници и дебели нямат право да участват в управлението.Ами бивши партийни секретари,усмихнати крадци като Софиянски и Плевнелиев?

Да нямат право да работят всички, които са били в армията, защото са обучавани да нападнат подло НАТО

Г-н Младенов, докога ли ще те лансират герберите, а май и ти си имаш протежета..... стани ,за да седна ,нали .....веселяко

три пъти ура :) мачкаааай...

Това им беше най-големият проблем !!!! Всичко друго в държавата цъфти, та до бившите агенти го докараха !!! За 20 години преход се научих на едно - като го закъсат от към идеи власт имащите, ГО УДРЯТ НА ИГРА НА АГЕНТИ И ЧЕНГЕТА !!! Тия от две години си играят на ченгета, а от днес и на агенти !!! ТОВА НЕ МЕ ТОПЛИ БЕ ,ПРОСТАЦИ !!ЛЯТО Е, а нямам пари за една седмица почивка на море !! А изплащам само едно жилище - за друг заем не смея и да помисля !! Кретени !

всичко друго е следствие на бившите агенти и бившите тайни служби, другарю!

Всички сте изтърсаци на другарки и другари !! И Боко, и Цвъко, и това недоносче Николайчо !! В тия среди случаен човек няма !! Ако на Боко татито не е бил шеф на пожарната в София, знаеш ли кога тая тъпа кратуна щеше да влезне в Симеоново - там са влизали само деца на отбрани люде, другарю !! Аре писнахте ми- всичките големи борци се извадихте ! И на масата по онова време , и на масата сега !! Ами като сме прост народ , мутра ще ни управлява !!

уточнение: агент е едно, сътрудник друго.. впрочем доколкото знам действащите агенти на службите не ги закачат. а впрочем не е тайна, че българското разузнаване е действало като клон на руското.

Браво! Поздравления!!!

По-тъпи политици ,имам предвид управляващите ,едва лиима в целия свят,само ние се разгологъзихме иси показахме всички видове агенти и разузнавачи!Тъпи ,по-тъпи ,най-тъпи!!!

В България страх, ужас и несигурност създаде бившата Държавна сигурност. ВСИЧКИ, КОИТО ИМАТ ПРЪСТ В ТОВА ДЕЛО, В АДА ДА ГНИЯТ, С ПРЕЗИДЕНТА НАЧЕЛО.

Та вие ако имате мозък за да сте "гневен" може да го използвате и да помислите малко????Та по голям страх, ужас и несигурност от 2 години има ли? макар и да я няма ДС си имаме ББ и ЦЦ...

ДРУГАРЮ, А С ДЕЦАТА НА ВИСШИ ДС ОФИЦЕРИ - КАКВО ДА ПРАВИМ???

на ДС офицерите сега ни управляват !!!

Абе като се замисля за БСП/БКП вече искам направо линч. Лустрацията им е малко. Заслужават я но им е малко на тия мръсници.

ДС е структура от времето когато България не е имала конституция и държавност, а партия - сателит на СССР, окупирала България и наложила управлението на БКП. ДС не е служила на България, а на СССР и БКП. Стига ревали за тези "кадри"!

В момента такива безумия се тиражират ,че почвам да се замислям живял ли съм в тази държава или не. По въпроса ,като човек на който живота му мина повечето по онова време ,ще кажа следното: - за 95 % от младежите би било въпрос на чест да работят в ДС.На никому не би минало през ума да откаже. - Обикновеният човек зает със труд нямаше по никакъв начин допир с ДС.И знаеше ,че някъде има такава организация заета със защита на държавата и нищо повече. -От стотиците ми ,или хиляди познати не познавам такъв пострадал от ДС -Само веднъж се опитаха да ме острижат за дълга коса и то някакъв квартален милиционер. - Кой знае защо ,не сме разбрали ,че има смели борци против БКП и ДС.Просто, сигурно са били в дълбока нелегалност. Нищо сега сме обречени, докато сме живи, да слушаме за епичните им битки.

Ами то е явно, че не разбираш! В нормалните държави (България е далеч от такова определение) публичните личности работещи в държавния апарат (министри, президенти и тн) не могат да са действащи сътрудници на каквито и да е било тайни организации (разузнаване, контраразузнаване и тн). Чистачката може и е, посланика - не. Причините са доста, но една от основните е, че така податлив на манипулация и може той лично да злоупотреби с власт. А защо махнахме и такива, които са стари сътрудници и вече не се водят на отчет - ами представи си ти как би се почувствал ако ти се наложи (защото вече сте "съюзници") да споделяш поверителна информация с човек за който по силата на факта, че е бил от другата страна на завеса преди години, знаеш със сигурност, че е бил доносник на врага ти?

Какво ли поверително остана у нас, пък и кой луд ще споделя нещо поверително с нас????последната дупка на кавала

Ама ,че го каза.Ами нали Буш старши е бил шеф на ЦРУи колко държавни секретари и министри са били и са действащи членове на различни такива разузнавания.Ако някой си мисли че,"новите съюзници" нямат резидентура тук и не ни следят много се лъже.А като пуснат някоя бомбичка тогава ще ревнем ама ако сме живи

Хубаво, че се появиха списъците на много сътрудници на ДС. Защото отново лъсна истината, че в ДС работеше елита на нацията, Crème de la Crème, както казват французите. Сега няма ДС, но има мафия, начело с пожарникар, физкултурник и всякаква друга морална утайка!

Има ли посланик от която и да е народност, който да не работи за държавната сигурност на собствената си държава?!

Българския..:)))

измекяр,фурнажийска лопата-това е този министър.Който дава повече неговата ръка ближе.

Смешни стават с това ДС.Коя Държава няма подобни служби.Нима тези хора не са работили за България.Няма друга такава Държава като нашата да се осветляват хора работили за собствената си Държава.Интересно ми е как изведнъж темата за ДС излиза на предна линия как всичко се свързва с тази служба която одавна не съществува.Мисля че всияко това не е случайно.Просто звучи като параван по добре темата за ДС.Сега ще махнем тези дипломати да сложим наши хора дали имат квалификация или не не е важно но да са наши после ще видим.

невярвам другите страни от източния блок (сега в ЕС) вече да не са махнали техните дипломати, сътрудници на бившите комунистически режими,,,обратното е подигравка към другите западни страни в ЕС

ЛОЯЛНОСТ ПРЕДИ ВСИЧКО

Аз не мога да разбера що за навеждане беше това, всички ратотещи ва посолства било то у нас или другаде са свързани със службите на страните си.А ние си ги показахме резидентите.Сега да ги последват управляващите и да излязят с тях във пенсия.

поредната глупост на потъващия кораб герб

БРАВО НА ГЕРБ И НА МИНИСТЪР МЛАДЕНОВ,СЕГА Е ВРЕМЕ НА ИЗЧИСТИ И ПОСЛАНИЦИТЕ БИЗНЕСМЕНИ-СПРАВКА НЯКОИ СТРАНИ ОТ ОНД И ОСОБЕНО УКРАЙНА,КЪДЕТО БИЗНЕСМЕНЪТ ПОСЛАНИК СЕ ПОДВИЗАВА ВЕЧЕ 11 -А ГОДИНА ТАМ.

Самия бате Бойко е човек на службите. Вежди също.

Как иначе да назначим "нашите" хора?

Изключително смешно.Кой чужд дипломат,където и да е по света не е служител на разузнаването?Кой дипломат не работи преди всичко за интересите на държавата,която представлява?Кой от тях е виновен,че се е родил в друго време?И щом е доказано,че са работили за интересите на България,сега трябва да бъдат махнати,за да се сложат такива,които да работят за чужди интереси.Защото новата ни политика е точно такава!

Да напомня на Корнезов и цялата ДС пасмина от БСП,че чуждите посланици-разузнавачи никога не са служили на комунистическа държава,естествено с изключение на бившите соц държави!Иначе,трябва да се извърши лустрация на всички нива,макар и позакъсняло,но за България никога не е късно!!!

Извън ДС има хора, които правят много по-лоши неща за държавата. В същото време всички от ДС ли са били идиоти?! Сигурно не. Поне от изнесените списъци видях, че има хора, които биха могли да бъдат по-от полза за България, ако нещо зависеше от тях. Ако трябва да си кажа честно хич не ме приесняпва кой е бил в ДС и кой не е бил. Всяка страна има такива служби и няма страна без зтакива служби. Да сте чули в САЩ като се сменят правителствата някой да седне да плюе службите на предишните?! А наскоро всички видяхме, че американските посланици получават същите задачи, като тези от разузнаването. Това, което се случва в държавата ни е, че в последните 20 години България се управлява от хора, които не са дорасли за това. Всички ни се смеят. Най-много братята американци, но зад стената, за да не се вижда.

Проблемът е там, в другите държави не знам как е, но в нашата ДС е синоним на финансова групировка, разполагаща със всички способи на разузнаването.