Държавата дава 250 лева за раждане и 40 лева на месец за дете

Детските добавки остават без промяна в Бюджет 2019, Валери Симеонов обеща 20 000 лева лични средства за раждане на три деца

Обратно в новината

Коментари - Държавата дава 250 лева за раждане и 40 лева на месец за дете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

е откога на цинизма и наглостта се казва честност, тоя съвсем се е сбъркал.

Тези така наречени детски добавки са насочени към ромите , само те ги взимат . Аз имам две деца които станах на по 20 години , и никога не съм взимал такива детски . А моя Профил е - Българин , Работник , 1000 лева заплата , всеки божи ден на Работа . Гнусни са .

Българино незнам колко си богат но както става ясно всички се откажете и кажете гордо аз съм Българче и какво от това на същия клон си кой му дреме че ти се отказал и аз съм се отказал но направо от държавата си след като пародирате гордо всички че сте Българи огледайте се в какво икономическо състояние се намира държавата и кой ви краде в момента ама чесно кажи тука сега.

А как са решли проблема в САЩ, старната която толкава българи не харесват. Добавките за деца са част от нака наречения "Такс Ретърн" или годишната данъчна деклавация. След като си подадеш деклацията и обявиш колко пари си направил и колко данаци си платил за годината, IRS ти връща част от парите които си платил като данаци в зависимост от това колко и на каква възраст са децатат ти. По този начин който не работи не получава детски надбавки.

Мангалите това чакат!!!

Познавам много мангали дето могат да напишат повече от едно съществително и глагол но виж то не си.

Не ни трябва количество протестиращи таксиметрови шофьори и фризьорки! Трябва ни качество! Един инжинер носи БВП колкото 10 шофьорчета и повече от всичкото тъмнозелен, за които държавата профуква по близо 10000 лева на година, за да носят НУЛА лева бвп! Един единствен специалист е по ценен от поне 100 електорални единици на БСП и ДПС

със шофьорите и Сталин не е могъл да се оправи, мани ги - с тях на глава не се излиза, но едни лумпени, дето разправят, че държавата им вземала, . ама какво им вземала и те ТОЧНО не могат да определят, но са със съзнанието, че държавата ги грабела - и ТО ВЪВ ФРАНЦИЯ !

Хах , "когато утре управляваме" , разсмя ме Надето от сърце .... Та от "утре" казваш ? Хубавото е , че това "утре" ще е някъде след 2220г.

Държавата съм и аз , не помня да съм гласувала тази смешна сума 2018 година. Политиците ни задушават като тумор. Държавата сме ние гражданите които ползваме законите и бюджета.

По една минимална заплата от 510 лв за вас дупетати, министри и всякакви измислени политици, никакви коли и екстри и спрете да крадете ! Така ще има пари и за деца и за пенсионери !

Аз съм съгласен и по 10 бона на дете да дават. Ама преди това задължително 5 години стаж и не на минимални осигуровки а да речем на 30% нагоре. И после да се раждат деца. Сега има мангусти с по 5 бона доход на месец от деца. Показваха идна с 4 чавета - всичките асматици. Вземаше по 1100 на месец на чаве. Лесно било - по една месечна сума от всяко дете, всяка година на доктора. 4400 за годината. И готово.

Дреме му на този Симеонов, колко пари ще има за детски надбавки и дали ще е на този пост поне още един мандат. Нали си е купил жилища поне в 3 европейски столици, отдава ги под наем и ще се чуди къде да отиде след като си изтегли парите от офшорките. То е ясно на всички , че България намалява и се множат само от малцинството. Той за какво да си дава зор, човека е прям ама няма кой да чете и слуша.

Този се изкара голем Политик и Държавник -той давал парите от Джоба си ! До кога ще търпим този Негодник ? Време му е на Боклука на историята ,ако не стане в СЦЗ ,там го чакат вече 2 години ! Дано дойде Национално Отговорно Правителство и този заедно с останалите така наречени „ Управляващи “ да влязат в Дранголника до края на живота си заради Престъпленията към България и Българския Народ !!!!

не се мъчи с тази фамилия да наподобяваш...шахматист :-) Човекът от Народното събрание си казва личното мнение /с което и аз се солидаризирам/, а оня п....а от Народното събрание не му опонира по СЪЩЕСТВО, а се обръща към неговото същество :-), т.е. не коментира проблемът по същество, а обръща на лични нападки и изводи.

1. еднократни помощи във вид на отстъпка от Данък общ доход на бащата 2. месечните помощи във вид на ваучери за храна и облекло.

Да, това ще отучи циганите да спекулират !

Бащата ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА РАБОТИ - законово !

да се САНКЦИОНИРА по някакъв начин ! - хайде сега Хелзинки и прависти,ох, права-листи измислете НОВИ права и свободи ! Актуализирайте се бе - аман от речитативи,ох, от клишете, де! клишета

Този / ще си спестя обидните думи и ще му кажа нещо като на глухонемите какъв е / Черен индивид обиди Българския народ ! Давай си Оставката и бягай нагъл човек и колкото открадна от Народа и Държавата всичкото да го изгубиш !

не съм съгласен да работя на минимална заплата, а някакви да се чекнат, пък и да им плащат, който не може да си храни сам децата, не заслужава да има деца

къде си виждал циганка с висше, а колко висшисти работят на почти минимална работна заплата...няма никъде идеално...

"Детските добавки" в Българиа няма! Реално се дават "детски помощи" на семейства с ниски доходи. Което е груба дискриминация към останалите деца - при това на ниво държавна политика. Но в милиционеро-пролетарска България за жалост стандартите са такива. После се чудим, защо войнстващата простащина ни се качва на главата.

го удари на просия, кой от телк, кой от детски, кой от фондове, а територията обрасна в бурени и храсталаци, щото никой не ще да работи

Даваме по 2 000 лева месечно на черните фланелки, защото искали да работят! Те искат да работят, защото им омръзнало да пушат и пият, по цял ден!

трябва да се поощрява раждането на второ дете

НАли дадоха по 2000 лева месечно на онези, дето системата ги убивала, а все още са живи! Те и техните изро.... са бъдещето на България!

много ясно с такива пари се живее

Ето как го правят в Унгария и циганите са изключени от помощите. " За да стимулират раждаемостта, унгарците позволиха на бременните жени да отсъстват от работа до 6 години след раждането. В първите шест месеца след раждането майките получават 70 на сто от дотогавашната заплата, между шестия месец и втората година държавата изплаща 50% от заплатата, а през последните четири години се изплащат символичните 100 евро." Но, ние имаме тук кухи ГЕРБови глави, " патриоти" заети с продажби на български паспорти и една точно толкова празноглава и импотентна опозиция воглаве с Корнелия. Като не можете да измислите нищо ново, поне вижте другите какво точно правят! Или се махайте!

и НИЕ БЯХМЕ като СЕГА УНГАРЦИТЕ: Държавата плащаше майчинството две години /вече не си спомням колко процента, но трябва да си имАл работа, и то непосредствено! преди раждането - това беше условието/, а третата година беше безплатна /но позицията ти се запазва в работата/ - нали си спомняте един Член....голям, майтап бе Уили - забравих му диаметъра.., май беше 68 /, а се даваха и детски, но вече не си спомням колко точно бяха.

Истината е, че който иска дете не разчита на тези суми. Те са стимул за едно друго население, което ражда и заради деЦките. Много по-справедливо е да се въведе премия за завършено средно образование.

ето че се появява "улицата", "масата" - само че не в творчеството на Смирненски, а в "творчеството" на тези дето се катерят или са се качили на крушата,ох, на стълбата бе :-) Не ме учудва такова "мислене" на някои "избранници". но към статията: гледам цифрите и си "мисля" - абе колко ми плащаше държавата по моето време...за децата - и не мога да си спомня -уф, старческа деменция вече. Но тук в статията чета - някаква цифра за трето дете и някаква цифра за лизнаци -е, виждам - но си "мисля", че вече и зрението ми "изневерява"...вярно, щот аз вече не мога да изневерявам :-)===e, не че не мога, но нямам желание :-) Сигурно има някаква фактологична грешка в статията...но ако няма ТОВА е направо драстично и недопустимо! Един циганин ще изпие тези пари за един месец, а една циганка...ще започне и тя да забременява от епруведка..хм, дали го изписАх правилно. Разбрах, че се иска да се стимулират близнаците...или това е някакво ехооо от променената демографска панорама на раждащите се бебета...Аз съм против - обаче, а сега се сетих, че по ОНОВА ВРЕМЕ, държавата ми плащаше две години, за да си стоя в къщи и да си гледам децата, но...имаше задължително условие - трябваше да имам РАБОТА.

Скрий се някъде бе нагъл мерзавецо !!

Това си е направо гавра с нормалните хора. Стимулират изрудите а на нормалните майки дават жълти стотинки че са им родили здрави и хубави деца.

За децата няма, ама за американски самолети има пари. Трябва да храним американските господари и техните слуги в България

аз на депутатката ще и дам лично мои 1000 лв за четвъртото й дете, а не да раздавам от общите пари, за които не е питала тези които пълнят с данъците си бюджета дали са съгласни или не. За първите три деца не смятам, че й се дължи нищо от държавата, тъй като в ценностната й система, децата би трябвало да са на първо място, а не депутатската й кариера, която тя преследва. То бива нагъл популизъм от БСП, но чак пък толкова. Затова сме на това дереже като държава... Ценностната ни система е страшно объркана, по-скоро ценностите ни са точно противоположни на това, което трябва да бъдат... При такива ценности ще има и такава ниска раждаемост...

Много противна физиономия има тоя

Смешник!Клоун!Унгария,Русия-те без колебаний данат за втопо дете 8000-12500€ еднократна. Мотивация се казва. Долу този пидор!

седи си в русия и не се обаждай

Браво на Валери Симеонов. Истински мъж и политик. Честен, прям , точен накратко инженер, каквато съм аз. Както добре работеше в правителството така добре работи и в парламента

Дааа, на корунпираните държавни чиновници заплатите се увеличават, но не и парите за раждане и отглеждане на деца. ОСТАВКА!

Абе тия се подиграват с нас! Кой ще стимулирате с тези 250 лв и 40лв на месец?! За тях човешкия живот струва 40 лв? Това ме кара да ви одера живи!

направо по 1500 лева да ни дават секи месец доживот. смо за тва че сме българи. Олеле мамооооо....

Видьов ден иде.

Минавам покрай спирка на тролейбуса. Едно на глед симпатично момиче, ме спира и ме моли да му дам два лева за цигари. Аз широка душа викам - "На ти направо цигара". Отговора беше: Ааааа аз от тези не пуша! Извода: давайте ваучери, а не пари.

Ей дъртак мръсен, защо не живееш ти с тези пари, защо се подигравате с българския народ и българските деца. Добре, че пред природата всички сме равни.

ти от детските на децата ли живееш? затова ли ги създаде? да ти носят пърцуцата?

Горд съм че отглеждам децата си без помощ, бих желал да се помага на хора в затруднено положение, но не искам да се хрантутят мързели (нищо етническо!).

Да разбираме ли, че за три деца сумата остава същата, както досега? А Валерко какво да го коментира човек. Жалка картинка. Можеха примерно да направят като в Англия - лекарствата за деца до 18 г. да са безплатни. Сега с едно влизане в аптека (за едното от децата) оставяш 50 лв. Другата седмица за другото, после за третото...

Ей дъртак мръсен, защо не живееш ти с тези пари, защо се подигравате с българския народ и българските деца. Добре, че пред природата всички сме равни.

ти от детските на децата ли живееш?

Дир, не я показвайте всеки ден тая физиономия, че ми се гади.

кой стои зад БХК?

Отваряш сайта на БХК и четеш. Донори: Отворено общество - Будапеща, Фондация ОУК - Швейцария, Върховен комисариат на бежанците към ООН, Европейска комисия, частна американска фондация, една друга фондация със седалище в Будапеща и т.н. Предишни години: Американска агенция за международно развитие, Посолство на САЩ в България, Европейски център за правата на ромите - Будапеща, Институт за конституционна и законодателна политика - Будапеща, Министерство на труда и социалната политика, Посолство на Холандия в България и т.н. Неслучайно Орбан разбута кошера на Сорос в Будапеща и настана квичене.

а румънците дали имат РХК? Или чехите ЧХК? Или само се чучдим с какво да се извиняваме?

Имат. Румънски хелзинкски комитет, Хелзинкска фондация за правата на човека - Полша, Словашки хелзинкски комитет, Чешки -също и т.н. Почти във всички държави от Източния блок има, включително балтийските държави. Отделно - в Западна и Северна Европа.

и на всякъде всички управляващи им стоят мирно.

се чудя защо не са в Хелзинки ? Кой е от Хелзинки? ох как се казваха хелзинките, филандки ли бяха, норвежки ли бяха, шведи?...хм, ХАК им е на тройките :-)===на децата-тройки имах предВдвид :-)

Държавата трябва да дава! Откъде ще взима, че да дава - не е моя работа!

Тя определено има откъде да взема. Проблемът е, че ги дава за глупости. Примерно, като гласоподавател с 11 лв. от твоя джоб гарантираш субсидия на партийния апарат. Умножи гласоподавателите по 11 и ще видиш колко бюджетни пари отиват за "представителни и други" цели. Заплатите на същия този "елит на хранилка" и те от бюджета. По 1 лв да им вземеш от калпак, ще има и за децата, и за пенсионерите.

дето са на държавната хранилка, сиреч - от теб и от мен - атеиста.

Като чета тук изглежда, че ежемесечните помощи за дете в България от 40 лв са смешни като размер, но по-страшното е, че при раздаването им има дискриминация на база доход. Няма ли поне един юрист с истинска (не купена от някой измислен 'университет') диплома в съвременна България който да осъзнае това?

Ако дават 20 000лв на необразовани родители, направо да се гръмнат, преди бялата част от народа, да ги обезглави публично. Стига сте развъждали орки!

да се прекрати даването на детски на ръка. Давайте им ваучери.

защото сте прости

Това с ваучерите е ок. Дали ще ми дадат 5 лв повече за третото дете, или 5 лв. ваучер за аптека/храна/памперси е все едно. Те парите са за това. Само че тук проблемът не е в парите, а начина, по който коментира темата един тъпак, позамогнал се в последно време. Очаквам следващия му бисер за врещящи майки и уж здрави деца.

Да родиш тук дете е равносилно да го родиш увредено, шансът да не стане увредено ментално от токсичното болно общество е под 1 на хиляда . Ако не се увреди, как ще живее сред тази сган и ще страда двойно. Ще търси път навън, а там ще е чуждо и с чувство, че си е похабило времето тук и там, защото не е на място.Не си струва да го причинявате още повече на собственото дете. Не знам дали има сума, която може да покрие нещастието детето ти да расте сред идиоти и варвари и да става като тях . Някъв инкубатор за орки е тук .

Кики не ти знам пола, но явно си някакъв комплексиран идиот, който си мисли, че всички останали тук също са идиоти. Аз си харесвам живота в България, моите деца растат щастливи и осигурени и ни най-малко смятам, че им губя времето или че им причинявам някакво зло.

Горките деца , виж какво съм писал за тези едно на хиляда. Колко мъка и писма от далече има да видиш.

Чети какви хора пишат тук и помисли какво щастливо обкръжение ги чака до гроб.

Така и не разбраха, че с уравниловка нищо добро няма да се случи. С тези пари не се стимулират образованите семейства да имат повече деца, които ще израснат полезни граждани, остава положението да се раждат все повече ползватели на социални помощи. Защо го правят?

България без българите, новият надслов на "управлението"!

като гледам малоумните им предложения.

Аз съм съм впечатлен от образованите, особено от Югозападния -ЮЗУ, Ботевградския колеж, филиал София- МВБУ, Варненския свободен и особено филиала му в Смолян , филиала на Русенския -РУ в Разград, Агробизнес колеж - Пловдив ВУААР , филиал Велико Търново и Колежа в Ямбол на филилиала на Тракийския . Стига толкова, че май изброих половината студенти.Не пиша университети , защото се подразбира, че българин само за университет е достоен. Тази година местата бяха повече от завършващите средно. А след като изкарат бакалавър , като кандидатстват за магистър им искат задължително диплома за средно , щото не могат да повярват, че имат средно, камо ли пък да са бакалаври .

Виж сега, това, от което се впечатляваш е функция на същия този "управленски елит", който създаде законова рамка за мултиплициране на подобни "школи". Същият елит в момента бистри демографията. Не очаквай чудеса, моля.

Време е за реклама. Работеща майка съм. Получих 250 лева за раждане на дете. А 40 лева детски не и няма да получавам защото получавам 820 лева заплата т.е богата съм (общ доход на семейството ми около 1600лв). Моето дете не е дете на тази държава. Смятам за много несправедливо. Кажете колко деца получават детски надбавки по 40 лв. ? Не смятам, че това ще оправи бюджета на семействата, но е дискриминация. На детето на отговорния работещ родител не му се полагат детски надбавки.

Деца се правят от този, който може да си позволи отглеждането им. От това зависи и броя им. Останалото е извиване ръчичките на социалната система на страната.

ти май не четеш

не можеш да кажеш /напишеш/, че деца се ПРАВЯТ само или не от този, който може да си позволи отглеждането им...защото просто това не е ИСТИНАТА. Деца се правят с любов - това е ОСНОВНОТО правило, но...любовта не е константна величина. И какво още логично има - всички деца, правени с любов или не, са ГРАЖДАНИНИ на тази страна, наречена Лампландия и ВСИЧКИ са в последствие данъкоплащащи или не е така...още в самото начало...когато Бог създал света...е имало една циганка, която яла ябълка...що ли пиша глупости..друго исках да напиша. Социалната система на Държавата ТРЯБВА да защитава правата на българите /в нужда или не - това определя количеството/, а не на трудолюбивите циганки...ох, май се изказАх в стил Валери Симеонов, но не ми пука!

Къде виждате справедливост в нашата държава? То е като с пенсионерите - който се е осигурявал, го наказват с лишаване от празнични добавки за Коледа и Великден.

дай 1000 лв и извади фалшив ТЕЛК на детето. Вече си в бизнеса!

човече , моля те не пиши повече тея неща , тея с лудия им акъл ще вземат да режат я ръце я крака на децата си

защо няма поне стотина като теб в парлмента,да видим другите плазмодии какво ще правят.

Валери е изключително тъп гьон

Единственото правилно предложение с полезен ефект, което направи Симеонов, беше против рекламирането на хазарта с прословутото търкане на билети и то не мина.

Хора които не работят а правят деца са цигани. Правилно, добавките замразени.

.....Абе ясно, ясно ли е на едноклетъчното ти мозъче на червена гнида че това което предлага червената мафия бесепе, означава че всяка смрадлива циганка, която уж мете по улиците ще тръгне да ражда докато може...ей това червените гниди сте си бизмозъчни същества!

Глупости! Има десетки финтове циганите да бъдат отрязани от тези пари. Образователен ценз, платени осигуровки и данъци, заетост на родителите и т.н. и т.н. Но, в кухите глави на тези ГЕРБ-аджий няма никаква мисъл! Вижте как Орбан го прави, като не можете да измислите нещо ново.

прям и честен??? - Ама честна, кипърска???

Много са тъпи, Връщат ергенския данък Дават процент според заплатата Стига сме хранили циганите