Дания стана втората европейска страна под пълна карантина

В страната все още няма смъртен случай, но броят на заразените достигна 1303 души

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано вземат адекватни решения на извънредното заседание. Да поставят под карантина и това е. Болници и супермаркети да работят. Хората да ходят по списък да пазаруват. Ще си припомним купонното време, но по- добре това,отколкото хиляди жертви. Дано само има достатъчно храна за бебетата и по- малките деца, защото тя е по- специфична.

Заразените към 12.03.2020 в Дания са 674, а тези под карантина, защото евентуално може да са били около някой заразен или са се върнали от примерно Италия, са 1300. Държавните служители работят от вкъщи. Не са в платен отпуск.

Евала, там ИМА ЗАКОНИ!!!!

От 4 месеца се занимавам с един сайт който изглеждаше съмнителен, реших да пробвам тъй като не ми коства нищо. Миналата седмица изкарах 1287лв. След таксите и т. н. Доволен съм тъй като не губиш нищо. https://freebitco.in/?r=34541387

Те свободно движение на хора, стоки, капитали и вируси.

най-ми хареса , че в държавната администрация (само на Дания?!?) има хора с по-маловажна функция .

Абе вие европеийците много неблагодарни, всичко правим за вас и едно благодаря не чухме. Аиде 谢谢 ще вие е трудно ама благодаря, спасибо, thank you danke shone, merci, gracie, и тн можеше.

Смятам, че трябва максимално да ограничим излизанията. Избягвайте метрото, доколкото е възможно. Поне старите и болни хора, не влизайте в пълни рейсове, носете маска (ако сте купили навреме) или поне нещо подръчно. Мийте обилно ръцете със сапун. Имаме вече сведения, че за 10 мин и кислородна вода го убива, та може да се почистват поне дръжките на врати и повърхности, които се пипат. За вярващите - в допълнение към останалото, пръскайте си по малко светена вода децата и жилището. Бог да помага на всички!

В училише по 10 часа всекидневно пребиваване на 1000 деца на едно място не е "мероприятие с деца"! В киното вирус се хваща, в училише не......

Ами в нашата фирма (частна) от 30 човека на работа сме само 9 такива. Казаха ни, че може да дойде момент и да ни затворят за известно време, при което ще ни плащат. Което не е лошо де :)

Каквото е ръсене на мозъци повсеместно, навсякъде да се лее, затова никоя държава не е готова. За нашата държава... ще е много драматична и тъжна картина за всички ни! Господи помилуй!

Къде ги тези данни за 1303 души, по официалните източници се казва за 516 (към днешна дата), явно ДИР-а черпи информация незнайно от къде

Важното е да се вдига шум и да има много паника. Респект за наблюдателността и разобличението на журналистическата лъжа!

Да не е точна цифрата но вчера 256 са дали положителна проба защото никой преди това не ги е тествал защото за настинки никой не обръща внимание - това е скандално

674 заразени в Дания днес 12.03.2020 към 20:53 ч. според сайт: worldometers.info /coronavirus/ #countries няма спейс преди наклонената черта, дават официална статистика по държави. За България- 23 случая

" премиерът Мете Фредериксен обяви, че всички служители в държавния сектор, които нямат значителни функции, ще бъдат изпратени вкъщи в платен отпуск ". У нас 90% от държавните служители нямат значителни функции. Все са 'човек на наш човек' и работата им е да си клатят краката и да рекетират гражданите от позицията на 'Аз съм голяма работа" ....

В Дания много отдавна има електронно правителство и всички административни и финансови услуги могат да се извършват онлайн.

Слепеца Колчо, умнико, да си видял държава без чиновници? И как им прецени важността на функциите, че и какво работят. Или просто отдаваш почит на олимпийския почин - Важно е участието!

Тампони натопени в разтвор в масло от чаено дърво в носа, убива вируса... Пийте цинк!

помага и прясна урина...

Драго, чаеното дърво предизвиква раздразнения и алергични реакции. Как може да даваш такива съвети на хората????

Държавата не трябва ли да има резерв като за война,(химическа атака,производствена авария),готови планове за действие, защитни облекла и средства и защита на населението.Само едни сирени знам,че има.Разпадът на държавността е пълен.

Имаше го едно време - военно-временни запаси и освен при военно време се ползваха за повсеместни извънредни обстоятелства към гражданска защита. Например определени предприятия имаха резерв от това, което произвеждаха и се опресняваше през 2 г. Някъде консерви, някъде дрехи и доста други неща от бита и/или от военното производство и защита. Държавата пък им плащаше за тия вечни 20% примерно, които залежаваха на склад. Лошото е, че сега частните хем не можеш да ги задължиш, хем не знаеш ако някой се навие дали наистина спазва правилата, пък и нямаме пари. Така че пари нема, действайте.

Вчера една майка обясняваше в магазина как щяла да заведе синът си на футболен мач в Италия независимо от всички забрани, защото била платила билети от 150 €. Сигурна съм, че такива и на собствен ход ще стигнат, защото нямат спирачки.

Е там вече няма мачове. Решили са и проблема....

Боцко да взема пример и да пуска тотална карантина поне Габрово, Плевен и София за месец. Разсрочват се плащанията с 1 месец или 2. Кредити за фирмите с ниски лихви. Тотален блокаж на всичко. Това е рецептата......Само супер маркетите да оставят и болниците. Иначе става страшно. Ние нямаме болници готови да се справят с проблема. Нямаме лекари. Нямаме медицински сестри. А и до колкто ги имаме нямат защитни облекла. По-добре да режат сега докато има някакъв макар и нищожен шанс да се разминем с 5-10 хиляди болни. След седмица ще сме изправени пред национална катастрофа. Гробокопачи няма да имаме достатъчно.

Както винаги той си е на място: бля-бля-бля, лафчета, някой и друг тъпизъм и т.н., но "пенсионната реформа" в световен мащаб си върви, просто са го нарекли "ковид-19".

Боцко нали се погрижи депутатите да си спасят смрадливите задничета. Народа - кучета го яли. Алчни са и в задниците си.

У нас този вариант посмъртно е неприложим. Преди 2 дена всички ревнаха за ограниченията. То не бяха кина и "промотъри", то не бяха ресторанти и театри..... накрая ще се осарем до ушите.... няма да има кой да ни избърше з@дник@

След два ще се молят да затворят , когато в болници по§нат да хвърлят §оп, кого да приемат да лекуват и кой да си умира в домашни условия.......

Датчаните са едни от последните наивници, които все още не могат да проумеят, че нищо не може да спре вирус, който се разпространява по въздушнокапков път!

Да допълня още нещо. Балканските народи сме страшно племе. Ако има карантина и рестрикции, то ние искаме свобода. Ако не обявяват карантина - що властите не действат. Що нямаме готовност? След разработването на ваксината, ако ваксинацията е задължителна, ние всички вкупом ще откажем да се ваксинираме, щото ваксините са вредни :)))

ама когато трябваше да се борим за тая свобода мишкувахме. Сега всички са смели

не е въпроса за спиране а за забавяне. Болниците дори и там нямат капацитет. При 100 хиляди заразени 4000 трябва да бъдат интубирани и сложени на апаратно дишане. В болниците няма толкова легла и машини. В тоя момент докторите трябва да хвърлят чоп кой да лекуват и кой да умира на улицата....понимал тъп руски троле? Ако заразата се забави, болниците имат шанс да се справят. Това е сега играта. За това са карантините. Ако се забави достатъчно вируса хиляди ще оцелеят. Ако не се забави просто ще се търкалят трупове по улиците......

трябва да се остави фиксирано най-отгоре, та да схванат ако може.

Да, логиката е такава и тя е ясна на всички. Исках да кажа, че ограниченията не водят до нищо - само променят местата, на които хората ще си обменят вируса. Армия, полиция, пожарна, болници, аптеки, хранителни магазини, общински власти, кризисни щабове, социални служби, жезненоважни производстава, ел.централи, ВИК, селско стопанство, животновъдство, хранителновкусова промишленост и още много други, няма как да спрат работа. Набийте си го в тъпите кратуни. Ти как ще ми гарантираш, че там вируса няма да заразява хора!

Дааа, хората си имат Държава !!!

И датчаните и ние много закъсняхме. Сега можем само да се стремим да забавим процеса.

Нашите още не са се усетили.

В англоезичните факултети на университетите в Дания се обучават много китайски студенти, които са се прибрали след ваканцията за Китайската нова година. Датската икономика и силно свързана с Китай. Много фирми изнесоха производствата си там. Глобализацията носи и горчиви плодове.

243Win

Така се прави! Това е правилното поведение при пандемия! При нас болните не са по-малко, просто не се доказват, защото не се изследват всички подозрителни. За капак, в Габрово 3-ма от поставените под карантина не са открити в домовете си при проверка - разхождат се из града и е много възможно да ръсят зараза. А Бойо, вместо да наложи драстични ограничения и мерки, плямпа глупости за съвестния български народ...

Искам да ме управлява Датски министър председател. Искам да си внесем датски политици.

Датският мат'рял е различен.

Да де ама колко народ има тука дето иска да спира по тротоарите, да не си плаща тока, да продава цигари без бандерол, да не си плащата таксата за общи части на жилището, да си изхвърлят отпадъците на нерегламентирани сметища, за обществените поръчки да не говорим. Та тия всичките не искат да чуват за ред и закон и процъфтяват под слунчевите лъчи на ГЕРБ.

Тука има, там нема...

Ще прогони младите хора от БГ . И ще се питаме "ЗАЩО?"

Интересен е фактът, че държавите с висока култура на ценности, в т.ч. спазване на препоръките, дадени им от институциите са с най-ниска смъртност, под 1%, въпреки отчетените хиляди заболявания, като Германия, Южна корея и Дания. При нас не ми се мисли какво ще стане, не толкова от това, че е поредния вирус, а заради това, че една по-дълга икономическа криза ще ни върне през 90-те години. Предвид, че нашата народопсихология е такава, че трябва да правим всичко на въпреки, нека преди всичко да останем спокойни, да се опитаме да спазваме посочените мерки, не само за запазване живота на нашите майки, бащи, баби и дядовци, но и за избягването на сериозна икономическа криза, която ще е пагубна за целия български народ.

де тоя късмет ... никога няма да се върнем към 90-те. Но виж, 90 на по-миналия век може, Освободителната война.

Искат да им кажат да не идват. Има ли коронавирус в Авганистан,Сирия, Пакистан,Алжир,Индия?

А да сте чули, че има КОРОНА ВИРУС в Африка?

и там има

Чудно ми е България кой номер ще е. Залагам, че ще държат до последно нашите управници да се заразяваме наред, така че ще сме от последните, дето ще блокират...

Интересното е че при бежанците няма случки с вируса. няма за какво да се притесняваме. ДНК им изглежда u според последните изследвания че може да се пребори лесно с вируса

Кой изследва тези окаяни хора?

Тези бежанци са си живяли и в Турция дълго време

Единствената предпазна мярка, срещу заразата,... е да се ЗАТВОРЯТ МЕДИИТЕ !!;))

Ще разбереш за какво ства въпрос много скоро, но ще е безкрайно късно.

bookkeeping.mariana@

Малко обяснение?

Защо точно Италия , от там идват всички бежанци от Африка.Всиччко е добре насочено. Кой както иска да мисли.

там се започна с поява на малкото случаи скоро след фестивала във Венеция, където имаше много гости от чужбина. Като нищо тогава се е почнало, в някаква скрита форма, за да пламне по-късно.

Във Венеция е имало е гости от Ухан (Китай), но италианците вместо да ги върнат обратно са им разрешили да се разхождат свободно като туристи, които носят приходи на страната... и те се разхождали както са заразени не само в Италия, но и до близките Словеня, Хърватска... та затова Италия е епицентъра в Европа.

във Венеция. Почна, че първата германска заразена фирма имаше сделки с Кодоньо в Ломбардия. Там се зарази и пациент 1. От своя страна от град до Падуа имаше сделки човек в Кодоньо, бил е там и зарази после много хора във Венето. Венеция е близо до Падуа. В Емилия Романя хора имаха сделки с Кодоньо и започна и в Емилия Романя. Пътуващи и безмозъчни от Бергамо - Ломбардия, изпозаразиха останалата част от Италия и Европа. Ломбардия е на Лигата и си мислят, че са по-близко до бога. Така се случи.

Защо в България и ЕС няма карантина ???!!! Управлението на калинки и дебели бюрократи, ще бъде смъртоносно !!!!

https://dnes.dir.bg/obshtestvo/samo-v-turkmenistan-imalo-po-strogi-merki-ot-balgariya-sreshtu-noviya-virus

Това е по сериозен грип ок. Сега просто се прави ПР акция на фармацефтичната Фирма, която го пусна това грипче и ще изкара лекарство след 2 месеца на пазара, когато всички са се насрали от страх. И тогава почва лапането....

Ти лапането на мухи отдавна си го започнал. Нещо за рептилите да кажеш?

ни от неграмотни. Явно само ти и Слави не виждате и не четете. Целият свят е изтрещял, само вие сте сериозните. Щамовете са различни, зависи от руска рулетка кой ще те улучи. Ако е по-якият, ще имаш бял дроб на дантела за броени дни.

Руснаците имат ваксина.

Мисли за “ това” не като за грип , а като за спин ебола сарс мерс...

Смешен плач! Когато обявиха затваряне на театрите и кината настана голяма гюроптия - прибързано било. Сега - закъснели били! Няма угодия! В нашата страна всеки се мисли за привилигирован и мерките и законите са за другия. Затова сме все на опашката! Не ни липсват нито закони, нито мерки само кречеталата са в повече - не гледат в собствения си двор, а само в чуждия и то в негативен план. Ако направиш нещо хубаво или добро ще те съсипят, потопиш ли се в общата немара си добър. Объркана работа! Нещо ни куца в народопсихологията.

У нас свестните считат за луди (ФАКТ НЕОСПОРИМ в България от векове)

При положение, че постоянно се жонглира с понятието "национална сигурност" и ни заливат постоянно с инфо за нови био и химически оръжия, защо досега няма разписани правила и не са гласувани съответните закони, никой дори не е помислил за необходимостта от предпазни средства и тепърва ни говорят в бъдеще време за мерки по ограничаване на заразата? Ама с такива дейности грабежът е по-малък и няма как да повтаряме "Параграф 22" с маски и препарати на уж, нали.

Обинкновените хора сме една статистика от заразени и умрели, управниците ни ги е страх най много оттова да не работим, защото няма да има от къде да получават приходи. А за какво да работя като усещам, че работата ми намалява и ще спира в скоро време, как ще си плащам данъците без приходи ?

По-добре до месец карантина, отколкото много заразени и опасност за всички над 60-65 години. Трябва да се предвиждат нещата, а не да се регистрират. Щабът, воглаве с генерала е една радиостанция - отчита какво е станало, а какво да се направи - нищо. Предприетите мерки до момента са в главата на всеки с осми клас. Ясно беше, че семейството в Пирогов са "пътници"; ясно е че това ще е пандемия и беше излишно да се чака формално СЗО да го обяви; ясно е че трябва да се ограничи движението през границите; ясно е че като държава трябва да имаме собствено производство на елементарните предпазни продукти - маски, облекла, гелове и др.; ясно е че можем месец без кино и театър, щом не могат да излъчват онлайн; ясно е че НЗОК трябва да увеличи отпуснатите направления и супер бързо да направи клинична пътена за коронавируса; ясно е че мого, ама мноооого хора се почесват и не си вършат работата, за която им плащаме, а ми говорят за война и солидарност. Е на те точно такива не може да се разчита при реална война и пандемия. Да прощават, ама си е така.

Пак ще го кажа - нашите управници вместо 1кг. мозък в главите си имат по 2 кг лайна

В Италия е страшно, вероятно защото се появиха много случаи наведнъж... Сега усилията тук трябва да са насочени към забавяне на разпространението... Късметлиите ще са тези, които СЕГА ще се разболеят, щото все още има някакъв ресурс да им се помогне...

Това трябваше да направят всички европейски встрани още в началото на февруари... Но и сега Мър-кил иска границите да са отворени... Разбра се сега, че границите все пак са важни и помагат... Глобализъм + вирус = пандемия

Ето така се прави, не като нашите мишоци.

Вашите мишоци им дреме за вируси-мируси. Важното е да намерят начин Путин да ги управлява още 50 години.

Добре, всеки говори за карантини, затваряне на държави и т.н. Но моята работа е с хора, като не работя - нямам приходи. А разходите си вървят. Храна, ток, вода, наеми, лекарства, ДАНЪЦИ. Кажете ми как се балансира по тази схема? Държавата нема да опрости нищо. Може да разсрочи плащанията, което ме съмнява. Нямайки пари, аз реално не мога да ползвам медицински услуги. Не се заблуждавайте, че здравеопазването е безплатно.

Да си мислел и спестявал. Какво ме интересува че живееш на кредит ! Дай да изпукаме щото има малоумници дето свикнаха да живеят на кредит и после друг да плаща сметките......

Така говориш защото си мислиш, че ти е сигурна работата ... Утре като ти затворят фирмата и останеш без работа ще видим за колко време ще ти стигнат "спестяванията". И може би не знаеш но по-голямата част от хората НЯМАТ спестявания. Много е просто - с 800лв. заплата е мааалко трудно да спестяваш. Ама те повечето като теб са си боклуци, изкарал 5000лв. и вече си мисли, че е нещо повече от другите. Сигурно ходиш и на семинари да те мотивират .... смешник. Държавата е там ЗА ДА ПОМАГА на хората, а те внасят данъци в нея. Най-тъжното е, че повечето българи са като теб .... жалки, завистливи и с голямото самочувствие без никакво покритие.

Човече, ти не ме разбираш. За разлика от теб аз съм в реалния частен бизнес. Тук няма субсидии, европроекти и др. финансирания. Имам няколко човека, на които трябва накрая на месеца да им осигуря заплатите. Тук спестявания няма, има резерви за период от време. И когато тези резерви се унищощават от политици витаещи в облаците съм ядосан. Те не ми хранят децата или на колегите. Реална карантина означава прекъсване на всички транспортни връзки и изолиране на къщи, квартали, градове. Това, което се прави в момента е имитация на дейност и чакане да отмине действието на вируса. А тази имитация на действие коства разходи на обикновените хора. Ама като се четат новините се иска и тяхното обмисляне, а това не е лесен процес!

В Италия се определят 25 млрд евро за помощ, спират данъците, вноските по заемите, осигуровките и други плащания ще се разпределят в бъдещето за разплащане. Искайте от вашата държава защита. Настоявайте сега. Оня ден Лойко даде десетки хиляди за стадиони, останали му от отказания правителствен самолет. Искайте ги за помощ на дребния бизнес. Знам колко му е тежко, затова се махнах.

Лойко предполагам, че идва от близостта на клавишите!!! Ама много му отива!!!

"значителни функции" сигурно министри им

Не само че трябва да се анализират мерките, които предприехме, а трябва да си направим изводите: 1. Карантина на района, в който има повече от Х болни с неясна болест 2. Всички защитни пособия и тестове трябва да се произвеждат на територията на Европа - разтвори за вливане, маски, защитни облекла, спирт и задължително на наша територия от наши фирми. Държавни фирми, които поддържат квалификация на персонал за производството на такива пособия. Може да не произвеждат, но машините да са тук и хората да знаят какво да правят за максимално бързо реагиране. Чакаш маски от Турция и Китай, като дойдат заразени с нещо, какво правим? И без изнасяне на производстворто в Китай, национално защитено производство 3. И ние като потребители, като купуваме маски, защо не искаме български, а не китайски - така защитаваме нашето производство 4. Образование в училище - учебниците пълни с глупави теореми, но не и стова как да си съхраниш здравето и икономиката. Готовност за онлайн обучение 5. Преди време имаше производител на инжекционни игли - Момина крепост, сега са от Китай. Знаем ли с какво идват заразени и с какво качество са? 6. До производителите на маски - тези, на които се връзват връзките, са много неудобни, с ластичета за ушите са по-добри, направете проучване и произведете от тях С атзи глобализация все по-бързо ще се придвижват всякакви такива гадове и

светът стана пълна лудница

Дания , официално 514 заразени , и пълна карантина. Добре, че Резидента не ни управлява със служебно правителство или БСП. Надявам се БСП никога повече да не дойде на власт. Кажете един случай за последните 30 години ( от лукановата зима до лятото на орешарски - когато фалира БТК) БСП да е направила нещо добро за народа ни.

Ами БСП управлява с тройната коалиция до 2008 и нещата вървяха много добре. Имаше огромен реален разстеж не като сега.

Хахахахахаха, много добър виц! Знаеш ли и други смешни, като този? :)

да нацелува миграторите по гръката граница??

Много прости тия датчани, Радев и Курнелия казаха, че всичко е точно.

си знае работата!

Нещо важно , което по никоя месия не споменаха. Февруари месец особено втората половина е време на ваканциите на децата в западна европа. Огромно движение на хора особено по алпийските курорти в австрия,италия,франция, швейцария. Имаше момент когато нямаше болни в тези държави или някакво единично случаи, дори след излекуване бройката беше нулева, особено франция. Малкия брой заразени в италия не повлия да създаде отговорност в хората. Точно когато се се увеличиха случаите в италия, привършиха ваканциите и семействата се завурнаха в държавите си. Това в комбинация че всички заведения и кръчми из северните части на италия са било пълни по думи на моя позната от там и ето го резултата средата на март. Така че недейте да приемата с насмешка на призовоте за карантина

Включете в картинката и имигрантите, сега не ги искаме, но като умрем ще има много място за тях....

А те какво да не са безсмъртни?

Като се сетя как въпреки забраната президента на БСП и ДПС държеше безсмислена реч на Шипка и събираше тълпата на Костя Копейкин около себе си. Тези колко национални катастрофи ще донесат на България?

Щото в София нямаше официално честване същата вечер...

И като се сетим че на 04.03 имаше мач между лудогорец-левски и на стадиона беше пълно с хора а пък гербаджиите не отмениха нито мача, нито разпоредиха да се играе на закрити врати. И какъв е извода че отмяната на тържествата на шипка на 03.03 е по чисто политически причини и заради кривото его на тиквата, защото знае какво е отношението на хората към него и към Президента Генерал Радев!

като се сетим как тиквата казва че нямало нужда икономиката да бъде застрашавана и затова спокойно хората може да се събират на закрито на закрито малоумни гробарски фъкани дебили И то не от един-два трима човека до 250 човека как няма да се издразни човек не такива олигофрени и гробарски дебили

като киноекшън ли са гледали кадрите, излъчвани от Китай, без веднага да си направят сметката какво може да се случи?