Държавата дава 20 млн. лв., за да спаси БДЖ от фалит

Сметките на "БДЖ-Пътнически превози" са запорирани от кредитор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Наливайте още пари! Подхранвайте продънената структура на БДЖ, има кой да изхарчи парите!

БДЖ щяло да фалира, А другите две дружества, дето ползват ж.п. инфраструктурата са на печалба. Особено "ЖП ПРЕВОЗИ". Е, как става така? Едни ползват, други плащат!

Защо не отдадат БДЖ на концесия, а нещо което е печеливше и увеличава своите приходи с всяка една година, а именно летището?

ОБЯВЯВАМ ЕДНОСТРАНЕН, ЛИЧЕН БОЙКОТ НА БДЖ! МРЕТЕ, РАЗСИПНИЦИ. ФАЛИТ И СМЪРТ ЗА ВАС. Начи, държавата ше ми ебава мамата от данъци и кражби и ше спасява хрантутници кат вас?

Товарните же са отделени от пасажерските. В Товарните "наши хора" пълнят гушите си, а в пасажерски те държава налива милиони, които взима от нас.

Горанов дай личен пример! Слез от лимузината и се вози на влак.

Видях веднъж локомотив само с един вагон/от Мездра към Роман/.Дори го снимах.Сигурен съм на 1000%,че начинанието е на 2000% загуба.

МИЙТЕ ГИ ТИЯ ВАГОНИ,БЕ!Пътувам с влак понякога и е страшна мръсотия.Обслужването във влаковете е под всякаква критика.За кондукторите е нормално да минат покрай някой,който е разхвърлял багажа си по седалките като арабин,събул си е миризливите чорапи и спи на четири места,или от някакви пликове е извадил някаква гадост и я яде по хайдушки.Служителите на БДЖ трябва да бъдат уволнени и да постъпят на работа само след основни интензивни курсове,а след това и с изпитателен срок.

Които нямат нито съвест, нито срам и се излагат пред света.

Направете влаковете атрактивни бе! С стюардеси, Интернет, климатизирани, чисти тоалетни... Кой нормален човек ще пътува с тези гробници, където ще те открадат,ще си опушен и изморен от 9часа сф-вн

Deus Vult

А защо нас, данъкоплатците, никой не ни пита искаме ли държавата да отдели тези пари, СЪБРАНИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ, за да "вади потънал кораб"?

единственото печелившо държавно предприятие е данъчното!

И то е губещо при герб, защото мутромилиционерогерберастите го "изцъркват" - крадат ДДС, а протежираните от тях фирми се прехвърлят на БайМангау, и даже не го плащат...!!! Дааа...!!!

Когато се..ат тъпан няма, но когато трябва да го изметат, цял цигански оркестър озвучава случката.

Да фалира бе, стига с тази държавна помощ. Продавайте го това БДЖ и да се приключва тая сага. То всяка година по 20/ 40 / 80 милиона къде ще му излезе края. Давайте го на частник и да го прави конкурентно спрямо бизнес средата, без държавна намеса и реални цени за пътуващите. А с парите от продажбата и спестените от всяка година помощ към БДЖ ги вложете в пътища или направете нещо с тях.

физиономията на шефа на железницата, ако няма държавна намеса, тоя ще заспи всеки момент....

Нарочно се казва ,че кредиторите са спрели пари на БДЖ,за да си ги отпуснат и окрадат.Така ,както и в болниците,крадат ,точат здравната каса с измислени клинични пътеки и пак виновни няма,завчера и там 20млн. за заплати. Не това вече е чудовищно,не знам някъде да се практикува такова "управление"крадене безочливо.ОТ БДЖ нищо не остана.Няма подвижен състав,няма кадри,ремонти на ремонтите ,старото по качествено от новото,а бе аз да съм министър по добре ще го стопанисвам. Но този владимиров гъ.а му мухляса на стола,от нищо понятие си няма и продължава агонията в БДЖ.Какво искаш бе.подай си оставката некъдърник дрогиран.

Поредната разбойническа сделка на БСП, която изплащаме.

за 10 години управление защо не я оправите тази сделка, бе, юначе?

Защо детеубиеца е още транспортен министър? Не е успял да продаде за един лев на когото трябва товарни превози и ще стои до последната релса ли?

Коя ДЪРЖАВА дава?Правителството, което ЛОШО управлява НАШИТЕ ПАРИ, дава 20 милиона лева, като ги краде от Бюджета, без да ни пита, - нас данъкоплатците!!!!!!!! ГЕРБ веднага да изтеглят партийният си депозит и да го внесат в държавният бюджет!!!!

За съжаление лобито на автомобилните превозвачи е толкова силно, че задушават БДЖ. Железницата е изключително печеливш отрасъл във всяка една държава на запад от нас, но уви тук други фактори ръководят... В нормалния свят бизнеса води политиката, тук обратното - политиката рекетира бизнеса..

И един автобус да нямаше докато БДЖ се управлява от мениджъри, които се назначават политически пак щеше да е на загуба. Как не можете да разберете, че както операции се правят от хирурзи така пари се правят от добри мениджъри. Шо не дадеш на политик да те оперира, а. Избери си - така като те гледам май Сидеров ще ти се падне...

Иван Петров

лол...бялата златка с престилка.. но аз казвам същото - политиката тук, ръководи бизнеса и то само за рекет...

И тоя ни е финансов министър. А бе некадърник, КОЛКО ПЪТИ ТИ СЕ ОБЯСНЯВА, ЧЕ ЧАСТНИТЕ ФИРМИ СА МНОГО ПО-КОНКУРЕТНТИ ОТ ДЪРЖАВНИТЕ, дори само за това, че от мениджърите се искат икономически резултати, докато мениджърите в държавните се занимават с политика. Я заминавай да ставаш финансов министър в Русия, Беларус или направо в Северна Корея.... Тия ще ни закопат тотално. А бе разбирам малоумните от БСП да ги заявяват тия работи, ама от дясната партия. Ама и за какво се чудя - от ченгета толкова.

Добре де, държавата дава и два и пак дава.... Не е ли крайно време да се сменят шефовете на тази бездънна яма БДЖ. Изглежда, че тези хора не се справят с работата си. В нормална частна компания, отдавна да са уволнени!

Докато не излезем по улици и площади и не си извоюваме, че КОЯТО И ДА Е ПАРТИЯ НА ВЛАСТ държавните фирми трябва да се управляват от ДОКАЗАНИ МЕНИДЖЪРИ, които да отговарят ЕДИНСТВЕНО ЗА ИКОНОМИЧЕСКИТЕ РЕЗУЛТАТИ все едно. Ще уволнят тоя и ще назначат друг политик, който ще е наясно, че е на това място докато СЛУШКА, а не докато управлява добре.

А МЕН ПИТА ЛИ МЕ НЯКОЙ ДАВАМ ЛИ 20 МИЛИОНА НА ТОЯ МАЗЕН ИЗМЕКЯР, А???

Откъдя накъдя бе ?

Естествено, че ще го спасят. Може да се дават милиарди за ненужни кютуци ( руски реактори), а за БДЖ- не ?! Само да се промени малко разписанието на влаковете и започва вой, пък да не говорим, какво ще е ако спрат. Бесепарските ''питнайси-питнайси'', ще вият най- силно

Абе еееей, докога ще крадете от парите които плащам за данъци, за да наливате във фалирало дружество, което години наред се ползва само за източване на пари?

А мене питаха ли ме дали с парите от данъците ми искам да наливат в продънена кофа? Щото ако ме питат, отговора е НЕ!

От работещо и цветущо БДЖ преди 30г.,сега ще спасяват един труп с 20млн.А колко милиони са окрадени и вложени в хотели и джипове и имения със зидове това само краус,николайчо,московски и още дузина други крадци знаят. "Превозвачите са важни,те да не фалират ,че виж ти колко ще останат без работа" Не знам какво заслужавате вие га..ве?

ами ще ме извинявате ,ама влаковете са пълни с мангали, и разни хора с щайги,кофи и какъв ли не инвентар,тази седмица пътувах от софия до пловдив на обяд,е ,ами то влака се напълни с работници от чистота барабар с метлите и разни чували с боклуци,и някакви строители,които не спряха да крещят и да люпят семки,и да се разправят ,че искали в първа класа и било дискриманция,един пък ,извади хляб и буркан с люти чущки с чесън и разбира се ядеше с ръце,като познайте къде се бършеше постоянно, просто влаковете са насочени май само към простолюдието,да не говорим пък колко са бързи 2 чи 40 мин до пловдив,ами то само в софия спираше на всяко село,то не беше вакарел,не беше елин пелин,в нови искър-абе навсякъде.След като таргета им е -най-бедните ,всички до един с рзни намалени карти,,няма как да ги бъде железниците,,,или айде да наливаме пари ,да може циганите да пътуват,айде холан...

Дай да убием болните и медицината ще е за здравите... жалко за ограничения ти умствен капацитет... Всеки избира превоз според финансите си, контрола вътре - ядене плюене и бърсане е на превозвача - глоби и принудително сваляне... същата тая измет съм я гледал каква е хрисима и чистоплътна в чужбина, но там глобяват... та проблема не е в лудия, а в тоя дето му дава баницата

А всичко би било толкова лесно САМО И ЕДИНСТВЕНО АКО СЕ СПРЕ КРАДЕНЕТО! И от здравна каза и от БДЖ и от разни пътни строителства и от туризъма и от къде ли не! Тогава и парите ше стигат, че и ше остават! Ма сега като гледам даже тия КРАЖБИ са ОЗАКОНЕНИ вече! Ма здраве да е! Днеска на празника на детето се оказва, че празник имат само децата на тия дето са ОТКРАДНАЛИ НАЙ-МНОГО! Другите деца се налага и СМС-си да им пращаме и по сметки пари да им събираме и въобще тука по тия земи така се развиват нещата! КАРДЕШ, ЛЪЖЕШ и МАМИШ и си ти!

а на който не му стига пенсията да яде пасти....

потърсете във фейса radi atanasov(rapi) ,много интересни видеа за това как оценява" управляващите" ни мошеници !

Няколко месеца една др.медия,се зае да разследва схемите на Владимиров/Московски. И доказаха,черно на бяло-милиони наши левове за фиктивни ремонти на локомотиви и вагони,милиони!Ремонти ,на хартия,извършени от техни си компании-съвършената корупция. Това,някой да ги разследва,да ги наказва,да ги маха от постовете им.....в някой др.живот,при някое др.Правителство.И с цялата си безгранична наглост,искат пари,за не фалирали....че нали и другите 80 мнл.,пак ще ги опапате,за да поискате догодина 200 мнл.,напр.? НЯМА ТАКАВА ДОЛНОПРОБНА ПОДИГРАВКА С НАРОДА!

Той господ вижда, Московски вече го наказа, и на другите няма да им се размине.

В България има четири компании за ремонт на локомотиви. И четирите са на над 20 години. Кои са нашите?

но не казва цялата истина. Сигурно не е наясно за обемите в които се краде и прахосва в БДЖ. Напр. почти няма жепе-ец, който да е собственик на бензинов автомобил. Защо ли? Много просто - половината от локомотивите са дизелови. Най-различните далавери с рез. части за локомотиви и вагони гълтат милиони. Не 20, ами 200 милиона да им дадат пак ще потънат, при това без да остане никаква следа, без да се подобри с нищо превозът. Това е една бездънна каца. Няма как да запушиш дупките или да упражниш някакъв контрол, защото всяка една от стотиците гари по цялата страна е потенциален "смукач", а на по-големите - началниците на гарите и на депата водят хорото. Ако на едната гара по чудо се запуши временно течът, близките гари компенсират. Претекстът - малки са заплатите. Начините за прахосване и безхаберно стопанисване са неизброими. Горанката е видял само върха на айсберга, при това далеч не целия връх, а крайчеца.

Защо така? Нали бяхте страхотни меринджеи?

Добре че държавата дава 20 милиона, щото аз 5 пари не давам.

прочитайки заглавието ми изникна въпроса -отгде ги намериха ,за да ги дават . докога ще хрантутим престъпниците и некадърниците ?!?!?!?!

Леле,зрелият социализъм се е върнал! Какво "ненормално "Има в това,частни компании,да предлагат автобусен транспорт!? Замръзналото през зимата и кошмарно жегавото,мръсно и миризливо,вечно закъсняващо БДЖ ли ще ни принудите да позваме!? Смешник жалък.Пожари не харесвам.А на БДЖ-то влаковете все горят.....Ще им налеете едни милиони днес. Утре пак ще бъдат потънали в нечии джобове и ще искат други. Такава корупция,кражба и източване,като БДЖ на Московски/Владимиров няма! Деца гаснат,защото вечно нямате пари за лечение-ще наливате нашите пари за крадливите ви схеми! Как не ви е срам и грях!

Няма кадри вече,кой работи без пари,всичко избяга,останаха "калинките"дето няма къде да идат,а няма и кой да направи поне едно разумно нещо.Да слее БДЖ и да е с една администрация поне.Нито владимиров,нито московски имат глави,по точно имат глави без мозък.Такива си ги избира Боко ,да са по тъпи от него и ето резултатите валят всеки ден.

Как държавата даде?, каква държава?, кой да съдим след време- държавата ли? Пък и всички знаем кой дава!!!!! То катастрофите в БКЖ-то почнаха от главния транспортен кормилник и така ако продължава ще стигнем до трета национална катастрофа!

КОГАТО СЕ ОТКРКИЕ С ПАРИ ОТ ЕС ОБЕКТ, ИЗЛИКА БОКО И КАЗВА : АЗ ДАДОХ, АЗ ПОСТРОИХ. КОГАТО СЕ Е ОС..АЛ, ТОГАВА 'ДЪРЖАВАТА' ДАВА, ТОЙ Е НЕВИНЕН!

МИНИСТЪРА УВОЛНИХА ЛИ ГО ВЕЧЕ? А БОКО? ЩОТО В НОРМАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ... НАЛИ ИСКАТЕ КАТО В НОРМАЛНИТЕ - ЕВРОЗОНИ, ШЕНГЕНИ...А? КЪДЕ ЩЕ ГО ТЪРПЯТ ТОВА? ПОСЛЕ СЕ ПРАВИМ НАУДАРЕНИ КАТО НИ ЗАТРЪШВАТ ВРАТАТА... МНОГО ГРЕДИ, БОКИЧ -С ШЕНГН - ГРЕДА, С ЕВРОЗОНАТА, В МОСКВА ГРЕДА. И САМО ОБЩИ ПРИКАЗКИ И ШОПСКИ ЛАФОВЕ.

На БДЖ й е време да фалира и да я вземе някоя компания, която знае какво прави. В Германия пощите са купени от DHL...и тук пощите имат нужда да бъдат купени от DHL, но това е друга тема.

АБЕ ДАЛИ КАЛИНКИТЕ НЕ СА ПРОВЕРИЛИ, ДА НЕ НИ ДРУСНЕ ЕС ГЛОБА за неправомерна държавна помощ?

Тия некадърници крадливи,като нищо ще затрият и железниците!

Да се смееш ли да плачеш ли?Тези 20млн.ще спасят ли БДЖ от фалит? Московски посетил ли е например БДЖ -товарни превози в Бургас?Един възлов участък,с гара разпределителна/оставена на произвола/всичко подарено на един знаков крадец да печели ,а за държавното БДЖ само трохички. Ясно е накъде отива България.Само на Боко всичко е мъгла. Неспасяемо не само БДЖ,Неспасяема е Държавата. Крадете боклуци,че идва краят.Какво става с Здравната каца,дето харчи 3м.без управител?Какво става с ЧЕЗ?Какво става с НОИ?.......Все въпроси без отговори. московски малко си наказан.

Айде, пак на някой чичо от ДС му свършиха парите за к*рви.

А бе какво очаквате като сте турили начело тая шушумига Владко. Тоя освен да раболепничи нищо друго не знае. Така си тръгна още от времето, когато беше при социалистите за да застане начело на БСМ и съответно да го провали като младежка организация. То самият факт на скачане наляво - надясно говори, че тия хора нямат нито професионализъм нито морални устои.

И какво точно е нелоялно в конкуренцията на автобусните превози? От София до Благоевград са 100км. и влакът взима разстоянието за 2,30 минути. Бързия влак. Трудно ще е някой да не бъде по-бърз, освен ако не е с каляска. А и как така изведнъж се разбра, че има проблем БДЖ? Само в София БДЖ има недвижими имоти, които не използва за мноо повече пари. Ама явно трябва да се ПРОДАВАТ НА ЮРУШ. За да се облажи някой. Ако бяха направили търг, който да НЕ Е ПОД НАТИСК ОТ КРЕДИТОРИ щяха да реализират милиарди от продажба на имоти само в София. Празни имоти, които не се ползват от десетилетия. Да не би скачат тия от БСП, защото абсолютни същите некадърници. Същите шапкари, които освен доноси и интриги нищо друго не могат да правят. Патриотите и те са донисник до доносника- та да мълчат. Та като оставяме ченгета да се правят на мениджъри е така - айде още няколко милиарди отидоха зян.

Откъде са тези милиони, бе джанъм - за култура няма, за пенсии няма, за второстепенна, та и първостепенна инфраструктура няма, за лечение на деца в чужбина няма... няма и няма. А за министерството на Московски има. Не ви ли е срам, не ви лие неудобно, не се ли заситихте... и смъртта на дете не ви стряска. Този Московски що за човек е - не се почувства наказан...

Имайки предвид мащаба на кражбите и безхаберието в БДЖ, тези пари няма да им стигнат и за 2 месеца.

Голямо крадене в това министерство и най-вече в БДЖ. А, сега и помощи от данъкоплатцит. Браво !