Дарин Ангелов спаси живота на зрител в театъра

Актьорът Дарин Ангелов спасил живота на зрител по време на постановка в Народния театър. Човекът си бил глътнал езика.

Обратно в новината

Коментари - Дарин Ангелов спаси живота на зрител в театъра | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От статията се разбира единствено, че Жоро не е ходил на театър. В Народния има една сцена и тя е на партера. Какво е правил Дарин на 4 етаж не става ясно. И как с колана си е извадил езика на човека - изглежда като фокус. Толкова неграмотна статия отдавна не бях чел.

сме на тоя хал като държава - абсолютно некомпетентни пишат пълни глупости с голямо самочувствие

СТРАХОТНО! БРАВО НА ДАРИН.НАЙ-ВАЖНОТО В ТОЗИ ЖИВОТ Е ЧОВЕКОЛЮБИЕТО!!!!

Еееж, колко много капацитети има тук във форума. Лошото е, че те са същите и на улицата, и в кооперацията, и навсякъде . Не дай Боже да трябва да те спасяват! Докато намерят в гугъл как се вади "глътнат език", докато си разпашат гащите, току виж си поумрял. Защото времето е само 2-3 минутки и после... В нормалните общества дори децата знаят как се освобождават дихателни пътища, как се прави изкуствено дишане, непряк сърдечен масаж, как се спира остро кръвотечение и т.н. Това задължително се прави от полицаи, пожарникари и парамедици. А у нас, когато си "глътнеш езика", най-много да ти викат: Плюй, плюй.. пък , ако не искаш- колана и бой, бой...

Е кък да не знаем, баш тамън добре си знаем кък се вади глътнат език, рибя кост ели пък джанка. Намира се най-блзкия дъбов столи ели па друга убава гюостерица и с все сила ся стоваря пациета у гърбо. Ако ли не му изфръкне задавеното ели поне едното око другиа удар е у главъта - да се не мачи човеко.

Поне е бил на работното си място. Свършил е едно добро дело , а не като нашите парламентаристи в днешния петъчен парламентарен контрол ОТНОВО ГИ НЯМА НА РАБОТА !!!!

ДАЙ БОЖЕ ПОВЕЧЕ ТАКИВА БЪЛГАРИ! ПОВЕЧЕТО СА БЕЗДУШНИ И БЕЗРАЗЛИЧНИ КЪМ ХОРАТА!

Баси кви времена настанаха. Завлече те жена ти на театър да отхвърлите културен живот, стига само пръжки и Весна Змиянец, речеш да подремнеш, щото си се изкилавил с геврека днеска и хоп - идват и почват да те дърпат по езика. Маани, ами и колани ползват. После аз кво да кажа - ами припаднал съм, нема да си призная че спЪ като пор, я.

нахапан и некомпетентен, дано болният не го е заразил с нещо. В БЧК трябва за лектори да канят специалисти, а не роднини.

Изключителна реакция!!! Браво на актьора! Да е жив и здрав!!!

никакъв глътнат език, стига некомпетентни диагнози - не си гълтат езика, а имат спазъм на мускулатурата и не трябва да им се бърка в устата, а да се сложат легнали на земята, главата на една страна за изтичане на слюнката и да се изчака да свърши пристъпа. От БЧК им внушават погрешни представи неспециалисти.

Защо се правиш на такъв какъвто не си! Къде видя симптоми на епилепсия?

Жив и ЗДРАВ ! За съжаление. Малцина оказват помощ на изпаднал в такова състояние.. Без намеса води до смърт.

Браво жии и здрав да е...

бРАВО!ИСТИНСКИ ХЪШ!

Браво! Да е жив и здрав!

С такива хора България ще я има. Пример за всички ни е постъпката на Дарин. Господ здраве да ти дава.

БРАВО МЛАДИ ЧОВЕЧЕ! ДА СИ ЖИВ И ЗДРАВ. ОЩЕ ДЪЛГИ ГОДИНИ ДА РАДВАШ ЗРИТЕЛИТЕ И ДА ПОМАГАШ НА ХОРАТА В НУЖДА! БОГ ДА ТЕ БЛАГОСЛОВИ!

Език не се гълта, а се отпуска корена на езика, който от своя страна води до запушване на дихателните пътища. Език не се "вади", "Тегли" и т.н. Пострадалият се обръща на една страна т.нар. стабилно странично положение. В устата се бърка, само при задавяне т.е. попаднало е чуждо тяло и може да се извади и не на последно място е видимо, на сляпо не се бърка.

Аман от дървени философи, които за всичко са компетентни! Нали се е справило момчето и е помогнало.

Не е дървен философ,а знаещ човек.Какви са тези колани и как точно му е помогнал,като не е бил наясно какво прави?

Език се гълта (вярно, в много редки случаи и главно в безпомощно състояние) и трябва да се извади - иначе човекът умира. Добре че артистът е знаел точно какво да направи.

Колко езика с отпуснати корени си извадил?

абе... няма да те обиждам, но не давай грешни наставления. МОже да "изхъркаш" както от инсулт, така и от катастрофа, тогава езика се премества назад, запушва, а ако има кръвотечение и го обърнеш по гръб ще му изхърка и дроба от кръвта. Обръщане на страни трябва. Аман от специалисти, дето не са чули как хърка някой в такова положение.

Коментара се отнася до този по-долу. Дето се пише "бял"

Научете се накрая,че когато човек си глътне езика не е нужно да му бъркате в устата,отведете главата назад,така се освобождават дихателните пътища

Браво на господин Дарин Ангелов!!!

Примерът който може да се черпи от това момче е огромен, стига поне един да се възползва от това, да си адекватен , смел и деен в такъв момент е задължение на всеки един гражданин. Дано повече родители прочетат тази статия и да научат децата си да бъдат достойни и добри хора, като него. Всеки трябва да има понятие от първа хомощ, защото не се знае утре може на теб да се наложи да ти спасят живота в извънболнична среда.

... НИКОГА ПОВЕЧЕ ВИСОКО КРЪВНО НАЛЯГАНЕ - за да не Ви лъжат лекарите, вижте как се постига безлатно в сайта на "Завещавам Ви здраве"

Око ренген! От 20 метра да засечеш глътнат език!

Кой ти каза, че от двайсет метра е разбрал че си е глътнал езика, а не когато е отишъл да помогне.

зрителите са ценни за българските некадърни артисти...просто зрителите се броят на пръсти.

Зрители йок, сеирджии бол!

Прав си, културните хора са малко. Чалгарите - бол!

Голям джумбуш ще да е било, та та си глътнеш езика докато го гледаш!

Страхотен артист! Явно е и достоен човек!

Браво Даро да си жив и здрав.Нека повече българи да ти подражават.Весели празници!

Браво!

Браво за постъпката! Щеше да е добре по телевизията вместо глупави реклами, да показват основни неща по първа помощ, може би повече човешки живота щяха да бъдат спасени. По принцип това не е "гълтане на език"и не се бърка в устата, но по-надолу потребители са обяснили.

Не се бърка, не се бърка, но всички случаи, които знам, не само от медиите а и от познати, на които се е случвало, все с бъркане са спасени. Да има кой да ти бръкне, ако се случи, късмет си е пак!

Това е и смисълът на гражданското общество-да помогнеш, да споделиш ценности и да бъдеш разбран. Това липсва сред 80% от българите и трябва да се толерира. Само като видиш чалга изцепките на 8 дек сред студентите, напудрените изкуствено мускули, липсата на мъжество и липсващата гънка на мозъка и някак се отчайваш за бъдещето на тази държава като държава, в която наистина живее гражданско общество...

Добре, че най-накрая сложихте името на достойното момче и в заглавието на новината! Дори му дължите извинение! Срам за журналята, еййй...

Добре, де.. до тоя "хъркащия" не е ли имало други зрители да го видят?

Еееееей, не спряхте с тези "глътнати езици". Хайде, за фолклора , както и да е, ама поне вие журналистите вземете малко да се осветлите по темата, че ставате смешни.

Gal

"Тогава Дарин свалил колана от панталона си и така успял да извади езика на мъжа." ?!?!?!?!?!

ДА-БЕЗ КОМЕНТАР ЗА НАПИСАНОТО!

Да, много моля за пояснение, как точно е използван въпросният колан!

На идиот като тебе както и да му обясниш все няма да е разбрал!

Bravooooo! Respekt.

Това е изумително, невероятно събитие! Не намирам думи да изразя страхотното си впечатление от актьора, но се питам дали не е сгрешил, че не е станал лекар?

Не, не е сгрешил професията, до човещина е. Питам се обече, само той ли е чул подозрителното похъркване, нямало ли е зрители до пострадалия ? Да са живи и здрави и двамата !

Човещината е безспорна, но за да се е ориентирал така бързо и точно се иска и нещо свише, та затова казвам, че е сгрешил професията!

Браво! Човек!

Браво на актьора Д Ангелов! Не само външно красив! Да е жив и здрав! И дано четем повече добри новини!

Паздравления за актьора! Страхотна постъпка! Ето такива новини искам да чета.

Актьорът Дарин Ангелов преджоби портфейла на зрител по време на постановка и прибра 75 лв.

Повече бяха,аз зная за 250лв и кредитна карта и gsm

Браво на момчето. Не всеки има куража да действа като него. Ето, има достойни, симпатични, умни, смели българи които могат да управляват тази държава. Защо ни предлагаха да си изберем птеродактил за президент?

Трябва да се обърне човека на една страна и да му се изтегли главата назад. Така се освобождават дихателните пътища. Браво за постъпката!

Не настрани. Слага се по гръб да лежи и се издърпва брадичката нагоре колкото се може, като се извива главата назад. Настрани - само ако има повръщане.

Слага се на по-високо,главата да виси назад и надолу.Само тогава може да се издърпа долната челюст нагоре и коренът на езика освобождава дих. пътища!

Прекрасен е Дарин във всяко едно отношение! Адмирации за постъпката му!!!

Е....не се разбра че такова нещо като гълтане на езика няма!!! Пълно невежество е да се отваря устата с длан, пръст , лъжица...или каквото е. Това никога не се прави!!! Иначе адмирации за доброто отношение.

Поне напиши какво се прави.

Най-добре потърсете в нета - Как да окажем първа помощ при гълтане на езика - просто се вдига брадичката нагоре за да се освободят дихателните пътища. Все пак адмирации за актьора.

А какво се прави бе умник. Чакаш да се оправи сам ли.

Човечецът си е бил нормално заспал. Правилно е такива да се изхвърлят от театъра, па макар и съпротивляващи се и хапещи. То затова благодарственото писмо е от директора, а не от "спасения". Браво!

Браво. Спасил е живот! Дано господ го дари и него с още един живот.

Малко са хората, които биха реагирали така в подобна ситуация. Тава младо момче заслужава адмирации!

Малко са хората, които знаят как да реагират в подобна ситуация

Владимир Димитриев -Вафлата. Симпатяга е, браво на момчето!

Явно пиесата си я е бивало

и се радвам - браво на актьора - писано му било човекът да живее, но ме кара отвътре да си задавам въпросът - каква ли е била пиесата, та човекът да си глътне езикът?

...а не помисли ли, че човекът най-вероятно е епилептик?!... Явно не... Може да не си лош човек, но определено не си умен човек...

Аз пък се питам какво ли е да си толкова прост?

Не си лош човек, но си булгаристанeц. Като видиш някой на покрив и си викаш, леле този ако падне от там сега.

Когато човек умре, той не знае, че е умрял и тогава е трудно само за хората около него. Същото е и когато си тъп.

Поздравления за смелостта и бързата реакция! Не всеки е способен на това!

И за уменията! Не всеки знае как да процедира в такива случаи! Смятам, че този актьор е претендент за Българин на годината!!!