Фандъкова призова да се подават сигнали за опасни дървета

Кметът на София Йорданка Фандъкова призова хората да подават сигнали за опасни дървета, последните дни тече засилена кампания по премахването им.

Обратно в новината

Коментари - Фандъкова призова да се подават сигнали за опасни дървета | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

При голямата градушка преди няколко години пред блока имаше разцепени големи клони, надвиснали опасно над пътя и тротоара. Звънях в общината ни, познайте какво стана. Вдигна някакъв полуграмотен охранител и каза че ще предаде!!! В сайта няма никакъв начин да пишеш и да ти отговорят, при това не се обаждам анонимно. Кметицата да вземе да стегне малките общини и да ги задължи да си оправят и модернизират сайтовете. А каките по съответните служби да не жулят само кафета, а да си вдигат телефоните! Ще подаваме сигнали, ама на кого???

И на кого да се подават тия сигнали - на арменския поп ли? Има ли сайт, където от компа бързо да подадеш сигнал?

Госпожо Фандъкова , Ако не крадяхте само милиони и ви пукаше за нас щяхте да сложите специалисти в зелени системи. Като сме давали сигнали дали не направено нещо. При вас всичко е пи-ар и никаква работа.

Госпожо Фандъкова, Гледах ви тази сутрин по първа програма на БНТ и призовахте хората да дават сигнали до Зелени системи. От нашия блок София бул. Цар Борис III 263 подадохме сигнал за опасно дърво на улицата през месец април 2017 година. На 7 август огромната липа се счупи и падна върху оградата на блока. За радост никой не пострада и екипа за кризисни ситуации пристигна 20 минути след бурята. На въпроса ми защо идват едва сега ми отговориха - все пак дойдохме. Благодарете се ,че никой не е убит. Въпросът ми е госпожо Фандъкова и да имате сигнали действате ли? Май не.

има три тополи с височината на осем етажните блокове в съседство. Не е ясно състоянието им след толкова години, но при буря по-добре е да се стои далеч от тях.

На кого да сигнализираме.В Пловдив ако се опиташ да сигнализираш те прехвърлят от служба на служба.Викаш пожарната да отреже опасните клони,които вече са смазали два автомобила и те вдигат ръце и казват,че не могат да отрежат висящия клон.Не говорим за цялото дърво,а за опасен клон и пак никой не иска да свърши работа.

Кога й остана на данчето фандъкова време да се занимава с дървета ? Единственото й занимание е да краде, и то безобразно. А в същото време да се прави на много загрижена и работлива. София, която познавам от средата на миналия век, не е била толкова мръсна. Милиардите, които постъпват при данчето, са много. Но не се виждат. Прави ремонти за милиони, които пет пари не струват, а тя краде ли краде. Време е да я отстраним, ако искаме да имаме приветлив град. И да изхвърлим нейните хора от общинските предприятия, защото и те имат единствената задача - да крадат.

Аз от три години подавам сигнали за центъра на софия обаче резултат-НУЛАААА!

МИСЛЕХ, ЧЕ САМО ПОСТРОЕНОТО ОТ ВАС СЕ РАЗПАДА , А ТО ВЗЕ, ЧЕ ВСИЧКО ПАДА И ПРОПАДА

Цяла София е пълна с диворасли, грозни, самопосадили се, дивашки дървета. Този процес започна в края на бай Тошовото управление и продължи в началото на прехода, когато СДС беше много заето да разграбва това, което завари. И от това безхаберно червено-синьо управление, София се оказа в плен на диворасляците. На столичани им трябваше време да накупят електрически и моторни триони, дробилки и пр. инструменти за премахване на грозните дървета, но тогава Столичен инспекторат и районните общини започнаха активно да им противодействат с налагате на глоби от по 2000 лева на отрязано дърво. И хората се отказаха да ги режат, а те започнаха да падат и убиват. Така се стигна до днешното положение нещо, поникнало по времето на бай Тошо да пада и убива при управлението на бате Бойко.

Фъндъчке, не сме забравили как дигна билетчетата. Както и че не рекламира "вълните" по асфалта на Орлов мост, докато бяха в гаранция. Както и че ни убеждаваше, че дъждовете задръстили шахтите на бул."Черни връх" с едри строителни отпадъци. Изборите пак ще дойдат.

И изборите ще дойдат,и избирателите ще са същите,и т.н.

Искате да кажете манипулациите ще са същите ама и тя като боко с 15-20% ''победа'' се перчи че софиянци я ''избрали'' ...

Изсечете всички дървета и няма да ви падат на кратуните. Гениално, нали.

Сега още един въпрос: За една седмица пострадали 3 човека в София - има ли наказан отговорник в Община за това -оня директор на зелени системи. Не!!!! Когато кучета загризат до смърт 2 човека в София в рамките на 1 месец - професора и още един дядо на Военна рампа - наказана ли била Мария Бояджийска,която отговаряше за ресора? Тогава Фъндъкова я брани с гърдите на амбразура "ама тя много добре върши работа, ама тя е всеотдайна". Наказана ли Веска Георгиева за пълен бардак с непочистен сняг през зимата? Има ли наказан за "ремонти на ремонти"? Питам абсолютно сериозна - има ли наказан чиновник за безхаберието на община? Защо Фъндъкова не направи една прес-конференция, където граждане да могат да я питат лично по тези въпроси?

Как да накажат дървото че е извършило престъпление:)))))Кога виновен гербераст сте видели???? Те сега и техника ще купуват дето ще им казва кое дърво е сухо защото имат очи само за мангите влизащи в джоба им

а преди 2 седмиц група екотерористи прегърнаха едно улично дърво и не дадоха да му орежат клоните. А ся си представете че падналото дърво е същото. Ся полицията да намери екотерористите и да ги избие!

Искам да сигнализирам за две дървета, които се возеха в трамвай номер и бяха без билети.Държаха се доста застрашително!

Ето го и златното иречение в изказването на Фандъкова: "Тече процедура за избор на изпълнител за обследване на здравите дървета" Аз такава процедура не видях обявена от Ст. община. Отделно се чудя тези сладури от Зелени системи за какво ли са назначени и какво ли изпълняват като служебни функции, та не могат едно обследване да направят на подадени сигнали, защото работата на избраната фирма пак ще е същата...никъде не пише, че ще тръгнат по собствена инициатива да изследват масово дърветата - най-малкото няма кой да им плати разходите... Абе пак цялата работа е да вземем едни пари, пък хората - да се надяват на късмет...

"Тече процедура за избор на изпълнител за обследване на здравите дървета" - това е разковничето. Само да измислим името на длъжност - "чукач по дървета" ? Уди кълвача? Папа Карло? По добре - мениджър за връзки със зелени системи. Само как звучи?

Мениджър по зелените контакти :)))

Фандък хрантутниците подлоги около теб да си дигнат задниците и да си вършат работата. Ще да ви подаваме сигнали и ще чакаме с месеци да се появи някой също като при ченгетата - ние да ви вършим работата макар сигналите ни и жалбите ни само да са ви бройка че много работа имате..

Ама че управници си имаме-едно време Т.Ж. като не можеше да реши даден проблем,примерно строителството,издигаше лозунг "строителството-дело всенародно".

"Инцидент стана на частен терен.." каза фъндъкова. И какво че на частен терен? Грижа за дървета на частни терени и на общински - е работа на община. На тези ,които ще ми възразят давам пример. Спомните ли оня дядо, дето отряза изсъхнало дърво на своя нива - спомните ли глоба,която той плати за това "самоуправство",като продаде единственото магаренце. В София, подаваме многократно заявки в община за премахване на изсъхнали дървета на частен терен - реакция след 1 година. Бих искала да знам с какво се занимават инспектори на община, защо тези "животинки" не се виждат никъде. Или обикалят ресторанти и магазини и "пишат актове", като излизат с пълни торби?

само да спомена,ако опитате да отрежете клони или дърво самостоятелно - подлежите на глоба. Глобява ви община.

Бегом обратно в Рашата, че скоро ще трябва да преизбирате Хуйло за 3-ти път.