Куриоз в Дания: Как падна взривен силоз (видео)

Куриоз в Дания - строители успешно събориха стар силоз, но съоръжението падна не в желаната от тях посока.

Обратно в новината

Коментари - Куриоз в Дания: Как падна взривен силоз (видео) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо не взеха да попитат Американските инженери, които навремето събориха два небостъргача без да пострада нищо друго наоколо? Е, имаше няколко хиляди жертви от работещите там, ама какво да се прави, забравили да ги предупредят за точния час на събарянето...

Абсолютно сте прав, не са де обърнали към баш специалистите.

Не го взривяват в основата, а по-нагоре. От страната на която трябва да падне, основата остава стабилна, но подкосяват другата страна надолу. Получава се и пързаляне след счупването и подпиране в несваленото дъно, което обръща посоката на падане.

Да бяха казали на местните римляни че има много жилязу в тоя комин, щеше да им излезе без пари и за няколко седмици. А така половин година подготовка, щял живот срам.

Нищо ново! И тукашните силози ги гърмяха три пъти и цял месец стояха наклонени.

Евгени Бакърджиев в Дания ли си?

евала пич!

Когато дадеш на малумници да свършат някаква работа, резултата обикновено е такъв... То трябва да си пълен идиот за да не се сетиш, че като взривиш така останалото което не си издялал това отгоре ще се приплъзне обратно на посоката в която искаш да падне...

по цял свят са идиоти, само ти си цъфнал и хората чакат на опашка да ти чуят мъдростите. Земи напиши поне една книга да се образоваме.

навремето като бутаха един комин в софия вдигнаха скандал на фирмата която го взриви защо комина стана само на три парчета. комина падна точно кадето си трябваше. кога ще ни стигнат датчаните.

Зимата на 84 год., Габрово. Трябва да се събори 60-метров комин. Контролираният взрив е скъп, коминът е близо до жилищни блокове. Затова го подкопават от едната страна и го подпират на дървени трупчета. Идеята е на следващия ден да ги подпалят и той да падне под тежестта си. Само че е студено и майсторите са си запалили огън. Вечерта си тръгват, забравят да го угасят и вятърът го прехвърля на трупчетата. Коминът пак си падна сам, но 12 часа по-рано. Добре, че все пак уцели предварително изкопания трап, че иначе щеше да стане мазало. Отървахме се само с уплаха и счупени прозорци.

Дай по Български пак да се присмеем на чуждата неволя......ама те там хората са предвидили и дори непредвидените ситуации....у нас в сградата и хора щеше да има...а после виновни пак чистачката на сградата..типично по Български....

... нова клетва в затвора: да те стигне чистачката, дано...

аз не съм чувал някой в БГ да е пострадал при взривяване на силоз. И какво точно са предвидили там, събарянето на съседната постройка ли ? Че кви инженери и изпълнители са те, един силоз да не могат да килнат в правилната посока ?!

Да не са го зривявали тези от мавзолея ,те също се оказаха некадърници.

Къде го чукаш,къде се пука?

Дир много сте зле. Ако беше върху вашия офис нямаше да го описвате като куриоз.

Някой вече си търси нова работа.

Е що го не бишнАхте в морето бе. балъцииии, за нема и 10 години водата щеше да си свърши своето. Тука у нас така щяха да направят - е, че малко щеше да стърчи от водата и да не е много естетично - голяма работа.

... не гнило, а ненужно...

Звучи ми като взривовете край Патолъчката - успешно са обезвредили едни боеприпаси, но не точно както искали.

*Петолъчката.

... тея са като бъки & теди дечев - пишман джихадисти... заради мавзолея щяха да съборят централната банкa, хотелът, наречен българия & бившия дворец на царот, наречен мадридският мошеник...

Има нещо гнило в Дания...