Шаламанов назначи национален координатор по киберсигурност

България вече ще има национален координатор по киберсигурност. Няма сериозен риск за банковата система от гледна точка на кибератаки, увериха от ДАНС.

Обратно в новината

Коментари - Шаламанов назначи национален координатор по киберсигурност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

киберсигурността е сигурно, но е сигурно също, че е поредния агент на американските служби в българските институции. Нищо не пише кой е този Шарков, какво е правил до сега, но явно е от групата на Шаро, а това е достатъчно, за да бъде назначен.

СТРАХ ГО Е ДА НЕ ГО СПИПАТ РУСКИТЕ АГЕНТИ

Най -големите киберпрестъпници са САЩ които проникват в мрежите на други държави според разкритията на американския агент намерил убежище в Русия.

Тоя ще блъска само доклади и ще превежда, за да симулира дейност. Хората, които наистина разбират от кибер сигурност със сигурност не са в държавната администрация.

Шами явно е фен на филма "Междузвездни войни"!

Вече спирам да пиша в ДИР-а! Ш'ма фанат!

Не искам да виждам никакво хулене на Шами от червените тролове (БСП)! Той си е техен човек и ги разбира тези неща - нали е изкарал докторантура в едно от висшите разузнавателни училища на СССР - в Киев. Е, вярно - станало е точно преди разпадането на СССР - през 1991 г. Но всички се сещаме, кои по времето на соц-а отиваха да стават доктори по разузнаване в училищата на ГРУ на СССР - само най-верните от верните, най-вербуваните от вербуваните. Като се върна и стана верен хранен човек и на Иван Костов и завърши и училище на американското разузнаване в Европа... Абе дялан камък - истински демократ!

поредният лапач от държавната паница, но когато стане проблем и той ще обяснява (като иван искров) как всички други са виновни

България вече ще има национален координатор по киберсигурност. Няма сериозен риск за банковата система от гледна точка на кибератаки, увериха от ДАНС. Значи при липса на сериозен риск, се назначава национален координатор по киберсигурност. Явно на са повервали на нацоналния статистически институт ,наречен ДАНС.

Институция от един човек;о)) - нещо като директор на водопад ще да е... е, един не един, нали е институция, ще трябва да взема пари като за цяла! Иначе ще пострада авторитета на "институцията". Роете се, роете - и в Гърция така се бяха нароили хрантутниците преди да разберат по болезнен начин, че в един момент нямаше кой да им плаща лапачката!

Този командва и финансовото разузнаване.Бас ловя,че не знаят за какво получават заплати!

Какво дебне ДАНС глупости, вместо да гледа и пречи да се крадат милиарди от банките? АМА то кражбите се правят от наставниците им от ДС. Смешници, които поглъщат огромни пари от и бюджета, и от всичко в икономиката.

И от космически атаки също няма опасност, гарантирам

Ама сигурни ли сте ? Някой ще носи ли отговорност за тия думи ? Ама има ли опция да кажете друго...? Айде редукция и почвайте от А и Б !

При един чобанин дошъл агент на ДАНС и му казал: - Криеш тука в кошарата контрабанда, трябва да те проверя. - Къв си ти, бе - рекъл чобанинът? - Офицер съм от ДАНС, ето, виж ми баджа. - Е, щом имаш бадж... влизай и проверявай, но отдясно има една затворена врата, само там не пипай. Офицерът влязъл и първо отворил затворената врата. Отвътре изскочил един мъжки разплоден бивол и го погнал. А чобанинът седи на оградата и вика: - Баджааа, покажи му баджааа!

Писах плюс, но заслужаваш седем.

"В момента няма сериозен риск за банковата система от гледна точка на криминални атаки и киберсигурност" Така е, защото Писанчо не зане какво ми се върти в главата.

КАКВО ЗНАЧИ : ''БАНКИТЕ В Бе-ГЕТОТО ,.......''ГАРАНТИРАТ'',еди колко си кинти ???? КОЙ БИ ГО РАЗТЪЛКУВАЛ? И на кой би се оплакал ,в Бг? Дали на попа /арменския,или на ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ,ВЪВ ВСИЧКИ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ ,НА ВСИЧКИ НИВА...

Абе само на мен ли този Писан мязя на Хитлер без мустачки? Колко до ДАНС и банките - след сакатлъка КТБ и другите 2 банки по-добре е всички държавни институции да мълчат и да си вършат работата, а не да се бият в гърдите

Никакво доверие му нямам на този Писанчев! Предишният шеф на ДАНС много повече тежеше на мястото си, беше млад и успял човек, издигнал се сам от нулата!

''УЖ''не си КУХА ЛЕЙКА ,АМъ!? Май нещо не си в ред ???? Не виждаш ли че от 1944г.,до днес ,в Бг има ПО-ЛИ-ТИ-ЧЕ-СКИ НА-ЗНА-ЧЕ-НИ-Я.... ОТ ШЕФОВЕТЕ НА ВСИЧКИ ДЪРЖ.ИНСТИТУЦИИ НИЩО НЕ ЗАВИСИ ,ТЕ НЯМАТ СВОЕ МНЕНИЕ ,...ПРОСТО ИЗПЪЛНЯВАТ ЗАПОВЕДИТЕ НА ТЕЗИ КОИТО СА НА ВЛАСТ В МОМЕНТъ.... РАЗБРА ЛИ Мъ?

Никой политик не може да заповядва на успелия млад мъж! Той сваля Правителства! ;) Факт, нали?

Нито на "успелия млад мъж" може да се има доверие, нито на Писанчев. Последният къде беше, когато КТБ беше атакувана от прокуратурата (и в последствие оставена без подкрепа от БНБ, та до ден днешен с цел - фалиране) ? Не му е чист косъма и на Писанчев в това явно престъпление и от РФ са напълно прави да го обвиняват.

ЕК стартира наказателна процедура срещу България заради КТБ

''АТАКУВАЩИТЕ'' са винаги ,не едни гърди пред ДАНС ,а ДВЕ !?!

Този Писанчев от кога започна да разбира от престъпления, от национална сигурлност, от банки и т.н. Доколокото си спомням той разбира от предлагачество - сам се предложи за този пост и о чудо назначиха го. Аз предлагам да бъде освободен от този пост.

коалицията го прехвърли от Президента към НС този стожер на сигурноста в БГ?

"Писанчев" ли ще ни обяснява за риск днес? риска драги идва от вас, разни недосегаеми ченгета и прокурори.

От ,...НЕ БОЙ СЕ ,МЕ Е СТРАХ ...

Тук Радан Кънев е абсолютно точен! Въпреки че не ми е симпатичен и не съм от неговата боя! В банковата ни система има системен заговор и той се върти от Уолстрийт. Иначе как да си обясним магическите способности на Боко Тиквата, няколко дни преди да гръмне скандала с КТБ, той от САЩ да се провикне горолмно:"Финансите на България са зле. Трябва да се тегли 6 милиарда долара заем от МВФ на 10 % лихва!" Как да си го обясним иначе, а??!! Кажете ДИР, вие сте вътре в каламбура.

И да е така, значи самите ни е сме си виновни, че още търпим ДС класата да ни управлява и продава на които си поще...

Няма ДС класа бе, стига с това изтъркано клише. Тия хора повечето са измрели, още ли ще говорите за влъхви и духове. Реалното задкулисие е жидовско, живо и неувяхващо!

на неверните внушения си. Да не си се учил в АОНСУ?

Дотам ни докараха, че чуя ли "Няма опасност" направо настръхвам, защото обикновено става точно обратното. Аман.

Това ми звучи ,като : ''В Бг ,криза няма да има ". /С.Станишев/.

С една дума ,...''ДЪЖДОВЕТЕ СЕ ЗАВРЪЩАТ''... И нищо общо с казаното...

ДАНС: Няма риск от кибератаки срещу банките Писанчев ,защо проспахте атаката на киборгите срещу КТБ. Ако не знаеш , главния Киборг е все още в Сараите, където издава заповеди на дебелия Киборг, който пък ги свежда до знанието на Киборга прокурор.

Някой трябва да научи държавните служители да не обвиняват чужди държави! В случаят Китай и Северна Корея. Същото важи и за Плевнелиев и министъра на отбраната, за Русия. Това са дипломатически издънки. А виновни за кризата с КТБ са много. Като тя започна с даването на банката (заедно с Бареков и Пеевски) на прокуратурата от Престъпната Мрежа. Която очевидно искаше да обслужи РБ (спазва тяхната политика), удряки финансите на конкурента Бареков. После публичните акции на прокуратурата с цел вдигане на имиджа. Караниците в медиите между Пеевски и собственика. Изказването на Искров за липсващите документи и изтеглени пари. Поне първото не се оказа вярно. Може пак да са липсвали, заради прокуратурата - да са били в тях. То ест слаба координация. Без това банката може би можеше да отвори. Нещата се бяха поуспокоили.

ДАНС предполага, Доган разполага! Писанчев е назначен за регистратор на събития, не за ръководител на действаща служба.

То затова има предложение ДАНС да се превърне в Статистически институт.

Вие ДАНС докато си спахте, чрез КТБ се окраде 10 % от Брутния продукт на българия! И се купуваха наред 3 правитества с тия кражби под формата на кредити... Това ако не влиза в определението национална сигурност, не знам какво влиза ..