Държавата установи над 90% надценка и 24,5% инфлация при храните в магазина

Маржът от производителя до търговеца е от 50 до 95 на сто, заяви вицепремиерът Христо Алексиев

Обратно в новината

Коментари - Държавата установи над 90% надценка и 24,5% инфлация при храните в магазина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това може да го установи и дете от детската градина. Ако целта е била да вземат някой лев за говорене на празни приказки - целта е постигната. Друго едва ли ще се случи.

Решение на въпроса Държавата прави верига от държавни магазини които се зареждат на дъмпингови цени и всички тарикати или свалят цените или фалират Просто пазарна икономика..

Добре де, нелоялни търговски практики. Ми докато не казвате имената на фирмите, последвани от съответните санкции нищичко няма да постигнете. . И още - пак не сте използвали "забранените" думички - картел и монополист. Само харчите държавни средства на вятъра и имитирате дейност.

За какво са ти имената на фирмите в този случай. Къде има кашкавал на 16 лв, та да кажем кой търговец НЕ слага 100% надценка? Демек - всички търговци - и големи и малки и български и чужди. Най за оване са големите търговци, защото те хем натискат производителите да им продават с 30% по евтино, хем продават на същата цена, на която и малките. Така правят 100-150% печалба.

Проверката НЕ Е защото във чуждите вериги са ВИСОКИ цените, а защото за някои неща /основно месо/, са ПО-НИСКИ отколкото на родните производители им се иска. Идеята е да ги натиснат и да спрат да внасят месо, така че родните месари да получата високите цени, които отдавна искат. Проблемът не е цените, а наличието на конкуренция.

Така е при пазарната икономика, ако има кой да купува и с 300% надценка ще продавам. Какви са тези приказки за проверки на цените. Пазара определя всичко. Как и по какви закони ще санкционират някой който продава скъпо, кой е този който ще каже кое и къде е скъпо. Всички приказки са прах в очите на простолюдието.

Не бъркай спекулата, пазарната икономика и картелните споразумения. Нямам нищо против някой да си продава и с 1000% надценка, но да има и магазин с 20% надценка. Когато всички магазини се наговорят на 300% надценка, това вече се нарича картел и е наказуемо.

При това още не сме се засилили да влизаме в "мечтаната" еврозона...представяте ли си ако речем да приемем еврото...Бай Пешо колко ще качи сиренето?

Хем нямало да се меси хем ял да е безкомпромисен....хем ще пръдне хем ще стисне...егати смешния министър и смешната държава дето не смее да се опъне на няколко немски магазинера....накрая ще изкарат производителите виновни че скъпо продават на швабите...

Държавата да не се явява като наблюдател,а да започва да прави нещо.Ако трябва да затваря магазини,като се започне от Метро,от където се зареждат много малки магазини,но ние искаме реални действия,а не голи приказки като Корнелия.

това за 100% увеличение на храните го пиша тук от месеци със същите примери за масло, яйца, сирене и кашкавал. Министрите чак сега го "откриха". Явно цяла година не са пазарували в магазин и не ги знаят тези неща, а им трябва ПРОВЕРКА от КОМИСИЯ.

сега, като го откриха, дали ще глобят някого с 2-3 милиона лева.?

Не смеят

Проверете, проверете. Пък стигнете и до там, защо на нашенския производител себестойността на продукцията му е толкова по-висока. И после вижте, къде по веригата е най-голяма надценката. Защото, не разбирам каква е тази пазарна икономика, в която нашите субсидирани зърнари с препълнени складове реват, че зърното от Украйна (където е война, няма евросубсидии и има транспортни разходи) ще ги фалира, защото било ефтино. Мафия и картели от години, а дребните производители и търговци държавата вече ги унищожи.

ЯВНО,НЕКАКВА ТЕХНА СИ-МАТЕМАТИКА ПОЛЗВАТ! ЩОТ,МЛЯКОТО ГО ИЗКУПУВАТ,ПО-90-СТОТИНКИ,ПРОДАВАТ-4-ЛЕВА! КАКВИ:50-90-%,ГИ ГОНЯТ? ААА,И БИЛИ НА ЗАГУБА,ОТ ТИЯ-3-ЛЕВА НАДЦЕНКА,ЗАТОВА НЕ ПЛАЩАЛИ ДАНЪЦИ! ПОСТОЯННО,ОТВАРЯТ НОВИ МАГАЗИНИ,ДА ТРУПАТ,ОЩЕ-“ЗАГУБИ”! ВЪН-ЛИХВАРИТЕ-ОРКО ОТ-БЪЛГАРИЯ!

Така се правят промоции. 90%, сваляме 30-40 и пак остават 50%. Юруш народе избивай се за банани. Ама сега управляващите от последните 20 години да обяснят защо дадоха толкова облекчения на големите вериги и убиха конкурентния малък бизнес. И кога ще премахнат облекченията за т.н. стратегически инвеститори, които идват с една единствена цел, да грабят от хората. Нали са големи, защо са им облекчения или ги правят големи българските политици?

Що се заблуждавате,че цените ще паднат след тези проверки.Нали 80% от веригите са чужди.Как си представяте че те ще работят на загуба.Нали целта им е да печелят ,а не да продават на хората на нормални цени Ще дам само един прост пример -цената на маслото в Германия е от 1.79 до 1.99 за 250 грама.Умножете го по 1.95 сложете трансоптни разходи,заплати и други,и вижте дали е нормално да струва между 6 и 7 лева в БГ.Хаиде да ви е сладко!!!!.

ти криви изчисленията: Първо тези продукти не се купуват от Германия по цени на дребно, а на едро, което с 30-40% по-ниско. Второ - всички тези разходи, които изреждаш, в България са много по-ниски отколкото в Германия. А и в Германия има такива разходи, дори по-големи. Така, че с всики включени разходи цената им в България трябва да е същата, както казваш - умнощена по 1.96.

Пълни нещастници. Първо не ги контролират, после ги е страх да им кажат даже имената. В Европа контролът и глобите са такива, че при повторност някои фалират. Тук все едно ги таксуват все едно са социално слаби и цирикат като досадни комари.

Божанков: Няма как 1/3 от асфалта да го няма в държава, управлявана от Борисов, а той да не знае Борисов ще подкрепи съдебната реформа не защото иска, а защото няма избор, заяви той Николай Парашкевов „Целта е много по-голяма от нас. Моментът е много по-важен. Единственият начин да спрем реставрацията на ГЕРБ е този да се направи обединение, а то е много трудно. Докато не решим огромния проблем с корупцията, не мисля, че в България може да говорим за кой знае какви политики, защото мащабът на това, което се случва, е нетърпим“. Това заяви пред БНР Явор Божанков, който ще води листата на коалиция „ПП – ДБ“ като гражданска квота в Габрово. На миналите избори той водеше листата на "БСП за България" във Велико Търново, отново като гражданска квота. Като пример за корупция Божанков посочи разкритията за липсваща 1/3 част от асфалта на Северната тангента и магистрала „Хемус“. Според него оттук нататък колкото и пъти да се полага нов асфалт, пътят ще пропада. „Там са отишли стотици милиони от нашите данъци. Как може да говорим за социална политика, когато стотици милиони са очевидно откраднати, а държавното обвинение бездейства? Няма как 1/3 от асфалта да го няма в държава, в която Бойко Борисов отговаряше и решаваше всичко и той да не знае нищо по въпроса. Както и няма как Борисов да не знае нищо за 600-те милиона изчезнали данъци, за които Влади Горанов е санкциониран по „Магнитски“. Според него съдебната реформа и промяната на функционирането на държавното обвинение са пряко свързани със социалната политика. Все пак според него съдебна реформа ще се случи, но тя ще е направена под външен натиск. „Не изключвам възможността, познавайки Борисов и ГЕРБ и техния начин на работа, те да опитат тази реформа да я осакатят, да я променят до степен, в която тя да стане неефективна и безполезна. Не мисля обаче, че всички са толкова глупави това да мине отново. Борисов ще подкрепи реформата не защото иска, а защото няма избор“. „Това, което съм правил, и това, което правят те, е едно и също – борбата за съдебна реформа, битката срещу хартиената бюлетина. Една и съща страна защитаваме“, каза Божанков относно явяването му на изборите като част от коалицията „ПП-ДБ“.

Хубаво, първата стъпка е направена. Хайде, де. Сега какво?

Господари на ефира: “Борисов изхвърли Горанов” (Ама не съвсем:) ) https://m.youtube.com/watch?v=lEWt6stwZmw

" Държавата" не е изчислила правилно процентите! 90%?? Определени стоки,бих казала за кромид лук закупих за 3,45 лв./1 кг от локален магазин По складовете -10 кг е 7 лв Една мартеница от вълнени конци,малка беше 3-4 лв,но на първи март същата се продаваше за 6 лв. Масло President 200 гр с 82%масленост 2.5€ в Европа,същия грамаж в БГ е 10-12 лв. Аз не живея в Държава,но все пак ако е останало нещо от нея да изчислява да проверява , да ни върне в Европа !Съгласна съм с един от потребителите, въпросът за спекулата и измамите в цените и качеството да се отнесе към Европейска Прокуратура!

Днес не сме хранили педалите от ДИРа за цензурата. Да ми ЕПМВГЗ боклуци долни.

Бойкотирайте чуждите вериги. Купувайте от български магазини.

В София цените са еднакви навсякъде! Или предлагаш с по-голяма охота да си опразвам джобовете в полза на Българския масов обирджия, защото ми е по-мил някак...

Той ще си плати данъци тук и ще плати на работници тук, вместо да изнесе всичко извън граница и нито данъци нито друго ще плати. Така че да, по-добре е да си даваме парите ба българи защото остават да се въртят в България вместо да бъдат директно открадвани от всички нас.

Изтриха ми предложението, ЗНАЧИ СМЕ НА ПРАВ ПЪТ Искате ли да направим подписка и дружно да осъдим "Държавата ни" в Страсбург, защото с бездействието си е причинила неимоверни страдания, глад и недохранване на бедните, които съставляват поне половината от народа ни. И ако с всички средства не намерят начин да спрат това безобразие и не компенсират по някакъв начин този сериен и масов обир - Европейският съюз да въведе санкции срещу "Държавата", защото това е ГЕНОЦИД.

редуциране на населението? но бедните общо взето живеят по-дълго, освен това промоциите осигуряват по-голям оборот от стоките с високи цени, вместо италиански ябълки от 1000 км купуваме български или македонски ябълки на промоция от лев и двайсет, олио от 2.99, хляб от 1.05, мляко от лев и десет

Ненормалник. Нали, как е просто бедните да ръфат само ябълки и да пият айрян на цената на кисело мляко, понеже ТИ така каза!

"има съмнения за необосновано високи печалби...". Празни приказки! Не виждам да са констатирани незаконни печалби! Търговците трябва да съдят държавните органи за безпочвените обвинения!

Чак сега ли "установиха" това! До сега къде бяха тези бастуни!

Радев ги инструктираше как да отговарят на простия въпрос: “Кой ни сра в гащите!” Не знаеш ли?

на тях, не им е скъпо, защото имат дълбоки джобове.

Коя държава бе, тази на летящата гулия ли?!

Нито храните ще повтонеят, нито живота в скапаната ни държава! Аз си обичам родината, но държавата не! За вас незнам!

В този "доклад" има две основни грешки. Първо, не се взимат предвид особеностите на пазара. Да сравняваш българския с немския пазар е тъпо. Голямата конкуренция и покупателната култура на швабата са съвсем различни. Оня е готов да обиколи 10 магазина, за да купи стоката с 5 цента по-евтино. И точно това кара веригите там да поддържат ниски цени. Иначе цените тук, не са по-различни от тези в Гърция да кажем. Сиренето там е 10-12 евро килото, кашкавала около 15, зехтина по 6 евро литъра и т.н. И второ, никой не говори за увеличение на заплатите. Ако имаше нормални профсъюзи в тази държава, трябваше отдавна да са излезнали на улицата. За съжаление, тук на улицата излизат само платените клакьори и Йоло Денев.

Точно щото хората не търсят по-евтиното у нас е така, не е заради мафиотизираната картелизация на пазара, даааа.

само да ти кажа, не е незаконно и 1000% надценка да има на стоката от производителя до щанда. Една стока струва толкова, колкото крайния клиент е готов да плати за нея. Ако мнозинството са готови да плащат по 5 лв за литър мляко, млякото ще струва 5лв! Дори и да има картел при големите играчи, никой не те бие през ръцете ако не пазаруваш в лидл, Кауфланд или Билла. Пазарувай на пазара. Вдигни си гъза като немеца в събота, отиди в някое село или по-малък град дето има пазарен ден и си купи по-евтино нещата. Обиколи бабите и дори мандрите и си купи мляко и яйца по-евтино. В края на краищата, не можеш да очакваш, че на някой друг ще му пука за теб.

Разбира се, че не е незаконно да продаваш колкото скъпо можеш бе Колумбе. Да участваш в картел за да можеш да държиш 10 пъти надценка както е сега обаче е незаконно.

В София цените са еднакви навсякъде. Не си ли чувал, че най-големите диктуват цените, а малките се възползват от това и веднага изравняват, дори преди да са им клоняли към ниски. Във всички браншове е така.

Пешеф, сори ама дрънкаш глупости. Аз нямам ВРЕМЕТО да обикалям като идиот. Преглеждам брошурата за 2 мин, набелязвам си ако има нещо на сметка. От 3 години си купувам каш, сир, яйца, меса от частни производители. И какво? Защо държавата да не си свърши работата и да попита веригите КЪДЕ СА ДАНЪЦИТЕ ОТ ТАЗИ 80% НАДЦЕНКА?

Ако имахме истинска демокрация и пазар - а не мафия и картели - свободната конкуренция веднага ще изхвърли безобразните спекуланти. Но всички управления досега (със съвсем малки изключения). се “борят” с последствията, а не с причината!

Никъде няма истинска демокрация, дори и във Флорида където са те пуснали в обедна почивка от склада на Whole Foods та сега пишеш на воля. Ама не забравяй да се клокнеш на време че да не отнесеш пак някоя глоба. В държавите които смяташ за "истински демокрации" вилнее либерално беззаконие и търговците продават на максималната цена която пазара е способен да понесе при умерено количество оборот, така че да максимизират печалбите и да минимизират разходи и складови наличности.

“ Никъде няма истинска демокрация, дори и във Флорида където са те пуснали в обедна почивка от склада на Whole Foods та сега пишеш на воля. …” Ти наистина ме разсмя (в джакузито) :)

И кажи на бригадира си да предаде много поздрави на Бойко, и на авера му от още от Ипон - Павката Алексиев. Че не можахме да се видим когато прати човек при мен да ме заведел при него, когато точно бях кацнал в София…:)

А бе да не би да има инструкция търговците да вдигнат цените и горницата да отива помощ за една държава на север-североизток?

"а цените на храните у нас ще бъдат подложени на постоянен мониторинг". И какво от това?

Е как какво! Радевчетата си оправдават заплатите, дето им даваш.

Държавата хубаво е констатирала числата. Това, което трябва да направи е да разбие картелизирания "пазар", всички вериги се контролират от съветската агентурна мафия и съответно липсва конкуренция. Що да не умножават по 10 цената щом няма кой да не играе с тях и да я умножи примерно по 3.

Шизофренично обладан еврогейски, смрадлив и пръдлив ГЪЗ, си оправдава говната с кой-ми-сра-в-гащите

> 2023-03-02 19:36:39 >. (нерегистриран) > >Шизофренично обладан еврогейски, смрадлив и пръдлив ГЪЗ, > си оправдава говната с кой-ми-сра-в-гащите Няма нужда да с врякането си да убеждаваш пак някого колко умствено изостанали сте руските слуги, всички отдавна го знаят. Само се хабиш и лееш пяна, пак ще те вържат санитарите.

Пий си хапчетата бе, дирско лайно, което самичко си цъка плюсчета. ЛУД!

Поредната доза от дезимформация, поднесена от dp, alter ego-то на info

И веригиите магазини на западнте ни "приятели" няма да ги закачате, нали? Пълн нещстницисте! На изборите за Копейкин!

Копейката е некъпан женски полов орган и не е алтернатива.

Другите дупедавци нали са алтернтива, над 30 години ни ебават...

Ние любим жени, разбирам, че форумецът "Анонимен" люби копейка. Лично аз не си го представям, как успява, но щом казва...

И западните вериги са част от картелизирания пазар, ченгьорите от съветската агентурна мафия контролират всички, съответно няма конкуренция. Ако не бяха все някой щеше да се изкуши да умножи цените не по 10 а по 8 примерно и да вземе част от пазара на някой друг.

Пълни некадърници. И какво като установяват. Те за какво са министри. Наблюдатели. Особенно онзи охранен селяндур на земеделието

Чакайте бе хора един политик от Харвард каза че е 17% значи лъже

За Киро шоумена ли говорите :))))

Кои хора откраднаха веднага след 89-та нещо имаше пари в България? Дали ще посмееш да си кажеш другарко или аз да ти помогна? Кои хора са същите пари след това изкупиха заводите и предприятията в България и понеже знаеха че ти е заводи и предприятия не могат да работят без солидна инвестиция и добро управление ги нарязаха за скрап? Дали ще посмееш да си кажеш другарко или аз да ти помогна? Кои хора по-точно създадоха мутрите 90-те години? Дали ще пуснеш да си кажеш или аз да ти помогна? Я сега другарко да ми обясниш защо в магазинчетата дето не са собственост не веригите и със собственостна българи цените са по-високи отколкото във веригите??? Що ти и останалите като тебе не почнете да пазарувате само в тия магазинчета другарко да видим колко бързо ще пропищите от високите цени. И да другарко твоите комунисти съсипаха всякаква инициатива предприемчивост и частна собственост в България. Още откакто изградиха икономика основана на субсидии изцяло и работеща на загуба.

“ Кои хора откраднаха веднага след 89-та нещо имаше пари в България?…” С две думи - Кръстникът руският гражданин Луканов и дясната му ръка - ДС-КГБ генерал Любен Гоцев! Те създадоха и едрите бизнесмени, и лидерите на организираната престъпност в България, и организираха ударното разграбване в България с хората си!

Откраднаха парите твоите господари от САЩ които внасяха имагинерно "ноухау" (което беше 30-50 години остаряло и ние бяхме спрели да ползваме) и взимаха апортирани реални активи, машини, продукция и пари. Точно наивните и горчиви че не са приети в комсомола дегенерати като теб им бяха проводниците и правеха от злоба неща които господарите им дори не бяха поискали.

Много исках да ме приемат, но нещо нямахА желание:) Били ми дали найсе последни предупреждения за изключване от Комсомола по време на следването (но го разбрах накрая и се го преместих от левия в десния) щото не ходех на митинги и демонстрации, бях ги предупредил да не ме занимават с глупости… И когато една свирка - някаква селянка, изживяваща се за голяма клечка се опита да ми направи забележка, защото групата в Университета ме предложи за Ком. секретар и аз казах, че за простотии нямам време, само я попитах защо говори Като ме ли има … банан в устата… После искаха да ве правят партиен член, дори баща ми и тъст ми бяха написали и молбата, но се оказа, че съм казал на партийния секретар, че е педерас пред всички (аз се оправдах, че не знаех, че е партиен секретар). А преди това пък бях закачил един друг виден партиен деятел за закачалката, защото неща много ми бучеше и ми писна… И така и не можах да се добера до така ценната на сърцето партийна книжка…:) А иначе много исках, но не се получи…:) И не знам защо баща ми и тъст ми изобщо не ми повярваха и много ми се обидиха! Но после им мина - бях най-силният студент …и се занимавах активно с много неща, вкл. спорт, музика, наука,…култура и изкуство (имах гаджета художнички и актриси…)

Горчив си и правиш неща от злоба само

А банките

Понеже дирниците го изтриха - в Щатите олиото е 4.60 ЛЕВА ЛИТЪРА (в долари по курса). За сведение.. Да не давам цените като процент от средната заплата…

Тука е 3,60. Лева.

Олио Бисер 1 л. 5,50 лв. https://pingo.bg/product/741/olio-biser-1-l

Литър олио 3.60 Застреляй се скапан трол.

Добре, да продължа още малко, щом си лъжлив и нахален.. Средна месечна заплата тук купува 2,174 литра олио от магазина на дребно! Ако умножим това количество по цената на литър в България - да кажем по 4 лева - се получава 8,696 лева на месец - колко е средната месечна заплата в България?

МЕТРО 2Л ОЛИО СЛЪНЧОГЛЕДОВО РАФИНИРАНО КАЛИАКРА 1 БУТИЛКА97829 Налично в МЕТРО СОФИЯ 1 вкл.ДДС 9,78 лв. 8,15 лв. Купи в МЕТРО 1л Слънчогледово Олио Бисер Олива / Biser Oliva Вземи повече, спести повече 1л Слънчогледово Олио Бисер Олива / Biser Oliva 6 БУТИЛКА81720 Налично в МЕТРО СОФИЯ 1 вкл.ДДС 26,94 лв. 22,45 лв. Купи в МЕТРО 2л Слънчогледово олио Бисер Олива / Biser Вземи повече, спести повече 2л Слънчогледово олио Бисер Олива / Biser 1 БУТИЛКА87028 Налично в МЕТРО СОФИЯ 1 вкл.ДДС 9.99 лв…. https://shop.metro.bg/shop/category/хранителни-стоки/пакетирани-храни/олио-оцет-и-маслиново-масло/слънчогледово-олио?itmpm=cookieconsentacceptbutton

В САЩ не се продава олио а "зеленчукова мазнина" от рапица и соя.

Обявил съм бойкот, не купувам краставици по 7 лв и домати по 6. Има много добри сезонни алтернативи. Гледен не стоя, просто си правя сметката, избягвам големите вериги., там цените са за глупаци, а аз не съм такъв.

Краставици в една от веригите в момента са на 5 лв. Личи си кой не пазарува.

Ей, шибаняк, убеждаваш хората, че краставиците са нормални на 5 лв ли бе, алоооо Това ли е целта, всяко нещо от 2-3 лв. да стане да 10, за да може да се радват после на 5 ЧИБА, изрод

Ядеш ли ги или си ги навираш някъде?

Цените на храните в държавата с НАЙ-НИСКА СРЗ са ПО-ВИСОКИ от цените на храните с НАЙ-ВИСОКАТА СРЗ - Люксембург. Но БГ политиците са случили на НАЙ–ТЪРПЕЛИВИЯ / МАЗОХИСТИЧЕН народ... Клан-клан-недоклан...Дран-дран-недодран....

След като изтърпяхме твоя любимец рашков. И не изправихме до стената другарите като тебе.

Това не съм аз, бе боклук! Но човекът е прав!

е пълно с пенсионери, които заради ниските пенсии ще ви продадат качествена храна за жълти стотинки, но човек трябва да е предприемчив, а не да пълни моловете и веригите

Тия пенсионери гледат телевизия и познай какви са им цените! В случая те са по-предприемчиви от търговците!

А във Франция подобно "установяване" би довело до протести и тотална разруха на злоупотребилите вериги супермаркети. И в Гърция нямаше да стоят безучастно и гледат, като жертвени овце. Погромите щяха да са неизбежни. В България - полицаите биха пребили протестиращите, а след това щяха да слушат родителите си и съпругите вкъщи да се оплакват от прекомерната скъпотия.

В България имаме диктатура, но “мека диктатура” на мафията, след откровената от 1944 - 1989 г. Представяна за законова демокрация! Тоест, в България мафията води 30 годишна, макар и отричана планомерна последователна война срещу Род и Родина, срещу народа, срещу държавата и дбржавността! Затова освен най-бедната сме и най-бързо изчезващата нация, и това изобщо не е случайно и неорганизирано!

Ами те твоите комунисти създадоха мутрата бе нещастник.

Така е, в Гърция например за много по малко излизат хората по улиците. Не знам тук какво трябва да стане за да се изметат най накрая. А дали тия цени не се вдигат умишлено от хората на герб, за да видиш колко е зле без тях. Пука им за хората, само властта ги интересува. Колко години сме вече в EU и продължаваме да живеем в кочина и дупки. Никъде другаде няма такова крадене, но народа го търпи.

Над $ 250 милиарда откраднаха да 30 години, за да е българинът най-бедният, а ТЕ - най-богати! И още ви крадат и мамят! И ТЕ сами няма да спрат! Няма да се засрамят и оттеглят! Това е положението!

кои са те, за да им отрежем главите

Ако още не си разбрал, значи си невероятен идиот! Но понеже чак такива идиоти не вярвам да съществуват, значи си един от ТЯХ, по-точно от троловете ИМ на хранилка при тях, дето все не виждате доказателства, а те са вече абсолютно навсякъде!

Аз от 30 години това правя - давам ФАКТИТЕ! И имената…

Я дай сега фактите и ми и имената 89-та година и 90-та кои откраднаха милиарди от България? Я дай фактите кои купиха заводите от агента на държавна сигурност костов? Да ти помогна-техноимпекс на ниновица?? Я кажи кой полицейски служител пиянстваше на една маса с мутрите?

Бедна ти е фантазията колко много мога да разказвам - вкл. с конкретните имена и събития, и за тези, да които САМО питаш, и за много други! Бедна ти е фантазията, децил! И внимавай какво си пожелаваш, да не вземе да се сбъдне..:)

На България бяха откраднати след 1990, от твойте гей дружки инфо. И продължават да крадат това което беше натрупано преди 1989. Не сме всички млади да не помним. А ти си горчив и то с непоискан ентусиазъм, явно не са приели в комсомола, нещо си прегрешил, и сега се правиш на репресиран, ицето дебелия и Киро тъпото Д(а ти го) Бутнат в ПП-то ти.

Много исках да ме приемат, но нещо нямахА желание:) Били ми дали найсе последни предупреждения за изключване от Комсомола по време на следването (но го разбрах накрая и се го преместих от левия в десния) щото не ходех на митинги и демонстрации, бях ги предупредил да не ме занимават с глупости… И когато една свирка - някаква селянка, изживяваща се за голяма клечка се опита да ми направи забележка, защото групата в Университета ме предложи за Ком. секретар и аз казах, че за простотии нямам време, само я попитах защо говори Като ме ли има … банан в устата… После искаха да ве правят партиен член, дори баща ми и тъст ми бяха написали и молбата, но се оказа, че съм казал на партийния секретар, че е педерас пред всички (аз се оправдах, че не знаех, че е партиен секретар). А преди това пък бях закачил един друг виден партиен деятел за закачалката, защото неща много ми бучеше и ми писна… И така и не можах да се добера до така ценната на сърцето партийна книжка…:) А иначе много исках, но не се получи…:) И не знам защо баща ми и тъст ми изобщо не ми повярваха и много ми се обидиха! Но после им мина - бях най-силният студент …и се занимавах активно с много неща, вкл. спорт, музика, наука,…култура и изкуство (имах гаджета художнички и актриси…)

нямаше такова чудо, веднъж вдигнаха цените с 2-3% и народът се скъса от тръшкане и вайкане, накрая взе да подскача и ни закара при бананите и маймуните, хак да му е прост народ

Какво правите мизерници долни? Освен да спирате на хората парите и намалявате заплатите?

Килограм лук за готвене в Лидъл 2,50 Преди 3м беше 80ст.

Ама на фона на останалото поскъпване, вече 2,50 ни изглежда"евтино" :(( ??? Това им е целта.

Те и картел на горивата бяха установили, и кво?

За мен такова понятие инфлация няма.Има алчност, наглост и липса на контрол.

С твоята любима русия също му викат инфлация.

И как точно изчисляват, че инфлацията е около 20%, като тя е над 50???

установи това държавата какво направи,би си шута и чека изборите да дойдат,ама ние сме си виновни че не бием чута на държавата като НЕ ГЛАСУВАМЕ ЗА НИКОЙ И НЕ ПРИРАВАМЕ ДО УРНИТЕ,ТОГАВА ЩЕ ИМАМЕ ОЧИ ДА ИЗМЕТЕМЕ ДЪРЖАВАТА В ЛИЦЕТО НА СТАРИТЕ МОШЕНИЦИ КОИТО ИСКАТ ПАК ВЛАСТ И КРАЖБИ

“За бога братя, не купувайте!” Не се хранете! Минете на фотосинтеза!!! И не гледайте тези, дето се чудят как да са харчат и крият откраднатото от вас, Кото били много честни. големи бизнесмени, много умни и работливи и честни частници с равен старт, и големи патриоти, които най-добре знаят какво е най-добре за вас!

Аве гледай себе си ве, стига гледа в чуждото канче!

Не бери грижа за мен, бе! Не ми бери гайлето и не давай тъпи съвети и акъл, като го нямаш и ни ти го искат, бе дебил!